“Bacania cu Suflet” unica in Bucuresti

 Bacania cu Suflet-1La sfarsitul lui 2011 a pasit pragul “Bacaniei cu Suflet” primul client. A intrat, curios, pe holul lung, apoi a avut prima surpriza: "Uau! Este atat de frumos si primitor la dumneavoastra! Asa ceva nu mai exista in Bucuresti! "

 

 

 

 

Bacania cu Suflet-header

S-a uitat in stanga si-n dreapta, si cand a ajuns la vitrina cu mezeluri i-am oferit dintr-un muschiulet hituit… A fost suficient, pur si simplu s-a luminat la fata de uimire: "Dar muschiuletul pe care il stiu eu nu este atat de bun, parca nu are nicio legatură cu acesta... Vai, dar aveti si serbet! De cand eram mic nu am mai vazut!". Suntem foarte bucurosi ca a trecut mai bine de un an de atunci, iar reactia a ramas aceeasi. Si apoi, prietenii nostri revin. Pentru o zacusca, pentru un cozonac adevarat, un vin mai deosebit, sau doar pentru o vorba. Sau pentru cate si mai cate, ca au de unde sa aleaga, toate bune si naturale, pregatite gospodareste. Pentru ca la noi e altfel. Vii client si ramai prieten. Si asta tot de la ei, clientii noştri, o stim.

Draga viitor prieten,

Dar ne-ar lua prea mult timp sa le insiram cate si mai cate avem in Bacanie pentru tine, dara sa-ti mai povestim despre fiecare cat de bun si deosebit este. Si chiar nu trebuie sa ne crezi, treci si te vei convinge singur! Suntem siguri ca-ne vei da dreptate, caci am vazut deseori uimirea multora care ne-au trecut pragul si care au gustat macar odata din minunile pe care le oferim. Am ales totusi cateva dintre ele sa iti faci o idee.

Branzeturi si lactate

Bacania cu Suflet-2  Bacania cu Suflet-3  Bacania cu Suflet-4

De adus, le aducem din Bucovina, Harghita sau Maramures. Si sunt atat de bune, incat imi lasa gura apa doar cand ti le zic: Branza maturata cu trufe; Telemea cu negrilica; Cascaval cu busuioc; Telemea de capra sau de bivolita; Cascaval traditional olandez Gouda afumat sau cu verdeata; Cas din lapte de capra cu praz sau marar; Iaurt de baut din lapte de capra; Lactate de bivolita;

Mezeluri

Bacania cu Suflet-5  Bacania cu Suflet-6  Bacania cu Suflet-7

Mezelurile din Bacania noastra sunt o completare a produselor sanatose in care credem. Sunt preparate doar din ingrediente naturale, iar baiturile in care se marineaza carnea au busuioc, cimbru, sare, piper, ienupar si un strop de vin rosu pentru desavarsirea gustului: Muschiulet taranesc in bait si muschiulet Domnesc; Carnati de Plescoi; Cremwursti naturali din carne de pui; Pastrama din piept de curcan si din piept de pui; Toba traditionala; Caltabos oltenesc; Muschi de porc perpelit.

Paine, paste si zacusca

Bacania cu Suflet-8  Bacania cu Suflet-9   

Stim ca mesele sanatoase sunt o bucurie iar pentru a le pregati, avem nevoie de ingrediente naturale. In Bacanie gasesti o sumedenie de produse ce pot fi usor alaturate preparatelor facute in casa: Paine buna de Covasna; Taitei de casa din faina integrala; Taitei de casa cu canepa; Taitei de casa cu hribi; Taitei de casa cu spanac; Zacusca de vinete; Zacusca de hribi; Zacusca de ghebe; Ceapa confiata cu vin rosu; Produse din soia.

Serbeturi, dulceata si siropuri

Bacania cu Suflet-10  Bacania cu Suflet-11  Bacania cu Suflet-12

Copilaria are mereu un loc aparte in inimile nostre, iar de copilarie ne leaga multe amintiri. Cum poti uita de serbetul servit cu apa sau de gustul siropurilor si dulceturilor pe care adesea ni le pregatea bunica? Sau: Socata; Sirop de ghimbir; Sirop de fructe de soc; Sirop de flori de soc; Sirop de porumbele; Sirop de coacaze negre; Sirop de afine; Sirop din floare de salcam; Dulceata de nuci verzi; Dulceata de pere cu stafide si rom; Dulceata de petale de trandafir; Dulceata cu lapte si cafea; Dulceturi cu ghimbir si diferite fructe; Peltea de gutui; Dulceata de zarzare; Diferite tipuri de serbet.

Prajituri traditionale, Raw Vegan si cozonaci

Bacania cu Suflet-13  Bacania cu Suflet-14 

Asa este, nu sunt cele mai aratoase prajituri. Nu sunt impachetate in cutii frumoase si nici foita de aur n-au. Dar iti spunem cu siguranta ca sunt cele mai bune prajituri pe care le-am mancat pana acum. Sunt atat de cremoase incat si lingurita pare ca se topeste pe limba. Aduse de la Ocna Sugatag, pur si simplu te fac sa plutesti. Nu mai zic de cozonacii din Bucovina, abia scosi din cuptor si adusi in Bacanie, umpluti din belsug cu nuca, cacao sau rahat. Parca inca aburinzi, te vor face sa iti doresti ca sarbatorile de iarna sa fie tot anul. Iar daca vrei sa gusti din minunatiile RAW VEGAN, aliniate frumos te asteapta bomboanele cu caramel, cele cu portocale sau cu cocos. Si daca nu te-am convins inca, atunci halvaua si tiramisu cu siguranta o vor face.

Produse de post

Bacania cu Suflet-15   

Postul este mai mult decat o perioada de reflectie si rugaciune, el ne purifica organismul si il pregateste pentru mese mai consistente, cum ar fi cea de Craciun sau de Sfintele Pasti. In Bacanie te asteapta o multime de mancaruri de post foarte gustoase: Zacusca de vinete, ghebe, hribi sau ciuperci Champignon; Salata de ghebe; Deliciu - pasta de gogosari copti; Taitei de casa fara ou, cu busuioc, canepa, galbiori, hribi sau spanac; Dulceturi si serbeturi de toate soiurile; Cozonac Domnesc de post; Biscuiti ecologici cu seminte de susan, chimen, in, floarea soarelui sau dovleac. Sa nu mai vorbim despre dezlegarile la peste: Salata de icre de stiuca sau de crap; Batog de crap argintiu sau de somn; Sardelute in ulei; Macrou afumat; Scrumbie afumata sau marinata.

Bauturi alcoolice

Bacania cu Suflet-17   Bacania cu Suflet-16

Orice masa este cu adevarat desavarsita cand o savurezi alaturi de un vin de calitate sau de o palinca strasnica. Vinuri din zona Niculitel; Vinuri de la Casa Isarescu; Vinuri din Crama Basilescu; Vinuri de Corcova din Dealurile Olteniei; Vinuri din Crama Oprisor; Vinuri din struguri ecologici de la Cramele Francu; Tuica, rachiu si palinca de la familia Bran din Satu Mare; Palinca de Oas; Horinca din prune sau mere.

Bacania cu Suflet-footer 

 

Bacania cu Suflet-18  Draga viitor prieten,

Ne gasesti la Bacania cu suflet, langa Piata Romana, pe Mendeleev nr 37, de luni pana vineri intre 9-20 si sambata intre 9-18. Iar daca nu ai timp sa treci, nu-i bai. Ori ne suni, ori ne trimiti un mesaj si noi iti vom raspunde cu o lista de bunataturi din Bacanie din care poti alege, si un curier ti le va aduce oriunde doresti in Bucuresti, in doua ceasuri. Speram totusi ca vei veni si ne vom cunoaste. Multumesc.

Cu drag, Doina, Liviu si Radu

 

 

Tel.: 0744.373.323

www.bacaniacusuflet.ro   

www.facebook.com/BacaniaCuSuflet

 

 

Noutati

Proiect european FLIARA‭: ‬‭Inovatia Condusa de Femei in Agricultura si in Zonele Rurale‬

05-03-2024 Dezvoltare rurala

Proiect european FLIARA‭: ‬‭Inovatia Condusa de Femei in Agricultura si in Zonele Rurale‬

ECOLISE si ELARD informeaza cu privire la proiectul FLIARA - Female-Led Innovation in Agriculture and Rural Areas de actiune de cercetare si inovare, finantat de Comisia Europeana pe o durata de 3 ani in cadrul programului Orizont Europa. Romania este inclusa intre cele zece tari din diferite regiuni ale Uniunii Europene in care se desfasoara proiectul. FLIARA isi propune sa contribuie la un viitor sustenabil prin evidentierea rolului femeilor in agricultura si in comunitatile rurale. Mai multe>>

Calendarul estimativ pentru depunerea proiectelor in anul 2024

16-02-2024 Fonduri europene agricultura

Calendarul estimativ pentru depunerea proiectelor in anul 2024

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a publicat pe pagina de internet a institutiei calendarul estimativ pentru lansarea sesiunilor de depunere a cererilor de finantare pentru interventiile din cadrul Pilonului II al Planului Strategic PAC 2023-2027 si pentru submasurile 4.1 si 17.1 din PNDR 2014-2020. Mai multe>>

Tineri fermieri [DR 30]: au fost selectate primele cereri de finantare prin PS PAC 2027

15-02-2024 Fonduri europene agricultura

Tineri fermieri [DR 30]: au fost selectate primele cereri de finantare prin PS PAC 2027

Primele proiecte de investitii in agricultura pentru care s-au solicitat fonduri nerambursabile prin AFIR in noua programare financiara deschisa in 2023 au fost selectate in vedere finantarii prin PS PAC 2027. Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a publicat pe www.afir.ro primele rapoarte de selectie lunare pentru cererile de finantare depuse in prima etapa de sesiune a interventiei DR-30 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri din cadrul Planului Strategic pentru Politica Agricol... Mai multe>>

S-au epuizat fondurile pentru procesare, ferme de bovine, ovine-caprine si pasari de curte

07-02-2024 Fonduri europene agricultura

S-au epuizat fondurile pentru procesare, ferme de bovine, ovine-caprine si pasari de curte

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale anunta epuizarea fondurilor disponibile pentru investitii in conditionarea, depozitarea si procesarea produselor agricole si pomicole, finantate prin interventia DR-22, dar si pentru componentele bovine, ovine-caprine si pasari de curte din cadrul interventiei DR-20 Investitii in sectorul zootehnic ale Planului Strategic pentru Politica Agricola Comuna 2023 – 2027 (PS PAC 2027). Mai multe>>

Investitii in procesare: s-au depus solicitari de finantare de peste 1 miliard de euro

07-02-2024 Fonduri europene agricultura

Investitii in procesare: s-au depus solicitari de finantare de peste 1 miliard de euro

Fondurile disponibile pentru investitii in conditionarea, depozitarea si procesarea produselor agricole si pomicole, finantate prin interventia DR-22 a Planului Strategic pentru Politica Agricola Comuna 2023 – 2027 (PS PAC 2027), au fost consumate integral prin solicitarile depuse on-line pe site-ul oficial al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale in aceasta perioada. Mai multe>>

3.761 de cereri de finantare au fost depuse pentru Tineri Fermieri (DR-30)

23-01-2024 Fonduri europene agricultura

3.761 de cereri de finantare au fost depuse pentru Tineri Fermieri (DR-30)

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale anunta epuizarea fondurilor disponibile pentru interventia DR-30 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, componenta nationala din cadrul Planului Strategic pentru Politica Agricola Comuna 2023 – 2027 (PS PAC 2027). Mai multe>>

Peste 5 mld. euro proiecte de finantare nerambursabila se vor lansa in prima jumatate a anului

12-01-2024 Fonduri europene agricultura

Peste 5 mld. euro proiecte de finantare nerambursabila se vor lansa in prima jumatate a anului

Cel putin opt programe de finantare sunt deja deschise sau in curs de a fi lansate de autoritati in acest an, alocarea totala a acestora ridicandu-se la peste 5 miliarde de euro, arata o analiza REI. Sprijinul nerambursabil vizeaza investitii in productia de energie verde si cresterea eficientei energetice a companiilor, in productia de materiale de constructii, in domeniul alimentar sau in reindustrializarea anumitor regiuni cheie ale tarii. Mai multe>>

AFIR: Bilantul fondurilor nerambursabile acordate in 2023 si sesiunile active in prezent

09-01-2024 Fonduri europene agricultura

AFIR: Bilantul fondurilor nerambursabile acordate in 2023 si sesiunile active in prezent

Gradul de absorbtie a fondurilor europene acordate Romaniei prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) este in prezent de 86% in programarea financiara 2014 – 2020, inclusiv in perioada de tranzitie 2021 – 2022. Procentul reprezinta valoarea platilor efectuate de AFIR in conturile fermierilor, procesatorilor, antreprenorilor si autoritatilor locale, valoare care ajunge la 10,87 miliarde de euro, raportata la alocarea totala de 12,7 miliarde de euro. Mai multe>>

Noul magazin online al Agrii Romania, dezvoltat de Zitec

09-01-2024 Piete si magazine agro-alimentare

Noul magazin online al Agrii Romania, dezvoltat de Zitec

Zitec, lider pe piata de IT & digital marketing in Romania, anunta dezvoltarea noului magazin online al Agrii Romania, cel mai important furnizor de servicii agronomice, tehnologii performante si sfaturi tehnice de pe piata nationala. Dezvoltat pe platforma Magento 2, site-ul vine in ajutorul fermierilor mici sau persoanelor fizice, cu un catalog de produse variat si un proces de plasare a comenzilor simplu si rapid. Mai multe>>

SELO - linia de produse alimentare artizanale dezvoltata de Corina Hodorogea si sustinuta de Corteva Agriscience

09-01-2024 Produse traditionale

SELO - linia de produse alimentare artizanale dezvoltata de Corina Hodorogea si sustinuta de Corteva Agriscience

Corina Hodorogea, o femeie fermier dedicata activitatii sale, din satul Baleni-Sarbi din judetul Dambovita, se pozitioneaza in fruntea inovatiei agricole cu proiectul sau SELO - o marca locala de produse alimentare artizanale - sustinut de Corteva Agriscience, compania internationala de cercetare si dezvoltare agricola. Aceasta initiativa cu un potential de transformare a comunitatii locale a fost sustinuta printr-o bursa acordata in cadrul proiectului de granturi educationale TalentA, unde Cori... Mai multe>>

Fondurile pentru infrastructura rutiera si agricola din mediul rural s-au epuizat inainte de termen

09-01-2024 Fonduri europene agricultura

Fondurile pentru infrastructura rutiera si agricola din mediul rural s-au epuizat inainte de termen

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale anunta epuizarea fondurilor disponibile pentru interventia DR-27 Crearea/ modernizarea infrastructurii de acces agricola si DR-28 Crearea/ modernizarea infrastructurii rutiere de baza din spatiul rural din cadrul Planului Strategic pentru Politica Agricola Comuna 2023 – 2027 (PS PAC 2027). Mai multe>>