Depozitare

Silozul Carani, cel mai mare hub logistic din tara destinat produselor agricole se inaugureaza langa Timisoara

Silozul Carani Timisoara - cel mai mare siloz de cereale din taraSIFI TM Agro inaugureaza la Carani cel mai mare hub logistic destinat produselor agricole din Romania, in urma unui program de investitii derulat in ultimii ani. Silozul Carani, situat strategic in una din cele mai importante zone agricole din tara, foarte aproape de Timisoara, dar si de Autostrada A1, are o capacitate de receptie/livrare de 5.000 tone zilnic si cu o capacitate totala de depozitare de 170.000 de tone.

Citeşte mai departe...

Saci din polipropilena de la Romcarbon!

Saci de rafie polipropilenaRomcarbon S.A. este lider pe piata din Romania de saci mici din polipropilena. Sacii nostri au o capacitate intre 5 si 50 kg. Compania noastra ofera consultanta si suport individual partenerilor sai pentru alegerea optima a tipurilor de saci. Intrucat exista mari diferente intre domeniile de aplicatii - de la natura produselor ambalate, a sistemelor de insacuire si pana la volumele de umplere pentru depozitare si transport, putem recomanda clientilor nostri dimensiunile si tesaturile care satisfac cel mai bine cerintele acestora.

Citeşte mai departe...

Naveta de plastic pentru fructe si legume cu finisaj de lemn

5-plastic-crateHolzdekor-RPC este o nveta de plastic returnabila facuta cu un finisaj de lemn.

Citeşte mai departe...

Deschiderea oficiala a celui mai inalt High-Bay de produse congelate din Europa

Depozitare produse congelateMacromex a inaugurat Edenia Distribution Center - un complex logistic unic, ultra modern, destinat sa satisfaca cele mai exigente cerinte operationale din domeniul produselor congelate, functionand la parametrii de mare eficienta, cu un consum minim de energie. Amplasat strategic, in parcul industrial Reif din Campia Turzii, acesta este rezultatul unei investitii de 17 milioane de euro. Intreaga cladire are o capacitate de 17.000 de paleti, se intinde pe o suprafata de 6.900 mp si include cel mai inalt depozit de produse congelate de tipul High-Bay din Europa.

Citeşte mai departe...

Dispozitiv de prelevare mostre cereale si seminte

599558 192964034162163 798650410 nDispozitivul de prelevare mostre cereale si seminte permite in general prelevarea mostrelor in mod omogen si de asemenea controlarea acestora in timpi operativi foarte redusi si un grad inalt de siguranta.

Citeşte mai departe...

Cargill si TTS dubleaza capacitatea de depozitare a terminalului de cereale Canopus de la Constanta

Depozit de cereale Canopus-ConstantaCargill si partenerul sau Transport Trade Services (TTS) au finalizat proiectul de investitii de 15 milioane de euro in terminalul pentru cereale Canopus Star din Portul Constanta. Investitia, lansata in iulie 2013, creste capacitatea operationala a terminalului pentru cereale de la 50.000 de tone la 110.000 tone.

Citeşte mai departe...

Investitiile in silozuri si magazii sunt principalele prioritati ale fermierilor romani

siloz-cereale resizeFermierii romani care au stocat graul recoltat au obtinut castiguri cu 22% mai mari decat cei care au decis sa vanda imediat.

Citeşte mai departe...

Hala semirotunda - solutie pentru depozitarea cerealelor

HODOROGEA-info702 resizeIndiferent de domeniul cel mai adesea apar necesitati legate de spatiul de depozitare pentru materiale si materii prime. Iar solutiile trebuie sa fie pe masura cerintelor, oferind flexibilitate, versatilitate, aplicabilitate maxima.

Citeşte mai departe...

Silozul de cereale din Hutchinson, Kansas

siloz-cereale z resizeSilozul de cereale din Hutchinson, Kansas are o lungime de peste o jumatate de mila si a fost construit in anul 1961.

Citeşte mai departe...

Depozitarea corecta a cerealelor in magazii

depozitare cerealeIn acest moment preturile cerealelor se afla intr-o continua scadere, fapt ce  determina un blocaj al acestei pieti. Majoritatea fermierilor, au vandut doar o parte din productiile obtinute in acest an agricol (pentru a-si putea plati o parte din datoria avuta catre distribuitorii de imputuri), asteptand o crestere a preturilor la un nivel satisfacator si normal, daca ne raportam la investitile facute.

Citeşte mai departe...

Designul si productia la comanda a sacilor BIG BAGS din polipropilena (PP)

Living Jumbo saci Big BagsAvand in vedere faptul ca marfurile vrac sunt de diferite tipuri, acestea solicita diferite solutii de ambalare - incepand de la proiectare, planificare, constructie, pana la asamblare, ambalare, transport stocare si asistenta - producatorii de big bags dezvolta o varietate de posibilitati de ambalare pentru oferirea celei mai bune solutii clientilor.

Citeşte mai departe...

Silozurile moderne de cereale sunt afectate mai putin de agentii patogeni

Prive resizeIn general partidele de samanta se pastreaza in cantitati mari in silozuri verticale, in care conditiile de pastrare sunt controlate iar semintele sunt rareori atacate de agenti patogeni si saprofiti din microflora de depozit.

Citeşte mai departe...

Fabricile de nutreturi combinate

FABRICA-NUTRETURI resizeNutreturile combinate se pot prepara in fermele de crestere si exploatare a animalelor sau in fabrici de nutreturi combinate care deservesc mai multe ferme.

Citeşte mai departe...

Sacii tip BIG BAGS – Ideali pentru ambalarea in vederea manipularii si depozitarii produselor vrac

Saci Big-Bags LivingJumbo 1Sacii tip big bags din polipropilena (PP) - cunoscuti ca si "FIBCs", "bulk bags", "jumbo bags" - sunt definiti ca si containere mari construite din corpuri executate din tesatura flexibila cu scopul transportului si depozitarii marfurilor vrac.

Citeşte mai departe...

Laptaria de ferma si centrul de colectare a laptelui

colctare-lapte resizeIn foarte multe ferme moderne de azi laptele muls este transportat in laptarii care au rolul de a conditiona imediat laptele dupa mulgere si de al pastra in stare proaspata in vederea industrializarii.

Citeşte mai departe...

Francezii de la Expur fac un siloz gigant la Slobozia

12-siloz-ssProducatorul de ulei vegetal Expur, cu un business de 180 milioane euro in Romania, face primii pasi pentru constructia unui siloz de 95.000 de tone in Slobozia, in apropierea fabricii pe care o detine.

Citeşte mai departe...

Depozite de legume si fructe prin masurile 121 si 123

depozite-legumeIn perioada 26 noiembrie 2012 – 18 ianuarie 2013, ministerul agriculturii va organiza o noua sesiune de depunere a proiectelor pentru masura 121 “Modernizarea exploataților agricole” și respectiv pentru masura 123 ”Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere”.

Citeşte mai departe...

Depozitele de alimente stau goale in Romania

distributie-legume-fructe0013In Romania exista depozite de alimente care sunt goale, pentru ca producatorii nu au capatat obisnuinta de a duce marfa la ele, a declarat joi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Citeşte mai departe...

Investii in depozite de legume si fructe

oral hygiene20Producatorii agricoli care vor sa investeasca in depozite de legume si fructe ar putea depune proiecte pentru obtinerea de fonduri europene, de la jumatatea lunii noiembrie, a declarat George Turtoi, directorul general al APDRP.

Citeşte mai departe...

Sacii tip big bags

Jumbo Bag resizeSacii tip big bags din polipropilena (PP) - cunoscuti ca si "FIBCs", "bulk bags", "jumbo bags" - sunt definiti ca si containere mari construite din corpuri executate din tesatura flexibila cu scopul transportului si depozitarii marfurilor vrac.

Citeşte mai departe...

Vocalect – noua aplicatie tehnologica pentru depozite si centrele de distributie

4058-vocollect-user-2001Vocollect, va furniza in Romania solutiile de voce dedicate optimizarii operatiunilor din depozite dezvoltate de producatorul american.

Citeşte mai departe...

Cel mai mare colector privat de cereale din Franta cumpara silozuri in Romania

Compania Soufflet Agro Romania, parte a grupului francez Soufflet, va cumpara doua silozuri, din Braila si Tandarei, de la grupul american Cargill.

Citeşte mai departe...

Noutati

Rasadnite pe pat cald in solarii

09-12-2016 Sere si solarii

Rasadnite pe pat cald in solarii

Controlul factorilor de mediu la culturile din sere si solarii, respectiv microclimatul in spatiile protejate, se refera la dirijarea temperaturii din aer si sol, dirijarea luminii, aerisirea si dirijarea umiditatii relative a aerului. La rasadnite temperatura se asigura prin incalzire pe baza de combustibil/biocombustibil, dar se poate recurge si la confectionarea de rasadnite simple si duble pe pat cald in interiorul solariilor. Mai multe>>

Infrastructura de irigatii: Noi norme de aplicare a Legii imbunatatirilor funciare

28-09-2016 Irigatii

Infrastructura de irigatii: Noi norme de aplicare a Legii imbunatatirilor funciare

In Sedinta Guvernului din 28 septembrie 2016 a fost adoptata o Hotarare prin care se modifica normele metodologice de aplicare a Legii imbunatatirilor funciare nr. 138/2004, avand in vedere faptul ca aceasta a fost amendata prin modificari si completari legislative succesive. Mai multe>>

Silozul Carani, cel mai mare hub logistic din tara destinat produselor agricole se inaugureaza langa Timisoara

09-09-2016 Depozitare

Silozul Carani, cel mai mare hub logistic din tara destinat produselor agricole se inaugureaza langa Timisoara

SIFI TM Agro inaugureaza la Carani cel mai mare hub logistic destinat produselor agricole din Romania, in urma unui program de investitii derulat in ultimii ani. Silozul Carani, situat strategic in una din cele mai importante zone agricole din tara, foarte aproape de Timisoara, dar si de Autostrada A1, are o capacitate de receptie/livrare de 5.000 tone zilnic si cu o capacitate totala de depozitare de 170.000 de tone. Mai multe>>

5 reguli de cultivare eficienta a legumelor in sere si solarii

03-08-2016 Sere si solarii

5 reguli de cultivare eficienta a legumelor in sere si solarii

Culturile de legume in sere si solarii se obtin cu investii si cheltuieli mari pentru constructii, asigurarea energiei, pentru materiale si subtante chimice si biologice necesare efectuarii de tratamente. Din aceste motive, inca din momentul optiunii pentru culturile protejate, trebuie sa ne gandim la folosirea intensiva a serelor si solariilor construite in acest scop. Intre criteriile de folosire intensiva a spatiilor protejate amintim urmatoarele: Mai multe>>

Daunatori si agenti patogeni in gradina. Cine sunt cu adevarat dusmanii agricultorilor

03-08-2016 Carti - Gradinarit si peisagistica

Daunatori si agenti patogeni in gradina. Cine sunt cu adevarat dusmanii agricultorilor

Identificarea, prevenirea si combaterea organismelor daunatoare din gradina este unul dintre cele mai importante aspecte de care agricultorii trebuie sa tina cont atunci cand se decid sa urmeze o cale in acest domeniu. Astfel, doi cunoscuti cercetatori ungari din acest domeniu, dr. Vétek Gábor si dr. Nagy Géza, au redactat o carte extrem de complexa privind acest aspect. Datorita succesului pe care l-a avut de-a lungul timpului, cartea Daunatori si agenti patogeni in gradina a ajuns deja la a do... Mai multe>>

Situatia la zi in sectorul irigatiilor din Romania

26-07-2016 Irigatii

Situatia la zi in sectorul irigatiilor din Romania

Mihaela Ispas, Senior Associate PeliFilip si Cristina Barticel, Associate PeliFilip ne prezinta principalii actori implicati in dezvoltarea irigatiilor, provocarile in procesul de organizare a utilizatorilor de apa pentru irigatii, precum si alocarea fondurilor pentru infrastructura de irigatii. Mai multe>>

Romania are conditii benefice pentru cultivarea legumelor extratimpurii in sere

09-07-2016 Sere si solarii

Romania are conditii benefice pentru cultivarea legumelor extratimpurii in sere

Romania are conditii benefice pentru cultivarea legumelor extratimpurii in sere avand, in perioada decembrie – ianuarie, o radiatie luminoasa superioara tarilor din vestul Europei. Pentru a profita de acest avantaj este nevoie de o eficientizare a tehnologiei culturilor legumicole protejate din Romania. Mai multe>>

Cele mai bune pulverizatoare Stihl

03-07-2016 Constructii, instalatii, echipamente

Cele mai bune pulverizatoare Stihl

Un pulverizator profesional ofera o modalitate optima de stropire a recoltelor, folosindu-se cu precadere in pomicultura, legumicultura si viticultura. Se utilizeaza atat in activitati de stropire pentru prevenirea aparitiei bolilor si a parazitilor, cat si pentru plivirea chimica. Pulverizatoarele Stihl si-au construit un renume pe piata de profil, remarcandu-se prin manevrabilitate ridicata si rezultate excelente in utilizare. Mai multe>>

Sustinerea plantelor in solar

24-05-2016 Sere si solarii

Sustinerea plantelor in solar

O necesitate in solarii, sustinerea plantelor este realizata folosindu-se in mod normal snur de sfoara sau pe arac. Mai multe>>

Precizari privind derularea sezonului 2016 de combatere a caderilor de grindina

12-05-2016 Constructii, instalatii, echipamente

Precizari privind derularea sezonului 2016 de combatere a caderilor de grindina

Fata de informatiile aparute in spatiul public privind pagubele cauzate de recentele caderi de grindina in zonele in care este operational Sistemul national antigrindina si de crestere a precipitatiilor (SNACP) facem urmatoarele precizari: Mai multe>>

Iazuri de gradina, planificare, constructie si intretinere. O carte care merita citita

02-05-2016 Carti - Gradinarit si peisagistica

Iazuri de gradina, planificare, constructie si intretinere. O carte care merita citita

Moda iazurilor de gradina a ajuns si in Romania. Cu toate acestea, putini sunt expertii care pot pune la punct un astfel de amplasament. Acesta este si motivul pentru care editura Casa propune cartea lui Ulrich E. Stempel, Iazuri de gradina, planificare, constructie si intretinere, un manual complet care ofera oricarei persoane interesate un mod practic de intelegere a acestui fenomen. Mai multe>>