Putem sacrifica mieii si porcii in mod traditional

Parlamentul European a adoptat amendamentele care permit sacrificarea mieilor si a porcilor in mod traditional – Constantin Dumitriu (PDL, PPE-DE)

 



Ultima sesiune plenara din aceasta legislatura a Parlamentului European a marcat recunoasterea la nivel european a traditiilor romanesti in ce priveste sacrificarea porcilor si a mieilor. Amendamentele europarlamentarilor romani Constantin Dumitriu si Maria Petre prin care cereau acceptarea practicilor traditionale pentru sacrificarea mieilor si a porcilor au fost adoptate cu o larga majoritate.


"Pastrarea traditiilor a fost o prioritate pentru mine in acest mandat si va continua sa fie intrucat am convingerea ca acestea sunt o componenta definitorie a poporului roman. Mai mult, cred ca aceste traditii, fie ca vorbim de obiceiuri sau produse traditionale, pot fi valorificate si economic. Tocmai de aceea am organizat si un eveniment de 3 zile in Parlamentul European, dedicat produselor traditionale romanesti, unde au participat peste 3000 de persoane.


Ca reprezentanti ai cetatenilor romani in Parlamentul European avem o datorie sa le sustinem interesele, iar multi dintre cei cu care m-am intalnit mi-au semnalat aceasta problema a obligativitatii asomarii. Chiar daca au fost necesare eforturi timp de cateva luni pentru a ne convinge colegii, ma bucur ca intr-un final am obtinut aceasta exceptare. Sa nu uitam si argumentul  economic pe care l-am adus, anume ca aceste tehnici speciale de sacrificare impuneau o povara financiara pentru taranii romani.", a declarat Constantin Dumitriu, membru in Comisia de Agricultura si Dezvoltare Rurala a Parlamentului European.