Verdon a avut o crestere deosebita in urma automatizarii afacerii cu softuri ERP si BI de la Senior Software

Automatizarea data de sistemele Senior Software a ajutat distribuitorul Verdon sa obtina o cifra de afaceri de 4 ori mai mareVerdon, unul dintre pionierii comertului agricol online in Romania, a obtinut control asupra businessului si a inregistrat o crestere notabila de cand gestioneaza integrat afacerea cu softuri moderne de tip ERP si BI de la Senior Software. Cu ajutorul acestor sisteme, distribuitorul beneficiaza de acces in timp real la informatii de interes, procese automatizate si operativitate crescuta, reusind astfel sa scaleze businessul si sa obtina performantele dorite.


Distribuitorul Verdon Solution se bucura de procese de lucru conectate si dispune de control si vizibilitate end-to-end asupra afacerii, in urma unui parteneriat cu furnizorul si dezvoltatorul de sisteme pentru managementul integrat al afacerilor din Romania, Senior Software. Compania din Sibiu, care comercializeaza online produse pentru agricultura si peisagistica, a reusit sa obtina o cifra de afaceri de 4 ori mai mare, respectiv circa 40 de milioane de lei, de cand a trecut de la vechiul program, la softuri moderne si integrate de tip ERP si BI. Cu ajutorul acestor sisteme, distribuitorul administreaza optim stocurile, proceseaza simplu si fara erori comenzile clientilor si contureaza usor strategii potrivite de business, folosind informatii actualizate si previziuni cat mai exacte.

Solutia, pe care Verdon a implementat-o in urma cu 5 ani, este formata din sistemele SeniorERP – soft ERP de management resurse si SeniorVisualBI – soft BI de raportare, analiza si vizualizare date, puse la dispozitie de catre Senior Software.

Parteneriatul cu Senior Software a aparut ca o necesitate. In momentul in care iti propui sa scalezi un business, ai obligatoriu nevoie de un ERP, altfel nu ai nicio sansa sa cresti. Schimbari pozitive au aparut imediat dupa implementare: fluxuri bine stabilite, finalizarea unei comenzi intr-un ritm accelerat, administrarea simpla a partenerilor, clientilor, comenzilor, stocurilor, vanzarilor, dar si a zonei de contabilitate, inclusiv e-Factura. Transmiterea de date se face cu usurinta dintr-un sistem in altul, ceea ce ne ajuta sa prelucram repede comenzile, cu o eroare foarte mica, chiar deloc. Fara SeniorERP nu am fi putut procesa volumul mare de comenzi. Cel mai mult ne-a ajutat in organizarea companiei intr-un singur sistem, ne-a centralizat tot ce aveam nevoie intr-un singur loc.

Este foarte important sa te inconjori cu oameni care stiu ce fac si au viziune asupra viitorului, cum sunt cei de la Senior Software, care sunt capabili, cunosc legislatiile si partea de contabilitate si-ti inteleg viziunea, oferindu-ti exact tehnologia de care ai nevoie sa te dezvolti”,
a specificat Claudiu Taranu, CTO - Verdon Solution.

Portofoliul de 7000 de articole al companiei din Sibiu este gestionat in cel mai eficient mod, iar zilnic comenzi de ordinul sutelor sunt preluate si facturaterapid si corect, din doar cateva clickuri. Sistemul ERP este perfect integrat cu softul BI, dar si cu magazinul online al distribuitorului si, totodata, cu programul de management al depozitului, dezvoltat intern de echipa Verdon Solution, compania beneficiind astfel de un flux neintrerupt de lucru si acuratete maxima. Un alt plus este interfatarea din ERP cu serviciile de curierat, in urma careia se realizeaza importul automat al borderourilor, ceea ce asigura acuratetea procesului de prelucrare comenzi.

Detaliile despre implementarea sistemelor si rezultatele obtinute de distribuitor in urma parteneriatului cu Senior Software pot fi vizualizate urmarind mai jos Studiul de caz VIDEO - Implementare software ERP & BI in cadrul Verdon Solution:

 

 

Toate informatiile de interes din companie sunt disponibile intr-o singura baza de date, permanent actualizata, pusa la dispozitie de SeniorERP, ceea ce permite realizarea unui management integrat al afacerii si eficientizarea fluxurilor de business. Informatiile relevante din ERP sunt preluate automat in sistemul de Business Intelligence si utilizate in generarea de raportari si analize detaliate, ce pot fi personalizate in functie de preferinte si sunt usor de vizualizat si interpretat. Astfel, distribuitorul poate sa observe atat situatia reala si la zi din companie, cu privire la produse, clienti, vanzari pe zone sau categorii de produse, profitabilitate si nu numai, cat si directia pe care trebuie sa o urmeze pentru a creste performantele afacerii.

Marele avantaj oferit de SeniorERP este faptul ca putem gestiona atat comenzile pentru care avem stoc, cat si pe cele pentru care nu avem stoc suficient si, in felul acesta, nu ratam nicio oportunitate de vanzare. Facturarea se face extrem de simplu, din cateva clickuri. Un alt mare plus al ERP-ului il reprezinta faptul ca ne ofera libertatea sa il integram cu alte softuri in care lucram. Am integrat cu succes sistemul ERP cu platforma PrestaShop, dar si cu programul WMS, dezvoltat in regie proprie.

Din ERP mai putem genera rapoarte care ne sunt de foarte mare ajutor pentru a lua decizii, iar aici BI-ul vine cu un plus, in sensul cae mult mai usor sa vizualizezi grafic un raport. Foarte important este faptul ca, odata ce ai customizat un tip de raport, el se schimba in timp real, cronologic. Avem mii de produse in portofoliul nostru, coduri unice, structurate pe categorii si subcategorii, iar faptul ca putem genera rapoarte detaliate ne ajuta foarte mult. Consider ca ritmul nostru de dezvoltare poate fi sustinut cu brio de solutia integrata oferita de Senior Software”, a mentionat Adrian Blaga, CEO - Verdon Solution.

 

Despre Verdon Solution

Infiintata in 2014, Verdon Solution se ocupa cu distributia de produse destinate agriculturii si peisagisticii, precum seminte, pesticide, ingrasamant, unelte de gradinarit, masini si scule pentru constructii si amenajari, pe care le comercializeaza in magazinul online. Compania din Sibiu detine o suprafata de depozitare de 2500 de metri patrati, care deserveste magazinul online, si dispune de o echipa formata din 27 de angajati.

 

Despre Senior Software

Senior Software este furnizor si dezvoltator de sisteme software performante pentru managementul integrat al afacerilor. Fondata in 2003, compania a realizat peste 500 de implementari de succes, utilizand cele mai noi tehnologii. Senior Software implementeaza sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce si Hardware. Compania isi desfasoara activitatea in 5 locatii din Romania (Bucuresti, Constanta, Cluj, Iasi, Timisoara), avand o echipa de peste 200 de angajati.

Noutati

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

09-04-2024 Credite agricultura

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

Incepand cu aceasta luna, Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare pentru achizitia de inputuri agricole si obtinerea unor recolte bogate si profitabile. Prin acest parteneriat, Patria Bank si Agrii isi propun ca impreuna sa faciliteze fermierilor accesul la solutii de finantare care sa le sustina dezvoltarea sustenabila si durabila. Mai multe>>

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

18-03-2024 Asigurari agricole

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de g... Mai multe>>

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

18-03-2024 Afaceri agricole

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

In data de 14 martie a.c. Clubul Fermierilor Romani a celebrat absolvirea seriei V a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”. Acesta pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles. Mai multe>>

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

18-03-2024 Targuri si expozitii

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

Situata intr-o pozitie de exceptie, aflata la confluenta a trei tari din regiune, Romania, Ungaria si Serbia, intre care s-au consacrat traditional multiple schimburi comerciale, editia din Timisoara a Targului RoEnergy Romania, Timisoara 2023, s-a bucurat de succes. Si in 2024, la RoEnergy vor fi prezente inovatii, furnizori de produse si tehnologii de ultima generatie din domeniile solar/fotvoltaic, energie geotermala, biomasa, biogaz, cogenerare, microhidroenergie, energie eoliana, stocare en... Mai multe>>

Inspiratie si inovatie la BioFEST 2024 - Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectia mediului si sustenabilitate!

13-03-2024 Targuri si expozitii

Inspiratie si inovatie la BioFEST 2024 - Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectia mediului si sustenabilitate!

Universitatea Nationala de Stiinta si Tehnologie POLITEHNICA Bucuresti, prin Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice, anunta cea de-a patra editie a BioFEST 2024. Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectie a mediului si descoperirilor in domeniul sustenabilitati va avea loc in perioada 28-30 martie 2024, in campusul UNSTPB. BioFEST este mai mult decat un simplu festival, este o punte catre viitor, aducand impreuna cele mai recente tehnologii, practici si solutii din industria... Mai multe>>

Saptamana aceasta se efectueaza plata ajutorului pentru legume in spatii protejate (2023-2024)

13-03-2024 Plati APIA

Saptamana aceasta se efectueaza plata ajutorului pentru legume in spatii protejate (2023-2024)

Legumicultorii inscrisi pentru ajutorul de minimis de 1.000 euro/1.000 mp/beneficiar, acordat pentru sustinerea productiei de legume in spatii protejate in perioada de extrasezon, vor primi banii cuveniti in aceasta saptamana. Mai multe>>

Cat ”cantareste” o afacere cu cantare industriale

13-03-2024 Afaceri agricole

Cat ”cantareste” o afacere cu cantare industriale

Grupul SILOBAG, prezent pe piata agricola din Romania din anul 2022 cu brandurile SILOBAG Romania si IulianCantar.eu, a inregistrat o cifra de afaceri de peste un milion de euro in anul 2023, din care mai mult de jumatate reprezinta cantarele produse si vandute in tara. Mai multe>>

Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia [EuroGrainExchange 2024]

07-03-2024 Intalniri si conferinte

Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia [EuroGrainExchange 2024]

In cadrul EuroGrainExchange 2024 - eveniment exceptional dedicat industriei de cereale din Europa Centrala si de Est, va avea loc masa rotunda cu tema "Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia", in data de 11 Aprilie 2024, ora 11:30, la Radisson Blu Hotel Bucuresti. Printre subiectele abordate se regasesc: Concepul Mare Nostrum. Balcanii / Marea Neagra ca furnizor principal pentru Africa de Nord si Asia de Sud-Est. Tarile adriatice guverneaza afacerile de coaster. ... Mai multe>>

Turcescu: "APIA mentine acelasi ritm sustinut de autorizare a dosarelor eligibile, efectuarea platilor catre fermieri"

05-03-2024 Plati APIA

Turcescu: "APIA mentine acelasi ritm sustinut de autorizare a dosarelor eligibile, efectuarea platilor catre fermieri"

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, ieri – 04.03.2024, a autorizat la plata 4.670 beneficiari, cu o suma totala de 129.036.691,46 lei, astfel: 29.838.330,83 lei de la Bugetul National (BN); 95.177.957,18 lei din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA); 3.353.158,66 lei din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR). Mai multe>>

Corteva Agriscience a acordat un grant in bani pentru a sprijini persoanele cu dizabilitati in agricultura

05-03-2024 Stiri agricole

Corteva Agriscience a acordat un grant in bani pentru a sprijini persoanele cu dizabilitati in agricultura

Corteva Agriscience, compania internationala de cercetare si dezvoltare in domeniul agriculturii, angajata in transformarea peisajului agricol, a acordat un grant in bani proiectului care isi propune sa sprijine fermierii cu dizabilitati. Initiativa „Punem Agricultura pe Picioare", lansata de Alexandra Buliga, femeie fermier si antreprenor in cadrul societatii Baiagro din judetul Neamt, a obtinut sprijinul Corteva in cadrul programului de granturi educationale TalentA in 2023, destinat sa sustin... Mai multe>>

Incepe vizarea carnetelor de renta viagera

05-03-2024 Subventii agricultura

Incepe vizarea carnetelor de renta viagera

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, pentru obtinerea sumei de bani reprezentand renta viagera agricola aferenta anului 2023, rentierii vor solicita viza anuala, in perioada 01.03 - 31.08.2024, fie prin prezenta fizica la sediile Centrelor Judetene APIA, fie prin mijloace electronice de comunicatii sau posta/curier. Mai multe>>

Se amana startul Campaniei Cererilor de Plata pentru anul 2024

29-02-2024 Plati APIA

Se amana startul Campaniei Cererilor de Plata pentru anul 2024

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca amana startul Campaniei de primire a Cererilor de Plata cu cel putin 2 saptamani. In acest moment se modifica legislatia europeana, in sensul modificarii/aprobarii Regulamentului (UE) nr. 2115/2021 opozabil Romaniei. Totodata, se asteapta de la Comisia Europeana (CE) derogarile privind conditionalitatea pentru GAEC 7 si GAEC 8. Mai multe>>