Produse si servicii sanitar veterinare

ACEBOP trage un semnal de alarma privind utilizarea profilactica a antibioticelor la animale

Reducerea utilizarii profilactice a antibioticelor la animaleAsociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania trage un semnal de alarma privind utilizarea profilactica a antibioticelor la animalele furnizoare de produse alimentare. Esecul multor tari europene in actiunile de stopare a utilizarii excesive a antibioticelor in cresterea animalelor a fost aspru criticat de catre expertii comunitari.

Citeşte mai departe...

Optilit - Solutia dovedita pentru prevenirea si controlul infectiilor si bolilor in fermele de animale

Optilit - prevenirea si controlul infectiilor si bolilor in fermele de bovine ovine caprine porcine si pasariGrajdurile si adaposturile curate previn epidemiile si asigura bunastarea animalelor. Igiena in cadrul fermelor zootehnice, atat a celor de mici dimensiuni cat si a celor de crestere intensiva, este un element cheie pentru prevenirea pierderilor cauzate de boli si epidemii.

Citeşte mai departe...

Personalul sanitar veterinar sprijina afacerile in domeniul cresterii si procesarii animalelor

Sprijin sanitar-veterinar pentru afaceri in cresterea si procesarea bovinelor porcinelor ovinelor caprinelor pasarilor albinelor si animalelor de blanaProfesia veterinara este pusa in slujba asigurarii sanatatii si potentialului animalelor aducatoare de venituri, in serviciul detinatorilor de animale, cu implicare in prevenirea transmiterii de boli la animale si de la animale la om, siguranta alimentelor destinate consumului uman, salubritatea furajelor pentru animale si protectia mediului, actiuni care se regasesc in cerintele sociale si care in final asigura sanatatea publica. In acest context, personalul din reteaua sanitara veterinara sprijina util si eficient investitorii din acest domeniu de activitate, prin:

Citeşte mai departe...

Actiuni specifice ale serviciilor sanitare veterinare

Servicii sanitar-veterinare in sprijinul fermierilor si autoritatiilor localeApararea sanatatii animalelor, protectia si bunastarea animalelor, prevenirea transmiterii de boli la animale si de la animale la om, siguranta alimentelor destinate consumului uman, salubritatea furajelor pentru animale si protectia mediului, constituie o prioritate a serviciilor sanitare veterinare de stat si private, pusa in slujba asigurarii sanatatii si potentialului economic al animalelor, in serviciul detinatorilor de animale, ca cerinta sociala in care se regasesc toate aceste activitati, tinand cont de oameni, de situatia socio-economica si financiara a momentului.

Citeşte mai departe...

Actiuni ale serviciilor sanitare veterinare pentru realizarea Programului Strategic in anul 2016

Actiuni ale serviciilor sanitar-veterinare in Programul Strategic 2016Prioritatea serviciilor sanitare veterinare de stat si private, o constituie implementarea legislatiei U.E, transpusa in legislatia nationala, a Programului de Guvernare, prin promovarea politicilor nationale in domeniul sanitar-veterinar, ca strategii pentru apararea sanatatii animalelor, sanatate publica, protectia si bunastarea animalelor, protectia mediului, siguranta alimentelor si monitorizarea crescatorilor de animale si a operatorilor din industria alimentara si nu in ultimul rand protejarea consumatorilor de aceste bunuri.

Citeşte mai departe...

Despre rolul si importanta profesiei de medic veterinar in viata sociala si economica

Medic VeterinarMedicina veterinara ca profesie, indiferent de tara, este pusa in slujba asigurarii sanatatii publice prin intarirea rolului si aportului serviciilor veterinare de stat si private pentru cresterea responsabilitatii, eficientei si contributiei privind promovarea politicilor nationale in domeniul sanitar-veterinar, ca strategii pentru apararea sanatatii animalelor si a oamenilor, asigurarea sigurantei lantului alimentar de la producere la consumator, protectia, bunastarea animalelor si protectia mediului.

Citeşte mai departe...

Actiunile serviciilor sanitare veterinare pentru asigurarea sanatatii animalelor si sigurantei lantului alimentar

Actiuni servicii sanitar-veterinareTrecerea la economia de piata, aplicarea masurilor de reforma in agricultura, consolidarea rapida a proprietatii private asupra animalelor si produselor de origine animala au condus la o diversificare a domeniilor in care se exercita profesiunea de medic veterinar. Ipostaza de stat membru al Uniunii Europeane impune un mod specific de organizare si exercitare a profesiei de medic veterinar in Romania, prin care aceasta activitate sa fie compatibila cu principiile legislatiei Uniunii Europene in domeniu.

Citeşte mai departe...

Implicarea serviciilor sanitare veterinare privind calitatea produselor alimentare destinate consumului uman

servicii sanitare veterinare - produse alimentarePrioritatea serviciilor sanitare veterinare de stat si private, o constituie implementarea legislatiei U.E, transpusa in legislatia nationala, a Programului de Guvernare, prin promovarea politicilor nationale in domeniul sanitar-veterinar, ca strategii pentru apararea sanatatii animalelor, sanatate publica, protectia si bunastarea animalelor, protectia mediului, siguranta alimentelor si monitorizarea crescatorilor de animale si a operatorilor din industria alimentara si nu in ultimul rand protejarea consumatorilor de aceste bunuri.

Citeşte mai departe...

Un tanar hunedorean prospera din exploatarea unui autolaborator veterinar

autolaborator veterinarCu o experienta indelungata in cresterea si ingrijirea animalelor, Ioan Chitic, beneficiarul unui proiect finantat prin Masura 312, a decis sa solicite un sprijin financiar nerambursabil pentru a investi in dezvoltarea serviciilor de insamantare artificiala si toaletaj al animalelor de ferma.

Citeşte mai departe...

Aportul serviciilor veterinare in sprijinul autoritatiilor locale si a operatorilor din domeniul agricol

Servicii sanitar-veterinareApararea sanatatii animalelor, protectia si bunastarea animalelor, prevenirea transmiterii de boli la animale si de la animale la om, siguranta alimentelor de origine animala si de origine vegetala destinata consumului uman, salubritatea furajelor pentru animale si protectia mediului, constituie o problema de stat si o indatorie pentru toti locuitorii tarii.

Citeşte mai departe...

Campania BEUC pentru a reduce antibioticele in randul animalelor de ferma

BEUC antibiotice animale de fermaBEUC demareaza o campanie prin care solicita institutiilor UE sa restrictioneze utilizarea de antibiotice in randul animalelor astfel incat sa fie redusa rezistenta. Campania isi are radacinile in testele organizatiilor membre cu privire la carnea cruda vanduta in 9 tari europene. In timp ce utilizarea de antibiotice pentru stimularea cresterii a fost interzisa in UE in 2006, animalelor le sunt date in continuare antibiotice pentru a preveni imbolnavirea, desi toata turma este sanatoasa.

Citeşte mai departe...

CE adopta propuneri pentru hrana animalelor cu adaos de medicamente pentru tratarea si prevenirea bolilor la animale

hrana animale cu adaos de medicamenteComisia Europeana a adoptat propuneri privind produsele medicinale de uz veterinar si hrana pentru animale cu adaos de medicamente, pentru a imbunatati sanatatea si bunastarea animalelor, pentru a aborda rezistenta la antimicrobiene (RAM) in UE si a incuraja inovarea.

Citeşte mai departe...

Aportul serviciilor sanitare veterinare in dezvoltarea economica a judetului Sibiu

sanitar-veterinar SibiuDirectia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Sibiu reprezinta autoritatea veterinara de stat la nivelul judetului avand ca principal obiectiv, promovarea politicilor nationale si locale, din Programul Guvernului, care revin domeniului sanitar-veterinar.

Citeşte mai departe...

Alvi Serv - Servicii de incinerare animale in acord cu legislatia UE

Alvi-ServCe facem cand ne mor animalele? Iata o intrebare pe care o ocolim pana in ultimul moment, lucru absolut firesc. Daca vreti sa adoptati cea mai etica si indicata solutie in astfel de momente, firma Alvi Serv se ocupa cu serviciul de incinerare de animale in Timis, Arad, Caras-Severin sau Hunedoara.

Citeşte mai departe...

Crotalii pentru identificarea animalelor, crotaliile vizuale si electronice

crotaliDaca detineti o ferma de animale, sau daca va ganditi sa lansati o astfel de afacere, trebuie sa stiti ca sunt o multime de activitati ce trebuiesc intreprinse pentru a ajunge la primele rezultate. Desigur normele sanitare sunt primele de luat in vedere, dar sunt si lucruri care s-ar putea sa va depaseasca. 

Citeşte mai departe...

Eradicam purecii si gandacii cu SOLFAC EW 50

pest-control resizeSolfac® EW 50 (Cyfluthrin 5%w/w) este un insecticid extrem de versatil, ce actioneaza prin contact si ingestie, avand drept substanta activa un piretroid sintetic.

Citeşte mai departe...

Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara va avea o alta conducere

laborator-analize-lapte resizeAutoritatea Nationala Sanitar-Veterinara (ANSVSA) va avea o alta conducere, a anuntat premierul Victor Ponta.

Citeşte mai departe...

Controlul calitatii si securitatii produselor zootehnice in Belgia


SANITEL este un sistem de management computerizat pentru identificarea, inregistrarea si monitorizarea animalelor (bovine, ovine, caprine, cerbi, caprioare, pasari).

Citeşte mai departe...

Decontaminol - un dezinfectat universal in zootehnie

DECONTAMINOL-ul se recomanda pentru dezinfectia profilactica sau de necesitate a tuturor tipurilor de suprafete din unitati zootehnice si industria alimentara.

Citeşte mai departe...

SIMPLATE - Kitt-uri si aparatura pentru determinare patogeni: Biocontrolsys

        Dezvoltat pentru a depasi limitarile altor metode de numarare, sistemul SimPlate cu tehnologia de detectare binara reprezinta cel mai recent progres tehnologic in metodele de determinare a numarului total de bacterii*; coliformes/E-coli*; drojdii si mucegaiuri*; Enterobacterii; Campylobacter. 

Citeşte mai departe...

Prezentarea probelor de carne de porc pentru analiza

Deoarece putem spune ca am intrat, oficial, in sezonul de taiat porci, Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Arad (DSVSA) atrage atentia celor care sacrifica animalele acasa, in sistem traditional, sa prezinte probe de carne pentru analize la medicul veterinar.

Citeşte mai departe...

Controlul oficial si siguranta alimentara

 

 

 

Unitatile de taiere a animalelor, precum si cele de prelucrare, depozitare, transport si valorificare a produselor si subproduselor de origine animala vor functiona doar daca sunt autorizate sanitar-veterinar si supuse controlului oficial, a decis Guvernul pentru a evita sanctiuni din partea CE. 

Citeşte mai departe...

Tehnologia Tri - Vortex

trivortex.jpgProduselor revolutionare TRI-VORTEX au permis obtinerea de rezultate extraordinare in ameliorarea fertilitatii animalelor si a starii lor de sanatate.

Citeşte mai departe...

Programul de Control al Mamitelor pentru ferme profitabile

  • Cresterea profitabilitatii fermelor de vaci;
  • Pierderi de 660 RON / an;
  • 5 pasi ai programului;
  • Pierderi cauzate de mamite;
  • Cresterea calitatii laptelui;
  • Prezentari educative in 2008;
  • Pfizer Animal Health Romania.

    Citeşte mai departe...

Dezinsectia si deratizarea

Dezinsecţia reprezintă ansamblul de acţiuni (mijloace şi metode) pentru combaterea insectelor şi păianjinilor care pot vehicula şi transmite boli infecto - contagioase şi parazitare la om şi animale şi care prin acţiunea lor provoacă disconfort şi pagube economice, prin scăderea producţiilor sau prin degradarea unor materiale. Prin deratizare se combat rozătoarele dăunătoare (şobolanul cenuşiu sau negru şi şoarecii).

.

Citeşte mai departe...

Dezinfectant global

In fiecare zi, undeva în lume, VIROCID© este folosit cu succes. Companii de producţie în creşterea de animale, peşti, procesarea alimentelor, transportul animalelor şi stocarea hranei, toţi aleg ca şi dezinfectant puternicul VIROCID©.

.

Citeşte mai departe...

Noutati

Colegiul Medicilor Veterinari Filiala Sibiu: Obiective si strategii pentru cresterea calitatii actului medical veterinar

07-02-2017 Cabinete veterinare

Colegiul Medicilor Veterinari Filiala Sibiu: Obiective si strategii pentru cresterea calitatii actului medical veterinar

Profesiunea de medic veterinar este o profesie liberala si independenta, care este organizata si functioneaza in baza principiului autonomiei, in cadrul forului profesional reprezentat de Colegiul Medicilor Veterinari. In acest context medicii veterinari isi propun permanent sa isi organizeze mai bine activitatea, sa raspunda eficient si profesional la solicitarile celor mai apropiati parteneri al lor, crescatorii de animale si operatorii din domeniul producerii, procesarii si comercializarii pr... Mai multe>>

Supravegherea si prevenirea bolilor transmisibile la animale si de la animale la om

31-01-2017 Sanitar / veterinar

Supravegherea si prevenirea bolilor transmisibile la animale si de la animale la om

O conditie esentiala pentru realizarea unui spor de efective si implicit de produse animaliere scontate, cantitativ si calitativ, o constituie starea de sanatate a animalelor, conditie care implica responsabilitati si obligatii din partea crescatorilor de animale. Acestia au obligatia de a respecta masurile pentru a asigura protectia si bunastarea animalelor si de a evita aparitia unor boli transmisibile prin: Mai multe>>

Prevenirea imbolnavirilor la animale si pasari in perioada cu temperaturi scazute

06-01-2017 Sanitar / veterinar

Prevenirea imbolnavirilor la animale si pasari in perioada cu temperaturi scazute

Ninsorile si temperaturile scazute din perioada de iarna, pot afecta starea fiziologica si de sanatate a efectivelor de animale si pasari care sunt crescute in fermele comerciale sau in gospodariile ale populatiei, daca nu sunt respectate normelor de protectie si bunastare, prin care sa se asigure toate conditiile impuse in aceasta perioada si care se refera la biosecuritate, adapostire, hranire, ingrijire, exploatare, transportul la alte locatii. Mai multe>>

Obezitatea la animale

04-12-2016 Sanitar / veterinar

Obezitatea la animale

Obezitatea este o forma de malnutritie intalnita la toate speciile de animale, caracterizata prin prezenta unor depozite excesive de grasime, avand o repartitie uniforma sau localizata. Excesul de lipide stocate in oraganism exercita o actiune nociva asupra aparatului cardiovascular, a aparatului respirator, influenteaza negativ termoreglarea, capacitatea de aparare, activitatea neuroendocrina, productia de lapte, oua, reproductia (reducerea fecunditatii) si capacitatea de adapare (sensibilitate... Mai multe>>

Profilaxia si combaterea rozatoarelor

19-11-2016 Sanitar / veterinar

Profilaxia si combaterea rozatoarelor

Transmiterea si raspandirea unor agenti patogeni (virusuri, bacterii, rickettsii, paraziti) si implicit a unor boli la animale si de la animale la om, sau dintr-un loc in altul, sunt cauzate de contactul cu vectori contaminati, reprezentati de artropode (tantari, muste, gandaci, capuse) dar si de animale, in special de rozatoare (sobolani, soareci, sau alte rozatoare din mediul silvatic). Mai multe>>

Riscul de pesta porcina africana si extinderea focarelor de gripa aviara in Europa

17-11-2016 Sanitar / veterinar

Riscul de pesta porcina africana si extinderea focarelor de gripa aviara in Europa

Mai multe focare mari de pesta porcina africana au fost identificate atat in Rusia, cat si in tarile invecinate, iar subtipul de gripa aviara H5N8 a revenit pe continentul european, fiind detectat la pasari salbatice si domestice din Germania, Austria, Elvetia, Ungaria, Polonia, Tarile de Jos, Danemarca si Croatia. Mai multe>>

Seminarul romano-olandez pe tema rezistentei la antimicrobiene 'Luptam Impreuna'

01-11-2016 Sanitar / veterinar

Seminarul romano-olandez pe tema rezistentei la antimicrobiene 'Luptam Impreuna'

In data de 1 noiembrie 2016, la Palatul Parlamentului, a avut loc loc seminarul cu tema 'Rezistenta Antimicrobiana' organizat de catre ANSVSA in colaborare cu Ambasada Olandei. Seminarul s-a dovedit a fi o platforma de dezbatere si schimb de experienta intre specialistii din cele doua tari privind cooperarea dintre autoritati, medici veterinari si fermieri pentru promovarea si aplicarea utilizarii prudente a antimicrobienelor in medicina veterinara. Mai multe>>

ACEBOP trage un semnal de alarma privind utilizarea profilactica a antibioticelor la animale

20-10-2016 Produse si servicii sanitar veterinare

ACEBOP trage un semnal de alarma privind utilizarea profilactica a antibioticelor la animale

Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania trage un semnal de alarma privind utilizarea profilactica a antibioticelor la animalele furnizoare de produse alimentare. Esecul multor tari europene in actiunile de stopare a utilizarii excesive a antibioticelor in cresterea animalelor a fost aspru criticat de catre expertii comunitari. Mai multe>>

Recomandari privind pregatirea si ingrijirea animalelor pentru perioada de iarna

17-10-2016 Zootehnie

Recomandari privind pregatirea si ingrijirea animalelor pentru perioada de iarna

Apropierea anotimpului de iarna si totodata trecerea treptata a unor specii de animale (bovine, ovine, caprine si cabaline) la sistemul de crestere si exploatare in stabulatie permanenta, impune crescatorilor de animale si pasari, sa intreprinda si sa realizeze din timp o serie de actiuni care sa protejeze starea fiziologica si de sanatate a efectivelor care sunt crescute in exploatatiile comerciale sau in exploatatiile nonprofesionale din gospodariile populatiei. Mai multe>>

Optilit - Solutia dovedita pentru prevenirea si controlul infectiilor si bolilor in fermele de animale

09-10-2016 Produse si servicii sanitar veterinare

Optilit - Solutia dovedita pentru prevenirea si controlul infectiilor si bolilor in fermele de animale

Grajdurile si adaposturile curate previn epidemiile si asigura bunastarea animalelor. Igiena in cadrul fermelor zootehnice, atat a celor de mici dimensiuni cat si a celor de crestere intensiva, este un element cheie pentru prevenirea pierderilor cauzate de boli si epidemii. Mai multe>>

Ziua Mondiala de Lupta impotriva Rabiei (turbarii)

28-09-2016 Sanitar / veterinar

Ziua Mondiala de Lupta impotriva Rabiei (turbarii)

Anual la 28 septembrie, ca urmare a deciziei Aliantei Mondiale pentru Controlul Rabiei se marcheaza Ziua Mondiala de Lupta impotriva Rabiei (turbarii), avand ca scop de a sensibiliza populatia despre riscul de imbolnavire si de a informa asupra modului de prevenire si a modalitatilor prin care cetatenii si autoritatiile responsabile pot determina eliminarea principalelor surse de rabie la nivel national si global. Mai multe>>