APIA Arad elibereaza adeverinte pentru crescatorii de ovine si caprine

 

Centrul judetean A.P.I.A. Arad a finalizat autorizarea la plata a cererilor depuse de catre crescatorii de ovine caprine prin care au solicitat acordarea unui sprijin financiar pe cap de animal in anul 2010.




In urma verificarilor si controalelor efectuate, pentru cele 1149 de cereri depuse (1080 pentru ovine, 69 pentru caprine) rezulta un numar de 1132 cereri eligibile cu un efectiv de 327147 capete ovine si caprine, judetul Arad situandu-se astfel pe locul 3 la nivel de tara.

 

Nivelul primei este de 40 lei/cap de animal  eligibil, valoarea totala a sprijinului fiind 12928612 lei ( 3.000.000 euro) din care 12737732 lei pentru ovine si 190880 lei pentru caprine.

 

Pentru cererile eligibile solicitantii pot opta fie pentru virarea sumei in contul bancar mentionat in cererea de plata fie pentru obtinerea unui credit bancar care se obtine in baza unei adeverinte eliberate de catre APIA CJ ARAD cu suma pe care acesta trebuie sa o acorde crescatorului de animale ovine caprine sub forma de sprijin financiar.

 

Daca crescatorul de animale opteaza pentru obtinerea creditului bancar acordat in baza adeverintei eliberate de catre APIA acesta trebuie sa se prezinte la una dintre bancile agreate de APIA de unde primeste adeverinta tip eliberata de acestea cu mentionarea contului bancar.

 

Cu aceasta adeverinta se prezinta la APIA CJ ARAD str. Fratii Neumann nr. 10, etajul III de unde primesc un alt document adeverinta tip in care este mentionata suma pe care acesta o are de primit de la APIA.

 

Cu acest document beneficiarul formei de sprijin se prezinta la aceeasi banca, unde i se întocmeste dosarul de credit.

 

APIA elibereaza aceasta adeverinta incepand cu data 20.12.2010.

 

Informatii suplimentare se pot obtine de la APIA CJ Arad, telefon 0257250340.


 

 

           Autor: Gheorghe ALDA, DIRECTOR EXECUTIV

 

Noutati

Error: No articles to display