Pesti

Pescuitul recreativ in habitatele piscicole naturale se va desfasura pe baza permiselor de pescuit

Pescuitul recreativ in habitatele piscicole naturale se va desfasura pe baza permiselor de pescuitConform prevederilor art. 23, alin.(1) din Ordonanta de Urgenta nr. 85/23.11.2016, pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul si acvacultura: "pescuitul recreativ in habitatele piscicole naturale se practica in baza unui permis de pescuit emis de catre beneficiarul contractului de utilizare a resurselor acvatice vii in scop recreativ."

Citeşte mai departe...

Pescuitul in Marea Neagra: Consiliul European stabileste limitele de captura pentru 2017

Pescuit in Marea Neagra - Limitele de captura 2017 pentru RomaniaConsiliul European a convenit, in 12 decembrie 2016, cu privire la posibilitatile de pescuit pentru cele mai importante stocuri de peste din punct de vedere comercial din Marea Neagra pentru 2017. Aceasta decizie afecteaza Bulgaria si Romania.

Citeşte mai departe...

Actiuni IGPR pentru protejarea fondului piscicol

Actiuni IGPR impotriva braconajului piscicolPolitia Romana actioneaza permanent pentru prevenirea si combaterea faptelor de braconajului piscicol. In primele 10 luni ale acestui an, politistii au confiscat peste 26 de tone de peste, au indisponibilizat aproape 100 de ambarcatiuni si motoare de ambarcatiuni, precum si peste 2.000 de plase monofilament. De asemenea, au fost aplicate 880 de amenzi contraventionale, in valoare de 210.000.000 de lei.

Citeşte mai departe...

Conditii mai bune de lucru pentru pescari: Consiliul UE aproba acordul dintre partenerii sociali

Conditii mai bune de lucru pentru pescariLa 13 octombrie, Consiliul a aprobat o directiva care confera efecte juridice unui acord intre partenerii sociali ai UE (Cogeca, ETF si Europeche) in sectorul pescuitului maritim. Acordul partenerilor sociali permite aplicarea Conventiei OIM din 2007 privind munca in domeniul pescuitului sa se aplice in cadrul UE.

Citeşte mai departe...

Alfredo Seafood: Piata de peste din Romania a crescut cu 3%, la 350 milioane de euro

Piata de peste din Romania este pe un trend ascendentPiata de peste si fructe de mare din Romania este pe un trend ascendent incepand cu 2013, conform estimarilor Romfood Trading, unul dintre principalii importatori si distribuitori de produse din peste si fructe de mare din Romania si dezvoltator al brandului Alfredo Seafood. Conform unui studiu realizat de Romfood Trading, in ultimul an (ian. – dec. 2015) cresterea pietei de produse din peste si fructe de mare a fost de 3%, piata ajungand la o valoare de 350 milioane euro.

Citeşte mai departe...

Statele portuare isi unesc eforturile pentru eradicarea pescuitului ilegal, nedeclarat si nereglementat

Nici o debarcare nici un pirat - Acordul privind masurile statelor portuare poate scufunda pescuitul ilegalDirectorul general al Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), Jose Graziano da Silva a publicat recent un editorial care abordeaza impactul acordului initiat de FAO pentru prevenirea pescuitului ilegal prin reglementari portuare si colaborare interguvernamentala. Acordul vizeaza si porturile adminstrate de Romania precum si pescuitul ilegal din Marea Neagra.

Citeşte mai departe...

Consumul global de peste pe cap de locuitor a depasit 20 de kilograme, pentru prima data in istorie

FAO - consumul de peste si situatia stocurilor de peste din acvacultura si pescuitConsumul global de peste pe cap de locuitor, pentru prima data in istorie, a depasit 20 de kilograme pe an, datorita cresterii semnificative a ofertei de produse de acvacultura si a cererii consistente, a capturilor record pentru anumite specii si a pierderilor reduse, se arata in raportul FAO publicat la 7 iulie. Noul raport FAO intitulat "Situatia Mondiala a zonelor de Pescuit si Acvacultura" recomanda sa fie depuse eforturi considerabile pentru reducerea pescuitului excesiv inclusiv pentru resursele piscicole din Marea Neagra unde situatia este considerata a fii "alarmanta".

Citeşte mai departe...

Cooperare Romania - Moldova pentru protectia resurselor piscicole si reglementarea pescuitului

protectia resurselor piscicole si reglementarea pescuitului pe raul Prut si in lacul de acumulare Stanca-CostestiIn perioada 27-28 iunie a.c., a avut loc la Stanca sedinta Grupului mixt de lucru, responsabil pentru aplicarea eficienta a prevederilor Acordului intre Guvernul Republicii Moldova si Guvernul Romaniei pentru cooperarea in domeniul protectiei resurselor piscicole si reglementarea pescuitului pe raul Prut si in lacul de acumulare Stanca-Costesti.

Citeşte mai departe...

S-a depistat prezenta larvelor de Anisakis in merluciul congelat cu origine Spania

Anisakis in merluciu congelat SpaniaIn data de 03.05.2016, prin Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje a fost primita o notificare din partea DSVSA Ilfov privind infestarea cu paraziti a produsului “trunchi de merluciu congelat” cu origine Spania. Transportul cu acest tip de produs era alcatuit din 6 loturi, in cantitate totala de 23.060 de kg.

Citeşte mai departe...

CE adopta propunerea de imbunatatire a conditiilor de munca in sectorul pescuitului

CE imbunatatirea conditiilor de munca in sectorul pescuituluiAstazi, in urma unui acord al partenerilor sociali cu privire la conditiile de munca din sectorul pescuitului, Comisia Europeana transpune acordul intr-o propunere legislativa de directiva. Odata adoptata de Consiliu, aceasta directiva va pune in aplicare acordul partenerilor sociali care le asigura un nivel mai ridicat de protectie pescarilor din UE.

Citeşte mai departe...

Modificari privind pescuitul in scop familial al scrumbiei

Pescuit de scrumbieAdministratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii informeaza ca in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 292/ 18.04.2016 a fost publicat Ordinul nr. 546/ 716 aprilie 2016 pentru modificarea Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale si al ministrului mediului, apelor si padurilor nr. 154/ 204/ 2016 privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in anul 2016.

Citeşte mai departe...

Piata si productia de crap in Europa

Pescuitul comercial si cresterea crapului - Piata europeana pentru crapConform unei ample analize efectuate de EUMOFA, Observatorul Pietei Uniunii Europene pentru produse provenite din pescuit si din acvacultura, piata UE pentru crapul comun (pescuit + piscicultura) este estimata la 76.000 de tone. Republica Ceha este cel mai mare producator si Polonia cel mai mare consumator, in timp ce Ungaria are cel mai mare consum de crap pe cap de locuitor, crapul fiind si cea mai consumata specie de pesti din Ungaria.

Citeşte mai departe...

Informatii privind cresterea crapului in Romania

Cresterea crapului in RomaniaCrapul este o specie de peste omnivora, care traieste in foarte multe zone, in special in Europa, America de Nord si China. Crapul este peste de apa dulce, dar se poate intalni si in ape cu pH acid. In Romania, populeaza atat ape statatoare cat si curgatoare, cu exceptia vailor si a zonelor dominate de curenti repezi.

Citeşte mai departe...

Proceduri chirurgicale specifice la pestii de acvariu

Operatie la pestii de acvariuIndepartarea maselor; Ranile; Sistemul reproducator; Vezica inotatoare; Ficatul si rinichii.

Citeşte mai departe...

Comisia Europeana propune noi masuri de conservare pentru activitatile de pescuit

Noi masuri de conservare pentru activitatile de pescuitContinuand sa isi indeplineasca angajamentele privind o mai buna legiferare, Comisia Europeana a prezentat astazi o propunere privind o serie de noi masuri de conservare pentru activitatile de pescuit din marile europene. Este vorba de norme privind modalitatile, zonele si perioadele de pescuit, care stabilesc, de asemenea, uneltele de pescuit, componenta capturilor si modul de tratare a capturilor accidentale.

Citeşte mai departe...

Cresterea pestelui in Romania

ferma-pisicola1In Romania sunt capacitati de productie in cresterea pestelui in 38 de judete. Exista peste 84.500 ha crescatorii piscicole, 15.500 ha pepiniere piscicole, 300 de ferme piscicole si 60 de pastravarii cu o suprafata de 44 ha.

Citeşte mai departe...

EUMOFA: Informatiile privind piata produselor piscicole si de acvacultura sunt disponibile acum si in limba romana

EUMOFA - piata produselor pescaresti si de acvaculturaEUMOFA, Observatorul Pietei Uniunii Europene pentru produse provenite din pescuit si din acvacultura a intrat intr-o noua etapa, odata cu lansarea site-ului intr-o formula mai usor de utilizat, cu suport pentru 24 de limbi, inclusiv romana. Site-ul prezinta utilizatorilor date fiabile si armonizate, in timp real, cu privire la sectorul pescuitului in UE, oferind informatii cu privire la produsele individuale, dar si cautari complexe in functie de tara, de saptamana, luna sau an.

Citeşte mai departe...

Idee de afacere inedita: Productia combinata de pesti si tomate

Productie combinata de pesti si tomateIn Belgia, o ferma piscicola si un producator de tomate in sera preiau provocarea agriculturii durabile. Provocarea este, de asemenea, o oportunitate pentru agricultori de a dezvolta metode ecologice si eficiente de realizare pisciculturii si legumiculturii.

Citeşte mai departe...

Lansarea Centrului de cercetari pentru inovatii si tehnologii in acvacultura, la Galati

Centrul de cercetare - tehnologii de acvaculturaPrin lansarea Centrului Roman pentru Modelarea Sistemelor Recirculante de Acvacultura, Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati a si-a propus sa aduca cel mai inalt nivel european de dotare si activitate de cercetare-dezvoltare prin crearea unui centru de cercetari experimentale multidisciplinare va permite testarea complexa a unor solutii inovatoare, tehnice si tehnologice pentru a elabora noi metode, solutii constructive si tehnologice care vor sta la baza cresterii competitivitatii sectorului de acvacultura.

Citeşte mai departe...

Efectele terapeutice ale consumului de peste

2hi-rez-peste-cu-legumePestele este unul dintre alimentele pe care nutritionistii le recomanda sa fie consumate, respectiv 2-3 portii de peste pe saptamana, in cadrul unei alimentatii echilibrate.

Citeşte mai departe...

Noile cote de pescuit in Marea Neagra alocate Romaniei pentru 2016

Cote de pescuit pentru Romania in Marea Neagra 2016Comisia Europeana a propus miercuri, 25 noiembrie, noile cote de pescuit in Marea Neagra, alocate Romaniei si Bulgariei in 2016. Astfel, cota pentru sprot se va mentine la 11.475 de tone, iar cele pentru calcan si caine-de-mare vor ramane in continuare zero, datorita deteriorarii stocurilor acestora din urma. In ce priveste cota de sprot, Romania are alocat un maximum de 30% din total. Pentru pescuitul de calcan si caine-de-mare, 2016 este al patrulea si, respectiv, al treilea an consecutiv in care pescuitul acestor specii va fi complet interzis.

Citeşte mai departe...

Viviere flotabile - solutia viitorului in acvacultura din Romania

viviere pentru acvaculturaVivierele plutitoare sau, asa cum mai sunt denumite, viviere flotabile, reprezinta o solutie moderna, intensiva de crestere a pestelui. Datorita eficacitatii sale si a subventiilor acordate de guverne, aceasta optiune a castigat din ce in ce mai multi adepti in randul piscicultorilor.

Citeşte mai departe...

Renumitul hering ''HOLLANDSE MAATJESHARING”

img46Heringul ''HOLLANDSE MAATJESHARING”, Olanda a fost inregistrat ca si Specialitate Traditionala Garantata (STG).

Citeşte mai departe...

ANPA a organizat o noua sesiune de pregatire a inspectorilor piscicoli de la Marea Neagra

ANPA pregatire inspectori piscicoliIn perioada 8-9 octombrie 2015, Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura a organizat o noua sesiune de pregatire a inspectorilor piscicoli de la Marea Neagra. Instruirea a avut loc cu sprijinul expertilor EFCA in legislatia europeana din domeniul pescuitului – Vincent Chapel si Christ Roobrouck.

Citeşte mai departe...

Recomandari privind comercializarea si consumul de peste

Comercializarea si consumul de pesteCarnea de peste este importanta pentru sanatate, intrucat contine un lant lung de grasimi (omega-3), este bogata in substante nutritive, vitamina D si selenium si alte substante minerale reprezentate de Na, K, Ca, Cl, fosfati, sulfati, iod, are un continut ridicat de proteine si scazut in grasimi saturate. Pentru ca acest important produs sa nu cauzeze discomfort alimentar sau toxiinfectii alimentare consumatorilor, operatorii economici si populatia trebuie sa cunoasca urmatoarele:

Citeşte mai departe...

Finalizarea actiunii de repopulare cu icre embrionate de salau

repopulare cu icre embrionate de salauIn 20 aprilie 2015 Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) a incheiat cea de-a doua campanie de refacere a stocurilor de salau prin tehnologia de reproducere natural dirijata. Desfasurata pentru al doilea an consecutiv actiunea a inceput pe data de 16 aprilie 2015 cand a avut loc lansarea oficiala a unor cuiburi de icre embrionate la sediul Bazei de Cercetare Enisala a Institutului National de Cercetare Dezvoltare Delta Dunarii (INCDDD).

Citeşte mai departe...

Perioadele si zonele de prohibitie a pescuitului in anul 2015

prohibitie pescuit 2015Conform Monitorului Oficial al Romaniei, partea I, numarul 110/11.II.2015, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a emis ordinul privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in anul 2015.

Citeşte mai departe...

Pescuit: Lacurile si raurile sunt resurse cheie pentru milioane de oameni

FAO Pescuitul in ape interioareConferinta Globala FAO solicita o recunoastere si o mai buna gestionare a pescuitului in apele interioare. Reteaua de lacuri si rauri care ofera peste si apa dulce pentru milioane de oameni din intreaga lume trebuie sa fie mai bine gestionata in scopul de a proteja contributia acestor resurse catre o alimentatie si economie sanatoasa.

Citeşte mai departe...

Festivalul stiucilor din Delta Dunarii in direct la TVR

Festivalul stiucilor din Delta DunariiVictor Tarus si Eugen Roibu va prezinta 'Festivalul stiucilor din Delta Dunarii' la 'Pescar hoinar', duminica, 30 noiembrie, de la ora 10.00, la TVR 2.

Citeşte mai departe...

Pescuit 2015: CE propune exploatarea la niveluri sustenabile in Oceanul Atlantic si in Marea Nordului

niveluri sustenabile pescuit UEComisia Europeana a propus astazi posibilitatile de pescuit pentru 2015 in Oceanul Atlantic si in Marea Nordului. Aceasta este propunerea anuala pentru cantitatile de peste din principalele stocuri comerciale care pot fi capturate anul viitor de pescarii din UE si se bazeaza pentru prima data pe noua politica comuna in domeniul pescuitului (PCP). Unul dintre pilonii fundamentali ai noii PCP este ca toate stocurile sa fie exploatate la niveluri sustenabile, conform conceptului de productie maxima durabila (MSY).

Citeşte mai departe...

Ferme piscicole: Cercetarea UE ii ajuta pe piscicultori sa devina mai competitivi

Cercetare UE piscicultura ferme piscicoleSectorul european al acvaculturii ar putea deveni mai eficient. Producand mai mult peste intr-un mod sustenabil si ecologic, fermele piscicole ar putea reduce in continuare presiunea asupra stocurilor de pesti salbatici din Europa. Pentru a le ajuta, proiectul AQUAEXCEL finantat de UE pune in contact cercetatori stiintifici din sectorul acvaculturii din intreaga Europa, cu scopul de a realiza activitati de cercetare ale caror rezultate sa permita sporirea competitivitatii piscicultorilor.

Citeşte mai departe...

Constructia Bursei de peste din Tulcea incepe intr-o luna

Bursa de peste din TulceaSeful Agentiei Nationale de Pescuit si Acvacultura, Cristinel Gherghisan, spune ca in aproximativ o luna vor incepe lucrarile pentru realizarea obiectivelor de investitii propuse prin proiectul 'Bursa de peste'.

Citeşte mai departe...

"Botezul Sturionilor" - Repopularea Dunarii cu 1.000 sturioni

Botezul sturionilor 2014Apa Nova Bucuresti, in parteneriat cu Primaria municipiului Tulcea si Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, sub patronajul Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO, a eliberat in perioada 12-15 iunie 2014, in apele Dunarii 1000 de puieti de pastruga, in cadrul actiunii numite sugestiv ”Botezul Sturionilor”.

Citeşte mai departe...

Noul plan de actiune francez privind controlul pescuitului este implementat si in Romania

controlul pescuituluiPlanul de actiune se concentreaza asupra sistemului francez de inregistrare a capturilor pentru a se asigura ca datele transmise controlorilor nationali sunt complete, fiabile si disponibile in timp util. Astfel de planuri privind controlul pescuitului se afla in plin proces de elaborare in Portugalia, Bulgaria si Romania.

Citeşte mai departe...

Evaziune fiscala si braconaj piscicol cu tone de sturion si calcan

braconaj piscicol sturionIn urma activitatilor derulate pana in prezent, au fost ridicate aproximativ 4 tone de sturioni, 340 de kg. de calcan si alte specii de peste si 130 de kg. de icre. De asemenea, au fost ridicate cantitati impresionate de ustensile si plase monofilament folosite la activitatea de braconaj piscicol.

Citeşte mai departe...

Metodele traditionale reprezinta viitorul pescuitului in Europa

pescuit traditionalDe fiecare data cand Stephen McHale prinde un homar femela purtator de oua, ii face un semn pe coada, pentru ca ceilalti pescari sa nu il prinda. Aceasta practica protejeaza stocurile locale si arata felul in care lucreaza domnul McHale. „Vanzatorul nostru locuieste doar la cativa kilometri de coasta si cunoaste piata; pescuim doar cat trebuie pentru a satisface cererea, astfel incat piata sa nu fie inundata cu pesti nedoriti”, a explicat dumnealui.

Citeşte mai departe...

Noutati

Pescuitul recreativ in habitatele piscicole naturale se va desfasura pe baza permiselor de pescuit

16-12-2016 Pescuit

Pescuitul recreativ in habitatele piscicole naturale se va desfasura pe baza permiselor de pescuit

Conform prevederilor art. 23, alin.(1) din Ordonanta de Urgenta nr. 85/23.11.2016, pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul si acvacultura: "pescuitul recreativ in habitatele piscicole naturale se practica in baza unui permis de pescuit emis de catre beneficiarul contractului de utilizare a resurselor acvatice vii in scop recreativ." Mai multe>>

Pescuitul in Marea Neagra: Consiliul European stabileste limitele de captura pentru 2017

12-12-2016 Pescuit

Pescuitul in Marea Neagra: Consiliul European stabileste limitele de captura pentru 2017

Consiliul European a convenit, in 12 decembrie 2016, cu privire la posibilitatile de pescuit pentru cele mai importante stocuri de peste din punct de vedere comercial din Marea Neagra pentru 2017. Aceasta decizie afecteaza Bulgaria si Romania. Mai multe>>

Actiuni IGPR pentru protejarea fondului piscicol

02-12-2016 Pescuit

Actiuni IGPR pentru protejarea fondului piscicol

Politia Romana actioneaza permanent pentru prevenirea si combaterea faptelor de braconajului piscicol. In primele 10 luni ale acestui an, politistii au confiscat peste 26 de tone de peste, au indisponibilizat aproape 100 de ambarcatiuni si motoare de ambarcatiuni, precum si peste 2.000 de plase monofilament. De asemenea, au fost aplicate 880 de amenzi contraventionale, in valoare de 210.000.000 de lei. Mai multe>>

Conditii mai bune de lucru pentru pescari: Consiliul UE aproba acordul dintre partenerii sociali

14-10-2016 Pescuit

Conditii mai bune de lucru pentru pescari: Consiliul UE aproba acordul dintre partenerii sociali

La 13 octombrie, Consiliul a aprobat o directiva care confera efecte juridice unui acord intre partenerii sociali ai UE (Cogeca, ETF si Europeche) in sectorul pescuitului maritim. Acordul partenerilor sociali permite aplicarea Conventiei OIM din 2007 privind munca in domeniul pescuitului sa se aplice in cadrul UE. Mai multe>>

Alfredo Seafood: Piata de peste din Romania a crescut cu 3%, la 350 milioane de euro

26-07-2016 Pesti

Alfredo Seafood: Piata de peste din Romania a crescut cu 3%, la 350 milioane de euro

Piata de peste si fructe de mare din Romania este pe un trend ascendent incepand cu 2013, conform estimarilor Romfood Trading, unul dintre principalii importatori si distribuitori de produse din peste si fructe de mare din Romania si dezvoltator al brandului Alfredo Seafood. Conform unui studiu realizat de Romfood Trading, in ultimul an (ian. – dec. 2015) cresterea pietei de produse din peste si fructe de mare a fost de 3%, piata ajungand la o valoare de 350 milioane euro. Mai multe>>

Statele portuare isi unesc eforturile pentru eradicarea pescuitului ilegal, nedeclarat si nereglementat

14-07-2016 Pescuit

Statele portuare isi unesc eforturile pentru eradicarea pescuitului ilegal, nedeclarat si nereglementat

Directorul general al Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), Jose Graziano da Silva a publicat recent un editorial care abordeaza impactul acordului initiat de FAO pentru prevenirea pescuitului ilegal prin reglementari portuare si colaborare interguvernamentala. Acordul vizeaza si porturile adminstrate de Romania precum si pescuitul ilegal din Marea Neagra. Mai multe>>

Consumul global de peste pe cap de locuitor a depasit 20 de kilograme, pentru prima data in istorie

09-07-2016 Pesti

Consumul global de peste pe cap de locuitor a depasit 20 de kilograme, pentru prima data in istorie

Consumul global de peste pe cap de locuitor, pentru prima data in istorie, a depasit 20 de kilograme pe an, datorita cresterii semnificative a ofertei de produse de acvacultura si a cererii consistente, a capturilor record pentru anumite specii si a pierderilor reduse, se arata in raportul FAO publicat la 7 iulie. Noul raport FAO intitulat "Situatia Mondiala a zonelor de Pescuit si Acvacultura" recomanda sa fie depuse eforturi considerabile pentru reducerea pescuitului excesiv inclusiv pentru re... Mai multe>>

Cooperare Romania - Moldova pentru protectia resurselor piscicole si reglementarea pescuitului

07-07-2016 Pesti

Cooperare Romania - Moldova pentru protectia resurselor piscicole si reglementarea pescuitului

In perioada 27-28 iunie a.c., a avut loc la Stanca sedinta Grupului mixt de lucru, responsabil pentru aplicarea eficienta a prevederilor Acordului intre Guvernul Republicii Moldova si Guvernul Romaniei pentru cooperarea in domeniul protectiei resurselor piscicole si reglementarea pescuitului pe raul Prut si in lacul de acumulare Stanca-Costesti. Mai multe>>

S-a depistat prezenta larvelor de Anisakis in merluciul congelat cu origine Spania

13-05-2016 Pesti

S-a depistat prezenta larvelor de Anisakis in merluciul congelat cu origine Spania

In data de 03.05.2016, prin Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje a fost primita o notificare din partea DSVSA Ilfov privind infestarea cu paraziti a produsului “trunchi de merluciu congelat” cu origine Spania. Transportul cu acest tip de produs era alcatuit din 6 loturi, in cantitate totala de 23.060 de kg. Mai multe>>

CE adopta propunerea de imbunatatire a conditiilor de munca in sectorul pescuitului

29-04-2016 Pescuit

CE adopta propunerea de imbunatatire a conditiilor de munca in sectorul pescuitului

Astazi, in urma unui acord al partenerilor sociali cu privire la conditiile de munca din sectorul pescuitului, Comisia Europeana transpune acordul intr-o propunere legislativa de directiva. Odata adoptata de Consiliu, aceasta directiva va pune in aplicare acordul partenerilor sociali care le asigura un nivel mai ridicat de protectie pescarilor din UE. Mai multe>>

Modificari privind pescuitul in scop familial al scrumbiei

20-04-2016 Pescuit

Modificari privind pescuitul in scop familial al scrumbiei

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii informeaza ca in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 292/ 18.04.2016 a fost publicat Ordinul nr. 546/ 716 aprilie 2016 pentru modificarea Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale si al ministrului mediului, apelor si padurilor nr. 154/ 204/ 2016 privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in anul 2016. Mai multe>>