Vin de calitate cu drojdiile Maurivin

Drojdie pentru vin - drojdiile performante Maurivin pentru fermentarea vinuluiUn vin de calitate are nevoie, de cele mai multe ori, de drojdii performante, drojdii care sa ajute la o fermentatie completa, la potentarea anumitor arome din vin sau la evidentierea caracteristicilor soiurilor de struguri. Gama de drojdii profesionale de la Maurivin este incadrata in categoria produselor oenologice de calitate premium si vine in ajutorul vinificatorilor, oferind complexitate vinului.


Dupa zdrobirea si presarea strugurilor se obtine mustul de presa si tescovina. Aici este momentul in care incepe fermentatia alcoolica. Fermentatia alcoolica a mustului este un proces de natura chimica prin care zaharurile din must se transforma, sub actiunea drojdiilor, in alcool etilic si dioxid de carbon. Drojdiile existente in must sunt capabile sa realizeze o concentratie alcoolica partiala (atat dpdv al concentratiei de alcool obtinuta la final, cat si a pastrarii calitatii vinului in timp). In acest moment este recomandata adaugarea drojdiilor selectionate in must. 

 

Drojdie pentru vin - Maurivin POP drojdia care lucreaza si la temperature scazuteMaurivin POP, drojdia care lucreaza si la temperature scazute 

Maurivin POP este o drojdie speciala pentru vinuri albe, rose si rosii, care se remarca prin faptul ca poate lucra inca de la o temperatura de 9 grade Celsius. Drojdia Maurivin POP este o drojdie neutra, care permite gusului strugurilor sa iasa in evidenta

Maurivin POP are un randament alcoolic de pana la 15 – 16%.

Drojdia Maurivin POP este o drojdie robusta, ce se poate folosi la temperaturi scazute, avand si avantajul de a putea fi folosita si in cazul repornirii in fermentatie a vinului.

 

Maurivin UOA MaxiThiol, drojdii speciale pentru vinuri albe 

Folosita la oricare dintre soiurile (Sauvignon Blanc, Colombard, Chenin Blanc, Chardonnay, Muscat Ottonel, Riesling, Feteasca Regala) drojdiile Maurivin UOA MaxiThiol au abilitatea de a produce tioli aromatici, care contribuie cu esteri importanti cu arome de “fructe tropicale” sau “fructul pasiunii” la vinul final rezultat. Aromele adaugate vor da o complexitate sporita vinului. 

Tipul de drojdie folosit in cazul Maurivin UOA MaxiThiol este Saccharomyces cerevisiae dar o tulpina noua, de la grupul de studiu al vinului al Universitatii din Auckland, Noua Zeelanda. 

In graficul de mai jos sunt evidentiate aromele aduse vinului de folosirea drojdiilor Maurivin UOA MaxiThiol, rezultate bazate pe analiza a 6 vinuri, in Noua Zeelanda.

 

Contributia adusa vinului

Drojdie pentru vin - Maurivin UOA MaxiThiol drojdii speciale pentru vinuri albe

 

 

Maurivin B, speciala pentru vinuri rosii

Maurivin B este pretabila in procesul de fermentatie si obtinere a vinurilor rosii. Vinurile fermentate cu drojdiile Maurivin B au o culoare mai intensa, drojdiile fiind unele neutre, ce permit exprimarea 100% a caracteristicilor soiurilor de struguri. 

 

Maurivin PDM, speciala pentru fermentatii secundare si temperaturi scazute

Maurivin PDM este o drojdie ce se poate folosi la toate vinurile (albe, rosii, rose) atat pentru pornirea in fermentatie, cat si pentru fermentatiile secundare. 

Aromele oferite vinului sunt de intensitate medie insa drojdia Maurivin PDM are avantajul si posibilitatii de a lucra la temperaturi scazute. 

Randamentul alcoolic este de pana la 15-17% (v/v). 

Ratele de fermentatie la diferite temperaturi ale drojdiilor Maurivin PDM sunt evidentiate in graficul de mai jos:

 

Ratele de fermentatie ale drojdiilor Maurivin PDM 
in functie de temperatura

Drojdie pentru vin - Ratele de fermentatie la diferite temperaturi

  

Maurivin AWRI Fusion, drojdii hibride

Maurivin AWRI Fusion este o drojdie de generatie noua, fiind un hibrid intre Saccharomyces cerevisiae x Saccharomyces cariocanus (Hibrid NON Gmo, cunoscut si sub denumirea de AWRI) ce se remarca printr-o excelenta crestere in intensitate a aromei vinului si a complexitatii acestuia.

Contributia majora adusa vinului de drojdiile Maurivin AWRI Fusion este in senzatia gustativa (mouthfeel), dar si in textura vinului. Drojdiile imbina caracteristicile varietale ale soiurilor de strugure folosite cu arome precum piersica si nectarina, dar si arome florale. Evidentierea contributiei adusa vinului este redata si in graficul de mai jos:

 

Contributia adusa vinului

Drojdie pentru vin - Maurivin AWRI Fusion drojdii hibride

 

 

Cum se aplica drojdiile Maurivin

Doza recomandata este de 20 - 40 de grame / 100 litri de must. Conform schemei propuse de producator vom avea urmatorul mod de aplicare (calculat pentru folosirea intregului pachet de 500 de grame la 2500 de litri de vin): 

    • Incalzim un vas cu 5 litri apa la 35-40 de grade Celsius;
    • Dizolvam apoi pachetul de 500 de grame de drojdii Maurivin AWRI Fusion in cei 5 litri de apa;
    • Lasam aproximativ 15 minute pentru a se forma maiaua;
    • Amestecam constant
    • Extragem 10 litri de must si ii turnam peste amestecul rezultat;
    • Temperatura noului amestec trebuie sa fie de 15/18 grade C. In cazul in care mustul este mai rece se recomanda incalzirea acestuia astfel incat sa obinem o temperatura a noului amestec la valoarea de 15/18 grade C.
    • Noul amestec se va turna in vasul de 2500 de litri de vin.

 

Drojdie pentru vin - Utilizare


Pentru mai multe detalii despre produsele de vinificatie distribuite, accesati SemintePlante.ro. Gasiti acolo o gama variata de produse (drojdii, activatori, bentonite, conservanti).

  

 
 

Noutati

Lansarea platformei robotice ROBO-FERMIER

13-03-2024 Pomi fructiferi

Lansarea platformei robotice ROBO-FERMIER

Platforma modulara robotica autonoma Robo Fermier este o solutie autonoma destinata pomicultorilor. Sistemul modular poate fi adaptat pentru executarea unei game largi de lucrari in plantatiile pomicole. Sistemul este conceput special pentru fermele ecologice, dar poate fi folosit si in fermele conventionale. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Directia Generala Dezvoltare Rurala – Autoritate de Management pentru PNDR, a participat la Conferinta de inchidere a proiectului Robo-Fe... Mai multe>>

Castigatorii concursului „Cel Mai Bun Viticultor din Romania – 2024”

05-03-2024 Struguri / vita de vie

Castigatorii concursului „Cel Mai Bun Viticultor din Romania – 2024”

Consultantul Paul Huiet si studenta USAMV Bucuresti Bardos Alexandra sunt marii castigatori ai celei de-a doua editii a concursului „Cel mai bun viticultor din Romania”, organizat de Wines of Romania, in colaborare cu Statiunea de Cercetare si Dezvoltare pentru Viticultura si Pomicultura Pietroasa-Istrita. Mai multe>>

BASF continua cu o noua editie a concursului „Povesti cu vinuri romanesti”

29-02-2024 Vinuri

BASF continua cu o noua editie a concursului „Povesti cu vinuri romanesti”

BASF gazduieste a IX-a editie a concursului „Povesti cu vinuri romanesti”. In fiecare an, BASF colaboreaza cu ADAR (Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania) pentru a organiza acest concurs, care aduce la lumina vinuri exceptionale. Participa viticultori mici si mijlocii din toate regiunile tarii, iar cele mai bune sunt selectate de catre expertii juriului. Mai multe>>

Vinul romanesc castiga 71 de medalii la MUNDUS VINI. Romania, pe locul 11 din cele 42 de tari participante

29-02-2024 Vinuri

Vinul romanesc castiga 71 de medalii la MUNDUS VINI. Romania, pe locul 11 din cele 42 de tari participante

Sesiunea de primavara a concursului international de vin MUNDUS VINI Grand International Wine Award, desfasurata saptamana trecuta in Germania, a adus vinurilor romanesti un total de 71 de medalii, intre care 46 de aur si 25 de argint. Producatorii nostri au inscris in competitie 183 de etichete de vin. Aceste recunoasteri au plasat Romania pe locul 11 dintr-un total de 42 de tari participante. Mai multe>>

Descopera Smart Technology de la BASF - solutia pentru protectia vitei de vie

27-02-2024 Struguri / vita de vie

Descopera Smart Technology de la BASF - solutia pentru protectia vitei de vie

Vita de vie reprezinta o parte vitala a agriculturii. In acest context, BASF vine in intampinarea fermierilor cu o inovatie de varf: Smart Technology, o solutie revolutionara pentru protectia culturilor de vita de vie. Aceasta tehnologie de ultima generatie este conceputa pentru a combate eficient o gama larga de boli, cum ar fi mana si fainarea, oferind fermierilor un control sporit asupra productiei de struguri de calitate. Mai multe>>

Industria viticola romaneasca s-a dezvoltat in 2023. Numarul cramelor autohtone a crescut cu peste 10%

16-02-2024 Struguri / vita de vie

Industria viticola romaneasca s-a dezvoltat in 2023. Numarul cramelor autohtone a crescut cu peste 10%

Industria viticola din Romania isi continua ascensiunea, peste 50 de crame noi fiind autorizate in ultimele 10 luni, arata datele ONVPV, analizate de Wines of Romania. De asemenea, productia de vin a fost mai mare cu 15% comparativ cu 2022, desi a provenit de pe o suprafata totala de vita-de-vie usor redusa fata de anii trecuti. Mai multe>>

Karathane™ Gold 350 EC - protectie sigura impotriva fainarii la vita de vie si castraveti

26-01-2024 Struguri / vita de vie

Karathane™ Gold 350 EC - protectie sigura impotriva fainarii la vita de vie si castraveti

Fainarea vitei de vie este produsa de agentul patogen Uncinula necator care a fost observat prima data in tara noastra in anul 1851, iar de atunci s-a extins continuu, ajungand astazi sa fie prezent in orice plantatie de vita de vie, din orice colt al tarii noastre. Ciuperca ierneaza sub forma de miceliu de rezistenta in scoarta si mai ales in mugurii lastarilor infectati, dar si sub forma de peritecii pe corzile si resturile vegetative. Mai multe>>

Tehnologie inteligenta pentru struguri de calitate

25-01-2024 Struguri / vita de vie

Tehnologie inteligenta pentru struguri de calitate

Smart Technology de la BASF este noua tehnologie pentru protectia culturilor de vita de vie care ii ajuta pe fermieri sa scape de pierderile de productie si infectiile greu de controlat. Mai multe>>

„La cules pe Taramul Craitei” un proiect educational si interactiv in livada de mere

24-01-2024 Pomi fructiferi

„La cules pe Taramul Craitei” un proiect educational si interactiv in livada de mere

Proiectul Corinei Oprea s-a dezvoltat ca un plan strategic pentru imbunatatirea dinamicii afacerii de familie, introducand o linie de mere deshidratate in facilitatea lor de procesare de la nivelul laboratorului. Grantul primit de la Corteva Agriscience, precum si cunostintele dobandite in cadrul modulelor programului TalentA, i-au permis sa implementeze initiativa „La cules pe Taramul Craitei”. Mai multe>>

Solutii de top pentru protectia culturii tale de mar

23-01-2024 Pomi fructiferi

Solutii de top pentru protectia culturii tale de mar

Descopera noul tau aliat pentru culturile de mar: Smart Technology de la BASF! Fermierii se confrunta des cu pierderi de productie, aparitia formelor de rezistenta la fungicide sau calitatea scazuta a fructelor. Ei bine, cu Smart Technology pentru culturile de mar aceste probleme sunt mai usor de rezolvat. Mai multe>>

Vinurile romanesti, in topurile mondiale in 2023. Peste 500 de medalii obtinute la concursurile internationale

23-12-2023 Vinuri

Vinurile romanesti, in topurile mondiale in 2023. Peste 500 de medalii obtinute la concursurile internationale

Conform datelor colectate de Wines of Romania, platforma dedicata in exclusivitate promovarii vinului romanesc, vinurile autohtone au obtinut la concursurile internationale desfasurate anul acesta peste 500 de medalii, dintre care mai mult de 300 de aur, dublu aur sau diamant. Producatorii romani si-au inscris vinurile si au reusit sa impresioneze juratii din peste 40 de competitii din Europa, America de Nord si Asia. Mai multe>>