Institutii agricole

Specialistii agricoli din Romania sunt invitati sa lucreze in China

Specialistii agricoli din Romania sunt invitati sa lucreze in ChinaSambata, 12.11.2016, presedintele ASAS, prof. Gheorghe Sin a primit vizita unei delegatii din cadrul Departamentului de Resurse Umane si Securitate Sociala din Provincia Hebei, formata din 5 inalti functionari publici. Membrii delegatiei chineze si-au manifestat interesul pentru ca un numar cat mai mare de specialisti din Romania sa vina sa lucreze in China, pe durate de cel putin 90 de zile sau pe lunga durata.

Citeşte mai departe...

Guvernul reorganizeaza Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Cresterea Ovinelor si Caprinelor - Palas

Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Cresterea Ovinelor si Caprinelor - PalasInstitutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Cresterea Ovinelor si Caprinelor — Palas din Constanta se reorganizeaza ca institutie publica, cu personalitate juridica, in subordinea Academiei de Stiinte Agricole si Silvice 'Gheorghe Ionescu—Sisesti', stabileste o hotarare adoptata astazi de Executiv. Activitatea de cercetare a institutului se desfasoara in cadrul a patru domenii principale si anume: genetica si ameliorare, reproductie, nutritie si tehnologii de crestere si exploatare a ovinelor.

Citeşte mai departe...

FACCE-JPI adopta noi prioritati privind agricultura durabila si securitatea alimentara

FACCE-JPI agricultura durabila si securitate alimentaraFACCE-JPI (Initiativa de programare in comun pentru agricultura, securitatea alimentara si schimbarile climatice) isi revizuieste Agenda Strategica de Cercetare pentru a stabili prioritati clare ale politicilor de cercetare privind agricultura, securitatea alimentara si schimbarile climatice in Europa.

Citeşte mai departe...

Comunicarea si relatiile publice in sprijinul Serviciilor sanitar veterinare

actiuni sanitar-veterinareMedicina veterinara ca profesie, indiferent de tara, este pusa in slujba asigurarii sanatatii publice prin intarirea rolului si aportului serviciilor sanitare veterinare de stat si private pentru cresterea responsabilitatii, eficientei si contributiei privind promovarea politicilor nationale in domeniul sanitar-veterinar, ca strategii pentru apararea sanatatii animalelor, asigurarea sigurantei lantului alimentar de la producere la consumator, protectia, bunastarea animalelor si protectia mediului.

Citeşte mai departe...

Agentia Nationala pentru Zootehnie „Prof. dr. G. K. Constantinescu”

ANZ Agentia Nationala pentru ZootehnieAgentia Nationala pentru Zootehnie„Prof. d r. G . K . Constantinescu” (ANZ) este o unitate bugetara, cu personalitate juridica, care functioneaza in baza H.G. nr. 1188/2014, aflata in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Aceasta Agentie reprezinta autoritatea nationala competenta in domeniul zootehnic privind exploatarea, ameliorarea si reproductia animalelor, inspectia de stat in zootehnie, controlul la producatorii si prim-cumparatorii de lapte, conservarea si managementul durabil al resurselor genetice animale.

Citeşte mai departe...

Infiintarea Autoritatii pentru Administrarea Sistemului National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor

Autoritate antigrindina si precipitatiiGuvernul Romaniei a adoptat infiintarea Autoritatii pentru Administrarea Sistemului National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor. Autoritatea va avea ca obiect de activitate managementul activitatilor de interventii active in atmosfera si asigura implementarea Programului de realizare a Sistemului national antigrindina si de crestere a precipitatiilor.

Citeşte mai departe...

Reorganizarea activitatii sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor in jud. Sibiu

Reorganizare DSVSA SibiuConform Regulamentului de Organizare si Functionare a D.S.V.S.A. judetene, noua conducere a D.S.V.S.A. Sibiu, reprezentata de dr. Farcas Lazar Dan Mario, director executiv si dr. Rad Nutu director executiv adjunct, au stabilit o structura organizatorica care cuprinde servicii si compartimente clar definite.

Citeşte mai departe...

Modernizari informatice la Registrul Agricol din Bistrita-Nasaud

Modernizari Registrul Agricol Bistrita-NasaudConsiliul Judetean Bistrita-Nasaud a semnat contractul de furnizare a echipamentelor si serviciilor din cadrului proiectului de gestiune in sistem informatic a Registrului Agricol. De primul proiect de acest gen din judet beneficiaza 15 primarii, iar echipamentele vor fi furnizate de o firma din Sibiu.

Citeşte mai departe...

Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura a trecut in subordinea MADR

ANPA-MADRAgentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura a fost trecuta de la Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale prin ordonanta de urgenta (OUG). Decizia este justificata de necesitatea elaborarii unei strategii congruente privind strategia sectorului pescaresc si cresterea gradului de absortie a fondurilor UE.

Citeşte mai departe...

Vizita oficiala la ANSVSA a unei delegatii ANSA din Republica Moldova

ANSVSA-ANSA romaniaIn perioada 27-28.03.2014 conducerea ANSVSA va primi vizita oficiala a unei delegatii conduse de Directorul General al Autoritatii Nationale pentru Siguranta Alimentelor (ANSA) din Republica Moldova.

Citeşte mai departe...

David Eugen POPESCU este noul Director General al APDRP

David E PopescuDavid Eugen POPESCU a fost numit Director General al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), incepand cu data de 30 ianuarie 2014, prin Ordin al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale.

Citeşte mai departe...

Noile organe de conducere ale Academiei de Stiinte Agricole si Silvice

gheorghe-sin resizeIn ziua de 12 decembrie 2013, s-au desfasurat lucrarile Adunarii generale a Academiei de Stiinte Agricole si Silvice 'Gheorghe Ionescu-Sisesti' (ASAS).

Citeşte mai departe...

Implicarea universitatilor pentru monitorizarea eficienta a tratamentelor la animale

yourfile resizeLaboratoarele Norbrook au realizat un studiu privind eficienta tratamentului la ovine pe baza de triclabendazol sub indrumarea Profesorul Diana Williams, de la Universitatea din Liverpool.

Citeşte mai departe...

Statiunea Viticola Iasi deposedata de teren agricol in valoare de 9 milioane euro

statiune-vie-iasiStatiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultura ai Vinificatie Iasi a fost deposedata ilegal de teren agricol in valoare de 9.209.021 euro.

Citeşte mai departe...

Comisia pentru agricultura si industrie alimentara a judetului Iasi

iasi3 resizeVineri, 8 noiembrie, de la ora 11:00, in Sala Galbena de la Prefectura are loc sedinta de constituire a Comisiei pentru agricultura si industrie alimentara din cadrul Consiliului de Dezvoltare Economica si Sociala a judetului Iasi (CDES).

Citeşte mai departe...

Societatea Romana a Horticultorilor decorata cu Ordinul 'Meritul Agricol' - in grad de Cavaler

centenarPresedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat, luni, 28 octombrie a.c., decretul de decorare a Societatii Romane a Horticultorilor.

Citeşte mai departe...

Pomicultorul Nicolae Minoiu a implinit 80 de ani

rgfwerhgw4h resizeDr. ing. Nicolae Minoiu, fost cercetator al Statiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura, profesor asociat la Universitatea de Stiinte Agricole Cluj-Napoca, membru al Academiei de Stiinte Agricole si Silvice ”Gheorghe Ionescu-Sisesti“, membru al Societatii Romane a Horticultorilor implineste pe 12 octombrie 2013, frumoasa varsta de 80 de ani.

Citeşte mai departe...

Agentia Zona Montana va avea sediul la Alba Iulia

cetatea alba carolina resizeDeschiderea si functionarea Agentiei Zonei Montane a trecut de votul Senatului, in cadrul unui proiect de lege privind reorganizarea Ministerului Agriculturii.

Citeşte mai departe...

Importanta cercetarii agricole la nivel regional

175415 10150149202079623 105238579622 8080181 5572215 o resizeCercetarea agricola este studiul sistematic al fenomenelor specifice agriculturii, care are ca obiect cultivarea pamantului si cresterea animalelor, in vederea obtinerii produselor alimentare si de materii prime pentru industrie, precum si totalitatea metodelor intrebuintate in acest scop.

Citeşte mai departe...

700 de soiuri si hibrizi realizati in Romania din 1990

grau resizeRomania a intrat in clubul tarilor europene in care productiile cerealiere, se ridica la 7-8 tone/ha, dar din nefericire, noi am ramas la nivelul anului 1964, cand a fost demarata Politica Agricola Comuna, obtinand astazi productii de 3 -4 tone/ha, uneori chiar mai putin.

Citeşte mai departe...

Campania „Legume sanatoase pentru fiecare roman“ la SCL Buzau

sere-experimentala resizeSub deviza „Legume sanatoase pentru fiecare roman“, campania demarata de Statiunea de Cercetare Legumicola Buzau urmareste constientizarea populatiei asupra importantei hranei sanatoase.

Citeşte mai departe...

Cum luam banii pentru cercetarea agricola ?

cercetare-agr1 resizeIn perioada 2014 -2020, Uniunea Europeana va aloca suma de 5 miliarde de euro pentru cercetare in agricultura pentru toate tarile membre. Specilistii romani vor intra intr-o competitie dură cu toti colegii lor din Uniune pentru accesarea acestor bani.

Citeşte mai departe...

Statiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultura Iernut

legrom4 resizeStatiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultura Iernut, jud. Mures este o intreprindere care implica activitati de cercetare, productie si comercializare a semintelor, legumelor si conservelor de legume avand in structura organizatorica sectoare de productie, sectoare tehnice si functionale in care se desfasoara activitatile necesare realizarii productiei si valorificarii ei.

Citeşte mai departe...

Retrocedarile dupa ureche omoara cercetarea agricola

statiunea-turdaAgricultura din Transilvania poate ramane fara soiurile traditionale de cereale create la Statiunea de Cercetari Agricole din Turda (SCA), din cauza diminuarii succesive a suprafetelor de teren de care dispune.

Citeşte mai departe...

Cercetarea agricola ramane fara terenuri agricole

pomicola-cluj resizeSpecialistii Statiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura din Cluj-Napoca, impreuna cu colegii lor din institutii cu acelasi profil din Blaj, Livada, Bistrita, Iernut, Targu-Mures si Turda solicita Guvernului si Parlamentului sa interzică retrocedarile in natura ale terenurilor statului aflate in administrarea statiunilor de cercetare din domeniul agricol, pentru ca acestea sunt unitati strategice in dezvoltarea economica a tarii.

Citeşte mai departe...

Tehnologii inovative pentru un sector agricol eficient

going wireless 1 resizeStim ca in Romania, aproximativ 1 milion de producatori primesc plati pe suprafata de la Uniunea Europeana, din care o mare majoritate detin exploatatii agricole de subzistenta.

Citeşte mai departe...

Stiinta si inovarea, calea de urmat in agricultura

subcapitol-sca-lovrin-lan resizeRomania, ca restul tarilor din lume, se confrunta cu o serie de provocari care vor avea un puternic impact pentru generatiile viitore precum: populatia si cresterea consumului, cresterea concurentei pentru resurse, durabilitatea mediului si efectele schimbarilor climatice.

Citeşte mai departe...

Domeniile Camerei de Agricultura Austria

7-Professional-Tours-Agricultural-Tour resizePentru fermierii din Austria multe dintre veniturile lor sunt legate direct de deciziile luate de catre institutiile Uniunii Europene de la Bruxelles. In consecinta, Camera de Agricultura a Austriei isi exercita misiunea sa in stransa legatura cu masurile luate de catre institutiile Uniunii Europene.

Citeşte mai departe...

Branduri agricole la Statiunea de Cercetare-Dezvoltare din Turda

grau-toamna       Statiunea de cercetare-dezvoltare din Turda a creat o serie de branduri agricole romanesti, cum ar fi porumbul Turda 200. De asemenea, a pastrat nucleele genetice ale unor rase valoroase de animale, cum ar fi porcii Mangalita, in perioadele in care regimul comunist condamnase la disparitie rasele si soiurile traditionale.

Citeşte mai departe...

La directiile agricole judetene se lucreaza in acest weekend

crapaturiMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a decis ca Directiile Agricole Judetene sa lucreze in acest weekend, cu program normal, pentru a primi de la micii agricultori ultimele cereri de acordare a ajutorului de 100 de lei/ha. Termenul–limita pentru depunerea acestor cereri este luni, 15 octombrie.

Citeşte mai departe...

Lista cu mentinatorii soiurilor de grau din Romania

tranzitia clip image002In Romania avem 9 mentinatori de soiuri de grau in toate marile regiuni agricole ale tarii, existand posibilitatea sa facem zonarea graului numai cu soiuri romanesti.

Citeşte mai departe...

Daniel Constantin: multi directori nu si-au facut datoria asa cum ar fi trebuit

prefectura sibiuDaniel Constantin a afirmat ca multi directori ai unitatilor aflate in subordinea Ministerului Agriculturii "nu si-au facut datoria asa cum ar fi trebuit", de a informa agricultorii de masurile luate de Guvern in sprijinul lor.

Citeşte mai departe...

Sedinta de lucru cu deconcentratele din agricultura judetului Arges

-Consiliul-Judetean-Arges-34Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, participa la o intalnire cu reprezentantii unitatilor deconcentrate aflate in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) din judetul Arges.

Citeşte mai departe...

Au fost votati cei 21 de membri CNI

24042009-foto2Luni, 13 august s-a stabilit componenta Comitetului National de Infiintare a Camerelor Agricole (CNI).

Citeşte mai departe...

Laurentiu Baciu presedinte al CNI pentru camerele agricole

Baciu websiteLaurentiu Baciu, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR) a fost ales, de reprezentantii a 25 de asociatii profesionale, presedinte al Comitetului National de Initiativa (CNI) pentru camerele agricole, informeaza LAPAR, printr-un comunicat.

Citeşte mai departe...

Constituirea Comitetului National de Initiativa

Gheorghe ALBU      In data de 1.08.2012 a avut loc la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale sedinta de constituire a Comitetului National de Initiativa (CNI), conform prevederilor Legii nr. 283/2010 cu modificarile si completarile ulterioare.

Citeşte mai departe...

Frauda la Agentia Nationala pentru Imbunatatiri Funciare

Institutiile din subordinea ministerului Agriculturii au cheltuit zeci de milioane de lei pe produse de care nu aveau nevoie. Mai mult, unele dintre acestea erau fie supraevaluate, fie expirate.

Citeşte mai departe...

Pentru o mai buna functionare si calitate a serviciilor turistice

Strucura de control a activitatilor turistice din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului a aplicat, in primele sase luni ale acestui an, 130 de amenzi in valoare totala de 1.607.000 de lei.

Citeşte mai departe...

Ce este Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala (RNDR)?

Infiintarea si Sprijinirea Retelei Nationale de Dezvoltare Rurala – proiect initiat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Citeşte mai departe...

Cum sunt respectate standardele de comercializare a legumelor si fructelor in piete ?

Echipe mixte constituite din inspectori de specialitate din cadrul Directiei pentru Agricultura, ofiteri din cadrul Inspectoratelor de politie si comisari ai Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, au efectuat, recent, controale in unele piete agroalimentare din Bucuresti.

Citeşte mai departe...

Comisia canadiana de cereale

Comisia canadiana de cereale CGC (The Canadian Grain Commission) este o agentie guvernamentala care certifica calitatea si reglementeaza distributia cerealelor in Canada.

Citeşte mai departe...

Banca de Gene Suceava, partener intr-un proiect european

In Romania, activitatea de colectare si pastrare a materialului genetic vegetal a inceput odata cu debutul preocuparilor de ameliorare stiintifica, dar aceste activitati si-au conturat caracterul sistematic, orientat catre conservarea genetica a resurselor vegetale pentru alimentatie si agricultura simultan cu infiintarea Bancii de Gene Suceava.

Citeşte mai departe...

O publicatie pentru agricultura Baraganului

Recent, a aparut primul numar al revistei “Agricultura Baraganului“, publicatie proprie a Camerei Agricole Judetene Ialomita.

Citeşte mai departe...

Oficiul National al Produselor Traditionale si Ecologice Romanesti: CINE SUNTEM NOI ?

Motto-ul nostru: „In sanul traditiei se pot uni trecutul cu viitorul pentru a oglindi aievea prezentul” - L. Rebreanu

Citeşte mai departe...

Organizatiile din sectorul produselor lactate din Olanda

In zilele noastre, sectorului produselor lactate din Olanda se bazeaza pe circa 22 mii de ferme de  producere a laptelui, cu un efectiv de 1,4 milioane de vaci cu lapte.

Citeşte mai departe...

Centrul Tehnologic Regional

Municipalitatea Iasi vrea sa utilizeze fondurile europene pentru a dezvolta agricultura.

Citeşte mai departe...

Noutati

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc, prioritatea ACEBOP la inceput de 2017

11-01-2017 Asociatii agricole

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc, prioritatea ACEBOP la inceput de 2017

Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania (A.C.E.B.O.P.) si-a definitivat prioritatile pentru primul trimestru al anului 2017, in cadrul unei reuniuni a Consiliului Director. Mai multe>>

Lansare concurs de grant-uri pentru liceele agricole

16-12-2016 Invatamant agricol

Lansare concurs de grant-uri pentru liceele agricole

Fundatia Civitas pentru Societatea Civila - Filiala Cluj-Napoca, in cadrul programului Liceele Agricole - “Hub”- uri Locale pentru Dezvoltarea Fermelor Mici si Mijlocii (denumit in continuare Programul), finantat de Romanian-American Foundation si implementat in parteneriat cu: World Vision Romania, JuniorAchievement Romania, Centrul pentru Educatie Economica si Dezvoltare din Romania si Centrul Roman pentru Politici Europene, lanseaza un concurs de grant-uri dedicate liceelor participante la Program. Mai multe>>

Producerea si comercializarea alimentelor specifice Sarbatorilor de Iarna

07-12-2016 Siguranta alimentara

Producerea si comercializarea alimentelor specifice Sarbatorilor de Iarna

Cu ocazia Sarbatorilor de Iarna si a diferitelor manifestari traditionale organizate la nivel de localitati, se produc si se comercializeaza cantitati apreciabile de produse alimentare de origine animala si vegetala, iar valorificarea acestora, in alte conditii decat cele prevazute de normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor in vigoare, poate constitui un pericol pentru sanatatea publica. Mai multe>>

Curs de pomicultura in perioada ianuarie-aprilie

05-12-2016 Asociatii agricole

Curs de pomicultura in perioada ianuarie-aprilie

Avand in vedere interesul manifestat, Fundatia Civitas, impreuna cu Asociatia Székelygyümölcs organizeaza un nou curs de Pomicultura in perioada ianuarie-aprilie. Mai multe>>

ANSVSA: Recomandari pentru producatori si consumatori in perioada Sarbatorilor de Iarna

29-11-2016 Siguranta alimentara

ANSVSA: Recomandari pentru producatori si consumatori in perioada Sarbatorilor de Iarna

In apropierea sarbatorilor de iarna cand, in mod traditional, creste consumul de produse alimentare, A.N.S.V.S.A. recomanda cetatenilor sa cumpere produse alimentare numai din unitati sau spatii autorizate sanitar veterinar. Pentru evitarea posibilelor toxiinfectii alimentare si evitarea posibilei infestari cu parazitul Trichinella spp., Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor recomanda: Mai multe>>

Amenzi de 872.000 lei pentru nerespectarea a prevederilor referitoare la lapte si produse lactate

25-11-2016 Siguranta alimentara

Amenzi de 872.000 lei pentru nerespectarea a prevederilor referitoare la lapte si produse lactate

In perioada 10 - 21.10.2016 Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a desfasurat o actiune de control pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale referitoare la comercializarea, conformitatea, modul de etichetare, prezentare si publicitate a laptelui de consum, a produselor lactate, laptelui conservat, partial sau integral deshidratat, a laptelui pentru cafea. Mai multe>>

Kaufland sprijina producatorii romani sa obtina cele mai inalte standarde internationale de calitate

24-11-2016 Certificare si atestare

Kaufland sprijina producatorii romani sa obtina cele mai inalte standarde internationale de calitate

Kaufland Romania anunta inceperea primului program national care sprijina producatorii locali de legume-fructe sa obtina cea mai prestigioasa certificare internationala de calitate si siguranta alimentara, GLOBAL G.A.P. (Good Agricultural Practices). Aceasta le permite agricultorilor inclusiv exportul produselor romanesti oriunde in lume. Programul se adreseaza tuturor producatorilor romani de fructe si legume parteneri ai Kaufland Romania si va demara efectiv in ianuarie 2017. Mai multe>>

Specialistii agricoli din Romania sunt invitati sa lucreze in China

17-11-2016 Institutii agricole

Specialistii agricoli din Romania sunt invitati sa lucreze in China

Sambata, 12.11.2016, presedintele ASAS, prof. Gheorghe Sin a primit vizita unei delegatii din cadrul Departamentului de Resurse Umane si Securitate Sociala din Provincia Hebei, formata din 5 inalti functionari publici. Membrii delegatiei chineze si-au manifestat interesul pentru ca un numar cat mai mare de specialisti din Romania sa vina sa lucreze in China, pe durate de cel putin 90 de zile sau pe lunga durata. Mai multe>>

Agrostar va deschide doua birouri in Italia pentru a sprijini romanii care lucreaza in agricultura

15-11-2016 Asociatii agricole

Agrostar va deschide doua birouri in Italia pentru a sprijini romanii care lucreaza in agricultura

Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe Agrostar urmeaza sa deschida doua birouri in Italia pentru a veni in sprijinul romanilor care lucreaza in agricultura in aceasta tara. Mai multe>>

USAMV Cluj Napoca inaugureaza Institutul de Cercetari Horticole Avansate al Transilvaniei

27-10-2016 Invatamant agricol

USAMV Cluj Napoca inaugureaza Institutul de Cercetari Horticole Avansate al Transilvaniei

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca inaugureaza luni, 31 octombrie 2016, Institutul de Cercetari Horticole Avansate al Transilvaniei, cu o suprafata desfasurata de 9.732,70 mp, fiind cel mai mare institut de acest profil din tara. Structura sa cuprinde laboratoare de cercetare, birouri de cercetatare, o sala de conferinte, biblioteca si baza de date, un centru de valorificare a cercetarii, precum si sere interioare pentru cercetare aplicata. Mai multe>>

Ce trebuie sa stiti despre acizii grasi trans

25-10-2016 Siguranta alimentara

Ce trebuie sa stiti despre acizii grasi trans

Fast-food, produse de panificatie, mese semi-preparate, chips-uri, margarina... toate acestea pot contine acizi grasi trans, un tip de acizi grasi nesaturati care, daca sunt consumati des, sunt asociati cu obezitatea, diabetul zaharat, infertilitatea, boli cardiovasculare sau Alzheimer. Parlamentul European voteaza in aceasta saptamana o rezolutie prin care cere limitarea acestor grasimi produse in mod artificial. Mai multe>>