15.000 de euro pentru 2 antreprenoare in programul Empowering Women in Agrifood

Empowering Women in Agrifood - 15000 de euro pentru 2 antreprenoare din programProgramul Empowering Women in Agrifood, dezvoltat de EIT Food si implementat de Impact Hub Bucharest, si-a desemnat cele 2 castigatoare care au primit finantare totala de 15.000 de euro: Ibolya Oprea – Reset, Cosmina Dinu – Ferma de pasari pasunate. Dupa 5 luni de mentorat personalizat si sesiuni de networking, cele 10 participante finaliste au sustinut pitch-urile in fata juriului si au expus progresul inregistrat in cadrul programului, precum si intentiile de dezvoltare a business-ului si nevoile identificate.


In urma unui proces de jurizare, care a tinut cont de criterii precum inovatia ideii de business, nevoia care este adresata, scalabilitatea si planul de business, impactul socio-economic si exploatarea oportunitatilor din domeniul agrifood, 2 antreprenoare s-au evidentiat:

Ibolya Oprea, fondatoarea Reset, si castigatoare a sumei de 5.000 de euro, propune un program online de slabit si de reeducare alimentara, prin care vrea sa ajute clientii cu planuri nutritionale, ghid de substituiri, indicatii de cumparare si preparare ale alimentelor, educatie nutritionala, comunitate si sustinere din partea specialistilor in nutritie, sport si psihologie.

Cosmina Dinu, fondatoarea Fermei de pasari pasunate, si castigatoare a sumei de 10.000 de euro, vine cu o idee inovatoare de a produce etic si local carne de pui sanatoasa in conditii de siguranta alimentara. Pasunarea aduce multiple beneficii comunitatii locale si vizeaza atat calitatea hranei produse, cat si bunastarea si sanatatea animalelor, protectia mediului inconjurator, fertilitatea solului, si nu in ultimul rand profitabilitatea micului fermier.

Juriul din cadrul programului a fost format din Oana Craioveanu - Managing Partner Impact Hub Bucharest, Lucia Costea - Managing Partner Secom si Roxana Bitoleanu – Cofondatoare Taraba Virtuala. Evaluarea juriului a reprezentat 40% din nota finala primita de antreprenoare, ceilalti 60% reprezentand progresul inregistrat de acestea de-a lungul celor 5 luni de program.

Antreprenoarele au lucrat impreuna cu mentorii lor la cateva directii importante: dezvoltarea ideii de business, imbunatatirea operatiunilor business-ului, strategia de monetizare si de marketing, dezvoltarea echipei, cresterea veniturilor si a numarului de clienti precum si dezvoltarea de produse si parteneriate noi.

30% dintre participante au avut primii clienti in timpul programului EWA, iar 60% dintre ele au stabilit parteneriate noi.

 

Antreprenoriat feminin in agrifood

Empowering Women in Agrifood - vizual eveniment


Programul EWA s-a incheiat pe 26 noiembrie cu un eveniment online despre oportunitatile in agrifood si leadership feminin, la care au participat Oana Craioveanu – Managing Partner Impact Hub Bucharest, Madalina Cocan – Cofondator Laptaria cu caimac si Stefania Cristescu - Director Marketing si Comunicare, Patria Bank.

Oana Craioveanu, Managing Partner Impact Hub Bucharest: Domeniul agrifood incepe sa fie din ce in ce mai inovator si sesizam in ultima perioada o implicare a noii generatii de fermieri si producatori care sunt deschisi in adoptarea tehnologiei si care isi doresc sa eficientizeze procesele. Rolul nostru este sa ii aducem mai aproape de visul lor prin conectarea la oameni si resurse care sa-i ajute in clarificarea viziunii pe termen lung. Implicarea in programul EWA a raspuns fix acestei nevoi si, mai mult decat atat, ne-a bucurat si ne-a surprins in mod placut determinarea si energia participantelor care aveau nevoie de a cuprinde imaginea de ansamblu a ideei lor de business.

Empowering Women in Agrifood - Ibolya Oprea - ResetIbolya Oprea – Reset: Programul EWA mi-a oferit cea mai buna experienta antreprenoriala de pana acum. Fiind o antreprenoare la inceput de drum, aveam nevoie de know-how-ul celor care deja au trecut prin etapele de initiere ale unui start-up si care sunt dispusi sa ajute in scalarea business-ului meu. In acest program nu doar ca am cunoscut oameni foarte inteligenti si am primit sfaturi super utile, dar am realizat ca intr-un business antreprenorul este cea mai importanta resursa. Mai ales la inceput.

Consider ca programul EWA m-a ajutat sa imi clarific rolul meu in echipa, sa ma dezvolt din punct de vedere profesional si sa aduc schimbare in comunitatea celor care apeleaza la serviciile mele.

Programul a avut o miza financiara, insa cel mai mare castig pe care l-am primit, a fost ajutorul mentorului meu, Mircea Vadan, si ajutorul celorlalti mentori din program, cu o experienta consistenta in zona start-up-urilor, cu un know-how impresionant, pe care nu puteam plati in aceasta perioada initiala a business-ului. Si pentru asta sunt foarte recunoscatoare!

Echipa de organizatori sunt oameni extraordinari si au adus valoare in program prin munca lor si prin materialele educative trimise si incarcate in platforma programului. Organizarea a fost impecabila si intalnirile si-au indeplinit obiectivele propuse.

Premiul de 5000 de euro va fi investit in scalarea modelului de business, adica in optimizarea platformei si construirea unei aplicatii care sa livreze o experienta imbunatatita comunitatii de useri. Astazi misiunea mea este sa ajut cat mai multi oameni in procesul lor de slabit si sa schimb perceptia lor asupra alimentatiei.

Empowering Women in Agrifood - Cosmina Dinu - Ferma de pasari pasunateCosmina Dinu – Ferma de pasari pasunate: Pot spune cu toata sinceritatea ca simt ca am facut un salt urias in doar 5 luni, de la un business la foarte inceput de drum la unul functional. Si in mare parte o datorez motivatiei pe care mi-a dat-o Programul EWA si colaborarea extraordinara cu Madalina Cocan, care mi-a fost mentor. Am luat foarte in serios resursele alocate pentru noi in cadrul programului si ne-am dorit sa avem rezultate concrete, palpabile. Asadar, am apasat pedala la maxim si am obtinut niste rezultate senzationale. In primul rand am obtinut un produs sanatos si delicios cu care am avut onoarea sa hranim niste familii minunate, al caror feedback extraordinar ne fac sa privim cu nerabdare si entuziasm anul viitor. In al doilea rand, am construit din forte proprii un centru de sacrificare pe care ulterior l-am autorizat, depasind astfel, principala bariera de intrare pe piata a micului producator, atat din punct de vedere al costurilor cat si al legislatiei care este neclara. Iar in al treilea rand, am pus bazele unei retele de distributii moderne, bazata pe Facebook, care are toate sansele sa devina cea mai tare solutie de vanzare pentru micul producator si consumatorii interesati de produse locale, proaspete si sanatoase. A fost un an EPIC!

Premiul il vom investi intr-o camera de racire rapida care ne va creste capacitatea de procesare si calitatea carnii. Totodata, vom investi in mai multe echipamente necesare eficientizarii si imbunatatirii proceselor de productie si procesare.

Mai multe detalii despre antreprenoarele din program, precum si inregistrarea evenimentului sunt disponibile pe https://www.impacthub.ro/ewa-empowering-women-in-agrifood/.

 

Despre EWA – Empowering Women in Agrifood

EWA este un program dezvoltat de EIT Food pentru un total de 50 de femei antreprenor din 5 tari europene (Cehia, Portugalia, Romania, Spania si Turcia) si este implementat in Romania de Impact Hub Bucharest.

 

Despre Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este spatiul dinamic in care profesionisti si antreprenori lucreaza pentru dezvoltarea proiectelor si initiativelor de business. Inca din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spatiu de coworking din Romania, cu o comunitate de aproximativ 2.000 de membri in 3 locatii centrale din Bucuresti, iar la nivel global organizatia este prezenta in peste 100 de locatii din peste 50 de tari. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a sustine ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor si finantare directa, precum si cea mai mare platforma online de educatie antreprenoriala.

 

Despre EIT Food

Institutul European de Inovare si Tehnologie (EIT) este un organism al UE, creat de Uniunea Europeana in 2008 pentru a consolida capacitatea de inovare a Europei. EIT face parte din programul Horizon 2020, programul-cadru de cercetare si inovare al Uniunii Europene.

EIT Food este un consortiu pan-European care activeaza in zona antreprenoriatului si inovatiei in sectorul agroalimentar. Membrii comunitatii EIT Food sunt actori la nivel global in industria alimentara: peste 50 de parteneri din mediul de afaceri de top, centre de cercetare si universitati din 13 tari.

  

 
 
 
 

Noutati

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

09-04-2024 Credite agricultura

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

Incepand cu aceasta luna, Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare pentru achizitia de inputuri agricole si obtinerea unor recolte bogate si profitabile. Prin acest parteneriat, Patria Bank si Agrii isi propun ca impreuna sa faciliteze fermierilor accesul la solutii de finantare care sa le sustina dezvoltarea sustenabila si durabila. Mai multe>>

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

18-03-2024 Asigurari agricole

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de g... Mai multe>>

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

18-03-2024 Afaceri agricole

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

In data de 14 martie a.c. Clubul Fermierilor Romani a celebrat absolvirea seriei V a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”. Acesta pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles. Mai multe>>

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

18-03-2024 Targuri si expozitii

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

Situata intr-o pozitie de exceptie, aflata la confluenta a trei tari din regiune, Romania, Ungaria si Serbia, intre care s-au consacrat traditional multiple schimburi comerciale, editia din Timisoara a Targului RoEnergy Romania, Timisoara 2023, s-a bucurat de succes. Si in 2024, la RoEnergy vor fi prezente inovatii, furnizori de produse si tehnologii de ultima generatie din domeniile solar/fotvoltaic, energie geotermala, biomasa, biogaz, cogenerare, microhidroenergie, energie eoliana, stocare en... Mai multe>>

Inspiratie si inovatie la BioFEST 2024 - Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectia mediului si sustenabilitate!

13-03-2024 Targuri si expozitii

Inspiratie si inovatie la BioFEST 2024 - Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectia mediului si sustenabilitate!

Universitatea Nationala de Stiinta si Tehnologie POLITEHNICA Bucuresti, prin Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice, anunta cea de-a patra editie a BioFEST 2024. Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectie a mediului si descoperirilor in domeniul sustenabilitati va avea loc in perioada 28-30 martie 2024, in campusul UNSTPB. BioFEST este mai mult decat un simplu festival, este o punte catre viitor, aducand impreuna cele mai recente tehnologii, practici si solutii din industria... Mai multe>>

Saptamana aceasta se efectueaza plata ajutorului pentru legume in spatii protejate (2023-2024)

13-03-2024 Plati APIA

Saptamana aceasta se efectueaza plata ajutorului pentru legume in spatii protejate (2023-2024)

Legumicultorii inscrisi pentru ajutorul de minimis de 1.000 euro/1.000 mp/beneficiar, acordat pentru sustinerea productiei de legume in spatii protejate in perioada de extrasezon, vor primi banii cuveniti in aceasta saptamana. Mai multe>>

Cat ”cantareste” o afacere cu cantare industriale

13-03-2024 Afaceri agricole

Cat ”cantareste” o afacere cu cantare industriale

Grupul SILOBAG, prezent pe piata agricola din Romania din anul 2022 cu brandurile SILOBAG Romania si IulianCantar.eu, a inregistrat o cifra de afaceri de peste un milion de euro in anul 2023, din care mai mult de jumatate reprezinta cantarele produse si vandute in tara. Mai multe>>

Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia [EuroGrainExchange 2024]

07-03-2024 Intalniri si conferinte

Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia [EuroGrainExchange 2024]

In cadrul EuroGrainExchange 2024 - eveniment exceptional dedicat industriei de cereale din Europa Centrala si de Est, va avea loc masa rotunda cu tema "Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia", in data de 11 Aprilie 2024, ora 11:30, la Radisson Blu Hotel Bucuresti. Printre subiectele abordate se regasesc: Concepul Mare Nostrum. Balcanii / Marea Neagra ca furnizor principal pentru Africa de Nord si Asia de Sud-Est. Tarile adriatice guverneaza afacerile de coaster. ... Mai multe>>

Turcescu: "APIA mentine acelasi ritm sustinut de autorizare a dosarelor eligibile, efectuarea platilor catre fermieri"

05-03-2024 Plati APIA

Turcescu: "APIA mentine acelasi ritm sustinut de autorizare a dosarelor eligibile, efectuarea platilor catre fermieri"

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, ieri – 04.03.2024, a autorizat la plata 4.670 beneficiari, cu o suma totala de 129.036.691,46 lei, astfel: 29.838.330,83 lei de la Bugetul National (BN); 95.177.957,18 lei din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA); 3.353.158,66 lei din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR). Mai multe>>

Corteva Agriscience a acordat un grant in bani pentru a sprijini persoanele cu dizabilitati in agricultura

05-03-2024 Stiri agricole

Corteva Agriscience a acordat un grant in bani pentru a sprijini persoanele cu dizabilitati in agricultura

Corteva Agriscience, compania internationala de cercetare si dezvoltare in domeniul agriculturii, angajata in transformarea peisajului agricol, a acordat un grant in bani proiectului care isi propune sa sprijine fermierii cu dizabilitati. Initiativa „Punem Agricultura pe Picioare", lansata de Alexandra Buliga, femeie fermier si antreprenor in cadrul societatii Baiagro din judetul Neamt, a obtinut sprijinul Corteva in cadrul programului de granturi educationale TalentA in 2023, destinat sa sustin... Mai multe>>

Incepe vizarea carnetelor de renta viagera

05-03-2024 Subventii agricultura

Incepe vizarea carnetelor de renta viagera

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, pentru obtinerea sumei de bani reprezentand renta viagera agricola aferenta anului 2023, rentierii vor solicita viza anuala, in perioada 01.03 - 31.08.2024, fie prin prezenta fizica la sediile Centrelor Judetene APIA, fie prin mijloace electronice de comunicatii sau posta/curier. Mai multe>>

Se amana startul Campaniei Cererilor de Plata pentru anul 2024

29-02-2024 Plati APIA

Se amana startul Campaniei Cererilor de Plata pentru anul 2024

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca amana startul Campaniei de primire a Cererilor de Plata cu cel putin 2 saptamani. In acest moment se modifica legislatia europeana, in sensul modificarii/aprobarii Regulamentului (UE) nr. 2115/2021 opozabil Romaniei. Totodata, se asteapta de la Comisia Europeana (CE) derogarile privind conditionalitatea pentru GAEC 7 si GAEC 8. Mai multe>>