Fonduri europene agricultura

Se prelungeste sesiunea de primirea a proiectelor pentru procesarea produselor agricole prin PNDR 2020

Se prelungeste sesiunea de primirea a proiectelor pentru procesarea produselor agricole prin PNDR 2020Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta prelungirea sesiunii de depunere a proiectelor de investitii prin intermediul Schemei de ajutor de stat GBER „Stimularea dezvoltarii regionale prin realizarea de investitii pentru procesarea si marketingul produselor agricole in vederea obtinerii de produse neagricole”, aferenta submasurii 4.2 „Sprijin pentru investitii in procesarea/ marketingul produselor agricole din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020) pana la data de 31 ianuarie 2017, ora 16.00.

Citeşte mai departe...

Fondurile pentru investitii in dezvoltarea fermelor vegetale au fost solicitate integral

Fondurile pentru investitii in dezvoltarea fermelor vegetale au fost solicitate integralAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta ca fondurile nerambursabile alocate prin submasura (sM) 4.1 „Investitii in exploatatii agricole”, componenta sector vegetal, aferenta celei de-a doua sesiuni din anul 2016, au fost epuizate ca urmare a solicitarilor de finantare primite on-line pe pagina oficiala de internet de Agentie.

Citeşte mai departe...

Prima de 1.500 euro/an pentru stimularea cresterii dimensiunii exploatatiilor agricole si a comasarii terenurilor

Prima de 1500 euro pe an pentru fermierii care cedeaza exploatatia agricolaIn perioada 15 decembrie 2016 – 15 mai 2017 va fi deschisa prima sesiune de depunere a proiectelor pentru submasura (sM) 6.5 Schema pentru micii fermieri din PNDR 2020. Beneficiarii acestei submasuri sunt fermierii care au aplicat cel putin un an Schema simplificata pentru micii fermieri din Pilonul I si care doresc sa cedeze exploatatia agricola prin contract de arenda pe minim 20 de ani sau prin contract de vanzare - cumparare. Acestia sunt eligibili pentru a incasa o prima de pana la 1.500 euro/an, care va fi platita pana in decembrie 2020.

Citeşte mai departe...

Se lanseaza noi apeluri de primire a proiectelor prin PNDR 2020 - submasurile 4.1, 16.4 si 16.4a

Apeluri de primire proiecte PNDR 2020 - investitii in exploatatii agricole vegetale si zootehnice - cooperarea orizontala si verticala intre actorii din lantul de aprovizionare in sectoarele agricol si pomicolIn perioada 15 decembrie 2016 – 28 februarie 2017, solicitantii de finantare europeana nerambursabila pot depune proiecte pentru investitii in exploatatii agricole din sectorul vegetal si din cel zootehnic (prin submasura 4.1). Totodata, in intervalul 16 decembrie 2016 – 28 februarie 2017, se pot depune proiecte pentru cooperarea orizontala si verticala intre actorii din lantul de aprovizionare in sectoarele agricol si pomicol (prin submasurile 16.4 si 16.4a).

Citeşte mai departe...

Ghidurile Solicitantului pentru investitii in exploatatii agricole, micii fermieri si cooperarea in lantul de aprovizionare

Ghidul Solicitantului pentru investitii in exploatatii agricole - micii fermieri - cooperarea in lantul de aprovizionareAFIR a publicat pe pagina oficiala de internet a Agentiei versiunile finale ale Ghidurilor solicitantului aplicabile submasurii 4.1 (Investitii in exploatatii agricole), submasurii 6.5 (Schema pentru micii fermieri) si submasurilor 16.4 si 16.4a (Sprijin acordat pentru cooperare orizontala si verticala intre actorii din lantul de aprovizionare in sectoarele agricol si pomicol).

Citeşte mai departe...

Masuri pentru eficientizarea acesarii si monitorizarii proiectelor PNDR 2020

Eficientizarea acesarii si monitorizarii proiectelor finantate prin PNDR 2020Guvernul a propus o hotarare pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 226/2015 privind stabilirea cadrului general de implementare a masurilor PNDR 2014-2020. Schimbarile prevazute fac referire la termenele de depunere a documentelor necesare pentru finantare, emiterea acordului de mediu / avizului Natura 2000, precum si aspecte referitoare la perioada de monitorizare.

Citeşte mai departe...

Fondurile pentru investitii in exploatatiile pomicole au fost solicitate integral inainte de termenul limita al sesiunii

Fondurile pentru investitii in exploatatiile pomicole au fost solicitate integral - sM 4-1aAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta ca fondurile nerambursabile alocate prin submasura (sM) 4.1a „Investitii in exploatatii pomicole” – sector exploatatii pomicole au fost epuizate ca urmare a solicitarilor de finantare primite on-line pe pagina oficiala de internet a Agentiei.

Citeşte mai departe...

17,2 milioane euro alocate Programului pentru scoli

Programul de lapte legume si fructe in scoli din anul scolar 2017-2018Incepand cu anul scolar 2017-2018, actualele programe de incurajare a consumului de fructe si de distribuire a laptelui in scoli vor fi unificate intr-un singur program cu finantare europeana, denumit generic „Programul pentru scoli”. Acesta are la dispozitie fonduri europene in valoare de 6.866.848 euro pentru schema de fructe si legume si 10.399.594 euro pentru schema de lapte si produse lactate.

Citeşte mai departe...

Stadiul depunerii proiectelor PNDR 2014 – 2020 in sesiunea 2016

Stadiul depunerii proiectelor PNDR 2014  2020 in sesiunea 2016Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a primit din aprilie 2016 si pana in prezent, prin intermediul submasurilor de finantare din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020, 12.896 cereri de finantare pentru proiecte de investitii in agricultura si dezvoltarea spatiului rural. Valoare totala nerambursabila a cererilor de finantare depuse este de peste 1,58 miliarde de euro.

Citeşte mai departe...

Simplificari si modificari procedurale in accesarea PNDR 2020

Simplificari si modificari procedurale in accesarea PNDR 2020Pentru a veni in sprijinul solicitantilor de fonduri europene nerambursabile, derulate in tara noastra prin PNDR 2014 2020, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a realizat in acest an o serie de simplificari si modificari procedurale, dar si legislative in accesarea submasurilor de finantare. Prin acest pachet de masuri privind simplificarile procedurale si metodologice, AFIR si-a propus sa mute povara birocratica a obtinerii de avize si aprobari de la beneficiar la Agentie, prin solicitarea acestora direct de la insitutiile care le elibereaza a precizat directorul general al AFIR, David Eugen Popescu.

Citeşte mai departe...

Se prelungeste sesiunea de primire a proiectelor de investitii pentru dezvoltarea fermelor mici

Prelungirea sesiunii de finantare a investitiilor pentru dezvoltarea fermelor miciAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta prelungirea sesiunii de depunere a proiectelor de investitii pentru submasura (sM) 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 pana la data de 15 decembrie 2016, ora 16.00.

Citeşte mai departe...

Se prelungesc sesiunile pentru procesarea produselor agricole si pomicole si pentru exploatatii pomicole

Prelungirea sesiunilor pentru procesarea produselor agricole si pomicole si pentru exploatatii pomicoleAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta prelungirea sesiunii de depunere a proiectelor de investitii pentru submasurile (sM) 4.1a „Investitii in exploatatii pomicole”, 4.2 „Sprijin pentru investitii in prelucrarea/ comercializarea si/ sau dezvoltarea de produse agricole” si 4.2a „Sprijin pentru investitii in prelucrarea/ comercializarea si/ sau dezvoltarea de produse pomicole” pana la 30 noiembrie 2016, ora 16.00 pentru sM 4.1a si pana la 15 decembrie 2016, ora 16.00 pentru submasurile 4.2 si 4.2a.

Citeşte mai departe...

Numele AFIR este folosit in scop comercial de anumite entitati economice

Brandul AFIR este folosit in scop comercial de anumite entitati economiceAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) semnaleaza utilizarea acronimelor Agentiei, respectiv AFIR, precum si cel de APDRP, de catre terti care activeaza in domeniul consultantei pentru accesarea fondurilor acordate prin Programul National de Dezvoltare Rurala.

Citeşte mai departe...

Precizari privind costurile standard si contributie in natura aplicabile investitiilor pomicole aferente sM4.1a

costurile standard si contributie in natura aplicabile investitiilor pomicole aferente sM4-1aConform prevederilor PNDR 2014-2020, fisa submasurii 4.1a „Investitii in exploatatii pomicole” pentru infiintarea/reconversia plantatiilor si pentru infiintarea de pepiniere se acorda sprijin sub forma costurilor standard si a contributiei in natura. Sprijinul se va acorda sub forma costurilor standard si contributiei in natura doar pentru operatiunile detaliate in fisa submasurii, sectiunea „Sume aplicabile si rate de sprijin”, prezente si in Cererea de Finantare aferenta Ghidului Solicitantului pentru submasura 4.1a „Investitii in exploatatii pomicole”.

Citeşte mai departe...

Alocare de 28,6 milioane Euro pentru stagiile de practica in agricultura prin POCU

Finantare europeana pentru stagiile de practica in agricultura prin POCUElevii din liceele cu profil agricol, piscicol, veterinar, silvic si industria alimentara vor putea beneficia de fonduri europene nerambursabile pentru stagii de invatare la locul de munca. Astfel, 28,6 mil. euro din Programul Operational Capital Uman (POCU) pot fi accesati in parteneriat de catre unitatile de invatamant si fermieri, inclusiv forme asociative din sectorul agro‐alimentar. In total, POCU dispune de o alocare de 47,8 mil. euro.

Citeşte mai departe...

Fondurile pentru investitii in infrastructura de apa/apa uzata au fost solicitate integral

Fondurile pentru investitii in infrastructura de apaapa uzata au fost solicitate integralAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta ca fondurile nerambursabile alocate prin submasura 7.2 – componeneta de infrastructura de apa/ apa uzata au fost epuizate inainte de termenul limita al sesiunii ca urmare a solicitarilor de finantare primite on-line de Agentie.

Citeşte mai departe...

Se prelungeste sesiunea de primirea a proiectelor grupurilor de producatori

Se prelungeste sesiunea de primirea a proiectelor grupurilor de producatoriAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta prelungirea sesiunii de depunere a proiectelor de investitii prin intermediul submasurilor 9.1 „Infiintarea grupurilor de producatori in sectorul agricol” si 9.1a „Infiintarea grupurilor de producatori in sectorul pomicol” din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020) pana la data de 30 decembrie 2016, ora 16.00.

Citeşte mai departe...

Pana la 2,5 milioane de euro pentru finantarea proiectelor de procesare a produselor alimentare

Fonduri europene pentru procesare a produselor alimentareAproximativ 61 de milioane de euro mai sunt disponibili prin Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) pentru a finanta proiecte de investitii din domeniul procesarii produselor agricole. Un exemplu de proiect pentru modernizarea procesarii legumelor, finantat prin sM 4.2 „Sprijin pentru investitii in procesarea/ marketingul produselor agricole” poate fi verificat aici >>>

Citeşte mai departe...

317 milioane de euro disponibile prin PNDR 2020 pana la inchiderea sesiunii anuale

mai sunt disponibile peste 317 milioane de euro din PNDR 2016Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) informeaza ca mai sunt disponibile peste 317 milioane de euro in cadrul sesiunilor active pentru depunerea cererilor de finantare deschise in anul 2016. Aceste fonduri acordate prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020) pot fi accesate pana la data de 31 octombrie 2016, ora 16.00, data limita de depunere pentru majoritatea sesiunilor active, sau pana la epuizarea fondurilor alocate.

Citeşte mai departe...

Fonduri POCU disponibile pentru stagiile de practica in agricultura

Fonduri europene pentru stagiile de practica in agriculturaElevii din liceele cu profil agricol, piscicol, veterinar si industria alimentara, dar si persoanele din invatamantul post-liceal, inclusiv scoli de maistri, vor putea beneficia de fonduri europene nerambursabile pentru stagii de invatare la locul de munca. Astfel, 28,6 mil.euro vor fi disponibili prin Programul Operational Capital Uman (POCU) pentru a fi accesate in parteneriat de catre unitatile de invatamant si intreprinderi inclusiv forme asociative din sectorul agro-alimentar.

Citeşte mai departe...

Fondurile pentru dezvoltarea fermelor zootehnice au fost solicitate integral

Fonduri pentru dezvoltarea fermelor zootehniceAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta ca fondurile nerambursabile alocate prin submasura 4.1 „Investitii in exploatatii agricole”, componenta sector zootehnic, aferenta sesiunii anuale 2016, au fost epuizate ca urmare a solicitarilor de finantare primite de Agentie.

Citeşte mai departe...

Sprijinul pentru lanturi scurte si piete locale: Din gradina ta direct in cos si farfurie!

Sprijinul pentru lanturi scurte si piete locale - Cum pot sa primesti finantareCe inseamna sprijinul pentru lanturi scurte si piete locale? Submasurile 16.4 si 16.4a., adica sprijinul pentru lanturile scurte si piete locale se refera la vanzarea directa, prin diverse forme precum: in cadrul fermei, la targurile dedicate fermierilor, prin internet, centre dedicate sau cate putin din fiecare si mai ales cooperarea intre toti cei implicati.

Citeşte mai departe...

Drumul Vinului, proiect cu finantare europeana in judetul Iasi

Drumul Vinului - proiect cu finantare europeana in judetul IasiPresedintele Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa, a avut la sfarsitul saptamanii trecute o intalnire cu producatorii viticoli din zona Moldovei pentru a analiza nevoile de dezvoltare ale principalilor actori din aceasta industrie. S-a discutat despre posibilitatea implementarii de proiecte europene in ceea ce priveste reabilitarea infrastructurii de acces rutier la obiectivele integrate in Drumul Vinului si crearea sau modernizarea infrastructurii turistice dedicate producatorilor viticoli (cazare, facilitate de degustare, restaurant, turism participativ).

Citeşte mai departe...

Fondurile PNDR disponibile pentru investitii in activitati neagricole au fost epuizate

Fondurile PNDR disponibile pentru investitii in activitati neagricole au fost epuizateAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta ca fondurile nerambursabile alocate prin submasura 6.4 - Investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole, aferenta sesiunii anuale 2016, au fost epuizate ca urmare a solicitarilor de finantare primite de Agentie.

Citeşte mai departe...

Peste 17.300 de cereri de finantare depuse prin PNDR 2020

Cereri de finantare depuse in 2016 prin PNDR 2020Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a primit, prin intermediul submasurilor de finantare din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020), 17.339 de proiecte de finantare de la lansarea Programului in martie 2015 si pana in prezent. Valoare totala nerambursabilaa a Cererilor de Finantare depuse este de aproximativ 2,72 miliarde de euro.

Citeşte mai departe...

Chestionar pentru submasurile privind cooperarea in agricultura (16.4 si 16.4a)

Chestionar - Submasurile privind cooperarea in agriculturaVrei ca produsele tale sa ajunga direct la consumatori, pe piata locala, la procesatori sau in market-uri? Vrei sa faci parte dintr-un lant scurt de aprovizionare? Daca da, completeaza chestionarul din link-ul urmator, pana pe 20 septembrie 2016!

Citeşte mai departe...

Deschiderea sesiuni pentru procesarea produselor agricole si a celor din sectorul pomicol

Fonduri europene agricultura -  finantarea proiectelor de investitii pentru procesarea produselor agricole si a celor din sectorul pomicolAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) primeste, incepand din 16 august 2016, cereri pentru finantarea proiectelor de investitii in procesarea si marketingul produselor agricole si a celor din sectorul pomicol, in vederea obtinerii de produse neagricole, prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Citeşte mai departe...

S-au deschis sesiunile de depunere a proiectelor in cadrul POPAM

S-au deschis sesiunile de depunere a proiectelor in cadrul Programului Operational pentru Pescuit si Afaceri MaritimeDirectia Generala de Pescuit – Autoritatea de Management pentru Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime (DGP-AMPOPAM) anunta lansarea sesiunilor de depunere a proiectelor pentru urmatoarele masuri:

Citeşte mai departe...

Modificarea ROF-ului de selectie si verificare a contestatiilor proiectelor finantate prin PNDR 2020

AFIR - Modificare ROF de selectie si verificare contestatii PNDR2020Regulamentul de organizare si functionare (ROF) a procesului de selectie si a procesului de verificare a contestatiilor pentru proiectele aferente masurilor din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020) a fost modificat de catre Autoritatea de Management pentru PNDR impreuna cu Agentia pentru Finantare Investitiilor Rurale (AFIR). Regulamentul a fost aprobat prin Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 856/ 19 iulie 2016 si aduce o serie de modificari de interes general:

Citeşte mai departe...

Ghidul Solicitantului pentru investitii in obtinerea de produse neagricole

Ajutor de stat - investitii in obtinerea de produse neagricoleSolicitantii interesati sa obtina finantare europeana nerambursabila prin intermediul Schemei de ajutor de stat GBER, ce vizeaza obtinerea de diferite produse printre care cele de panificatie, patiserie, inghetata sau bere, pot consulta gratuit Ghidul Solicitantului pentru „Stimularea dezvoltarii regionale prin realizarea de investitii pentru procesarea si marketingul produselor agricole in vederea obtinerii de produse neagricole”, aferenta Submasurii 4.2 „Sprijin pentru investitii in procesarea/ marketingul produselor agricole.”

Citeşte mai departe...

Fondurile alocate in 2016 pentru investitii in fermele din zona montana au fost solicitate integral

Au fost epuizate si fondurile nerambursabile prin submasura 4-1 - Investitii agricole in sectorul montanAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale anunta ca fondurile nerambursabile alocate prin submasura 4.1, pentru investitii in exploatatiile agricole, pentru sectorul montan, aferente sesiunii anuale 2016, respectiv 40 de milioane de euro, au fost epuizate ca urmare a solicitarilor de finantare primite on-line prin portalul AFIR.

Citeşte mai departe...

Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri din zona non-montana a atins plafonul maxim alocat in 2016

Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri din zona non-montana a atins plafonul maxim alocat in 2016Interesul foarte mare pentru finantarea europeana nerambursabila pe care l-au aratat tinerii fermieri in cursul anului trecut se mentine si pentru 2016. Ca urmare a acestui fapt, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta ca valoarea totala nerambursabila a proiectelor depuse prin submasura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” a ajuns la nivelul maxim al sumei pentru care se pot primi cereri de finantare in acest an pentru zona non-montana.

Citeşte mai departe...

AFIR: Peste 356 milioane de euro platite beneficiarilor PNDR

Peste 356 milioane de euro platite de AFIR beneficiarilor Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a efectuat pana in acest moment plati in valoare de 356.239.389 euro, aferente platilor compensatorii si proiectelor de investitii finantate prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020.

Citeşte mai departe...

Se prelungeste sesiunea de primire a proiectelor pentru sM 16.4 si 16.4a

Prelungire sesiune de primire a proiectelor pentru sM 16-4 si 16-4aAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta prelungirea pana la data de 31 august 2016, ora 16.00, a sesiunii de depunere a cererilor de finantare prin submasura 16.4 si submasura 16.4a (Sprijin acordat pentru cooperare orizontala si verticala intre actorii din lantul de aprovizionare in sectoarele agricol si pomicol).

Citeşte mai departe...

Submasura 6.5 - Schema pentru micii fermieri din cadrul PNDR 2014-2020

Submasura 6 5 - Schema pentru micii fermieri PNDR 2014-2020In perioada urmatoare, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale intentioneaza sa lanseze submasura 6.5 - Schema pentru micii fermieri din cadrul PNDR 2014-2020. Pentru a putea beneficia de aceasta submasura fermierul trebuie sa fi accesat cel putin un an Schema simplificata pentru micii fermieri din cadrul Pilonului I (campania 2015) aferenta cererii unice de finantare prin APIA.

Citeşte mai departe...

A fost modificat regulamentul de selectie a proiectelor europene finantate prin PNDR 2020

Regulamentul de selectie a proiectelor europene finantate prin PNDR 2020 a fost modificatAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta modificari ale Regulament de organizare si functionare (ROF) a procesului de selectie si a procesului de verificare a contestatiilor pentru proiectele aferente masurilor din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Citeşte mai departe...

Agrostar a deschis 7 centre de consultanta pentru fonduri europene

Agrostar a deschis centre de consultanta pe fonduri europeneFederatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe AGROSTAR a creat o retea de sapte Centre Regionale, care ofera, prin Agricultura AGROSTAR SRL, in parteneriat cu SC Gapa SRL, consultanta si sprijin in vederea accesarii de fonduri europene prin PNDR-Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, dar si prin alte programe europene. Centrele functioneaza in Alexandria, Rm. Valcea, Constanta, Galati, Buzau, Focsani si Bucuresti.

Citeşte mai departe...

AFIR ofera finantare prin PNDR 2020 pentru proiecte destinate procesarii produselor agricole

Fonduri europene PNDR pentru procesarea produselor agricoleAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) primeste pana pe 31 octombrie 2016, ora 16.00 cereri pentru finantarea proiectelor de investitii din domeniul procesarii produselor agricole prin intermediul submasurii (sM) 4.2 „Sprijin pentru investitii in procesarea/ marketingul produselor agricole” din cadrul Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Citeşte mai departe...

Sprijin PNDR pentru cooperare in comercializarea produselor agroalimentare prin intermediul lanturilor scurte de aprovizionare

Fonduri europene PNDR 2020 cooperare intre actorii locali in comercializarea produselor agroalimentare prin intermediul lanturilor scurte de aprovizionareAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) primeste pana in 31 iulie 2016, ora 16.00, cereri pentru finantarea proiectelor de investitii pentru cooperarea orizontala si verticala intre actorii din lantul de aprovizionare in sectorul agricol, dar si cel pomicol prin intermediul submasurii sM 16.4 (pentru sectorul agricol) si sM 16.4a (pentru sectorul pomicol) din cadrul Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Citeşte mai departe...

Se lanseaza sesiunea pentru submasurile 9.1 si 9.1a - Infiintarea grupurilor de producatori agricoli si pomicoli

Lansare masuri de finantare europeana - Infiintarea grupurilor de producatori agricoli si pomicoliAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) ne informeaza ca, incepand din 12 iulie 2016 si pana pe 11 octombrie 2016, se deschide prima sesiune continua pentru depunerea proiectelor pentru sub-masura 9.1 - Infiintarea grupurilor de producatori in sectorul agricol si 9.1a - Infiintarea grupurilor de producatori in sectorul pomicol.

Citeşte mai departe...

CE aproba Programul National Apicol pentru perioada 2017 – 2019

Aprobare Program National Apicol pentru perioada 2017 - 2019Comisia Europeana a aprobat Programele Nationale Apicole pentru perioada 2017 – 2019. Romania beneficiaza de o crestere a bugetului alocat de 1.463.140 Euro pentru intreg programul apicol aferent perioadei. Accesarea masurilor si depunerea dosarelor la APIA in vederea solicitarii sprijinului financiar se poate face direct de catre apicultor sau prin intermediul formei asociative.

Citeşte mai departe...

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) are un nou program de lucru

AFIR are un nou program de lucruAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale informeaza ca, de luni pana joi, AFIR va incepe programul de lucru la ora 8,30 si il va incheia la ora 17,00. Vineri activitatea incepe la ora 8,30 si se va incheia la ora 14,30.

Citeşte mai departe...

In 15 iulie 2016 se deschide apelul pentru proiectele POPAM M I.6., M I.23., M II.2., M II.10., M IV.4

In 15 iulie 2016 se deschide apelul pentru proiectele POPAM 2020Pescarii, producatorii si intreprinzatorii din zonele pescaresti si din acvacultura vor putea accesa fondurile nerambursabile pentru pescuit si acvacultura acordate incepand chiar din aceasta luna. In data de 15.07.2016, se va deschide apelul de proiecte pentru fiecare dintre urmatoarele masuri POPAM: Prelucrarea produselor pescaresti si de acvacultura; Acvacultura care furnizeaza servicii de mediu; Investitii productive in acvacultura; Porturi de pescuit, locuri de debarcare, centre de licitatii si adaposturi; Diversificarea veniturilor si noi forme de venit.

Citeşte mai departe...

Submasura 6.5 Schema pentru micii fermieri pe 2016 se va lansa in urmatoarea perioada a acestui an

Sprijin pentru micii fermieri - Plati APIA schema Simplificata pentru Micii Fermieri 2016MADR intentioneaza sa lanseze in perioada urmatoare a acestui an submasura 6.5 Schema pentru micii fermieri din cadrul PNDR 2014-2020. Pentru a putea beneficia de aceasta submasura fermierul trebuie sa fi accesat cel putin un an Schema Simplificata pentru Micii Fermieri din cadrul Pilonului I (campania 2015) aferenta Cererii unice de finantare de la APIA. De asemenea, pentru a putea accesa submasura 6.5 pe perioada anului 2016, este necesar ca fermierul sa notifice APIA ca doreste retragerea din Schema Simplicata mentionata mai sus.

Citeşte mai departe...

Submasurile PNDR 2016 care vor fi lansate in perioada urmatoare

Submasuri PNDR 2016 lansate in iulie si august 2016In lunile iulie si august vor fi lansate unele din cele mai asteptate submasuri de finantare pentru fermieri si mediul rural prin Programul National de Dezvoltare Rurala. Din acestea amintim submasura 6.2 – Sprijin pentru infiintarea activitatilor neagricole in zone rurale, submasura 9.1 – Infiintarea grupurilor de producatori in sectorul agricol si submasura 6.5 – Schema pentru micii fermieri.

Citeşte mai departe...

Baza de Date cu preturi de referinta include acum si preturile promotionale la masinile si utilajele agricole

Update baza cu Preturi de Referinta BDPR masini utilaje si echipamenteAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) actualizeaza in mod constant Baza de Date cu Preturi de Referinta (BDPR) pentru masini, utilaje si echipamente specializate. Un nou element este evidentierea preturilor promotionale la masinile, utilajele si echipamentele agricole, iar o alta noutate este includerea dolarului american ca moneda de exprimare a unui echipament pe langa EURO.

Citeşte mai departe...

Noutati

Produsele romanesti, degustate la “Saptamana verde 2017”

20-01-2017 Targuri si expozitii

Produsele romanesti, degustate la “Saptamana verde 2017”

In perioada 20-29 ianuarie 2017 va avea loc, la Berlin, R.F. Germania, cea de a 91-a editie a expozitiei internationale „Saptamana Verde”. La aceasta editie, MADR a inchiriat un stand, in cadrul caruia vizitatorii vor putea degusta produse precum: Magiun de prune Topoloveni (IGP), Salam de Sibiu (IGP), Telemea de Ibanesti (DOP). De asemenea, printre produsele romanesti expuse se vor regasi Cascavalul de Saveni, branza de burduf in coaja de brad, pastravul afumat in cobza de brad, Tuica de Arges,... Mai multe>>

Se emit ordinele de plata catre cei 11.693 de beneficiari ai motorinei subventionate pe trim. III 2016

19-01-2017 Plati APIA

Se emit ordinele de plata catre cei 11.693 de beneficiari ai motorinei subventionate pe trim. III 2016

In baza ordinului ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 3 din data de 11 ianuarie 2017, de astazi, 19 ianuarie 2017, au fost alimentate conturile Centrelor Judetene APIA cu suma de 119, 1 milioane lei aferenta cantitatilor de motorina utilizate in trimestrul III al anului 2016, urmand ca acestea sa emita in zilele urmatoare ordinele de plata catre cei 11.693 beneficiari. Mai multe>>

ARpicultura | 25-26 Februarie 2017, Arad

19-01-2017 Targuri si expozitii

ARpicultura | 25-26 Februarie 2017, Arad

Camera de Comerti, Industrie si Agricultura Arad organizeaza in acest an a treia editie a evenimentului ARpicultura, care va avea loc in perioada 25-26 februarie 2017, la complexul Expo Arad - complex euroregional de evenimente. Evenimentul este dedicat producatorilor si comerciantilor produselor destinate apiculturii: utilaje apicole, faguri artificiali, unelte, echipamente, stupi si accesorii, hrana si biostimulatori pentru albine si medicamente. Mai multe>>

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a intalnit cu reprezentantii fermierilor

18-01-2017 Ministerul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a intalnit cu reprezentantii fermierilor

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a condus in 17 ianuarie 2017 mai multe intalniri de lucru cu organizatiile profesionale din agricultura si industrie alimentara, fiind prezenti reprezentantii sectorului vegetal si ai sectorului zootehnic (ovine, caprine, bovine). Alaturi de ministrul Agriculturii s-au aflat secretarii de stat, Daniel Botanoiu si Alexandru Potor. Mai multe>>

Clarificarea prevederilor, conditiilor si documentelor care insotesc cererea unica de plata

17-01-2017 Legislatie agricola

Clarificarea prevederilor, conditiilor si documentelor care insotesc cererea unica de plata

Guvernul a propus o ordonanta de urgenta pentru clarificarea anumitor prevederi, a conditiilor si tipurilor de documente care insotesc cererea unica de plata. Romania, ca si alte state membre, a intampinat dificultati in implementarea noilor scheme de plati, datorita complexitatii acestora, iar situatia creata afecteaza posibilitatea fermierilor de a beneficia de aceste plati. Mai multe>>

CCE: Trebuie depuse mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente in UE

17-01-2017 Stiri agricole

CCE: Trebuie depuse mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente in UE

Potrivit Curtii de Conturi Europene, UE poate si ar trebui sa depuna mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente. Dupa cum se arata intr-un nou raport al Curtii de Conturi Europene, exista mai multe politici ale UE care au potentialul de a combate risipa de alimente, insa acest potential nu este valorificat. Masurile luate pana in prezent raman fragmentate si intermitente, iar coordonarea la nivelul Comisiei Europene lipseste. Mai multe>>

31 ianuarie, termenul limita pentru depunerea cererilor de plata a ajutorului pentru motorina

13-01-2017 Ajutor de stat

31 ianuarie, termenul limita pentru depunerea cererilor de plata a ajutorului pentru motorina

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca, pana la data de 31.01.2017 inclusiv, se depun cererile de plata a ajutorului pentru cantitatile de motorina achizitionate si utilizate in agricultura, aferente perioadei 01 octombrie - 31 decembrie 2016 (trim. IV al anului 2016). De asemenea, va informam ca Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura va efectua, in perioada imediat urmatoare, platile pentru diferenta aferenta cantita... Mai multe>>

S-au propus plafoanele si cuantumul ajutoarelor ANT si schemelor de sprijin cuplat in zootehnie

11-01-2017 Plati APIA

S-au propus plafoanele si cuantumul ajutoarelor ANT si schemelor de sprijin cuplat in zootehnie

Plafoanele si cuantumul platilor pentru schemele de sprijin cuplat in sectorul zootehnic se stabilesc anual prin hotarare a Guvernului. Pentru cererile depuse in anul 2016 ale ajutoarelor nationale tranzitorii pentru speciile bovine si ovine/caprine, suma propusa este de 189.609.057 euro, iar pentru schemele de sprijin cuplat s-a propus plafonul de 121.924.674 euro, sume distribuite astfel: Mai multe>>

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc, prioritatea ACEBOP la inceput de 2017

11-01-2017 Asociatii agricole

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc, prioritatea ACEBOP la inceput de 2017

Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania (A.C.E.B.O.P.) si-a definitivat prioritatile pentru primul trimestru al anului 2017, in cadrul unei reuniuni a Consiliului Director. Mai multe>>

INS realizeaza o ancheta privind structura exploatatiilor agricole din Romania

10-01-2017 Stiri agricole

INS realizeaza o ancheta privind structura exploatatiilor agricole din Romania

Institutul National de Statistica efectueaza Ancheta Structurala in Agricultura 2016 (ASA 2016), in conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 1166/2008 al Parlamentului European si al Consiliului, privind structura exploatatiilor agricole. Culegerea datelor in teren se va desfasura in perioada 10 ianuarie - 10 februarie 2017. Mai multe>>

Masuri pentru sustinerea produselor deficitare: Tomatele si carnea de porc

06-01-2017 Ajutor de stat

Masuri pentru sustinerea produselor deficitare: Tomatele si carnea de porc

MADR propune o Ordonanta pentru instituirea unor scheme de ajutoare de minimis/ajutoare de stat pentru sustinerea produselor deficitare in domeniul agriculturii si al cresterii animalelor. Incepand cu anul 2017, se stabilesc ca produse deficitare carnea de porc si tomatele. Mai multe>>

300 de locuri de munca in Portugalia pentru recoltare de zmeura

05-01-2017 Stiri agricole

300 de locuri de munca in Portugalia pentru recoltare de zmeura

Agentia Nationala pentru Ocuparea fortei de Munca - ANOFM anunta ca sunt 300 de locuri de munca in domeniul agricol (recoltare zmeura) in Portugalia prin intermediul Retelei EURES, respectiv 280 de culegatori zmeura si 20 sefi de echipa. Mai multe>>