Cand mai ieftin inseamna mai scump: Vezi povestea in care un utilaj ieftin a devenit mai scump cu peste 4.000 de euro

COLOSUS - Vezi povestea din care inveti ca utilajele mai ieftine te pot costa cu 4000 euro mai multCu totii auzim povesti de la prieteni sau persoane cunoscute cum ca achizitia utilajului nu a fost una inteleapta sau ca mai grav au fost inselati. Din pacate sunt dese cazurile in care cumperi un utilaj second hand, iar dupa ce faci achizitia este nevoie sa mai investesti 1000 - 2500 euro in acel utilaj, asta in cazurile fericite. 


Exista si situatii in care aceste peripetii duc la nasterea unor proiecte care isi propun sa protejeze cumparatorii de situatia aceasta in care pretul utilajului se adevereste a fi mult mai mare decat pretul initial.

Am primit o poveste de la CEO-ul proiectului COLOSUS, in care ne relateaza experienta lui cu achizitia de utilaje si cum a decis sa porneasca proiectul COLOSUS.

COLOSUS - Stefan VajuStefan Vaju – CEO Colosus | Prima licitatie de utilaje Europa: “In ultima perioada am auzit tot mai frecvent zicale de genul “Mai mult cu mai putin”. Mi-a luat ceva timp sa inteleg ca de fapt vor sa imi vanda un produs mai scump decat ce se gaseste in piata si vor sa imi distraga atentia de la pret si sa ma convinga ca pe termen lung voi fi mai eficient si deci ma va costa mai putin. Dar pana sa ajung la mai mult cu mai putin a trebuit sa incerc mai putin cu mai mul. Adica ce am crezut ca va fi o afacere grozava si ieftina a devenit mai scumpa decat eram pregatit sa recunosc.

Nu au fost rare situatiile cand am realizat dupa achizitia unui utilaj uzat ca puteam face un deal mai bun. Mai exact ceea ce am achizitionat este mai departe de ce am crezut initial. Daca am face povestea lunga scurta ar suna cam asa: am decis sa cumpar un utilaj second-hand, am intrat pe net, am vizionat vreo cateva zile cateva zeci de utilaje si intr-o seara de joi m-am decis pe care-l vreau. Se potrivea cu bugetul meu, poate era usor peste, dar negociez eu cumva. Mai adaug deplasarea mea pana undeva in vestul Europei care include cazarea, transportul si cateva mese pe la fast-food-urile de pe autostrada.

Ca sa fiu sigur ca nu ma trage careva pe sfoara mai iau un coleg specialist in utilaje sa facem o inspectie si ii asigur eu toate cheltuielile de deplasare. Totul decurge conform planului si sarbatorim la intoarcere succesul. Ajunge si utilajul dupa o saptamana si parca este mai fad decat ce am vazut in parc. Poate mi se pare. Il dam jos de pe platforma si incepem o alta inspectie cand descoperim alte mici imperfectiuni sau lipsuri care mi-au scapat la prima vizita.

Dupa prima saptamana de lucru ma suna operatorul ca utilajul suna ciudat si nu mai raspunde cum trebuie la anumite comenzi. Nu mai intru in detalii ca deja sunt frustrat la maxim. Iau doua decizii: il bag in service si schimb tot ce trebuie la el ca sa fiu sigur ca imi realizez lucrarea la timp si imi promit ca nu voi mai cumpara utilaje second-hand de la tipul ala din vest. La final trag linie si ma simt inselat, frustrat si naiv.”

 

Care sunt cheltuielile?

Incep sa pun pe hartie sumele cheltuite ca nu pot spune investite:

    • timp pierdut pe net pana seara tarziu si zile de lucru pierdute: 500 euro (astia sunt banii care ii puteam face in loc sa pierd timpul cautand)
    • cheltuieli deplasare (2500 km) – 650 euro (acopera combustibil, vignete, cazare, masa, alte cheltuieli
    • costuri coleg inspectie: 200 euro
    • costuri reparatii acasa: 2500 euro
    • nervii mei si timpul pierdut: nepretuit.

COLOSUS - grafica pret utilaje


Ajung la aceeasi concluzie ca si tine dupa ce ai citit povestea mea. Nu imi spune ca tu nu ai trecut prin asa ceva cel putin o data. Daca nu ai trecut bravo. Nu crede totusi ca tie nu ti se poate intampla. Doar daca ... ai un noroc colosal.

Se spune ca norocul ti-l faci singur. Depinde doar de tine ce alegi. Sa te ocupi de ce stii mai bine si sa lasi pe seama unor specialisti partea de achizitie sau vanzare a utilajelor sau sa retraiesti frustrarile de mai sus? Cred ca putem sumariza asa: tu ai noroc si noi avem curaj. Pentru ca iti trebuie mult curaj sa pornesti intr-o astfel de aventura COLOSALA.”

 

Cum functioneaza COLOSUS?

COLOSUS este prima licitatie ONLive din Europa, asta insemnand ca licitatia se desfasoara on line si live in acelasi timp nefiind necesara deplasarea la locatia licitatiei. Ce este diferit fata de alte licitatii? In primul rand combinarea intre on line si live, un concept unic prin care se eficientizeaza timpul si costurile operationale in acest proces complex de vanzare. Mai concret nu se mai pierd timp si bani cu deplasarea utilajelor si blocarea lor pentru cateva saptamani in vederea vanzarii la licitatie.

Tehnologia de azi si progresul prin digitalizare combinat cu serviciile profesioniste fac posibila vizualizarea video a inspectiilor prealabile efectuate de echipele noastre si colaboratori. La acestea se adauga valorile de care aminteam mai sus care stau la baza dezvoltarii noastre de pana acum si care ne vor diferentia cu siguranta in aceasta piata vulnerabila si plina de tentatii. La acest concept au aderat si parteneri din domenii conexe in acest fel COLOSUS reusind sa garanteze un utilaj functional prin asigurarile negociate de parteneri. Preturile utilajelor sunt cu 75% sub cel al pietei, astfel pretul de start pentru utilaje fiind de la 25% din pretul pietei.

In cadrul licitatiei poate intra orice persoana fizica sau juridica care achita suma necesara rezervarii locului in valoare de 2.000 RON sau 500 euro in cazul achizitiilor externe. Aceasta suma reprezinta de fapt biletul de intrare la licitatie si va fi dedusa ulterior din valoarea utilajului achizitionat sau va fi returnata integral imediat dupa licitatie daca nu s-a efectuat vreo achizitie. 

Ne-am gandit si la urgenta de achizitie a clientilor nostri, de aceea am dezvoltat COLOSUS Market Place, o platforma on-line si on-demand unde utilajele sunt disponibile imediat. Sistemul de vanzare al acestora este un sistem unic in Romania deoarece pentru fiecare utilaj se poate Negocia Pretul prin butonul “Propune un Pret”, astfel negociezi pretul utilajului in 5 secunde.”

 

Ce este Colosus?

Colosus - sigla - Licitatie utilaje„COLOSUS este prima licitatie de utilaje, vehicule de transport, avioane si ambarcatiuni din Romania. Companie cu capital 100% romanesc COLOSUS isi propune sa sprijine piata echipamentelor rulate/utilizate (second owner) din Romania prin servicii unice oferite cu profesionalism si excelenta.

Povestea COLOSUS a inceput in familia UTILBEN, companie antreprenoriala romaneasca care a devenit principalul importator de utilaje second hand din Romania. In fiecare an compania UTILBEN organiza o licitatie pentru vanzarea stocului de utilaje nevandute si a flotei de inchirieri. Apoi dupa ce mai multi dealeri de utilaje din Romania si-au aratat interesul de a vinde si ei utilaje prin licitatie, ne-am hotarat sa lansam COLOSUS, prima licitatie de acest gen din Romania.

Credem ca si in Romania avem potentialul si capacitatea de a dezvolta intr-un mod profesionist licitatii de utilaje in comparatie cu alte parti ale Europei sau de ce nu ale lumii. De ce sa vindem utilajele noastre prin licitatii din vestul Europei cand putem sa dezvoltam propriul program de licitatii in Romania care sa urmareasca interesul jucatorilor locali? 

Scopul nostru este sa contribuim la o dezvoltare a mediului de afaceri din Romania prin relatii de business bazate pe transparenta, corectitudine si integritate. Viziunea COLOSUS pentru urmatorii 10 ani este ca sa devina una din principalele case de licitatii de utilaje din Europa si 1 din 10 utilaje achizitionate de la licitatii din Europa sa fie prin COLOSUS.

Nu este nimic mai colosal decat sa construiesti si sa contribui la comunitatea de afaceri din care faci parte, sa ai identitate si sa simti ca faci parte din ceva mare. Suntem siguri ca esti curios cum se simte asta si vestea buna este ca o poti incerca.”

Poti deveni partener Furnizor COLOSUS – contactandu-i la adresa de emai office@colosus.ro  

sau Poti cumpara de la COLOSUS – accesand acest link 

COLOSUS - licitatia

 

  

 
 
 

Noutati

Planificati fertilizarea - rapid si precis!

01-02-2024 Agrotehnica

Planificati fertilizarea - rapid si precis!

Daca nu aveti un plan de fertilizare creat, luna Ianuarie este momentul potrivit pentru a planifica aceasta lucrare. Scopul planificarii este acela de a folosi ingrasamantul intr-un mod cat mai eficient posibil. Doza trebuie calculata in asa fel incat sa obtinem cel mai bun randament din punct de vedere economic. Mai multe>>

Tr1 - Noua categorie de permis de conducere pentru tractoare agricole sau forestiere

23-01-2024 Tractoare

Tr1 - Noua categorie de permis de conducere pentru tractoare agricole sau forestiere

Recent, a fost adoptata Ordonanta de Urgenta nr. 1 din 18 ianuarie 2024 pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, care vine sa aduca imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste conducerea tractoarelor agricole si forestiere. Mai multe>>

Mai multa precizie in protejarea recoltelor cu One Smart Spray de la BASF si Bosch

09-01-2024 Utilaje agricole

Mai multa precizie in protejarea recoltelor cu One Smart Spray de la BASF si Bosch

Buruienile de pe terenurile agricole pot duce la pierderi de recolte de 30% sau chiar mai mult. Fermierii controleaza, de obicei, buruienile prin pulverizarea intregului camp cu erbicide la o doza standard. Pentru a permite un control mai precis si mai durabil al buruienilor, BASF si Bosch au dezvoltat ONE SMART SPRAY in cadrul unui joint venture. Mai multe>>

Sigma CVM Romania anunta parteneriatul cu Amazone: Pionieri in Inovatia Agricola

08-01-2024 Masini si utilaje agricole

Sigma CVM Romania anunta parteneriatul cu Amazone: Pionieri in Inovatia Agricola

Sigma CVM Romania, filiala a Grupului de Companii Saracakis si un jucator de frunte in sectorul utilajelor agricole, anunta cu mandrie parteneriatul cu Amazone, o companie de familie cu o existenta de 140 de ani si o traditie de excelenta in producerea de echipamente agricole. Aceasta colaborare reprezinta un nou prag pentru ambele companii. Mai multe>>

Operator CNC - Ce inseamna si ce implica aceasta meserie cautata si bine platita

02-08-2023 Masini si utilaje agricole

Operator CNC - Ce inseamna si ce implica aceasta meserie cautata si bine platita

Industria agriculturii moderne se bazeaza din ce in ce mai mult pe tehnologie si inovatie pentru a obtine randamente superioare si a eficientiza procesele de productie. In acest context, meseria de Operator CNC devine din ce in ce mai relevanta si cautata in domeniul agricol. Mai multe>>

Yokohama Off-Highway Tires lanseaza cea mai mare anvelopa de tractoare de pana acum

19-07-2023 Tractoare

Yokohama Off-Highway Tires lanseaza cea mai mare anvelopa de tractoare de pana acum

Marca emblematica a Yokohama Off-Highway Tires (YOHT), Alliance, a lansat recent noi dimensiuni ale anvelopei radiale Agriflex+ 372 pentru tractoare si masini de recoltat - inclusiv o dimensiune care o face cea mai mare anvelopa produsa vreodata de Alliance. Dimensiunea VF750/75R46 este destinata celor mai mari tractoare si utilaje si reprezinta o provocare pentru concurentii cu anvelope competitive din punct de vedere economic si calitativ. Mai multe>>

APIA: Obligatia GAEC 3 - este interzisa incendierea miristilor, vegetatiei uscate si a resturile vegetale pe terenurile arabile

19-07-2023 Agrotehnica

APIA: Obligatia GAEC 3 - este interzisa incendierea miristilor, vegetatiei uscate si a resturile vegetale pe terenurile arabile

APIA informeaza fermierii ca incepand cu anul de cerere 2023 se pun in aplicare normele privind conditionalitatea in cadrul interventiilor sub forma de plati directe si a unor interventii si masuri pentru dezvoltare rurala. Fermierii si alti beneficiari care primesc sprijin prin interventiile din Planul Strategic 2023-2027 trebuie sa respecte normele privind conditionalitatea pe intreaga exploatatie agricola si pe tot parcursul anului de cerere. Mai multe>>

5 criterii dupa care sa alegi anvelopele pentru utilaje agricole

13-07-2023 Utilaje agricole

5 criterii dupa care sa alegi anvelopele pentru utilaje agricole

Exista multe aspecte de luat in considerare atunci cand vrei sa cumperi anvelope pentru utilajele agricole, mai ales daca esti fermier. In acest articol, evidentiem cele mai importante criterii si modul in care acestea ar putea influenta decizia ta de cumparare: Mai multe>>

Montaj si punere in functiune gratuite pentru motoutilajele Ruris destinate ingrijirii curtii si gradinii

07-07-2023 Service masini si utilaje agricole

Montaj si punere in functiune gratuite pentru motoutilajele Ruris destinate ingrijirii curtii si gradinii

Incepand din luna iulie, unul dintre cele mai mari branduri de motoutilaje si produse destinate ingrijirii curtii si gradinii ofera gratuit serviciul de montaj si punere in functiune, la orice utilaj achizitionat. Astfel, clientii care achizitioneaza produsele Ruris vor avea posibilitatea sa beneficieze de servicii de montaj si punere in functiune prin intermediul celor peste 300 de magazine fizice si puncte de service partenere, inrolate in programul „Ruris Premium All in One”. Mai multe>>

Gama de anvelope solide pentru stivuitoare Galaxy MFS 101 SDS a fost extinsa

08-06-2023 Masini, utilaje, instalatii

Gama de anvelope solide pentru stivuitoare Galaxy MFS 101 SDS a fost extinsa

Cu Galaxy MFS 101 SDS, Yokohama Off-Highway Tires (YOHT) a introdus recent o noua generatie de anvelope solide, de inalta rezistenta, pentru stivuitoarele care sunt utilizate in cele mai solicitante conditii industriale si de depozitare. Pentru a face ca avantajele acestei game inovatoare de anvelope sa fie disponibile pentru si mai multe tipuri si dimensiuni de stivuitoare, YOHT a extins in continuare oferta acestei game de anvelope la un total de 58 de SKU-uri. Mai multe>>

Utilaje agricole noi vs second hand: Avantaje si dezavantaje

19-04-2023 Utilaje agricole

Utilaje agricole noi vs second hand: Avantaje si dezavantaje

Agricultura este o industrie care depinde foarte mult de echipamente si utilaje eficiente si fiabile pentru a se asigura ca productia agricola este maximizata. O intrebare frecventa pe care o intalnesc fermierii si proprietarii de terenuri agricole este daca ar trebui sa cumpere utilaje agricole noi sau second hand. Mai multe>>