Alte animale

Ferma de veverite

Ferma de veverite - Romania Galati - vanzare veveritePrima si singura ferma de veverite din tara s-a mutat in Galati! Cu o investitie de 1000 euro si cateva animalute, afacerea cu rozatoare a devenit acum una profitabila pentru patroni. Ferma are comenzi in toata tara.

Citeşte mai departe...

Cresterea viperelor pentru venin

ViperaCresterea viperelor pentru venin se dovedeste a fi una dintre cele mai profitabile afaceri la ora actuala, un gram de venin este mai scump decat un gram de aur (mai exact echivalentul a 80 de grame de aur) si o vipera produce cam 1,5 g de venin anual.

Citeşte mai departe...

Serpii Maicii Domnului

serpii-maicii-domnului-2 resizeIn fiecare an, in luna august, in postul Adormirii Maicii Domnului, cand crestinii praznuiesc Schimbarea la Fata (6 august) si Adormirea Maicii Domnului (15 august), un numar insemnat de serpi mici apar in jurul bisericii si a clopotnitei din localitatea Markopoulo, Grecia.

Citeşte mai departe...

Ultimul loc din lume unde traiesc urangutanii in libertate

orangutan 257637 367885 resizeSumatra (Indonezia) este singurul loc din lume unde specii rare de urangutani, rinoceri, elefanti si tigri inca vietuiesc impreuna. Este locul unde natura este inca la ea acasa. Dar totul va fi spulberat de buldozere daca nu se va intervenii pentru salvarea acestui habitat unic.

Citeşte mai departe...

Castorii din Sibiu au inundat o cultura de lucerna

castor resizeIn Romania, castorii au disparut din 1970, asa ca in anul 1996, mai multe familii au fost aduse din Germania, care spre bucuria oamenilor de stiinta, s-au adaptat imediat mediului din judetul Sibiu.

Citeşte mai departe...

Cresterea cerbilor in fermele agricole

doi-cerbi b resizePiata mondiala de carne de vanat continua sa cresca si este stimulata tot mai mult printr-un marketing agresiv.

Citeşte mai departe...

In Africa, elefantii sunt masacrati intr-un numar record

elefant resizePe tot cuprinsul Africii, elefantii sunt masacrati de braconieri intr-un numar record si coltii lor sunt taiati cu drujba pentru a se face din ei articole de lux, statui si bijuterii in Asia.

Citeşte mai departe...

Sampon uscat pentru caini

Putem sa preparam singuri acasa un sampon natural pentru caini.

Citeşte mai departe...

Animalele salbatice hranite de padurari

Animalele salbatice din padurile judetului Mehedinti sunt hranite de padurarii care au facut urme cu tractoarele spre locurile cu hrana.

Citeşte mai departe...

Ferma de vipere

In Romania exista trei specii de vipere: vipera de munte sau vipera cu cruce (vipera berus), vipera de stepa (vipera ursinii) si vipera cu corn (vipera ammodytes).

.

Citeşte mai departe...

Cursele de sanii trase de cainii din rasa Malamut

Multe curse de sanii trase de caini au loc in Alaska si fanii pot vedea intreg sezonul de concursuri care se desfasoara in perioada ianuarie - martie a fiecarui an.

Citeşte mai departe...

Specile de raci din fauna Romaniei

Dr. Lucian Parvulescu de la Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie (Universitatea de Vest Timișoara) ne ofara o harta cu distributia specilor de raci din Romania.

Citeşte mai departe...

Carnea de ren “LAPIN PORON KUIVALIHA" DOP

„Lapin Poron kuivaliha” DOP (carne uscata de ren din Laponia) este produs din muschi intreg (grupe de muschi) si din bucati de muschi.

Citeşte mai departe...

Prima ferma de bizoni din Romania

Un austriac investeste la Sinteu, Judetul Bihor, printre altele si intr-o ferma de bizoni americani.

Citeşte mai departe...

Pensiunea pentru animale

Va place enorm sa petreceti timp cu cainele dumneavoastra, dar de cand aveti noua slujba, parca nu mai reusiti sa gasiti timp sa o faceti, iar cand gasiti, sunteti prea obosit sa faceti miscare cu el. In timpul zilei, cainele sta singur, latra, vecinii fac scandal.

Citeşte mai departe...

Ministerul Agriculturii scoate la licitatie 44 de fonduri de vanatoare

 

Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) va organiza o licitatia publica pentru atribuirea dreptului de gestionare a faunei cinegetice din cadrul a 44 de fonduri cinegetice, a anuntat, miercuri, MAPDR, printr-un comunicat de presa. 

Citeşte mai departe...

Cele mai ucigatoare animale din lume

 

 

 

Pe lista celor mai ucigatoare animale se regasesc marele rechin alb, leul, crocodilul de apa sarata, elefantul african sau ursul polar. Dar primele animale ucigatoare sunt:

Citeşte mai departe...

Stridiile HUITRES MARENNES OLERON

 

 

 

STRIDIILE au fost inregistrate in Registrul denumirilor de origine protejate si al indicatiilor geografice protejate, cu denumirea HUITRES MARENNES OLERON (IGP), de catre statul membru Franta.

Citeşte mai departe...

Renul

 

Renul (Rangifer tarandus), sau caribu, este raspandit in America de Nord si in toata zona Artica si Subartica a Europei si Asiei.

Citeşte mai departe...

Ferma de lame

alpaca.jpg
Lama este un animal bland, minunat, valoros care include speciile camels, llamas, vicunas, si guanacos. Traieste doar in campiile inalte din Peru si Bolivia.

Citeşte mai departe...

Viper Zone


Am primit pe adresa de contact, mai multe intrebari referitoare la cresterea viperelor pentru venin. Recomand celor interesati de cresterea viperelor sa ia legatura cu firma Viper Zone. Incepand cu anul 2006, firma Viper Zone ofera solutii de asistenta in domeniul cresterii viperelor pentru venin. Va poate oferii tot ceea ce presupune un sistem informational complet bazat pe legislatia in vigoare.

Citeşte mai departe...

Cresterea racilor


Cresterea racilor cunoaste o amploare foarte mare deoarece are o carne ce este considerata o delicatese. .

Citeşte mai departe...

Fermele de vanat

 

In Noua Zeelanda sunt 300 de ferme, in care se cresc peste 30 000 de capriori, acelasi profil avandu-l alte zeci si chiar sute de ferme existente in Australia, Suedia.

.

Citeşte mai departe...

Produsele de vanat

 

 

Produsele de vanat sunt fara concurenta in Europa. Domeniul cel mai interesant pe Piata Interna a Uniunii Europene sunt mezelurile de vanat.

.

Citeşte mai departe...

Cresterea broastelor

 

Pulpele de pui de balta (picioare de broasca) – constituie cea mai cunoscuta mancare frantuzeasca din lume. Este un fel de mancare ce starneste deopotriva admiratie si controverse.

.

Citeşte mai departe...

Noutati

Asigurarea confortului la gainile ouatoare

24-01-2017 Gaini

Asigurarea confortului la gainile ouatoare

Metabolismul pasarilor este foarte ridicat. Furajul ingerat este repede asimilat de organism si transformat fie in substante nutritive necesare vietii, cresterii in greutate, activitatii zilnice cat si in materii necesare productiilor pe care le asteptam de la ele, in cazul de fata - oua. Acest avantaj are, insa, un inconvenient... Mai multe>>

Pregatirea si desfasurarea campaniei de fatari la ovine

16-01-2017 Ovine si caprine

Pregatirea si desfasurarea campaniei de fatari la ovine

Campania de fatari la ovine se desfasoara, in sistemul traditional, incepand cu ultima decada din ianuarie, luna februarie si prima decada a lunii martie, in functie de data introducerii berbecilor reproducatori in turmele cu oile stabilite pentru reproductie. Mai multe>>

Recomandari privind prevenirea bolilor la albine

11-01-2017 Albine

Recomandari privind prevenirea bolilor la albine

Apicultura, in Romania, este o afacere cat se poate de viabila, fiind favorizata de o clima blanda si de o natura darnica, ce dainuie din martie pana in octombrie, respectiv, plante melifere variate, paduri intinse de tei si salcami, suprafete mari cultivate cu pomi fructiferi si floarea soarelui, activitate care asigura unui important segment din populatie indeletniciri permanente, sau ca o a doua ocupatie, precum si venituri banesti consistente. Mai multe>>

ANSVSA: Protejarea animalelor in perioadele cu temperaturi foarte scazute, vant puternic si caderi masive de zapada

10-01-2017 Animale

ANSVSA: Protejarea animalelor in perioadele cu temperaturi foarte scazute, vant puternic si caderi masive de zapada

Pe fondul avertizarilor meteorologice pentru fenomene severe (temperaturi deosebit de scazute, caderi masive de zapada), ANSVSA recomanda crescatorilor de animale, transportatorilor de animale si organizatorilor de targuri in care se comercializeaza animale vii urmatoarele masuri: Mai multe>>

Eliberarea Certificatului de Origine (CO) la bovine

10-01-2017 Bovine

Eliberarea Certificatului de Origine (CO) la bovine

Pentru a beneficia de sprijinul cuplat, animalele trebuie inscrise in Registrul genealogic al rasei. Fermierii interesati trebuie sa se adreseze asociatiilor acreditate pentru efectuarea controlului oficial al performantelor productive (COP) la nivel national. Pentru eliberarea Certificatelor de Origine la bovine, fermierii solicitanti trebuie sa transmita catre Asociatia care le efectueaza COP-ul (controlul oficial al perfomantelor), in forma scrisa sau scanate pe e-mail, urmatoarele documente: Mai multe>>

Prevenirea imbolnavirilor la animale si pasari in perioada cu temperaturi scazute

06-01-2017 Sanitar / veterinar

Prevenirea imbolnavirilor la animale si pasari in perioada cu temperaturi scazute

Ninsorile si temperaturile scazute din perioada de iarna, pot afecta starea fiziologica si de sanatate a efectivelor de animale si pasari care sunt crescute in fermele comerciale sau in gospodariile ale populatiei, daca nu sunt respectate normelor de protectie si bunastare, prin care sa se asigure toate conditiile impuse in aceasta perioada si care se refera la biosecuritate, adapostire, hranire, ingrijire, exploatare, transportul la alte locatii. Mai multe>>

Acomodarea si intrarea in ouat a puicutelor

03-01-2017 Gaini

Acomodarea si intrarea in ouat a puicutelor

Transferul in adapostul de adulte trebuie facut intre 18 si 19 saptamani, fiind contraindicat dupa 20 de saptamani. Perioada de transfer pana la intrarea in ouat se cheama perioada de acomodare si are ca scop adaptarea pasarilor in noul mediu. In aceasta perioada riscul imbolnavirilor este minim, iar cerintele nutritionale reduse, ceea ce-l poate face pe gospodar sa fie optimist, insa nu intotdeauna justificat. Mai multe>>

Pescuitul recreativ in habitatele piscicole naturale se va desfasura pe baza permiselor de pescuit

16-12-2016 Pescuit

Pescuitul recreativ in habitatele piscicole naturale se va desfasura pe baza permiselor de pescuit

Conform prevederilor art. 23, alin.(1) din Ordonanta de Urgenta nr. 85/23.11.2016, pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul si acvacultura: "pescuitul recreativ in habitatele piscicole naturale se practica in baza unui permis de pescuit emis de catre beneficiarul contractului de utilizare a resurselor acvatice vii in scop recreativ." Mai multe>>

Recomandari privind regimul de comercializare al oualor

16-12-2016 Pasari

Recomandari privind regimul de comercializare al oualor

Cresterea pasarilor, in general, este o preocupare importanta pentru un segment de populatie, activitate care, in functie de sistemul de crestere, asigura crescatorului o sursa de hrana in gospodaria proprie, dar si venituri substantiale prin valorificarea de pasari vi, sau oua obtinute, de la pasari crescute in exploatatii comeciale, in sistem ecologic sau industrial. Mai multe>>

Cresterea porcului pentru carne si grasime

15-12-2016 Porcine

Cresterea porcului pentru carne si grasime

Prin acest sistem de crestere si ingrasare se urmareste obtinerea de la porci a unor carcase la care raportul carne si grasime este foarte apropiat. Mai multe>>

Pescuitul in Marea Neagra: Consiliul European stabileste limitele de captura pentru 2017

12-12-2016 Pescuit

Pescuitul in Marea Neagra: Consiliul European stabileste limitele de captura pentru 2017

Consiliul European a convenit, in 12 decembrie 2016, cu privire la posibilitatile de pescuit pentru cele mai importante stocuri de peste din punct de vedere comercial din Marea Neagra pentru 2017. Aceasta decizie afecteaza Bulgaria si Romania. Mai multe>>