Asociatii, Federatii si Cooperative Agricole

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc, prioritatea ACEBOP la inceput de 2017

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc - prioritatea ACEBOP la inceput de 2017Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania (A.C.E.B.O.P.) si-a definitivat prioritatile pentru primul trimestru al anului 2017, in cadrul unei reuniuni a Consiliului Director.

Mai multe>>

Curs de pomicultura in perioada ianuarie-aprilie

Curs de pomicultura in perioada ianuarie-aprilieAvand in vedere interesul manifestat, Fundatia Civitas, impreuna cu Asociatia Székelygyümölcs organizeaza un nou curs de Pomicultura in perioada ianuarie-aprilie.

Mai multe>>

Pachetul privind laptele consolideaza pozitia producatorilor de lapte in cadrul lantului de aprovizionare

Masuri de consolidare a pozitiei producatorilor de lactate in cadrul lantului de aprovizionareComisia Europeana a publicat ieri cel de-al doilea raport privind functionarea asa-numitului „Pachet privind laptele”, care este o serie de masuri lansate in 2012 pentru a consolida pozitia producatorilor europeni de lactate in cadrul lantului de aprovizionare. Raportul arata ca, dupa trei ani de punere in aplicare, fermierii europeni folosesc din ce in ce mai mult instrumentele oferite de pachetul privind laptele, precum negocierile colective de clauze contractuale prin intermediul organizatiilor de producatori sau utilizarea contractelor scrise.

Mai multe>>

Agrostar va deschide doua birouri in Italia pentru a sprijini romanii care lucreaza in agricultura

Agrostar va deschide doua birouri in Italia pentru a sprijini romanii care lucreaza in agriculturaFederatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe Agrostar urmeaza sa deschida doua birouri in Italia pentru a veni in sprijinul romanilor care lucreaza in agricultura in aceasta tara.

Mai multe>>

MADR propune un ajutor de minimis in agricultura, in sectorul de irigatii

Ajutor de minimis in agricultura in sectorul de irigatiiPentru a stimula cresterea suprafetelor care se iriga, precum si pentru a compensa efectele secetei pedologice asupra culturilor, s-a propus instituirea unei scheme multianuale de ajutor de minimis pentru organizatiile / federatiile utilizatorilor de apa, care aplica irigatii pe suprafete agricole din amenajari de irigatii. Schema se va aplica in toata tara, pe perioada 2017-2019.

Mai multe>>

Se prelungeste sesiunea de primirea a proiectelor grupurilor de producatori

Se prelungeste sesiunea de primirea a proiectelor grupurilor de producatoriAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta prelungirea sesiunii de depunere a proiectelor de investitii prin intermediul submasurilor 9.1 „Infiintarea grupurilor de producatori in sectorul agricol” si 9.1a „Infiintarea grupurilor de producatori in sectorul pomicol” din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020) pana la data de 30 decembrie 2016, ora 16.00.

Mai multe>>

Expozitia de ovine Simleul Silvaniei, jud. Salaj

Expozitia de ovine Simleul Silvaniei jud SalajIn data de 08 septembrie 2016, a avut loc cea de a VI-a editie a Expozitiei de ovine, in localitatea Simleul Silvaniei, organizata de catre Asociatria Ovis Salaj, in colaborare cu specialisti ai ANZ/OJZ Salaj.

Mai multe>>

Linia verde PRO AGRO pentru raportarea anonima a practicilor neloiale ale retelelor comerciale

raportarea anonima la PRO AGRO a practicilor neloiale ale retelelor comercialeFederatia Nationala PRO AGRO reprezentativa pe sectorul agricultura si industria alimentara, la solicitarile insistente ale membrilor sai solicita institutiilor abilitate ale statului sa verifice cu fermitate respectarea prevederilor legii 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare modificata si completata de legea 150/2016 si sa asigure un echilibru pentru consumator si producator in relatia cu lanturile de magazine.

Mai multe>>

Asociatiile din sectorul alimentar si de ambalaje sustin Campania „Reducem risipa alimentara. Pretuim hrana”

Conferinta Romania in fata provocarilor privind reducerea risipei de hranaAsociatiile reprezentative din domeniul alimentar si din cel de ambalaje sustin Campania de responsabilitate sociala „Reducem risipa alimentara. Pretuim hrana” initiata de Asociatia Facem Romania Bine in parteneriat cu EUROEXPO si ROMEXPO si ni se alatura la CONFERINTA din 27 septembrie 2016, care se va desfasura in cadrul evenimentului international Pack Expo, expozitie internationala dedicata tehnologiilor pentru productia de ambalaje si solutii de ambalare.

Mai multe>>

Ministrul Irimescu s-a intalnit cu Organizatiile Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii

Ministrul Irimescu s-a intalnit cu Organizatiile Utilizatorilor de Apa pentru IrigatiiMiercuri, 17 august 2016, ministrul Achim Irimescu, alaturi de secretarii de stat Daniel Botanoiu si Daniela Giurca au avut o intalnire de lucru cu Organizatiile Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (OUAI) si cu presedintele Ligii OUAI-urilor, Viorel Nica. Intalnirea a avut ca scop stabilirea masurilor necesare accelerarii absorbtiei fondurilor europene puse la dispozitia organizatiilor de imbunatatiri funciare.

Mai multe>>

Federatia Oierilor de Munte atrage atentia asupra pericolului animalelor salbatice asupra fermelor agrozootehnice

Federatia Oierilor de Munte -  pericolul animalelor salbatice asupra fermelor agroozootehniceIn ultimele zile am primit zeci de apeluri de la membri ai federatiei noastre din judetele Harghita, Caras-Severin, Mures, Salaj, Bistrita-Nasaud, Maramures, Valcea, Brasov, etc., prin care suntem anuntati de situatia disperata in care se afla fermierii din cauza distrugerilor provocate de atacurile porcilor mistreti, ale lupilor si ursilor, atacuri care nu numai ca omoara animalele domestice, dar pun intr-un real pericol zeci de vieti omenesti.

Mai multe>>

Prim-ministrul si ministrul agriculturii se intalnesc cu asociatiile agricole din sectorul zootehnic

Prim-ministrul si ministrul agriculturii se intalnesc cu asociatiile agricole din sectorul zootehnicJoi, 11 august 2016, incepand cu ora 14,00, la sediul Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Montanologie, comuna Cristian, judetul Sibiu, prim-ministrul Dacian Ciolos si ministrul agriculturii, Achim Irimescu, vor participa la a doua intalnire de lucru din seria 'In dialog cu fermierii'. De aceasta data, vor avea loc discutii cu reprezentantii asociatiilor producatorilor agricoli din sectorul zootehnic (bovine, ovine-caprine, porcine, pasari).

Mai multe>>

'In dialog cu fermierii': Dacian Ciolos s-a intalnit cu reprezentantii sectorului vegetal

Dacian Ciolos - intalnire cu reprezentantii fermierilor din sectorul vegetalPremierul Dacian Ciolos a participat joi, 4 august, la prima intalnire din seria 'In dialog cu fermierii'. Intre temele abordate s-au numarat subiecte de interes pentru producatorii din sectorul de cereale: seceta si efectele acesteia, irigatiile, platile directe, masuri de investitii si dezvoltare rurala, reforma cercetarii agricole, invatamantul agricol, camerele agricole.

Mai multe>>

RALF 2016, cu Emil Dumitru, Presedintele PRO AGRO: Este esential sa fim prezenti la masa discutiilor

Forumul International de Agricultura RALF 2016 - Emil Dumitru - Presedintele PRO AGROPeste 300 de mari fermieri vor participa pe 10 noiembrie, la Forumul International de Agricultura RALF 2016, un eveniment care prezinta bune practici, modele de business si exemple de succes din agricultura romaneasca si internationala, abordand totodata subiecte si tematici actuale de maxim interes, in context european. Speaker si Invitat in cadrul Deschiderii Oficiale si Dezbaterii Internationale RALF 2016 este Emil Dumitru, Presedintele Federatiei Nationale PRO AGRO.

Mai multe>>

Ministrul Agriculturii s-a intalnit cu federatiile crescatorilor de ovine la Paltinis

Ministrul Agriculturii s-a intalnit cu federatiile si asociatiile crescatorilor de ovine la PaltinisLa invitatia Federatiilor Romovis, a Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania, a ProOvis, a Caprirom si a Sindicatului Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a participat vineri la reuniunea asociatiilor crescatorilor de ovine. Intre temele abordate s-a aflat organizarea si functionarea asociatiilor recunoscute la nivel national, precum si sprijinul cuplat in zootehnie (SCZ) in perioada 2017-2020.

Mai multe>>

Federatia Oierilor de Munte deschide piata din Europa de Vest pentru Ovine

Federatia Oierilor de Munte - parteneriat export ovine in Europa de VestIntr-un proiect agreat si sustinut de M.A.D.R., s-a realizat parteneriatul dintre ROM Sélection si Mouton Vendeen (organizatiile crescatorilor de ovine din zona muntoasa a Frantei) si Federatia Oierilor de Munte din Romania. In urmatoarea perioada vor sosi in fermele oierilor din Romania berbeci pentru reproductie din Franta, iar in 2017 se vor deschide in Romania cel putin 2 ferme pilot, astfel ca incepand cu 2018 sa asiguram toate conditiile pentru exportul carnii de miel in Franta si pietele din Europa de Vest.

Mai multe>>

Se lanseaza sesiunea pentru submasurile 9.1 si 9.1a - Infiintarea grupurilor de producatori agricoli si pomicoli

Lansare masuri de finantare europeana - Infiintarea grupurilor de producatori agricoli si pomicoliAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) ne informeaza ca, incepand din 12 iulie 2016 si pana pe 11 octombrie 2016, se deschide prima sesiune continua pentru depunerea proiectelor pentru sub-masura 9.1 - Infiintarea grupurilor de producatori in sectorul agricol si 9.1a - Infiintarea grupurilor de producatori in sectorul pomicol.

Mai multe>>

Asociatia pentru Cercetarea si Promovarea Produselor Agroalimentare „Crisana”

ACPPA Crisana - Asociatia pentru Cercetarea si Promovarea Produselor Agroalimentare CrisanaAsociatia pentru Cercetarea si Promovarea Produselor Agroalimentare „Crisana” reprezinta initiativa unui colectiv format din fermieri, cadre didactice universitare si oameni de afaceri‪‎‬ din ‪‎Oradea‬ care au constientizat necesitatea de a infiinta o structura asociativa pentru potentarea sectorului agroalimentar din Crisana.

Mai multe>>

Submasurile PNDR 2016 care vor fi lansate in perioada urmatoare

Submasuri PNDR 2016 lansate in iulie si august 2016In lunile iulie si august vor fi lansate unele din cele mai asteptate submasuri de finantare pentru fermieri si mediul rural prin Programul National de Dezvoltare Rurala. Din acestea amintim submasura 6.2 – Sprijin pentru infiintarea activitatilor neagricole in zone rurale, submasura 9.1 – Infiintarea grupurilor de producatori in sectorul agricol si submasura 6.5 – Schema pentru micii fermieri.

Mai multe>>

Grupul „Gradina de plante medicinale in Ardeal” la primul targ

Participare la targ - Grup de producatori si culegatori de plante medicinale si aromatice - Gradina de plante medicinale in ArdealGrupul de producatori de plante medicinale si aromatice si culegatori ai acestor plante din flora spontana format la Cluj-Napoca in urma cursurilor derulate in cadrul proiectului „Integrarea sociala a persoanelor defavorizate din zona rurala prin colectarea si procesarea plantelor medicinale intr-un mod sustenabil” a participat in data de 11-12 Iunie 2016 la zilele Barock Fest din Bontida.

Mai multe>>

Legea 321 este in avantajul producatorilor romani, dar e nevoie de asocierea micilor producatori pentru a putea livra in hipermarketuri

Dezbatere Lege comercializare produse alimentareLa Parlamentul Romaniei a avut loc in data de 14 iunie 2016 o dezbatere pe tema Legii 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare. In opinia ministrului Achim Irimescu, imbunatatirea cadrului normativ existent va avea un efect benefic asupra conditiilor de comercializare a produselor romanesti, diversificand oferta de produse agroalimentare provenite direct de la producatorii autohtoni si contribuind astfel la cresterea consumului de produse romanesti.

Mai multe>>

Detalii privind inregistrarea asociatiilor crescatorilor de animale si schemele de plati pentru pasuni

Plati APIA subventii pasuni asociatii crescatori de bovine si ovineIncepand cu anul de cerere 2016, in cazul concesionarii/ inchirierii unei suprafete de pajisti de catre o asociatie de crescatori de animale, beneficiarii platilor pot fi: membrii asociatiei, care asigura incarcatura cu animale pentru suprafata respectiva, sau asociatia crescatorilor de animale care efectueaza activitatea agricola pe suprafata respectiva.

Mai multe>>

O delegatie a asociatiilor si sindicatelor din agricultura a fost primita la Palatul Cotroceni

Dialog asociatii sindicate agricultura - Administratia PrezidentialaO delegatie a asociatiilor si sindicatelor din domeniul agriculturii, afiliate Blocului National Sindical, a fost primita marti, 31 mai a.c., la Palatul Cotroceni de catre domnul Cosmin Marinescu, Consilier Prezidential - Departamentul Politici Economice si Sociale. Administratia Prezidentiala a dorit sa afle direct de la reprezentantii sindicalistilor care sunt problemele cu care se confrunta, cat si solutiile pe care acestia le propun autoritatilor din domeniu.

Mai multe>>

Nouatati legislative pentru crescatorii de animale si utilizatorii de pajisti

Legislatie asociatii crescatori de animale si utilizare pajistiRecent au fost adoptate, prin acte normative, mai multe reglementari legislative care modifica si completeaza prevederile OUG nr.3/2015, precum si ale OMADR nr. 619/2015, cu referire la depunerea cererilor asociatiile crescatorilor de animale si cooperativelor agricole, concesionarea/inchirierea unei suprafete de pajisti de catre acestea, dar si unele clarificari referitoare la eligibilitatea efectivelor de animale in perioada de retentie, in cadrul schemelor accesate, cu referire la sprijinul cuplat in sectorul zootehnic.

Mai multe>>

Alianta Industriei Semintelor din Romania si ROMAPIS au semnat un protocol de colaborare

Colaborare AISR - ROMAPIS - Promovarea apiculturii in dezvoltarea durabila a agriculturiiAlianta Industriei Semintelor din Romania si Federatia Asociatiilor Apicole din Romania (ROMAPIS) au semnat recent un protocol de colaborare prin care, impreuna vor contribui la dezvoltarea unui parteneriat activ pentru promovarea si realizarea obiectivelor comune in sprijinul cresterii eficientei si competitivitatii agriculturii si apiculturii nationale.

Mai multe>>

Comisia pentru agricultura a discutat cadrul legal al cooperativelor agricole din Romania

Cadru legal cooperative agricole romanestiComisia pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice din Camera Deputatilor s-a reunit luni, 23 mai, incepand cu ora 10.00, pentru a discuta cadrul legal referitor la cooperativele agricole din Romania. Amendamentele care vor fi luate in discutie pentru raportul la PLx nr.142/2016 de modificare a Legii cooperatiei nr.566/2004 au la baza experienta acumulata de fermierii romani care lucreaza efectiv in Italia si Spania.

Mai multe>>

Organizatiile din sectorul agricol si alimentar, sprijinite sa participe la consultari la nivel european

Sprijin financiar organizatii agricole si agroalimentareIn sedinta Guvernului din 13 aprilie 2016 a fost aprobata o hotarare prin care organizatiile profesionale si interprofesionale neguvernamentale din sectorul agricol si alimentar vor beneficia de sprijin financiar pentru a participa la consultari in structurile europene similare, atat prin plata contributiilor, cat si prin asigurarea unei parti din costurile serviciilor lingvistice de care au nevoie.

Mai multe>>

Crescatorii de vaci propun stabilirea unui pret minim garantat la achitia laptelui – materie prima

Pret minim garantat la achitie lapte - materie primaAchim Irimescu, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, impreuna cu Daniel Botanoiu, secretar de stat, s-au intalnit in 28 martie 2016 cu Emil Dumitru, presedintele PRO AGRO, si cu Nicusor Serban, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Vaci Holstein. Una din temele de discutie a vizat criza cu care se confrunta sectorul laptelui de vaca din tara noastra, reprezentantii fermierilor punand accent, in special, pe problemele generate de fluctuatiile pretului de achizitie la lapte-materie prima.

Mai multe>>

Cooperativa agricola infiintata de CJ Maramures sprijina fermierii din judet sa-si dezvolte afacerile

Cooperativa agricola MaramuresulNou infiintata cooperativa agricola "Maramuresul", avand ca membri fondatori CJ Maramures, trei primarii si mai multe societati agricole, va acorda sprijin fermierilor din judet care intentioneaza sa-si valorifice produsele, sa acceseze fonduri europene sau sa deschida noi afaceri in domeniu, a declarat vicepresedintele CJ Maramures, Gabriel Zetea.

Mai multe>>

Asociatile crescatorilor de ovine si bovine si MADR cauta solutii pentru situatia platilor directe si a pasunatului

Intalnire asociatii crescatori ovine si bovine si MADR pe tema platilor directe si pasunatMinistrul Agriculturii a avut in 22 martie 2016 o intalnire cu Claudiu Franc, liderul Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania, cu presedintele Federatiei Oierilor de Munte, Gontea Eugen, si reprezentanti ai PRO AGRO, pentru a gasi o varianta prin care asociatiile crescatorilor de animale constituite in baza O.G 26/2000 si cooperativele constituite in baza Legii 566/2004 sa indeplineasca conditia de fermier eligibil pentru schema de plati directe. S-au discutat deasemenea solutii pentru situatia pajistilor concesionate de la Consiliile Locale.

Mai multe>>

Sprijin financiar pentru a stimula infiintarea asociatiilor de producatori viticoli

Sprijin financiar asociatii de producatori viticoliViticultura este una din activitatile cu traditie in Romania, tara noastra fiind unul dintre producatorii de vin apreciati in intreaga lume. Pentru a incuraja asociatiile de producatori viticoli care detin si exploateaza vita de vie nobila, Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, 16 martie, un proiect de lege prin care statul le acorda sprijin financiar.

Mai multe>>

Dezvoltarea de noi afaceri in agricultura prin parteneriatul dintre universitati si fostii studenti

Colaborare de afaceri si fonduri agricole intre universitati si fostii studentiAproximativ 50 de fosti studenti ai Universitatii 'Lucian Blaga' din Sibiu (ULBS) si Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMVB) care in prezent desfasoara afaceri in domeniile agricol, zootehnie, piscicultura, prelucrarea produselor agricole, agroturism si apicultura, vor infiinta o Asociatie Alumni prin intermediul careia sa continue parteneriatul cu universitatile.

Mai multe>>

Principalele probleme ridicate de catre crescatorii de ovine in Adunarea Generala a Federatiei Oierilor de Munte

Adunarea Generala a Federatiei Oierilor de MunteAdunarea Generala a Federatiei Oierilor de Munte din Romania - F.O.M. si-a desfasurat lucrarile in perioada 27-28 februarie 2016 si a adus in discutie ca principale probleme ale crescatorilor de ovine din cele 86 de asociatii membre ale Federatiei urmatoarele:

Mai multe>>

Sedinta Asociatiei Generale a Crescatorilor de Taurine din Romania

Sedinta Asociatiei Generale a Crescatorilor de Taurine din RomaniaAchim Irimescu, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a participat in 10 martie 2016 la sedinta Asociatiei Generale a Crescatorilor de Taurine din Romania, care s-a desfasurat la Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Biologie si Nutritie Animala Balotesti.

Mai multe>>

Ministrul agriculturii a discutat solutiile si finantarile pentru cooperativele agricole din sectorul laptelui

Finantari si subventii pentru cooperative agricole din sectorul lapteluiMinistrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a participat joi, 25 februarie 2016, la intalnirea cooperativelor agricole din sectorul laptelui. Temele de discutii au vizat modificarile Legii 566/2004 si ale Ordinului 619/2015, ajutoarele financiare pentru lapte si lactate, relatia cooperative-supermarketuri si posibilitatile de mediere ale Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, posibilitatea accesarii de catre cooperative a fondurilor europene.

Mai multe>>

Hans Klemm, ambasadorul SUA, a discutat la Cluj cu producatorii agricoli locali

Ambasadorul SUA a discutat cu producatorii agricoli locali clujeniO delegatie condusa de ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, a fost prezenta la sediul Fundatiei Civitas pentru Societatea Civila din Cluj-Napoca. Un subiect distinct discutat a fost proiectul de dezvoltare a Cooperativei Agricole Lunca Somesului Mic din Apahida si efortul ulterior al Fundatiei Civitas de a promova asocierea si mecanismele functionale ale acesteia ce ajuta micii fermieri sa intre pe piata si sa se dezvolte.

Mai multe>>

Intalnirea asociatiilor crescatorilor de ovine cu reprezentantii serviciilor sanitar-veterinare din Sibiu

Intalnire autoritati sanitar-veterinare - crescatori de ovine la SibiuScopul principal intalnirii din 23 februarie 2016 l-a constituit necesitatea dezbaterii unor probleme de interes comun cu care se confrunta crescatorii de animale si in special proprietarii cu ovine, precum si personalul sanitar veterinar, avand ca scop consolidarea colaborarii intre cele doua segmente pentru eficienta activitatii in aceste domenii de activitate, in interesul crescatorului de animale si cu efect in ansamblul economic al judetului Sibiu.

Mai multe>>

Revendicarile crescatorilor de bovine si ovine au fost discutate la MADR

Solicitari adresate MADR de crescatorii de bovine si ovineReprezentantii crescatorilor de bovine si ovine au discutat cu ministrul agriculturii lista de revendicari a acestora. Solicitarile includ prorogarea termenului de transformare a asociatiilor in cooperative sau grupuri de producatori, sprijinul cuplat pentru ovine 2016, platile directe pe suprafata, precum si acordarea Ajutoarelor ANT la Bovine.

Mai multe>>

MADR cauta solutii de sprijinire a producatorilor autohtoni de carne de porc

Sprijinirea producatorilor romani de carne de porcMinistrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a avut o intalnire in 24 februarie 2016 cu reprezentantii Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania, reprezentati de catre Ioan LADOSI - presedinte, pentru a identifica solutii de sustinere a sectorului aflat in dificultate din cauza preturilor foarte mici la producator.

Mai multe>>

MADR: Intalnire cu reprezentantii crescatorilor de albine pentru Programul National Apicol 2017-2019

Programul National Apicol - PNA 2017-2019Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a avut luni, 22 februarie 2016, o intalnire de lucru cu reprezentantii crescatorilor de albine. Principalul subiect de discutie a fost proiectul Programului National Apicol 2017-2019, care va fi trimis in cursul lunii martie, pentru aprobare la Comisia Europeana.

Mai multe>>

Noutati

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc, prioritatea ACEBOP la inceput de 2017

11-01-2017 Asociatii agricole

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc, prioritatea ACEBOP la inceput de 2017

Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania (A.C.E.B.O.P.) si-a definitivat prioritatile pentru primul trimestru al anului 2017, in cadrul unei reuniuni a Consiliului Director. Mai multe>>

Lansare concurs de grant-uri pentru liceele agricole

16-12-2016 Invatamant agricol

Lansare concurs de grant-uri pentru liceele agricole

Fundatia Civitas pentru Societatea Civila - Filiala Cluj-Napoca, in cadrul programului Liceele Agricole - “Hub”- uri Locale pentru Dezvoltarea Fermelor Mici si Mijlocii (denumit in continuare Programul), finantat de Romanian-American Foundation si implementat in parteneriat cu: World Vision Romania, JuniorAchievement Romania, Centrul pentru Educatie Economica si Dezvoltare din Romania si Centrul Roman pentru Politici Europene, lanseaza un concurs de grant-uri dedicate liceelor participante la Program. Mai multe>>

Producerea si comercializarea alimentelor specifice Sarbatorilor de Iarna

07-12-2016 Siguranta alimentara

Producerea si comercializarea alimentelor specifice Sarbatorilor de Iarna

Cu ocazia Sarbatorilor de Iarna si a diferitelor manifestari traditionale organizate la nivel de localitati, se produc si se comercializeaza cantitati apreciabile de produse alimentare de origine animala si vegetala, iar valorificarea acestora, in alte conditii decat cele prevazute de normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor in vigoare, poate constitui un pericol pentru sanatatea publica. Mai multe>>

Curs de pomicultura in perioada ianuarie-aprilie

05-12-2016 Asociatii agricole

Curs de pomicultura in perioada ianuarie-aprilie

Avand in vedere interesul manifestat, Fundatia Civitas, impreuna cu Asociatia Székelygyümölcs organizeaza un nou curs de Pomicultura in perioada ianuarie-aprilie. Mai multe>>

ANSVSA: Recomandari pentru producatori si consumatori in perioada Sarbatorilor de Iarna

29-11-2016 Siguranta alimentara

ANSVSA: Recomandari pentru producatori si consumatori in perioada Sarbatorilor de Iarna

In apropierea sarbatorilor de iarna cand, in mod traditional, creste consumul de produse alimentare, A.N.S.V.S.A. recomanda cetatenilor sa cumpere produse alimentare numai din unitati sau spatii autorizate sanitar veterinar. Pentru evitarea posibilelor toxiinfectii alimentare si evitarea posibilei infestari cu parazitul Trichinella spp., Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor recomanda: Mai multe>>

Amenzi de 872.000 lei pentru nerespectarea a prevederilor referitoare la lapte si produse lactate

25-11-2016 Siguranta alimentara

Amenzi de 872.000 lei pentru nerespectarea a prevederilor referitoare la lapte si produse lactate

In perioada 10 - 21.10.2016 Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a desfasurat o actiune de control pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale referitoare la comercializarea, conformitatea, modul de etichetare, prezentare si publicitate a laptelui de consum, a produselor lactate, laptelui conservat, partial sau integral deshidratat, a laptelui pentru cafea. Mai multe>>

Kaufland sprijina producatorii romani sa obtina cele mai inalte standarde internationale de calitate

24-11-2016 Certificare si atestare

Kaufland sprijina producatorii romani sa obtina cele mai inalte standarde internationale de calitate

Kaufland Romania anunta inceperea primului program national care sprijina producatorii locali de legume-fructe sa obtina cea mai prestigioasa certificare internationala de calitate si siguranta alimentara, GLOBAL G.A.P. (Good Agricultural Practices). Aceasta le permite agricultorilor inclusiv exportul produselor romanesti oriunde in lume. Programul se adreseaza tuturor producatorilor romani de fructe si legume parteneri ai Kaufland Romania si va demara efectiv in ianuarie 2017. Mai multe>>

Specialistii agricoli din Romania sunt invitati sa lucreze in China

17-11-2016 Institutii agricole

Specialistii agricoli din Romania sunt invitati sa lucreze in China

Sambata, 12.11.2016, presedintele ASAS, prof. Gheorghe Sin a primit vizita unei delegatii din cadrul Departamentului de Resurse Umane si Securitate Sociala din Provincia Hebei, formata din 5 inalti functionari publici. Membrii delegatiei chineze si-au manifestat interesul pentru ca un numar cat mai mare de specialisti din Romania sa vina sa lucreze in China, pe durate de cel putin 90 de zile sau pe lunga durata. Mai multe>>

Agrostar va deschide doua birouri in Italia pentru a sprijini romanii care lucreaza in agricultura

15-11-2016 Asociatii agricole

Agrostar va deschide doua birouri in Italia pentru a sprijini romanii care lucreaza in agricultura

Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe Agrostar urmeaza sa deschida doua birouri in Italia pentru a veni in sprijinul romanilor care lucreaza in agricultura in aceasta tara. Mai multe>>

USAMV Cluj Napoca inaugureaza Institutul de Cercetari Horticole Avansate al Transilvaniei

27-10-2016 Invatamant agricol

USAMV Cluj Napoca inaugureaza Institutul de Cercetari Horticole Avansate al Transilvaniei

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca inaugureaza luni, 31 octombrie 2016, Institutul de Cercetari Horticole Avansate al Transilvaniei, cu o suprafata desfasurata de 9.732,70 mp, fiind cel mai mare institut de acest profil din tara. Structura sa cuprinde laboratoare de cercetare, birouri de cercetatare, o sala de conferinte, biblioteca si baza de date, un centru de valorificare a cercetarii, precum si sere interioare pentru cercetare aplicata. Mai multe>>

Ce trebuie sa stiti despre acizii grasi trans

25-10-2016 Siguranta alimentara

Ce trebuie sa stiti despre acizii grasi trans

Fast-food, produse de panificatie, mese semi-preparate, chips-uri, margarina... toate acestea pot contine acizi grasi trans, un tip de acizi grasi nesaturati care, daca sunt consumati des, sunt asociati cu obezitatea, diabetul zaharat, infertilitatea, boli cardiovasculare sau Alzheimer. Parlamentul European voteaza in aceasta saptamana o rezolutie prin care cere limitarea acestor grasimi produse in mod artificial. Mai multe>>