Kaufland sprijina producatorii romani sa obtina cele mai inalte standarde internationale de calitate

Kaufland sprijina producatorii romani sa obtina certificarea internationala de calitate si siguranta alimentara - GLOBAL GAP - Good Agricultural PracticesKaufland Romania anunta inceperea primului program national care sprijina producatorii locali de legume-fructe sa obtina cea mai prestigioasa certificare internationala de calitate si siguranta alimentara, GLOBAL G.A.P. (Good Agricultural Practices). Aceasta le permite agricultorilor inclusiv exportul produselor romanesti oriunde in lume. Programul se adreseaza tuturor producatorilor romani de fructe si legume parteneri ai Kaufland Romania si va demara efectiv in ianuarie 2017.


Programul este o premiera in Romania si este initiat de Kaufland Romania in parteneriat cu International Finance Corporation (IFC), membra a World Bank Group, si o companie externa specializata in consultanta pentru obtinerea certificarii GLOBAL G.A.P.

Pe langa sustinere si consultanta oferite in cadrul programului, Kaufland Romania va sprijini financiar 15 dintre cei mai eligibili producatori romani de legume si fructe in obtinerea certificarilor GLOBAL G.A.P., achitand integral costurile acestora.

Programul se va desfasura de-a lungul anului 2017 in cinci etape, care constau in: diferite serii de training-uri, analize de sol si apa, construirea unor planuri de actiune personalizate, implementare si evaluare.

Kaufland - Certificare Gobal GAPAvantajele certificarii pentru producatori sunt substantiale si includ: un venit mai stabil, dezvoltarea sustenabila a afacerii, inclusiv prin posibilitatea exportarii fructelor si legumelor pe orice piata de desfacere din lume, perfectionarea managementului resurselor naturale si financiare, precum si imbunatatirea calitatii produselor si a standardelor de siguranta alimentara”, declara Sarah Ockman, Global Lead, IFC Food Safety Advisory. “Mai mult, calificarea GLOBAL G.A.P. garanteaza preluarea de catre retaileri a intregii cantitati de produse certificate si imbunatatirea gradului de retentie al firmei producatoare de fructe si legume. Suntem cu adevarat inspirati de initiativa Kaufland de a creste sectorul agribusiness din Romania”, adauga aceasta.

„Garantarea calitatii produselor, oportunitatea de a le exporta oriunde in lume si siguranta ca orice retailer le va prelua integral sunt doar cateva din beneficiile pe care le aduce noul program Kaufland Romania agricultorilor romani. Pe viitor, intentionam sa oferim asistenta unui numar mai mare de producatori, care vor beneficia de expertiza, standardele de calitate si competenta care au consacrat Kaufland Romania”, a declarat Ionut Parfente, Director Executiv Achizitii legume si fructe, Kaufland Romania.

Noul program reconfirma angajamentul Kaufland Romania de a sprijini producatorii romani si propune o solutie concreta pentru dezvoltarea acestora, promovand valoarea produselor romanesti si implicit sustinand economia locala.

De asemenea, pe langa un portofoliu cu peste jumatate din produse autohtone, Kaufland Romania organizeaza seria nationala de targuri de bunatati romanesti, prin care pune la dispozitie gratuit producatorilor din Romania atat spatiu de vanzare, cat si toata logistica necesara - pentru a aduce savoarea produselor locale mai aproape de oameni. Totodata, Kaufland Romania a dezvoltat proiectul Cooperativa "Tara mea", alaturi de Federatia Agrostar si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, marca proprie prin care ofera produse traditionale de la peste 200 de fermieri din Romania.

Despre program

In ianuarie 2017 vor avea loc primele training-uri pentru producatorii locali pentru prezentarea masurilor necesare obtinerii acestei certificari si a avantajelor pe care le aduce.

Urmatorul modul al programului include inspectia fermelor, prelevarea de apa si sol si consultarea documentatiei. Specialistii de la Kaufland Romania si consultantii in certificarea GLOBAL G.A.P. vor analiza situatia fermelor producatorilor si vor propune planuri de actiune create pentru fiecare afacere in parte.

Dupa prima evaluare complexa, se vor efectua inspectii regulate pentru a superviza implementarea planului de actiune, managementul fermei – de la sol si apa pana la utilaje si facilitati - si aducerea la zi a documentatiei. Totodata, aceasta etapa presupune si organizarea unor training-uri cu personalul. Urmatorul pas este evaluarea finala de catre experti, ce implica si o precertificare.

Despre certificarea GLOBAL G.A.P. 

GLOBAL G.A.P. este o certificare care se acorda unui produs, atestand ca acesta se conformeaza celor mai inalte standarde internationale de calitate si siguranta alimentara. Intrucat auditul necesar obtinerii acestei calificari are loc la recoltarea fructului sau legumei, producatorii pot parcurge acest program in trei pana la opt luni, in functie de tipul articolului pe care intentioneaza sa il certifice.

Despre Kaufland Romania

Kaufland sprijina producatorii romani de legume si fructeKaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.300 de magazine in 7 tari. Programele de responsabilitate sociala reprezinta o componenta cheie in strategia companiei. Asumarea responsabilitatii ecologice si sociale este un aspect esential al politicii corporative Kaufland. Cea mai mare parte a proiectelor noastre de CSR sunt desfasurate in parteneriat cu asociatii nonguvernamentale regionale sau nationale. Pe langa educatie, sprijinim proiectele dedicate protectiei mediului inconjurator si pe cele care au ca obiectiv promovarea unui stil de viata sanatos prin intermediul activitatilor sportive si adoptarea unei nutritii echilibrate. Pentru mai multe informatii vizitati www.kaufland.ro.

  

 

Noutati

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc, prioritatea ACEBOP la inceput de 2017

11-01-2017 Asociatii agricole

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc, prioritatea ACEBOP la inceput de 2017

Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania (A.C.E.B.O.P.) si-a definitivat prioritatile pentru primul trimestru al anului 2017, in cadrul unei reuniuni a Consiliului Director. Mai multe>>

Lansare concurs de grant-uri pentru liceele agricole

16-12-2016 Invatamant agricol

Lansare concurs de grant-uri pentru liceele agricole

Fundatia Civitas pentru Societatea Civila - Filiala Cluj-Napoca, in cadrul programului Liceele Agricole - “Hub”- uri Locale pentru Dezvoltarea Fermelor Mici si Mijlocii (denumit in continuare Programul), finantat de Romanian-American Foundation si implementat in parteneriat cu: World Vision Romania, JuniorAchievement Romania, Centrul pentru Educatie Economica si Dezvoltare din Romania si Centrul Roman pentru Politici Europene, lanseaza un concurs de grant-uri dedicate liceelor participante la Program. Mai multe>>

Producerea si comercializarea alimentelor specifice Sarbatorilor de Iarna

07-12-2016 Siguranta alimentara

Producerea si comercializarea alimentelor specifice Sarbatorilor de Iarna

Cu ocazia Sarbatorilor de Iarna si a diferitelor manifestari traditionale organizate la nivel de localitati, se produc si se comercializeaza cantitati apreciabile de produse alimentare de origine animala si vegetala, iar valorificarea acestora, in alte conditii decat cele prevazute de normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor in vigoare, poate constitui un pericol pentru sanatatea publica. Mai multe>>

Curs de pomicultura in perioada ianuarie-aprilie

05-12-2016 Asociatii agricole

Curs de pomicultura in perioada ianuarie-aprilie

Avand in vedere interesul manifestat, Fundatia Civitas, impreuna cu Asociatia Székelygyümölcs organizeaza un nou curs de Pomicultura in perioada ianuarie-aprilie. Mai multe>>

ANSVSA: Recomandari pentru producatori si consumatori in perioada Sarbatorilor de Iarna

29-11-2016 Siguranta alimentara

ANSVSA: Recomandari pentru producatori si consumatori in perioada Sarbatorilor de Iarna

In apropierea sarbatorilor de iarna cand, in mod traditional, creste consumul de produse alimentare, A.N.S.V.S.A. recomanda cetatenilor sa cumpere produse alimentare numai din unitati sau spatii autorizate sanitar veterinar. Pentru evitarea posibilelor toxiinfectii alimentare si evitarea posibilei infestari cu parazitul Trichinella spp., Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor recomanda: Mai multe>>

Amenzi de 872.000 lei pentru nerespectarea a prevederilor referitoare la lapte si produse lactate

25-11-2016 Siguranta alimentara

Amenzi de 872.000 lei pentru nerespectarea a prevederilor referitoare la lapte si produse lactate

In perioada 10 - 21.10.2016 Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a desfasurat o actiune de control pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale referitoare la comercializarea, conformitatea, modul de etichetare, prezentare si publicitate a laptelui de consum, a produselor lactate, laptelui conservat, partial sau integral deshidratat, a laptelui pentru cafea. Mai multe>>

Kaufland sprijina producatorii romani sa obtina cele mai inalte standarde internationale de calitate

24-11-2016 Certificare si atestare

Kaufland sprijina producatorii romani sa obtina cele mai inalte standarde internationale de calitate

Kaufland Romania anunta inceperea primului program national care sprijina producatorii locali de legume-fructe sa obtina cea mai prestigioasa certificare internationala de calitate si siguranta alimentara, GLOBAL G.A.P. (Good Agricultural Practices). Aceasta le permite agricultorilor inclusiv exportul produselor romanesti oriunde in lume. Programul se adreseaza tuturor producatorilor romani de fructe si legume parteneri ai Kaufland Romania si va demara efectiv in ianuarie 2017. Mai multe>>

Specialistii agricoli din Romania sunt invitati sa lucreze in China

17-11-2016 Institutii agricole

Specialistii agricoli din Romania sunt invitati sa lucreze in China

Sambata, 12.11.2016, presedintele ASAS, prof. Gheorghe Sin a primit vizita unei delegatii din cadrul Departamentului de Resurse Umane si Securitate Sociala din Provincia Hebei, formata din 5 inalti functionari publici. Membrii delegatiei chineze si-au manifestat interesul pentru ca un numar cat mai mare de specialisti din Romania sa vina sa lucreze in China, pe durate de cel putin 90 de zile sau pe lunga durata. Mai multe>>

Agrostar va deschide doua birouri in Italia pentru a sprijini romanii care lucreaza in agricultura

15-11-2016 Asociatii agricole

Agrostar va deschide doua birouri in Italia pentru a sprijini romanii care lucreaza in agricultura

Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe Agrostar urmeaza sa deschida doua birouri in Italia pentru a veni in sprijinul romanilor care lucreaza in agricultura in aceasta tara. Mai multe>>

USAMV Cluj Napoca inaugureaza Institutul de Cercetari Horticole Avansate al Transilvaniei

27-10-2016 Invatamant agricol

USAMV Cluj Napoca inaugureaza Institutul de Cercetari Horticole Avansate al Transilvaniei

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca inaugureaza luni, 31 octombrie 2016, Institutul de Cercetari Horticole Avansate al Transilvaniei, cu o suprafata desfasurata de 9.732,70 mp, fiind cel mai mare institut de acest profil din tara. Structura sa cuprinde laboratoare de cercetare, birouri de cercetatare, o sala de conferinte, biblioteca si baza de date, un centru de valorificare a cercetarii, precum si sere interioare pentru cercetare aplicata. Mai multe>>

Ce trebuie sa stiti despre acizii grasi trans

25-10-2016 Siguranta alimentara

Ce trebuie sa stiti despre acizii grasi trans

Fast-food, produse de panificatie, mese semi-preparate, chips-uri, margarina... toate acestea pot contine acizi grasi trans, un tip de acizi grasi nesaturati care, daca sunt consumati des, sunt asociati cu obezitatea, diabetul zaharat, infertilitatea, boli cardiovasculare sau Alzheimer. Parlamentul European voteaza in aceasta saptamana o rezolutie prin care cere limitarea acestor grasimi produse in mod artificial. Mai multe>>