Agricola trateaza cresterea si ingrijirea pasarilor cu alternative naturale: 100% fara antibiotice

Angajamentul Agricola pentru revolutionarea cresterii si ingrijirii puilor proveniti din gaini cu crestere lentaIncepand cu luna martie, Puiul Fericit si Cocoselul de Padure AGRICOLA sunt prezenti pe raft intr-o noua formula de ambalare, cu o noua promisiune adresata consumatorilor: niciodata antibiotice in lantul de productie. Categoria lansata de brandul romanesc a devenit un segment relevant in piata: puii Agricola proveniti din gaini cu crestere lenta din rasa Hubbard sunt apreciati de peste sapte ani de catre consumatori pentru gustul si consistenta mult mai ferma a carnii si oaselor, pentru procentul mai mare de proteina in musculatura, precum si pentru culoarea galbena a pielii si a grasimii.


Ca urmare a trendului si evolutiilor internationale privind reducerea pana la excludere a tratamentelor cu antibiotice la pasari, Agricola isi asuma sa faca aceasta trecere de tip NEXT LEVEL in abordarea ingrijirii si cresterii puilor proveniti de la gaini cu crestere lenta – niciodata antibiotice in lantul de productie al Puiului Fericit si Cocoselului de Padure de la varsta de o zi si pana la sacrificare.

 

Compania trateaza bolile pasarilor cu alternative naturale

Astfel, in situatiile care necesita grija fata de bunastarea pasarilor, au fost gasite solutii alternative, iar astazi compania foloseste exclusiv preparate naturiste: extracte din plante si uleiuri esentiale, care se adauga unui program specializat de vaccinare. Acesta este si motivul pentru care in adaposturile din inima padurii de la Brad de langa Bacau, unde cresc Puiul Fericit si Cocoselul de Padure, veterinarii prescriu de mai bine de un an doar preparate naturiste si doar in cazurile rare in care puii au nevoie de aceste suplimente.

„Am luat astfel, dupa aproape doi ani de munca sustinuta, decizia sa lansam in piata conceptul NEVER EVER ANTIBIOTICS – crescut 100% fara antibiotice. Brandul nostru si-a asumat cu responsabilitate deschiderea acestui nou segment in piata carnii de pasare din Romania, acela al puilor proveniti din gaini cu crestere lenta, cunoscuti de consumatorii nostri drept Puiul Fericit si Cocosel de Padure – primul coquelet proaspat autohton. Am crescut aceasta nisa pentru consumatorii care doresc un plus de calitate si sanatate oferindu-le un pui dintr-o rasa distincta, crescut la sol pentru o perioada de timp cu minim 50% mai mare decat in cazul puiului standard, hranit exclusiv vegetal, din care 70% porumb, controland in totalitate reproductia, incubatia, hrana, densitatile mici de crestere a puilor, abatorizarea intr-o capacitate dedicata si vanzarea. Experienta celor 7 ani de leadership in acest segment a relevat echipei noastre de profesionisti de vocatie faptul ca rasa puilor nostri proveniti din gaini cu crestere lenta este una robusta, care in conditii sporite de biosecuritate se dovedeste mai putin expusa afectiunilor de orice fel.'' declara Tatiana Cimpoesu – Vicepresedinte AGRICOLA.

Puiul Fericit si Cocoselul de Padure au adjudecat in ultimii ani premii internationale de excelenta pentru gust si calitate, ca urmare a votului unor jurii alcatuite din chefi decorati cu stele Michelin. Noua pozitionare a brandului este raspunsul unor schimbari a obisnuintelor de consum determinate de pandemie, care au directionat consumatorii romani catre un stil de viata mai sanatos, calitatea produselor fiind principalul criteriu de achizitie.

Angajamentul Agricola - revolutionarea cresterii si ingrijirii puilor proveniti din gaini cu crestere lenta

 

Uniunea Europeana interzice folosirea antibioticelor ca stimulent in cresterea puilor

Uniunea Europeana interzice folosirea antibioticelor ca stimulent in cresterea puilor, permitand insa administrarea lor doar pentru a trata eventuale boli, si asta doar in baza unei decizii a medicului veterinar. Cu toate acestea, 7 din 10 consumatori din Romania considera ca in carnea de pui exista si reziduuri de antibiotic.

Directorul Divizie Zootehnica AGRICOLA, Florin Apoltan, afirma: “Este absolut necesar sa echilibram responsabilitatea globala privind reducerea incidentei dezvoltarii bacteriilor rezistente cu bunastarea pasarilor. De asemenea, consideram ca sanatatea oamenilor – un sistem imunitar puternic – si bunastarea lor sunt datoria noastra, ca producator de hrana. In egala masura, credem ca putem contribui astfel, in mod real si onest, la diminuarea temerilor din perceptia oamenilor. Credem cu tarie ca acesta reprezinta un pas semnificativ catre obtinerea in viitor a puiului organic romanesc”.

Incepand cu 15 martie, Agricola lanseaza campania de comunicare 360º pentru promovarea Puiului Fericit – crescut 100% fara antibiotice sub line-ul: ORICE GATESTI STII CU CE GATESTI, dupa o creatie WOPA.

Campania se deruleaza pe TV, in cadrul mai multor statii nationale dintre care cele mai importante fiind ProTV, Kanal D, Digi 24, ProTV2, Antena3, Antena Stars, etc.., la radio, online pe principalele retele de sociale si site-urile de interes pentru publicul tinta, precum si la raft.


Lansarea este sustinuta si de o campanie de PR implementata in colaborare cu Agentia Rogalski Damaschin PR cu rol de informare si infotainment, avand alaturi o serie de specialisti avizati din domeniul alimentar si cel veterinar - cele mai respectate institutii de pe piata. Campania include o serie de activari care isi doresc educarea publicului pe tema alimentatiei sanatoase, intr-un format interactiv folosind un limbaj accesibil publicului larg. Detaliile pot fi urmarire pe pagina oficiala dedicata acestei lansari.

NOTA: Puii sunt organisme vii care, ca si oamenii, se pot imbolnavi pe parcursul vietii, iar legislatia UE aplicata si in Romania permite folosirea antibioticelor doar in cazurile in care se impune terapie specifica. Dupa tratamentele cu antibiotice (exclusiv in scop curativ si nu de preventie) puii pot fi sacrificati cu respectarea timpului de asteptare specific fiecarui antibiotic administrat, timp in care acesta este metabolizat si eliminat din organismul pasarilor. Respectarea acestui interval asigura ca produsul nu contine reziduuri de antibiotice peste limitele normale impuse la nivel european, astfel incat toata carnea de pui comercializata in Romania, in sistem autorizat, este sigura pentru consum.

Agricola este unul dintre cei mai mari producatori de carne de pui din Romania si principalul exportator din aceasta categorie, care in septembrie 2022 v-a implini 30 de ani de la infiintare. Agricola detine in prezent 15,4% din piata carnii de pui, este lider cu 26% din piata de semipreparate si produse de tip ready-meal, iar Salamul de Sibiu Agricola este lider in total segment Salam de Sibiu comercializat in Romania cu 52,6% cota de piata, medie, in valoare (Vector).

  

Noutati

Grupul de firme Safir este unul dintre cei mai importanti angajatori locali din regiunea Moldovei

01-11-2023 Pasari

Grupul de firme Safir este unul dintre cei mai importanti angajatori locali din regiunea Moldovei

Cu un numar impresionant de 767 de angajati activi, grupul de firme Familia Safir demonstreaza angajament pentru dezvoltarea comunitatii din judetele din regiunea Moldovei. Aproximativ 80% dintre angajatii grupului de firme sunt din judetul Vaslui si ocupa diferite roluri in cele sapte ferme, trei fabrici (de produse semipreparate si preparate, nutreturi combinate si fainuri proteice), un abator, magazine proprii, o rotiserie, precum si in departamentele suport care deservesc aceste divizii. Mai multe>>

Gripa aviara diagnosticata in judetul Teleorman

28-10-2023 Pasari

Gripa aviara diagnosticata in judetul Teleorman

Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala a confirmat prezenta virusului gripei aviare H5N1 in probele prelevate de la o pasare dintr-o gospodarie cu un efectiv de 120 de pasari (40 curci, 45 de gaste, 10 rate, 25 de gaini) din localitatea Tiganesti, judetul Teleorman. Mai multe>>

Grupul ungar Hodler Capital a incheiat un joint venture cu producatorul roman de carne de pasare Oprea Avi Com

16-03-2023 Pasari

Grupul ungar Hodler Capital a incheiat un joint venture cu producatorul roman de carne de pasare Oprea Avi Com

O echipa de avocati specializati in fuziuni si achizitii a D&B David si Baias, societatea de avocatura corespondenta PwC in Romania, a asistat Hodler Asset Management, care face parte din Hodler Capital, un holding de investitii in industria agricola si alimentara, cu sediul in Ungaria, in incheierea unui joint venture cu producatorul roman de carne de pasare Oprea Avi Com. Mai multe>>

„Green Behaviour – Clean Life” - Proiectul care promoveaza importanta protectiei mediului in sectorul avicol

01-02-2023 Pasari

„Green Behaviour – Clean Life” - Proiectul care promoveaza importanta protectiei mediului in sectorul avicol

Coordonatorul Celiz International Center din Romania si partenerul IVI din Italia si-au unit fortele pentru a implementa proiectul Erasmus+ „Green Behavior - Clean Life”, un proiect care vizeaza promovarea constientizarii aspectelor legate de protectia mediului in randul antreprenorilor din domeniul avicol. In conditiile in care schimbarile climatice devin o problema din ce in ce mai presanta, proiectul incearca sa incurajeze practicile si comportamentul sustenabil in aceasta industrie si nu num... Mai multe>>

Caz de gripa aviara confirmat la o lebada de vara in judetul Calarasi

18-11-2021 Pasari

Caz de gripa aviara confirmat la o lebada de vara in judetul Calarasi

In luna octombrie 2021, a inceput un nou sezon epidemic al virusului HPAI produs de catre pasarile salbatice migratoare. DSVSA Calarasi a fost notificata telefonic despre prezenta in localitatea Postavari, pe malul Lacului Postavari, de pe raza fondului cinegetic 20 Frumusani, comuna Frumusani, a unui cadavru de lebada. Mai multe>>

ANSVSA controleaza carnea de pasare si a ouale provenite din Polonia

28-10-2021 Pasari

ANSVSA controleaza carnea de pasare si a ouale provenite din Polonia

Actiunea a fost decisa ca urmare a numarului mare de notificari de alerta, primite in ultima perioada prin Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje (SRAAF), privind comercializarea pe teritoriul Romaniei a unor loturi de carne de pasare, provenite din Polonia, in care s-a identificat Salmonella enteritidis si/sau Salmonella typhimurium, serotipuri cu un grad ridicat de risc pentru sanatatea consumatorilor. Mai multe>>

Focarele de gripa aviara din jud. Mures si Harghita au fost stinse, iar restrictiile au fost ridicate

24-06-2021 Pasari

Focarele de gripa aviara din jud. Mures si Harghita au fost stinse, iar restrictiile au fost ridicate

In perioada 11-14 iunie au fost stinse focarele de gripa aviara care au evoluat in localitatile Ungheni, Cozma, Santana, Grebenisu de Campie din judetul Mures si Cristuru Secuiesc din judetul Harghita. Odata cu stingerea focarelor de gripa aviara au fost ridicate restrictiile de circulatie a persoanelor, a animalelor si a mijloacelor de transport pentru zonele de protectie (raza de 3 km in jurul focarului) si de supraveghere (raza de 10 km in jurul focarului). Mai multe>>

Oportunitatea de export pentru carnea de pui/pasare in Statul Qatar

12-05-2021 Pasari

Oportunitatea de export pentru carnea de pui/pasare in Statul Qatar

In data de 26 aprilie a.c., Ambasada Romaniei in Statul Qatar a fost contactata de catre reprezentatii companiei Qatar Airways Catering Company (QACC), companie care ofera servicii exclusive de catering catre Qatar Airways si alte companii aeriene care deservesc Aeroportul International Hamad din Doha, privind oportunitatea de a incheia colaborari comerciale cu producatori de carne de pasare din Romania. Mai multe>>

Bolile aparatului circulator la pasari mici

10-05-2021 Pasari

Bolile aparatului circulator la pasari mici

Aparatul circulator al pasarii este constituit din cord, organul care asigura circulatia sanguina in corp vase (artere, vene) si sange partea lichida. Importanta cordului in circulatia sanguina a pasarii rezulta si din greutatea organului care reprezinta 10% din cea corporala. La unele specii de pasari-colibri ajunge la 20%. Mai multe>>

Masuri dispuse la nivel national pentru a preveni raspandirea gripei aviare

08-05-2021 Pasari

Masuri dispuse la nivel national pentru a preveni raspandirea gripei aviare

La solicitarea Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, in seara zilei de 7 mai 2021 s-a intrunit Comitetul National pentru Situatii de Urgenta – Centrul National de Combatere a bolilor pentru adoptarea unor noi masuri in contextul diagnosticarii virusului gripei aviare la pasarile dintr-o exploatatie comerciala de pasari din localitatea Ungheni, judetul Mures. Mai multe>>

265.000 de oua contaminate cu Salmonella oprite de la comercializare de inspectorii ANSVSA

30-04-2021 Pasari

265.000 de oua contaminate cu Salmonella oprite de la comercializare de inspectorii ANSVSA

Ca urmare a controalelor inspectorilor Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) realizate in cadrul programului de control al salmonelozelor zoonotice (transmisibile de la animale la om), a fost oprit de la comercializare un lot de 265.000 de oua, contaminate cu Salmonella enteridis. Mai multe>>