Furaje / hrana animale

Frunzarul - Fanul lemnos de padure

Frunzarul - Fan lemnos de padureFanul lemnos de padure sau ''frunzarul'' se poate realiza in lunile iulie si august prin curatirea diferitelor plantatii sau arbori mai in varsta. Acesta se aduna sub forma de snopi si se poate administra vara pe timp de seceta si criza de fibroase sau in timpul iernii la oi, cai si vaci.

Citeşte mai departe...

Prepararea nutreturilor murate in micile gospodarii taranesti

Prepararea nutreturilor muratePentru asigurarea unei hrane gustoase si ieftine pe timpul iernii pentru animalele gospodarului, se practica prepararea nutreturilor murate.

Citeşte mai departe...

Cum sa ameliorezi consumul de furaje la vaci, oi si capre. Sfaturi practice de la un veterinar cu experienta

Recomandari hrana animale - furajare bovine ovine si caprineObsalim este o tehnica de observatie a bovinelor, ovinelor si caprinelor care a fost dezvoltat de un veterinar francez, Dr. Bruno Giboudeau pe o perioada de 15 ani. El a descoperit ca un numar mare de simptome legate de alimentatia la vaci, oi si capre pot fi interpretate ca fiind o reflectare corecta a ratiei de furajare. Astfel, aceasta tehnica se bazeaza pe o serie de cartonase cu simptome, astfel incat fiecare agricultorul poata realiza un diagnostic primar in cazul oricaror probleme aparute, ajustand ratia in consecinta.

Citeşte mai departe...

Sursa naturala de antioxidanti pe baza de pepene galben pentru animale

Antioxidanti din pepene galben pentru hrana animalelorAntioxidantii sunt un supliment foarte indicat in timpul cresterii animalelor si etapelor cheie din productie care implica stres crescut (intarcare, vaccinare, transport, stres termic si de reproducere, etc.). Specialistii in nutritia animalelor au dezvoltat un produs natural pe baza de extract de pepene galben, bogat in enzime antioxidante si catalaza.

Citeşte mai departe...

Centru modern de cercetare si monitorizare a furajelor in cadrul Universitatii de Stat din Kansas

Centru modern de producere cercetare si monitorizare furaje KansasUn nou centru de cercetare pentru furaje, deschis recent in cadrul Universitatii de Stat Kansas, din America, permite studentilor sa castige experienta reala in munca printr-o serie de aplicatii de productie moderne, alaturi de un sistem de gestionare al ingredientelor furajere extrem de performant. Centrul de Cercetare ofera atat o sansa studentilor sa dobandeasca abilitati reale in cadrul industriei de prelucrare a furajelor si incearca in acelasi timp sa descopere noi modalitati prin care sa elimine bacteriile daunatoare din diferitele materii prime.

Citeşte mai departe...

Recomandari privind producerea depozitarea si distribuirea furajelor pentru animale

furajare animalePrincipiul de baza al politicii Uniunii Europene privind siguranta alimentara este aplicarea unei abordari integrate de tipul „de la ferma la consumator”, care sa acopere toate sectoarele lantului alimentar: productia de furaje, sanatatea plantelor si a animalelor, bunastarea animalelor, productia primara, procesarea alimentelor, depozitarea, transportul, vanzarea cu amanuntul, precum si importul si exportul acestora.

Citeşte mai departe...

Hranirea serpilor

Hrana serpilorSerpii se haranesc aproape in totalitate cu hrana vie, cu sange cald sau cu sange rece. Sunt insa si specii care se preteaza si la hrana moarta, dar uscata si pe cat posibil incalzita inainte de administrare. Practic, orice animal suficient de mic pentru a putea fi inghitit este acceptat ca hrana daca aceasta este cunoscuta si a mai fost consumata in prealabil de sarpe, altfel ea poate fi refuzata sau acceptata dupa foarte multe incercari.

Citeşte mai departe...

Pregatirea animalelor pentru perioada de pasunat

Pasunatul animalelorConform traditiei milenare, odata cu venirea primaverii, pentru unele specii de animale, respectiv, bovine, ovine, caprine si cabaline, se schimba sistemul de exploatare de la stabulatia permanenta in timpul iernii, la intretinerea in stabulatie libera pe suprafetele de pasuni. Pasunatul, ca mod de furajare, prezinta o serie de avantaje, respectiv:

Citeşte mai departe...

Lucerna si trifoiul in hrana animalelor de ferma

Furaje animale lucerna trifoiLucerna si trifoiul sunt principalele furaje de volum folosite in hrana animalelor. Cele doua culturi sunt cele mai valoroase plante de nutret, asigurand mari cantitati de proteina naturala la hectar. Aceste furaje pot fi administrate in hrana animalelor atat sub forma de masa verde la iesle cat mai ales sub forma de fan, semifan sau siloz pe timpul iernii.

Citeşte mai departe...

Masuri de prevenire a incendiilor la depozitele de furaje

prevenirea incendiilor la depozitele de furajeAvand in vedere situatia statistica a incendiilor, perioada septembrie-octombrie se caracterizeaza printr-un numar ridicat de incendii la depozitele de furaje.

Citeşte mai departe...

Importanta fosforului in alimentatia animalelor de ferma

Fosforul in alimentatia animalelorFosforul (P) este un nutrient esential pentru toate animalele. Deficitul de P este carenta cea mai raspandita dintre deficientele minerale care afecteaza animalele productive. Fosforul trebuie trebuie sa fie echilibrat in dieta animalelor cu concentratii adecvate de calciu (Ca) si vitamina D pentru crestere, reproducere, gestatie, lactatie.

Citeşte mai departe...

Beneficiile melasei in furajarea rumegatoarelor

furajarea rumegatoarelor-melasaPopulatia percepe in mod diferit proprietatile melasei. In timp ce unii oameni cred ca aceasta este numai o sursa de zahar, melasa se foloseste de fapt pentru valoarea sa de purtator de micro-elemente, potentialul sau de a lega componentele ratiei si pentru a reduce sortarea. 

Citeşte mai departe...

Furaje sanatoase pentru animale

Furaje sanatoase pentru animaleO noua campanie de informare si educare, destinata crescatorilor de animale si producatorilor de furaje va fi lansata de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si se va desfasura in perioada 11 noiembrie - 20 decembrie.

Citeşte mai departe...

Raspunsul companiei Monsanto la studiul francez

Monsanto Cuts-78091.largeslideshowUn studiu realizat de o echipa unei universitati franceze a fost publicat in revista “Food and Chemical Toxicology”. Din rezultatele acestui studiu ar reiesi efecte negative asupra sanatatii sobolanilor hraniti in laborator cu o alimentatie pe baza de porumb modificat genetic.

Citeşte mai departe...

Furajarea ovinelor

furaje ovineFurajarea si implicit procesul de absorbtie al hranei produce o acumulare a "rezervei metabolice" care sprijina o serie de scopuri: cresterea in greutate, dezvoltarea sarcinii, productia de lapte, etc. Pe scurt, cu cat cerintele de tesut sunt mai mari (cerintele nutritive), cu atat mai multi metabolitii vor fi eliminati din sange.

Citeşte mai departe...

Plante cu efect pozitiv si cu efect negativ in hrana iepurilor

Iepurii sint animale erbivore, dar nu toate plantele constituie o hrana potrivita pentru ei. Unele din ele au un efect toxic si pot provoca imbolnavirea sau chiar moartea.

Citeşte mai departe...

DEL-CA-MAG face diferenta de productivitate la animale

Romania are singurul supliment de calciu si magneziu unic in lume cu rezultate dovedite in hrana vacilor de lapte, a tineretului taurin si a puilor de carne.

Citeşte mai departe...

Furaj care asigura spor maxim la porci

 

Sporul mediu zilnic in greutate reprezinta indicatorul de eficienta economica in cresterea si ingrasarea porcilor.  Cu alte cuvinte eficienta economica depinde in cea mai mare masura de modul de furajare a animalelor..

Citeşte mai departe...

Apifonda – hrana de iarna pentru albine

Apifonda este o hrana gata preparata, sub forma de pasta, cu un spectru de zahar special destinat albinelor ce se recomanda pe perioada rece si de inactivitate a familiilor de albine.

Citeşte mai departe...

Furajele EVIALIS

Avand o jumatate de secol de experienta grupul EVIALIS ofera produse si servicii in peste 50 de tari din intreaga lume.

Citeşte mai departe...

Furajarea caprelor intr-o ferma de semisubzistenta

Din capul locului trebuie retinut faptul ca o importanta biologica si economica a speciei o reprezinta valorificarea superioara a tuturor categoriilor de nutret.

Citeşte mai departe...

Prepararea fanului

Fanul de buna calitate se foloseste in hrana animalelor in stare nepreparata iar la porci si la pasari sub forma de faina.

Citeşte mai departe...

Oferta de premixuri, concentrate, nutreturi combinate si biopreparate

I.N.C.D.B.N.A vinde din stoc sau la comanda urmatoarele produse:

Citeşte mai departe...

Faina de calciu la 25 euro/tona

 

Oferta din Republica Moldova

Citeşte mai departe...

O vizita la SANO (Ungaria)

Cursantii Makis impreuna cu cadrele universitare de la Universitatea Agricola din Timisoara au acceptat invitatia firmei SANO de a vizita fabrica sa din Ungaria in perioada 21-22 mai 2009. 

Citeşte mai departe...

Furajele ecologice

image_farm_00_t.jpg
Fermierii care cresc animale in sistem ecologic le hranesc cu furaje ecologice care ajuta animalele sa creasca, sa produca, si sa-si imbunataseasca sanatatea.

Citeşte mai departe...

Furajele de volum in hrana animalelor

1spliarba.jpg

Lucerna si trifoiul;

Cantitatile de furaje pe specii.

Citeşte mai departe...

Hranirea mieilor destinati reproductiei

 

 

Cresterea tineretului ovin pentru reproductie are o mare importanta pentru crescatorul de ovine deoarece contribuie la inlocuirea efectivului matca reformat sau la cresterea numerica a oilor mame din ferma.

.

Citeşte mai departe...

Prevenirea infestarii furajelor cu mucegaiuri

In urma unor studii efectuate, in conditii de laborator si teren, se recomanda pastrarea anumitor reguli de depozitare a furajelor in scopul de a evita infestarea acestora cu mucegaiuri.

.

Citeşte mai departe...

Alimentatia animalelor in sistem ecologic

    Alimentatia animalelor crescute ecologic nu trebuie fortata.  Se folosesc furaje, care satisfac necesitatile animalelor in diferite etape din dezvoltarea acestora.

.

Citeşte mai departe...

Noutati

Frunzarul - Fanul lemnos de padure

25-07-2016 Furaje / hrana animale

Frunzarul - Fanul lemnos de padure

Fanul lemnos de padure sau ''frunzarul'' se poate realiza in lunile iulie si august prin curatirea diferitelor plantatii sau arbori mai in varsta. Acesta se aduna sub forma de snopi si se poate administra vara pe timp de seceta si criza de fibroase sau in timpul iernii la oi, cai si vaci. Mai multe>>

Prepararea nutreturilor murate in micile gospodarii taranesti

28-05-2016 Furaje / hrana animale

Prepararea nutreturilor murate in micile gospodarii taranesti

Pentru asigurarea unei hrane gustoase si ieftine pe timpul iernii pentru animalele gospodarului, se practica prepararea nutreturilor murate. Mai multe>>

Cum sa ameliorezi consumul de furaje la vaci, oi si capre. Sfaturi practice de la un veterinar cu experienta

26-04-2016 Furaje / hrana animale

Cum sa ameliorezi consumul de furaje la vaci, oi si capre. Sfaturi practice de la un veterinar cu experienta

Obsalim este o tehnica de observatie a bovinelor, ovinelor si caprinelor care a fost dezvoltat de un veterinar francez, Dr. Bruno Giboudeau pe o perioada de 15 ani. El a descoperit ca un numar mare de simptome legate de alimentatia la vaci, oi si capre pot fi interpretate ca fiind o reflectare corecta a ratiei de furajare. Astfel, aceasta tehnica se bazeaza pe o serie de cartonase cu simptome, astfel incat fiecare agricultorul poata realiza un diagnostic primar in cazul oricaror probleme aparute... Mai multe>>

Sursa naturala de antioxidanti pe baza de pepene galben pentru animale

30-01-2016 Furaje / hrana animale

Sursa naturala de antioxidanti pe baza de pepene galben pentru animale

Antioxidantii sunt un supliment foarte indicat in timpul cresterii animalelor si etapelor cheie din productie care implica stres crescut (intarcare, vaccinare, transport, stres termic si de reproducere, etc.). Specialistii in nutritia animalelor au dezvoltat un produs natural pe baza de extract de pepene galben, bogat in enzime antioxidante si catalaza. Mai multe>>

Centru modern de cercetare si monitorizare a furajelor in cadrul Universitatii de Stat din Kansas

06-11-2015 Furaje / hrana animale

Centru modern de cercetare si monitorizare a furajelor in cadrul Universitatii de Stat din Kansas

Un nou centru de cercetare pentru furaje, deschis recent in cadrul Universitatii de Stat Kansas, din America, permite studentilor sa castige experienta reala in munca printr-o serie de aplicatii de productie moderne, alaturi de un sistem de gestionare al ingredientelor furajere extrem de performant. Centrul de Cercetare ofera atat o sansa studentilor sa dobandeasca abilitati reale in cadrul industriei de prelucrare a furajelor si incearca in acelasi timp sa descopere noi modalitati prin care sa ... Mai multe>>

Recomandari privind producerea depozitarea si distribuirea furajelor pentru animale

13-07-2015 Furaje / hrana animale

Recomandari privind producerea depozitarea si distribuirea furajelor pentru animale

Principiul de baza al politicii Uniunii Europene privind siguranta alimentara este aplicarea unei abordari integrate de tipul „de la ferma la consumator”, care sa acopere toate sectoarele lantului alimentar: productia de furaje, sanatatea plantelor si a animalelor, bunastarea animalelor, productia primara, procesarea alimentelor, depozitarea, transportul, vanzarea cu amanuntul, precum si importul si exportul acestora. Mai multe>>

Hranirea serpilor

23-06-2015 Furaje / hrana animale

Hranirea serpilor

Serpii se haranesc aproape in totalitate cu hrana vie, cu sange cald sau cu sange rece. Sunt insa si specii care se preteaza si la hrana moarta, dar uscata si pe cat posibil incalzita inainte de administrare. Practic, orice animal suficient de mic pentru a putea fi inghitit este acceptat ca hrana daca aceasta este cunoscuta si a mai fost consumata in prealabil de sarpe, altfel ea poate fi refuzata sau acceptata dupa foarte multe incercari. Mai multe>>

Pregatirea animalelor pentru perioada de pasunat

14-04-2015 Furaje / hrana animale

Pregatirea animalelor pentru perioada de pasunat

Conform traditiei milenare, odata cu venirea primaverii, pentru unele specii de animale, respectiv, bovine, ovine, caprine si cabaline, se schimba sistemul de exploatare de la stabulatia permanenta in timpul iernii, la intretinerea in stabulatie libera pe suprafetele de pasuni. Pasunatul, ca mod de furajare, prezinta o serie de avantaje, respectiv: Mai multe>>

Lucerna si trifoiul in hrana animalelor de ferma

11-02-2015 Furaje / hrana animale

Lucerna si trifoiul in hrana animalelor de ferma

Lucerna si trifoiul sunt principalele furaje de volum folosite in hrana animalelor. Cele doua culturi sunt cele mai valoroase plante de nutret, asigurand mari cantitati de proteina naturala la hectar. Aceste furaje pot fi administrate in hrana animalelor atat sub forma de masa verde la iesle cat mai ales sub forma de fan, semifan sau siloz pe timpul iernii. Mai multe>>

Masuri de prevenire a incendiilor la depozitele de furaje

22-10-2014 Furaje / hrana animale

Masuri de prevenire a incendiilor la depozitele de furaje

Avand in vedere situatia statistica a incendiilor, perioada septembrie-octombrie se caracterizeaza printr-un numar ridicat de incendii la depozitele de furaje. Mai multe>>

Importanta fosforului in alimentatia animalelor de ferma

07-08-2014 Furaje / hrana animale

Importanta fosforului in alimentatia animalelor de ferma

Fosforul (P) este un nutrient esential pentru toate animalele. Deficitul de P este carenta cea mai raspandita dintre deficientele minerale care afecteaza animalele productive. Fosforul trebuie trebuie sa fie echilibrat in dieta animalelor cu concentratii adecvate de calciu (Ca) si vitamina D pentru crestere, reproducere, gestatie, lactatie. Mai multe>>