Fondurile europene pentru agricultura 2014-2020

Intalniri de lucru ale ministrului Agriculturii cu conducerile Agentiilor de Plati

Intalniri de lucru ale ministrului Agriculturii cu conducerile Agentiilor de PlatiMinistrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, domnul Petre Daea, a avut in data de 18 ianuarie 2017 intalniri cu conducerile celor doua agentii de plati din subordinea MADR, respectiv Agentia de Plati pentru Interventie in Agricultura (APIA) si Agentia de Plati pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR).

Mai multe>>

Guvernul Ciolos - Bilant la final de mandat: Mai multe fonduri si proceduri mai simple pentru agricultori

Guvernul Ciolos - Bilant la final de mandat - Peste 4 miliarde euro au ajuns in conturile agricultorilor din fonduri europene si nationalePeste 4 miliarde euro au ajuns in conturile agricultorilor din fonduri europene si nationale in perioada noiembrie 2015 – decembrie 2016 (plati directe UE, proiecte pe PNDR si subventii acordate din bugetul national). Prin noua Politica Agricola Comuna, bugetul total alocat platilor directe creste in perioada 2014-2020 la 11 miliarde euro, aproape dublu fata de perioada 2007-2013.

Mai multe>>

Se prelungeste sesiunea de primirea a proiectelor pentru procesarea produselor agricole prin PNDR 2020

Se prelungeste sesiunea de primirea a proiectelor pentru procesarea produselor agricole prin PNDR 2020Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta prelungirea sesiunii de depunere a proiectelor de investitii prin intermediul Schemei de ajutor de stat GBER „Stimularea dezvoltarii regionale prin realizarea de investitii pentru procesarea si marketingul produselor agricole in vederea obtinerii de produse neagricole”, aferenta submasurii 4.2 „Sprijin pentru investitii in procesarea/ marketingul produselor agricole din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020) pana la data de 31 ianuarie 2017, ora 16.00.

Mai multe>>

Fondurile pentru investitii in dezvoltarea fermelor vegetale au fost solicitate integral

Fondurile pentru investitii in dezvoltarea fermelor vegetale au fost solicitate integralAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta ca fondurile nerambursabile alocate prin submasura (sM) 4.1 „Investitii in exploatatii agricole”, componenta sector vegetal, aferenta celei de-a doua sesiuni din anul 2016, au fost epuizate ca urmare a solicitarilor de finantare primite on-line pe pagina oficiala de internet de Agentie.

Mai multe>>

Prima de 1.500 euro/an pentru stimularea cresterii dimensiunii exploatatiilor agricole si a comasarii terenurilor

Prima de 1500 euro pe an pentru fermierii care cedeaza exploatatia agricolaIn perioada 15 decembrie 2016 – 15 mai 2017 va fi deschisa prima sesiune de depunere a proiectelor pentru submasura (sM) 6.5 Schema pentru micii fermieri din PNDR 2020. Beneficiarii acestei submasuri sunt fermierii care au aplicat cel putin un an Schema simplificata pentru micii fermieri din Pilonul I si care doresc sa cedeze exploatatia agricola prin contract de arenda pe minim 20 de ani sau prin contract de vanzare - cumparare. Acestia sunt eligibili pentru a incasa o prima de pana la 1.500 euro/an, care va fi platita pana in decembrie 2020.

Mai multe>>

Se lanseaza noi apeluri de primire a proiectelor prin PNDR 2020 - submasurile 4.1, 16.4 si 16.4a

Apeluri de primire proiecte PNDR 2020 - investitii in exploatatii agricole vegetale si zootehnice - cooperarea orizontala si verticala intre actorii din lantul de aprovizionare in sectoarele agricol si pomicolIn perioada 15 decembrie 2016 – 28 februarie 2017, solicitantii de finantare europeana nerambursabila pot depune proiecte pentru investitii in exploatatii agricole din sectorul vegetal si din cel zootehnic (prin submasura 4.1). Totodata, in intervalul 16 decembrie 2016 – 28 februarie 2017, se pot depune proiecte pentru cooperarea orizontala si verticala intre actorii din lantul de aprovizionare in sectoarele agricol si pomicol (prin submasurile 16.4 si 16.4a).

Mai multe>>

Atelier regional Iasi si Craiova - Finantari disponibile prin Proiectul „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”

Finantari disponibile prin Proiectul Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti - IasiMinisterul Mediului, Apelor si Padurilor organizeaza joi, 15 decembrie 2016, la Iasi si la Craiova un atelier regional in cadrul caravanei pentru promovarea finantarilor disponibile prin Proiectul „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”. Incepand din anul 2017, vor fi lansate apelurile de proiecte pentru aceste investitii, care vizeaza finantari pentru infrastructura de management al gunoiului de grajd, precum si plantari de perdele de protectie vegetala intre terenurile agricole si cursurile de apa.

Mai multe>>

Ghidurile Solicitantului pentru investitii in exploatatii agricole, micii fermieri si cooperarea in lantul de aprovizionare

Ghidul Solicitantului pentru investitii in exploatatii agricole - micii fermieri - cooperarea in lantul de aprovizionareAFIR a publicat pe pagina oficiala de internet a Agentiei versiunile finale ale Ghidurilor solicitantului aplicabile submasurii 4.1 (Investitii in exploatatii agricole), submasurii 6.5 (Schema pentru micii fermieri) si submasurilor 16.4 si 16.4a (Sprijin acordat pentru cooperare orizontala si verticala intre actorii din lantul de aprovizionare in sectoarele agricol si pomicol).

Mai multe>>

Masuri pentru eficientizarea acesarii si monitorizarii proiectelor PNDR 2020

Eficientizarea acesarii si monitorizarii proiectelor finantate prin PNDR 2020Guvernul a propus o hotarare pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 226/2015 privind stabilirea cadrului general de implementare a masurilor PNDR 2014-2020. Schimbarile prevazute fac referire la termenele de depunere a documentelor necesare pentru finantare, emiterea acordului de mediu / avizului Natura 2000, precum si aspecte referitoare la perioada de monitorizare.

Mai multe>>

Raportul Guvernului Ciolos pentru agricultura, la un an de guvernare

Raportul Guvernului Ciolos pentru agriculturaConform raportului Guvernului Ciolos la un an de guvernare, peste 3,5 miliarde euro au ajuns in conturile agricultorilor din fonduri UE si nationale in perioada noiembrie 2015 – noiembrie 2016 (plati directe, proiecte pe Programul national de Dezvoltare Rurala – PNDR - finantate din bugetul UE si subventii acordate din bugetul national).

Mai multe>>

Ajutor de stat - Sprijin pentru Prima Impadurire si crearea de suprafete impadurite, submasura 8.1

Ghidul Solicitantului si documentatia pentru Schema de ajutor de stat Sprijin pentru PRIMA IMPADURIRE si crearea de suprafete impadurite submasura 8-1A fost publicat Ghidul Solicitantului si documentele relevante pentru implementarea Schemei de ajutor de stat ”Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite”, submasura 8.1.

Mai multe>>

Fondurile pentru investitii in exploatatiile pomicole au fost solicitate integral inainte de termenul limita al sesiunii

Fondurile pentru investitii in exploatatiile pomicole au fost solicitate integral - sM 4-1aAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta ca fondurile nerambursabile alocate prin submasura (sM) 4.1a „Investitii in exploatatii pomicole” – sector exploatatii pomicole au fost epuizate ca urmare a solicitarilor de finantare primite on-line pe pagina oficiala de internet a Agentiei.

Mai multe>>

Recomandarile privind sprijinirea agricultorilor prezentate de grupul operativ pentru pietele agricole

Grupul operativ pentru pietele agricole AMTF - recomandari privind sprijinirea agricultorilorAstazi, Grupul operativ pentru pietele agricole (AMTF), prezidat de Cees Veerman, fost ministru neerlandez al agriculturii si profesor universitar, si-a prezentat raportul comisarului UE pentru agricultura si dezvoltare rurala, Phil Hogan. Comisia Europeana va lua in considerare recomandarile raportului si va avea un vedere formularea unui raspuns politic corespunzator in concordanta cu sprijinul sau permanent pentru sectorul agricol.

Mai multe>>

Comisia Europeana mareste bugetul pentru promovarea produselor agricole ale UE

Sprijin UE - Fonduri europene promovare produse agricoleIn 2017, producatorii din UE vor beneficia de un buget majorat in valoare de 133 de milioane EUR pentru a promova produsele agricole ale Uniunii in interiorul si in afara acesteia si pentru a gasi in continuare noi piete. Comisia Europeana a adoptat strategia 2017 de promovare a produselor agricole ale Uniunii, cu un buget total de 133 de milioane EUR, fata de cele 111 milioane EUR disponibile in 2016. Aceasta suma va cofinanta o serie de programe care vor viza, in majoritate lor, regiuni si tari terte, precum China, Orientul Mijlociu, America de Nord, Asia de Sud-Est si Japonia.

Mai multe>>

17,2 milioane euro alocate Programului pentru scoli

Programul de lapte legume si fructe in scoli din anul scolar 2017-2018Incepand cu anul scolar 2017-2018, actualele programe de incurajare a consumului de fructe si de distribuire a laptelui in scoli vor fi unificate intr-un singur program cu finantare europeana, denumit generic „Programul pentru scoli”. Acesta are la dispozitie fonduri europene in valoare de 6.866.848 euro pentru schema de fructe si legume si 10.399.594 euro pentru schema de lapte si produse lactate.

Mai multe>>

Conferinta „PNDR 2014-2020: prezent si viitor”

Conferinta PNDR 2014-2020 prezent si viitorIn 4 noiembrie a avut loc conferinta „PNDR 2014-2020: prezent si viitor”, in marja targului international INDAGRA. Prezent la conferinta, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a detaliat rolul finantarilor europene in dezvoltarea spatiului rural romanesc.

Mai multe>>

Stadiul depunerii proiectelor PNDR 2014 – 2020 in sesiunea 2016

Stadiul depunerii proiectelor PNDR 2014  2020 in sesiunea 2016Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a primit din aprilie 2016 si pana in prezent, prin intermediul submasurilor de finantare din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020, 12.896 cereri de finantare pentru proiecte de investitii in agricultura si dezvoltarea spatiului rural. Valoare totala nerambursabila a cererilor de finantare depuse este de peste 1,58 miliarde de euro.

Mai multe>>

Simplificari si modificari procedurale in accesarea PNDR 2020

Simplificari si modificari procedurale in accesarea PNDR 2020Pentru a veni in sprijinul solicitantilor de fonduri europene nerambursabile, derulate in tara noastra prin PNDR 2014 2020, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a realizat in acest an o serie de simplificari si modificari procedurale, dar si legislative in accesarea submasurilor de finantare. Prin acest pachet de masuri privind simplificarile procedurale si metodologice, AFIR si-a propus sa mute povara birocratica a obtinerii de avize si aprobari de la beneficiar la Agentie, prin solicitarea acestora direct de la insitutiile care le elibereaza a precizat directorul general al AFIR, David Eugen Popescu.

Mai multe>>

Revizuirea Politicii Agricole Comune prin regulamentul OMNIBUS

Pachetul de modificari pentru Revizuirea Politicii Agricole Comune prin regulamentul OMNIBUSLa nivel european, a avut loc o serie de dezbateri esentiale asupra propunerilor pe Regulamentul Omnibus. Schimbarile vin ca parte a angajamentului pe care si l-a asumat domnul Phil Hogan, Comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare, si care vizeaza reformarea si simplificarea Politicii Agricole Comune (PAC 2014-2020) prin modificari tehnice si operationale la patru regulamente din PAC. Acestea sunt Regulamentul privind Dezvoltarea Rurala, Organizarea Pietei Comune, Plati directe si Regulamentul Orizontal.

Mai multe>>

Se prelungeste sesiunea de primire a proiectelor de investitii pentru dezvoltarea fermelor mici

Prelungirea sesiunii de finantare a investitiilor pentru dezvoltarea fermelor miciAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta prelungirea sesiunii de depunere a proiectelor de investitii pentru submasura (sM) 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 pana la data de 15 decembrie 2016, ora 16.00.

Mai multe>>

MADR: Prioritatile din agricultura, pe masa discutiilor la Reuniunea Grupului de la Visegrad 4+3

MADR - Teodor Mihalcea a discutat prioritatile din agricultura la Reuniunea Grupului de la Visegrad 4plus3Teodor Mihalcea, secretar de stat in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a participat la Reuniunea ministrilor Agriculturii din cadrul Grupului de la Visegrad 4+3 (Bulgaria, Romania, Slovenia). Evenimentul s-a desfasurat intre 25-26 octombrie 2016, la Varsovia, sub presedintia poloneza a Grupului de la Visegrad +3. Discutiile au vizat cadrul financiar, simplificarea PAC, sprijinului pentru organizatiile de producatori, mentinerea platilor directe pe suprafata si dupa 2020, precum si posibilitatea de sacrificare a animalelor in ferma.

Mai multe>>

Se prelungesc sesiunile pentru procesarea produselor agricole si pomicole si pentru exploatatii pomicole

Prelungirea sesiunilor pentru procesarea produselor agricole si pomicole si pentru exploatatii pomicoleAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta prelungirea sesiunii de depunere a proiectelor de investitii pentru submasurile (sM) 4.1a „Investitii in exploatatii pomicole”, 4.2 „Sprijin pentru investitii in prelucrarea/ comercializarea si/ sau dezvoltarea de produse agricole” si 4.2a „Sprijin pentru investitii in prelucrarea/ comercializarea si/ sau dezvoltarea de produse pomicole” pana la 30 noiembrie 2016, ora 16.00 pentru sM 4.1a si pana la 15 decembrie 2016, ora 16.00 pentru submasurile 4.2 si 4.2a.

Mai multe>>

Numele AFIR este folosit in scop comercial de anumite entitati economice

Brandul AFIR este folosit in scop comercial de anumite entitati economiceAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) semnaleaza utilizarea acronimelor Agentiei, respectiv AFIR, precum si cel de APDRP, de catre terti care activeaza in domeniul consultantei pentru accesarea fondurilor acordate prin Programul National de Dezvoltare Rurala.

Mai multe>>

Precizari privind costurile standard si contributie in natura aplicabile investitiilor pomicole aferente sM4.1a

costurile standard si contributie in natura aplicabile investitiilor pomicole aferente sM4-1aConform prevederilor PNDR 2014-2020, fisa submasurii 4.1a „Investitii in exploatatii pomicole” pentru infiintarea/reconversia plantatiilor si pentru infiintarea de pepiniere se acorda sprijin sub forma costurilor standard si a contributiei in natura. Sprijinul se va acorda sub forma costurilor standard si contributiei in natura doar pentru operatiunile detaliate in fisa submasurii, sectiunea „Sume aplicabile si rate de sprijin”, prezente si in Cererea de Finantare aferenta Ghidului Solicitantului pentru submasura 4.1a „Investitii in exploatatii pomicole”.

Mai multe>>

Alocare de 28,6 milioane Euro pentru stagiile de practica in agricultura prin POCU

Finantare europeana pentru stagiile de practica in agricultura prin POCUElevii din liceele cu profil agricol, piscicol, veterinar, silvic si industria alimentara vor putea beneficia de fonduri europene nerambursabile pentru stagii de invatare la locul de munca. Astfel, 28,6 mil. euro din Programul Operational Capital Uman (POCU) pot fi accesati in parteneriat de catre unitatile de invatamant si fermieri, inclusiv forme asociative din sectorul agro‐alimentar. In total, POCU dispune de o alocare de 47,8 mil. euro.

Mai multe>>

Forumul Virtual US-EU Agro-Finance for Southeast Europe

Forumul Virtual US-EU Agro-Finance for Southeast EuropeAmbasada Statelor Unite in Romania – U.S. Commercial Service Office for Southeast Europe si Camera de Comert si Industrie a Romaniei, cu sprijinul Centrului Expozitional Romexpo Bucuresti organizeaza Forumul VIRTUAL US-EU AGRO-FINANCE FOR SOUTHEAST EUROPE - Finantarea oportunitatilor de dezvoltare rurala in Bulgaria, Croatia si Romania la Targul INDAGRA, Sala Eminescu, in 2 Noiembrie 2016, orele 14:00 – 18:00.

Mai multe>>

Finantare pentru Renasterea Rurala - stimularea inovarii si oportunitati de afaceri

Finantare europeana prin programul - Renasterea Rurala - stimularea inovarii si oportunitati de afaceriComisia Europeana a deschis cererea de propuneri de proiecte 2016 „Renastere rurala - stimularea inovarii si oportunitati de afaceri” din cadrul programului european “Orizont 2020”. Cererea are mai multe tematici precum zonele rurale de coasta, gestionarea terenurilor, servicii ecosistemice forestiere, economii rurale moderne, retele tematice si retele de ferme europene, capitalul social in sectorul agricol si proiecte de inovare la care se poate aplica pentru cofinantare.

Mai multe>>

Fondurile pentru investitii in infrastructura de apa/apa uzata au fost solicitate integral

Fondurile pentru investitii in infrastructura de apaapa uzata au fost solicitate integralAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta ca fondurile nerambursabile alocate prin submasura 7.2 – componeneta de infrastructura de apa/ apa uzata au fost epuizate inainte de termenul limita al sesiunii ca urmare a solicitarilor de finantare primite on-line de Agentie.

Mai multe>>

Se prelungeste sesiunea de primirea a proiectelor grupurilor de producatori

Se prelungeste sesiunea de primirea a proiectelor grupurilor de producatoriAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta prelungirea sesiunii de depunere a proiectelor de investitii prin intermediul submasurilor 9.1 „Infiintarea grupurilor de producatori in sectorul agricol” si 9.1a „Infiintarea grupurilor de producatori in sectorul pomicol” din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020) pana la data de 30 decembrie 2016, ora 16.00.

Mai multe>>

Pana la 2,5 milioane de euro pentru finantarea proiectelor de procesare a produselor alimentare

Fonduri europene pentru procesare a produselor alimentareAproximativ 61 de milioane de euro mai sunt disponibili prin Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) pentru a finanta proiecte de investitii din domeniul procesarii produselor agricole. Un exemplu de proiect pentru modernizarea procesarii legumelor, finantat prin sM 4.2 „Sprijin pentru investitii in procesarea/ marketingul produselor agricole” poate fi verificat aici >>>

Mai multe>>

317 milioane de euro disponibile prin PNDR 2020 pana la inchiderea sesiunii anuale

mai sunt disponibile peste 317 milioane de euro din PNDR 2016Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) informeaza ca mai sunt disponibile peste 317 milioane de euro in cadrul sesiunilor active pentru depunerea cererilor de finantare deschise in anul 2016. Aceste fonduri acordate prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020) pot fi accesate pana la data de 31 octombrie 2016, ora 16.00, data limita de depunere pentru majoritatea sesiunilor active, sau pana la epuizarea fondurilor alocate.

Mai multe>>

Fonduri POCU disponibile pentru stagiile de practica in agricultura

Fonduri europene pentru stagiile de practica in agriculturaElevii din liceele cu profil agricol, piscicol, veterinar si industria alimentara, dar si persoanele din invatamantul post-liceal, inclusiv scoli de maistri, vor putea beneficia de fonduri europene nerambursabile pentru stagii de invatare la locul de munca. Astfel, 28,6 mil.euro vor fi disponibili prin Programul Operational Capital Uman (POCU) pentru a fi accesate in parteneriat de catre unitatile de invatamant si intreprinderi inclusiv forme asociative din sectorul agro-alimentar.

Mai multe>>

Noutati

Formularul 300 este noul model de decont de TVA pentru agricultori

20-01-2017 Legislatie agricola

Formularul 300 este noul model de decont de TVA pentru agricultori

Din 1 ianuarie 2017 a fost introdus regimul special pentru agricultori care le permite acestora sa beneficieze de o cota standard de TVA de 19%. Aceste schimbari legislative necesita aprobarea unui nou model de decont de TVA. Totodata persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care efectueaza achizitii de la agricultori pot deduce aceasta compensatie. Mai multe>>

Produsele romanesti, degustate la “Saptamana verde 2017”

20-01-2017 Targuri si expozitii

Produsele romanesti, degustate la “Saptamana verde 2017”

In perioada 20-29 ianuarie 2017 va avea loc, la Berlin, R.F. Germania, cea de a 91-a editie a expozitiei internationale „Saptamana Verde”. La aceasta editie, MADR a inchiriat un stand, in cadrul caruia vizitatorii vor putea degusta produse precum: Magiun de prune Topoloveni (IGP), Salam de Sibiu (IGP), Telemea de Ibanesti (DOP). De asemenea, printre produsele romanesti expuse se vor regasi Cascavalul de Saveni, branza de burduf in coaja de brad, pastravul afumat in cobza de brad, Tuica de Arges,... Mai multe>>

Intalniri de lucru ale ministrului Agriculturii cu conducerile Agentiilor de Plati

19-01-2017 Ministerul Agriculturii

Intalniri de lucru ale ministrului Agriculturii cu conducerile Agentiilor de Plati

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, domnul Petre Daea, a avut in data de 18 ianuarie 2017 intalniri cu conducerile celor doua agentii de plati din subordinea MADR, respectiv Agentia de Plati pentru Interventie in Agricultura (APIA) si Agentia de Plati pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR). Mai multe>>

Se emit ordinele de plata catre cei 11.693 de beneficiari ai motorinei subventionate pe trim. III 2016

19-01-2017 Plati APIA

Se emit ordinele de plata catre cei 11.693 de beneficiari ai motorinei subventionate pe trim. III 2016

In baza ordinului ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 3 din data de 11 ianuarie 2017, de astazi, 19 ianuarie 2017, au fost alimentate conturile Centrelor Judetene APIA cu suma de 119, 1 milioane lei aferenta cantitatilor de motorina utilizate in trimestrul III al anului 2016, urmand ca acestea sa emita in zilele urmatoare ordinele de plata catre cei 11.693 beneficiari. Mai multe>>

ARpicultura | 25-26 Februarie 2017, Arad

19-01-2017 Targuri si expozitii

ARpicultura | 25-26 Februarie 2017, Arad

Camera de Comerti, Industrie si Agricultura Arad organizeaza in acest an a treia editie a evenimentului ARpicultura, care va avea loc in perioada 25-26 februarie 2017, la complexul Expo Arad - complex euroregional de evenimente. Evenimentul este dedicat producatorilor si comerciantilor produselor destinate apiculturii: utilaje apicole, faguri artificiali, unelte, echipamente, stupi si accesorii, hrana si biostimulatori pentru albine si medicamente. Mai multe>>

Schemele si masurile de plata pe care le pot solicita fermierii in campania 2017

18-01-2017 Plati APIA

Schemele si masurile de plata pe care le pot solicita fermierii in campania 2017

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura - A.P.I.A. prezinta schemele si masurile de plata pentru care se poate solicita sprijin prin cererea unica de plata in campania 2017. Astfel, In anul 2017 poti beneficia de sprijin financiar din fonduri europene si de la bugetul national in cadrul urmatoarelor scheme de plata/masuri de sprijin/ajutor: Mai multe>>

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a intalnit cu reprezentantii fermierilor

18-01-2017 Ministerul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a intalnit cu reprezentantii fermierilor

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a condus in 17 ianuarie 2017 mai multe intalniri de lucru cu organizatiile profesionale din agricultura si industrie alimentara, fiind prezenti reprezentantii sectorului vegetal si ai sectorului zootehnic (ovine, caprine, bovine). Alaturi de ministrul Agriculturii s-au aflat secretarii de stat, Daniel Botanoiu si Alexandru Potor. Mai multe>>

Clarificarea prevederilor, conditiilor si documentelor care insotesc cererea unica de plata

17-01-2017 Legislatie agricola

Clarificarea prevederilor, conditiilor si documentelor care insotesc cererea unica de plata

Guvernul a propus o ordonanta de urgenta pentru clarificarea anumitor prevederi, a conditiilor si tipurilor de documente care insotesc cererea unica de plata. Romania, ca si alte state membre, a intampinat dificultati in implementarea noilor scheme de plati, datorita complexitatii acestora, iar situatia creata afecteaza posibilitatea fermierilor de a beneficia de aceste plati. Mai multe>>

CCE: Trebuie depuse mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente in UE

17-01-2017 Stiri agricole

CCE: Trebuie depuse mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente in UE

Potrivit Curtii de Conturi Europene, UE poate si ar trebui sa depuna mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente. Dupa cum se arata intr-un nou raport al Curtii de Conturi Europene, exista mai multe politici ale UE care au potentialul de a combate risipa de alimente, insa acest potential nu este valorificat. Masurile luate pana in prezent raman fragmentate si intermitente, iar coordonarea la nivelul Comisiei Europene lipseste. Mai multe>>

31 ianuarie, termenul limita pentru depunerea cererilor de plata a ajutorului pentru motorina

13-01-2017 Ajutor de stat

31 ianuarie, termenul limita pentru depunerea cererilor de plata a ajutorului pentru motorina

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca, pana la data de 31.01.2017 inclusiv, se depun cererile de plata a ajutorului pentru cantitatile de motorina achizitionate si utilizate in agricultura, aferente perioadei 01 octombrie - 31 decembrie 2016 (trim. IV al anului 2016). De asemenea, va informam ca Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura va efectua, in perioada imediat urmatoare, platile pentru diferenta aferenta cantita... Mai multe>>

S-au propus plafoanele si cuantumul ajutoarelor ANT si schemelor de sprijin cuplat in zootehnie

11-01-2017 Plati APIA

S-au propus plafoanele si cuantumul ajutoarelor ANT si schemelor de sprijin cuplat in zootehnie

Plafoanele si cuantumul platilor pentru schemele de sprijin cuplat in sectorul zootehnic se stabilesc anual prin hotarare a Guvernului. Pentru cererile depuse in anul 2016 ale ajutoarelor nationale tranzitorii pentru speciile bovine si ovine/caprine, suma propusa este de 189.609.057 euro, iar pentru schemele de sprijin cuplat s-a propus plafonul de 121.924.674 euro, sume distribuite astfel: Mai multe>>

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc, prioritatea ACEBOP la inceput de 2017

11-01-2017 Asociatii agricole

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc, prioritatea ACEBOP la inceput de 2017

Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania (A.C.E.B.O.P.) si-a definitivat prioritatile pentru primul trimestru al anului 2017, in cadrul unei reuniuni a Consiliului Director. Mai multe>>