Constructii, instalatii, echipamente

Rasadnite pe pat cald in solarii

Rasadnite pe pat cald in solariiControlul factorilor de mediu la culturile din sere si solarii, respectiv microclimatul in spatiile protejate, se refera la dirijarea temperaturii din aer si sol, dirijarea luminii, aerisirea si dirijarea umiditatii relative a aerului. La rasadnite temperatura se asigura prin incalzire pe baza de combustibil/biocombustibil, dar se poate recurge si la confectionarea de rasadnite simple si duble pe pat cald in interiorul solariilor.

Citeşte mai departe...

Infrastructura de irigatii: Noi norme de aplicare a Legii imbunatatirilor funciare

Infrastructura de irigatii - Noi norme de aplicare a Legii imbunatatirilor funciareIn Sedinta Guvernului din 28 septembrie 2016 a fost adoptata o Hotarare prin care se modifica normele metodologice de aplicare a Legii imbunatatirilor funciare nr. 138/2004, avand in vedere faptul ca aceasta a fost amendata prin modificari si completari legislative succesive.

Citeşte mai departe...

Silozul Carani, cel mai mare hub logistic din tara destinat produselor agricole se inaugureaza langa Timisoara

Silozul Carani Timisoara - cel mai mare siloz de cereale din taraSIFI TM Agro inaugureaza la Carani cel mai mare hub logistic destinat produselor agricole din Romania, in urma unui program de investitii derulat in ultimii ani. Silozul Carani, situat strategic in una din cele mai importante zone agricole din tara, foarte aproape de Timisoara, dar si de Autostrada A1, are o capacitate de receptie/livrare de 5.000 tone zilnic si cu o capacitate totala de depozitare de 170.000 de tone.

Citeşte mai departe...

5 reguli de cultivare eficienta a legumelor in sere si solarii

cultivarea eficienta a legumelor in sere si solariiCulturile de legume in sere si solarii se obtin cu investii si cheltuieli mari pentru constructii, asigurarea energiei, pentru materiale si subtante chimice si biologice necesare efectuarii de tratamente. Din aceste motive, inca din momentul optiunii pentru culturile protejate, trebuie sa ne gandim la folosirea intensiva a serelor si solariilor construite in acest scop. Intre criteriile de folosire intensiva a spatiilor protejate amintim urmatoarele:

Citeşte mai departe...

Situatia la zi in sectorul irigatiilor din Romania

Situatia sectorului irigatiilor din RomaniaMihaela Ispas, Senior Associate PeliFilip si Cristina Barticel, Associate PeliFilip ne prezinta principalii actori implicati in dezvoltarea irigatiilor, provocarile in procesul de organizare a utilizatorilor de apa pentru irigatii, precum si alocarea fondurilor pentru infrastructura de irigatii.

Citeşte mai departe...

Romania are conditii benefice pentru cultivarea legumelor extratimpurii in sere

Tehnologii noi de cultura a legumelor in sere so solariiRomania are conditii benefice pentru cultivarea legumelor extratimpurii in sere avand, in perioada decembrie – ianuarie, o radiatie luminoasa superioara tarilor din vestul Europei. Pentru a profita de acest avantaj este nevoie de o eficientizare a tehnologiei culturilor legumicole protejate din Romania.

Citeşte mai departe...

Cele mai bune pulverizatoare Stihl

Cele mai bune pulverizatoare profesionale Stihl pentru stropiri si tratamente impotriva bolilor si daunatorilor la pomi fructiferi, vita de vie si legumiculturaUn pulverizator profesional ofera o modalitate optima de stropire a recoltelor, folosindu-se cu precadere in pomicultura, legumicultura si viticultura. Se utilizeaza atat in activitati de stropire pentru prevenirea aparitiei bolilor si a parazitilor, cat si pentru plivirea chimica. Pulverizatoarele Stihl si-au construit un renume pe piata de profil, remarcandu-se prin manevrabilitate ridicata si rezultate excelente in utilizare.

Citeşte mai departe...

Sustinerea plantelor in solar

Modalitati sustinere plante in solar - legare cu sfoaraO necesitate in solarii, sustinerea plantelor este realizata folosindu-se in mod normal snur de sfoara sau pe arac.

Citeşte mai departe...

Precizari privind derularea sezonului 2016 de combatere a caderilor de grindina

Sezon 2016 combatere caderi de grindinaFata de informatiile aparute in spatiul public privind pagubele cauzate de recentele caderi de grindina in zonele in care este operational Sistemul national antigrindina si de crestere a precipitatiilor (SNACP) facem urmatoarele precizari:

Citeşte mai departe...

Combaterea bolilor si daunatorilor in spatii protejate

Tratament boli si daunatori in sere si solariiTratamentele realizate pentru combaterea bolilor, paianjenilor si insectelor daunatoare culturilor in spatii protejate, sunt urmatoarele:

Citeşte mai departe...

A inceput Campania de irigatii in judetul Ialomita

Campanie irigatii judet IalomitaAgentia Nationala de Imbunanatatiri Funciare, prin Filiala Teritoriala Ialomita Calmatui, anunta agricultorii din judet ca s-a declansat Campania de irigatii, prin introducerea apei pe canalele din amenajarea Pietroiu-Stefan cel Mare.

Citeşte mai departe...

Aspiratoarele Karcher VC inteligente – pentru indepartarea eficienta a prafului

Aspiratoarele Karcher VC inteligenteAspiratoarele Karcher din seria VC fac ca aspirarea sa se desfasoare rapid si deosebit de facil. Aceste aspiratoare imbina puterea de aspirare deosebit de mare cu caracteristici de confort deosebite. Fac parte din randul aspiratoarelor profesionale de ultima generatie si sunt echipate cu un sistem unic in lume: sistemul QuickClick, care faciliteaza schimbarea rapida a duzelor.

Citeşte mai departe...

Depozitarea produselor vegetale

siloz1Depozitarea inseamna pastrarea temporara a produselor vegetale in conditii speciale de temperatura, umiditate, iluminare si de compozitie a aerului.

Citeşte mai departe...

Gama completa de folie pentru solarii oferita de producatorul autohton Romcarbon

Oferta vanzare folie pentru solarii RomcarbonMaterie prima de cea mai buna calitate, tehnologie de ultima generatie si peste 60 de ani de experienta in procesarea maselor plastice – asa a creat Romcarbon cea mai buna reteta pentru o folie de solar premium.

Citeşte mai departe...

In ce domenii de activitate se preteaza aparatele de spalat Karcher

Aparate de spalat Karcher in agriculturaIndiferent daca va ocupati cu agronomia, cultura piscicola, viticultura, sectorul forestier sau cresterea animalelor, ferma dumneavoastra trebuie sa fie eficienta si profitabila, curata si igienizata, functionala si calitativa. Fiecare investitie trebuie sa functioneze ani de zile fara probleme si tebuie sa respecte anumite standarde si cerinte legale in ceea ce priveste igiena si curatenia, pentru a avea un succes pe termen lung.

Citeşte mai departe...

Proiectarea unui sistem de irigare automata in gradina

3faaf889Irigarile se pot realiza cel mai simplu manual cu stropitoarea si cu furtunul, dar si prin comanda semiautomata sau automata, in cazul sistemelor fixate in pamant.

Citeşte mai departe...

Cum amplasam serele si solariile de legume?

seawater-vegetablesSolariile si serele produc legume in perioadele reci si pentru aceasta trebuie sa stim cum le amplasam.

Citeşte mai departe...

Drone in loc de caini ciobanesti

maxresdefaultPaul si Declan Brennan sunt doi frati, crescatori de oi din Irlanda, care au cumparat o drona Yuneec Q500.

Citeşte mai departe...

Irigarea culturilor agricole

2WasteWaterCA5615 In etapa actuala, culturile valoroase in conditii de irigare sunt porumbul, sfecla de zahar, lucerna, cartofii si binenteles culturile horticole. In general porumbul ocupa 60 % din suprafata asolamentului de culturi irigate. Dupa lucerna irigata 5-6 ani poate urma  3-4 ani in mocultura irigata porumbul. In cazul cand sunt cerinte si posibilitati, in asolamentul cu culturi irigate se poate introduce floarea soarelui, fasolea, soia, graul si orzul de toamna, cartoful, alcatuind un asolament de scurta durata.

.

Citeşte mai departe...

Sisteme de irigat complete de la Majar, lider in industrie din 1986

Sisteme de irigat MajarAvand in spate peste trei decenii de experienta, compania Majar a reusit sa se faca remarcata pe piata de profit din Europa si in lume. Inceputa in 1986 cu doar o mana de oameni, aceasta societate a reusit sa ajunga un adevarat lider in domeniu deoarece a inteles ca trebuie sa se adrese in primul rand agricultorilor si nevoilor pe care acestia le au in toate etapele activitatilor pe care le intreprind. Astfel, in prezent, aceasta firma a reusit sa se adreseze atat profesionistilor, cat si gospodarilor care doresc sa aiba alaturi cele mai bune utilaje pentru a-si duce la bun sfarsit treaba pe care au inceput-o.

Citeşte mai departe...

Mulcirea solului in sere si solarii

mulching-tomatoes-webMulcirea solului influenteaza favorabil temperatura din sol, regimul de apa si aer, impiedica aparitia buruienilor si algelor in zonele umede si reduce evaporatia apei din sol.

Citeşte mai departe...

Gaini ouatoare: Un nou sistem de adaposturi pentru o productie durabila de oua

Model Adaposturi Gaini OuatoareSectorul galinaceelor a trebuit sa se confrunte cu multe provocari in ultimii zece ani, inclusiv focarele de boli si preocuparile peste bunastarea acestor animale. In colaborare cu Universitatea din Wageningen si cu alti parteneri, compania olandeza Rondeel, a creat un nou sistem de adaposturi pentru gainile ouatoare care ar fi in masura sa ofere solutii pentru aceste provocari, mai ales din punct de vedere economic. Design-ul lor de constructie patentat seamana cu un habitat natural al pasarilor si indeplineste normele de productie ecologica si bunastare a animalelor.

Citeşte mai departe...

Castiga o trusa completa de scule si consumabile prin concursul organizat de Gradinarul Gospodar cu un singur „Share”

scule si consumabile pentru gradinaCunoscutul magazin online Gradinarul Gospodar organizeaza in perioada 24.11.2015 – 7.12.2015 un concurs prin care un singur „Like” si un „Share” va poate aduce o trusa de scule completa, necesara oricarui gospodar iscusit. Valoarea aproximativa a premiilor depaseste suma de 300 de lei, iar tinand cont de faptul ca iarna bate la usa, orice persoana are acum putin timp si de socializare online, dupa ce, in ultimele luni a strans recolta si a pus treburile la punct.

Citeşte mai departe...

CLAAS MCC MAX - Medalie de argint pentru mai multa energie si o structura perfecta a furajelor de porumb

Sistemul CLAAS MCC MAX - Tocator de furaje porumbCu ocazia targului Agritechnica 2015, CLAAS extinde oferta sistemelor de spargere a boabelor prin lansarea sistemului MCC MAX pentru prelucrarea furajelor de porumb, acesta fiind premiat cu medalia de argint pentru inovatie DLG. Utilizatorii de echipamente, cercetatorii si industria utilajelor agricole cauta permanent noi solutii de a imbunatati tocarea miezului boabelor, digerabilitatea, compresibilitatea in siloz si proprietatile de insilozare ale furajelor de porumb. Calitatea furajelor este cel mai important factor de succes, in special pentru producatorii de lactate aflati sub o presiune considerabila din punctul de vedere al productiei si al costurilor, dar si pentru proprietarii uzinelor de biogaz.

Citeşte mai departe...

Sera care face posibila cresterea culturilor in desert. Acest sistem revolutionar promite schimbarea modului in care se face agricultura

Proiect de sera pentru zone aride secetoaseO organizatie non-profit numita "Roots up" a proiectat o sera care colecteaza umiditatea din aer, ca apoi aceasta sa fie folosita pentru a uda plantele sau chiar ca apa potabila. Creatorii proiectului promit revolutionarea modului in care se face agricultura in zonele desertice, acolo unde sansele aducerii la maturitate a unei culturi sunt practic nule. Astfel, folosindu-se de efectul de sera, acest angrenaj are proprietatea de a capta apa din atmosfera intr-un recipient, ca apoi ea sa fie folosita in diferite scopuri, pornind de la irigatii pana la apa potabila.

Citeşte mai departe...

Canalul Siret-Baragan ar putea fi finalizat printr-o cooperare romano-israeliana. Acesta va iriga 700.000 ha de teren agricol

cooperare romano-israeliana Canalul de irigatii Siret-BaraganIn perioada 12 — 16 octombrie 2015 Romania a participat la expozitia WATEC Israel, expozitie de tehnologie si inovatie in domeniul managementului apei si al controlului mediului. Discutiile privind cooperarea romano-israeliana in domeniul infrastructurii de apa au fost purtate si cu reprezentantii Mekorot si s-au axat pe proiectul canalului Siret-Baragan, un proiect strategic privind irigarea celei mai vaste si mai fertile zone agricole a Romaniei.

Citeşte mai departe...

50.000 ha protejate de Unitatea de Combatere a Caderilor de Grindina - UCCG Moldova 2 Vrancea

Unitatea de Combatere a Caderilor de Grindina Moldova 2 VranceaVineri, 2 octombrie 2015, la Focsani, judetul Vrancea, in prezenta Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale dl. Daniel CONSTANTIN, a secretarului de stat Ioan UTIU si a altor oficialitati de la nivel central si local a fost inaugurata cea de-a treia Unitate de Combatere a Caderilor de Grindina - UCCG Moldova 2 Vrancea - componenta a Sistemului National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor, aflat in responsabilitatea Autoritatii pentru Administrarea Sistemului National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor (AASNACP).

Citeşte mai departe...

Echipamentele individuale de protectie si aparatele consumatoare de combustibili gazosi: noi norme armonizate de siguranta

Norme UE Echipamente de protectie si aparate combustibil gazosComitetul Reprezentantilor Permanenti din cadrul Consiliului (Coreper) a aprobat acordurile vizand actualizarea normelor pietei interne pentru echipamentele individuale de protectie si aparatele consumatoare de combustibili gazosi pentru a spori si mai mult siguranta consumatorilor si pentru a asigura conditii de concurenta echitabile pentru intreprinderi.

Citeşte mai departe...

Grup de pompare pentru irigatii produs in Romania de Pompe Instal

Grup de pompare pentru irigatiiProducatorul autorizat de grupuri de pompare si pompe submersibile, Pompe Instal S.R.L., realizeaza grupuri de pompare asamblate in Romania, destinate irigatiilor, compuse dintr-o electropompa orizontala bloc din fonta turnata GRUNDFOS tip HIDRO 1NBG50-125-400/392/1450rpm/55 kW/380V, montata pe sasiu din otel grunduit si vopsit.

Citeşte mai departe...

Micotoxinele din grau pot fi detectate rapid printr-un sistem revolutionar de senzori

Instalatie dedectare Micotoxine in culturi de grau afectate de fuzariozaToxicitatea boabelor de grau atacate de fusarioza este cauzata de micotoxine, metaboliti secundari ai fungilor, care apar in diferite stadii ale productiei. Potrivit celor mai recente estimari, micotoxinele contamineaza aproximativ 25% din culturile alimentare din lumea intreaga. Proiectul MYCOHUNT a dezvoltat un sistem care poate detecta imediat micotoxinele la fata locului in camp, in timpul recoltarii sau transferului semintelor de grau. Se estimeaza ca sistemul va fi disponibil pe piata in termen de doi ani.

Citeşte mai departe...

Scutirea de T.V.A. pentru investitiile in irigatii ar duce in 3 ani la dublarea suprafetei irigate din Romania

Fonduri PNDR - TVA Investitii in irigatiiPrincipala cauza a blocarii celor 77 de proiecte pe Masura 125 care deservesc 155.000 ha, aflate in faze terminale, este rambursarea greoaie a TVA-ului si lipsa fondurilor necesare achitarii TVA-ului de catre organizatiile utilizatorilor de apa pentru irigatii, organizatii non-profit de utilitate publica. Introducerea unei derogari pentru O.U.A.I.-urile care realizeaza investitii in infrastructura de irigatii ar da un imbold pozitiv deblocarii proiectelor aflate in curs de implementare pe Masura 125 si ar incuraja depunerea de noi proiecte pe Submasura 4.3 - Investitii in infrastructura de irigatii - prin PNDR 2014-2020 care ar duce, pe termen scurt, la dublarea suprafetei irigate din Romania.

Citeşte mai departe...

Experimenteaza o forare eficienta cu Stihl, Efco sau Makita

foreza de pamant constructii, plantare pomi, gospodariiForezele de pamant sunt utilizate cu precadere pe santier, insa ocazional si in gospodarii, pentru diverse aplicatii casnice. Acestea pot fi manevrate de catre unul sau doi operatori si pot fi folosite pentru diverse activitati: constructia de garduri, fixarea stalpilor in pamant, plantarea pomilor, extragerea de probe din sol etc. Cei mai importanti producatori in materie de foreze de pamant sunt Stihl, Makita si Efco. Acestia dispun de unelte eficiente si calitative, ce se diferentiaza intre ele prin prisma echiparilor de care dispun.

Citeşte mai departe...

Caracteristicile foliei profesionale pentru sere si solarii

folie pentru sere si solariiInceputul anilor 1960 a marcat prima utilizare a foliei de polietilena pentru a acoperi structurile de lemn a serelor/solariilor. De atunci insa s-au facut multe imbunatatiri pentru aceasta. Majoritatea foliilor de polietilena sunt fabricate prin procedeul de coextrudare a trei straturi cu polimeri si aditivi diferiti. Fiecare strat contribuie la calitatea foliei si ii imbunatateste performanta.

Citeşte mai departe...

Cazanele DES - secretul tariei cu miros si gust curat

Cazane pentru tuica palinca horinca rachie gin ars din cupruSecretul tariei reusite, cu gust si miros curat este intotdeauna dat de cazanul in care este distilata bautura. Cazanele de cupru DES ofera garantia unei tarii de calitate artizanala, indiferent de cantitatea in care este prelucrata. Romanii care tin la traditie sau doresc sa fie siguri de calitatea tariei consumate prefera sa pregateasca aceasta bautura in propria gospodarie. Chiar daca exista diferente in retetele dupa care se ghideaza, producatorii de tarie respecta negresit obiceiul transmis din tata in fiu: distilarea in cazane de cupru.

Citeşte mai departe...

Aplicatie on-line pentru identificarea echipamentului individual de protectie destinat utilizatorilor de produse de protectia plantelor

Echipament de protectie utilizare pesticideAIPROM lanseaza tutorialul de identificare si utilizare adecvata a echipamentului individual de protectie, destinat utilizatorilor de produse fitosanitare.

Citeşte mai departe...

Sisteme acvaponice: Productie combinata de legume/fructe/peste

Sistemele acvaponice produc legume fructe pesteAcvaponia are la baza un procedeu simbiotic de crestere a plantelor si pestilor intr-un sistem recirculant. Cele doua componente vii ale sistemului isi asigura una alteia mediul de viata ideal. Din acest motiv, costurile productiei de plante si peste se reduc considerabil. Proiectul Aqua Rom promoveaza acvaponia in zonele montane, cu sprijin prin Programul de Cooperare Elvetiano-Roman.

Citeşte mai departe...

Despre motopompe si utilizarea acestora in agricultura

motopompe agricultura irigatii drenaj gradina bazineO motopompa reprezinta un agregat constituit dintr-un motor si o pompa, montate pe un sasiu comun. Acestea sunt folosite cu precadere in gradina, pentru activitati ce sunt conexe cu deficitul sau surplusul de apa. Astfel, cu ajutorul unui asemenea utilaj se poate scapa de apa nedorita pentru a preveni inundatiile, se pot iriga anumite zone pentru a spori productia, se pot umple diverse bazine etc. Motopompa poate fi extrem de utila, prin minimizarea eforturilor si maximizarea beneficiilor.

Citeşte mai departe...

Intalnire pentru identificarea posibilitatilor de implementare a sistemelor de irigatii in judetul Bihor

sisteme de irigatii in judetul BihorLa initiativa presedintelui Camerei Agricole Bihor, domnul inginer Dan Corbut, vineri 31.07.2015, la sediul Directiei pentru Agricultura Bihor, a fost organizata o intalnire la care au participat o parte din cei mai reprezentativi fermieri, reprezentantii Directiei pentru Agricultura Bihor, Oficiului Judetean pentru Finantarea Investitiilor Rurale, Filialei Teritoriale Somes – Cris, precum si Traian Bodea – directorul general al Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare, in scopul sustinerii unui proiect de identificare, reabilitare si intr-un final implementare a unor sisteme de irigatii in judetul Bihor.

Citeşte mai departe...

Pastreaza curatenia cu aparatele de spalat cu presiune Stihl

Aparate profesionale de spalat cu presiuneUna dintre principalele probleme cu care se confrunta profesionistii (indiferent de domeniul de activitate) este nevoia de a curata cum se cuvine utilajele, zonele de lucru si alte echipamente folosite in desfasurarea activitatii de munca, cu scopul principal de a evita degradarea acestora. Din pacate, in multe cazuri instalarea mizeriei nu poate fi stopata, dar poate fi controlata prin indepartarea periodica. Pentru acest lucru exista gamele de aparate de spalat cu presiune profesionale de la producatori cunoscuti precum Stihl, Makita sau Karcher.

Citeşte mai departe...

Saci din polipropilena de la Romcarbon!

Saci de rafie polipropilenaRomcarbon S.A. este lider pe piata din Romania de saci mici din polipropilena. Sacii nostri au o capacitate intre 5 si 50 kg. Compania noastra ofera consultanta si suport individual partenerilor sai pentru alegerea optima a tipurilor de saci. Intrucat exista mari diferente intre domeniile de aplicatii - de la natura produselor ambalate, a sistemelor de insacuire si pana la volumele de umplere pentru depozitare si transport, putem recomanda clientilor nostri dimensiunile si tesaturile care satisfac cel mai bine cerintele acestora.

Citeşte mai departe...

Lizimetre si aparatura pentru cercetare in domeniul pedologiei si hidrologiei

aparatura pedologie si hidrologieScopul principal al seminarului "Lizimetre si aparatura pentru cercetare in domeniul pedologiei si hidrologiei" a fost cel de a evidentia importanta utilizarii lizimetrelor si situatia actuala in Romania. Dintre aspectele care au facut obiectul prezentarilor si dezbaterilor mentionam:

Citeşte mai departe...

Sedinta de lucru pe tema modernizarii si reabilitarii sistemelor de irigatii romanesti

Modernizarea si reabilitarea sistemelor de irigatiiIcpe a initiat o sedinta de lucru pe tema “Modernizarea si reabilitarea sistemelor de irigatii romanesti “ avand ca principal obiectiv dezvoltarea unei strategii in domeniul irigatiilor. La evenimentul ce a avut loc joi, 19 martie 2015 in Parcul Solar Icpe, au participat reprezentanti ai Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare- ANIF, ai Societatii Nationale Imbunatatiri Funciare-SNIF, reprezentanti ai firmelor romanesti producatoare de echipamente electrice si mecanice pentru statiile de pompare si reprezentanti ai firmelor de proiectare in imbunatatiri funciare.

Citeşte mai departe...

Folii pentru Solar si Agricultura oferite de Romcarbon pentru agricultori si legumicultori

FOLIE PENTRU LEGUMICULTORI SI AGRICULTURAFoliile din polietilena sunt foarte populare datorita numeroaselor avantaje pe care le ofera (durabilitate, rezistenta, preturi competitive), polietilena fiind un material utilizat la scara larga, pentru fabricatia diverselor materiale din plastic pentru agricultori precum: folii pentru solarii, pentru mulcire sau germinatie, precum si saci, pungi si sacose.

Citeşte mai departe...

Masina universala de curatat legume lungi "UP-8000"

maxresdefaultMasina universala de curatat legume lungi a reusit sa rezolve cele mai exigente cerinte din industria de procesare a alimentelor.

Citeşte mai departe...

Naveta de plastic pentru fructe si legume cu finisaj de lemn

5-plastic-crateHolzdekor-RPC este o nveta de plastic returnabila facuta cu un finisaj de lemn.

Citeşte mai departe...

Testarea nedistructiva a calitatii fructelor cu SUNFOREST H-100

10920942 1386143315022066 6227083076562888542 nCu Sunforest H-100, nominalizat pentru Premiul Inovare la FRUIT LOGISTICA 2015, puteti masura nivelul Brix din fructe in timp ce sunt inca agatate in pom.

Citeşte mai departe...

Noutati

Rasadnite pe pat cald in solarii

09-12-2016 Sere si solarii

Rasadnite pe pat cald in solarii

Controlul factorilor de mediu la culturile din sere si solarii, respectiv microclimatul in spatiile protejate, se refera la dirijarea temperaturii din aer si sol, dirijarea luminii, aerisirea si dirijarea umiditatii relative a aerului. La rasadnite temperatura se asigura prin incalzire pe baza de combustibil/biocombustibil, dar se poate recurge si la confectionarea de rasadnite simple si duble pe pat cald in interiorul solariilor. Mai multe>>

Infrastructura de irigatii: Noi norme de aplicare a Legii imbunatatirilor funciare

28-09-2016 Irigatii

Infrastructura de irigatii: Noi norme de aplicare a Legii imbunatatirilor funciare

In Sedinta Guvernului din 28 septembrie 2016 a fost adoptata o Hotarare prin care se modifica normele metodologice de aplicare a Legii imbunatatirilor funciare nr. 138/2004, avand in vedere faptul ca aceasta a fost amendata prin modificari si completari legislative succesive. Mai multe>>

Silozul Carani, cel mai mare hub logistic din tara destinat produselor agricole se inaugureaza langa Timisoara

09-09-2016 Depozitare

Silozul Carani, cel mai mare hub logistic din tara destinat produselor agricole se inaugureaza langa Timisoara

SIFI TM Agro inaugureaza la Carani cel mai mare hub logistic destinat produselor agricole din Romania, in urma unui program de investitii derulat in ultimii ani. Silozul Carani, situat strategic in una din cele mai importante zone agricole din tara, foarte aproape de Timisoara, dar si de Autostrada A1, are o capacitate de receptie/livrare de 5.000 tone zilnic si cu o capacitate totala de depozitare de 170.000 de tone. Mai multe>>

5 reguli de cultivare eficienta a legumelor in sere si solarii

03-08-2016 Sere si solarii

5 reguli de cultivare eficienta a legumelor in sere si solarii

Culturile de legume in sere si solarii se obtin cu investii si cheltuieli mari pentru constructii, asigurarea energiei, pentru materiale si subtante chimice si biologice necesare efectuarii de tratamente. Din aceste motive, inca din momentul optiunii pentru culturile protejate, trebuie sa ne gandim la folosirea intensiva a serelor si solariilor construite in acest scop. Intre criteriile de folosire intensiva a spatiilor protejate amintim urmatoarele: Mai multe>>

Daunatori si agenti patogeni in gradina. Cine sunt cu adevarat dusmanii agricultorilor

03-08-2016 Carti - Gradinarit si peisagistica

Daunatori si agenti patogeni in gradina. Cine sunt cu adevarat dusmanii agricultorilor

Identificarea, prevenirea si combaterea organismelor daunatoare din gradina este unul dintre cele mai importante aspecte de care agricultorii trebuie sa tina cont atunci cand se decid sa urmeze o cale in acest domeniu. Astfel, doi cunoscuti cercetatori ungari din acest domeniu, dr. Vétek Gábor si dr. Nagy Géza, au redactat o carte extrem de complexa privind acest aspect. Datorita succesului pe care l-a avut de-a lungul timpului, cartea Daunatori si agenti patogeni in gradina a ajuns deja la a do... Mai multe>>

Situatia la zi in sectorul irigatiilor din Romania

26-07-2016 Irigatii

Situatia la zi in sectorul irigatiilor din Romania

Mihaela Ispas, Senior Associate PeliFilip si Cristina Barticel, Associate PeliFilip ne prezinta principalii actori implicati in dezvoltarea irigatiilor, provocarile in procesul de organizare a utilizatorilor de apa pentru irigatii, precum si alocarea fondurilor pentru infrastructura de irigatii. Mai multe>>

Romania are conditii benefice pentru cultivarea legumelor extratimpurii in sere

09-07-2016 Sere si solarii

Romania are conditii benefice pentru cultivarea legumelor extratimpurii in sere

Romania are conditii benefice pentru cultivarea legumelor extratimpurii in sere avand, in perioada decembrie – ianuarie, o radiatie luminoasa superioara tarilor din vestul Europei. Pentru a profita de acest avantaj este nevoie de o eficientizare a tehnologiei culturilor legumicole protejate din Romania. Mai multe>>

Cele mai bune pulverizatoare Stihl

03-07-2016 Constructii, instalatii, echipamente

Cele mai bune pulverizatoare Stihl

Un pulverizator profesional ofera o modalitate optima de stropire a recoltelor, folosindu-se cu precadere in pomicultura, legumicultura si viticultura. Se utilizeaza atat in activitati de stropire pentru prevenirea aparitiei bolilor si a parazitilor, cat si pentru plivirea chimica. Pulverizatoarele Stihl si-au construit un renume pe piata de profil, remarcandu-se prin manevrabilitate ridicata si rezultate excelente in utilizare. Mai multe>>

Sustinerea plantelor in solar

24-05-2016 Sere si solarii

Sustinerea plantelor in solar

O necesitate in solarii, sustinerea plantelor este realizata folosindu-se in mod normal snur de sfoara sau pe arac. Mai multe>>

Precizari privind derularea sezonului 2016 de combatere a caderilor de grindina

12-05-2016 Constructii, instalatii, echipamente

Precizari privind derularea sezonului 2016 de combatere a caderilor de grindina

Fata de informatiile aparute in spatiul public privind pagubele cauzate de recentele caderi de grindina in zonele in care este operational Sistemul national antigrindina si de crestere a precipitatiilor (SNACP) facem urmatoarele precizari: Mai multe>>

Iazuri de gradina, planificare, constructie si intretinere. O carte care merita citita

02-05-2016 Carti - Gradinarit si peisagistica

Iazuri de gradina, planificare, constructie si intretinere. O carte care merita citita

Moda iazurilor de gradina a ajuns si in Romania. Cu toate acestea, putini sunt expertii care pot pune la punct un astfel de amplasament. Acesta este si motivul pentru care editura Casa propune cartea lui Ulrich E. Stempel, Iazuri de gradina, planificare, constructie si intretinere, un manual complet care ofera oricarei persoane interesate un mod practic de intelegere a acestui fenomen. Mai multe>>