Cine vinde cea mai multa bere pe piata din Romania

Topul celor mai mari producatori de bere din RomaniaConsumul de bere inregistreaza in continuare crestere, dovada fiind incasarile celor mai mari producatori din Romania. Timpul trece, insa bautura preparata din drojdie de bere, malt, hamei si apa se afla in continuare pe listele de cumparaturi ale consumatorilor. Ofertele sunt tot mai avantajoase de la an la an, producatorii vin cu retete noi, cu ambalaje si sticle atractive, iar reclamele par din ce in ce mai savuroase.


In aceste conditii, nu este de mirare ca producatorii de bere din Romania au inregistrat vanzari majore si in anul 2018.

Iata, asadar, cum arata anul trecut situatia primilor jucatori de pe piata berii din Romania:

 

Top producatori de bere pe piata din Romania

Topul celor mai mari producatori de bere din Romania - cifra-afaceri-bere-2018

 

Topul celor mai mari producatori de bere din Romania - profit-net-bere-2018

 

 

Ursus Breweries

Cand spunem bere, este aproape imposibil sa nu ne gandim la Ursus, un brand care s-a facut remarcat pe piata din Romania si care reuseste sa fie lider de ani buni.

Cu cele 3 fabrici de bere pe care le detine in Brasov, Buzau si Timisoara si mini-facilitatea de productie la Cluj, Ursus este cel mai mare producator de bere din Romania.

Portofoliul Ursus Breweries include doua categorii importante de marci: locale (Timisoreana, URSUS, Ciucas, Azuga si Stejar) si internationale (Asahi Super Dry, Grolsch, Peroni Nastro Azzurro, Pilsner Urquell, Meantime, Grolsch Weizen, Efes, St. Stefanus si marca de cidru Kingswood).

Topul celor mai mari producatori de bere din Romania - ursus-vanzari-2018


Ursus este un brand iubit de foarte multi oameni, iar acest lucru se datoreaza nu numai calitatii berii, ci si actiunilor sociale in care s-a implicat de-a lungul timpului sau asocierea cu evenimente de renume precum Untold. Cele mai laudabile campanii au fost, fara indoiala, cele realizate in parteneriat cu Politia Romana, care au in vedere siguranta in trafic. Despre toate proiectele Ursus Breweries poti citi mai multe informatii pe pagina oficiala Ursus Romania.

Asadar, afacerile merg bine pentru cei de la Ursus Breweries, pentru ca acestia inregistreaza vanzari tot mai mari de la an la an.

Astfel, in 2018 Ursus a inregistra o cifra de afaceri de 1,8 miliarde de RON (cu 8% mai mult fata de anul 2017) si un profit de 175,5 milioane de RON, in crestere cu 10% fata de anul 2017.

Marja de profit a companiei in 2018 a fost de 9,5%.

 

 

Heineken Romania

Al doilea mare jucator pe piata berii din Romania, Heineken, a inregistrat o usoara crestere a vanzarilor in 2018, dupa ce in 2017 era in scadere.

Topul celor mai mari producatori de bere din Romania - heineken-romania-vanzari-2018


Astfel, in 2018 Heineken a avut o cifra de afaceri de 1,1 miliarde de RON, in crestere cu doar 1% fata de anul 2017.

Daca in 2017 profitul inregistrat de compania Heineken a fost de 130 de milioane de RON, avand o valoare pozitiva, in 2018 compania a inregistrat pierderi la acest capitol. Astfel, Heineken a inregistrat o pierdere a profitului NET de 33,8 milioane de RON.

Marja de profit a companiei in 2018 a fost de -2,9%.

 

 

Bergenbier SA

La distanta mare fata de primii doi clasati se afla Bergenbier, care a incheiat anul 2018 cu o valoare a vanzarilor in crestere.

Topul celor mai mari producatori de bere din Romania - bergenbier-vanzari-2018

Astfel, compania a avut o cifra de afaceri de 644 milioane de RON, cu 7% mai mult fata de anul 2017.

In ceea ce priveste profitul companiei, acesta a fost pe plus in 2017, pentru prima data dupa 8 ani. Si in 2018 a inregistrat valori pozitive si chiar o crestere usoara fata de 2017. Astfel, profitul companiei Bergenbier a fost in valoare de 29 de milioane de RON, mai mult cu 5% fata de anul 2017.

Iata, asadar, cine vinde cea mai multa bere in Romania si care e evolutia acestui segment. Producatorii de bere inregistreaza vanzari in crestere de la an la an, iar inovatia si prezenta in mediul online sunt doar doi factori esentiali. Promovarea masiva, implicarea in proiecte sociale, participarea la festivaluri si evenimente de renume, realizarea de concursuri sau lansarea de noi produse sunt doar cateva lucruri pe care marile companii le pot face pentru a se mentine in continuare in top si pentru a antrena seta romanilor pentru bautura bine-cunoscuta.

Articol realizat de RisCo utilizand serviciul LISTE. Daca si tu vrei sa vezi situatia altor jucatori din piata sau sa studiezi competitia, intra pe www.risco.ro si cauta date despre firme.

 

 

Noutati

EWA Bootcamp deschide înscrierile pentru antreprenoarele din domeniul agrifood

17-07-2024 Afaceri agricole

EWA Bootcamp deschide înscrierile pentru antreprenoarele din domeniul agrifood

Impact Hub Bucharest împreună cu Raiffeisen Bank România organizează EWA Bootcamp, un workshop de două zile dedicat proiectelor dezvoltate de antreprenoare din domeniul agrifood. Înscrierile se derulează între 17 iulie – 16 septembrie 2024 și se adresează femeilor care au o idee de business sau un startup funcțional cu o vechime mai mică de doi ani. În acest an, EWA Bootcamp se va desfășura în trei orașe din România, respectiv București (23-24 septembrie), Cluj-Napoca (7-8 octombrie) și Iaș... Mai multe>>

Peste 41% dintre asigurați au raportat pagube în acest sezon agricol

17-07-2024 Asigurari agricole

Peste 41% dintre asigurați au raportat pagube în acest sezon agricol

Agra Asigurări, liderul național în domeniul asigurărilor agricole, anunță cifre record în în privința avizărilor de daună pentru anul agricol 2023-2024. În total, 2400 de daune au fost avizate ca rezultat al fenomenelor meteorologice extreme cu care s-a confruntat România în ultima perioadă. Luna iunie a acestui an marcat un record din perspectiva totalului de avize înregistrate într-o lună. Peste 1000 de fermieri asigurați de companie au raportat daune semnificative asupra culturilor agri... Mai multe>>

Fermierul Sandor Darabont a preluat mandatul de Președinte al Clubului Fermierilor Români

17-07-2024 Asociatii agricole

Fermierul Sandor Darabont a preluat mandatul de Președinte al Clubului Fermierilor Români

Începând cu 1 iulie 2024, Sandor Darabont a preluat funcția de Președinte al Clubului Fermierilor Români pentru o perioadă de șase luni, în cadrul mecanismului președinției rotative instituit de asociație în 2021. Mecanismul președinției rotative urmărește punerea în prim-plan a unor teme de interes major pentru agricultura din România, dar și a unor probleme strategice specifice regiunii din care provine președintele. Mai multe>>

Agricultura sustenabila: ISPRO acorda un credit companiei Ultragreens

17-07-2024 Credite agricultura

Agricultura sustenabila: ISPRO acorda un credit companiei Ultragreens

Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara locală a Grupului Intesa Sanpaolo, continuă să sprijine dezvoltarea agriculturii sustenabile în România, acordând recent un credit de capital de lucru în valoare de 1,35 milioane RON companiei Ultragreens. Finanțarea este acordata pe o periodă de 36 de luni și este garantată prin Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), în cadrul programului IMM Plus. Mai multe>>

Se depun cererile pentru motorina (trimestrul II 2024)

12-07-2024 Ajutor de stat

Se depun cererile pentru motorina (trimestrul II 2024)

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează beneficiari că până la data de 31 iulie 2024 inclusiv, primește Cereri de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură aferente trimestrului II 2024 (01.04.2024 – 30.06.2024), în conformitate cu HG nr.1174/2014 și OMADR 1727/2015 cu modificările și completările ulterioare. Mai multe>>

Plăți de aproape 167 milioane lei pentru sectorul vitivinicol

27-06-2024 Plati APIA

Plăți de aproape 167 milioane lei pentru sectorul vitivinicol

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că pe parcursul anului financiar 2024 (început la data de 16.10.2023), pentru sectorul vie-vin, a efectuat plăți din FEGA în valoare de 166.998.804,26 lei (33.832.590,39 euro), după cum urmează: Mai multe>>

Se depun Cererile de plată pentru sectorul apicol 2024

26-06-2024 Plati APIA

Se depun Cererile de plată pentru sectorul apicol 2024

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că până la data de 31 iulie 2024 inclusiv, pot depune cererile de plată şi documentele doveditoare pentru intervenţiile aferente sectorului apicol 2024 din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027, finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat. Mai multe>>

Cooperativele agricole si-au dublat cota de piata in numai doi ani

23-05-2024 Afaceri agricole

Cooperativele agricole si-au dublat cota de piata in numai doi ani

In ultimii patru ani, cooperativele agricole si-au dublat cota de piata (in functie de cifra de afaceri) in ansamblul agriculturii din Romania, arata o ampla cercetare derulata in cadrul proiectului „CoopNet 3.0 – Crestem capacitatea cooperativelor micilor fermieri”, o initiativa a unui consortiu de organizatii neguvernamentale din tara noastra. Mai multe>>

Oportunitati de neegalat: intalneste-te cu lideri globali la Expozitia Anului in Regenerabile

20-05-2024 Targuri si expozitii

Oportunitati de neegalat: intalneste-te cu lideri globali la Expozitia Anului in Regenerabile

Evenimentul Nr. 1 al Romaniei pe Energii Regenerabile din 2010, Targul International RoEnergy South-East Europe Romania 2024, isi continua seria manifestarilor cu editia nr. VII-a in Timisoara ( a XV-a editie in Romania), la Pavilion Expovest ( Hotel Senator), Calea Lugojului, nr.7, Ghiroda, Timis, in perioada 25-27 septembrie 2024. Editia Expozitiei RoEnergy 2024 va avea loc intr-o locatie de exceptie, situata la confluenta a trei tari din regiune, Romania, Ungaria si Serbia, intre care s-au co... Mai multe>>

Cultivarea succesului pentru fermieri cu solutii digitale in agricultura

18-05-2024 Management agricol

Cultivarea succesului pentru fermieri cu solutii digitale in agricultura

Digitalizarea, o tendinta din ce in ce mai prevalenta in agricultura, implica utilizarea tehnologiilor precise si bazate pe date pentru a ajuta fermierii sa ia decizii in timp real. Inteligenta artificiala, datele analitice, senzorii si alte tehnologii au potentialul de a imbunatati productiile, de a optimiza eficienta apei si a inputurilor si de a promova sustenabilitatea in cultivarea pamantului cu scopul de a asigura securitatea alimentara pentru o populatie in crestere la nivel global. Mai multe>>

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

09-04-2024 Credite agricultura

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

Incepand cu aceasta luna, Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare pentru achizitia de inputuri agricole si obtinerea unor recolte bogate si profitabile. Prin acest parteneriat, Patria Bank si Agrii isi propun ca impreuna sa faciliteze fermierilor accesul la solutii de finantare care sa le sustina dezvoltarea sustenabila si durabila. Mai multe>>

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

18-03-2024 Asigurari agricole

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de g... Mai multe>>