Noile cositori CLAAS purtate in spate cu cuplare laterala fata de centrul de greutate

Noile cositori CLAAS - Bara de taiere MAX CUT disponibila acum pentru utilaje cu latimi de lucru de la 2-2 mDin vara anului 2020, CLAAS introduce noile cositori purtate in spate cu cuplare laterala pentru a inlocui gamele DISCO Inline si DISCO 50. Cele noua modele complet noi includ numeroase functii utile, precum si bara de taiere MAX CUT cu eficienta dovedita, cu latimi de lucru intre 2,2 m si 3,4 m. Bara de taiere asigura o calitate optima de taiere, combinata cu functionarea extrem de uniforma, fiabilitate si cerinte de actionare reduse.


O atentie speciala a fost, de asemenea, acordata protectiei si durabilitatii, printre altele. Datorita formei barei, angrenajele mari ale discurilor de taiere sunt montate extrem de departe in fata, ceea ce asigura cea mai mare suprapunere posibila intre discuri si, in plus, se cupleaza cu mai multi dinti in doua puncte in orice situatie. De asemenea, distantarea uniforma a discurilor asigura un model de taiere uniform. Fabricata dintr-o bucata din otel, forma de val a barei de taiere, care este lubrifiata in permanenta, impreuna cu aparatorile cu forma speciala, creeaza un efect de tunel care indeparteaza murdaria. Insertiile special ranforsate dintre aparatori au o forma diferita pentru discurile de cosit care se misca spre interior si cele care se misca spre exterior, ceea ce asigura o protectie eficienta si un flux optim de material recoltat, actionand si ca o bara de taiere, pentru o taiere perfecta. Bara de taiere MAX CUT este echipata standard cu modulul de siguranta SAFETY LINK, care are un punct de rupere predeterminat pe fiecare disc de taiere, ce deconecteaza discul de la trenul de rulare si in acelasi timp impiedica aruncarea acestuia prun intermediul unui surub axial.

 

Noul mod de cuplare laterala fata de centrul de greutate pentru cositorile DISCO montate lateral

Noile cositori CLAAS - 398887 27


O noua caracteristica pentru toate cositorile cu disc DISCO montate lateral este cuplarea laterala fata de centrul de greutate, care asigura o presiune de contact uniforma pe intreaga latime de lucru a barei de taiere, la fel ca la cositorile cu pivotare centrala. Arcul de dimensiuni mari al suspensiei este cuplat in centrul cadrului utilajului in acest caz. In plus, linia de forta a arcului trece exact prin centrul de greutate al cositorii. Forta este distribuita uniform la nivelul barei de taiere prin intermediul suportului interior si exterior. Rezultatul: un furaj curat si taiat uniform, la un nivel absolut profesionist.

 

DISCO 10: calitate maxima de taiere cu greutate redusa

CLAAS introduce acum bara de taiere MAX CUT, familiara din seria DISCO si cu eficienta dovedita de mii de ori, in segmentul de baza al cositorilor cu disc, sub forma celor trei cositori laterale noi, DISCO 24, DISCO 28 si DISCO 32, cu latimi de lucru de la 2,2 m la 3,0 m si configuratie simpla. Cositorile din seria DISCO 10 au, ca de obicei, un design ce le confera rezistenta, in ciuda greutatii reduse, prin care proiectantii au reusit sa ranforseze si mai mult zonele supuse sarcinilor mari si sa optimizeze zonele mai putin solicitate, cum ar fi capacele exterioare.


Seria DISCO 10 poate functiona pe pantele ascendente de pana la 45°. Mecanismul mecanic de rupere a barei de taiere raspunde imediat la coliziuni si elibereaza bara de taiere spre spate. Aceasta este recuplata si resetata automat.

Transmisia cu o cutie de viteze dubla este disponibila standard, asigurand o pozitie de transport cu latime extrem de mica si un nou unghi de pliere, de 95°. Cureaua de actionare puternica atenueaza varfurile de sarcina si poate fi tensionata fara unelte, cu ajutorul unui buton rotativ. La fel ca in cazul modelelor anterioare, fluxul de putere este directionat de sus direct catre discul de cosit interior, ceea ce inseamna ca nu este necesar niciun sabot interior si este marita eficienta. Turatia arborelui prizei de putere poate fi redusa de la 540 rpm la 480 rpm pentru culturi usoare sau in timpul alimentarii, ceea ce reduce semnificativ consumul de carburant diesel.

Usurinta cu care sunt efectuate lucrarile de intretinere este, de asemenea, bine gandita. Bara de taiere este accesibila liber pe intreaga latime de lucru, datorita deschiderii largi a capacelor de protectie. Lamele sunt fie fixate cu suruburi, fie sunt disponibile cu un mecanism de inlocuire rapida, in functie de locul de utilizare. Diferitele optiuni de montare, cadrul de fixare Quickhitch si stiftul de fixare in partea inferioara, stanga faciliteaza montarea pe tractor.

 

DISCO 100: optional cu sau fara conditioner

Modelele DISCO 360 si 320 cu latimi de lucru de 3,0 m si 3,4 m sunt disponibile acum in seria DISCO CONTOUR. Acestea au un nou centru de greutate mecanic si arcuri de suspensie, care pot fi reglate fara unelte. Bara de taiere MAX CUT are aceeasi inalta calitate ca in cazul modelelor DISCO de dimensiuni mari si asigura o eficienta operationala maxima si de durata, cu lubrifiere permanenta si reducerea vitezei. Seria DISCO 100 dispune, de asemenea, de o cutie de viteze dubla, dispozitiv de rupere integrat si inlocuire rapida a lamei. Designul robust garanteaza o durata de viata maxima.

Noua pliere pentru transport la 105°, adica peste centrul de greutate, asigura intotdeauna un transport sigur chiar si in cazul tractoarelor mai usoare. Respectand principiul „vezi si fa-te vazut”, campul vizual al oglinzilor retrovizoare ale tractorului nu este restrictionat de cositoare, iar luminile din spate nu sunt acoperite. Noul cilindru hidraulic cu actiune dubla asigura plierea fiabila si in siguranta pe un teren inclinat. De asemenea, asigura amortizarea la nivelul pozitiei de capat.

In plus, sunt disponibile patru modele cu conditioner cu gheare sau cu role, cu latimi de lucru de la 2,2 m la 3,0 m si pliere de transport la 95°, pentru cerinte speciale:

DISCO 240 RC, DISCO 280 C, DISCO 280 RC si DISCO 320 C. In timp ce modelul DISCO 240 RC este echipat standard cu un conditioner cu role, DISCO 280 este echipat optional cu un conditioner cu gheare sau cu role. Modelul DISCO 320 C conditioner cu gheare integrat.

Un opritor pentru capat de rand este montat standard la toate modelele cu conditioner si este disponibil optional pentru cele fara conditioner. Suportul optional asigura economia de spatiu si aceeasi pozitionare in siguranta in timpul transportului.

 

Noile cositori CLAAS - 398032 27

Cele trei cositori cu disc noi din seria DISCO 10, cu latime de lucru mai mica, sunt echipate cu tehnologii de clasa profesionista, cum ar fi bara de taiere MAX CUT cu eficienta dovedita si o cutie de viteze dubla.

 

 

Noile cositori CLAAS - 396450 27

Cuplarea la nivelul centrului de greutate, cu eliberarea centrului de greutate mecanic asigura o presiune de contact uniforma pe intreaga latime de lucru, in combinatie cu suportul pe ambele laturi.

 

 

Noile cositori CLAAS - 397490 27

In timpul cosirii pe teren inclinat, bara de taiere poate fi inclinata cu pana la 45° in sus si pana la 20° in jos.

 

 

Noile cositori CLAAS - 396672 27

Seria DISCO 100 acopera latimi de lucru de pana la 3,4 m si este disponibila optional cu un conditioner.

 

 

Noile cositori CLAAS - 397624 27

Echipamentul suplimentar extins include placi si discuri de formare a brazdei.

 

 

Noile cositori CLAAS - 395842 27

Bara de taiere MAX CUT ce nu necesita intretinere poate fi accesata extrem de usor, datorita capacelor de protectie largi, basculante.

 

 

Noile cositori CLAAS - 397731 27

Bara de taiere a cositorilor DISCO 100 (fara conditioner) poate fi rabatata cu pana la 105° pentru transport. Acest lucru asigura implementarea sigura, in conformitate cu principiul „vezi si fa-te vazut”, precum si stabilitatea.

  

 

Noutati

Planificati fertilizarea - rapid si precis!

01-02-2024 Agrotehnica

Planificati fertilizarea - rapid si precis!

Daca nu aveti un plan de fertilizare creat, luna Ianuarie este momentul potrivit pentru a planifica aceasta lucrare. Scopul planificarii este acela de a folosi ingrasamantul intr-un mod cat mai eficient posibil. Doza trebuie calculata in asa fel incat sa obtinem cel mai bun randament din punct de vedere economic. Mai multe>>

Tr1 - Noua categorie de permis de conducere pentru tractoare agricole sau forestiere

23-01-2024 Tractoare

Tr1 - Noua categorie de permis de conducere pentru tractoare agricole sau forestiere

Recent, a fost adoptata Ordonanta de Urgenta nr. 1 din 18 ianuarie 2024 pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, care vine sa aduca imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste conducerea tractoarelor agricole si forestiere. Mai multe>>

Mai multa precizie in protejarea recoltelor cu One Smart Spray de la BASF si Bosch

09-01-2024 Utilaje agricole

Mai multa precizie in protejarea recoltelor cu One Smart Spray de la BASF si Bosch

Buruienile de pe terenurile agricole pot duce la pierderi de recolte de 30% sau chiar mai mult. Fermierii controleaza, de obicei, buruienile prin pulverizarea intregului camp cu erbicide la o doza standard. Pentru a permite un control mai precis si mai durabil al buruienilor, BASF si Bosch au dezvoltat ONE SMART SPRAY in cadrul unui joint venture. Mai multe>>

Sigma CVM Romania anunta parteneriatul cu Amazone: Pionieri in Inovatia Agricola

08-01-2024 Masini si utilaje agricole

Sigma CVM Romania anunta parteneriatul cu Amazone: Pionieri in Inovatia Agricola

Sigma CVM Romania, filiala a Grupului de Companii Saracakis si un jucator de frunte in sectorul utilajelor agricole, anunta cu mandrie parteneriatul cu Amazone, o companie de familie cu o existenta de 140 de ani si o traditie de excelenta in producerea de echipamente agricole. Aceasta colaborare reprezinta un nou prag pentru ambele companii. Mai multe>>

Operator CNC - Ce inseamna si ce implica aceasta meserie cautata si bine platita

02-08-2023 Masini si utilaje agricole

Operator CNC - Ce inseamna si ce implica aceasta meserie cautata si bine platita

Industria agriculturii moderne se bazeaza din ce in ce mai mult pe tehnologie si inovatie pentru a obtine randamente superioare si a eficientiza procesele de productie. In acest context, meseria de Operator CNC devine din ce in ce mai relevanta si cautata in domeniul agricol. Mai multe>>

Yokohama Off-Highway Tires lanseaza cea mai mare anvelopa de tractoare de pana acum

19-07-2023 Tractoare

Yokohama Off-Highway Tires lanseaza cea mai mare anvelopa de tractoare de pana acum

Marca emblematica a Yokohama Off-Highway Tires (YOHT), Alliance, a lansat recent noi dimensiuni ale anvelopei radiale Agriflex+ 372 pentru tractoare si masini de recoltat - inclusiv o dimensiune care o face cea mai mare anvelopa produsa vreodata de Alliance. Dimensiunea VF750/75R46 este destinata celor mai mari tractoare si utilaje si reprezinta o provocare pentru concurentii cu anvelope competitive din punct de vedere economic si calitativ. Mai multe>>

APIA: Obligatia GAEC 3 - este interzisa incendierea miristilor, vegetatiei uscate si a resturile vegetale pe terenurile arabile

19-07-2023 Agrotehnica

APIA: Obligatia GAEC 3 - este interzisa incendierea miristilor, vegetatiei uscate si a resturile vegetale pe terenurile arabile

APIA informeaza fermierii ca incepand cu anul de cerere 2023 se pun in aplicare normele privind conditionalitatea in cadrul interventiilor sub forma de plati directe si a unor interventii si masuri pentru dezvoltare rurala. Fermierii si alti beneficiari care primesc sprijin prin interventiile din Planul Strategic 2023-2027 trebuie sa respecte normele privind conditionalitatea pe intreaga exploatatie agricola si pe tot parcursul anului de cerere. Mai multe>>

5 criterii dupa care sa alegi anvelopele pentru utilaje agricole

13-07-2023 Utilaje agricole

5 criterii dupa care sa alegi anvelopele pentru utilaje agricole

Exista multe aspecte de luat in considerare atunci cand vrei sa cumperi anvelope pentru utilajele agricole, mai ales daca esti fermier. In acest articol, evidentiem cele mai importante criterii si modul in care acestea ar putea influenta decizia ta de cumparare: Mai multe>>

Montaj si punere in functiune gratuite pentru motoutilajele Ruris destinate ingrijirii curtii si gradinii

07-07-2023 Service masini si utilaje agricole

Montaj si punere in functiune gratuite pentru motoutilajele Ruris destinate ingrijirii curtii si gradinii

Incepand din luna iulie, unul dintre cele mai mari branduri de motoutilaje si produse destinate ingrijirii curtii si gradinii ofera gratuit serviciul de montaj si punere in functiune, la orice utilaj achizitionat. Astfel, clientii care achizitioneaza produsele Ruris vor avea posibilitatea sa beneficieze de servicii de montaj si punere in functiune prin intermediul celor peste 300 de magazine fizice si puncte de service partenere, inrolate in programul „Ruris Premium All in One”. Mai multe>>

Gama de anvelope solide pentru stivuitoare Galaxy MFS 101 SDS a fost extinsa

08-06-2023 Masini, utilaje, instalatii

Gama de anvelope solide pentru stivuitoare Galaxy MFS 101 SDS a fost extinsa

Cu Galaxy MFS 101 SDS, Yokohama Off-Highway Tires (YOHT) a introdus recent o noua generatie de anvelope solide, de inalta rezistenta, pentru stivuitoarele care sunt utilizate in cele mai solicitante conditii industriale si de depozitare. Pentru a face ca avantajele acestei game inovatoare de anvelope sa fie disponibile pentru si mai multe tipuri si dimensiuni de stivuitoare, YOHT a extins in continuare oferta acestei game de anvelope la un total de 58 de SKU-uri. Mai multe>>

Utilaje agricole noi vs second hand: Avantaje si dezavantaje

19-04-2023 Utilaje agricole

Utilaje agricole noi vs second hand: Avantaje si dezavantaje

Agricultura este o industrie care depinde foarte mult de echipamente si utilaje eficiente si fiabile pentru a se asigura ca productia agricola este maximizata. O intrebare frecventa pe care o intalnesc fermierii si proprietarii de terenuri agricole este daca ar trebui sa cumpere utilaje agricole noi sau second hand. Mai multe>>