Noile tractoare lansate de CLAAS la AGRITECHNICA 2019

Agritechnica Claas 2019 - TractoarePrintre noutatile lansate de CLAAS la Agritechnica 2019 se numara tractoarele XERION TRAC TS cu patru senile, tractoarele semi-senilate unice cu suspensie completa 960 TERRA TRAC si 930 TERRA TRAC, precum si modelele ARION 600/500 si AXION 800 cu motoare ce respecta standardul de emisii Stage V.

 

 

 

 

 

XERION cu senile si motoare ce respecta standardul de emisii Stage V

Agritechnica Claas Xerion 6


Hanovra, noiembrie 2019. CLAAS lanseaza XERION TRAC TS cu patru senile. Gama de tractoare este prevazuta, de asemenea, cu motoare ce respecta standardul de emisii Stage V si terminalul CEBIS cu ecran tactil. Noul XERION 4200 inlocuieste modelul XERION 4000.

 

XERION TRAC TS cu pana la 530 CP

Noul tractor cu senile este disponibil in urmatoarele versiuni: XERION TRAC TS 5000 si 4500 cu o putere de 530 CP/390 kW sau 490 CP/360 kW. Sistemul de senile furnizat de producatorul olandez Zuidberg este prevazut cu senile CAMSO cu o latime de 30”/762 mm. Acestea maresc cu 25% suprafata de contact cu solul a utilajului comparativ cu cea mai mare anvelopa simpla. Senilele sunt concepute pentru a asigura o forta ridicata de tractiune si a minimiza presiunea asupra solului in aproape orice conditii. Echipate cu un sistem de suspensie pendular, senilele se adapteaza perfect la teren si asigura un nivel inalt de confort al operatorului in combinatie cu suspensia cabinei.

XERION TRAC TS are o greutate bruta de 24 t. Greutatea totala admisa pe sosea este de max. 30 t. In plus, toate versiunile utilajului au o latime exterioara sub 3 m.

 

Noul XERION 4200 ofera o putere mai mare a motorului

Agritechnica Claas Xerion 5


MTU OM 470 creste puterea motorului din dotarea noului XERION 4200 cu putin sub 30 CP, pana la 462 CP/340 kW, in comparatie cu XERION 4000. Astfel, tractorul are o rezerva de putere semnificativ mai mare pentru actionarea echipamentelor auxiliare, de exemplu la imprastierea ingrasamantului. Odata cu trecerea la noul standard de emisii, modelele XERION 5000 si 4500 cu motor MTU OM 471 beneficiaza acum si de valori mai mari ale cuplului in gama de turatii joase si medii. 

Sistemul de post-tratare a gazelor de esapament – ce include DOC, DPF si SCR – este perfect incadrat in conturul tractorului. Prin urmare, tehnologia de control al emisiilor din dotarea noilor modele XERION nu obstructioneaza in niciun fel campul vizual al soferului.

Intervalul de service al noilor motoare este extins la 1000 de ore, dublu fata de seria anterioara. Joja a fost inlocuita cu un senzor; nivelul uleiului si cantitatea necesara pentru completare sunt cum afisate in CEBIS.

 

Noua cotiera include CEBIS cu ecran tactil

Agritechnica Claas Xerion 2


Cabina este acum echipata cu cotiera cu maneta de comanda multifunctionala CMOTION si terminalul CEBIS cu ecran tactil intalnit la modelele AXION si ARION. Ecranul de 12" ii permite operatorului sa aiba o imagine de ansamblu clara asupra setarilor importante ale utilajului si accesul direct la setarile directiei, transmisiei si sistemului hidraulic. Pe langa ecranul tactil, butoanele functionale de pe maneta de comanda CMOTION si cotiera pot fi liber alocate. Noul ecran de pornire afiseaza toate butoanele functionale alocate individual si permite verificarea rapida a nivelului de ulei direct din cabina. Setarile individuale efectuate de operator pot fi stocate pe un stick USB si transferate pe un alt utilaj XERION.

 

 

AXION 900 TERRA TRAC disponibil in doua modele 

Agritechnica Claas AXION 900 TERRA TRAC 3


Dupa dezvaluirea prototipului in cadrul Agritechnica 2017, CLAAS lanseaza acum doua versiuni ale tractoarelor semi-senilate unice cu suspensie completa pentru sezonul 2020 – 960 TERRA TRAC si 930 TERRA TRAC.

 

AXION 900 TERRA TRAC - primul tractor semi-senilat cu suspensie completa 

CLAAS prezinta AXION 960 TERRA TRAC (445 CP / 327 kW) si AXION 930 TERRA TRAC (355 CP / 261 kW) – primele tractoare semi-senilate cu suspensie completa. Principala inovatie este includerea sistemului de senile TERRA TRAC cu suspensie, bazat pe tehnologia utilizata de CLAAS la combinele de recoltat de mai bine de 20 de ani. Conceptul de tractor semi-senilat cu TERRA TRAC ofera un nivel ridicat de flexibilitate. Asigura o tractiune ridicata indiferent de conditiile de sol sau de teren si permite, in acelasi timp, utilizarea implementelor tractate sau atasate la viteze foarte mici.

Datorita senilelor si puntii fata cu suspensie, AXION 900 TERRA TRAC combina avantajele unui tractor senilat in ceea ce priveste tractiunea si protectia solului cu nivelul de confort al unui tractor conventional. Datorita rolelor cu suspensie individuala, sistemul de senile TERRA TRAC asigura in orice moment un contact optim cu solul si o suprafata maxima de contact. Astfel, AXION 900 TERRA TRAC poate fi condus confortabil si eficient atat pe sosea, cat si pe camp, chiar si la viteze ridicate de pana la 40 km/h.

 

Senile complet integrate cu asistare a directiei

Agritechnica Claas AXION 900 TERRA TRAC 2


Puntea spate a tractorului AXION a fost modificata substantial pentru a integra senilele TERRA TRAC. In locul palniei axei care sustine rotile din spate au fost instalati suporti special conceputi pentru senilele TERRA TRAC. Acesti suporti compenseaza diferenta de inaltime, permit un unghi de oscilatie de 23° si protejeaza arborele de transmisie. Pentru a putea fi folosite pe tractoare, si senilele TERRA TRAC au fost special adaptate cerintelor de tractiune ridicata; transmisia din interiorul senilelor a fost ranforsata pentru a transmite valori mai mari ale cuplului, iar dimensiunea rotii motrice a fost marita. Blocurile de frictiune special concepute de pe roata motrice transfera in mod fiabil fortele de antrenare catre curea si asigura in acelasi timp o curatare automata completa a suprafetelor de contact.

Datorita controlului inteligent al actionarii, senilele pot efectua manevre stranse de virare. Operatorul poate activa asistarea directiei in CEBIS pentru a regla nivelul de asistare.

 

Patru latimi ale senilelor, cu o latime exterioara sub 3 m

Agritechnica Claas AXION 900 TERRA TRAC 1

AXION 900 TERRA TRAC este disponibil cu o latime a senilelor de 18" (457 mm), 25" (635 mm), 29" (735 mm) si 35" (890 mm). Cu toate cele patru variante de latime, latimea exterioara a tractorului ramane sub limita de 3 m. AXION TERRA TRAC are o greutate operationala de 16,5 t. La o greutate totala admisa a utilajului de 22 t, rezulta o capacitate de incarcare de 5,5 t.

Cu senilele TERRA TRAC este posibila ajustarea garzii la sol a tractorului. Inaltimi diferite intr-un interval de 120 mm pot fi setate foarte usor in CEBIS. Acest lucru permite setarea punctului de tractiune al unui implement atasat in pozitia optima, deasupra punctului de cuplare, de exemplu. 

Pe langa integrarea sistemului de senile TERRA TRAC, CLAAS a modificat si designul si pozitia rezervorului de carburant. Acesta are acum o capacitate de 860 l, ideala pentru zilele lungi de lucru.

 

 

ARION 600/500 si AXION 800, acum cu motoare ce respecta standardul de emisii Stage V 

Agritechnica Claas Arion Axion 5


Hanovra, noiembrie 2019. CLAAS introduce motoarele ce respecta standardul de emisii Stage V la modelele AXION 800, precum si ARION 600 si 500 incepand cu anul 2020. Aceste modele de ultima generatie sunt echipate cu o serie de alte inovatii, inclusiv optiunea de a controla utilajele compatibile ISOBUS cu ajutorul terminalului CEBIS.

 

Noul standard de emisii, de la 125 CP la 295 CP

Domeniul de putere al utilajelor din gama ARION cu motoare ce respecta standardul de emisii Stage V este extins de la 125 CP, la modelul ARION 510, la 205 CP cu CPM, la modelul ARION 660. Modelele ARION 500 au un motor DPS cu patru cilindri, cu turbocompresor in trepte (un turbocompresor mai mic, cu raspuns extrem de rapid si un turbocompresor wastegate), in timp ce toate tractoarele ARION 600 sunt echipate cu un motor DPS cu 6 cilindri, cu turbocompresor VGT. La modelele ARION 600, turatia la ralanti a motorului este redusa la 650 rpm cand tractorul stationeaza, asigurand o economie suplimentara de carburant. Toate motoarele respecta prevederile standardului de emisii Stage V datorita combinatiei dintre EGR (recircularea gazelor de esapament racite), DPF (filtrul de particule diesel) si convertizorul catalitic SCR (reducere catalitica selectiva). La modelele ARION 600, componentele sistemului de post-tratare a gazelor de esapament au fost imbunatatite in continuare, pentru a reduce dimensiunile spatiului pe care il ocupa.

Modelele AXION 800 sunt propulsate de motoarele FPT cu 6 cilindri, ce dezvolta o putere intre 205 CP si 295 CP. Pentru acestea, DOC (catalizatorul de oxidare diesel), EGR si SCRoF (reducere catalitica selectiva pe filtru) asigura respectarea standardului de emisii Stage V. Datorita consolidarii diferitelor elemente ale acestei tehnologii, acesta se bazeaza in momentul de fata pe mai putine componente. In plus, turatia la ralanti a motorului este redusa automat la 650 rpm atunci cand tractorul stationeaza, asigurand o economie de carburant.

 

Optiune hidraulica suplimentara pentru modelul AXION 800 

Agritechnica Claas Arion Axion 4


Pentru lucrarile de capacitate mare de imprastiere a ingrasamantului si alte lucrari ce necesita un nivel ridicat de putere hidraulica, modelul AXION 800 este acum disponibil optional cu un sistem hidraulic cu senzor pentru incarcatura si un debit de 205 l/min, in locul versiunii standard de 150 l/min. Pe langa conexiunile Power Beyond pentru conductele de presiune, de retur si cu senzor pentru incarcatura, toate tractoarele AXION sunt echipate acum standard cu un retur suplimentar, care este necesar pentru anumite implemente.

 

Noua functie de transmisie pentru transmisia powershift HEXASHIFT

Agritechnica Claas Arion Axion 1


Este disponibil optional un nou limitator pentru turatia motorului pentru transmisia powershift HEXASHIFT la toate tractoarele AXION 800 si ARION 600/500. Acesta face posibila limitarea turatiei maxime a motorului pentru lucrarile efectuate pe camp, deplasarile in jurul fermei si pe sosea, asigurand o functionare eficienta si economica. Limitatorul pentru turatia motorului functioneaza independent fata de functia de selectare automata a modului powershift HEXACTIV si poate fi utilizat, de asemenea, fara aceasta.

Atunci cand este utilizata impreuna cu functia de selectare automata a modului powershift HEXACTIV si tempomatul, transmisia powershift HEXASHIFT ofera operatorului acelasi nivel de functionalitate ca in cazul tractoarelor CLAAS echipate cu transmisie continuu variabila CMATIC:

    • Adapteaza automat raportul de transmisie la forta de tractiune necesara
    • Mentine o viteza de functionare constanta prin intermediul tempomatului, chiar si in conditii de modificare a incarcaturii
    • Limiteaza turatia maxima a motorului pentru a reduce consumul de carburant, prin utilizarea palierelor de putere si cuplu constante in gama de turatii medii - scazute
    • Oprire cu ajutorul franei, fara a utiliza ambreiajul (SMART STOP)

 

CEBIS cu ISOBUS UT pentru o vedere si mai buna

Agritechnica Claas Arion Axion 6


Terminalul universal ISOBUS UT este disponibil acum pentru terminalul de comanda CEBIS cu ecran tactil. Cu o a treia vedere principala pentru controlul utilajelor ISOBUS, pe langa vederea pentru deplasarea pe sosea si cea pentru munca pe camp, nu mai este nevoie de un terminal suplimentar in cabina. Cu toate acestea, prin atribuirea prioritatilor, poate fi conectat cu usurinta un alt terminal ISOBUS UT. Acest lucru permite adaptarea conceptului de comanda astfel incat sa reflecte complexitatea utilajului. Ca si pana acum, butoanele functionale ale tractorului pot fi alocate cu usurinta pentru a controla utilajul ISOBUS.

Noua interfata pentru operator este mai clara, mai simpla, iar navigarea poate fi efectuata mai rapid. Noul ecran de pornire din cadrul CEBIS afiseaza detaliat setarile curente si ofera, de asemenea, operatorului informatii cu privire la service si datele implementului. Avand trei vederi diferite, acum pot fi memorate si mai multe setari individuale. Setarile implicite pot fi restabilite in orice moment. Prin profilurile de utilizator „Incepator”, „Normal” si „Expert”, CEBIS ofera nivelul adecvat de personalizare pentru fiecare operator. Pe ecranul CEBIS pot fi afisate imaginile de la pana la doua camere video, facand posibila utilizarea, de exemplu, a unei camere video pentru marsarier sau a unei camere video pentru implement.

 

Accent pe operator

Agritechnica Claas Arion Axion 3


Cabina tractoarelor AXION si ARION, cu suspensia in patru puncte combinata cu suspensia PROACTIV pentru puntea fata stabileste deja standarde pentru confortul operatorului. In momentul de fata, disponibilitatea unui scaun nou Grammer Dual Motion, a geamului spate fumuriu si a noii trape de acoperis asigura un alt nivel al confortului operatorului. De asemenea, sunt disponibile optional un volan imbracat in piele, un radio nou cu sistem maini libere si un microfon extern pentru calitate optima a sunetului.

O conexiune pentru aer comprimat in partea dreapta a utilajului si noile lumini de lucru LED constituie raspunsul la nevoia operatorului de intretinere simpla si vizibilitate mai buna in timpul noptii.

 

 

CLAAS lanseaza sistemul de asistenta CEMOS pentru tractoare

Agritechnica Claas Cemos 4


CEMOS pentru tractoare este un sistem de asistenta pentru operator bazat pe dialog, care optimizeaza setarile utilajului pentru a obtine cele mai bune rezultate de la tractor si implementul atasat. Sistemul este acum disponibil pentru tractoarele ARION si AXION.

 

CEMOS pentru tractoare se bazeaza pe dialogul cu operatorul

Din 2011, CEMOS este un sinonim pentru optimizarea electronica a utilajului la combinele de recoltat CLAAS. Conceptul de extindere a sistemului CEMOS la tractoare a fost premiat cu o medalie de argint la Agritechnica in 2017, sistemul fiind acum disponibil pentru gamele ARION si AXION.

CEMOS pentru tractoare ruleaza pe terminalul CEBIS. La inceputul unei lucrari, sistemul de asistenta ghideaza operatorul in introducerea tuturor conditiilor generale de utilizare – de la umiditatea solului, tipul de sol si adancimea de lucru pana la datele implementului si chiar tipul anvelopelor tractorului.

Agritechnica Claas Cemos 2


Pe baza acestor informatii de baza, sistemul recomanda initial balastul suplimentar care poate fi necesar sub forma greutatilor in fata, spate si pe roti. Apoi, operatorul introduce in sistem valorile reale aplicate. Prin aceasta, orice abatere de la recomandari, de exemplu daca o anumita greutate fata nu este disponibila, este luata in considerare in dialogul de optimizare si recomandarile de presiune in anvelope furnizate ulterior. 

Operatorul poate accesa dialogul de optimizare in orice moment al utilizarii. CEMOS pentru tractoare asista apoi in mod activ operatorul oferindu-i sugestii de imbunatatire a performantei ansamblului tractor-implement. Sistemul ii permite operatorului sa aleaga obiectivele de optimizare: randament maxim sau economie maxima de carburant. Dupa ce operatorul face aceasta alegere, sistemul determina situatia curenta, apoi il ghideaza in procesul de optimizare prin adresarea de intrebari simple. Dupa fiecare modificare a setarilor, operatorul poate verifica rezultatele pe ecran si decide daca sa aplice noua setare sau sa revina la setarea anterioara.

 

Ajustare simpla a setarilor de baza ale plugului

Agritechnica Claas Cemos 3


O alta functie a sistemului CEMOS pentru tractoare este asistarea operatorului in ajustarea setarilor de baza ale implementului. Doar acest pas poate avea un impact pozitiv asupra consumului de carburant, uzurii, randamentului si calitatii lucrarii desfasurate. Si aici CEMOS pentru tractoare ghideaza operatorul pas cu pas, oferindu-i recomandari clare. In cazul unui plug, de exemplu, sistemul ajuta la ajustarea adancimii de lucru, brazdei frontale, punctului si liniei de tractiune sau mentinerea antebrazdarului la inaltimea corecta. Explicatiile si diagramele implementului ajuta la determinarea setarilor adecvate pentru o anumita situatie. 

Astfel, CEMOS pentru tractoare ii solicita in mod activ operatorului sa se gandeasca la actiunile sale. Acest lucru ii ajuta chiar si pe operatorii fara experienta sa obtina rezultate bune in timpul lucrului cu tractorul si implementul. Operatorii de tractoare experimentati vor descoperi ca dialogul de optimizare si recomandarile privind aplicarea de balast si presiunea in anvelope permit imbunatatirea simpla a performantei si eficientei ansamblului tractor-implement. 

CEMOS pentru tractoare este disponibil pentru tractoarele CLAAS cu transmisie continuu variabila CMATIC si terminal CEBIS cu ecran tactil si poate fi montat ulterior.

 

 

CLAAS a castigat numeroase premii pentru Utilajul Anului 2020

Agritechnica Claas Utilajul anului 2020 - premii


CLAAS a castigat premiul „Utilajul Anului 2020” de trei ori in cadrul Agritechnica, la Hanovra, inclusiv pentru proiectul DataConnect, desfasurat in colaborare cu 365FarmNet, CNH Industrial si John Deere.

 

LEXION 8000/7000 este Utilajul Anului 2020 la categoria combine de recoltat

Agritechnica Claas Utilajul anului 2020 - Lexion


Noua unitate de batozare APS SYNFLOW HYBRID este cea mai importanta componenta a LEXION 8000 si 7000. Puterea motorului de pana la 790 CP/581 kW duce noile modele intr-o noua clasa de performanta. Conceputul de comanda intuitiva si noua cabina asigura un nivel foarte inalt de confort. Sistemul DYNAMIC POWER regleaza puterea motorului in functie de conditiile de utilizare si asigura o economie de carburant remarcabila.

 

Gama JAGUAR 900 este prima din categoria de combine de recoltat furaje

Agritechnica Claas Utilajul anului 2020 - Jaguar


JAGUAR 990 duce puterea maxima dezvoltata de motor in gama de modele 900 la 925 CP / 680 kW. Cu CEMOS AUTO PERFORMANCE, combina JAGUAR mentine constanta viteza setata si adapteaza puterea motorului si viteza de deplasare in functie de masa de material recoltat. Pe masura ce aceasta masa creste, este sporita mai intai puterea motorului, iar apoi este redusa viteza de deplasare . Atunci cand masa de material recoltat scade, puterea motorului este redusa automat. Acest lucru permite mentinerea unei turatii constante a motorului si previne schimbarile bruste de sarcina. Rezultatul: flux uniform de material recoltat, siguranta operationala ridicata si consum redus de carburant.

 

DataConnect convinge juriul format din experti

Agritechnica Claas Utilajul anului 2020 - Data Connect


DataConnect este o interfata creata in colaborare cu 365FarmNet, CLAAS, John Deere si CNH Industrial. Pentru prima data este posibil schimbul de date importante privind utilajele intre portalurile online ale unor producatori diferiti si, astfel, utilizatorul poate monitoriza informatiile referitoare la flota sa formata din diferite utilaje, in sistemul ales. Pana acum, acest lucru necesita mult mai mult efort. Interfata poate fi accesata si de noi participanti.

  

  

Noutati

Planificati fertilizarea - rapid si precis!

01-02-2024 Agrotehnica

Planificati fertilizarea - rapid si precis!

Daca nu aveti un plan de fertilizare creat, luna Ianuarie este momentul potrivit pentru a planifica aceasta lucrare. Scopul planificarii este acela de a folosi ingrasamantul intr-un mod cat mai eficient posibil. Doza trebuie calculata in asa fel incat sa obtinem cel mai bun randament din punct de vedere economic. Mai multe>>

Tr1 - Noua categorie de permis de conducere pentru tractoare agricole sau forestiere

23-01-2024 Tractoare

Tr1 - Noua categorie de permis de conducere pentru tractoare agricole sau forestiere

Recent, a fost adoptata Ordonanta de Urgenta nr. 1 din 18 ianuarie 2024 pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, care vine sa aduca imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste conducerea tractoarelor agricole si forestiere. Mai multe>>

Mai multa precizie in protejarea recoltelor cu One Smart Spray de la BASF si Bosch

09-01-2024 Utilaje agricole

Mai multa precizie in protejarea recoltelor cu One Smart Spray de la BASF si Bosch

Buruienile de pe terenurile agricole pot duce la pierderi de recolte de 30% sau chiar mai mult. Fermierii controleaza, de obicei, buruienile prin pulverizarea intregului camp cu erbicide la o doza standard. Pentru a permite un control mai precis si mai durabil al buruienilor, BASF si Bosch au dezvoltat ONE SMART SPRAY in cadrul unui joint venture. Mai multe>>

Sigma CVM Romania anunta parteneriatul cu Amazone: Pionieri in Inovatia Agricola

08-01-2024 Masini si utilaje agricole

Sigma CVM Romania anunta parteneriatul cu Amazone: Pionieri in Inovatia Agricola

Sigma CVM Romania, filiala a Grupului de Companii Saracakis si un jucator de frunte in sectorul utilajelor agricole, anunta cu mandrie parteneriatul cu Amazone, o companie de familie cu o existenta de 140 de ani si o traditie de excelenta in producerea de echipamente agricole. Aceasta colaborare reprezinta un nou prag pentru ambele companii. Mai multe>>

Operator CNC - Ce inseamna si ce implica aceasta meserie cautata si bine platita

02-08-2023 Masini si utilaje agricole

Operator CNC - Ce inseamna si ce implica aceasta meserie cautata si bine platita

Industria agriculturii moderne se bazeaza din ce in ce mai mult pe tehnologie si inovatie pentru a obtine randamente superioare si a eficientiza procesele de productie. In acest context, meseria de Operator CNC devine din ce in ce mai relevanta si cautata in domeniul agricol. Mai multe>>

Yokohama Off-Highway Tires lanseaza cea mai mare anvelopa de tractoare de pana acum

19-07-2023 Tractoare

Yokohama Off-Highway Tires lanseaza cea mai mare anvelopa de tractoare de pana acum

Marca emblematica a Yokohama Off-Highway Tires (YOHT), Alliance, a lansat recent noi dimensiuni ale anvelopei radiale Agriflex+ 372 pentru tractoare si masini de recoltat - inclusiv o dimensiune care o face cea mai mare anvelopa produsa vreodata de Alliance. Dimensiunea VF750/75R46 este destinata celor mai mari tractoare si utilaje si reprezinta o provocare pentru concurentii cu anvelope competitive din punct de vedere economic si calitativ. Mai multe>>

APIA: Obligatia GAEC 3 - este interzisa incendierea miristilor, vegetatiei uscate si a resturile vegetale pe terenurile arabile

19-07-2023 Agrotehnica

APIA: Obligatia GAEC 3 - este interzisa incendierea miristilor, vegetatiei uscate si a resturile vegetale pe terenurile arabile

APIA informeaza fermierii ca incepand cu anul de cerere 2023 se pun in aplicare normele privind conditionalitatea in cadrul interventiilor sub forma de plati directe si a unor interventii si masuri pentru dezvoltare rurala. Fermierii si alti beneficiari care primesc sprijin prin interventiile din Planul Strategic 2023-2027 trebuie sa respecte normele privind conditionalitatea pe intreaga exploatatie agricola si pe tot parcursul anului de cerere. Mai multe>>

5 criterii dupa care sa alegi anvelopele pentru utilaje agricole

13-07-2023 Utilaje agricole

5 criterii dupa care sa alegi anvelopele pentru utilaje agricole

Exista multe aspecte de luat in considerare atunci cand vrei sa cumperi anvelope pentru utilajele agricole, mai ales daca esti fermier. In acest articol, evidentiem cele mai importante criterii si modul in care acestea ar putea influenta decizia ta de cumparare: Mai multe>>

Montaj si punere in functiune gratuite pentru motoutilajele Ruris destinate ingrijirii curtii si gradinii

07-07-2023 Service masini si utilaje agricole

Montaj si punere in functiune gratuite pentru motoutilajele Ruris destinate ingrijirii curtii si gradinii

Incepand din luna iulie, unul dintre cele mai mari branduri de motoutilaje si produse destinate ingrijirii curtii si gradinii ofera gratuit serviciul de montaj si punere in functiune, la orice utilaj achizitionat. Astfel, clientii care achizitioneaza produsele Ruris vor avea posibilitatea sa beneficieze de servicii de montaj si punere in functiune prin intermediul celor peste 300 de magazine fizice si puncte de service partenere, inrolate in programul „Ruris Premium All in One”. Mai multe>>

Gama de anvelope solide pentru stivuitoare Galaxy MFS 101 SDS a fost extinsa

08-06-2023 Masini, utilaje, instalatii

Gama de anvelope solide pentru stivuitoare Galaxy MFS 101 SDS a fost extinsa

Cu Galaxy MFS 101 SDS, Yokohama Off-Highway Tires (YOHT) a introdus recent o noua generatie de anvelope solide, de inalta rezistenta, pentru stivuitoarele care sunt utilizate in cele mai solicitante conditii industriale si de depozitare. Pentru a face ca avantajele acestei game inovatoare de anvelope sa fie disponibile pentru si mai multe tipuri si dimensiuni de stivuitoare, YOHT a extins in continuare oferta acestei game de anvelope la un total de 58 de SKU-uri. Mai multe>>

Utilaje agricole noi vs second hand: Avantaje si dezavantaje

19-04-2023 Utilaje agricole

Utilaje agricole noi vs second hand: Avantaje si dezavantaje

Agricultura este o industrie care depinde foarte mult de echipamente si utilaje eficiente si fiabile pentru a se asigura ca productia agricola este maximizata. O intrebare frecventa pe care o intalnesc fermierii si proprietarii de terenuri agricole este daca ar trebui sa cumpere utilaje agricole noi sau second hand. Mai multe>>