Material saditor

„Drumul Semintei” - seria video care prezinta etapele esentiale din procesul de productie al semintelor

Corteva Agriscience a lansat seria video Drumul SeminteiCorteva Agriscience a lansat seria de video „Drumul Semintei”, care descrie intregul proces de productie al acesteia, de la semanatul formelor parentale in camp pana la ambalarea si livrarea semintelor catre clienti. Proiectul, compus din 8 episoade tematice si un episod sinteza, isi propune sa sprijine fermierii romani in asimilarea si intelegerea productiei de seminte, combinand mai multe tehnici in diferite etape si abordand agricultura intr-un mod sustenabil si inovator.

Citeşte mai departe...

Inovatia in ameliorarea plantelor sustine tranzitia catre un sistem alimentar durabil

Inovatie prin insamantare - Sa crestem viitorul AcumPe masura ce anul 2023 se apropie de sfarsit, Uniunea Europeana se apropie, de asemenea, de decizii importante care vor determina viitorul sectorului sau de seminte si ameliorare a plantelor si vor avea un impact semnificativ asupra intregului lant agroalimentar european.

Citeşte mai departe...

Statia de conditionare de la Afumati a produs seminte pentru 11.000 de hectare de porumb si floarea-soarelui

Statia de conditionare a Corteva din Afumati a produs peste 2 milioane de unitati de seminte in RomaniaStatia de productie a semintelor a companiei internationale de agricultura Corteva Agriscience, situata in Afumati, judetul Ilfov, a incheiat cu succes sezonul de productie agricola din 2023. Peste 2 milioane de unitati de seminte de porumb si floarea-soarelui au fost produse pentru sezonul urmator pe o suprafata de peste 11.000 de hectare.

Citeşte mai departe...

Inovatia in agricultura prin tehnologii de editare genomica

Inovatia in agricultura prin tehnologii de editare genomica - Porumb PioneerPe masura ce populatia lumii este in continua crestere, producatorii de alimente cauta inovatii pentru a hrani mai multi oameni si animale pe mai putine hectare de teren si intr-un mod mai sustenabil. Potrivit raportului Sisteme Alimentare Sustenabile, un studiu sustinut de compania Corteva Agriscience si realizat de Longitude, o companie a Financial Times, 56% dintre consumatorii europeni afirma ca vor cere alimente produse in mod durabil, iar 42% dintre fermieri si-au schimbat deja planificarea agricola pentru a se alinia la asteptarile consumatorilor.

Citeşte mai departe...

Catalogul de culturi de toamna 2023 a fost lansat si celebreaza 10 ani de cercetare a Forumului APPR

Catalogul de culturi de toamna 2023 a fost lansat si celebreaza 10 ani de cercetare a Forumului APPRCatalogul de culturi de toamna, editia 2023, a fost lansata azi, 14 septembrie si marcheaza un deceniu de activitate de cercetare a Forumului APPR. Reteaua de testare R.I.T.A.C. are 7 culturi inscrise: Porumb, Floarea-soarelui, Grau, Orz, Rapita, Soia, Sorg si 37 de locatii de testare, prin cercetare aplicata in sistem de microparcele randomizate.

Citeşte mai departe...

ISTIS promoveaza soiuri cu mare adaptabilitate la conditiile de mediu actuale

ISTIS promoveaza soiuri cu mare adaptabilitate la conditiile de mediu actualeIn data de 30 martie 2023 se intruneste Comisia de inregistrare a soiurilor de plante agricole si horticole, la sediul ISTIS din Bucuresti. Soiurile propuse comisiei pentru inregistrare si-au incheiat ciclul experimental in anul 2022 si corespund criteriilor stabilite de legislatia in vigoare, sunt distincte, uniforme si stabile, iar soiurile din speciile de culturi de camp poseda valoare agronomica si de utilizare satisfacatoare.

Citeşte mai departe...

Alianta Industriei Semintelor din Romania (AISR) scoate la concurs pozitia de Director Executiv

AISR scoate la concurs pozitia de Director ExecutivInfiintata in octombrie 2012, Alianta Industriei Semintelor din Romania este o asociatie profesionala care doreste sa sprijine agricultura romaneasca. Misiunea principala a AISR este promovarea si sustinerea utilizarii semintelor certificate de catre agricultori, in scopul cresterii productiei agricole in Romania. AISR scoate la concurs pozitia de Director Executiv. Responsabilitatile functiei de director executiv al AISR sunt:

Citeşte mai departe...

USAMV Cluj-Napoca pune in vanzare pomi si arbusti fructiferi, trandafiri, crizanteme, legume si fructe

Toamna bogata in recolte la USAMV Cluj-Napoca vanzare de pomi si arbusti fructiferi trandafiri crizanteme legume si fructeUniversitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca anunta vanzarile de toamna pentru pomi si arbusti fructiferi, crizanteme la ghiveci, butasi de trandafiri din mai multe soiuri si alte plante dendrologice, stoloni de capsuni, precum si legume si fructe, toate din productia proprie, de la Statiunea de Cercetare Horticola (SCH) si de la serele din campus.

Citeşte mai departe...

Un studiu privind noile tehnici genomice arata ca acestea pot contribui la o agriculturi durabila

Biotehnologii - Comisia Europeana doreste sa lanseze o dezbatere privind noile tehnici genomice deoarece un studiu arata ca acestea pot contribui la o agriculturi durabila si ca este nevoie de o noua politica in acest domeniuIeri, Comisia Europeana a publicat, la cererea Consiliului, un studiu privind noile tehnici genomice. Studiul arata ca noile tehnici genomice, care sunt tehnici de modificare a genomului unui organism, au potentialul de a contribui la un sistem alimentar mai durabil, ca parte a obiectivelor Pactului verde european si ale Strategiei „De la ferma la consumator”.

Citeşte mai departe...

Pioneer® aniverseaza 95 de ani ca lider in agricultura

Pioneer - 95 de ani ca lider in agricultura - Succesul durabil al marcii Pioneer reflecta preocuparea centrala a companiei Corteva Agriscience de a pune inovarea in slujba fermierilor pentru maximizarea productiei si perpetuarea afacerilorDe 95 de ani, Pioneer misca industria agricola inainte. Ceea ce a inceput cu ideea de hibrid de porumb in 1926, a inflorit intr-un brand recunoscut la nivel mondial, detinut de Corteva Agriscience, o compania globala dedicata integral agriculturii, recunoscuta pentru faptul ca furnizeaza fermierilor inovatii de neegalat. Pioneer a fost una dintre primele companii de seminte care a produs genetica hibrida avansata si, ca marca globala de seminte a Corteva Agriscience, Pioneer continua sa fie cel mai de succes si recunoscut brand din industrie.

Citeşte mai departe...

181 soiuri au fost prezentate Comisiei de inregistrare spre aprobare si comercializare in Romania

181 soiuri au fost prezentate Comisiei de inregistrare spre aprobare si comercializare in RomaniaIn data de 29 martie 2021, la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, au avut loc lucrarile Comisiei de inregistrare a soiurilor de plante agricole si horticole. Si-au incheiat ciclul de testare un nr. de 234 soiuri din care 53 de soiuri nu au indeplinit criteriile pentru a fi propuse la inregistrare, iar 181 soiuri au fost prezentate Comisiei de inregistrare spre aprobare, dupa cum urmeaza:

Citeşte mai departe...

Centrul pentru Tehnologii Aplicate Semintelor din Franta va oferi un pachet complet de servicii fermierilor europeni

Corteva Agriscience a inceput constructia Centrului pentru Tehnologii Aplicate SemintelorCorteva Agriscience a inceput construirea unui nou Centru de Tehnologii Aplicate Semintelor (C-SAT) in sud-vestul Frantei, cu scopul de a ajuta fermierii europeni sa asigure culturilor lor cele mai bun start in vegetatie si sa obtina productii excelente. Centrul din Aussonne este primul din Europa si al treilea la nivel mondial. Se estimeaza ca va fi operational in prima jumatate a anului 2022 si se va concentra pe dezvoltarea de servicii, cu investitii stiintifice esentiale in vederea lansarii unor noi solutii de tratare a semintelor pentru a sprijini agricultorii sa faca fata provocarilor unui sector agricol in continua schimbare.

Citeşte mai departe...

Cultivarea rasadurilor in pepiniere profesionale sporeste eficienta in horticultura

Cultivarea rasadurilor in pepiniere profesionale sporeste eficienta in horticulturaNumarul producatorilor specializati exclusiv pe rasaduri va creste semnificativ in urmatorii cinci ani in Romania, ceea ce va contribui la stabilizarea si profesionalizarea horticulturii romanesti in decurs de un deceniu – este de parere Csaba Éber, director general adjunct al Malagrow. Legumicultura si pomicultura din Romania se afla deja pe un trend ascendent de dezvoltare, iar pasul urmator nu poate fi decat inmultirea fermelor care se ocupa exclusiv de cultivarea rasadurilor.

Citeşte mai departe...

Pioneer - Noua imagine a emblematicului brand european reflecta angajamentul de a duce agricultura la nivelul urmator

Corteva Agriscience dezvaluie noua imagine a emblematicului brand european Pioneer - Noua imagine reflecta angajamentul brandului de a duce agricultura la nivelul urmatorNoua imagine a brandului emblematic de seminte din Europa, Pioneer® este insotita de sloganul „Driving Farming Forward™” (Ducem agricultura la nivelul urmator) si de sintagma „Made to Grow™” (Creat pentru a creste), care reflecta concentrarea continua a eforturilor companiei pe dezvoltarea fermierilor si a agriculturii.

Citeşte mai departe...

Sfaturi privind plantarea bulbilor de toamna

Plantarea bulbilor de toamnaBulbii de toamna sunt reprezentati de materialul saditor (fie el bulbi, grife, rizomi, cormi etc) care se planteaza toamna, de obicei in intervalul septembrie - noiembrie, si care infloresc primavara (uneori si iarna, in cazul ghioceilor). In articolul de mai jos vom incerca detalierea modului de plantare pentru fiecare bulb in parte, astfel incat sansele tale de reusita sa urce spre 100%.

Citeşte mai departe...

Lansarea brand-ului de seminte Atlas

Atlas - Evenimentul de lansare al noului brand de seminteIn data de 11 iunie 2020 a avut loc, in mediul online, lansarea noului brand de samanta Atlas, ce apartine companiei Agrii Romania. Evenimentul, denumit ”Solutiile Agrii selectate pentru performanta” a fost vizionat de catre sute de internauti, precum parteneri, colaboratori, dar si presa de specialitate. Speakerii evenimentului au fost: Monalisa Ungureanu, CEO AGRII Romania, Roxana Jercan - Category Manager Seminte si Valerian Istoc-Business Development Director.

Citeşte mai departe...

Corteva Agriscience: Statia de procesare samanta din Romania a incheiat cu succes sezonul de productie

Statia de conditionare a companiei Corteva Agriscience din Romania a incheiat cu succes sezonul de productieStatia de procesare samanta a companiei Corteva Agriscience, situata in Afumati, a incheiat cu succes sezonul de productie. Statia este cea mai mare statie de procesare seminte din Romania, iar dintre facilitatile Corteva, a doua ca si capacitate din Europa. In Afumati se proceseaza peste 50 de hibrizi de porumb si floarea soarelui marca Pioneer® pentru 15 tari, concentrandu-se foarte mult pe piata locala din Romania si Moldova.

Citeşte mai departe...

Pomi si arbusti fructiferi, stoloni capsuni, trandafiri si plante dendrologice, de vanzare la Statiunea de Cercetari Horticole a USAMV Cluj-Napoca

Pomi si arbusti fructiferi stoloni capsuni trandafiri si plante dendrologice de vanzare la Statiunea de Cercetari Horticole a USAMV Cluj-NapocaStatiunea de Cercetari Horticole a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) din Cluj-Napoca anunta punerea in vanzare a mai multor soiuri de pomi si arbusti fructiferi, stoloni capsuni, trandafiri si plante dendrologice.

Citeşte mai departe...

Producerea Rasadurilor: Combaterea daunatorilor si agentilor patogeni

Producerea Rasadurilor - Combaterea daunatorilor si agentilor patogeniPentru a produce rasaduri sanatoase si de calitate, legumicultorii trebuie sa fie atenti la desinfectia spatiului de cultura, a substratului de semanat, a semintelor sau la producerea cuburilor pentru repicat. In procesul producerii rasadurilor, pentru combaterea agentilor patogeni si daunatorilor se vor folosi urmatoarele metode:

Citeşte mai departe...

Caderea Plantutelor / Rasadurilor: Identificare & Tratament

Caderea plantutelor - Putregaiul rasadurilor - Identificare si Tratament Caderea (putregaiul) rasadurilor si a plantutelor este cauzata de ciuperca Pythium debaryanum Hesse. Rasadurile se prezinta subtiate si brunificate la baza tulpinitei. In 1-2 zile plantutele se ingalbenesc, se ofilesc, cad la pamant si pier. Pierderile cele mai importante se realizeaza la rasaduri si legume timpurii din spatii protejate (rasadnite, sere, solarii).

Citeşte mai departe...

Fara brevete pentru plante si seminte obtinute in mod natural

Parlamentul spune nu brevetarii plantelor obtinute prin metode naturaleParlamentul European si-a reiterat opozitia fata de brevetarea plantelor obtinute prin metode naturale. Pe 19 septembrie, deputatii europeni au votat in favoarea unei rezolutii care spune ca plantele obtinute prin proceduri de selectie traditionale, precum incrucisarea si selectia, nu trebuie sa fie brevetabile. Deputatii se tem ca brevetarea soiurilor de plante naturale ar concentra materialul de reproducere a plantelor in mainile catorva companii multinationale puternice.

Citeşte mai departe...

Catalogul oficial al soiurilor de plante de cultura din Romania, editia 2019

Catalogul oficial al soiurilor de plante de cultura din Romania editia 2019Va informam ca a fost editat Catalogul oficial al soiurilor de plante de cultura din Romania, editia 2019. Acesta cuprinde soiurile pentru cultura in Romania in anul acesta, examinate in reteaua ISTIS si inregistrate in Registrul soiurilor. Soiurile apartin culturilor de cereale, plante oleaginoase si textile, plante tuberculifere si radacinoase, plante furajere, plante medicinale si aromatice, specii legumicole, pomi / arbusti fructiferi, vita de vie, hamei, plante ornamentale, precum si alte specii de cultura.

Citeşte mai departe...

S-a infiintat Banca de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultura, Floricultura, Plante Aromatice si Medicinale Buzau

Banca de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultura Floricultura Plante Aromatice si Medicinale BuzauBanca de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultura, Floricultura, Plante Aromatice si Medicinale Buzau are ca obiect principal activitatea de explorare, inventariere, colectare, cercetare – dezvoltare si conservare a resurselor fitogenetice. Banca va conserva patrimoniul genetic vegetal aflat in acest moment la Statiunea de Cercetare Legumicola din Buzau si de pe cuprinsul tarii, care cuprinde peste 10.000 de soiuri de legume, plante medicinale si aromatice pe cale de disparitie.

Citeşte mai departe...

Flori anuale, plante aromatice si rasaduri de legume de vanzare la serele USAMV Cluj-Napoca

Rasaduri de legume specii floricole anuale si plante aromatice de vanzare la serele din campusul USAMV Cluj-NapocaUniversitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) din Cluj-Napoca anunta punerea in vanzare, incepand din 15 aprilie, a primelor rasaduri de legume din soiuri romanesti, precum si vanzarea de specii floricole anuale si de plante aromatice, la serele din campus. Intre acestea se numara rasaduri de tomate si de ardei gras, capia, iute sau gogosari, dar si soiuri de busuioc aclimatizat cu arome mai speciale, de lamaie sau de scortisoara si trei soiuri de muscate.

Citeşte mai departe...

Noile soiuri inregistrate in Catalogul Oficial al Soiurilor

Noi soiuri de plante inregistrate in Catalogul Oficial al SoiurilorIn aceasta perioada, s-a intrunit Comisia de inregistrare a soiurilor de plante agricole si horticole. Comisia a propus pentru inscriere in Catalogul oficial a unui numar de 198 soiuri noi, din care: 142 soiuri din specii de culturi de camp, 34 soiuri de legume, 17 soiuri de pomi si arbusti fructiferi, 1 soi de vita de vie si 4 soiuri de plante ornamentale. Propunerile comisiei au fost aprobate de catre ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale.

Citeşte mai departe...

Reuniunea Comisiei de inregistrare a soiurilor de plante agricole si horticole

Reuniunea Comisiei de inregistrare a soiurilor de plante agricole si horticoleMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale informeaza ca in data de 28 martie 2019, se intruneste Comisia de inregistrare a soiurilor de plante agricole si horticole, in conformitate cu legislatia in vigoare. Reuniunea va avea loc la sediul Institutului de Stat pentru Testarea si Inregistrarea Soiurilor, iar Componenta comisiei a fost aprobata de ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, fiind formata din reprezentanti MADR, ai ISTIS si profesori universitari.

Citeşte mai departe...

Catalogul Oficial al soiurilor de plante de cultura din Romania 2018

Catalogul Oficial al soiurilor de plante de cultura din Romania 2018A aparut editia din 2018 a Catalogului Oficial al soiurilor de plante de cultura din Romania. In catalog sunt inscrise soiurile examinate in reteaua ISTIS si inregistrate in Registrul soiurilor. Soiurile au fost testate si apartin culturilor de cereale, plante oleaginoase si textile, plante tuberculifere si radacinoase, plante furajere, plante medicinale si aromatice, specii legumicole, pomi / arbusti fructiferi, vita de vie, hamei, plante ornamentale, precum si alte specii de cultura.

Citeşte mai departe...

Arbusti de vanzare: cat de importanta este calitatea materialului saditor?

Arbusti de vanzare - importanta calitatii  materialului saditor atunci cand cumparam butasi si puieti pentru livadaProductivitatea unei plantatii, indiferent de cultura despre care vorbim, este data, in primul rand, de calitatea materialului saditor. Cu o explozie a comerciantilor de pe site-urile de anunturi care vand plante, de cele mai multe ori, clientul este dezinformat si ii este pana la urma foarte dificil sa faca diferenta intre plantele de calitate si cele de calitate inferioara.

Citeşte mai departe...

AISR a incheiat un Protocol de colaborare cu UNCSV

Protocol de colaborare AISR - UNCSVAlianta Industriei Semintelor din Romania (AISR) si Uniunea de Ramura Nationala a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV) au incheiat un Protocol de colaborare prin care cele doua organizatii profesionale vor forma un parteneriat activ pentru promovarea si sustinerea obiectivelor comune in interesul fermierilor din Romania.

Citeşte mai departe...

Controalele privind certificarea semintelor de calitate sunt in plina desfasurare

Controalele privind certificarea semintelor de calitate sunt in plina desfasurareIn perioada 16.04-14.05.2018, la nivelul fiecarui judet, au fost constituite echipe de control care au efectuat verificari la operatorii economici inregistrati care desfasoara activitati in domeniul semintelor si a materialului saditor, atat la nivelul depozitelor specializate ale operatorilor economici inregistrati pentru prelucrarea si comercializarea semintelor in pietele si targurile organizate, cat si in alte locuri neautorizate pentru vanzare.

Citeşte mai departe...

Fermieri atentie! Contrafacerea semintelor pune in pericol productia dumneavoastra

Semintele contrafacute pun in pericol productia fermierilorAlianta Industriei Semintelor din Romania (AISR) a tras inca din anul 2014 un semnal de alarma asupra aparitiei pe piata a semintelor contrafacute. Agricultorii trebuie sa aiba in vedere faptul ca, prin utilizarea semintelor contrafacute apare riscul pierderii culturii. Conform datelor rezultate din monitorizarea pietei se observa o crestere a cazurilor de contrafacere in perioda anterioara semanatului la toate speciile (cu procente mari la porumb, floarea soarelui si lucerna).

Citeşte mai departe...

Material saditor pomicol returnat in Republica Moldova

Material saditor pomicol returnat in Republica MoldovaMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Autoritatea Nationala Fitosanitara, a luat masura returnarii unui transport de 1600 bucati material saditor pomicol specia par, (Pyrus communis), provenienta Republica Moldova, cu destinatia finala Bulgaria. Masura a fost luata ca urmare a identificarii organismului daunator de carantina „Pear decline mycoplasm” (Declinul parului).

Citeşte mai departe...

Noutati

„Drumul Semintei” - seria video care prezinta etapele esentiale din procesul de productie al semintelor

26-02-2024 Seminte

„Drumul Semintei” - seria video care prezinta etapele esentiale din procesul de productie al semintelor

Corteva Agriscience a lansat seria de video „Drumul Semintei”, care descrie intregul proces de productie al acesteia, de la semanatul formelor parentale in camp pana la ambalarea si livrarea semintelor catre clienti. Proiectul, compus din 8 episoade tematice si un episod sinteza, isi propune sa sprijine fermierii romani in asimilarea si intelegerea productiei de seminte, combinand mai multe tehnici in diferite etape si abordand agricultura intr-un mod sustenabil si inovator. Mai multe>>

Inovatia in ameliorarea plantelor sustine tranzitia catre un sistem alimentar durabil

09-12-2023 Seminte

Inovatia in ameliorarea plantelor sustine tranzitia catre un sistem alimentar durabil

Pe masura ce anul 2023 se apropie de sfarsit, Uniunea Europeana se apropie, de asemenea, de decizii importante care vor determina viitorul sectorului sau de seminte si ameliorare a plantelor si vor avea un impact semnificativ asupra intregului lant agroalimentar european. Mai multe>>

Statia de conditionare de la Afumati a produs seminte pentru 11.000 de hectare de porumb si floarea-soarelui

29-11-2023 Seminte

Statia de conditionare de la Afumati a produs seminte pentru 11.000 de hectare de porumb si floarea-soarelui

Statia de productie a semintelor a companiei internationale de agricultura Corteva Agriscience, situata in Afumati, judetul Ilfov, a incheiat cu succes sezonul de productie agricola din 2023. Peste 2 milioane de unitati de seminte de porumb si floarea-soarelui au fost produse pentru sezonul urmator pe o suprafata de peste 11.000 de hectare. Mai multe>>

Inovatia in agricultura prin tehnologii de editare genomica

10-10-2023 Material saditor

Inovatia in agricultura prin tehnologii de editare genomica

Pe masura ce populatia lumii este in continua crestere, producatorii de alimente cauta inovatii pentru a hrani mai multi oameni si animale pe mai putine hectare de teren si intr-un mod mai sustenabil. Potrivit raportului Sisteme Alimentare Sustenabile, un studiu sustinut de compania Corteva Agriscience si realizat de Longitude, o companie a Financial Times, 56% dintre consumatorii europeni afirma ca vor cere alimente produse in mod durabil, iar 42% dintre fermieri si-au schimbat deja planificare... Mai multe>>

Catalogul de culturi de toamna 2023 a fost lansat si celebreaza 10 ani de cercetare a Forumului APPR

14-09-2023 Seminte

Catalogul de culturi de toamna 2023 a fost lansat si celebreaza 10 ani de cercetare a Forumului APPR

Catalogul de culturi de toamna, editia 2023, a fost lansata azi, 14 septembrie si marcheaza un deceniu de activitate de cercetare a Forumului APPR. Reteaua de testare R.I.T.A.C. are 7 culturi inscrise: Porumb, Floarea-soarelui, Grau, Orz, Rapita, Soia, Sorg si 37 de locatii de testare, prin cercetare aplicata in sistem de microparcele randomizate. Mai multe>>

ISTIS promoveaza soiuri cu mare adaptabilitate la conditiile de mediu actuale

27-03-2023 Material saditor

ISTIS promoveaza soiuri cu mare adaptabilitate la conditiile de mediu actuale

In data de 30 martie 2023 se intruneste Comisia de inregistrare a soiurilor de plante agricole si horticole, la sediul ISTIS din Bucuresti. Soiurile propuse comisiei pentru inregistrare si-au incheiat ciclul experimental in anul 2022 si corespund criteriilor stabilite de legislatia in vigoare, sunt distincte, uniforme si stabile, iar soiurile din speciile de culturi de camp poseda valoare agronomica si de utilizare satisfacatoare. Mai multe>>

Amenzi de 1 mil. lei in urma controalelor la depozitele de legume, fructe si cereale

15-10-2022 Depozitare

Amenzi de 1 mil. lei in urma controalelor la depozitele de legume, fructe si cereale

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a desfasurat, in perioada 12-13.10.2022, o actiune tematica de control la depozitele de legume, fructe si cereale din municipiul Bucuresti si din judetele Arad, Arges, Bihor, Brasov, Calarasi, Cluj, Constanta, Galati, Giurgiu, Ialomita, Iasi, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timis. Mai multe>>

10 greseli frecvente la depozitarea in silobag

23-04-2022 Depozitare

10 greseli frecvente la depozitarea in silobag

Sa depozitezi eficient in silobag, inseamna sa respecti cateva reguli in momentul si pe parcursul depozitarii. Incalcarea lor, aduce cu sine o serie de probleme care pot pune in pericol recolta sau furajele aflate in interiorul sacilor uriasi. Mai multe>>

Alianta Industriei Semintelor din Romania (AISR) scoate la concurs pozitia de Director Executiv

30-03-2022 Seminte

Alianta Industriei Semintelor din Romania (AISR) scoate la concurs pozitia de Director Executiv

Infiintata in octombrie 2012, Alianta Industriei Semintelor din Romania este o asociatie profesionala care doreste sa sprijine agricultura romaneasca. Misiunea principala a AISR este promovarea si sustinerea utilizarii semintelor certificate de catre agricultori, in scopul cresterii productiei agricole in Romania. AISR scoate la concurs pozitia de Director Executiv. Responsabilitatile functiei de director executiv al AISR sunt: Mai multe>>

Storage Logistics a crescut cu 50% numarul depozitelor partenere la nivel national si cu 285.000 mp spatiul disponibil

17-02-2022 Depozitare

Storage Logistics a crescut cu 50% numarul depozitelor partenere la nivel national si cu 285.000 mp spatiul disponibil

Platforma Storage Logistics, singurul marketplace B2B pentru spatii de depozitare clasa A din Romania, anunta cresterea cu 50% a numarului de depozite partenere la nivel national si cu 285.000 mp a spatiului de depozitare pentru proiecte de depozitare, pe termen scurt si mediu. In prezent, Storage Logistics conecteaza o retea de peste 150 de parteneri, prin intermediul careia companiile pot accesa servicii de depozitare la cerere, avand o suprafata totala a spatiului disponibil de aproximat... Mai multe>>

De ce sa iti iei si accesoriile, dupa ce ai cumparat un silobag

04-11-2021 Depozitare

De ce sa iti iei si accesoriile, dupa ce ai cumparat un silobag

Daca dupa ce iti cumperi o casa, ai nevoie de mobila si decoratiuni. E bine sa stii ca si silobag-ul respecta acelasi principiu. Dupa achizitia sacilor, iti trebuie accesoriile. Mai multe>>