Subventii agricultura

Se emit ordinele de plata catre cei 11.693 de beneficiari ai motorinei subventionate pe trim. III 2016

Ordine de plata emise pentru beneficiarii subventiei la motorina pe trim III 2016In baza ordinului ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 3 din data de 11 ianuarie 2017, de astazi, 19 ianuarie 2017, au fost alimentate conturile Centrelor Judetene APIA cu suma de 119, 1 milioane lei aferenta cantitatilor de motorina utilizate in trimestrul III al anului 2016, urmand ca acestea sa emita in zilele urmatoare ordinele de plata catre cei 11.693 beneficiari.

Citeşte mai departe...

31 ianuarie, termenul limita pentru depunerea cererilor de plata a ajutorului pentru motorina

31 ianuarie 2017 - termenul limita pentru depunerea cererilor de plata a ajutorului pentru motorinaAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca, pana la data de 31.01.2017 inclusiv, se depun cererile de plata a ajutorului pentru cantitatile de motorina achizitionate si utilizate in agricultura, aferente perioadei 01 octombrie - 31 decembrie 2016 (trim. IV al anului 2016). De asemenea, va informam ca Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura va efectua, in perioada imediat urmatoare, platile pentru diferenta aferenta cantitatilor de motorina utilizata in agricultura pentru trimestrul III 2016.

Citeşte mai departe...

S-au propus plafoanele si cuantumul ajutoarelor ANT si schemelor de sprijin cuplat in zootehnie

Plafon si cuantum ajutoare nationale tranzitorii si scheme de sprijin cuplat la bovine ovine si caprine 2016-2017Plafoanele si cuantumul platilor pentru schemele de sprijin cuplat in sectorul zootehnic se stabilesc anual prin hotarare a Guvernului. Pentru cererile depuse in anul 2016 ale ajutoarelor nationale tranzitorii pentru speciile bovine si ovine/caprine, suma propusa este de 189.609.057 euro, iar pentru schemele de sprijin cuplat s-a propus plafonul de 121.924.674 euro, sume distribuite astfel:

Citeşte mai departe...

Masuri pentru sustinerea produselor deficitare: Tomatele si carnea de porc

Ajutoare de stat pentru sustinerea produselor deficitare - Tomatele si carnea de porcMADR propune o Ordonanta pentru instituirea unor scheme de ajutoare de minimis/ajutoare de stat pentru sustinerea produselor deficitare in domeniul agriculturii si al cresterii animalelor. Incepand cu anul 2017, se stabilesc ca produse deficitare carnea de porc si tomatele.

Citeşte mai departe...

Control in exploatatiile de animale pentru respectarea ecoconditionalitatii

Control in exploatatiile de animale pentru respectarea ecoconditionalitatii ca baza de acordare a subventiilor in zootehnie pe anul 2016Incepand cu ianuarie 2017 inspectorii DSVSA vor demara un amplu control la exploatatiile non-profesionale si comerciale (inregistrate) care detin animale pentru a verifica respectarea cerintelor de ecoconditionalitate, ca baza de acordare a subventiilor pe anul 2016.

Citeşte mai departe...

Fonduri majorate pentru subventia motorinei utilizata in agricultura

Fonduri majorate pentru subventia motorinei utilizata in agriculturaSprijinul acordat in acest an agricultorilor pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura va fi mai mare dupa ce Guvernul a majorat astazi cu peste 118 milioane lei (de la 647,24 milioane lei la 765,32 milioane lei) fondurile destinate acestei scheme de ajutor de stat.

Citeşte mai departe...

Se prelungeste termenul de depunere al cererii pentru motorina

Se prelungeste termenul de depunere al cererii pentru subventia la motorina utilizata in agriculturaAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca termenul de depunere al Cererilor de solicitare a acordului prealabil pentru finantare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura pentru anul 2017, se prelungeste pana pe data de 03.01.2017, inclusiv.

Citeşte mai departe...

APIA a autorizat la plata 550.282 de beneficiari

APIA a autorizat la plata 550282 de beneficiariAPIA informeaza ca a autorizat la plata pentru Campania 2016, un numarul total de 550.282 beneficiari. Pana la aceasta data, platile finale pentru Campania 2016, s-au autorizat pentru plata unica pe suprafata (SAPS), plata redistributiva, plata de "inverzire", plata pentru tinerii fermieri, precum si platile prin Masura 13 (constrangeri naturale si specifice) si Masura 214 (agromediu).

Citeşte mai departe...

Pana la 31 decembrie se pot depune cererile de acord prealabil pentru motorina

cererile de acord prealabil pentru subventia la motorinaAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca pana la 31 decembrie 2016 se depun Cererile de acord prealabil pentru finantare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura. Ajutorul de stat se acorda producatorilor agricoli sectorul vegetal, zootehnic (bovine, ovine, caprine, porcine, pasari, albine, viermi de matase) si/sau imbunatatiri funciare care indeplinesc urmatoarele conditii:

Citeşte mai departe...

APIA a demarat autorizarea platilor finale din Campania 2016

APIA demareaza autorizarea platilor finale pentru cererile unice de plata din Campania 2016Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca a demarat procesarea si autorizarea platii finale pentru fermierii care au depus cereri unice de plata in cadrul Campaniei 2016. Pana la acest moment in curs de autorizare la plata sunt 109.161 fermieri cu suma totala de 14.506.787 euro. De asemenea, APIA a finalizat plata avansului aferent Campaniei 2016.

Citeşte mai departe...

Sprijin de 11 milioane de euro pentru producatorii de carne de porc

Ajutor de stat de 11 milioane de euro pentru producatorii de carne de porcProducatorii de carne de porc vor beneficia de un ajutor de adaptare exceptional in valoare de aproximativ 11 milioane de euro, bugetat din fonduri nationale si europene, potrivit unei Hotarari adoptate astazi de Guvern. Sprijinul are scopul sa compenseze pierderile inregistrate de producatorii de carne de porc din cauza contextului global nefavorabil, cauzat de dezechilibrul raportului dintre cerere si oferta.

Citeşte mai departe...

APIA a realizat plati record la avansul campaniei 2016 de plati directe

APIA a realizat plati record la avansul campaniei 2016 de plati directeAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca pana astazi, 28.11.2016, a autorizat la plata suma totala de 859.709.731,41 milioane euro, reprezentand avans aferent Campaniei 2016, pentru un numar de 750.474 fermieri care au depus Cerere unica de plata. Este o valoare record a platilor in avans pe care le face Romania pe o campanie de plati directe.

Citeşte mai departe...

Guvernul propune un ajutor pentru compensarea pierderilor de venit ale crescatorilor de porcine

ajutor pentru compensarea pierderilor de venit ale crescatorilor de porcine de carneGuvernul a propus o hotarare pentru distribuirea unei sume pentru producatorii de carne de porc reprezentata de un ajutor de adaptare exceptional de 5.448.041,5 euro, precum si un sprijin suplimentar in valoare egala cu ajutorul de adaptare exceptional. Ajutorul se va acorda producatorilor care au ca activitate agricultura la scara mica si aplicarea unor metode de productie care nu dauneaza mediului si climei.

Citeşte mai departe...

Se suplimenteaza ajutorul de minimis pentru achizitia de juninci si tauri de rasa

Se suplimenteaza ajutorul de minimis pentru achizitia de juninci si tauri de rasaGuvernul propune o hotarare pentru majorarea resurselor financiare necesare aplicarii schemei de ajutor de minimis pentru achizitionarea de catre producatorii agricoli de juninci din rase specializate de taurine, juninci din specia bubaline si/sau tauri de reproductie din rase de carne.

Citeşte mai departe...

Ajutor de minimis pentru achizitionarea de porcine de reproductie din rase pure si/sau hibride

Ajutor de minimis pentru achizitionarea de porci de reproductie din rase pure si hibrideCrescatorii de porcine vor primi o subventie pentru a cumpara animale de reproductie din rase pure sau hibride. Guvernul a aprobat in sedinta de astazi o schema de ajutor de minimis in sectorul zootehnic prin care se acorda, la achizitionare, o suma de maxim 3.000 lei/cap vierus din rasa pura sau hibrid, maxim 1.100 lei/cap scrofita din rasa pura si maxim 600 lei/cap scrofita hibrida.

Citeşte mai departe...

Ajutor de stat - Sprijin pentru Prima Impadurire si crearea de suprafete impadurite, submasura 8.1

Ghidul Solicitantului si documentatia pentru Schema de ajutor de stat Sprijin pentru PRIMA IMPADURIRE si crearea de suprafete impadurite submasura 8-1A fost publicat Ghidul Solicitantului si documentele relevante pentru implementarea Schemei de ajutor de stat ”Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite”, submasura 8.1.

Citeşte mai departe...

MADR propune suplimentarea ajutorului de achizitionare berbeci/tapi pentru plata tuturor beneficiarilor

suplimentarea ajutorului de achizitionare berbeci si tapi de rasaAvand in vedere ca suma rezultata in urma centralizarii cererilor de accesare a ajutorului pentru achizitionarea de berbeci/tapi de reproductie din rase specializate depaseste suma prevazuta in Hotararea Guvernului nr.638/2016 si tinand cont ca beneficiarii indeplinesc aceleasi conditii de eligibilitate pentru accesarea schemei de ajutor, Ministerul Agriculturii propune suplimentarea resurselor financiare necesare schemei.

Citeşte mai departe...

Aproape 500.000 de fermieri au fost autorizati la plata avansului pentru campania 2016

Aproape 500000 de fermieri au fost autorizati la plata avansului subventiilor pe 2016Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca pana astazi, 03.11.2016, a autorizat la plata suma totala de 485,4 milioane euro, reprezentand avans aferent Campaniei 2016, pentru un numar de 496.863 fermieri care au depus Cerere unica de plata.

Citeşte mai departe...

Pana la 31 octombrie se pot depune cererile de plata a ajutorului pentru motorina

Pana la 31 octombrie se pot depune cererile de plata a subventiei pentru motorinaAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari din sectoarele vegetal, zootehnic si imbunatatiri funciare ca pana la data de 31 octombrie, inclusiv, se depun cererile de plata a ajutorului pentru cantitatile de motorina achizitionate si utilizate in agricultura, aferente perioadei 01 iulie - 30 septembrie 2016 (trim. III al anului 2016).

Citeşte mai departe...

154.003 fermieri autorizati la avansul subventiilor din Campania 2016

154003 de fermieri au fost autorizati de APIA la plata avansului pentru subventiile din Campania 2016Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca suma totala autorizata la plata, reprezentand avans aferent Campaniei 2016, este de 128,2 milioane euro pentru un numar de 154.003 fermieri care au depus Cerere unica de plata.

Citeşte mai departe...

MADR propune un ajutor pentru achizitionarea de porcine de reproductie din rase pure si/sau hibride

ajutor pentru cumpararea de porci din rase pure sau hibrideMinisterul agriculturii a propus o hotarare pentru acordarea unui ajutor de minimis pentru achizitionarea de catre producatorii agricoli de animale de reproductie din rase pure si/sau hibride din specia porcine. Cuantumul subventiei propuse reprezinta aproximativ 50% din valoarea de piata a animalelor de reproductie, si este de maximum 3000 lei/cap vierus din rasa pura si/sau hibrid, maximum 1100 lei/cap scrofita din rasa pura si maximum 600 lei/cap scrofita hibrida.

Citeşte mai departe...

MADR propune un ajutor de minimis in agricultura, in sectorul de irigatii

Ajutor de minimis in agricultura in sectorul de irigatiiPentru a stimula cresterea suprafetelor care se iriga, precum si pentru a compensa efectele secetei pedologice asupra culturilor, s-a propus instituirea unei scheme multianuale de ajutor de minimis pentru organizatiile / federatiile utilizatorilor de apa, care aplica irigatii pe suprafete agricole din amenajari de irigatii. Schema se va aplica in toata tara, pe perioada 2017-2019.

Citeşte mai departe...

Guvernul a aprobat sumele necesare pentru a permite platile in avans catre fermieri

S-au aprobat sumele necesare pentru a permite platile in avans APIA catre fermieriGuvernul a reglementat astazi acordarea unui imprumut de peste 1,43 miliarde lei, din partea Ministerului Finantelor Publice catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Masura a fost luata pentru a asigura o parte din resursele financiare necesare Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) pentru plata avansurilor din schemele de plati directe pentru agricultura finantate din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) pentru anul 2016, respectiv:

Citeşte mai departe...

APIA a demarat platile in avans pentru subventiile din Campania 2016

APIA demareaza plata avansului pentru subventiile din Campania 2016Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, incepand de astazi, 17.10.2016, a demarat procesarea si autorizarea platilor in avans pentru fermierii care au depus cereri unice de plata in cadrul Campaniei 2016.

Citeşte mai departe...

Achim Irimescu: Avansul platilor pe suprafata incepe de saptamana viitoare

MADR - Avansul platilor pe suprafata incepe de saptamana viitoareIn cadrul targului de produse agroalimentare organizat la MADR, ministrul Achim Irimescu a precizat ca fermierii vor incasa avansul pe suprafata incepand de saptamana viitoare, suma estimata a fi platita de APIA fiind de peste un miliard de euro.

Citeşte mai departe...

Documentele necesare pentru obtinerea ajutorului de achizitionare a bovinelor de rasa

Documentele necesare pentru subventia de achizitionare a bovinelor de rasaIn Monitorul Oficial nr. 808 din 13 octombrie 2016, a fost publicata Hotararea de Guvern nr. 723/2016, privind aprobarea schemei “Ajutor de minimis pentru achizitionarea de catre producatorii agricoli de juninci din rase specializate de taurine, juninci din specia bubaline si/sau tauri de reproductie din rase de carne”. Pentru obtinerea ajutorului de minimis, beneficiarii care indeplinesc criteriile de eligibilitate intocmesc cereri si le depun la Directia pentru Agricultura Judeteana, insotite de urmatoarele documente:

Citeşte mai departe...

Modul de alocare a fondurilor prin Programul National Apicol 2016

subventii apicultura - Alocarea fondurilor prin Programul National Apicol 2016Avand in vedere prevederile art. 11.3 din Normele de aplicare ale Programului National Apicol 2014-2016 ale HG nr. 1050/2013, dupa centralizarea si verificarea cererilor de plata, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura informeaza ca pentru anul 2016 modul de stabilire a nivelului sprijinului financiar pentru fiecare actiune este urmatoarea:

Citeşte mai departe...

APIA efectueaza plata diferentei pentru sprijinul cuplat la bovine

APIA efectueaza plata diferentei pentru sprijinul cuplat la bovine - bivolite de lapte taurine de carne si vaci de lapteAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca astazi, 14 octombrie, efectueaza plata diferentei rezultate ca urmare a stabilirii noilor cuantumuri pentru sprijinul cuplat in sectorul zootehnic, specia bovine, categoriile bivolite de lapte, taurine din rase de carne si metisii acestora si vaci de lapte – Campania 2015.

Citeşte mai departe...

Sprijinul cuplat: Se propune dublarea plafonului maxim pentru legume cultivate in sere

Subventii cultivare plante - Sprijinul cuplat legume cultivate in sere si solariiIncepand de astazi se afla in dezbatere publica o hotarare pentru modificarea plafoanelor alocate schemelor de sprijin cuplat pentru legume cultivate in sere si solarii pentru anul de plata 2015.

Citeşte mai departe...

Situatia subventiilor din agricultura dezbatuta la Romanian Agribusiness Conference 2016

Situatia subventiilor agricole la Romanian Agribusiness ConferenceSituatia actuala a subventiilor din agricultura romaneasca a fost analizata si dezbatuta pe 7 octombrie 2016 la cea de-a patra editie a conferintei “Romanian Agribusiness Conference”, eveniment care a reunit intr-un mediu dinamic factori de decizie si cei mai importanti jucatori din domeniul agricol.

Citeşte mai departe...

APIA va efectua plata in avans pentru Campania 2016 in perioada 16 octombrie-30 noiembrie

APIA va efectua plata in avans a subventiilor din Campania 2016Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, in perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2016, va efectua plata in avans aferenta Campaniei 2016.

Citeşte mai departe...

Ajutor de minimis pentru crescatorii de bovine/bubaline pentru achizitia de juninci si tauri de rasa

Subventii crescatori de bovine-bubaline pentru achizitia de juninci si tauri de rasaIn sedinta Guvernului din 5 octombrie 2016 a fost aprobata, printr-o Hotarare, schema 'Ajutor de minimis pentru achizitionarea de catre producatorii agricoli de juninci din rase specializate de taurine, juninci din specia bubaline si/sau tauri de reproductie din rase de carne'. Valoarea totala a schemei este de 18.150.000 lei si se asigura integral de la bugetul de stat.

Citeşte mai departe...

Noutati

Produsele romanesti, degustate la “Saptamana verde 2017”

20-01-2017 Targuri si expozitii

Produsele romanesti, degustate la “Saptamana verde 2017”

In perioada 20-29 ianuarie 2017 va avea loc, la Berlin, R.F. Germania, cea de a 91-a editie a expozitiei internationale „Saptamana Verde”. La aceasta editie, MADR a inchiriat un stand, in cadrul caruia vizitatorii vor putea degusta produse precum: Magiun de prune Topoloveni (IGP), Salam de Sibiu (IGP), Telemea de Ibanesti (DOP). De asemenea, printre produsele romanesti expuse se vor regasi Cascavalul de Saveni, branza de burduf in coaja de brad, pastravul afumat in cobza de brad, Tuica de Arges,... Mai multe>>

Se emit ordinele de plata catre cei 11.693 de beneficiari ai motorinei subventionate pe trim. III 2016

19-01-2017 Plati APIA

Se emit ordinele de plata catre cei 11.693 de beneficiari ai motorinei subventionate pe trim. III 2016

In baza ordinului ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 3 din data de 11 ianuarie 2017, de astazi, 19 ianuarie 2017, au fost alimentate conturile Centrelor Judetene APIA cu suma de 119, 1 milioane lei aferenta cantitatilor de motorina utilizate in trimestrul III al anului 2016, urmand ca acestea sa emita in zilele urmatoare ordinele de plata catre cei 11.693 beneficiari. Mai multe>>

ARpicultura | 25-26 Februarie 2017, Arad

19-01-2017 Targuri si expozitii

ARpicultura | 25-26 Februarie 2017, Arad

Camera de Comerti, Industrie si Agricultura Arad organizeaza in acest an a treia editie a evenimentului ARpicultura, care va avea loc in perioada 25-26 februarie 2017, la complexul Expo Arad - complex euroregional de evenimente. Evenimentul este dedicat producatorilor si comerciantilor produselor destinate apiculturii: utilaje apicole, faguri artificiali, unelte, echipamente, stupi si accesorii, hrana si biostimulatori pentru albine si medicamente. Mai multe>>

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a intalnit cu reprezentantii fermierilor

18-01-2017 Ministerul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a intalnit cu reprezentantii fermierilor

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a condus in 17 ianuarie 2017 mai multe intalniri de lucru cu organizatiile profesionale din agricultura si industrie alimentara, fiind prezenti reprezentantii sectorului vegetal si ai sectorului zootehnic (ovine, caprine, bovine). Alaturi de ministrul Agriculturii s-au aflat secretarii de stat, Daniel Botanoiu si Alexandru Potor. Mai multe>>

Clarificarea prevederilor, conditiilor si documentelor care insotesc cererea unica de plata

17-01-2017 Legislatie agricola

Clarificarea prevederilor, conditiilor si documentelor care insotesc cererea unica de plata

Guvernul a propus o ordonanta de urgenta pentru clarificarea anumitor prevederi, a conditiilor si tipurilor de documente care insotesc cererea unica de plata. Romania, ca si alte state membre, a intampinat dificultati in implementarea noilor scheme de plati, datorita complexitatii acestora, iar situatia creata afecteaza posibilitatea fermierilor de a beneficia de aceste plati. Mai multe>>

CCE: Trebuie depuse mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente in UE

17-01-2017 Stiri agricole

CCE: Trebuie depuse mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente in UE

Potrivit Curtii de Conturi Europene, UE poate si ar trebui sa depuna mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente. Dupa cum se arata intr-un nou raport al Curtii de Conturi Europene, exista mai multe politici ale UE care au potentialul de a combate risipa de alimente, insa acest potential nu este valorificat. Masurile luate pana in prezent raman fragmentate si intermitente, iar coordonarea la nivelul Comisiei Europene lipseste. Mai multe>>

31 ianuarie, termenul limita pentru depunerea cererilor de plata a ajutorului pentru motorina

13-01-2017 Ajutor de stat

31 ianuarie, termenul limita pentru depunerea cererilor de plata a ajutorului pentru motorina

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca, pana la data de 31.01.2017 inclusiv, se depun cererile de plata a ajutorului pentru cantitatile de motorina achizitionate si utilizate in agricultura, aferente perioadei 01 octombrie - 31 decembrie 2016 (trim. IV al anului 2016). De asemenea, va informam ca Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura va efectua, in perioada imediat urmatoare, platile pentru diferenta aferenta cantita... Mai multe>>

S-au propus plafoanele si cuantumul ajutoarelor ANT si schemelor de sprijin cuplat in zootehnie

11-01-2017 Plati APIA

S-au propus plafoanele si cuantumul ajutoarelor ANT si schemelor de sprijin cuplat in zootehnie

Plafoanele si cuantumul platilor pentru schemele de sprijin cuplat in sectorul zootehnic se stabilesc anual prin hotarare a Guvernului. Pentru cererile depuse in anul 2016 ale ajutoarelor nationale tranzitorii pentru speciile bovine si ovine/caprine, suma propusa este de 189.609.057 euro, iar pentru schemele de sprijin cuplat s-a propus plafonul de 121.924.674 euro, sume distribuite astfel: Mai multe>>

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc, prioritatea ACEBOP la inceput de 2017

11-01-2017 Asociatii agricole

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc, prioritatea ACEBOP la inceput de 2017

Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania (A.C.E.B.O.P.) si-a definitivat prioritatile pentru primul trimestru al anului 2017, in cadrul unei reuniuni a Consiliului Director. Mai multe>>

INS realizeaza o ancheta privind structura exploatatiilor agricole din Romania

10-01-2017 Stiri agricole

INS realizeaza o ancheta privind structura exploatatiilor agricole din Romania

Institutul National de Statistica efectueaza Ancheta Structurala in Agricultura 2016 (ASA 2016), in conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 1166/2008 al Parlamentului European si al Consiliului, privind structura exploatatiilor agricole. Culegerea datelor in teren se va desfasura in perioada 10 ianuarie - 10 februarie 2017. Mai multe>>

Masuri pentru sustinerea produselor deficitare: Tomatele si carnea de porc

06-01-2017 Ajutor de stat

Masuri pentru sustinerea produselor deficitare: Tomatele si carnea de porc

MADR propune o Ordonanta pentru instituirea unor scheme de ajutoare de minimis/ajutoare de stat pentru sustinerea produselor deficitare in domeniul agriculturii si al cresterii animalelor. Incepand cu anul 2017, se stabilesc ca produse deficitare carnea de porc si tomatele. Mai multe>>

300 de locuri de munca in Portugalia pentru recoltare de zmeura

05-01-2017 Stiri agricole

300 de locuri de munca in Portugalia pentru recoltare de zmeura

Agentia Nationala pentru Ocuparea fortei de Munca - ANOFM anunta ca sunt 300 de locuri de munca in domeniul agricol (recoltare zmeura) in Portugalia prin intermediul Retelei EURES, respectiv 280 de culegatori zmeura si 20 sefi de echipa. Mai multe>>