Asociatii agricole

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc, prioritatea ACEBOP la inceput de 2017

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc - prioritatea ACEBOP la inceput de 2017Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania (A.C.E.B.O.P.) si-a definitivat prioritatile pentru primul trimestru al anului 2017, in cadrul unei reuniuni a Consiliului Director.

Citeşte mai departe...

Curs de pomicultura in perioada ianuarie-aprilie

Curs de pomicultura in perioada ianuarie-aprilieAvand in vedere interesul manifestat, Fundatia Civitas, impreuna cu Asociatia Székelygyümölcs organizeaza un nou curs de Pomicultura in perioada ianuarie-aprilie.

Citeşte mai departe...

Agrostar va deschide doua birouri in Italia pentru a sprijini romanii care lucreaza in agricultura

Agrostar va deschide doua birouri in Italia pentru a sprijini romanii care lucreaza in agriculturaFederatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe Agrostar urmeaza sa deschida doua birouri in Italia pentru a veni in sprijinul romanilor care lucreaza in agricultura in aceasta tara.

Citeşte mai departe...

Linia verde PRO AGRO pentru raportarea anonima a practicilor neloiale ale retelelor comerciale

raportarea anonima la PRO AGRO a practicilor neloiale ale retelelor comercialeFederatia Nationala PRO AGRO reprezentativa pe sectorul agricultura si industria alimentara, la solicitarile insistente ale membrilor sai solicita institutiilor abilitate ale statului sa verifice cu fermitate respectarea prevederilor legii 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare modificata si completata de legea 150/2016 si sa asigure un echilibru pentru consumator si producator in relatia cu lanturile de magazine.

Citeşte mai departe...

Asociatia pentru Cercetarea si Promovarea Produselor Agroalimentare „Crisana”

ACPPA Crisana - Asociatia pentru Cercetarea si Promovarea Produselor Agroalimentare CrisanaAsociatia pentru Cercetarea si Promovarea Produselor Agroalimentare „Crisana” reprezinta initiativa unui colectiv format din fermieri, cadre didactice universitare si oameni de afaceri‪‎‬ din ‪‎Oradea‬ care au constientizat necesitatea de a infiinta o structura asociativa pentru potentarea sectorului agroalimentar din Crisana.

Citeşte mai departe...

Asociatia Romana a Carnii sprijina integrarea pe piata muncii a tinerilor absolventi de studii superioare din Galati

ARC - practica studenti in domeniul agroalimentarAsociatia Romana a Carnii, in parteneriat cu Universitatea “Dunarea de Jos” din Galati si partenerul transnational din Spania Instituto de Formación Integral – IFI, au implementat in perioada aprilie 2014 - octombrie 2015 Proiectul „Pregateste-te pentru viitor! - stagii de practica pentru studenti in domeniul agroalimentar”, avand drept obiectiv general imbunatatirea competentelor profesionale in randul viitorilor absolventi de studii superioare si asigurarea tranzitiei de la scoala la viata activa, in vederea cresterii gradului de ocupare pentru absolventii din invatamantul superior.

Citeşte mai departe...

Fermierii asociati in organizatii de producatori pot obtine un pret mai bun al laptelui

Organizatii Producatori LapteProduci lapte crud de vaca pe care il livrezi catre un cumparator autorizat? Asociaza-te in organizatii de producatori de lapte de vaca si incheie un contract avantajos de livrare cu un cumparator autorizat. Orice livrare de lapte crud pe teritoriul Romaniei, efectuata de un producator catre un prim cumparator de lapte crud, trebuie sa faca obiectul unui contract scris intre parti. Contractul incheiat intre parti inainte de livrare trebuie sa aiba o durata de minimum 6 luni.

Citeşte mai departe...

Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania

UCPR Uniunea Crescatorilor de Pasari din RomaniaUniunea Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR) este o asociatie cu caracter profesional, fara scop lucrativ, nonguvernamentala, autonoma, cu personalitate juridica, construita pe criteriul specificului activitatii de ramura avicola. Uniunea desfasoara activitati si servicii profesionale, tehnice, economice si stiintifice, de interes comun pentru membrii sai, astfel incat activitatea acestora sa devina cat mai profitabila.

Citeşte mai departe...

Asocierea, unica sansa pentru micii pomicultori

Asociere mici pomicultoriIn anul 2014 a inceput o noua perioada de programare, care ofera oportunitati pentru dezvoltarea micilor pomiculturi, pentru care este nevoie de un dialog constant intre producatori, consultanti si autoritati.

Citeşte mai departe...

Organizarea primei cooperative a laptelui la Bihor

Prima cooperativa a laptelui din BihorIn data de 18.03.2015, Asociatia Judeteana a Crescatorilor si Lucratorilor in Reproductia Animalelor s-a intrunit pentru o prima runda de discutii, la sediul Directiei pentru Agricultura Bihor, in vederea constituirii unui grup de lucru in sectorului zootehnic.

Citeşte mai departe...

Cooperativa BeleaOrta, lider pe piata de legume si fructe din Europa

belortaBelOrta este cea mai mare cooperativa de vanzarea a legumelor si fructelor prin licitatie din Belgia si lider pe piata europeana.

Citeşte mai departe...

Federatia Crescatorilor de Bovine din Romania

Federatia Crescatorilor de Bovine RomaniaFederatia Crescatorilor de Bovine din Romania (FCBR) este o organizatie profesionala care are in componenta 32 de asociatii judetene de crescatori de vaci, precum si asociatia fermierilor care distribuie lapte prin dozatoare. Membrii federatiei detin 67% din efectivul total de bovine din Romania. Aceasta a aparut ca o necesitate a crescatorilor de bovine de la noi, pentru a se bucura de sprijin in obtinerea beneficiilor acordate de legislatia europeana stabilita prin Politica Agricola Comuna (PAC) si pentru a face fata concurentei de pe piata.

Citeşte mai departe...

Formele de asociere in agricultura

asocierea in agriculturaRelatiile de asociere si cooperare sunt diversificate in functie de varietatea legaturilor care se stabilesc intre agricultura si alte ramuri ale economiei nationale, precum si in interiorul agriculturii, intre agentii economici si unitatile de depozitare, prelucrare si desfacere a produselor agricole.

Citeşte mai departe...

Programul National Apicol: Recomandari pentru apicultori - formele asociative!

Recomandari apicultori Programul National ApicolAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a formulat o serie de recomandari in urma controalelor ex-post realizate la formele asociative care au accesat Programul National Apicol si la furnizorii acestora.

Citeşte mai departe...

Noua conducere ARC continua sustinerea campaniei de reducere a TVA la carne

ARC Asociatia Romana a CarniiAsociatia Romana a Carnii, institutia reprezentativa a industriei carnii din Romania, are o noua conducere. Incepand de joi, 20 noiembrie 2014, functia de presedinte al ARC este ocupata de catre Radu Timis, presedintele Cristim. Obiectivul principal al noii conduceri este continuarea campaniei de reducere a TVA la carne si la preparatele din carne la 5%. In acest sens, in perioada urmatoare va fi intensificat dialogul cu institutiile statului abilitate sa ia acesta decizie.

Citeşte mai departe...

Constituirea producatorilor de lapte si produse lactate in organizatii sau asociatii de profil

organizatii asociatii producatori lapteIncepand cu data de 20 martie 2014, orice livrare de lapte crud pe teritoriul Romaniei, efectuata de un producator catre un prim cumparator de lapte crud, trebuie sa faca obiectul unui contract scris intre parti, sau prim cumparatorii trebuie sa faca o oferta scrisa de a contracta.

Citeşte mai departe...

O.N.I.V. are o noua conducere

ONIVIn data de 22 octombrie 2014 a avut loc Adunarea Generala a Organizatiei Nationale Interprofesionale Vitivinicole – O.N.I.V., care a avut pe ordinea de zi, pe langa proiectele de acte normative care stabilesc modul de accesare a masurilor din cadrul Programului National de Sprijin pentru viticultura in perioada 2014-2018 si alegerea noii conduceri a organizatiei.

Citeşte mai departe...

ANFNC a implinit un an de la infiintare

ANFNCAsociatia Nationala a Fabricantilor de Nutreturi Combinate - ANFNC, singura organizatie de profil din Romania afiliata la Federatia Europeana a Fabricantilor de Nutreturi Combinate - FEFAC a implinit un an de la infiintare. Infiintata in vara anului trecut, ANFNC este astazi o organizatie functionala care reprezinta interesele membrilor sai, fabricanti de nutreturi combinate si care detin 48-50 la suta din volumul total al productiei de nutreturi combinate obtinute in sistem industrial in Romania.

Citeşte mai departe...

Fermierii trebuie sa se asocieze in intreprinderi comerciale mai mari pentru a fi profitabile

Asocierea fermierilorFermierii cu exploatatii agricole mici ar trebui sa gaseasca o formula de asociere, de infiintare a unor intreprinderi comerciale care sa fie viabile pe piata, pentru a crea o afacere profitabila si care sa poata atrage finantari bancare, a afirmat Adrian Lisandru, director comercial la BRD, la conferinta Mediafax Talks about Agriculture.

Citeşte mai departe...

Femeile congoleze au obtinul Premiul de Sustenabilitate 2014 pentru cafea

3ABA14E8-C08E-4859-8913-7DBDC5D9A8CC cx0 cy10 cw0 mw1024 s nFemeile din Republica Democratică Congo (RDC), putinii bani pe care ii castiga din cafea ii investesc in medicamente, animale si carti scolare pentru copii lor.

Citeşte mai departe...

Consortiul National AGROALIMENT

Consortiul National AgroalimentObiectul activitatii Consortiului AGROALIMENT, recunoscut de MADR prin scrisoarea din 23 iulie 2014, il constituie derularea dialogului civil periodic ale membrilor Consortiului cu organizatiile si autoritatile europene si cu Comisia Europeana in legatura cu toate aspectele legate de Politica Agricola Comuna, inclusiv dezvoltarea rurala.

Citeşte mai departe...

Federatia Nationala PRO AGRO se intareste cu inca 2 organizatii

Federatia Pro-AgroAsociatia Crescatorilor de Albine din Romania (ACA) si Asociatia Romana de Biomasa si Biogaz (ARBIO) sunt cei mai noi membri ai Federatiei Nationale PRO AGRO, intarind astfel pozitia federatiei in raport cu administratia nationala si cea europeana. Astfel, PRO AGRO este formata astazi din 16 organizatii reprezentative in sectorul agricol.

Citeşte mai departe...

Spre o agricultura moderna in Pakistan

finn thilsted 1Rolul organizatiilor rurale este in primul rand acela de a creea o agricultura moderna ce va duce si la dezvoltarea comunitatilor locale, inclusiv in Pakistan.

Citeşte mai departe...

Kenya: Rolul femeilor in dezvoltarea rurala, cresterea productiei de alimente si eradicarea saraciei

PoultryRearingIn anul 2014, Anul International al Fermelor Familiale, femeile din agricultura lumii aniverseaza pe 15 octombrie Ziua Internationala a femeilor din mediul rural, pe 16 octombrie Ziua Mondiala a Alimentatiei si pe 17 octombrie Ziua Internationala de Eradicare a Saraciei. 

Citeşte mai departe...

Producatorii de mezeluri au infiintat Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu

salam-sibiuCinci producatori ai specialitatii Salam de Sibiu au decis infiintarea Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu (APSS) cu scopul de a apara marca prin obtinerea Indicatiei Geografice Protejate la nivel comunitar. Deasemenea asociatia va contribui la cresterea puterii economice a producatorilor pe plan national si international.

Citeşte mai departe...

Nepal, un stat cu 27 de mii de cooperative agricole

4Federatia Nationala de Cooperare din Nepal (NCF / N), a luat fiinta in data de 20 iunie 1993, fiind un organism de varf a miscarii de cooperare organizat pe baza principiilor si valorilor de cooperare universal acceptate.

Citeşte mai departe...

Model de cooperare intre asociatia fermierilor si industria turismului

FRUCTE-LEGUME resizeIn studiile de analiza privind eficienta filierei agroalimentare in zonele turistice s-a desprins necesitatea imbunatatirii cooperarii intre asociatiile de fermieri si industria turismului.

Citeşte mai departe...

Consortiul Agricol „TERRA DI SAN MARINO” poate fi model pentru consortiului Romaliment

Consortiul agricol din San Marino a fost fondat din vointa agricultorilor in scopul de a proteja, promova si de a sporii productia agricola in micul stat european.

Citeşte mai departe...

Acte false pentru a obtine fonduri pentru Asociatia producatorilor agricoli din Racova, jud. Bacau

RacovaProcurorii din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Bacau au dispus trimiterea la instanta de judecata, pe baza acordului de recunoastere a vinovatiei, a inculpatilor Micu Ion, viceprimar al comunei Racova, jud. Bacau si Popa Vintila, presedinte al Asociatiei producatorilor agricoli din aceeasi localitate.

Citeşte mai departe...

Asociatia Platforma Tehnologica „Food for Life”

FFLPlatforma Tehnologica Nationala „Food for Life” face cunoscut faptul ca, incepand cu luna noiembrie 2013 si-a schimbat forma de organizare, devenind persoana juridica de drept si a capatat statutul de Asociatie. Platforma Tehnologica Nationala „Food for Life” face parte din reteaua Platformelor nationale din domeniul alimentatiei constituite la nivel european si este  membra a Platformei Tehnologice Europene cu acelasi nume.

Citeşte mai departe...

S-a deschis prima retea de socializare pentru fermierii din Moldova

fermierul.md resizeFermierul modern nu mai este omul care sta toata ziua in camp, rupt de la realitate, fara sa stie sa comunice cu oamenii. El trebuie sa fie harnic peste tot, chiar si in mediul online.

Citeşte mai departe...

Asociatia Crescatorilor de Albine nemultumita de “Legea Apiculturii”

stupina resizeApicultorii romani se arata nemultumiti de “Legea Apiculturii” propusa spre promulgare. In acest sens, Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania (ACAR) a inaintat adrese oficiale atat catre Camera Deputatilor cat si catre Presedintia Romaniei.

Citeşte mai departe...

Bonusuri financiare de la UE prin asocierea fermierilor romani

SOILS-Young-field-2mn resizeArhitectura noii Politici Agricole Comune din 2014-2020 ofera micilor fermieri „bonusuri“ financiare pentru proiectele facute in cadrul organizatiilor de producatori, asociatiilor sau cooperativelor.

Citeşte mai departe...

Agricultorii din Nadlac vor neaparat pasaj agricol

nadlac1-640x480 resizeProblema agricultorilor de la Nadlac in ceea ce priveste autostrada Arad-Nadlac a ajuns pe masa Ministerului Agriculturii.

Citeşte mai departe...

Reuniune de lucru a Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania

federatia-crescatorilor-de-bovine-procesatorii-cer-reducerea-pretului-laptelui-cu-30 resizeVineri, 29 noiembrie 2013, la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a avut loc o reuniune de lucru a Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania (FCBR).

Citeşte mai departe...

Consolidarea pozitiei Asociatiei Producatorilor de Tutun din Romania, la nivel european

unitab resizeAchim Irimescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a participat la prima editie a Conferintei Nationale a Cultivatorilor de Tutun din 27 noiembrie 2013.

Citeşte mai departe...

Cooperativele ucraine acceseaza fonduri pentru utilaje agricole

89965295-676x450 resizeIn Rusia si Ucraina in functioneaza cu succes cooperativele de profil agricol.

Citeşte mai departe...

Actiuni de protest organizate de Federatia pentru Apararea Padurilor

651x322 un-ong-acuza-ministerul-mediului-ca-nu-face-nimic-pentru-a-stopa-distrugerea-padurilor-3294 resizeFederatia pentru Apararea Padurilor picheteaza Parlamentul Romaniei in ziua de 14 noiembrie.

Citeşte mai departe...

LAPAR: Fermierii romanii trebuie sa se ajute singuri

laurentiu-baciu resizeLaurentiu Baciu, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR) sustine ca micii fermieri si tinerii fermieri trebuie sa se ajute singuri pentruca fondurile europene sunt deja luate.

Citeşte mai departe...

Conflict de interese la Agrostar

0AGROSTAR sigla resizeAgrostar sustine ca descinderile de vineri de la sediul sindicatului nu au avut nicio legatură cu situatia de la Ministerul Agriculturii si Agentia Domeniilor Statului (ADS), ci l-au vizat pe secretarul general al federatiei, Tudor Dorobantu, investigat de Agentia Nationala de Integritate (ANI).

Citeşte mai departe...

Asociatiile crescatorilor de bovine acreditate pentru determinarea calitatii genetice

646x404 resizeMinisterul Agriculturii a publicat lista asociatiilor crescatorilor de bovine acreditate pentru efectuarea serviciilor de determinare a calitatii genetice a raselor de animale.

Citeşte mai departe...

Incurajarea asocierii fermierilor care detin sub 5 hectare de teren

hobby-farming1-300x191 resizeMinisterul Agriculturii a luat, in ultima perioada, mai multe masuri in domeniul dezvoltarii rurale. Una dintre acestea vizeaza incurajarea asocierii micilor fermieri care detin fiecare sub 5 hectare de teren.

Citeşte mai departe...

Fondul Mutual Agricol PRO AGRO

maini resizeFederatia Nationala a Producatorilor din Agricultura, Industrie Alimentara si Servicii Conexe din Romania 2013 - "PRO AGRO" a anuntat ca a decis infiintarea Fondului Mutual Agricol "PRO AGRO".

Citeşte mai departe...

Centre de Resurse pentru Siguranta si Sanatate in Agricultura

Pesticides resizeFederatia Agrostar a organizat in data de 21 august 2013, la Targoviste, respectiv 23 august 2013, la Slatina, conferintele de lansare a Centrelor de Resurse pentru Siguranta si Sanatate in Agricultura din Regiunile Sud-Muntenia si Sud-Vest Oltenia, din cadrul proiectului ”Munca decenta pentru fermierii romani”.

Citeşte mai departe...

Federatia Nationala PRO AGRO a fost inclusa oficial in COPA-COGECA

Picture7 resizeO delegatie a Consiliului Director al Federatiei Nationale a Producatorilor din Agricultura, Industrie Alimentara si Servicii Conexe “PRO AGRO”, a participat la Bruxelles, in perioada 27-28 iunie 2013, la intalnirile Prezidiului COPA –COGECA.

Citeşte mai departe...

Micii fermieri saluta declaratiile comisarului european Dacian Ciolos

organic chicken eco friendlyFederatia Micilor Fermieri Crescatori de Animale si Detinatori sau Utilizatori de Pajisti – FMFCADUP saluta recentele declaratii ale comisarului european al agriculturii Dacian Ciolos prin care se prefigureaza posibilitatea ca tinerii fermieri sa beneficieze de o crestere a platilor directe in primii cinci ani de la instalare.

Citeşte mai departe...

Noutati

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc, prioritatea ACEBOP la inceput de 2017

11-01-2017 Asociatii agricole

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc, prioritatea ACEBOP la inceput de 2017

Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania (A.C.E.B.O.P.) si-a definitivat prioritatile pentru primul trimestru al anului 2017, in cadrul unei reuniuni a Consiliului Director. Mai multe>>

Lansare concurs de grant-uri pentru liceele agricole

16-12-2016 Invatamant agricol

Lansare concurs de grant-uri pentru liceele agricole

Fundatia Civitas pentru Societatea Civila - Filiala Cluj-Napoca, in cadrul programului Liceele Agricole - “Hub”- uri Locale pentru Dezvoltarea Fermelor Mici si Mijlocii (denumit in continuare Programul), finantat de Romanian-American Foundation si implementat in parteneriat cu: World Vision Romania, JuniorAchievement Romania, Centrul pentru Educatie Economica si Dezvoltare din Romania si Centrul Roman pentru Politici Europene, lanseaza un concurs de grant-uri dedicate liceelor participante la Program. Mai multe>>

Producerea si comercializarea alimentelor specifice Sarbatorilor de Iarna

07-12-2016 Siguranta alimentara

Producerea si comercializarea alimentelor specifice Sarbatorilor de Iarna

Cu ocazia Sarbatorilor de Iarna si a diferitelor manifestari traditionale organizate la nivel de localitati, se produc si se comercializeaza cantitati apreciabile de produse alimentare de origine animala si vegetala, iar valorificarea acestora, in alte conditii decat cele prevazute de normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor in vigoare, poate constitui un pericol pentru sanatatea publica. Mai multe>>

Curs de pomicultura in perioada ianuarie-aprilie

05-12-2016 Asociatii agricole

Curs de pomicultura in perioada ianuarie-aprilie

Avand in vedere interesul manifestat, Fundatia Civitas, impreuna cu Asociatia Székelygyümölcs organizeaza un nou curs de Pomicultura in perioada ianuarie-aprilie. Mai multe>>

ANSVSA: Recomandari pentru producatori si consumatori in perioada Sarbatorilor de Iarna

29-11-2016 Siguranta alimentara

ANSVSA: Recomandari pentru producatori si consumatori in perioada Sarbatorilor de Iarna

In apropierea sarbatorilor de iarna cand, in mod traditional, creste consumul de produse alimentare, A.N.S.V.S.A. recomanda cetatenilor sa cumpere produse alimentare numai din unitati sau spatii autorizate sanitar veterinar. Pentru evitarea posibilelor toxiinfectii alimentare si evitarea posibilei infestari cu parazitul Trichinella spp., Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor recomanda: Mai multe>>

Amenzi de 872.000 lei pentru nerespectarea a prevederilor referitoare la lapte si produse lactate

25-11-2016 Siguranta alimentara

Amenzi de 872.000 lei pentru nerespectarea a prevederilor referitoare la lapte si produse lactate

In perioada 10 - 21.10.2016 Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a desfasurat o actiune de control pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale referitoare la comercializarea, conformitatea, modul de etichetare, prezentare si publicitate a laptelui de consum, a produselor lactate, laptelui conservat, partial sau integral deshidratat, a laptelui pentru cafea. Mai multe>>

Kaufland sprijina producatorii romani sa obtina cele mai inalte standarde internationale de calitate

24-11-2016 Certificare si atestare

Kaufland sprijina producatorii romani sa obtina cele mai inalte standarde internationale de calitate

Kaufland Romania anunta inceperea primului program national care sprijina producatorii locali de legume-fructe sa obtina cea mai prestigioasa certificare internationala de calitate si siguranta alimentara, GLOBAL G.A.P. (Good Agricultural Practices). Aceasta le permite agricultorilor inclusiv exportul produselor romanesti oriunde in lume. Programul se adreseaza tuturor producatorilor romani de fructe si legume parteneri ai Kaufland Romania si va demara efectiv in ianuarie 2017. Mai multe>>

Specialistii agricoli din Romania sunt invitati sa lucreze in China

17-11-2016 Institutii agricole

Specialistii agricoli din Romania sunt invitati sa lucreze in China

Sambata, 12.11.2016, presedintele ASAS, prof. Gheorghe Sin a primit vizita unei delegatii din cadrul Departamentului de Resurse Umane si Securitate Sociala din Provincia Hebei, formata din 5 inalti functionari publici. Membrii delegatiei chineze si-au manifestat interesul pentru ca un numar cat mai mare de specialisti din Romania sa vina sa lucreze in China, pe durate de cel putin 90 de zile sau pe lunga durata. Mai multe>>

Agrostar va deschide doua birouri in Italia pentru a sprijini romanii care lucreaza in agricultura

15-11-2016 Asociatii agricole

Agrostar va deschide doua birouri in Italia pentru a sprijini romanii care lucreaza in agricultura

Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe Agrostar urmeaza sa deschida doua birouri in Italia pentru a veni in sprijinul romanilor care lucreaza in agricultura in aceasta tara. Mai multe>>

USAMV Cluj Napoca inaugureaza Institutul de Cercetari Horticole Avansate al Transilvaniei

27-10-2016 Invatamant agricol

USAMV Cluj Napoca inaugureaza Institutul de Cercetari Horticole Avansate al Transilvaniei

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca inaugureaza luni, 31 octombrie 2016, Institutul de Cercetari Horticole Avansate al Transilvaniei, cu o suprafata desfasurata de 9.732,70 mp, fiind cel mai mare institut de acest profil din tara. Structura sa cuprinde laboratoare de cercetare, birouri de cercetatare, o sala de conferinte, biblioteca si baza de date, un centru de valorificare a cercetarii, precum si sere interioare pentru cercetare aplicata. Mai multe>>

Ce trebuie sa stiti despre acizii grasi trans

25-10-2016 Siguranta alimentara

Ce trebuie sa stiti despre acizii grasi trans

Fast-food, produse de panificatie, mese semi-preparate, chips-uri, margarina... toate acestea pot contine acizi grasi trans, un tip de acizi grasi nesaturati care, daca sunt consumati des, sunt asociati cu obezitatea, diabetul zaharat, infertilitatea, boli cardiovasculare sau Alzheimer. Parlamentul European voteaza in aceasta saptamana o rezolutie prin care cere limitarea acestor grasimi produse in mod artificial. Mai multe>>