Programele Carrefour si Auchan de sustinere a producatorilor romani

Programe de sustinere a fermierilor si producatorilor romaniAuchan Romania si Grupul Carrefour ofera fermierilor si producatorilor agroalimentari autohtoni programe nationale de sustinere si parteneriat pentru promovarea produselor romanesti in retelele acestora de magazine.

 

 

 

 

 

 

Auchan Romania

Desfasurat sub deviza „Tu produci noi te sustinem”, Auchan Romania lanseaza programul national pentru producatorii romani mici si mijlocii, cu produse alimentare si nealimentare, prin care urmareste sa faca si mai accesibile produsele romanesti tuturor locuitorilor. Acest proiect se inscrie in ambitia Auchan de a crea valoare in Romania si urmareste sustinerea si dezvoltarea producatorilor romani in cadrul unui parteneriat de lunga durata.

Lansarea acestui Auchan consta in intalniri dedicate dar si contacte cu producatorii din intreaga Romanie pentru a identifica posibilitatile unui parteneriat. Auchan Romania promoveaza produsele producatorilor romani in reteaua sa de magazine, si in acest fel sa le faca accesibile tuturor clientilor care sunt din ce in ce mai orientati catre produsele locale.

Deja 250 de producatori locali sunt partenerii nostri de mai multi ani si ne bucuram ca s-au dezvoltat si ca produsele lor sunt bine apreciate de romani in Romania si in strainatate. Lansam astazi un program mult mai larg prin care invitam producatorii din toata Romania, atat cei din domeniul alimentar cat si nealimentar, sa intre in parteneriat cu Auchan si sa beneficieze de o serie de avantaje: acces direct la o retea de 33 de hipermarketuri si 18 orase, potential de export in reteaua internationala Auchan, contracte simplificate, oportunitati de optimizare a productiei si investitiilor ceea ce va asigura o crestere durabila si solida pentru afacerea lor.

Aceasta actiune se inscrie in demersul Auchan de a crea valoare in Romania pentru producatori, pentru consumatori si pentru comunitate. De 10 ani sustinem si promovam produsele si producatorii romani, astfel ca peste 90% din produsele alimentare provin de la companii din Romania,”
a declarat Ionut Ardeleanu, Director General Auchan Romania.


Programe de sustinere a fermierilor si producatorilor romani - Auchan

Astfel, Auchan organizeaza in 8 orase intalniri individuale de o zi cu producatorii locali cu rol de cunoastere, de prezentare a companiilor si a oportunitatilor de afaceri, respectiv stabilirea pasilor urmatori in construirea unui parteneriat. Sunt invitati toti producatorii din regiunile respective dar si din intreaga tara, fie ca sunt fermieri, producatori agroalimentari sau companii din domeniul nealimentar, de regula mici si mijlocii, interesate in dezvoltarea afacerii lor si accesul la o retea de top din comertul modern. Unele companii pot ajunge chiar sa exporte in viitor in reteaua internationala, conditiile fiind deja asigurate de Auchan inca de anul trecut prin intermediul proiectului unic „Romania Accelereaza”, prin care pune la dispozitia producatorilor romani reteaua internationala de magazine din cele 16 tari.

 

 

Carrefour Romania

In magazinele Carrefour din toata tara, clientii pot gasi zilnic cele mai proaspete legume si fructe, aduse direct din gradinile producatorilor romani cu care lucram. Pentru a putea oferi gustul autentic romanesc al produselor de calitate, Carrefour Romania a dezvoltat in ultimii 14 ani parteneriate solide cu peste 340 de fermieri din toate regiunile tarii. In plus, pe rafturile magazinelor noastre ajunge 100% din productia lor la preturi avantajoase si pentru cumparatori si pentru fermieri.

In acest context, in perioada 23 iunie - 13 iulie, Carrefour Romania isi propune sa evidentieze importanta acestui parteneriat cu agricultorii locali, oferind astfel un suport in plus acestora.

Programe de sustinere a fermierilor si producatorilor romani - CarrefourDomnul Florin Stoian, din judetul Constanta, este unul dintre producatorii romani cu care Carrefour colaboreaza din 2007. Legumele cultivate de dumnealui se pot gasi proaspete in magazinele noastre. Ferma Stoian are o colaborare veche de 9 ani cu Carrefour alaturi de care a crescut si s-a dezvoltat in timp. Aici facem agricultura conventionala, ferma noastra fiind certificata pentru bunele practici urmarind cu atentie si facand analize periodice pentru ca produsele sa pastreze gustul si savoarea legumelor de odinioara. Prin parteneriatul cu Carrefour, Ferma Stoian a avut oportunitatea de a aduce pe mesele romanilor din toata tara legume sanatoase de unde si motto-ul fermei «Legume sanatoase intr-un corp sanatos»”, spune domnul Florin Stoian, administratorul Fermei Stoian si cel care a preluat fraiele afacerii dupa ce tatal sau, domnul Vasile Stoian a pus bazele fermei.

In cadrul unui demers inceput in 2014, Carrefour Romania a lansat treptat 3 apeluri catre producatorii romani de legume si fructe (cu focus pe anumite zone ale tarii (Iasi, Cluj, Focsani, Oradea, Sibiu, Drobeta-Turnu Severin) pentru a consolida o retea solida de colaboratori pe care sa ii sprijine si cu care sa lucreze in mod constant si pe termen lung intr-o relatie mutual avantajoasa.

Vrem sa le oferim clientilor nostri posibilitatea de a alege dintr-o gama cat mai variata de produse romanesti si, totodata, sa ii sustinem pe producatorii locali sa se dezvolte prin crearea de parteneriate sustenabile cu Carrefour. Suntem constienti de importanta promovarii consumului de produse romanesti si de aceea incercam sa construim de peste 14 ani relatii de lunga durata cu fermierii locali. In acest fel, sustinem economia locala si stimulam crearea de locuri de munca in diverse zone ale tarii”, declara Andreea Mihai, Director de Marketing&Comunicare, PR&Solidaritate, Dinamica Comerciala&Pricing Carrefour Romania.

 

  

Noutati

Depunerea cererilor unice de plata 2017 - Recomandari pentru fermieri

17-02-2017 Plati APIA

Depunerea cererilor unice de plata 2017 - Recomandari pentru fermieri

Derularea campaniei unice de plata 2017 incepe cu data de 01 martie si dureaza pana la termenul limita de 15 mai 2017, cand fermierii isi vor putea depune cererile unice de plata, fara penalitati, la Centrul Judetean/Local APIA. Pasii pentru depunerea cererii unice de plata si documentele necesare pentru accesarea subventiilor in sectorul vegetal si zootehnic pe 2017 sunt dupa cum urmeaza: Mai multe>>

CETA: Noi oportunitati pentru agricultorii si producatorii europeni de alimente in Canada

16-02-2017 Stiri agricole

CETA: Noi oportunitati pentru agricultorii si producatorii europeni de alimente in Canada

Ieri, 15 februarie, Parlamentul European a votat in favoarea Acordului economic si comercial cuprinzator dintre UE si Canada (CETA). Prin acest acord, agricultorii si producatorii de alimente vor beneficia de noi oportunitati. In general, Europa va fi in masura sa exporte aproape 92% din produsele sale agricole si alimentare in Canada, fara taxe suplimentare. CETA este, de asemenea, un pas inainte important pentru multe intreprinderi mici si mijlocii din comunitati rurale care comercializeaza pr... Mai multe>>

ANT: 681.000 de fermieri vor primi vor primi 17,72 euro/ha pentru culturile amplasate pe teren arabil

16-02-2017 Plati APIA

ANT: 681.000 de fermieri vor primi vor primi 17,72 euro/ha pentru culturile amplasate pe teren arabil

Astazi s-a adoptat plafonul si cuantumul ajutoarelor nationale tranzitorii in sectorul vegetal pentru culturile amplasate pe teren arabil - ANT 1, care se acorda pentru anul de plata 2016. Ministrul agriculturii, Petre Daea, a declarat ca institutiile sunt pregatite organizatoric, iar primele plati vor intra in conturile fermierilor din 28 februarie 2017. Mai multe>>

Romania castiga la Tribunalul UE anularea corectiilor financiare aplicate de CE fondurilor pentru agricultura

16-02-2017 Stiri agricole

Romania castiga la Tribunalul UE anularea corectiilor financiare aplicate de CE fondurilor pentru agricultura

Instanta UE a dat castig de cauza Romaniei si a anulat Decizia de punere in aplicare (UE) 2015/103 a Comisiei Europene din 16 ianuarie 2015 de excludere de la finantarea de catre Uniunea Europeana a anumitor cheltuieli efectuate de statele membre in cadrul Fondului european de garantare agricola (FEGA) si al Fondului european agricol pentru dezvoltare rurala (FEADR), in ceea ce priveste Romania. Mai multe>>

BASF si Agentia Spatiala Europeana vor dezvolta impreuna servicii digitale pentru fermieri

16-02-2017 Management agricol

BASF si Agentia Spatiala Europeana vor dezvolta impreuna servicii digitale pentru fermieri

BASF si Agentia Spatiala Europeana (ESA) au semnat un acord de colaborare pentru a evalua modul in care informatiile si imaginile preluate de pe sateliti pot fi folosite in scopurile dezvoltarii agriculturii. Lucrand indeaproape cu fermierii, cele doua organizatii isi propun sa traduca aceste informatii in instrumente si servicii digitale. Mai multe>>

Sprijin de 5,5 milioane lei pentru producatorii din sectorul fructe si legume

16-02-2017 Subventii agricultura

Sprijin de 5,5 milioane lei pentru producatorii din sectorul fructe si legume

Producatorii agricoli de legume si fructe din Romania vor primi sprijin financiar cu caracter temporar, ceea ce va permite beneficiarilor sa-si recupereze o parte din pierderile suferite ca urmare a crizei cauzate de embargoul impus de Rusia. Mai multe>>

Pregatiri pentru depunerea cererilor de subventie la APIA

15-02-2017 Subventii agricultura

Pregatiri pentru depunerea cererilor de subventie la APIA

Pentru buna informare a fermierilor, in ceea ce priveste depunerea cererilor pentru plata subventiilor pe anul 2017 si avand in vedere Programul de Guvernare, facem urmatoarele precizari: Mai multe>>

CE: prima etapa a procedurii de infringement a Romaniei pentru legea supermarketurilor

15-02-2017 Comisia Europeana

CE: prima etapa a procedurii de infringement a Romaniei pentru legea supermarketurilor

Comisia Europeana a decis miercuri, 15 februarie, sa trimita scrisori de punere in intarziere Romaniei si Ungariei, pentru ca normele lor nationale privind comercializarea cu amanuntul a produselor agricole si alimentare contravin legislatiei UE. Mai multe>>

ARBIO Bioheat Forum 2017 | Bioenergia - Resursa energetica ascunsa a Romaniei

13-02-2017 Intalniri si conferinte

ARBIO Bioheat Forum 2017 | Bioenergia - Resursa energetica ascunsa a Romaniei

ARBIO BioHeat Forum este un eveniment complex dedicat situatiei actuale a sectorului Energiei Termice produsa din Biomasa si Biogaz, un sector in plina dezvoltare, in cadrul caruia vor fi prezentate solutii viabile pentru a micsora costurile de Energie termica cu un proiect de Biomasa/Biogaz, precum si toate initiativele si proiectele de Lege. Mai multe>>

Peste 1000 de legumicultori au aplicat pentru programul de sprijin a tomatelor in sere si solarii

13-02-2017 Ajutor de stat

Peste 1000 de legumicultori au aplicat pentru programul de sprijin a tomatelor in sere si solarii

La 10 zile de la intrarea in vigoare a Programului de sprijin pentru tomate cultivate in sere sau solarii, au fost primite 1097 de cereri de inscriere in program din 35 de judete. Ministrul Daea a mers in judetul Mehedinti, comuna Jiana, la doi cultivatori de tomate care s-au aratat interesati de sprijinul pe care il pot obtine anul acesta pentru cultivarea a 1000 mp in spatii protejate. Mai multe>>

Salonului International al Agriculturii din Maroc – SIAM 2017

11-02-2017 Targuri si expozitii

Salonului International al Agriculturii din Maroc – SIAM 2017

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania CNIPMMR transmite informatiile primite de la E.S. d-na Daniela Bazavan, ambasadorul Romaniei in Maroc, privind organizarea Salonului International al Agriculturii din Maroc – SIAM, principala si cea mai importanta manifestare expozitionala sectoriala organizata in Africa si Orientul Mijlociu. La editia din acest an, si-au anuntat pana in prezent participarea 60 delegatii oficiale, peste 1200 expozanti, fiind asteptati pe... Mai multe>>

Precizari MADR privind situatia platilor APIA pentru cererile din 2016 si campania 2017

10-02-2017 Plati APIA

Precizari MADR privind situatia platilor APIA pentru cererile din 2016 si campania 2017

In acest moment, se afla in pregatire campania de primire a cererilor unice de plata pentru anul 2017. In ceea ce priveste asigurarea platilor subventiilor de catre APIA pentru anul de cerere 2016, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale face urmatoarele precizari: Mai multe>>