Fiabilitatea utilajelor agricole depinde de calitatea pieselor de schimb. Afla unde gasesti rapid astfel de componente

Fiabilitatea utilajelor agricole depinde de calitatea pieselor de schimb - Afla unde gasesti rapid astfel de componenteUtilajele in general necesita mentenanta constanta si ocazional reparatii specifice. Fiabilitatea lor depinde in cea mai mare masura de calitatea pieselor de schimb folosite in aceste procese, pe langa atentia sporita asupra modului de exploatare si conditiilor de stationare. Fata de constructori, fermierii se afla mai des in situatii contracronometru, intrucat lucrarile agricole nu pot fi amanate. Acest fapt impune o functionare neintrerupta pe o perioada data a utilajelor implicate in activitatile agricole.


Ai nevoie, deci, de un distribuitor de incredere, care sa puna la dispozitie piese de schimb de calitate si alte elemente, rapid. Un astfel de exemplu ai sa gasesti in cazul companiei ACN Piese Utilaje care, desi este localizata in sudul tarii, a ajuns in scurt timp sa furnizeze piese de schimb in toate regiunile tarii. 

Cu siguranta ca si in sfera constructiilor proiectele se desfasoara intr-un ritm alert, insa diferenta este ca, in zona agricola factorul climatic este cu mult mai important. Temperatura aerului, a solului, cantitatea de precipitatii sau nivelul de umiditate sunt cruciale in stabilirea unui plan de lucru pentru arat, semanat, cules si treierat. Indiferent ca vorbim despre culturi de rapita, grau, orz, porumb, floarea soarelui sau vita de vie, conditiile de lucru sunt relativ similare, pentru ca intreaga activitate e influentata in mod drastic de aspectele meteorologice. Daca o combina agricola trece printr-un proces lung de reparatie care se incheie exact atunci cand conditiile meteo se inrautatesc, daunele financiare pot fi considerabile si intreaga productie poate fi pusa in pericol. 

Pentru un fermier, chiar si o pauza de doua-trei ore in plin sezon poate afecta bugetul iremediabil. ACN Piese Utilaje sustine eforturile fermierilor clienti prin reducerea semnificativa a timpului necesar pentru livrarea pieselor. Odata ce ai ales produse din catalogul acestei companii, ai posibilitatea sa ridici imediat piesele de care ai nevoie de la sediul ACN Piese Utilaje. Altfel, produsele ajung la tine prin intermediul curieratului rapid in decurs de o zi lucratoare. Mai mult, ACN Piese Utilaje intervine direct in procesul de livrare si trimite zilnic masini in teren incarcate cu piese de schimb, care sunt predate ulterior curierilor, astfel incat acestea sa ajunga in cel mai scurt timp la client.

 

Originea pieselor de schimb pentru utilaje agricole determina calitatea acestora

Fiabilitatea utilajelor agricole depinde de calitatea pieselor de schimb - ACN Piese utilaje si masini aricole


Nu ar trebui sa fie un secret faptul ca o reparatie de durata se bazeaza pe achizitionarea reperelor originale. Acestea sunt testate in conditii diferite inainte de vanzare si garanteaza o foarte buna compatibilitate cu utilajele carora le sunt destinate. Astfel, dupa folosirea pieselor originale la reparatie, utilajul functioneaza la aceeasi parametri cu care a iesit din fabrica. 

Daca in trecut achizitionarea pieselor originale era o misiune anevoioasa, pentru ca reprezentantele celor mai utilizate marci de utilaje furnizau produse din strainatate doar dupa ce inregistrau precomanda clientului, situatia actuala este diferita. O companie precum ACN Piese Utilaje este autorizata sa vanda piese fabricate de Case, New Holland, John Deere, Claas, Massey Ferguson si nu numai. Mai mult, aceasta firma detine si produse de la producatorii de subansambluri pentru marcile anterior mentionate, precum piese de schimb si consumabile pentru motoare Deutz, Perkins, Kubota, Cummins, Iveco, dar si de la producatorii de elemente de transmisie, precum puntile si cutiile de viteza fabricate de Carraro, Dana Spicer si ZF. 

In continuare, pentru ca nu au aflat ca exista alternative la indemana, multi fermieri se indreapta catre magazinele din apropierea lor, care din pacate comercializeaza piese de schimb de origine necunoscuta. In fapt, in cele mai multe cazuri, acestea provin din China sau alte tari din Asia si sunt fabricate dupa norme care nu respecta standardele CE (Conformité Européene). Acest standard cuprinde un set concret de norme de fabricare in ceea ce priveste siguranta utilizarii ansamblelor electrice si mecanice. 

Indiferent ca vorbim despre utilaje agricole, masinarii pentru constructii si componentele acestora, trebuie sa ai in vedere ca producatorii chinezi se confrunta cu niste lipsuri majore, care afecteaza cumparatorii din toata lumea. Adaugarea unei piese de provenienta indoielnica, neinsotita de certificate de calitate, conformitate si garantie in ansamblul unei masinarii se poate dovedi fatala pentru buna functionare. Fie ca ne referim la companii mari sau mici comercianti din China, trebuie sa stii ca masinariile si piesele lor sunt produse pentru piata interna, ceea ce duce din start la anularea compatibilitatii cu standardele europene de functionare. Din pricina costurilor reduse, acestea ajung sa fie comercializate in toate tarile si nu fac decat sa inrautateasca situatia celor care vor sa-si repare utilajele. 

Ceea ce se pierde frecvent din vedere este disponibilitatea pe piata interna a alternativelor mai putin costisitoare, care se inscriu insa in standardele de calitate. Multi fermieri inca opteaza pentru piese second hand, desi au la indemana componente aftermarket, fabricate in Europa. Aceste variante sunt de un real folos cand te confrunti cu termene-limita si buget redus. Durata lor de functionare este evident mai lunga decat cea a unei piese second-hand care se vinde dupa o lunga perioada de functionare, cu un grad de uzura comparabil cu cel al piesei defecte pe care cauti sa o inlocuiesti. Diferenta de pret intre o piesa originala sau OEM si o piesa aftermarket este majora. De obicei, o componenta aftermarket este cu aproximativ 60% mai ieftina decat una produsa de un brand renumit. 

Bineinteles, intr-un magazin ca ACN Piese Utilaje vei gasi de fiecare data o multime de piese aftermarket, importuri de la producatorii europeni ce respecta standardele de calitate. Din pozitia de prim importator, magazinul furnizeaza deci piese de calitate la cel mai bun pret, deoarece costurile de achizitie nu vor include adaosurile comerciantilor zonali, care la randul lor se aprovizioneaza de la importatori. 

Totusi, exista si situatii in care piesele originale sunt unica solutie. Multi cred ca, daca au achizitionat un tractor nou, acesta nu va avea nevoie de nicio reparatie pentru o vreme. Exista insa cazuri concrete in care problemele unui utilaj apar inca de la punerea in functiune. Acesta este unul dintre momentele care necesita o componenta originala. Ideea ca un tractor nou ar trebui sa functioneze perfect nu reprezinta un adevar absolut, din pacate.

 

Existenta unui stoc real de piese de schimb contribuie la productivitatea muncilor agricole

Fiabilitatea utilajelor agricole depinde de calitatea pieselor de schimb - ACN sediu


Cele mai multe firme care comercializeaza piese de schimb pentru utilaje agricole au un inventar restrans. Managerii lor nu au reusit sa cunoasca nevoile si evolutia pietei si se confrunta cu costuri mari, dificil de acoperit si cu produse ramase pe stoc, greu vandabile. 

ACN Piese Utilaje isi defineste permanent stocul conform unei strategii bine gandite. Nu intuitia este cea care determina dimensiunea si cuprinderea unui stoc, cat strategiile celor care il administreaza, metodele lor de a observa si analiza in timp dinamica pietei de profil si de a identifica factorii previzibili. Aceasta strategie cauta solutii inainte ca problemele sa apara. Piesele prioritar a fi importate sunt cele cruciale in functionarea unui utilaj, mai precis, vorbim despre gamele intregi de piese de motor, transmisie, electrice si hidraulice.

Existenta unui stoc real de piese de schimb in depozitul ACN Piese Utilaje face lucrurile mult mai usoare pentru fermieri, fiindca le permite sa intreprinda orice actiune necesara pentru mentenanta sau reparatie in regim de urgenta. Un utilaj bine intretinut va da in mod evident un randament pe masura si astfel, nivelul de productivitate al muncilor agricole va fi ridicat.

 

Mentenanta utilajelor este mult mai eficienta atunci cand colaborezi cu distribuitorul de piese de schimb

Fiabilitatea utilajelor agricole depinde de calitatea pieselor de schimb - Mentenanta utilajelor


Mentenanta atenta a tractoarelor, combinelor agricole etc. devine un real ajutor in eficienta activitatii agricole si in reducerea costurilor. Atunci cand ai nevoie de ajutor in acest sens, poti intra in legatura directa cu ACN Piese Uitlaje, pentru a afla acei cativa pasi necesari in verificarea utilajului. Constatarea starii utilajului si verificarea periodica reduc la minim posibilitatea defectarii si imobilizarii acestuia. 

Intretinerea unui utilaj agricol nu difera cu mult de intretinerea unui autoturism. Totusi, sunt necesare alte tipuri de unelte pentru interventie, precum cheile tubulare, dar si o instruire de specialitate, alaturi de documentatia tehnica, intrucat utilajele moderne nu se pot repara doar cu o trusa de unelte. Tractoarele necesita schimbarea frecventa a uleiului, iar manualul de utilizare al fiecaruia specifica cu exactitate momentul la care trebuie facuta aceasta inlocuire. La fel se intampla si in cazul filtrelor. Dar, atunci cand nu ai informatii la indemana, ACN Piese Uitlaje iti pune la dispozitie serviciul de consultanta tehnica, fara niciun cost din partea ta. 

De asemenea, toate produsele din gama consumabilelor se afla in stocul permanent al acestui magazin online. De-aici, tu iti poti alege marca preferata, poti cere informatii despre produsele de care esti interesat si poti afla care sunt cele pe care specialistii le considera cele mai potrivite pentru utilajul tau. 

Sunt o multime de activitati menite sa prelungeasca durata de exploatare a utilajului si sa asigure o buna desfasurare a lucrarilor agricole pe care le poti face chiar tu. De exemplu, cuplele care fac legatura intre tractor si un alt echipament agricol trebuie curatate frecvent si intretinute pentru a nu aparea rugina. 

Exista insa si situatii care pot fi prea complicate ca sa te ocupi singur de ele. De multe ori, motoarele mici care merg cu diesel au nevoie de un reglaj pentru performanta optima o data la ceva vreme. Uneori, astfel de reglaje pot fi facute de tine in timp ce urmaresti instructiunile din manualul de utilizare, insa acest lucru nu este valabil pentru toate utilajele. ACN Piese Utilaje nu este doar un magazin online, pentru ca in astfel de situatii iti da posibilitatea de a avea un service mobil la punctul de lucru al utilajului. Atunci cand ai nevoie de o interventie, o echipa ajunge la tine in cel mai scurt timp, echipata cu instrumente de diagnoza si tot ce tine de reparatie. Nu trebuie decat sa comunici unui angajat ACN Piese Utilaje marca, seria si modelul utilajului tau, precum si problemele, simptomele pe care le prezinta. 

Avantajele pe care le ai din colaborarea cu un distribuitor de piese de schimb sunt numeroase. Pe langa faptul ca orice produs este acoperit de garantie, obtii reduceri, oferte personalizate atunci cand ai nevoie de mai multe componente si primesti informatii esentiale pentru ca utilajul tau sa nu mai fie expus riscurilor de defectiune. Un astfel de distribuitor dovedeste mult mai multa flexibilitate in gestionarea fiecarei situatii in parte in comparatie cu reprezentantele si alti comercianti, care de cele mai multe ori lucreaza doar cu o marca de utilaje. ACN Piese Uitlaje comercializeaza piese pentru orice marca de utilaj.

  

Noutati

Planificati fertilizarea - rapid si precis!

01-02-2024 Agrotehnica

Planificati fertilizarea - rapid si precis!

Daca nu aveti un plan de fertilizare creat, luna Ianuarie este momentul potrivit pentru a planifica aceasta lucrare. Scopul planificarii este acela de a folosi ingrasamantul intr-un mod cat mai eficient posibil. Doza trebuie calculata in asa fel incat sa obtinem cel mai bun randament din punct de vedere economic. Mai multe>>

Tr1 - Noua categorie de permis de conducere pentru tractoare agricole sau forestiere

23-01-2024 Tractoare

Tr1 - Noua categorie de permis de conducere pentru tractoare agricole sau forestiere

Recent, a fost adoptata Ordonanta de Urgenta nr. 1 din 18 ianuarie 2024 pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, care vine sa aduca imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste conducerea tractoarelor agricole si forestiere. Mai multe>>

Mai multa precizie in protejarea recoltelor cu One Smart Spray de la BASF si Bosch

09-01-2024 Utilaje agricole

Mai multa precizie in protejarea recoltelor cu One Smart Spray de la BASF si Bosch

Buruienile de pe terenurile agricole pot duce la pierderi de recolte de 30% sau chiar mai mult. Fermierii controleaza, de obicei, buruienile prin pulverizarea intregului camp cu erbicide la o doza standard. Pentru a permite un control mai precis si mai durabil al buruienilor, BASF si Bosch au dezvoltat ONE SMART SPRAY in cadrul unui joint venture. Mai multe>>

Sigma CVM Romania anunta parteneriatul cu Amazone: Pionieri in Inovatia Agricola

08-01-2024 Masini si utilaje agricole

Sigma CVM Romania anunta parteneriatul cu Amazone: Pionieri in Inovatia Agricola

Sigma CVM Romania, filiala a Grupului de Companii Saracakis si un jucator de frunte in sectorul utilajelor agricole, anunta cu mandrie parteneriatul cu Amazone, o companie de familie cu o existenta de 140 de ani si o traditie de excelenta in producerea de echipamente agricole. Aceasta colaborare reprezinta un nou prag pentru ambele companii. Mai multe>>

Operator CNC - Ce inseamna si ce implica aceasta meserie cautata si bine platita

02-08-2023 Masini si utilaje agricole

Operator CNC - Ce inseamna si ce implica aceasta meserie cautata si bine platita

Industria agriculturii moderne se bazeaza din ce in ce mai mult pe tehnologie si inovatie pentru a obtine randamente superioare si a eficientiza procesele de productie. In acest context, meseria de Operator CNC devine din ce in ce mai relevanta si cautata in domeniul agricol. Mai multe>>

Yokohama Off-Highway Tires lanseaza cea mai mare anvelopa de tractoare de pana acum

19-07-2023 Tractoare

Yokohama Off-Highway Tires lanseaza cea mai mare anvelopa de tractoare de pana acum

Marca emblematica a Yokohama Off-Highway Tires (YOHT), Alliance, a lansat recent noi dimensiuni ale anvelopei radiale Agriflex+ 372 pentru tractoare si masini de recoltat - inclusiv o dimensiune care o face cea mai mare anvelopa produsa vreodata de Alliance. Dimensiunea VF750/75R46 este destinata celor mai mari tractoare si utilaje si reprezinta o provocare pentru concurentii cu anvelope competitive din punct de vedere economic si calitativ. Mai multe>>

APIA: Obligatia GAEC 3 - este interzisa incendierea miristilor, vegetatiei uscate si a resturile vegetale pe terenurile arabile

19-07-2023 Agrotehnica

APIA: Obligatia GAEC 3 - este interzisa incendierea miristilor, vegetatiei uscate si a resturile vegetale pe terenurile arabile

APIA informeaza fermierii ca incepand cu anul de cerere 2023 se pun in aplicare normele privind conditionalitatea in cadrul interventiilor sub forma de plati directe si a unor interventii si masuri pentru dezvoltare rurala. Fermierii si alti beneficiari care primesc sprijin prin interventiile din Planul Strategic 2023-2027 trebuie sa respecte normele privind conditionalitatea pe intreaga exploatatie agricola si pe tot parcursul anului de cerere. Mai multe>>

5 criterii dupa care sa alegi anvelopele pentru utilaje agricole

13-07-2023 Utilaje agricole

5 criterii dupa care sa alegi anvelopele pentru utilaje agricole

Exista multe aspecte de luat in considerare atunci cand vrei sa cumperi anvelope pentru utilajele agricole, mai ales daca esti fermier. In acest articol, evidentiem cele mai importante criterii si modul in care acestea ar putea influenta decizia ta de cumparare: Mai multe>>

Montaj si punere in functiune gratuite pentru motoutilajele Ruris destinate ingrijirii curtii si gradinii

07-07-2023 Service masini si utilaje agricole

Montaj si punere in functiune gratuite pentru motoutilajele Ruris destinate ingrijirii curtii si gradinii

Incepand din luna iulie, unul dintre cele mai mari branduri de motoutilaje si produse destinate ingrijirii curtii si gradinii ofera gratuit serviciul de montaj si punere in functiune, la orice utilaj achizitionat. Astfel, clientii care achizitioneaza produsele Ruris vor avea posibilitatea sa beneficieze de servicii de montaj si punere in functiune prin intermediul celor peste 300 de magazine fizice si puncte de service partenere, inrolate in programul „Ruris Premium All in One”. Mai multe>>

Gama de anvelope solide pentru stivuitoare Galaxy MFS 101 SDS a fost extinsa

08-06-2023 Masini, utilaje, instalatii

Gama de anvelope solide pentru stivuitoare Galaxy MFS 101 SDS a fost extinsa

Cu Galaxy MFS 101 SDS, Yokohama Off-Highway Tires (YOHT) a introdus recent o noua generatie de anvelope solide, de inalta rezistenta, pentru stivuitoarele care sunt utilizate in cele mai solicitante conditii industriale si de depozitare. Pentru a face ca avantajele acestei game inovatoare de anvelope sa fie disponibile pentru si mai multe tipuri si dimensiuni de stivuitoare, YOHT a extins in continuare oferta acestei game de anvelope la un total de 58 de SKU-uri. Mai multe>>

Utilaje agricole noi vs second hand: Avantaje si dezavantaje

19-04-2023 Utilaje agricole

Utilaje agricole noi vs second hand: Avantaje si dezavantaje

Agricultura este o industrie care depinde foarte mult de echipamente si utilaje eficiente si fiabile pentru a se asigura ca productia agricola este maximizata. O intrebare frecventa pe care o intalnesc fermierii si proprietarii de terenuri agricole este daca ar trebui sa cumpere utilaje agricole noi sau second hand. Mai multe>>