Alte animale

Ferma de veverite

Ferma de veverite - Romania Galati - vanzare veveritePrima si singura ferma de veverite din tara s-a mutat in Galati! Cu o investitie de 1000 euro si cateva animalute, afacerea cu rozatoare a devenit acum una profitabila pentru patroni. Ferma are comenzi in toata tara.

Citeşte mai departe...

Cresterea viperelor pentru venin

ViperaCresterea viperelor pentru venin se dovedeste a fi una dintre cele mai profitabile afaceri la ora actuala, un gram de venin este mai scump decat un gram de aur (mai exact echivalentul a 80 de grame de aur) si o vipera produce cam 1,5 g de venin anual.

Citeşte mai departe...

Serpii Maicii Domnului

serpii-maicii-domnului-2 resizeIn fiecare an, in luna august, in postul Adormirii Maicii Domnului, cand crestinii praznuiesc Schimbarea la Fata (6 august) si Adormirea Maicii Domnului (15 august), un numar insemnat de serpi mici apar in jurul bisericii si a clopotnitei din localitatea Markopoulo, Grecia.

Citeşte mai departe...

Ultimul loc din lume unde traiesc urangutanii in libertate

orangutan 257637 367885 resizeSumatra (Indonezia) este singurul loc din lume unde specii rare de urangutani, rinoceri, elefanti si tigri inca vietuiesc impreuna. Este locul unde natura este inca la ea acasa. Dar totul va fi spulberat de buldozere daca nu se va intervenii pentru salvarea acestui habitat unic.

Citeşte mai departe...

Castorii din Sibiu au inundat o cultura de lucerna

castor resizeIn Romania, castorii au disparut din 1970, asa ca in anul 1996, mai multe familii au fost aduse din Germania, care spre bucuria oamenilor de stiinta, s-au adaptat imediat mediului din judetul Sibiu.

Citeşte mai departe...

Cresterea cerbilor in fermele agricole

doi-cerbi b resizePiata mondiala de carne de vanat continua sa cresca si este stimulata tot mai mult printr-un marketing agresiv.

Citeşte mai departe...

In Africa, elefantii sunt masacrati intr-un numar record

elefant resizePe tot cuprinsul Africii, elefantii sunt masacrati de braconieri intr-un numar record si coltii lor sunt taiati cu drujba pentru a se face din ei articole de lux, statui si bijuterii in Asia.

Citeşte mai departe...

Sampon uscat pentru caini

Putem sa preparam singuri acasa un sampon natural pentru caini.

Citeşte mai departe...

Animalele salbatice hranite de padurari

Animalele salbatice din padurile judetului Mehedinti sunt hranite de padurarii care au facut urme cu tractoarele spre locurile cu hrana.

Citeşte mai departe...

Ferma de vipere

In Romania exista trei specii de vipere: vipera de munte sau vipera cu cruce (vipera berus), vipera de stepa (vipera ursinii) si vipera cu corn (vipera ammodytes).

.

Citeşte mai departe...

Cursele de sanii trase de cainii din rasa Malamut

Multe curse de sanii trase de caini au loc in Alaska si fanii pot vedea intreg sezonul de concursuri care se desfasoara in perioada ianuarie - martie a fiecarui an.

Citeşte mai departe...

Specile de raci din fauna Romaniei

Dr. Lucian Parvulescu de la Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie (Universitatea de Vest Timișoara) ne ofara o harta cu distributia specilor de raci din Romania.

Citeşte mai departe...

Carnea de ren “LAPIN PORON KUIVALIHA" DOP

„Lapin Poron kuivaliha” DOP (carne uscata de ren din Laponia) este produs din muschi intreg (grupe de muschi) si din bucati de muschi.

Citeşte mai departe...

Prima ferma de bizoni din Romania

Un austriac investeste la Sinteu, Judetul Bihor, printre altele si intr-o ferma de bizoni americani.

Citeşte mai departe...

Pensiunea pentru animale

Va place enorm sa petreceti timp cu cainele dumneavoastra, dar de cand aveti noua slujba, parca nu mai reusiti sa gasiti timp sa o faceti, iar cand gasiti, sunteti prea obosit sa faceti miscare cu el. In timpul zilei, cainele sta singur, latra, vecinii fac scandal.

Citeşte mai departe...

Ministerul Agriculturii scoate la licitatie 44 de fonduri de vanatoare

 

Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) va organiza o licitatia publica pentru atribuirea dreptului de gestionare a faunei cinegetice din cadrul a 44 de fonduri cinegetice, a anuntat, miercuri, MAPDR, printr-un comunicat de presa. 

Citeşte mai departe...

Cele mai ucigatoare animale din lume

 

 

 

Pe lista celor mai ucigatoare animale se regasesc marele rechin alb, leul, crocodilul de apa sarata, elefantul african sau ursul polar. Dar primele animale ucigatoare sunt:

Citeşte mai departe...

Stridiile HUITRES MARENNES OLERON

 

 

 

STRIDIILE au fost inregistrate in Registrul denumirilor de origine protejate si al indicatiilor geografice protejate, cu denumirea HUITRES MARENNES OLERON (IGP), de catre statul membru Franta.

Citeşte mai departe...

Renul

 

Renul (Rangifer tarandus), sau caribu, este raspandit in America de Nord si in toata zona Artica si Subartica a Europei si Asiei.

Citeşte mai departe...

Ferma de lame

alpaca.jpg
Lama este un animal bland, minunat, valoros care include speciile camels, llamas, vicunas, si guanacos. Traieste doar in campiile inalte din Peru si Bolivia.

Citeşte mai departe...

Viper Zone


Am primit pe adresa de contact, mai multe intrebari referitoare la cresterea viperelor pentru venin. Recomand celor interesati de cresterea viperelor sa ia legatura cu firma Viper Zone. Incepand cu anul 2006, firma Viper Zone ofera solutii de asistenta in domeniul cresterii viperelor pentru venin. Va poate oferii tot ceea ce presupune un sistem informational complet bazat pe legislatia in vigoare.

Citeşte mai departe...

Cresterea racilor


Cresterea racilor cunoaste o amploare foarte mare deoarece are o carne ce este considerata o delicatese. .

Citeşte mai departe...

Fermele de vanat

 

In Noua Zeelanda sunt 300 de ferme, in care se cresc peste 30 000 de capriori, acelasi profil avandu-l alte zeci si chiar sute de ferme existente in Australia, Suedia.

.

Citeşte mai departe...

Produsele de vanat

 

 

Produsele de vanat sunt fara concurenta in Europa. Domeniul cel mai interesant pe Piata Interna a Uniunii Europene sunt mezelurile de vanat.

.

Citeşte mai departe...

Cresterea broastelor

 

Pulpele de pui de balta (picioare de broasca) – constituie cea mai cunoscuta mancare frantuzeasca din lume. Este un fel de mancare ce starneste deopotriva admiratie si controverse.

.

Citeşte mai departe...

Noutati

Porcul din rasa Welsh crescut traditional

16-02-2017 Porcine

Porcul din rasa Welsh crescut traditional

Specialitatea traditionala garantata „Traditionally Reared Pedigree Welsh Pork” provine de la porci de rasa care au fost crescuti in conformitate cu un mod de productie bazat pe o practica traditionala. Mai multe>>

Sfaturi pentru reproductia taurinelor

16-02-2017 Bovine

Sfaturi pentru reproductia taurinelor

Organizarea procesului de reproductie la taurine urmareste obtinerea de la fiecare vaca a unui vitel in fiecare an. Organizarea in cele mai bune conditii a acestui proces prezinta o dubla importanta: in primul rand, se obtine un numar mare de produsi necesari pentru sporirea efectivelor si a unui surplus destinat ingrasarii si sacrificarii pentru carne; in al doilea rand, productia de lapte a vacilor este legata de desfasurarea normala a ciclurilor de reproductie. Mai multe>>

Programe profitabile de furajare a animalelor

15-02-2017 Furaje / hrana animale

Programe profitabile de furajare a animalelor

Furajele constituie mai mult de jumatate din cheltuielile de productie in cresterea animalelor si au un impact major asupra veniturilor. Producerea furajelor si utilizarea eficienta a acestora sunt esentiale in tehnologiile profitabile de crestere a animalelor. Mai multe>>

Tunsul oilor

14-02-2017 Ovine si caprine

Tunsul oilor

Perioada optima pentru tunsul oilor se stabileste in functie de rasa, factorii climatici si posibilitatile de adapostire. Oile cu lana groasa si semifina, crescute in zone de altitudine mare, fiind mai rezistente la variatiile de temperatura, se pot tunde mai devreme, chiar in prima jumatate a lunii mai. Mai multe>>

Anemia infectioasa ecvina

14-02-2017 Cabaline

Anemia infectioasa ecvina

Pentru informarea crescatorilor de cabaline, reamintim ca Anemia Infectioasa Ecvina (A.I.E.), cunoscuta si sub denumirea de febra de mlastina, este o boala virala produsa de un lentivirus cu actiune complexa, fiind raspandita pe tot globul, mai des in zonele endemice, unde exista ape statatoare sau mlastini si unde principalii vectori, insectele hematofage, se dezvolta in numar mare, fiind o afectiune la care sunt receptive toate ecvinele, indiferent de rasa, varsta, sex (cai, magari, catari). Mai multe>>

A crescut cantitatea de lapte de vaca colectata de unitatile procesatoare

11-02-2017 Bovine

A crescut cantitatea de lapte de vaca colectata de unitatile procesatoare

In anul 2016 comparativ cu anul 2015, cantitatea de lapte de vaca colectata de unitatile procesatoare a crescut cu 34108 tone (+3,7%). Cresteri ale productiei in anul 2016 fata de anul precedent au fost inregistrate la: branzeturi cu 5881 tone (+7,2%), lapte de consum cu 16851 tone (+6,5%), unt cu 728 tone (+6,5%), lapte acidulat (iaurt, iaurt de baut si alte produse lactate similare) cu 7432 tone (+3,9%) si smantana de consum cu 2448 tone (+3,6%). Mai multe>>

Colegiul Medicilor Veterinari Filiala Sibiu: Obiective si strategii pentru cresterea calitatii actului medical veterinar

07-02-2017 Cabinete veterinare

Colegiul Medicilor Veterinari Filiala Sibiu: Obiective si strategii pentru cresterea calitatii actului medical veterinar

Profesiunea de medic veterinar este o profesie liberala si independenta, care este organizata si functioneaza in baza principiului autonomiei, in cadrul forului profesional reprezentat de Colegiul Medicilor Veterinari. In acest context medicii veterinari isi propun permanent sa isi organizeze mai bine activitatea, sa raspunda eficient si profesional la solicitarile celor mai apropiati parteneri al lor, crescatorii de animale si operatorii din domeniul producerii, procesarii si comercializarii pr... Mai multe>>

Masuri dispuse de ANSVSA sub aspectul evolutiei actuale a gripei aviare

03-02-2017 Pasari

Masuri dispuse de ANSVSA sub aspectul evolutiei actuale a gripei aviare

In perioada noiembrie 2016 – prezent, in Romania s-a confirmat prezenta virusului influentei aviare, serotipul H5N8, in mediul salbatic si in 9 gospodarii ale populatiei. Influenta aviara nu a fost confirmata in exploatatii avicole comerciale. Mai multe>>

Primul curs acreditat de Apicultura Ecologica din Romania: 11-12 februarie 2017

31-01-2017 Albine

Primul curs acreditat de Apicultura Ecologica din Romania: 11-12 februarie 2017

Agentia de training Creative Business Management, in parteneriat cu ROMAPIS – Federatia asociatiilor apicole din Romania, lanseaza primul curs acreditat de Apicultura Ecologica din Romania, pe 11-12 februarie, in Bucuresti. Cursul se adreseaza apicultorilor care doresc sa intre in conversie cu stupina pentru a produce si comercializa miere ecologica. Mai multe>>

Supravegherea si prevenirea bolilor transmisibile la animale si de la animale la om

31-01-2017 Sanitar / veterinar

Supravegherea si prevenirea bolilor transmisibile la animale si de la animale la om

O conditie esentiala pentru realizarea unui spor de efective si implicit de produse animaliere scontate, cantitativ si calitativ, o constituie starea de sanatate a animalelor, conditie care implica responsabilitati si obligatii din partea crescatorilor de animale. Acestia au obligatia de a respecta masurile pentru a asigura protectia si bunastarea animalelor si de a evita aparitia unor boli transmisibile prin: Mai multe>>

Micii fermieri isi pot infiinta centre de sacrificare/puncte de taiere integrate in ferma

28-01-2017 Animale

Micii fermieri isi pot infiinta centre de sacrificare/puncte de taiere integrate in ferma

Micii fermieri/crescatorii de bovine, ovine, caprine si porcine pot sa isi sacrifice animalele din fermele proprii. Ieri au intrat in vigoare prevederile ”Ordinului presedintelui ANSVSA 140/2016  care stabileste conditiile minime de functionare pentru abatoarele de capacitate mica”. Prin acest act normativ se creeaza posibilitatea infiintarii unor unitati de abatorizare locale de tipul centrelor de sacrificare/puncte de taiere integrate in ferma. Mai multe>>