Idei si oportunitati de afaceri

Sprijin specializat pentru producatorii din Romania

Lidl - Sprijin specializat pentru producatorii din Romania - Cultivat in Romania specific romanesc„Cultivat in Romania, specific romanesc” este platforma lansata special pentru producatorii locali de fructe si legume de catre Lidl Romania, aflat in top 3 retaileri din tara noastra. Dezvoltat inca de la sfarsitul anului 2015 in parteneriat cu Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMVB), proiectul este o continuare a dorintei companiei de a incuraja prezenta produsului romanesc la raft si de a le oferi consumatorilor gustul autentic romanesc.

Citeşte mai departe...

Cresterea populatiei in mediul urban determina o crestere a consumului de alimente ambalate

Caserole PET pentru ambalare carne proaspata sau congelata peste branza fructe sau legumeDe aceea, una dintre cele mai mari provocari ale momentului este ambalarea produselor proaspete pentru o perioada indelungata, fara a compromite siguranta, calitatea sau gustul proaspat al produsului ambalat. Fie ca este vorba despre carne proaspata sau congelata, peste sau fructe de mare, branza, fructe, legume, sau mancare gatita, gama de caserole PET denumita LIVING form este perfecta pentru a servi piata produselor alimentare.

Citeşte mai departe...

CCIA: Misiune economica in Regatul Hasemit al Iordaniei si Israel

Misiune economica pentru export produse agricole si animale in Regatul Hasemit al Iordaniei si IsraelIn perioada 15-18 Noiembrie 2016, Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) va organiza o misiune economica in Regatul Hasemit al Iordaniei si Israel. Obiectivul acestei misiuni economice este facilitarea patrunderii pe pietele celor doua state a companiilor romanesti si intensificarea comertului de marfuri si servicii, cum ar fi: grau, conserve, ulei vegetal, produse lactate si animale vii – ovine.

Citeşte mai departe...

Suntem la raft! - Caserolele LIVING form

Caserolele LIVING form pentru carne de vita, porc, preparate din carne si produse congelateCaserolele LIVING form sunt de acum la raft, pastrand proaspete carnea si preparatele din carne ale clientilor nostri. Tot mai multi procesatori de carne din Romania aleg ambalajele LIVING fresh. Caserolele LIVING form asigura un termen de valabilitate la raft mai mare, de pana la 21 de zile, pentru toate tipurile de alimente datorita structurii foliei in 5 straturi.

Citeşte mai departe...

Programele Carrefour si Auchan de sustinere a producatorilor romani

Programe de sustinere a fermierilor si producatorilor romaniAuchan Romania si Grupul Carrefour ofera fermierilor si producatorilor agroalimentari autohtoni programe nationale de sustinere si parteneriat pentru promovarea produselor romanesti in retelele acestora de magazine.

Citeşte mai departe...

AgroDiaspora - Programul de informare destinat romanilor din strainatate

AgroDiaspora - informarea romanilor din strainatate despre oportunitatile privind accesarea fondurilor agricole europeneIn cadrul programului AgroDiaspora specialisti din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale se vor intalni cu membrii comunitatilor romanesti din afara granitelor pentru a le prezenta oportunitatile privind accesarea fondurilor europene in domeniul agriculturii si vor raspunde la intrebari legate de oportunitatile de investitii in acest domeniu in Romania.

Citeşte mai departe...

AFIR a lansat Campania nationala de informare „Oportunitati de finantare in 2016 prin PNDR”

Oportunitati de finantare in 2016 prin PNDRAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a organizat in 26 aprilie 2016 prima conferinta din cadrul Campaniei nationale de informare „Oportunitati de finantare in 2016 prin PNDR” in Regiunea 7 Centru. Evenimentul care da startul campaniei de informare a avut loc in localitatea Prejmer, judetul Brasov, fiind urmat de o conferinta de presa.

Citeşte mai departe...

Cresterea bovinelor de carne Angus: Seminar practic pentru fermierii care vor o afacere profitabila

Cresterea bovinelor de carne Angus - oportunitati de afaceriAsociatia Aberdeen Angus Romania organizeaza in cadrul editiei de anul acesta a targului Agraria din data de 21 – 24 Aprilie 2016 un eveniment special dedicat fermierilor de bovine de carne din Romania: „Angus din Romania, pentru intreaga Europa”. Cu acest prilej se vor oferi raspunsuri la multe dintre intrebarile si problemele practice in cresterea bovinelor de carne. De asemenea se vor oferi clarificari despre controlul oficial al productiei si registrul genealogic la rasa de carne.

Citeşte mai departe...

Oportunitati de cooperare 16+1: China si tarile europene centrale

Oportunitati de cooperare Romania - ChinaAsociatia pentru promovarea cooperarii agricole dintre China si statele din Europa Centrala si de Est (Albania, Bosnia – Hertegovina, Bulgaria, Cehia, Croatia, Letonia, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Serbia, Slovenia, Slovacia, Polonia, Estonia, Ungaria) functioneaza in cadrul Ministerului Agriculturii si Alimentatiei din Bulgaria fiind infiintata in baza Memorandumului semnat la Bucuresti, intre Bulgaria si China, in data de 29 octombrie 2014 si are la baza legislatia aplicabila in China si Bulgaria.

Citeşte mai departe...

Zonele agricole cu Inalta valoare Naturala - oportunitati pentru comunitatile rurale romanesti

HNVF Zonele agricole cu Inalta valoare Naturala - Fonduri subventii si oportunitatiRecent a avut loc o conferinta la nivel european pentru a explica modelul agricol care a pus Romania pe harta Europei ca fiind detinatoarea unora din cele mai intinse terenuri agricole si zone cu Inalta Valoare Naturala (HNVF – High Nature Value Farmland). Acestea ocupa peste 30% din suprafata agricola a tarii si beneficiaza de masuri destinate dezvoltarii rurale in aceste zone, precum si plati mai mari pentru a proteja pajistile in regim de faneata.

Citeşte mai departe...

Dezvoltarea de noi afaceri in agricultura prin parteneriatul dintre universitati si fostii studenti

Colaborare de afaceri si fonduri agricole intre universitati si fostii studentiAproximativ 50 de fosti studenti ai Universitatii 'Lucian Blaga' din Sibiu (ULBS) si Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMVB) care in prezent desfasoara afaceri in domeniile agricol, zootehnie, piscicultura, prelucrarea produselor agricole, agroturism si apicultura, vor infiinta o Asociatie Alumni prin intermediul careia sa continue parteneriatul cu universitatile.

Citeşte mai departe...

Primul program specializat de pregatire in domeniul avioanelor fara pilot, lansat la noi in tara de Teamnet

Cursuri de pregatire in Romania - folosirea avioanelor fara pilot - UAVTeamnet Group, unul dintre principalii integratori de sisteme din regiune si prima companie din Romania care proiecteaza si integreaza in tara sisteme de aeronave fara pilot de tip enterprise, anunta lansarea primului program de cursuri practice de initiere in domeniul tehnologiei UAV (Unmanned Aerial Vehicle) din Romania initiat de o companie privata.

Citeşte mai departe...

Managementul lanturilor scurte alimentare: idei logistice inteligente pentru a conecta producatori si consumatori

Lanturi scurte alimentare - Idei de transport si logisticaUn grup de cinci fermieri din Belgia au gasit un mod inteligent de a realiza transportul produselor proaspete clientilor din regiune. In 2013 au gasit oamenii perfecti: Dorien Goris, si fratele ei Geert. Au lansat o companie de transport independent, numit Distrego pentru ai ajuta pe fermierii cu transportul produselor. Mai mult decat atat, firma de transport preia activitatile obositoare pentru fermieri precum birocratia, trimiterea liste de preturi, preluarea comenzilor, ambalarea, facturarea si alte activitati asociate distributiei de produse agroalimentare.

Citeşte mai departe...

Renastere Rurala 2016: Propuneri de proiecte prin programul Orizont 2020

Fonduri europene proiecte de inovare in agricultura si Renastere Rurala 2016Comisia Europeana a deschis cererea de propuneri de proiecte 2016 «Renastere rurala - stimularea inovarii si oportunitati de afaceri» din cadrul programului european “Orizont 2020”. Bugetul este de 66.000.000 €. In functie de topicul la care se aplica, se acorda 100% finantare pentru actiunile de cercetare si inovare si actiunile de coordonare si sprijin si 70% pentru cele de inovare.

Citeşte mai departe...

Valorificarea potentialului nebanuit al padurilor - Fructe de padure, ciuperci, alune si plante medicinale

Valorificare produse de padure - Fructe ciuperci alune plante medicinaleNumerosi cercetatorii finantati de UE sunt in cautarea potentialului comercial neexploatat al produselor cum ar fi fructele de padure, ciupercile, nucile si plantele care cresc in padurile din Europa. In urma cercetarii a 14 regiuni forestiere europene, inclusiv una din Suceava, cercetatorii au demonstrat ca aceste produse au o valoare de piata, care poate depasi usor productia de lemn. Proiectul STARTREE ajuta comunitatile rurale sa identifice oportunitatile de afaceri care implica aceste produse, pentru a genera crestere economica si locuri de munca.

Citeşte mai departe...

Investitii din India de 150 milioane de euro in ferme de crestere si productie de pui

Investitii din India in ferme de pui romanestiIn cursul zilei de joi, 19 noiembrie 2015, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a avut o intalnire la sediul institutiei cu o delegatie de oameni de afaceri reprezentata de Dr. A.S. Bindra, presedintele uneia dintre marile companii din India ce activeaza in domeniul import-export si al dezvoltarii de proiecte (IBS Synergies India Pvt.Ltd.). Scopul intalnirii a fost acela de a-i prezenta ministrului Agriculturii un scenariu de investitii, in valoare de circa 150 milioane de euro, in ferme de crestere si productie pui dar si in productia furajelor necesare pentru crearea unei ferme integrate.

Citeşte mai departe...

Cartofi dulci, clame pentru cresterea castravetilor, solutii de irigare si alte inovatii coreene

Cartofi dulci sere si solarii irigatii CoreaCu ocazia aniversarii a 25 de ani de relatii diplomatice, Ambasada Republicii Coreea din Bucuresti va gazdui evenimentul „Parteneriatul de Afaceri al IMM-urilor, Coreea-Romania 2015”, ce va avea loc la hotelul Crowne Plaza din Bucuresti in perioada 16-17 septembrie, 2015. Industria agriculturii este foarte bine reprezentata in cadrul evenimentului, intrucat vor participa sase companii de profil dintre care cinci vor sustine intalniri de afaceri cu potentialii lor parteneri de afaceri romani. Acestea produc si comercializeaza o gama larga de produse agricole, de la sere si sisteme de irigatii, la fertilizatoare si culturi mai putin comune in aceasta parte a lumii, cum ar fi cartofii dulci.

Citeşte mai departe...

Inregistreaza-te pe site-ul EIP-AGRI si alatura-te retelei EIP-AGRI

Reteaua agricola EIP-AGRI - Oportunitati de colaborari si afaceriFermieri, silvicultori, consilieri, cercetatori, asociatii agricole, ONG-uri ... daca nu sunteti deja un utilizator inregistrat al site-ului EIP-AGRI, inregistrati-va acum si deveniti membru al retelei EIP-AGRI. Ca membru inregistrat, veti avea acces la toate resursele site-ului unde puteti gasi idei inovatoare, practici si proiecte de cercetare. Prin acest instrument puteti cauta, schimba si aduna informatii de la colegii din intreaga Europa. Acesta poate fi chiar inceputul unui nou parteneriat, proiect, sau chiar o noua oportunitate de afaceri in agricultura.

Citeşte mai departe...

FAO: Promovarea capacitatilor pentru comertul cu peste si accesul pe piata

FAO - Oportunitati peste si produse din pesteProdusele piscicole reprezinta cele mai pe larg tranzactionate produse alimentare din lume, comertul total fiind estimat la 145 milioane de dolari SUA. Pe masura ce cererea pentru un mod de alimentatie sanatos sporeste, oportunitatile pentru comertul cu peste si produse din peste se dezvolta. Cum tarile pot beneficia de aceste oportunitati este subiectul unui seminar regional care incepe astazi in Yerevan, Armenia.

Citeşte mai departe...

Un grup de femei din Dobroesti lanseaza o afacere de procesare a fructelor si legumelor

Cursuri afaceri producerea conservelor din fructe si legume195 de femei din Bucuresti-Ilfov s-au calificat in meseria de lucrator in productia conservelor din fructe si legume, prin participarea la cursurile gratuite organizate de Asociatia React in cadrul proiectului „Anotimpuri la borcan – regiunea Bucuresti-Ilfov”. Alte 55 de femei din Gradistea si Dobroesti sunt instruite sa obtina aceasta calificare. In comuna Dobroesti, mai multe cursante sunt gata sa transforme intr-o afacere ceva ce pana recent era o simpla preocupare casnica..

Citeşte mai departe...

Ambasada SUA premiaza 'Atreprenorul lunii' martie - Cooperativa 'Lunca Somesului Mic'

cooperativa agricola Lunca Somesului Mic'Lunca Somesului Mic' este o cooperativa situata in localitatea Apahida, la 5 km est de Cluj. Adunand productia realizata de fiecare, membrii cooperativei au reusit sa atinga limita minima de achizitie impusa de marile lanturi de supermarketuri din Romania. Daca ar fi actionat ca producatori individuali, acesti fermieri nu ar fi reusit sa obtina acces pe o piata atat de larga si stabila.

Citeşte mai departe...

Carrefour Romania continua programul de parteneriate cu producatorii romani de legume-fructe

Carrefour producatori legume-fructeParte a axei strategice de dezvoltare a economiei locale, Carrefour Romania continua programul de parteneriate cu producatorii romani de legume si fructe.  In perioada 19-25 martie, in intervalul 8:00-22:00, producatorii locali sunt asteptati la standurile speciale amplasate la intrarea hipermarketurilor Carrefour din toata tara pentru a afla direct de la specialistii Carrefour cum pot deveni furnizori ai lantului de magazine.

Citeşte mai departe...

Sprijiniti, fermierii tineri ar putea fi motorul agriculturii romanesti

Sprijin pentru tinerii fermieriJoi, 26 februarie, BusinessMark a organizat la Bucuresti, Hotel Howard Johnson Grand Plaza, cea de a treia editie a conferintei “Zilele Agriculturii Romanesti”. Conferinta a reunit factori de decizie si cele mai importante companii din domeniu. In cadrul sau au fost dezbatute teme legate de strategia agricola a Romaniei, accesarea fondurilor europene, PNDR 2014-2020, piata cerealelor, provocarile business-urilor in agricultura, finantarea in agribusiness, aspecte fiscale si legislative specifice industriei.

Citeşte mai departe...

Oportunitati pentru dezvoltarea agriculturii ecologice in zona de munte

Agricultura ecologica fermieri zona montanaIncepand din 2015, UE acorda o atentie deosebita practicilor agricole ecologice, ceea ce are o relevanta mai mare pentru fermele din zonele montane. Agentia pentru Protectia Mediului Neamt a organizat un seminar de informare a fermierilor din zona de munte privind rolul social si de mediu al agriculturii in regiunile montane. Seminarul a avut rolul de informare a fermierilor despre noile cerinte si conditii in domeniul subventionarii sectorului agricol si de scoatere in evidenta a importantei respectarii regulilor legate de protectia mediului si a naturii.

Citeşte mai departe...

Primul curs acreditat de agricultura ecologica

Oportunitati Cursuri agricultura ecologicaAgricultura ecologica a devenit in ultimii cinci ani unul dintre cele mai profitabile domenii ale economiei. Numarul fermierilor care practica aceasta forma de agricultura a crescut de la 2.000 la 26.000 in numai patru ani de zile. Potentialul de afaceri oferit de pietele externe a determinat fermieri din agricultura conventionala dar si persoane fara experienta sa se orienteze catre infiintarea unei ferme ecologice.

Citeşte mai departe...

Oportunitatile agricultorilor si producatorilor din zona montana prezentate la EUROMONTANA

Oportunitati zona montana EUROMONTANACalitatea montana, are ca public tinta agricultorii si organizatiile de agricultori din zona montana, alti actori ce intervin in filiera montana – transformatori, comercianti, organisme de certificare, practicieni in turism, forestieri si actorii din filiera lemn, servicii de consultanta, camere de comert, intreprinderi rurale, agentii de dezvoltare, institutii si autoritati publice, universitati, institutii de formare profesionala, GAL- uri etc.

Citeşte mai departe...

Proiecte agricole comune realizate de judetul Cluj si Provincia Gyeongsangbuk-Do din Coreea de Sud

Agricultura Cluj Coreea de SudVicepresedintele Consiliului Judetean Cluj cu atributii delegate de presedinte, domnul Vakar Istvan, si domnul Choi Ung, director general in cadrul Provinciei Gyeongsangbuk-Do, au semnat miercuri, 29 octombrie 2014, la sediul Consiliului Judetean Cluj, Memorandumul de Intelegere intre Judetul Cluj si Provincia Gyeongsangbuk-Do din Republica Coreea de Sud.

Citeşte mai departe...

“Economia binelui comun'' – cea mai buna carte de afaceri a anului 2014

felberChristian Felber, "inventatorul" economiei binelui comun a prezentat la Congresul Mondial IFOAM, de la Istambul, caracteristicile de baza ale modelului sau.

Citeşte mai departe...

Transformarea deseurilor agricole in hrana pentru animale

transformare deseuri agricole in hrana animaleUE investeste peste 4 miliarde de euro in cercetare si inovare pentru a se realiza o bioeconomie europeana in care resursele noastre biologice regenerabile sa fie utilizate la maximum. Agricultura este un sector esential care asigura productia de alimente si gestionarea sustenabila a resurselor naturale si care sustine dezvoltarea zonelor rurale. Transformarea deseurilor agricole in hrana pentru animale – solutia favorizata de proiectul de cercetare NOSHAN, finantat de UE – ar deschide noi oportunitati pentru agricultori, reducand, in acelasi timp, dependenta Europei de importurile de hrana pentru animale.

Citeşte mai departe...

ForCons - Cursuri de calificare in industria procesarii fructelor si legumelor si industrii conexe

Cursuri calificare procesare fructe legumeProiectul isi propune sa califice 950 angajati (persoane califícate/ necalificate/ slab califícate) din cele 8 regiuni ale Romaniei, in meserii precum: lucrator in prelucrare carne, peste, lapte, conserve, operator in prelucrarea legumelor si fructelor, lucrator in agricultura si in gospodarie ecologica, ciupercar, pomicultor, horticultor, agricultor culturi de camp, masinist la masini mobile pentru transporturi interioare, muncitor plantatii si amenajare zona verde. Participantii vor beneficia de un curs autorizat ANC.

Citeşte mai departe...

Peste 100 de producatori romani de fructe si legume devin furnizori Carrefour

producatori de fructe si legume CarrefourCarrefour Romania va incheia, pana la finalul anului, contracte de colaborare cu peste 100 de producatori romani de fructe si legume ca urmare a campaniei din perioada 7-13 august. Discutiile cu aproximativ 600 de producatori vor continua si pe parcursul anului 2015, timp in care vom evalua capacitatea acestora de a indeplini criteriile logistice si de calitate necesare.

Citeşte mai departe...

S-au stabilit detaliile de distributie a fructelor in scoli pentru perioada 2014-2015

distributia fructelor in scoli 2014-2015Guvernul Romaniei a adoptat, in sedinta din 10 septembrie 2014, Hotararea privind stabilirea fructelor distribuite, a perioadei si frecventei distributiei, a limitei valorii zilnice/elev si a fondurilor necesare pentru distributia fructelor si a masurilor adiacente distributiei de fructe, a bugetului aferent acestora, in cadrul programului de incurajare a consumului de fructe proaspete in anul scolar 2014-2015.

Citeşte mai departe...

Invata cum sa devii un antreprenor de succes in agricultura ecologica

Antreprenor de succes in agricultura ecologicaCei care isi doresc sa puna bazele unei afaceri sanatoase si cu deschidere pe piata europeana, au acum posibilitatea sa cunoasca toate oportunitatile din domeniul ecologic si sa invete cum sa isi organizeze propria ferma cu produse bio.

Citeşte mai departe...

Materiale textile inovatoare pentru stimularea culturii algelor marine in UE

Inovatie in cultivarea algelor marineAlgele marine reprezinta o resursa importanta, dar subexploatata, pentru productia de ingrediente alimentare si furajere, de substante biochimice si de biocombustibili. Insa, pana in prezent, recoltarea lor eficienta la scara larga a fost dificila. In cadrul proiectului AT~SEA , finantat de UE, au fost dezvoltate materiale textile avansate care permit obtinerea unor randamente ridicate de catre fermele plutitoare de alge marine si faciliteaza cultivarea mecanizata a acestora.

Citeşte mai departe...

Noi cai de promovare si dezvoltare a agriculturii iesene

dezvoltarea agriculturii ieseneCamera Agricola Judeteana Iasi, a organizat in 5 august 2014, o intalnire cu fermierii din judet cu tema: "Noi cai de promovare si dezvoltare a agriculturii iesene". Evenimentul a fost organizat la solicitarea fermierilor, care au dorit informatii privind noi idei de afaceri si finantari in domeniul agricol.

Citeşte mai departe...

Dezvoltarea durabila a judetului Tulcea prin agricultura si turism

Tulcea-agricultura si turismLuni, 28 iulie 2014, la Sala Mihail Kogalniceanu a Consiliului Judetean Tulcea a avut loc evenimentul de lansare a Ghidului 'Oportunitati de Afaceri in judetul Tulcea, Romania', publicatie realizata in parteneriat de Consiliul Judetean Tulcea si Institutia Prefectului — judetul Tulcea.

Citeşte mai departe...

cora cumpara Direct de la Producator. 100% din fructele si legumele de sezon vandute la cora sunt romanesti

Cora-producatori legume fructeMagazinele cora au vandut, in trei zile, aproape 7 tone de fructe de sezon (cirese, visine, zmeura, capsune, coacaze si afine) in cadrul Targului Fructelor de Sezon organizat week-endul trecut, 27-29 iunie, care face parte din programul cora DIRECT DE LA PRODUCATOR. Targul Fructelor de Sezon va avea loc si la sfarsitul acestei saptamani, 4-6 iulie.

Citeşte mai departe...

Da, exista afaceri care pot fi demarate cu doar cateva sute de euro!

afacerimici-ideideafaceri-roStim, pare incredibil, dar asemenea afaceri chiar exista!

Citeşte mai departe...

Cum ajungem de la o idee de afacere la o companie multinationala?

Revista Omului de AfaceriAcum puteti descoperi secretele oricarui intreprinzator de succes! Va oferim GRATUIT exact sursa de informatii de care aveti nevoie!

Citeşte mai departe...

Politica Agricola Comuna 2014-2020: Investind in agricultura romaneasca

CAP - Agricultura RomaniaIn urmatorii 7 ani, PAC va investi aproape 20 de miliarde de euro in sectorul agricol si in zonele rurale din Romania. Prioritatile politice esentiale, definite la nivelul UE, includ: locuri de munca, sustenabilitate, modernizare, inovare si calitate. In acelasi timp, Romania dispune de flexibilitate in ceea ce priveste adaptarea atat a platilor directe, cat si a programelor de dezvoltare rurala la necesitatile sale specifice.

Citeşte mai departe...

Chobani, o afacere cu iaurt – povestea din spatele succesului “peste noapte”

Chobani-afacere cu iaurtUlukaya a cumparat in 2005 o fabrica dezafectata de iaurturi cu un imprumut subventionat, iar in 2007 a inceput sa produca si sa comercializeze iaurtul Chobani. In 2010, devine cea mai bine vanduta marca de iaurt din Statele Unite si afacerea este extinsa in Canada si Australia.

Citeşte mai departe...

Idei de afaceri – un hangar transformat in mall al fermierilor

SHED-Jensen-Architects-2 resizeMembrii asociatiei fermierilor de pe Coasta de Nord a Californiei, SUA, se intalnesc lunar la Shed Healdsburg, pentru a discuta aspecte relevante pentru comunitatea agricola locala.

Citeşte mai departe...

In judetul Cluj a fost inaugurata cea mai mare ferma de bizoni din Europa

ferma de bizoniCea mai mare ferma de bizoni din Europa a fost inaugurata vineri, 11 aprilie, in comuna Recea Cristur din judetul Cluj. Investitia, ajunsa pana in prezent la 2,5 milioane de euro, apartine afaceristilor Hans Kilger si Rudolf Kerner.

Citeşte mai departe...

Inventii romanesti cu aplicativitate agroalimentara premiate la Salonul de Inventii de la Geneva

Salonul de Inventii GenevaMarele Premiu al Salonului International de Inventii de la Geneva a fost obtinut pentru o tehnologie creata de o echipa de cercetatori romani. Pe langa aceasta realizare, toate cele 30 de inventii prezente la Geneva, multe dintre ele cu aplicatii agroalimentare, au fost premiate.

Citeşte mai departe...

Finala competitiei AgroStart Challenge

AgroStart ChallengeIn cursul acestei saptamani Junior Achievement Romania a desemnat cele mai bune idei de agribusiness propuse de elevi in cadrul competitiei AgroStart Challenge.

Citeşte mai departe...

Prima competitie de idei de afaceri in domeniul agricol, pentru tineri

young-farmers.gif.crop display resizeAsociatia Junior Achievement Romania, organizatie non-profit specializata in derularea programelor de educatie antreprenoriala si economica, in parteneriat cu DuPont Pioneer, lanseaza AgroStart Challenge, prima competitie de idei de afaceri in domeniul agricol, pentru tineri.

Citeşte mai departe...

Noutati

Formularul 300 este noul model de decont de TVA pentru agricultori

20-01-2017 Legislatie agricola

Formularul 300 este noul model de decont de TVA pentru agricultori

Din 1 ianuarie 2017 a fost introdus regimul special pentru agricultori care le permite acestora sa beneficieze de o cota standard de TVA de 19%. Aceste schimbari legislative necesita aprobarea unui nou model de decont de TVA. Totodata persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care efectueaza achizitii de la agricultori pot deduce aceasta compensatie. Mai multe>>

Produsele romanesti, degustate la “Saptamana verde 2017”

20-01-2017 Targuri si expozitii

Produsele romanesti, degustate la “Saptamana verde 2017”

In perioada 20-29 ianuarie 2017 va avea loc, la Berlin, R.F. Germania, cea de a 91-a editie a expozitiei internationale „Saptamana Verde”. La aceasta editie, MADR a inchiriat un stand, in cadrul caruia vizitatorii vor putea degusta produse precum: Magiun de prune Topoloveni (IGP), Salam de Sibiu (IGP), Telemea de Ibanesti (DOP). De asemenea, printre produsele romanesti expuse se vor regasi Cascavalul de Saveni, branza de burduf in coaja de brad, pastravul afumat in cobza de brad, Tuica de Arges,... Mai multe>>

Intalniri de lucru ale ministrului Agriculturii cu conducerile Agentiilor de Plati

19-01-2017 Ministerul Agriculturii

Intalniri de lucru ale ministrului Agriculturii cu conducerile Agentiilor de Plati

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, domnul Petre Daea, a avut in data de 18 ianuarie 2017 intalniri cu conducerile celor doua agentii de plati din subordinea MADR, respectiv Agentia de Plati pentru Interventie in Agricultura (APIA) si Agentia de Plati pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR). Mai multe>>

Se emit ordinele de plata catre cei 11.693 de beneficiari ai motorinei subventionate pe trim. III 2016

19-01-2017 Plati APIA

Se emit ordinele de plata catre cei 11.693 de beneficiari ai motorinei subventionate pe trim. III 2016

In baza ordinului ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 3 din data de 11 ianuarie 2017, de astazi, 19 ianuarie 2017, au fost alimentate conturile Centrelor Judetene APIA cu suma de 119, 1 milioane lei aferenta cantitatilor de motorina utilizate in trimestrul III al anului 2016, urmand ca acestea sa emita in zilele urmatoare ordinele de plata catre cei 11.693 beneficiari. Mai multe>>

ARpicultura | 25-26 Februarie 2017, Arad

19-01-2017 Targuri si expozitii

ARpicultura | 25-26 Februarie 2017, Arad

Camera de Comerti, Industrie si Agricultura Arad organizeaza in acest an a treia editie a evenimentului ARpicultura, care va avea loc in perioada 25-26 februarie 2017, la complexul Expo Arad - complex euroregional de evenimente. Evenimentul este dedicat producatorilor si comerciantilor produselor destinate apiculturii: utilaje apicole, faguri artificiali, unelte, echipamente, stupi si accesorii, hrana si biostimulatori pentru albine si medicamente. Mai multe>>

Schemele si masurile de plata pe care le pot solicita fermierii in campania 2017

18-01-2017 Plati APIA

Schemele si masurile de plata pe care le pot solicita fermierii in campania 2017

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura - A.P.I.A. prezinta schemele si masurile de plata pentru care se poate solicita sprijin prin cererea unica de plata in campania 2017. Astfel, In anul 2017 poti beneficia de sprijin financiar din fonduri europene si de la bugetul national in cadrul urmatoarelor scheme de plata/masuri de sprijin/ajutor: Mai multe>>

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a intalnit cu reprezentantii fermierilor

18-01-2017 Ministerul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a intalnit cu reprezentantii fermierilor

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a condus in 17 ianuarie 2017 mai multe intalniri de lucru cu organizatiile profesionale din agricultura si industrie alimentara, fiind prezenti reprezentantii sectorului vegetal si ai sectorului zootehnic (ovine, caprine, bovine). Alaturi de ministrul Agriculturii s-au aflat secretarii de stat, Daniel Botanoiu si Alexandru Potor. Mai multe>>

Clarificarea prevederilor, conditiilor si documentelor care insotesc cererea unica de plata

17-01-2017 Legislatie agricola

Clarificarea prevederilor, conditiilor si documentelor care insotesc cererea unica de plata

Guvernul a propus o ordonanta de urgenta pentru clarificarea anumitor prevederi, a conditiilor si tipurilor de documente care insotesc cererea unica de plata. Romania, ca si alte state membre, a intampinat dificultati in implementarea noilor scheme de plati, datorita complexitatii acestora, iar situatia creata afecteaza posibilitatea fermierilor de a beneficia de aceste plati. Mai multe>>

CCE: Trebuie depuse mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente in UE

17-01-2017 Stiri agricole

CCE: Trebuie depuse mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente in UE

Potrivit Curtii de Conturi Europene, UE poate si ar trebui sa depuna mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente. Dupa cum se arata intr-un nou raport al Curtii de Conturi Europene, exista mai multe politici ale UE care au potentialul de a combate risipa de alimente, insa acest potential nu este valorificat. Masurile luate pana in prezent raman fragmentate si intermitente, iar coordonarea la nivelul Comisiei Europene lipseste. Mai multe>>

31 ianuarie, termenul limita pentru depunerea cererilor de plata a ajutorului pentru motorina

13-01-2017 Ajutor de stat

31 ianuarie, termenul limita pentru depunerea cererilor de plata a ajutorului pentru motorina

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca, pana la data de 31.01.2017 inclusiv, se depun cererile de plata a ajutorului pentru cantitatile de motorina achizitionate si utilizate in agricultura, aferente perioadei 01 octombrie - 31 decembrie 2016 (trim. IV al anului 2016). De asemenea, va informam ca Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura va efectua, in perioada imediat urmatoare, platile pentru diferenta aferenta cantita... Mai multe>>

S-au propus plafoanele si cuantumul ajutoarelor ANT si schemelor de sprijin cuplat in zootehnie

11-01-2017 Plati APIA

S-au propus plafoanele si cuantumul ajutoarelor ANT si schemelor de sprijin cuplat in zootehnie

Plafoanele si cuantumul platilor pentru schemele de sprijin cuplat in sectorul zootehnic se stabilesc anual prin hotarare a Guvernului. Pentru cererile depuse in anul 2016 ale ajutoarelor nationale tranzitorii pentru speciile bovine si ovine/caprine, suma propusa este de 189.609.057 euro, iar pentru schemele de sprijin cuplat s-a propus plafonul de 121.924.674 euro, sume distribuite astfel: Mai multe>>

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc, prioritatea ACEBOP la inceput de 2017

11-01-2017 Asociatii agricole

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc, prioritatea ACEBOP la inceput de 2017

Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania (A.C.E.B.O.P.) si-a definitivat prioritatile pentru primul trimestru al anului 2017, in cadrul unei reuniuni a Consiliului Director. Mai multe>>