Programele Carrefour si Auchan de sustinere a producatorilor romani

Programe de sustinere a fermierilor si producatorilor romaniAuchan Romania si Grupul Carrefour ofera fermierilor si producatorilor agroalimentari autohtoni programe nationale de sustinere si parteneriat pentru promovarea produselor romanesti in retelele acestora de magazine.

 

 

 

 

 

 

Auchan Romania

Desfasurat sub deviza „Tu produci noi te sustinem”, Auchan Romania lanseaza programul national pentru producatorii romani mici si mijlocii, cu produse alimentare si nealimentare, prin care urmareste sa faca si mai accesibile produsele romanesti tuturor locuitorilor. Acest proiect se inscrie in ambitia Auchan de a crea valoare in Romania si urmareste sustinerea si dezvoltarea producatorilor romani in cadrul unui parteneriat de lunga durata.

Lansarea acestui Auchan consta in intalniri dedicate dar si contacte cu producatorii din intreaga Romanie pentru a identifica posibilitatile unui parteneriat. Auchan Romania promoveaza produsele producatorilor romani in reteaua sa de magazine, si in acest fel sa le faca accesibile tuturor clientilor care sunt din ce in ce mai orientati catre produsele locale.

Deja 250 de producatori locali sunt partenerii nostri de mai multi ani si ne bucuram ca s-au dezvoltat si ca produsele lor sunt bine apreciate de romani in Romania si in strainatate. Lansam astazi un program mult mai larg prin care invitam producatorii din toata Romania, atat cei din domeniul alimentar cat si nealimentar, sa intre in parteneriat cu Auchan si sa beneficieze de o serie de avantaje: acces direct la o retea de 33 de hipermarketuri si 18 orase, potential de export in reteaua internationala Auchan, contracte simplificate, oportunitati de optimizare a productiei si investitiilor ceea ce va asigura o crestere durabila si solida pentru afacerea lor.

Aceasta actiune se inscrie in demersul Auchan de a crea valoare in Romania pentru producatori, pentru consumatori si pentru comunitate. De 10 ani sustinem si promovam produsele si producatorii romani, astfel ca peste 90% din produsele alimentare provin de la companii din Romania,”
a declarat Ionut Ardeleanu, Director General Auchan Romania.


Programe de sustinere a fermierilor si producatorilor romani - Auchan

Astfel, Auchan organizeaza in 8 orase intalniri individuale de o zi cu producatorii locali cu rol de cunoastere, de prezentare a companiilor si a oportunitatilor de afaceri, respectiv stabilirea pasilor urmatori in construirea unui parteneriat. Sunt invitati toti producatorii din regiunile respective dar si din intreaga tara, fie ca sunt fermieri, producatori agroalimentari sau companii din domeniul nealimentar, de regula mici si mijlocii, interesate in dezvoltarea afacerii lor si accesul la o retea de top din comertul modern. Unele companii pot ajunge chiar sa exporte in viitor in reteaua internationala, conditiile fiind deja asigurate de Auchan inca de anul trecut prin intermediul proiectului unic „Romania Accelereaza”, prin care pune la dispozitia producatorilor romani reteaua internationala de magazine din cele 16 tari.

 

 

Carrefour Romania

In magazinele Carrefour din toata tara, clientii pot gasi zilnic cele mai proaspete legume si fructe, aduse direct din gradinile producatorilor romani cu care lucram. Pentru a putea oferi gustul autentic romanesc al produselor de calitate, Carrefour Romania a dezvoltat in ultimii 14 ani parteneriate solide cu peste 340 de fermieri din toate regiunile tarii. In plus, pe rafturile magazinelor noastre ajunge 100% din productia lor la preturi avantajoase si pentru cumparatori si pentru fermieri.

In acest context, in perioada 23 iunie - 13 iulie, Carrefour Romania isi propune sa evidentieze importanta acestui parteneriat cu agricultorii locali, oferind astfel un suport in plus acestora.

Programe de sustinere a fermierilor si producatorilor romani - CarrefourDomnul Florin Stoian, din judetul Constanta, este unul dintre producatorii romani cu care Carrefour colaboreaza din 2007. Legumele cultivate de dumnealui se pot gasi proaspete in magazinele noastre. Ferma Stoian are o colaborare veche de 9 ani cu Carrefour alaturi de care a crescut si s-a dezvoltat in timp. Aici facem agricultura conventionala, ferma noastra fiind certificata pentru bunele practici urmarind cu atentie si facand analize periodice pentru ca produsele sa pastreze gustul si savoarea legumelor de odinioara. Prin parteneriatul cu Carrefour, Ferma Stoian a avut oportunitatea de a aduce pe mesele romanilor din toata tara legume sanatoase de unde si motto-ul fermei «Legume sanatoase intr-un corp sanatos»”, spune domnul Florin Stoian, administratorul Fermei Stoian si cel care a preluat fraiele afacerii dupa ce tatal sau, domnul Vasile Stoian a pus bazele fermei.

In cadrul unui demers inceput in 2014, Carrefour Romania a lansat treptat 3 apeluri catre producatorii romani de legume si fructe (cu focus pe anumite zone ale tarii (Iasi, Cluj, Focsani, Oradea, Sibiu, Drobeta-Turnu Severin) pentru a consolida o retea solida de colaboratori pe care sa ii sprijine si cu care sa lucreze in mod constant si pe termen lung intr-o relatie mutual avantajoasa.

Vrem sa le oferim clientilor nostri posibilitatea de a alege dintr-o gama cat mai variata de produse romanesti si, totodata, sa ii sustinem pe producatorii locali sa se dezvolte prin crearea de parteneriate sustenabile cu Carrefour. Suntem constienti de importanta promovarii consumului de produse romanesti si de aceea incercam sa construim de peste 14 ani relatii de lunga durata cu fermierii locali. In acest fel, sustinem economia locala si stimulam crearea de locuri de munca in diverse zone ale tarii”, declara Andreea Mihai, Director de Marketing&Comunicare, PR&Solidaritate, Dinamica Comerciala&Pricing Carrefour Romania.

 

  

Noutati

Dupa CETA: Ce acorduri comerciale negociaza UE in acest moment

24-01-2017 Comisia Europeana

Dupa CETA: Ce acorduri comerciale negociaza UE in acest moment

Comisia pentru comert international voteaza marti Acordul economic si comercial cuprinzator (CETA), insa acordul de liber schimb cu Canada este departe de a fi singura intelegere la care lucreaza acum Uniunea Europeana. Diverse acorduri sunt in curs de negociere peste tot in lume, insa acestea pot intra in vigoare doar daca Parlamentul European le aproba. Cititi in cele ce urmeaza o prezentare a negocierilor in curs de desfasurare si a modului in care functioneaza acestea. Mai multe>>

Formularul 300 este noul model de decont de TVA pentru agricultori

20-01-2017 Legislatie agricola

Formularul 300 este noul model de decont de TVA pentru agricultori

Din 1 ianuarie 2017 a fost introdus regimul special pentru agricultori care le permite acestora sa beneficieze de o cota standard de TVA de 19%. Aceste schimbari legislative necesita aprobarea unui nou model de decont de TVA. Totodata persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care efectueaza achizitii de la agricultori pot deduce aceasta compensatie. Mai multe>>

Produsele romanesti, degustate la “Saptamana verde 2017”

20-01-2017 Targuri si expozitii

Produsele romanesti, degustate la “Saptamana verde 2017”

In perioada 20-29 ianuarie 2017 va avea loc, la Berlin, R.F. Germania, cea de a 91-a editie a expozitiei internationale „Saptamana Verde”. La aceasta editie, MADR a inchiriat un stand, in cadrul caruia vizitatorii vor putea degusta produse precum: Magiun de prune Topoloveni (IGP), Salam de Sibiu (IGP), Telemea de Ibanesti (DOP). De asemenea, printre produsele romanesti expuse se vor regasi Cascavalul de Saveni, branza de burduf in coaja de brad, pastravul afumat in cobza de brad, Tuica de Arges,... Mai multe>>

Intalniri de lucru ale ministrului Agriculturii cu conducerile Agentiilor de Plati

19-01-2017 Ministerul Agriculturii

Intalniri de lucru ale ministrului Agriculturii cu conducerile Agentiilor de Plati

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, domnul Petre Daea, a avut in data de 18 ianuarie 2017 intalniri cu conducerile celor doua agentii de plati din subordinea MADR, respectiv Agentia de Plati pentru Interventie in Agricultura (APIA) si Agentia de Plati pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR). Mai multe>>

Se emit ordinele de plata catre cei 11.693 de beneficiari ai motorinei subventionate pe trim. III 2016

19-01-2017 Plati APIA

Se emit ordinele de plata catre cei 11.693 de beneficiari ai motorinei subventionate pe trim. III 2016

In baza ordinului ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 3 din data de 11 ianuarie 2017, de astazi, 19 ianuarie 2017, au fost alimentate conturile Centrelor Judetene APIA cu suma de 119, 1 milioane lei aferenta cantitatilor de motorina utilizate in trimestrul III al anului 2016, urmand ca acestea sa emita in zilele urmatoare ordinele de plata catre cei 11.693 beneficiari. Mai multe>>

ARpicultura | 25-26 Februarie 2017, Arad

19-01-2017 Targuri si expozitii

ARpicultura | 25-26 Februarie 2017, Arad

Camera de Comerti, Industrie si Agricultura Arad organizeaza in acest an a treia editie a evenimentului ARpicultura, care va avea loc in perioada 25-26 februarie 2017, la complexul Expo Arad - complex euroregional de evenimente. Evenimentul este dedicat producatorilor si comerciantilor produselor destinate apiculturii: utilaje apicole, faguri artificiali, unelte, echipamente, stupi si accesorii, hrana si biostimulatori pentru albine si medicamente. Mai multe>>

Schemele si masurile de plata pe care le pot solicita fermierii in campania 2017

18-01-2017 Plati APIA

Schemele si masurile de plata pe care le pot solicita fermierii in campania 2017

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura - A.P.I.A. prezinta schemele si masurile de plata pentru care se poate solicita sprijin prin cererea unica de plata in campania 2017. Astfel, In anul 2017 poti beneficia de sprijin financiar din fonduri europene si de la bugetul national in cadrul urmatoarelor scheme de plata/masuri de sprijin/ajutor: Mai multe>>

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a intalnit cu reprezentantii fermierilor

18-01-2017 Ministerul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a intalnit cu reprezentantii fermierilor

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a condus in 17 ianuarie 2017 mai multe intalniri de lucru cu organizatiile profesionale din agricultura si industrie alimentara, fiind prezenti reprezentantii sectorului vegetal si ai sectorului zootehnic (ovine, caprine, bovine). Alaturi de ministrul Agriculturii s-au aflat secretarii de stat, Daniel Botanoiu si Alexandru Potor. Mai multe>>

Clarificarea prevederilor, conditiilor si documentelor care insotesc cererea unica de plata

17-01-2017 Legislatie agricola

Clarificarea prevederilor, conditiilor si documentelor care insotesc cererea unica de plata

Guvernul a propus o ordonanta de urgenta pentru clarificarea anumitor prevederi, a conditiilor si tipurilor de documente care insotesc cererea unica de plata. Romania, ca si alte state membre, a intampinat dificultati in implementarea noilor scheme de plati, datorita complexitatii acestora, iar situatia creata afecteaza posibilitatea fermierilor de a beneficia de aceste plati. Mai multe>>

CCE: Trebuie depuse mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente in UE

17-01-2017 Stiri agricole

CCE: Trebuie depuse mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente in UE

Potrivit Curtii de Conturi Europene, UE poate si ar trebui sa depuna mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente. Dupa cum se arata intr-un nou raport al Curtii de Conturi Europene, exista mai multe politici ale UE care au potentialul de a combate risipa de alimente, insa acest potential nu este valorificat. Masurile luate pana in prezent raman fragmentate si intermitente, iar coordonarea la nivelul Comisiei Europene lipseste. Mai multe>>

31 ianuarie, termenul limita pentru depunerea cererilor de plata a ajutorului pentru motorina

13-01-2017 Ajutor de stat

31 ianuarie, termenul limita pentru depunerea cererilor de plata a ajutorului pentru motorina

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca, pana la data de 31.01.2017 inclusiv, se depun cererile de plata a ajutorului pentru cantitatile de motorina achizitionate si utilizate in agricultura, aferente perioadei 01 octombrie - 31 decembrie 2016 (trim. IV al anului 2016). De asemenea, va informam ca Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura va efectua, in perioada imediat urmatoare, platile pentru diferenta aferenta cantita... Mai multe>>

S-au propus plafoanele si cuantumul ajutoarelor ANT si schemelor de sprijin cuplat in zootehnie

11-01-2017 Plati APIA

S-au propus plafoanele si cuantumul ajutoarelor ANT si schemelor de sprijin cuplat in zootehnie

Plafoanele si cuantumul platilor pentru schemele de sprijin cuplat in sectorul zootehnic se stabilesc anual prin hotarare a Guvernului. Pentru cererile depuse in anul 2016 ale ajutoarelor nationale tranzitorii pentru speciile bovine si ovine/caprine, suma propusa este de 189.609.057 euro, iar pentru schemele de sprijin cuplat s-a propus plafonul de 121.924.674 euro, sume distribuite astfel: Mai multe>>