Marketing agroalimentar

Vanzarea directa de produse traditionale si ecologice

Modalitati eficiente de vanzare directa a produselor traditionale si ecologiceProducatorii de produse traditionale si ecologice considera ca vanzarea directa este ceea care se adapteaza cel mai bine la structura lor de productie agricola.

Citeşte mai departe...

Home Garden: o noua identitate de brand sub sloganul “Gatesti de nu te plictisesti”

marketing agroalimentar - Home Garden - o noua identitate de brandHome Garden, brandul romanesc cu cel mai mare portofoliu de produse de pe piata conservelor de legume, fructe si peste anunta prima schimbare de imagine din istoria brandului. Inceputa acum 20 ani ca o mica afacere de familie lansata la Cluj-Napoca, compania Safeway in portofoliul careia se afla brandul Home Garden a devenit in timp un jucator important pe piata conservelor.

Citeşte mai departe...

Produsele alimentare romanesti, promovate la Bruxelles

Evenimente de promovare a produselor alimentare romanesti la BruxellesAchim Irimescu, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, va participa la Bruxelles, in 15 si 18 iulie 2016, la sediul Reprezentantei Permanente a Romaniei, la doua evenimente de promovare a produselor alimentare romanesti. Tara noastra are o traditie culinara bogata, vinuri de calitate foarte buna si a inregistrat recent produse cu Denumire de Origine Protejata (DOP) si Indicatie Geografica Protejata (IGP) pe care ne dorim sa le facem cunoscute si la nivel international.

Citeşte mai departe...

Uniunea Muncitorilor Romani continua Campania de promovare a produselor romanesti

Uniunea Muncitorilor Romani promoveaza produsele romanestiDe ce sa consumam produse romanesti? La aceasta intrebare gasim raspunsul in declaratia presedintelui Uniunii Muncitorilor Romani din Spania, care prezinta motivele consumarii produselor romanesti printr-o serie de obiective ale acestei Campanii de promovare a produselor romanesti care se influenteaza reciproc, fiind intr-o stransa legatura.

Citeşte mai departe...

APIA ofera detalii despre oportunitatile promovarii produselor agricole in UE si in tari terte

Oportunitati finantare - promovare produse agroalimentare romanestiAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, incepand cu data de 1 decembrie 2015 au intrat in vigoare regulamentele care vor guverna noua organizare agricola comuna in domeniul promovarii produselor agricole pe piata interna a Uniunii Europene si in tari terte. Pentru informarea completa a potentialilor beneficiari, Comisia Europeana va lansa INFODAY2016 la care participantii pot afla detaliile si oportunitatile programelor de promovare.

Citeşte mai departe...

Lansarea Asociatiei pentru Marketingul Produselor Locale - AMPLU

Lansare Asociatie AMPLUExista deseori o diferenta intre esenta si aparenta in ceea ce priveste marketingul unui produs. Asociatia pentru Marketingul Produselor Locale - AMPLU s-a infiintat cu scopul de a exprima prin serviciile oferite esenta produsului, intr-un mod simplu si in concordanta cu valorile producatorului. Lansarea oficiala a Asociatiei are loc in data de 3 decembrie, ora 16:00, la sediul din localitatea Dezmir, judetul Cluj. La eveniment sunt asteptati producatori din domeniul artizanatului, al produselor alimentare si in general producatori cu loturi reduse, specifice activitatilor economice de dimensiune mica si medie.

Citeşte mai departe...

Tetra Pak Indexul Lactatelor 2015: inovatie si comunicare pentru revitalizarea laptelui

Studiu marketing lapte si produse lactateGeneratia de consumatori cu stil de viata alert si preocupati de sanatate isi reafirma increderea puternica in bunatatea laptelui, ceea ce ofera oportunitati de stimulare a consumului. Studiului international realizat pentru Tetra Pak la inceputul acestui an subliniaza importanta revitalizarii relevantei laptelui in randul consumatorilor de toate varstele de catre companiile de produse lactate, prin introducerea unor produse inovatoare si a unei abordari noi de marketing si comunicare.

Citeşte mai departe...

Cooperativele agricole, mijloc pentru transformarea exploatatiilor agricole mici in afaceri profitabile

Cooperative agricoleCooperativele agricole pot contribui la imbunatatirea productivitatii exploatatiilor agricole de mici dimensiuni si fac posibil accesul la marketingul produselor, la economii, creditare, asigurari si tehnologie. De asemenea servesc drept punti intre fermieri si piete, prin agregarea produselor, facilitarea adoptarii de noi tehnologii si input de materie prima si le ofera micilor producatori o platforma de comunicare pentru luarea deciziilor care le influenteaza activitatile.

Citeşte mai departe...

Editia a 2-a a hartii producatorilor de carne si de lapte

Harta producatori carne si lapteEditia a 2-a a Hartilor Economice Fabrica de Carne si Fabrica de Lapte vor fi lansate 28 Februarie 2015! Pornind de la succesul de care s-au bucurat, dupa realizarea primei editii si de la numeroasele solicitari ale oamenilor de afaceri, cat si ale autoritatilor, agentia infoALIMENT va tipari cea de-a II-a editie a Hartilor Economice Fabrica de Carne si Fabrica de Lapte.

Citeşte mai departe...

Importanta strategiilor de marketing alimentar

veges1Lisa Friedrich este Director de Marketing, la compania Golden Sun Marketing, din Statele Unite iar pasiunea ei pentru mancare si gatit este motivul pentru care iubeste atat de mult industria produselor alimentare.

Citeşte mai departe...

Produse alimentare locale direct la cumparatori

409688 444153792282824 13883864 n-620x401Produsele alimentare locale livrate direct la cumparatori au scopul de a face mai usor cumparaturile cu alimente locale gustoase, proaspete, hranitoare si la preturi accesibile de la fermierii din jurul orasului englez Macclesfield.

Citeşte mai departe...

Amazon Fresh – alimente proaspete livrate direct la domiciliu

062710 Amazon-mikenleslie 604x372-thumb-284x174Amazon Fresh este un nou serviciu de livrare a produselor de bacanie realizat de marele distribuitor Amazon.com.

Citeşte mai departe...

Informarea si promovarea produselor agricole si in special a vinurilor pe piata interna si pe pietele tarilor terte

promovarea produselor agricoleIn cadrul protocolului tripartit incheiat intre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Agence de Services et de Paiement (ASP) si FranceAgriMer (FAM), APIA a organizat, in perioada 6-7 februarie 2014, la Bucuresti, seminarul privind programele de informare si promovare a produselor agricole si in special a vinurilor pe piata interna si pe pietele tarilor terte.

Citeşte mai departe...

Lectii de agricultura in fermele urbane

In ultimii ani, fermele urbane care s-au inmultit in jurul oraselor au devenit un magnet pentru comunitati si in special pentru copii. Asa au aparut in Romania, fermele de animale cu locuri de joaca pentru copii, fermele de legume bio, sau micii producatori de preparate traditionale. In ultimul timp s-a creat o retea de ferme de voluntari care au atras in special tinerii spre agricultura ecologica si mai nou spre permacultura.

Citeşte mai departe...

Lansarea proiectului 'Made in Banat'

Made in BanatObiectivul general al proiectului vizeaza cresterea competitivitatii IMM-urilor care realizeaza produse specifice regiunii, din Romania si Serbia.

Citeşte mai departe...

Produsele agricole vor fi cotate la bursa in viitor

512449-stock-market resizeBursa Romana de Marfuri ar putea incheia un protocol de colaborare cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru impulsionarea tranzactionarii produselor agricole, in contextul in care transferurile din aceasta piata se deruleaza la niveluri scazute, a declarat presedintele BRM, Septimiu Stoica, la o prezentare a evolutiilor bursiere din pietele specializate.

Citeşte mai departe...

Dacian Ciolos : E nevoie de un sistem agroalimentar performant local in Romania

04topoloveni AS resizeGuvernatii si producatorii romani ar trebuie sa se bucure pentru solutia oferita de comisarul european Dacian Ciolos, pentru a nu mai exista scandaluri legate de calitatea si siguranta produselor romanest.

Citeşte mai departe...

Ministrul Constantin sprijina fermele familiale prin cardul de vanzari

BlueDog market farm resizeFermele familiale care vor intra in noul sistem de impozitare ar putea fi sprijinite din fonduri europene pentru a-si putea desface productia obtinuta in piata, a declarat, marti, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, in comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Citeşte mai departe...

Cum functioneaza pietele micilor producatori

Pietele fermierilor, raman alternative populare pentru celelalte tipuri de comert agroalimentar.

Citeşte mai departe...

Eco - marketing

   green paint resize Eco - marketingul este o tehnica de marketing care pune in evidenta un produs datorita argumentelor ecologice. Prin aceasta tehnica se repecte tehnicile ecologice de productie a alimentelor ecologice, desingul etichetelor si a modului de ambalare precum si reclama aferenta produselor respective..

Citeşte mai departe...

Functionarea pietei de legume si fructe proaspete

FarmersMarket resizeControlul de conformitate cu standardele de calitate este unul din elementele de baza indispensabile, care asigura o functionare corecta a organizarii comune de piata a sectorului de legume si fructe proaspete..

Citeşte mai departe...

FAO va oferii un sistem de informare reala de piata

FAOComisarul european pentru agricultura Dacia Ciolos a mentionat, la Forumul international "Noile politici agricole si securitatea alimentara in conditiile schimbarilor climatice", organizat de Ministerul Agriculturii, ca este nevoie de mai multa informatie reala pe piata, nu doar de una virtuala:

Citeşte mai departe...

Vanzatorii de la tarabe protesteaza impotriva Hotararii de Guvern privind comercializarea produselor autohtone

TARABE-GOALEVanzatorii de la tarabe de la piata Halelor Centrale din Ploiesti, protesteaza impotriva Hotararii de Guvern privind comercializarea produselor autohtone care ii scoate, practic, de pe piata incepand din aceasta iarna.

Citeşte mai departe...

Carnete de producatori pentru agricultori

veg-16a-full-tableLegumele care ajung pe tarabe vor fi verificate, incepand din 2013, prin carnetele de producator.

Citeşte mai departe...

Produsele romanesti in hipermarketuri fara intermediari

Targ-de-produse-traditionale-si-ecologice-la-real-Cluj-Napoca-300x199Potrivit reprezentantilor Ministerului Agriculturii, marile lanturi de magazine vor avea raioane speciale, doar cu produse romanesti, in doar doua-trei luni.

Citeşte mai departe...

Fermierii care fac lucruri minunate

Cand vine vorba de agricultura de astazi, exista multe exemple de mici si mari fermierii care fac lucruri minunate, pentru a aduce mancare de calitate pe mesele noastre dar putin dintre ei sunt recunoscuti de catre consumatori.

Citeşte mai departe...

Cum poti aduce un client din Iad in Rai in 60 de secunde

Sectorul de prestari servicii din Romania inca sufera cumplit in ceea ce priveste "grija fata de client". Customer Service nu inseamna doar zambet si un "Buna ziua!" spus cu amabilitate, asa cum este inteles in prezent, ci reprezinta o intreaga strategie de vanzare si comunicare. Neglijarea acestui domeniu poate avea consecinte economice serioase pentru compania ta.

Citeşte mai departe...

Produse si servicii inovatore pentru piata fermierilor

Strategia Europa 2020, introduce conceptul de parteneriate europene pentru inovare (PEI) ca noua modalitate de incurajare a inovarii.

Citeşte mai departe...

Tipologia lantului scurt de distributie a productiei agricole in Italia

Vanzarea directa este cea mai simpla forma a lantului de distributie agroalimentar in care producatorul agricol isi deschide, de obicei, in cadrul fermei un punct propriu de vanzarea a productiei agricole.

Citeşte mai departe...

Biroul de Dezvoltare si Informare incurajeaza consumul de produse agricole in scolile americane

Biroul de Dezvoltare si Informare in Marketing stimuleaza, incurajeaza si favorizeaza productia si consumul de produse agricole din Florida

Citeşte mai departe...

Un tur prin magazinul unui consortiu agricol local

Se discuta tot mai mult despre asigurarea trasabilitati produselor agricole si se incearca tot felul de solutii prin care producatorii agricoli sunt ajutati sa-si vanda direct produsele agricole.

Citeşte mai departe...

Promovarea produselor agricole romanesti de calitate pe piata interna si pe pietele tarilor terte

Produsele agroalimentare romanesti cu valoare adaugata ridicata (vinuri de calitate, conserve de fructe si legume, produse ecologice, etc.) reprezinta sansa spre relansarea economica a diferitelor sectoare prin integrarea in politica agricola comuna.

Citeşte mai departe...

„Piata fermierilor” - model de asociatie pentru taranii romani

In fiecare localitate din Romania ar trebui sa existe o piata infloritoare a fermierilor pentru a se valorifica productia taraneasca si pentru a se promova culturile ecologice si produsele traditionale la nivel local.

Citeşte mai departe...

Salamurile in topul preferitelor romanilor

Salamurile continua sa ocupe cota cea mai mare de piata preparatelor de carne din Romania, cu peste 40 de procente.

Citeşte mai departe...

Romania participa cu carne si produse din carne de porc la comertul intracomunitar

Romania este autorizata sa comercializeze si sa exporte carnea de porc pe piata intracomunitara si in tarile terte prin decizia luata in cadrul sedintei Comitetului permanent pentru lantul alimentar si sanatatea animalelor de la Bruxelles in data de 6 decembrie 2011.

Citeşte mai departe...

Tendintele de consum in perioada de criza

Criza a determinat europenii sa isi modifice modul de a se alimenta

Citeşte mai departe...

Recunoasterea produselor modificate genetic

 Cum putem afla daca fructele / legumele de pe rafturile marilor magazine sunt sau nu modificate genetic?

Citeşte mai departe...

„BUN CA LA BUNICA” - Dominoplazza Bucuresti

La magazinul BUN CA LA BUNICA din Dominoplazza.ro vei gasi alimente sanatoase, produse traditionale fara E-uri sau conservanti.

Citeşte mai departe...

Produsele ecologice romanesti la Biofach, Baltimore , SUA

Asociatia „Bio – Romania” impreuna cu Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si cu firma Image Prorom a organizat pavilionul Romaniei in cadrul targului Biofach America, in perioada 22 – 24 Septembrie 2011.

Citeşte mai departe...

Problema producatorilor din Romania nu este promovarea

Bugetul alocat pentru promovarea produselor agricole europene pe piata comunitara si pe piete terte ar trebui triplat, a declarat Dacian Ciolos, la sfarsitul reuniunii informale a ministrilor Agriculturii din Uniunea Europeana.

Citeşte mai departe...

Cele mai puternice branduri romanesti in 2011 in sectorul agro-alimentar

Anul trecut in primele 10 locuri se aflau marcile Borsec, Poiana, Dorna, Timisoareana.

Citeşte mai departe...

Magazinul de legume al tinerilor agricultori

In agricultura exista loc pentru toata lumea inclusiv pentru micii agricultori tineri care printr-o gandirea creatoare pot face ziua de azi mai buna decat cea de ieri si cea de maine mai buna decat ziua de azi.

Citeşte mai departe...

Un sistem eficient de marketing pentru micii agricultori

Un sistem de marketing eficient are ca scop satisfacerea producatorilor dar si furnizeaza consumatorilor de produse proaspete si de calitate la preturi rezonabile.

Citeşte mai departe...

De ce sa mergi la piata cand piata poate veni la tine ?

O afacere locala din orasul american Richmond se bazeaza pe vanzarea de alimente proaspete unor  localnicii,  fara ca acestia sa se deplaseze de acasa.

Citeşte mai departe...

Produse traditionale din Bucovina la „Cosu’ cu Bucate”, Bucuresti

In vreme ce unele magazine care promoveaza produse traditionale se inchid sau deschid numai in weekend, magazinul "Cosu' cu bucate", deschis la inceputul anului in Vatra Luminoasa 52, ofera in tot timpul saptaminii NUMAI produse traditionale din Bucovina.

Citeşte mai departe...

Valeriu Tabara a participat la deschiderea magazinului de produse traditionale si ecologice Bucuresti

Valeriu Tabara, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, a participat in data de 21 iulie 2011 la deschiderea magazinului de produse traditionale si ecologice din Bucuresti, din strada Banu Andronache.

Citeşte mai departe...

Noutati

Dupa CETA: Ce acorduri comerciale negociaza UE in acest moment

24-01-2017 Comisia Europeana

Dupa CETA: Ce acorduri comerciale negociaza UE in acest moment

Comisia pentru comert international voteaza marti Acordul economic si comercial cuprinzator (CETA), insa acordul de liber schimb cu Canada este departe de a fi singura intelegere la care lucreaza acum Uniunea Europeana. Diverse acorduri sunt in curs de negociere peste tot in lume, insa acestea pot intra in vigoare doar daca Parlamentul European le aproba. Cititi in cele ce urmeaza o prezentare a negocierilor in curs de desfasurare si a modului in care functioneaza acestea. Mai multe>>

Formularul 300 este noul model de decont de TVA pentru agricultori

20-01-2017 Legislatie agricola

Formularul 300 este noul model de decont de TVA pentru agricultori

Din 1 ianuarie 2017 a fost introdus regimul special pentru agricultori care le permite acestora sa beneficieze de o cota standard de TVA de 19%. Aceste schimbari legislative necesita aprobarea unui nou model de decont de TVA. Totodata persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care efectueaza achizitii de la agricultori pot deduce aceasta compensatie. Mai multe>>

Produsele romanesti, degustate la “Saptamana verde 2017”

20-01-2017 Targuri si expozitii

Produsele romanesti, degustate la “Saptamana verde 2017”

In perioada 20-29 ianuarie 2017 va avea loc, la Berlin, R.F. Germania, cea de a 91-a editie a expozitiei internationale „Saptamana Verde”. La aceasta editie, MADR a inchiriat un stand, in cadrul caruia vizitatorii vor putea degusta produse precum: Magiun de prune Topoloveni (IGP), Salam de Sibiu (IGP), Telemea de Ibanesti (DOP). De asemenea, printre produsele romanesti expuse se vor regasi Cascavalul de Saveni, branza de burduf in coaja de brad, pastravul afumat in cobza de brad, Tuica de Arges,... Mai multe>>

Intalniri de lucru ale ministrului Agriculturii cu conducerile Agentiilor de Plati

19-01-2017 Ministerul Agriculturii

Intalniri de lucru ale ministrului Agriculturii cu conducerile Agentiilor de Plati

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, domnul Petre Daea, a avut in data de 18 ianuarie 2017 intalniri cu conducerile celor doua agentii de plati din subordinea MADR, respectiv Agentia de Plati pentru Interventie in Agricultura (APIA) si Agentia de Plati pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR). Mai multe>>

Se emit ordinele de plata catre cei 11.693 de beneficiari ai motorinei subventionate pe trim. III 2016

19-01-2017 Plati APIA

Se emit ordinele de plata catre cei 11.693 de beneficiari ai motorinei subventionate pe trim. III 2016

In baza ordinului ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 3 din data de 11 ianuarie 2017, de astazi, 19 ianuarie 2017, au fost alimentate conturile Centrelor Judetene APIA cu suma de 119, 1 milioane lei aferenta cantitatilor de motorina utilizate in trimestrul III al anului 2016, urmand ca acestea sa emita in zilele urmatoare ordinele de plata catre cei 11.693 beneficiari. Mai multe>>

ARpicultura | 25-26 Februarie 2017, Arad

19-01-2017 Targuri si expozitii

ARpicultura | 25-26 Februarie 2017, Arad

Camera de Comerti, Industrie si Agricultura Arad organizeaza in acest an a treia editie a evenimentului ARpicultura, care va avea loc in perioada 25-26 februarie 2017, la complexul Expo Arad - complex euroregional de evenimente. Evenimentul este dedicat producatorilor si comerciantilor produselor destinate apiculturii: utilaje apicole, faguri artificiali, unelte, echipamente, stupi si accesorii, hrana si biostimulatori pentru albine si medicamente. Mai multe>>

Schemele si masurile de plata pe care le pot solicita fermierii in campania 2017

18-01-2017 Plati APIA

Schemele si masurile de plata pe care le pot solicita fermierii in campania 2017

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura - A.P.I.A. prezinta schemele si masurile de plata pentru care se poate solicita sprijin prin cererea unica de plata in campania 2017. Astfel, In anul 2017 poti beneficia de sprijin financiar din fonduri europene si de la bugetul national in cadrul urmatoarelor scheme de plata/masuri de sprijin/ajutor: Mai multe>>

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a intalnit cu reprezentantii fermierilor

18-01-2017 Ministerul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a intalnit cu reprezentantii fermierilor

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a condus in 17 ianuarie 2017 mai multe intalniri de lucru cu organizatiile profesionale din agricultura si industrie alimentara, fiind prezenti reprezentantii sectorului vegetal si ai sectorului zootehnic (ovine, caprine, bovine). Alaturi de ministrul Agriculturii s-au aflat secretarii de stat, Daniel Botanoiu si Alexandru Potor. Mai multe>>

Clarificarea prevederilor, conditiilor si documentelor care insotesc cererea unica de plata

17-01-2017 Legislatie agricola

Clarificarea prevederilor, conditiilor si documentelor care insotesc cererea unica de plata

Guvernul a propus o ordonanta de urgenta pentru clarificarea anumitor prevederi, a conditiilor si tipurilor de documente care insotesc cererea unica de plata. Romania, ca si alte state membre, a intampinat dificultati in implementarea noilor scheme de plati, datorita complexitatii acestora, iar situatia creata afecteaza posibilitatea fermierilor de a beneficia de aceste plati. Mai multe>>

CCE: Trebuie depuse mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente in UE

17-01-2017 Stiri agricole

CCE: Trebuie depuse mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente in UE

Potrivit Curtii de Conturi Europene, UE poate si ar trebui sa depuna mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente. Dupa cum se arata intr-un nou raport al Curtii de Conturi Europene, exista mai multe politici ale UE care au potentialul de a combate risipa de alimente, insa acest potential nu este valorificat. Masurile luate pana in prezent raman fragmentate si intermitente, iar coordonarea la nivelul Comisiei Europene lipseste. Mai multe>>

31 ianuarie, termenul limita pentru depunerea cererilor de plata a ajutorului pentru motorina

13-01-2017 Ajutor de stat

31 ianuarie, termenul limita pentru depunerea cererilor de plata a ajutorului pentru motorina

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca, pana la data de 31.01.2017 inclusiv, se depun cererile de plata a ajutorului pentru cantitatile de motorina achizitionate si utilizate in agricultura, aferente perioadei 01 octombrie - 31 decembrie 2016 (trim. IV al anului 2016). De asemenea, va informam ca Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura va efectua, in perioada imediat urmatoare, platile pentru diferenta aferenta cantita... Mai multe>>

S-au propus plafoanele si cuantumul ajutoarelor ANT si schemelor de sprijin cuplat in zootehnie

11-01-2017 Plati APIA

S-au propus plafoanele si cuantumul ajutoarelor ANT si schemelor de sprijin cuplat in zootehnie

Plafoanele si cuantumul platilor pentru schemele de sprijin cuplat in sectorul zootehnic se stabilesc anual prin hotarare a Guvernului. Pentru cererile depuse in anul 2016 ale ajutoarelor nationale tranzitorii pentru speciile bovine si ovine/caprine, suma propusa este de 189.609.057 euro, iar pentru schemele de sprijin cuplat s-a propus plafonul de 121.924.674 euro, sume distribuite astfel: Mai multe>>