Gama de tractoare de mari dimensiuni CLAAS AXION 900: Mai inteligente si mai eficiente ca niciodata

Tractoare de mari dimensiuni CLAAS AXION 900 Stage V cu CEMOS si CTICForta de tractiune, eficienta si confort – acestea sunt cele trei argumente principale prin care gama de tractoare de dimensiuni mari AXION 900 de la CLAAS s-a facut remarcata inca din momentul introducerii pe piata in 2011. Pe langa respectarea cerintelor standardului de emisii V, primul sistem interactiv de asistenta de top CEMOS este combinat cu sistemul de reglare a presiunii in anvelope CTIC disponibil din fabrica. Astfel, puterea si inteligenta sunt imbinate la cel mai ridicat nivel.

 

 

 

Controlul eficient al emisiilor, putere constanta

Modele AXION 900 si AXION 900 TERRA TRAC Stage V folosesc renumitul motor in 6 cu o cilindree de 8,7 litri Cursor 9 de la FPT. De controlul emisiilor se ocupa sistemul SCRoF cu injectie AdBlue si suprafete de filtrare si de reactie cu dimensiuni crescute. La fel ca inainte, se poate renunta la recircularea gazelor de esapament. La 1.800 rpm, in functie de model, motorul poate dezvolta o putere maxima cuprinsa intre 325 si 445 PS, iar datorita conceptului consacrat CLAAS privind turatiile reduse, cuplul maxim cuprins intre 1.600 si 1.860 Nm este disponibil de la doar 1.400 rpm. Prin renuntarea la cresterea temporara a puterii, intreaga putere este disponibila pentru toate lucrarile, atunci cand este nevoie. Transmisia continuu variabila CMATIC fiabila si eficienta garanteaza ca intregul cuplu este disponibil la orice viteza – de la 0,05 pana la 50 km/h. Datorita celor patru game de viteze mecanice, cu schimbare automata este atins un nivel ridicat de eficienta totala, pot fi atinse viteze maxime de 50 sau 40 km/h, la turatii economice intre 1.470 si 1.400 rpm. Turatia la ralanti este de doar 650 rpm. Pentru lucrarile care trebuie efectuate, operatorul poate selecta intre trei game de viteze.

Tractoare de mari dimensiuni CLAAS AXION 900 - a

 

Tractiune maxima cu roti si senile

Inca din 2017, AXION 900 putea fi echipat pe puntea spate cu roti de pana la 44 inch. Impreuna cu ampatamentul lung de 3,15 metri, acest lucru a dus intotdeauna la transferul excelent al puterii pe sol. Puntile fata si spate pot fi folosite standard impreuna cu roti duble. O noutate o reprezinta pre-echiparea din fabrica pentru sistemele de reglare a presiunii in anvelope CTIC de la CLAAS. Cu ajutorul compresorului suplimentar CTIC 2800 cu debit de aer de 2.800 l/min este posibila adaptarea rapida a presiunii din anvelope a tractorului si, in cazul unei echipari corespunzatoare, a implementului. Operarea este complet capabila ISOBUS si, din acest motiv, integrata in terminalul CEBIS al tractorului AXION 900. Optional, implementele ISOBUS pot fi controlate si monitorizate cu ajutorul terminalului S10. Tastele functionale pot fi alocate liber si individual functiilor tractorului si implementului.

Datorita unei distributii a greutatii statice in raport 50/50 si a greutatii la gol de 12,5 tone, balastarea suplimentara este necesara doar in cazul lucrarilor dificile, care necesita tractiune mare. In cazul operatiunilor de transport, tractorul AXION 900 va confera un sentiment de conducere in siguranta, pe orice teren, chiar si fara balastare. Masa totala maxim admisa este de 18 tone.

Gama de modele cu cinci utilaje cu roti a fost completata cu modelele AXION 930 TERRA TRAC si AXION 960 TERRA TRAC introduse in 2018, care indeplinesc acum cerintele standardului de emisii Stage V. Fiind primele tractoare de mari dimensiuni semi-senilate, cu suspensie completa la nivel mondial, acestea se descurca foarte bine pe camp, pajiste si sosea si imbina avantajele sistemelor complet senilate cu cele ale tractoarelor standard. Gama universala de aplicatii a celor mai usoare tractoare cu senile din aceasta clasa de performanta cuprinde lucrarile dificile si medii-dificile de arat la lucrul cu semanatori si recoltarea cu remorci de transport si pana la aplicatii speciale cum ar fi imprastierea gunoiului de grajd. Datorita interventiei active a sistemului de directie asupra turatiei senilelor, puteti intoarce si efectua manevre stranse, protejand solul. Cu o greutate la gol de 16,5 tone, masa totala maxim admisa este de 22 de tone – chiar si in cazul deplasarii pe sosea cu o viteza maxima de 40 km/h. Latimea exterioara de 3 metri nu este depasita nici macar cu cele mai late senile de 890 mm, ceea ce faciliteaza inmatricularea si deplasarea pe drumurile publice.

 

Mai multa inteligenta si eficienta datorita CEMOS: in premiera impreuna cu sistemul de reglare a presiunii in anvelope CTIC

Optional, tractoarele AXION 900* dispun de sistemul CEMOS prezentat in 2018 si disponibil de asemenea pentru AXION 800, precum si pentru gamele de modele ARION 500 si ARION 600. Sistemul este disponibil optional pentru toate tractoarele cu roti AXION 900 cu nivel de echipare CEBIS si permite o imbunatatire semnificativa a eficientei in comparatie cu configurarea manuala a tractorului si implementului, fiind primul sistem interactiv de asistenta pentru operator si optimizare pentru utilaj, cu functie de auto-invatare pentru tractoare. Experientele practice initiale privind aratul indica economii de 2 cifre in materie de consum de motorina sau cresteri similare ale randamentului pe suprafete. De asemenea, este posibila optimizarea celor doi parametri. In acest scop, CEMOS nu ia in calcul doar parametrii specifici tractorului cum ar fi balastarea si presiunea motorului, ci si datele referitoare la echipamente cum ar fi amplificatorul de tractiune. In plus, este posibila optimizarea setarilor pentru numeroase tipuri de pluguri datorita datelor inregistrate in asistentul pentru plug. 

Tractoarele cu roti AXION 900 Stage V sunt, de asemenea, primele tractoare care combina CEMOS cu sistemul de reglare a presiunii in anvelope CTIC disponibil din fabrica. Astfel, in premiera, este posibila adaptarea inteligenta si dinamica a presiunii in anvelope in timpul efectuarii lucrarilor, in coordonare optima cu alti parametri deja mentionati si in functie de interactiunea cu operatorul. Astfel, CEMOS este actualmente cel mai cuprinzator si eficient sistem de optimizare a proceselor pentru utilizarea tractoarelor pe camp.

Operarea sistemului CEMOS este foarte usoara, mai ales din moment ce sistemul exploreaza in mod activ potentialul pentru imbunatatiri si transmite sugestiile operatorului. Operatorul poate fie sa confirme sugestiile sau sa instruiasca sistemul CEMOS sa caute posibilitati alternative de optimizare.

Din echiparea standard CEBIS face parte terminalul CEBIS capabil ISOBUS cu diagonala de 12 inch, cu contrast ridicat si operare cu ajutorul unui buton rotativ/prin apasare sau folosind ecranul tactil. 

In cazul aplicatiilor cu GPS PILOT, cantitatea variabila de aplicare si sectiunile de comanda pot fi completate folosind terminalul S10. Impreuna cu CEBIS, pot fi afisate concomitent pana la 6 camere video. In cazul configuratiei simple CIS+ fara CEBIS si maneta multifunctionala CMOTION, prin utilizarea terminalului S10 pot fi folosite aplicatii ISOBUS si pot fi efectuate lucrari pe zone de camp.

 

Confort sporit

Tractoare de mari dimensiuni CLAAS AXION 900 - c


Datorita suspensiei in 4 directii a cabinei, scaunului operatorului semi-activ, ventilat disponibil optional, puntii fata cu suspensie si cursa de 90 mm, precum si compensarii automate a sarcinilor si a franarii, utilajul AXION 900 ofera cel mai ridicat nivel de confort. Un nou pachet cu tapiterie din piele pentru volan, scaunul operatorului, scaunul pasagerului si pentru cotiera confera o atmosfera premium si asigura o stare de bine sporita, mai ales in timpul zilelor lungi de lucru. Datorita lunetei late, curbate, operatorul are vizibilitate excelenta asupra implementelor. Optional, luneta este disponibila cu tenta sau incalzita.

 

Amplificator pentru Power Beyond

Cu o capacitate de ridicare de 11 tone in partea din spate si, optional, 5,0 sau 6,5 tone capacitate de ridicare in partea din fata, tractoarele AXION 900 fac parte, la fel ca inainte, din cele mai puternice tractoare din clasa lor. Pe langa debitul standard de 150 l/min, poate fi obtinut un debit suplimentar 220 l/min cu ajutorul unui amplificator LS. In modul Power Beyond, acesta asigura o adaptare mai precisa si mai rapida a debitului la cerintele implementului.

Tractoare de mari dimensiuni CLAAS AXION 900 -

 

Prezentare generala CLAAS AXION 900 Stage V:

Model Putere maxima1) Cuplu maxim2) Transmisie Vmax Masa totala maxim admisa
AXION 920 325 CP 1.600 Nm CMATIC/
ZF TMG 45
50 km/h 18 t
AXION 930 355 CP 1.695 Nm CMATIC/
ZF TMG 45
50 km/h 18 t
AXION 940 385 CP 1.770 Nm CMATIC/
ZF TMG 45
50 km/h 18 t
AXION 950 410 CP 1.820 Nm CMATIC/
ZF TMG 45
50 km/h 18 t
AXION 960 445 CP 1.860 Nm CMATIC/
ZF TMG 45
50 km/h 18 t
AXION 930 TERRA TRAC 355 CP 1.695 Nm CMATIC/
ZF TMG 45
40 km/h 22 t
AXION 960 TERRA TRAC 445 PS 1.860 Nm CMATIC/
ZF TMG 45
40 km/h 22 t

* CEMOS va fi disponibil pentru AXION 900 TERRA TRAC in T4 2020 1)conform ISO TR 14396

 

 

Pachete digitale pentru tractoarele ARION si AXION: Aplicatii digitale grupate practic

Tractoare de mari dimensiuni CLAAS AXION 900 - h



Cu trei pachete digitale pentru tractoarele ARION si AXION, CLAAS ofera solutii practice pentru ghidare, documentare si aplicare, impreuna cu 365FarmNet, cu diferite niveluri de configurare. Acest lucru le va usura fermierilor si contractantilor sarcina de a alcatui si de a opta pentru instrumentele digitale potrivite cerintelor lor. Fiecare pachet digital este insotit de o instruire individuala. Din start, incepatorii si avansatii vor fi insotiti de asistentul de conectivitate al partenerilor de vanzari CLAAS in ceea ce priveste lucrul cu instrumentele si platformele digitale. Astfel, clientii au la dispozitie, inca din momentul achizitiei, un expert digital.

 

Trei pachete digitale pentru fiecare fermier

Tractoare de mari dimensiuni CLAAS AXION 900 - d


La achizitia unui tractor, din cauza numarului tot mai mare de posibilitati de alegere, poti pierde rapid din vedere imaginea de ansamblu. Din acest motiv, CLAAS a alcatuit pachete digitale din echipamentele corespunzatoare din domeniul sistemelor de ghidare si ISOBUS, documentatie si aplicatii specifice zonelor campului, care corespund profilurilor tipice de utilizatori din agricultura. In acest scop, cele trei module SMART MACHINE, SMART SERVICES si SMART FARMING au fost considerate in proportii diferite. Astfel, configurarea tractorului complet, in cadrul careia un procent tot mai important este ocupat de aplicatii si instrumente digitale, este simplificata semnificativ. In plus, cumparatorul nu are parte mai tarziu de surprize neplacute, cand lipsesc pre-echiparile si echipamente intr-adevar necesare.

Din echiparea de baza fac parte functiile de baza de ghidare si de comunicare cu utilajul, accesul la CLAAS connect (magazine online, instructiuni de utilizare in format digital, recomandari privind lubrifiantii si documente de instruire), precum si o licenta de 5 ani pentru REMOTE SERVICE. Prin intermediul diagnozei de la distanta, REMOTE SERVICE ofera asistenta rapida de la distanta in cazul defectarii utilajului, precum si notificari de service proactive, care simplifica intretinerea utilajului. Intotdeauna la bord este si accesul la 365FarmNet pentru documentatia agricola de baza, inclusiv modulul 365Active si trei dispozitive 365Active Box cu licenta de un an. Cu ajutorul dispozitivelor 365Active Box este posibila documentarea timpului in functie de limitele campului pentru utilajele si echipamentele analoage, precum si compararea timpilor petrecuti pe camp, pe sosea si a timpilor de stationare. Toate pachetele digitale sunt insotite de o instruire initiala profesionista.

Tractoare de mari dimensiuni CLAAS AXION 900 - i

 

Pachetul digital I: Documentare simpla

Pachetul digital I serveste drept introducere pentru documentarea automata in functie de limitele campului. Nivelul de echipare corespunde volumului de baza al pachetelor digitale. La acesta se adauga o licenta de 1 an pentru TELEMATICS, incluzand documentatia automata. Astfel, pachetul digital I este potrivit pentru evaluarea simpla, in functie de camp sau la nivel de flota, a utilizarilor utilajelor si a ratelor de aplicare, existand posibilitatea de a aloca varietati si mijloace pentru campuri. Datele pot fi accesate si pe terminale mobile, dar si pe computere.

 

Pachetul digital II: Cresterea eficientei

Bazat pe pachetul digital I, pachetul digital II include terminalul ISOBUS si de ghidare S10 cu RTK NET* sau SATCOR 15, licenta de utilizare de 1 an fiind de asemenea inclusa. Pentru TELEMATICS si documentarea automata, licentele sunt valabile timp de 5 ani. Datorita ISOBUS Task Controller (TC Bas), cararile pot fi comunicate si accesate de toate utilajele din flota. Datorita accesului la 365FarmNet, planificarea traiectoriilor si modulul ISO XML pentru exportul si schimbul de date sunt incluse impreuna cu o licenta valabila un an. Astfel, pachetul digital II permite, pe langa ghidarea automata asistata de sateliti cu calculul traiectoriilor optime, si documentatia in functie de limitele campului si evaluarea parametrilor utilajelor.

 

Pachetul digital III: Exploatati intregul potential

Nivelul cel mai avansat de configurare, pachetul digital III, include toate functiile pachetelor digitale I si II. RTK NET face parte din dotarea standard, la care se adauga doua functii suplimentare ISOBUS Task Controller, TC SectionControl si TC Geo, pentru sectiunea de comanda si procesarea hartilor de aplicare. O componenta importanta a pachetului este modulul CropView din 365FarmNet cu licenta de un an. In cadrul acestei aplicatii simple, fermierul poate intocmi propriile harti de aplicare si de potential pentru semanat si aplicarea ingrasamintelor, pe care le poate prelucra ulterior folosind un terminal S10. Baza acestor harti de aplicare o reprezinta datele furnizate de satelitii Agentia Spatiala Europeana (ESA), care pot fi vizualizate si analizate retroactiv pana la 5 ani. Pornind de la aceste informatii istorice, pot fi intocmite foarte simplu harti de potential pentru semanat. In baza datelor primite, sunt evidentiate diferentele stabile si relative de biomasa, putand fi identificate tipare care adeseori nu sunt vizibile pe hartile individuale. Astfel, pachetul digital III este potrivit in mod special pentru fermierii care doresc sa obtina mai mult de la echipamentele lor ISOBUS si care vor sa lucreze si sa realizeze documentatii pe zone de camp – permitand utilizarea eficienta a suprafetelor cu doar cateva clicuri.

Tractoare de mari dimensiuni CLAAS AXION 900 - f

 

Prezentare generala a pachetelor digitale CLAAS:

Documentare simpla

Pachetul digital I
Economie de timp si confort

Pachetul digital II
Lucrati eficient

Pachetul digital III



Smart Machine
Modul de comunicare (UCM) + baza pentru interconectare
TELEMATICS advanced + documentare automata Licenta valabila 1 an Licenta valabila 5 ani Licenta valabila 5 ani
Pre-echipare CLAAS GPS Pilot
S10 – pachet de ghidare / RTK NET sau SATCOR 15 (inclusiv licenta valabila 1 an) - SATCOR 15 / RTK NET* RTK NET
(ISOBUS) TC GEO  procesarea hartilor de aplicare - -
(ISOBUS) TC SC  prelucrarea latimilor partiale - -
(ISOBUS) TC BAS  utilizarea traiectoriilor -

Smart Services
CLAAS connect  magazine, configurator, instructiuni de utilizare
Remote Service cu licenta valabila 5 ani → diagnoza de la distanta si asistenta in service



Smart Farming
Acces la 365 FarmNet
- Modul Active + 3 dispozitive Active Box (inclusiv licenta valabila 1 an)
- Modul Planificarea traiectoriilor (inclusiv licenta valabila 1 an) -
- Modul ISO XML (inclusiv licenta valabila 1 an) -
- Modul CropView (inclusiv licenta valabila 1 an) - -
Instruire initiala

 Optiune disponibila                          - Optiunea nu este inclusa in pachet 

* Costuri suplimentare pentru RTK NET

  

 

Noutati

Planificati fertilizarea - rapid si precis!

01-02-2024 Agrotehnica

Planificati fertilizarea - rapid si precis!

Daca nu aveti un plan de fertilizare creat, luna Ianuarie este momentul potrivit pentru a planifica aceasta lucrare. Scopul planificarii este acela de a folosi ingrasamantul intr-un mod cat mai eficient posibil. Doza trebuie calculata in asa fel incat sa obtinem cel mai bun randament din punct de vedere economic. Mai multe>>

Tr1 - Noua categorie de permis de conducere pentru tractoare agricole sau forestiere

23-01-2024 Tractoare

Tr1 - Noua categorie de permis de conducere pentru tractoare agricole sau forestiere

Recent, a fost adoptata Ordonanta de Urgenta nr. 1 din 18 ianuarie 2024 pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, care vine sa aduca imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste conducerea tractoarelor agricole si forestiere. Mai multe>>

Mai multa precizie in protejarea recoltelor cu One Smart Spray de la BASF si Bosch

09-01-2024 Utilaje agricole

Mai multa precizie in protejarea recoltelor cu One Smart Spray de la BASF si Bosch

Buruienile de pe terenurile agricole pot duce la pierderi de recolte de 30% sau chiar mai mult. Fermierii controleaza, de obicei, buruienile prin pulverizarea intregului camp cu erbicide la o doza standard. Pentru a permite un control mai precis si mai durabil al buruienilor, BASF si Bosch au dezvoltat ONE SMART SPRAY in cadrul unui joint venture. Mai multe>>

Sigma CVM Romania anunta parteneriatul cu Amazone: Pionieri in Inovatia Agricola

08-01-2024 Masini si utilaje agricole

Sigma CVM Romania anunta parteneriatul cu Amazone: Pionieri in Inovatia Agricola

Sigma CVM Romania, filiala a Grupului de Companii Saracakis si un jucator de frunte in sectorul utilajelor agricole, anunta cu mandrie parteneriatul cu Amazone, o companie de familie cu o existenta de 140 de ani si o traditie de excelenta in producerea de echipamente agricole. Aceasta colaborare reprezinta un nou prag pentru ambele companii. Mai multe>>

Operator CNC - Ce inseamna si ce implica aceasta meserie cautata si bine platita

02-08-2023 Masini si utilaje agricole

Operator CNC - Ce inseamna si ce implica aceasta meserie cautata si bine platita

Industria agriculturii moderne se bazeaza din ce in ce mai mult pe tehnologie si inovatie pentru a obtine randamente superioare si a eficientiza procesele de productie. In acest context, meseria de Operator CNC devine din ce in ce mai relevanta si cautata in domeniul agricol. Mai multe>>

Yokohama Off-Highway Tires lanseaza cea mai mare anvelopa de tractoare de pana acum

19-07-2023 Tractoare

Yokohama Off-Highway Tires lanseaza cea mai mare anvelopa de tractoare de pana acum

Marca emblematica a Yokohama Off-Highway Tires (YOHT), Alliance, a lansat recent noi dimensiuni ale anvelopei radiale Agriflex+ 372 pentru tractoare si masini de recoltat - inclusiv o dimensiune care o face cea mai mare anvelopa produsa vreodata de Alliance. Dimensiunea VF750/75R46 este destinata celor mai mari tractoare si utilaje si reprezinta o provocare pentru concurentii cu anvelope competitive din punct de vedere economic si calitativ. Mai multe>>

APIA: Obligatia GAEC 3 - este interzisa incendierea miristilor, vegetatiei uscate si a resturile vegetale pe terenurile arabile

19-07-2023 Agrotehnica

APIA: Obligatia GAEC 3 - este interzisa incendierea miristilor, vegetatiei uscate si a resturile vegetale pe terenurile arabile

APIA informeaza fermierii ca incepand cu anul de cerere 2023 se pun in aplicare normele privind conditionalitatea in cadrul interventiilor sub forma de plati directe si a unor interventii si masuri pentru dezvoltare rurala. Fermierii si alti beneficiari care primesc sprijin prin interventiile din Planul Strategic 2023-2027 trebuie sa respecte normele privind conditionalitatea pe intreaga exploatatie agricola si pe tot parcursul anului de cerere. Mai multe>>

5 criterii dupa care sa alegi anvelopele pentru utilaje agricole

13-07-2023 Utilaje agricole

5 criterii dupa care sa alegi anvelopele pentru utilaje agricole

Exista multe aspecte de luat in considerare atunci cand vrei sa cumperi anvelope pentru utilajele agricole, mai ales daca esti fermier. In acest articol, evidentiem cele mai importante criterii si modul in care acestea ar putea influenta decizia ta de cumparare: Mai multe>>

Montaj si punere in functiune gratuite pentru motoutilajele Ruris destinate ingrijirii curtii si gradinii

07-07-2023 Service masini si utilaje agricole

Montaj si punere in functiune gratuite pentru motoutilajele Ruris destinate ingrijirii curtii si gradinii

Incepand din luna iulie, unul dintre cele mai mari branduri de motoutilaje si produse destinate ingrijirii curtii si gradinii ofera gratuit serviciul de montaj si punere in functiune, la orice utilaj achizitionat. Astfel, clientii care achizitioneaza produsele Ruris vor avea posibilitatea sa beneficieze de servicii de montaj si punere in functiune prin intermediul celor peste 300 de magazine fizice si puncte de service partenere, inrolate in programul „Ruris Premium All in One”. Mai multe>>

Gama de anvelope solide pentru stivuitoare Galaxy MFS 101 SDS a fost extinsa

08-06-2023 Masini, utilaje, instalatii

Gama de anvelope solide pentru stivuitoare Galaxy MFS 101 SDS a fost extinsa

Cu Galaxy MFS 101 SDS, Yokohama Off-Highway Tires (YOHT) a introdus recent o noua generatie de anvelope solide, de inalta rezistenta, pentru stivuitoarele care sunt utilizate in cele mai solicitante conditii industriale si de depozitare. Pentru a face ca avantajele acestei game inovatoare de anvelope sa fie disponibile pentru si mai multe tipuri si dimensiuni de stivuitoare, YOHT a extins in continuare oferta acestei game de anvelope la un total de 58 de SKU-uri. Mai multe>>

Utilaje agricole noi vs second hand: Avantaje si dezavantaje

19-04-2023 Utilaje agricole

Utilaje agricole noi vs second hand: Avantaje si dezavantaje

Agricultura este o industrie care depinde foarte mult de echipamente si utilaje eficiente si fiabile pentru a se asigura ca productia agricola este maximizata. O intrebare frecventa pe care o intalnesc fermierii si proprietarii de terenuri agricole este daca ar trebui sa cumpere utilaje agricole noi sau second hand. Mai multe>>