The Climate Corporation – o perspectiva asupra digitalizarii agriculturii moderne

The Climate Corporation  o perspectiva asupra digitalizarii agriculturii moderneNoi solutii pentru producerea hranei: Agricultura de precizie. In contextul cresterii populatiei de pe glob si al consecintelor negative survenite in urma schimbarilor climatice, nevoia de hrana este tot mai mare. In acelasi timp, suprafetele locuibile se extind tot mai mult, in special in mediul urban, astfel ca terenul pe care se cultiva se micsoreaza. In aceste conditii, specialistii din domeniul agricol cauta cele mai bune solutii pentru cresterea productiei si eficientizarea resurselor.

Agricultorii din intreaga lume iau decizii in fiecare an cu privire la diferitele instrumente si tehnologii pe care le vor utiliza pentru a produce cele mai bune culturi posibile. 

Agricultura de precizie presupune un proces de colectare si analiza a datelor, in etape, din offline in online. Toate datele colectate prezinta informatii reale care pot evidentia nevoi distincte de administrare si analize complexe, focusul mutandu-se in prezent de pe intreaga parcela pe sectiuni de interes ale acesteia. Avand o multitudine de date la dispozitie, un fermier stie intotdeauna cum sa semene diferentiat pe parcela sa, ce tratamente sa aplice, cum si unde sa mentina umiditatea, cum sa le varieze si altele. Faptul ca fermierii pot lucra indeaproape cu anumiti indicatori specifici pentru a obtine cele mai bune rezultate reprezinta un punct forte al agriculturii de precizie si faciliteaza maximizarea potentialului unei recolte. 

 

Tehnologizarea fermei pentru rezultate sporite metru cu metru

Procesul de productie a materiei prime pentru hrana intregii omeniri este extrem de sinuos si plin de provocari. Pentru a fi alaturi de fermierii din intreaga lume in demersul lor de a obtine cele mai bune rezultate, Climate FieldView, o platforma digitala multidisciplinara, premiata cu Bronze Innovation Award SIMA 2019, vine cu o serie de caracteristici ce simplifica administrarea fermei. Daca pana acum se discuta in agricultura despre productie per hectar, Climate FieldView schimba regulile jocului si promite foarte mult: asimilarea si analiza de informatii multistrat metru cu metru. 

Fermierul stie astfel in detaliu totul despre ferma lui si ia decizii avizate despre cum, cand si ce resurse sa aloce. Tehnologia Climate FieldView functioneaza pe utilajele compatibile, cu port ISOBUS, de la semanare, pana la recoltare, cand transmite live pe tableta rezultatul obtinut in functie de fiecare tip de samanta, de parcela si de conditiile din teren. Opiniile fermierilor care au accesat aceasta platforma confirma ca viitorul agriculturii sta in digitalizare.

 

Procesul de digitalizare si agricultura viitorului

La The Climate Corporation, subsidiara digitala a Bayer, se lucreaza la gasirea unei solutii care sa ajute la implementarea unui sistem bazat pe analiza imagistica in timp real, care sa depisteze automat boli specifice ale recoltelor. Pentru a avea un termen de comparatie, in urma cu 10 ani, un fermier trebuia sa verifice tot terenul la pas pentru a gasi problema, iar apoi sa lucreze impreuna cu parteneri agronomici pentru a o cerceta si a gasi potentiale solutii. Fermierii romani sunt si ei din ce in ce mai deschisi in a se ralia la tendinta globala de digitalizare a agriculturii. 

Un studiu realizat de The Climate Corporation in 2017, pe un esantion de 150 de fermieri romani ce exploateaza peste 96.000 ha din cele mai performante zone agrare ale tarii, a relevat informatii esentiale ale practicilor cotidiene in cadrul fermelor medii si mari. Mai mult, studiul a oferit o viziune de ansamblu asupra metodelor agricole curente si asupra viitorului agriculturii in noua era digitala.

Conform 75% dintre respondenti, pentru fermierii romani, telefonul mobil este un instrument nelipsit in fiecare zi. Mai mult, acestia declara, in proportie de 68%, ca folosesc computerul in fiecare zi. Studiul a fost realizat in cadrul “Conferinta pentru cresterea fermei tale. Tehnologie. Inovatie. Solutii digitale.” Seria de conferinte a prezentat cele mai relevante solutii pentru administrarea unei ferme si a atins unele dintre cele mai importante puncte strategice de pe harta agricola din Romania: Arad, Iasi, Craiova, Slobozia, Constanta si Galati.

Daca fermierii italieni folosesc extrem de rar smartphone-uri, alegand computerele, laptopurile si tabletele, fermierii din Europa de Est si Franta aleg telefoanele mobile intr-o proportie extrem de ridicata. Un procent de 44% dintre fermierii francezi colecteaza informatiile folosind un software sau o aplicatie de management al fermei, iar fermierii germani utilizeaza aceste instrumente digitale in proportie de 40%. Aceste procentaje sunt in crestere atat in mediul international, cat si pe piata locala. 

 

Evolutia tehnologiei Climate FieldView si rolul acesteia 

In Europa, tehnologia Climate FieldView este disponibila in Franta, Germania, Ucraina, Romania, Italia si Spania, urmand a fi lansata si in alte tari. Platforma ce a fost prezentata fermierilor europeni printr-o perioada de testare inaintea lansarii oficiale ii ajuta pe acestia sa colecteze si sa vizualizeze cu usurinta date din teren, sa analizeze si sa evalueze performanta recoltei si sa gestioneze unicitatea terenurilor prin planuri individualizate de fertilizare si semanare, toate acestea cu scopul final de a optimiza productia.

Climate FieldView este parte din miscarea de inovare a agriculturii, fiind unul dintre liderii digitalizarii din acest domeniu prin punerea la dispozitie a datelor valoroase, care rezulta intr-un randament mai bun si cresterea sustenabilitatii. Inovatia in agricultura inseamna recolte mai bune si posibilitatea de a realiza operatiuni durabile. 

Climate FieldView sporeste abilitatea de a gestiona cu exactitate informatiile colectate din fiecare zona, metru cu metru, cu instrumente de analiza la un alt nivel, perfectionand procesele de semanare si fertilizare, oferind in acelasi timp instrumente care contribuie la extinderea conectivitatii datelor. Toate datele sunt afisate intr-o interfata prietenoasa pentru utilizatori, fiind usor de inteles si de accesat.

 

Unele dintre cele mai importante caracteristici ale platformei Climate FieldView

    • Instrumente de analiza a randamentului recoltei – Cu instrumentele de analiza si de performanta a hibrizilor din platforma Climate FieldView, fermierii pot vedea ce a functionat si ce nu a functionat la nivel de teren sau la nivel de regiune si pot folosi aceste cunostinte pentru a intelege mai bine variabilitatea terenului prin compararea rapida a hartilor digitale.
    • Prescriere pentru fertilizare si semanare cu densitate variabila – Fermierii pot gestiona inputurile pentru a optimiza performanta in fiecare parte a terenului cu functia de prescriere pentru semanat cu densitate variabila. Prin instrumentele manuale de prescriere pentru semanat cu densitate variabila, fermierii pot crea cu usurinta planuri detaliate pentru terenurile lor pentru a face o prescriere anume, construita pentru obiectivele lor unice, economisind timp si imbunatatind productivitatea.
    • Imagistica avansata pentru starea terenului – Prin folosirea unor imagini de inalta calitate transmise din satelit in mod frecvent si constant, fermierii pot vizualiza instant si analiza performanta culturilor, inclusiv starea de sanatate a acestora prin harta indicelui de vegetatie, fapt ce ii ajuta sa identifice problemele din timp, prioritizand examinarea si luarea unor decizii pentru a asigura randamentul sporit al recoltei.

 

Dezvoltarea platformei Climate FieldView si evolutia acesteia pe piata internationala

Lansata pentru prima data in Statele Unite in 2015, tehnologia Climate FieldView este utilizata pe mai mult de 60 de milioane de hectare in S.U.A., Canada, Brazilia si Europa. A devenit rapid cea mai raspandita platforma digitala conectata pentru agricultura din industrie si se planuieste extinderea in noi regiuni la nivel global in urmatorii cativa ani.

Ca parte din angajamentul companiei de a fi alaturi de toti fermierii, Climate FieldView contribuie la imbunatatirea productivitatii cu ajutorul instrumentelor digitale; compania propune de asemenea instrumente ce se bazeaza pe date transmise catre micii fermieri care joaca un rol crucial in ceea ce priveste nivelul de siguranta in alimentatia globala.

 

Despre The Climate Corporation

The Climate Corporation, o companie subsidiara a Bayer, este alaturi de fermierii din intreaga lume, contribuind la cresterea productivitatii in mod sustenabil cu ajutorul instrumentelor digitale. Platforma de agricultura digitala integrata, Climate FieldView, pune la dispozitia fermierilor o suita completa si conectata de instrumente digitale. Aducand laolalta o colectie de date din teren, modelare agronomica avansata si monitorizarea locala a vremii in solutii simple pentru mobil si web, platforma Climate FieldView le ofera fermierilor o intelegere mai profunda a terenurilor pentru ca acestia sa poata lua decizii mai informate pentru a-si spori randamentul, maximizand eficienta si reducand riscurile. Pentru mai multe informatii, vizitati www.climatefieldview.ro si urmariti contul companiei de Twitter, @climatecorp.

 

  

 

Noutati

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

09-04-2024 Credite agricultura

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

Incepand cu aceasta luna, Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare pentru achizitia de inputuri agricole si obtinerea unor recolte bogate si profitabile. Prin acest parteneriat, Patria Bank si Agrii isi propun ca impreuna sa faciliteze fermierilor accesul la solutii de finantare care sa le sustina dezvoltarea sustenabila si durabila. Mai multe>>

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

18-03-2024 Asigurari agricole

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de g... Mai multe>>

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

18-03-2024 Afaceri agricole

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

In data de 14 martie a.c. Clubul Fermierilor Romani a celebrat absolvirea seriei V a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”. Acesta pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles. Mai multe>>

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

18-03-2024 Targuri si expozitii

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

Situata intr-o pozitie de exceptie, aflata la confluenta a trei tari din regiune, Romania, Ungaria si Serbia, intre care s-au consacrat traditional multiple schimburi comerciale, editia din Timisoara a Targului RoEnergy Romania, Timisoara 2023, s-a bucurat de succes. Si in 2024, la RoEnergy vor fi prezente inovatii, furnizori de produse si tehnologii de ultima generatie din domeniile solar/fotvoltaic, energie geotermala, biomasa, biogaz, cogenerare, microhidroenergie, energie eoliana, stocare en... Mai multe>>

Inspiratie si inovatie la BioFEST 2024 - Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectia mediului si sustenabilitate!

13-03-2024 Targuri si expozitii

Inspiratie si inovatie la BioFEST 2024 - Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectia mediului si sustenabilitate!

Universitatea Nationala de Stiinta si Tehnologie POLITEHNICA Bucuresti, prin Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice, anunta cea de-a patra editie a BioFEST 2024. Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectie a mediului si descoperirilor in domeniul sustenabilitati va avea loc in perioada 28-30 martie 2024, in campusul UNSTPB. BioFEST este mai mult decat un simplu festival, este o punte catre viitor, aducand impreuna cele mai recente tehnologii, practici si solutii din industria... Mai multe>>

Saptamana aceasta se efectueaza plata ajutorului pentru legume in spatii protejate (2023-2024)

13-03-2024 Plati APIA

Saptamana aceasta se efectueaza plata ajutorului pentru legume in spatii protejate (2023-2024)

Legumicultorii inscrisi pentru ajutorul de minimis de 1.000 euro/1.000 mp/beneficiar, acordat pentru sustinerea productiei de legume in spatii protejate in perioada de extrasezon, vor primi banii cuveniti in aceasta saptamana. Mai multe>>

Cat ”cantareste” o afacere cu cantare industriale

13-03-2024 Afaceri agricole

Cat ”cantareste” o afacere cu cantare industriale

Grupul SILOBAG, prezent pe piata agricola din Romania din anul 2022 cu brandurile SILOBAG Romania si IulianCantar.eu, a inregistrat o cifra de afaceri de peste un milion de euro in anul 2023, din care mai mult de jumatate reprezinta cantarele produse si vandute in tara. Mai multe>>

Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia [EuroGrainExchange 2024]

07-03-2024 Intalniri si conferinte

Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia [EuroGrainExchange 2024]

In cadrul EuroGrainExchange 2024 - eveniment exceptional dedicat industriei de cereale din Europa Centrala si de Est, va avea loc masa rotunda cu tema "Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia", in data de 11 Aprilie 2024, ora 11:30, la Radisson Blu Hotel Bucuresti. Printre subiectele abordate se regasesc: Concepul Mare Nostrum. Balcanii / Marea Neagra ca furnizor principal pentru Africa de Nord si Asia de Sud-Est. Tarile adriatice guverneaza afacerile de coaster. ... Mai multe>>

Turcescu: "APIA mentine acelasi ritm sustinut de autorizare a dosarelor eligibile, efectuarea platilor catre fermieri"

05-03-2024 Plati APIA

Turcescu: "APIA mentine acelasi ritm sustinut de autorizare a dosarelor eligibile, efectuarea platilor catre fermieri"

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, ieri – 04.03.2024, a autorizat la plata 4.670 beneficiari, cu o suma totala de 129.036.691,46 lei, astfel: 29.838.330,83 lei de la Bugetul National (BN); 95.177.957,18 lei din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA); 3.353.158,66 lei din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR). Mai multe>>

Corteva Agriscience a acordat un grant in bani pentru a sprijini persoanele cu dizabilitati in agricultura

05-03-2024 Stiri agricole

Corteva Agriscience a acordat un grant in bani pentru a sprijini persoanele cu dizabilitati in agricultura

Corteva Agriscience, compania internationala de cercetare si dezvoltare in domeniul agriculturii, angajata in transformarea peisajului agricol, a acordat un grant in bani proiectului care isi propune sa sprijine fermierii cu dizabilitati. Initiativa „Punem Agricultura pe Picioare", lansata de Alexandra Buliga, femeie fermier si antreprenor in cadrul societatii Baiagro din judetul Neamt, a obtinut sprijinul Corteva in cadrul programului de granturi educationale TalentA in 2023, destinat sa sustin... Mai multe>>

Incepe vizarea carnetelor de renta viagera

05-03-2024 Subventii agricultura

Incepe vizarea carnetelor de renta viagera

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, pentru obtinerea sumei de bani reprezentand renta viagera agricola aferenta anului 2023, rentierii vor solicita viza anuala, in perioada 01.03 - 31.08.2024, fie prin prezenta fizica la sediile Centrelor Judetene APIA, fie prin mijloace electronice de comunicatii sau posta/curier. Mai multe>>

Se amana startul Campaniei Cererilor de Plata pentru anul 2024

29-02-2024 Plati APIA

Se amana startul Campaniei Cererilor de Plata pentru anul 2024

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca amana startul Campaniei de primire a Cererilor de Plata cu cel putin 2 saptamani. In acest moment se modifica legislatia europeana, in sensul modificarii/aprobarii Regulamentului (UE) nr. 2115/2021 opozabil Romaniei. Totodata, se asteapta de la Comisia Europeana (CE) derogarile privind conditionalitatea pentru GAEC 7 si GAEC 8. Mai multe>>