Simpozioanele 'Fondurile Europene pe intelesul tuturor' realizate de Sindicatul Producatorilor Agricoli Olt

Simpozion 2017 - Fondurile Europene pe intelesul tuturor - Sindicatul Producatorilor Agricoli OltSindicatul Producatorilor Agricoli Olt va informeaza ca in decursul lunii februarie va organiza seria de simpozioane cu tema 'Fondurile Europene pe intelesul tuturor' in localitati din judetele Olt si Valcea dupa cum urmeaza:

Mai multe>>

Ghidurile Solicitantului pentru investitii in exploatatii agricole, micii fermieri si cooperarea in lantul de aprovizionare

Ghidul Solicitantului pentru investitii in exploatatii agricole - micii fermieri - cooperarea in lantul de aprovizionareAFIR a publicat pe pagina oficiala de internet a Agentiei versiunile finale ale Ghidurilor solicitantului aplicabile submasurii 4.1 (Investitii in exploatatii agricole), submasurii 6.5 (Schema pentru micii fermieri) si submasurilor 16.4 si 16.4a (Sprijin acordat pentru cooperare orizontala si verticala intre actorii din lantul de aprovizionare in sectoarele agricol si pomicol).

Mai multe>>

Simplificari si modificari procedurale in accesarea PNDR 2020

Simplificari si modificari procedurale in accesarea PNDR 2020Pentru a veni in sprijinul solicitantilor de fonduri europene nerambursabile, derulate in tara noastra prin PNDR 2014 2020, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a realizat in acest an o serie de simplificari si modificari procedurale, dar si legislative in accesarea submasurilor de finantare. Prin acest pachet de masuri privind simplificarile procedurale si metodologice, AFIR si-a propus sa mute povara birocratica a obtinerii de avize si aprobari de la beneficiar la Agentie, prin solicitarea acestora direct de la insitutiile care le elibereaza a precizat directorul general al AFIR, David Eugen Popescu.

Mai multe>>

Numele AFIR este folosit in scop comercial de anumite entitati economice

Brandul AFIR este folosit in scop comercial de anumite entitati economiceAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) semnaleaza utilizarea acronimelor Agentiei, respectiv AFIR, precum si cel de APDRP, de catre terti care activeaza in domeniul consultantei pentru accesarea fondurilor acordate prin Programul National de Dezvoltare Rurala.

Mai multe>>

Precizari privind costurile standard si contributie in natura aplicabile investitiilor pomicole aferente sM4.1a

costurile standard si contributie in natura aplicabile investitiilor pomicole aferente sM4-1aConform prevederilor PNDR 2014-2020, fisa submasurii 4.1a „Investitii in exploatatii pomicole” pentru infiintarea/reconversia plantatiilor si pentru infiintarea de pepiniere se acorda sprijin sub forma costurilor standard si a contributiei in natura. Sprijinul se va acorda sub forma costurilor standard si contributiei in natura doar pentru operatiunile detaliate in fisa submasurii, sectiunea „Sume aplicabile si rate de sprijin”, prezente si in Cererea de Finantare aferenta Ghidului Solicitantului pentru submasura 4.1a „Investitii in exploatatii pomicole”.

Mai multe>>

Maramures: Intalniri privind masurile de finantare prevazute in noul PNDR

Maramures - Intalniri privind masurile de finantare prevazute in noul PNDRAvand in vedere prioritatea strategica fundamentala a Guvernului Romaniei privind cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene prin Programul 2014-2020, Institutia Prefectului – Judetul Maramures organizeaza in zilele de 17 si 18 august, in sala mare a Palatului Administrativ, doua intalniri privind masurile de finantare prevazute in noul Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

Mai multe>>

Ghidul Solicitantului pentru investitii in obtinerea de produse neagricole

Ajutor de stat - investitii in obtinerea de produse neagricoleSolicitantii interesati sa obtina finantare europeana nerambursabila prin intermediul Schemei de ajutor de stat GBER, ce vizeaza obtinerea de diferite produse printre care cele de panificatie, patiserie, inghetata sau bere, pot consulta gratuit Ghidul Solicitantului pentru „Stimularea dezvoltarii regionale prin realizarea de investitii pentru procesarea si marketingul produselor agricole in vederea obtinerii de produse neagricole”, aferenta Submasurii 4.2 „Sprijin pentru investitii in procesarea/ marketingul produselor agricole.”

Mai multe>>

Ajutorul de stat in sectorul pomicol pentru investitii in obtinerea de produse neagricole

Ajutor de stat - investitii in obtinerea de produse pomicole neagricoleAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a publicat in data de 09 august 2016 pe pagina oficiala de internet a Agentiei varianta finala a Ghidului Solicitantului pentru accesarea Schemei de ajutor de stat GBER „Stimularea dezvoltarii regionale prin realizarea de investitii pentru procesarea si marketingul produselor din sectorul pomicol in vederea obtinerii de produse neagricole”. Ajutorul vizeaza obtinerea de diferite produse printre care producerea de fructe confiate sau bauturi alcoolice din fructe.

Mai multe>>

Agrostar a deschis 7 centre de consultanta pentru fonduri europene

Agrostar a deschis centre de consultanta pe fonduri europeneFederatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe AGROSTAR a creat o retea de sapte Centre Regionale, care ofera, prin Agricultura AGROSTAR SRL, in parteneriat cu SC Gapa SRL, consultanta si sprijin in vederea accesarii de fonduri europene prin PNDR-Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, dar si prin alte programe europene. Centrele functioneaza in Alexandria, Rm. Valcea, Constanta, Galati, Buzau, Focsani si Bucuresti.

Mai multe>>

Asociatia pentru Cercetarea si Promovarea Produselor Agroalimentare „Crisana”

ACPPA Crisana - Asociatia pentru Cercetarea si Promovarea Produselor Agroalimentare CrisanaAsociatia pentru Cercetarea si Promovarea Produselor Agroalimentare „Crisana” reprezinta initiativa unui colectiv format din fermieri, cadre didactice universitare si oameni de afaceri‪‎‬ din ‪‎Oradea‬ care au constientizat necesitatea de a infiinta o structura asociativa pentru potentarea sectorului agroalimentar din Crisana.

Mai multe>>

Baza de Date cu preturi de referinta include acum si preturile promotionale la masinile si utilajele agricole

Update baza cu Preturi de Referinta BDPR masini utilaje si echipamenteAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) actualizeaza in mod constant Baza de Date cu Preturi de Referinta (BDPR) pentru masini, utilaje si echipamente specializate. Un nou element este evidentierea preturilor promotionale la masinile, utilajele si echipamentele agricole, iar o alta noutate este includerea dolarului american ca moneda de exprimare a unui echipament pe langa EURO.

Mai multe>>

Agrostar acorda asistenta gratuita romanilor care lucreaza in agricultura, in Italia

Agrostar - asistenta gratuita muncitorilor agricoli romani din ItaliaFederatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe, AGROSTAR, acorda asistenta gratuita romanilor care vor sa munceasca in agricultura, in Italia, care muncesc deja in Italia, dar si celor care au muncit in Italia, in agricultura, si vor sa se intoarca in tara. Acest lucru este posibil in urma incheierii, recent, a unui protocol intre Agrostar si Federatia Muncitorilor din sectoarele agricol si industrie alimentara FLAI-CGIL si Institutul National Confederal de Asistenta INCA-CGIL din Italia.

Mai multe>>

AgroDiaspora - Programul de informare destinat romanilor din strainatate

AgroDiaspora - informarea romanilor din strainatate despre oportunitatile privind accesarea fondurilor agricole europeneIn cadrul programului AgroDiaspora specialisti din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale se vor intalni cu membrii comunitatilor romanesti din afara granitelor pentru a le prezenta oportunitatile privind accesarea fondurilor europene in domeniul agriculturii si vor raspunde la intrebari legate de oportunitatile de investitii in acest domeniu in Romania.

Mai multe>>

PROFI & USAMVB oferta consultanta si consiliere producatorilor agricoli locali la Timisoara

Conferinta sprijin pentru producatorii agricoli TimisoaraUSAMVB “Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara, si PROFI Rom Food au deosebita onoare de a va invita la Conferinta privind sprijinirea producatorilor locali prin consultanta si consiliere in domeniul agricol, in vederea cresterii calitatii productiei agricole si a satisfacerii nevoilor actuale de piata.

Mai multe>>

Consultanta gratuita pentru IMM-urile din mediul rural!

Consultanta gratuita IMM-uri din mediul ruralInregistreaza intreprinderea ta - micro sau mica - din mediul rural in Catalogul IMM-urilor si primesti consultanta gratuita, din fondurile alocate Masurii 2 din PNDR 2014-2020, pentru dezvoltarea de activitati non agricole in mediul rural.

Mai multe>>

CCIA Arad: Curs expert accesare fonduri structurale si de coeziune europene

CCIA Arad - Curs expert accesare fonduri PNDR 2014-2020Camera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad vine in sprijinul aplicantilor pentru fonduri europene, cu programe de formare profesionala dedicate accesarii programelor de finantare. Lansarea primelor masuri de finantare din PNDR 2014 - 2020 aduce o serie de elemente si solutii inovative care vor asigura o gestionare eficienta si transparenta a fondurilor europene si totodata, va facilita accesul la finantare.

Mai multe>>

Recomandari privind completarea Cererii de Finantare pentru proiecte PNDR

Completare Cerere de Finantare proiecte PNDR 2020Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale recomanda solicitantilor de fonduri nerambursabile acordate prin PNDR 2020 sa foloseasca la depunere cea mai recenta versiune a Cererii de Finantare si a Cererii de Plata, disponibile pe pagina oficiala a Agentiei (www.afir.info), pentru a evita generarea de erori tehnice la incarcarea Cererii de Finantare in sistemul informatic de depunere al AFIR.

Mai multe>>

O delegatie a Camerei de Agricultura din Polonia va vizita orasul Beclean

Camera de Agricultura din Polonia vizita in orasul BecleanOrasul Beclean va primi, in perioada 19 — 22 mai 2016, vizita unei delegatii formata din 8 persoane, reprezentanti ai Camerei de Agricultura din Polonia. Delegatia poloneza, ce va fi condusa de catre domnul Jan Marek Lenczowski, presedintele regiunii Myslenice, soseste la Beclean in vederea realizarii unui schimb de experienta si a initierii unei colaborari in domeniul agricol intre cele doua parti.

Mai multe>>

AFIR a lansat aplicatia „Asistenta module on-line”

Ghid on-line AFIR - accesare fonduri agricultura PNDRAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) lanseaza, prin intermediul paginii oficiale de internet www.afir.info, aplicatia „Asistenta module on-line” pentru a veni in sprijinul solicitantilor si beneficiarilor finantarilor disponibile prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Mai multe>>

Camera Agricola Gorj a eliberat 4.200 de avize consultative pentru producatorii agricoli

Camera Agricola Gorj - avize producatori agricoliIn conformitate cu prevederile Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol, Camera Agricola Judeteana Gorj elibereaza la cerere, avizul consultativ, necesar persoanelor fizice neautorizate pentru eliberarea atestatului de producator agricol.

Mai multe>>

AFIR: Instructiuni pentru evitarea crearii de conditii artificiale

Instructiuni evitare conditii artificialeAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a publicat spre dezbatere publica un set de instructiuni privind evitarea crearii de conditii artificiale in accesarea fondurilor europene, pentru finantarea investitiilor in agricultura si in dezvoltarea mediului rural prin submasurile 4.1 (Exploatatii agricole), 4.2 (Procesare agricola), 4.1a (Exploatatii pomicole) si 4.2a (Procesare pomicola) din PNDR 2020. De asemenea, ulterior, pe 6 aprilie 2016, au fost publicate si instructiuni pentru Schema de ajutor de stat GBER si Schema de Minimis aferente Submasurii 4.2 si 4.2a si pentru submasurile 6.1 (Tinerilor Fermieri) si 6.4 (Dezvoltare activitati non-agricole).

Mai multe>>

Atlasul Zonelor Rurale Marginalizate din Romania - Un ghid util pentru GAL-uri

Atlasul Zonelor Rurale Marginalizate din Romania - Ghid util pentru GAL-uriObiectivul principal al acestui Atlas este acela de o oferi un instrument pentru directionarea geografica, testarea si monitorizarea programelor si a interventiilor menite sa reduca saracia si sa promoveze incluziunea sociala in comunitatile rurale cu cele mai mari lipsuri din Romania.

Mai multe>>

Adjudecarea on-line a contractelor de achizitii pentru proiectele de investitii finantate prin PNDR

Derulare on-line achizitii Proiecte fonduri europene PNDR2020Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale asigura, prin intermediul paginii oficiale de internet (www.afir.info), derularea on-line a achizitiilor realizate pentru implementarea proiectelor de investitii finantate cu fonduri europene nerambursabile prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 — 2020.

Mai multe>>

Cooperativa agricola infiintata de CJ Maramures sprijina fermierii din judet sa-si dezvolte afacerile

Cooperativa agricola MaramuresulNou infiintata cooperativa agricola "Maramuresul", avand ca membri fondatori CJ Maramures, trei primarii si mai multe societati agricole, va acorda sprijin fermierilor din judet care intentioneaza sa-si valorifice produsele, sa acceseze fonduri europene sau sa deschida noi afaceri in domeniu, a declarat vicepresedintele CJ Maramures, Gabriel Zetea.

Mai multe>>

Ghiduri si informatii utile pentru platile de agro-mediu si clima - Masura 10 PNDR 2020

Informatii plati de agro-mediu si clima - Masura-10 PNDR 2020S-au elaborarat si publicat o serie de brosuri si ghiduri informative adresate atat beneficiarilor platilor de agro-mediu si utilizatorilor de pajisti permanente situate in zonele cu inalta valoare naturala, cat si functionarilor din cadrul institutiilor implicate in implementarea masurilor de mediu si clima (APIA si AFIR) care verifica respectarea cerintelor prevazute de aceste masuri ale PNDR 2014-2020.

Mai multe>>

Demonstratii in camp pentru folosirea dronelor in agricultura

Drone folosite in agriculturaSe vorbeste tot mai mult despre avantajele dronelor in agricultura, insa aceasta tehnologie noua este folosita doar de un procent mic de fermieri. Camera de Agricultura din Deux-Sevres (Franta) a organizat recent demonstratii de ferma, la cultura de rapita si de grau, pentru a arata fermierilor modul in care dronele si alte tehnologii pot fi folosite ca instrumente de management al fermelor.

Mai multe>>

S-au publicat variantele consultative ale Ghidurilor Solicitantului aferente sesiunii 2016 din PNDR

Ghidul Solicitantului - Fonduri europene agricultura 2016 PNDR 2020Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a publicat pe pagina oficiala de internet a institutiei, www.afir.info, variantele consultative ale Ghidurilor Solicitantului pentru Submasurile de finantare din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Mai multe>>

CAJ Brasov ofera cursuri de formare profesionala agricultorilor care vor sa-si dezvolte afacerea

Cursuri agricultor cultivare plante apicultura si animale BrasovAvand in vedere prevederile Politicii Agricole Comune privind ridicarea nivelului profesional al fermierilor care doresc sa-si infiinteze sau sa dezvolte o afacere in agricultura, Camera Agricola Judeteana Brasov continua si anul 2016 programul de instruire si formare profesionala pentru persoanele interesate. Astfel, se vor organiza noi cursuri de calificare in meseriile: Lucrator in cresterea animalelor, Lucrator in cultura plantelor, Lucrator in gospodaria agroturistica, Apicultor, Piscicultor si Pomicultor.

Mai multe>>

Biotehnologiile – o oportunitate pentru economia si cercetarea din Romania

Biotehnologiile - Oportunitati de finantare pentru RomaniaBiotehnologia, o stiinta noua bazata pe biologie care se ocupa cu utilizarea micro-organismelor sau a produselor derivate pentru productia de substante utile in agricultura, industria alimentara si industria farmaceutica, reprezinta unul dintre domeniile strategice prioritare ale UE. Pentru perioada 2014-2020 s-au alocat sume considerabile pentru sustinerea proiectelor inovative, inclusiv a cercetarii in acest domeniu. Industria Biotech din Uniunea Europeana (UE) cheltuie anual aproximativ 7,32 mld. euro pentru activitati de cercetare-dezvoltare-inovare si genereaza venituri de aproximativ 23,2 mld. euro.

Mai multe>>

AFIR lanseaza o dezbatere publica privind Ghidul pentru evitarea conditiilor artificiale

Dezbatere publica - Ghidul pentru evitarea conditiilor artificialeAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale lanseaza o dezbatere publica, pana la data de 22 ianuarie 2016, privind imbunatatirea si completarea Ghidului de prevenire a neregulilor privind crearea de conditii artificiale pentru obtinerea fondurilor europene nerambursabile derulate prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Mai multe>>

AFIR a publicat clarificari privind corelarea puterii masinii cu suprafata fermei

Corelarea puterii masiniilor si utilajelor agricole cu suprafata fermei Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficiala de internet clarificari legate de corelarea puterii utilajelor cu suprafata fermei in momentul achizitionarii de masini agricole cu fonduri europene acordate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

Mai multe>>

Variantele consultative ale Ghidurilor Solicitantului aferente submasurilor 4.2 si 4.2a - schemele GBER si de minimis

Ghidul Solicitantului subMasura4 2 si 4 2aAFIR anunta publicarea variantelor consultative ale Ghidurilor Solicitantului aferente submasurilor 4.2 - Procesare produse agricole si 4.2a - Procesare produse pomicole > Schemele GBER si de minimis. Scopul schemei de ajutor de stat GBER vizeaza imbunatatirea nivelului general de performanta al intreprinderilor, prin cresterea competitivitatii intreprinderilor care realizeza investitii in domeniile de interventii eligibile mentionate in Ghid. Sprijinul de minimis are drept scop cresterea competitivitatii intreprinderilor prin realizarea de produse noi, cu valoare adaugata.

Mai multe>>

Ghidul de prevenire a neregulilor in accesarea fondurilor PNDR 2020

Ghid prevenire nereguli accesare fonduri PNDR-2020Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a publicat astazi, pe pagina de internet oficiala a Agentiei, Ghidul de prevenire a neregulilor privind crearea de conditii artificiale pentru obtinerea fondurilor europene nerambursabile derulate prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020. Agentia a decis alcatuirea acestui indrumar pentru a furniza solicitantilor si beneficiarilor fondurilor europene nerambursabile acordate prin PNDR un suport informativ complex pentru intreprinderea masurilor si actiunilor necesare in vederea prevenirii neregulilor in gestionarea fondurilor europene.

Mai multe>>

AFIR va participa la cea de-a XX-a editie a Targului INDAGRA

AFIR participa la Indagra 2015Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) va participa in perioada 28 octombrie — 1 noiembrie 2015 la cea de-a XX-a editie a Targului international de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei — INDAGRA 2015. Pe intreaga durata a evenimentului, reprezentantii AFIR vor acorda informatii privind accesarea fondurilor europene nerambursabile pentru agricultura si dezvoltare rurala alocate Romaniei prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR 2020).

Mai multe>>

Conferinta 'Oportunitati de finantare pentru mediul privat prin POR 2014-2020 si PNDR 2014-2020'

Oportunitati finantare mediu privat POR si PNDR 2014-2020Joi, 8 octombrie, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, in colaborare cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a organizat Conferinta 'Oportunitati de finantare pentru mediul privat prin Programul Operational Regional 2014-2020 si Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020'.

Mai multe>>

Care sunt cele mai bune 10 Grupuri de Actiune Locala din Romania?

Finantare fonduri europene nerambursabile - Cele mai bune 10 GAL-uriIn cadrul evenimentului RuralFest, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Directia Generala Dezvoltare Rurala – Autoritate de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), a premiat cele mai performante grupuri de actiune locala (GAL), care deruleaza proiecte finantate cu fonduri europene nerambursabile, disponibile prin LEADER, PNDR 2007-2013.

Mai multe>>

"Bucate alese din Targu' Iesilor" la Targul din Magdeburg – Germania

Bucate alese din Targu Iesilor la Targul Magdeburg GermaniaIn perioada 19-20 septembrie 2015, Camera Agricola Judeteana Iasi, institutie subordonata Consiliului Judetean Iasi, va participa la Targul anual de agricultura si industrie alimentara / Sarbatoarea Recoltei - Satul European, ce se va desfasura in orasul german Magdeburg, acesta fiind unul dintre cele mai importante evenimente din Landul Sachsen Anhalt organizat de catre Ministerul Agriculturii si Mediului din Germania.

Mai multe>>

GAL Ecoleg Olt Inferior - Proiecte de succes finantate prin fonduri europene

fonduri europene GAL Ecoleg Olt InferiorAsociatia Grup de Actiune Locala Ecoleg Olt Inferior se afla la sfarsitul perioadei de implementare a Strategiei de Dezvoltare Locala. In ceea ce priveste la gradul de implementare si absorbtie a fondurilor angajate, Pe parcursul etapelor de selectie, in urma unor intense actiuni de animare a teritoriului, la GAL Ecoleg Olt Inferior s-au depus 66 de proiecte conforme, insumand peste trei milioane de euro valoare publica. Dintre acestea, 51 de proiecte au fost contractate si au o valoare publica de 2,538,878.94 euro.

Mai multe>>

Intalnire pentru identificarea posibilitatilor de implementare a sistemelor de irigatii in judetul Bihor

sisteme de irigatii in judetul BihorLa initiativa presedintelui Camerei Agricole Bihor, domnul inginer Dan Corbut, vineri 31.07.2015, la sediul Directiei pentru Agricultura Bihor, a fost organizata o intalnire la care au participat o parte din cei mai reprezentativi fermieri, reprezentantii Directiei pentru Agricultura Bihor, Oficiului Judetean pentru Finantarea Investitiilor Rurale, Filialei Teritoriale Somes – Cris, precum si Traian Bodea – directorul general al Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare, in scopul sustinerii unui proiect de identificare, reabilitare si intr-un final implementare a unor sisteme de irigatii in judetul Bihor.

Mai multe>>

Obtinerea creditelor pentru asigurarea cofinantarii in cadrul proiectelor europene

Obtinere credite cofinantare fonduri agricole europeneProcesul de obtinere a creditelor bancare pentru cofinantarea proiectelor realizate cu bani europeni poate fi simplu si rapid, daca solicitantul tine cont de anumite conditii. De baza este ca acesta sa poate oferi bancii raspunsuri pertinente la intrebarile legate de proiectul pentru care doreste cofinantare. In medie, un proiect bun poate obtine cofinantare prin credit bancar in doua, maximum trei saptamani, daca actele sunt complete.

Mai multe>>

Noutati

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc, prioritatea ACEBOP la inceput de 2017

11-01-2017 Asociatii agricole

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc, prioritatea ACEBOP la inceput de 2017

Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania (A.C.E.B.O.P.) si-a definitivat prioritatile pentru primul trimestru al anului 2017, in cadrul unei reuniuni a Consiliului Director. Mai multe>>

Lansare concurs de grant-uri pentru liceele agricole

16-12-2016 Invatamant agricol

Lansare concurs de grant-uri pentru liceele agricole

Fundatia Civitas pentru Societatea Civila - Filiala Cluj-Napoca, in cadrul programului Liceele Agricole - “Hub”- uri Locale pentru Dezvoltarea Fermelor Mici si Mijlocii (denumit in continuare Programul), finantat de Romanian-American Foundation si implementat in parteneriat cu: World Vision Romania, JuniorAchievement Romania, Centrul pentru Educatie Economica si Dezvoltare din Romania si Centrul Roman pentru Politici Europene, lanseaza un concurs de grant-uri dedicate liceelor participante la Program. Mai multe>>

Producerea si comercializarea alimentelor specifice Sarbatorilor de Iarna

07-12-2016 Siguranta alimentara

Producerea si comercializarea alimentelor specifice Sarbatorilor de Iarna

Cu ocazia Sarbatorilor de Iarna si a diferitelor manifestari traditionale organizate la nivel de localitati, se produc si se comercializeaza cantitati apreciabile de produse alimentare de origine animala si vegetala, iar valorificarea acestora, in alte conditii decat cele prevazute de normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor in vigoare, poate constitui un pericol pentru sanatatea publica. Mai multe>>

Curs de pomicultura in perioada ianuarie-aprilie

05-12-2016 Asociatii agricole

Curs de pomicultura in perioada ianuarie-aprilie

Avand in vedere interesul manifestat, Fundatia Civitas, impreuna cu Asociatia Székelygyümölcs organizeaza un nou curs de Pomicultura in perioada ianuarie-aprilie. Mai multe>>

ANSVSA: Recomandari pentru producatori si consumatori in perioada Sarbatorilor de Iarna

29-11-2016 Siguranta alimentara

ANSVSA: Recomandari pentru producatori si consumatori in perioada Sarbatorilor de Iarna

In apropierea sarbatorilor de iarna cand, in mod traditional, creste consumul de produse alimentare, A.N.S.V.S.A. recomanda cetatenilor sa cumpere produse alimentare numai din unitati sau spatii autorizate sanitar veterinar. Pentru evitarea posibilelor toxiinfectii alimentare si evitarea posibilei infestari cu parazitul Trichinella spp., Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor recomanda: Mai multe>>

Amenzi de 872.000 lei pentru nerespectarea a prevederilor referitoare la lapte si produse lactate

25-11-2016 Siguranta alimentara

Amenzi de 872.000 lei pentru nerespectarea a prevederilor referitoare la lapte si produse lactate

In perioada 10 - 21.10.2016 Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a desfasurat o actiune de control pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale referitoare la comercializarea, conformitatea, modul de etichetare, prezentare si publicitate a laptelui de consum, a produselor lactate, laptelui conservat, partial sau integral deshidratat, a laptelui pentru cafea. Mai multe>>

Kaufland sprijina producatorii romani sa obtina cele mai inalte standarde internationale de calitate

24-11-2016 Certificare si atestare

Kaufland sprijina producatorii romani sa obtina cele mai inalte standarde internationale de calitate

Kaufland Romania anunta inceperea primului program national care sprijina producatorii locali de legume-fructe sa obtina cea mai prestigioasa certificare internationala de calitate si siguranta alimentara, GLOBAL G.A.P. (Good Agricultural Practices). Aceasta le permite agricultorilor inclusiv exportul produselor romanesti oriunde in lume. Programul se adreseaza tuturor producatorilor romani de fructe si legume parteneri ai Kaufland Romania si va demara efectiv in ianuarie 2017. Mai multe>>

Specialistii agricoli din Romania sunt invitati sa lucreze in China

17-11-2016 Institutii agricole

Specialistii agricoli din Romania sunt invitati sa lucreze in China

Sambata, 12.11.2016, presedintele ASAS, prof. Gheorghe Sin a primit vizita unei delegatii din cadrul Departamentului de Resurse Umane si Securitate Sociala din Provincia Hebei, formata din 5 inalti functionari publici. Membrii delegatiei chineze si-au manifestat interesul pentru ca un numar cat mai mare de specialisti din Romania sa vina sa lucreze in China, pe durate de cel putin 90 de zile sau pe lunga durata. Mai multe>>

Agrostar va deschide doua birouri in Italia pentru a sprijini romanii care lucreaza in agricultura

15-11-2016 Asociatii agricole

Agrostar va deschide doua birouri in Italia pentru a sprijini romanii care lucreaza in agricultura

Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe Agrostar urmeaza sa deschida doua birouri in Italia pentru a veni in sprijinul romanilor care lucreaza in agricultura in aceasta tara. Mai multe>>

USAMV Cluj Napoca inaugureaza Institutul de Cercetari Horticole Avansate al Transilvaniei

27-10-2016 Invatamant agricol

USAMV Cluj Napoca inaugureaza Institutul de Cercetari Horticole Avansate al Transilvaniei

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca inaugureaza luni, 31 octombrie 2016, Institutul de Cercetari Horticole Avansate al Transilvaniei, cu o suprafata desfasurata de 9.732,70 mp, fiind cel mai mare institut de acest profil din tara. Structura sa cuprinde laboratoare de cercetare, birouri de cercetatare, o sala de conferinte, biblioteca si baza de date, un centru de valorificare a cercetarii, precum si sere interioare pentru cercetare aplicata. Mai multe>>

Ce trebuie sa stiti despre acizii grasi trans

25-10-2016 Siguranta alimentara

Ce trebuie sa stiti despre acizii grasi trans

Fast-food, produse de panificatie, mese semi-preparate, chips-uri, margarina... toate acestea pot contine acizi grasi trans, un tip de acizi grasi nesaturati care, daca sunt consumati des, sunt asociati cu obezitatea, diabetul zaharat, infertilitatea, boli cardiovasculare sau Alzheimer. Parlamentul European voteaza in aceasta saptamana o rezolutie prin care cere limitarea acestor grasimi produse in mod artificial. Mai multe>>