Marketing agroalimentar

Evenimentul "PROMOVAM IMPREUNA Agro-Afaceri cu Gust Romanesc!" la a doua editie

Evenimentul PROMOVAM IMPREUNA Agro-Afaceri cu Gust Romanesc - produse agroalimentare romanestiJoi, 15 decembrie, a avut loc, cea de-a II-a editie a evenimentului cu motto-ul ”PROMOVAM IMPREUNA Agro-Afaceri cu Gust Romanesc!” prin care se promoveaza produse agroalimentare romanesti din oferte locale reprezentative, in cadrul unor echipe harnice si dinamice de studenti, respectand cu atentie un plan de lucru laborios, cu numeroase cerinte de indeplinit (deplasari anevoioase in teren, realizarea de interviuri, studierea pietei, campanii promotionale s.a.).

Mai multe>>

Vanzarea directa de produse traditionale si ecologice

Modalitati eficiente de vanzare directa a produselor traditionale si ecologiceProducatorii de produse traditionale si ecologice considera ca vanzarea directa este ceea care se adapteaza cel mai bine la structura lor de productie agricola.

Mai multe>>

Home Garden: o noua identitate de brand sub sloganul “Gatesti de nu te plictisesti”

marketing agroalimentar - Home Garden - o noua identitate de brandHome Garden, brandul romanesc cu cel mai mare portofoliu de produse de pe piata conservelor de legume, fructe si peste anunta prima schimbare de imagine din istoria brandului. Inceputa acum 20 ani ca o mica afacere de familie lansata la Cluj-Napoca, compania Safeway in portofoliul careia se afla brandul Home Garden a devenit in timp un jucator important pe piata conservelor.

Mai multe>>

Comisia Europeana mareste bugetul pentru promovarea produselor agricole ale UE

Sprijin UE - Fonduri europene promovare produse agricoleIn 2017, producatorii din UE vor beneficia de un buget majorat in valoare de 133 de milioane EUR pentru a promova produsele agricole ale Uniunii in interiorul si in afara acesteia si pentru a gasi in continuare noi piete. Comisia Europeana a adoptat strategia 2017 de promovare a produselor agricole ale Uniunii, cu un buget total de 133 de milioane EUR, fata de cele 111 milioane EUR disponibile in 2016. Aceasta suma va cofinanta o serie de programe care vor viza, in majoritate lor, regiuni si tari terte, precum China, Orientul Mijlociu, America de Nord, Asia de Sud-Est si Japonia.

Mai multe>>

Sorin Minea: Fara industrie alimentara vindem in portul Constanta. Ieftin.

Minea - Fara industrie alimentara vindem ieftin in portul ConstantaBusinessMark a organizat cea de-a patra editie a conferintei ROMANIAN AGRIBUSINESS CONFERENCE, eveniment care a avut loc pe 7 octombrie 2016, la Hotel Radisson Blu Bucuresti. In cadrul conferintei, Sorin Minea, presedintele Angst si Romalimenta, a descris situatia in care se gaseste industria alimentara romaneasca.

Mai multe>>

S-au alocat fondurile pentru finalizarea platilor directe catre beneficiarii din Campania 2015

fonduri pentru finalizare plati directe APIA catre beneficiari subventii Campania 2015 Guvernul a alocat temporar suma de 822 milioane lei. Din aceste fonduri vor fi finalizate platile catre beneficiarii schemelor de plati directe pentru Campania 2015 si vor fi asigurate fondurile pentru 2016 in ce priveste masurile de informare si promovare a produselor agricole.

Mai multe>>

Ghidul Solicitantului pentru investitii in obtinerea de produse neagricole

Ajutor de stat - investitii in obtinerea de produse neagricoleSolicitantii interesati sa obtina finantare europeana nerambursabila prin intermediul Schemei de ajutor de stat GBER, ce vizeaza obtinerea de diferite produse printre care cele de panificatie, patiserie, inghetata sau bere, pot consulta gratuit Ghidul Solicitantului pentru „Stimularea dezvoltarii regionale prin realizarea de investitii pentru procesarea si marketingul produselor agricole in vederea obtinerii de produse neagricole”, aferenta Submasurii 4.2 „Sprijin pentru investitii in procesarea/ marketingul produselor agricole.”

Mai multe>>

Olympus si Tetra Pak au lansat noul lapte de capra de la ferme romanesti

Lapte de capra de la ferme romanestiInca de la intrarea pe piata din Romania in 1999, Olympus, unul dintre cei mai mari producatori locali de lactate, a investit permanent in inovatie, ceea ce s-a reflectat in dezvoltarea rapida a companiei in segmentele de iaurt si lapte. Recent, Olympus a adaugat un nou produs in portofoliul sau, prin introducerea laptelui de capra de inalta calitate, obtinut de la fermele din Romania, in ambalaj de carton Tetra Gemina® Aseptic.

Mai multe>>

PRODUS MONTAN - De acum, producatorii, cultivatorii si apicultorii din zona montana pot opta pentru inscriptionarea distincta

Produs montan certificat - oportunitati fermieri si producatori zone montane - bovine, ovine, albine, culturi vegetalePolitica de calitate a Uniunii Europene privind denumirea facultativa de calitate 'produs montan' va fi aplicata si in Romania dupa ce Guvernul a adoptat ieri o Hotarare in acest sens, prima etapa in ceea ce priveste implementarea acestei politici europene. Astfel, se deschide o noua si importanta oportunitate pentru producatorii din zona montana, care, in mod voluntar, pot opta pentru etichetarea produselor, in conditiile unei nevoi de valorificare durabila a tuturor resurselor de hrana.

Mai multe>>

AFIR ofera finantare prin PNDR 2020 pentru proiecte destinate procesarii produselor agricole

Fonduri europene PNDR pentru procesarea produselor agricoleAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) primeste pana pe 31 octombrie 2016, ora 16.00 cereri pentru finantarea proiectelor de investitii din domeniul procesarii produselor agricole prin intermediul submasurii (sM) 4.2 „Sprijin pentru investitii in procesarea/ marketingul produselor agricole” din cadrul Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Mai multe>>

Produsele alimentare romanesti, promovate la Bruxelles

Evenimente de promovare a produselor alimentare romanesti la BruxellesAchim Irimescu, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, va participa la Bruxelles, in 15 si 18 iulie 2016, la sediul Reprezentantei Permanente a Romaniei, la doua evenimente de promovare a produselor alimentare romanesti. Tara noastra are o traditie culinara bogata, vinuri de calitate foarte buna si a inregistrat recent produse cu Denumire de Origine Protejata (DOP) si Indicatie Geografica Protejata (IGP) pe care ne dorim sa le facem cunoscute si la nivel international.

Mai multe>>

Asociatia pentru Cercetarea si Promovarea Produselor Agroalimentare „Crisana”

ACPPA Crisana - Asociatia pentru Cercetarea si Promovarea Produselor Agroalimentare CrisanaAsociatia pentru Cercetarea si Promovarea Produselor Agroalimentare „Crisana” reprezinta initiativa unui colectiv format din fermieri, cadre didactice universitare si oameni de afaceri‪‎‬ din ‪‎Oradea‬ care au constientizat necesitatea de a infiinta o structura asociativa pentru potentarea sectorului agroalimentar din Crisana.

Mai multe>>

Produsele romanesti: Opiniile si propunerile factorilor de decizie de la producator pana la consumator

Produsele romanesti - Opiniile si propunerile factorilor   de decizie de la producator pana la consumatorIn perioada 15 – 16 iunie a avut loc la Brasov, expo conferinta “PRODUSUL ROMANESC si valoarea lui pe PIATA”. Timp de doua zile, reprezentanti ai autoritatilor, fermieri, ingineri tehnologi, directori de achizitie, directori de productie, directori de calitate, aproximativ 100 de companii din industria de profil si reprezentantii asociatiilor si organizatiilor din industria alimentara au avut un dialog deschis despre politici alimentare, despre plusurile si minusurile Legii 321, dar si despre eficientizarea si optimizarea lantului scurt producator – procesator – retailer.

Mai multe>>

RETAIL-UL va fi prezent la expo-conferinta RO.aliment 15-16 iunie, Poiana Brasov

Reprezentantii supermarketurilor vor fi prezenti la expo-conferinta ROalimentReprezentanti ai Metro, Selgros, Kaufland, Carrefour vor fi prezenti la Hotel Sport in zilele de 15-16 iunie. Campaniile de promovare a produsului romanesc aflate in derulare, sansele Legii 321/2016, Regulamentul 1169, produsul romanesc VS cel din import sunt doar cateva dintre temele ce vor fi discutate in cele doua zile de conferinta. Cea mai arzatoare tema va fi insa, cu siguranta cea legata de aplicarea si efectele Legii 321 pentru comercianti, consumatori si producatori.

Mai multe>>

Peste 172 milioane de euro disponibili in 2016 pentru productia si industria pomicola si pentru procesarea produselor agricole

Fonduri europene PNDR 2016 pomicultura si procesare produse agricoleAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale primeste, incepand din data de 20 mai 2016, cereri pentru finantarea proiectelor de investitii in cadrul submasurilor 4.1a – „Sprijin pentru investitii in exploatatii pomicole”, 4.2a – „Sprijin pentru investitii in procesarea /marketingul produselor din sectorul pomicol”si 4.2 – „Sprijin pentru investitii in procesarea /marketingul produselor din sectorul agricol” din PNDR 2014-2020.

Mai multe>>

Atasatii agricoli vor identifica oportunitatile de export si de afaceri pentru produsele agroalimentare romanesti

Infiintarea functiei de atasat agricol - promovare produse agroalimentare romanestiPrin ordonanta de urgenta adoptata astazi se aproba infiintarea functiei de atasat agricol, functie publica ce va avea rolul sa asigure reprezentarea Romaniei in tari membre UE sau in tari terte, in domeniul politicii agricole comune si promovarii produselor agroalimentare. Urmand exemplul altor tari care si-au imbunatatit concurenta la export prin crearea functiei de atasat agricol se poate implementa o politica “agresiva” in identificarea oportunitatilor de export si de afaceri, de investitii, cu efecte benefice asupra economiei romanesti.

Mai multe>>

Bio Danubius un brand european unic al agriculturii ecologice

Bio Danubius - un brand al agriculturii ecologiceIn cadrul conferintei sectorului bio intitulate 'PRODUSELE BIO, BRAND-UL DE TARA AL ROMANIEI!', in data de 27.04.2016, la Manastirea Brancoveanu, Sambata de Sus, organizat de Asociatia Operatorilor din Agricultura Ecologica Bio Romania, impreuna cu Federatia Nationala de Agricultura Ecologica, a fost lansata propunerea ca, cluster-ul Bio Danubius din regiunea Deltei Dunarii sa organizeze la Tulcea in toamna acestui an, in perioada 29-30 septembrie 2016, un eveniment de o semnificatie internationala deosebita.

Mai multe>>

Uniunea Muncitorilor Romani continua Campania de promovare a produselor romanesti

Uniunea Muncitorilor Romani promoveaza produsele romanestiDe ce sa consumam produse romanesti? La aceasta intrebare gasim raspunsul in declaratia presedintelui Uniunii Muncitorilor Romani din Spania, care prezinta motivele consumarii produselor romanesti printr-o serie de obiective ale acestei Campanii de promovare a produselor romanesti care se influenteaza reciproc, fiind intr-o stransa legatura.

Mai multe>>

Dezbateri si perspective asupra sectorului alimentatiei in prima zi a evenimentelor ThinkFood

Prima zi a evenimentelor ThinkFood 2016Prima zi a evenimentelor ThinkFood a adus impreuna toti actorii implicati in lantul alimentar – consumatorul final, societatea civila, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, companiile private si micii antreprenori – intr-o perspectiva 360° asupra hranei si alimentatiei consumatorului modern. Seria de evenimente ThinkFood continua joi, 24 martie, cu o cina caritabila ale carei incasari vor fi donate proiectului ”O masa calda”, proiect ce a reusit in ultimii doi ani sa hraneasca un numar impresionant de persoane dezavantajate social.

Mai multe>>

Think Food – cine sunt invitatii la ospatul de idei din 23 martie

Invitati evenimente ThinkFood martie 2016Point Connections, business unit al Point Public Affairs, agentia de comunicare strategica si public affairs din GMP Group organizeaza in perioada 23-24 martie a doua editie a evenimentelor ThinkFood, la Impact Hub Bucuresti si Bacania Veche. Lansata in 2015, Think Food este o platforma de evenimente si informatii despre hrana si valentele acesteia, care isi propune sa sprijine constructia unui consens intre valorile noului consumator (mult mai atent, informat si exigent), industria agroalimentara (producatori, procesatori, retaileri), autoritatile cu atributii in domeniu, dar si antropologi, psihologi, scriitori, antreprenori sau chef-i.

Mai multe>>

Aplicatia de mobil care ne ajuta sa stim de unde provine mancarea din farfuria noastra

Aplicatie smartphone cu informatii despre produse agroalimentareTrasabilitatea produselor alimentare este tot mai importanta pentru consumatori de astazi. Oamenii vor acum sa stie de unde vine carnea lor, fructele, legume si produse lactate. Consumatorii doresc sa fie informati, de asemenea, asupra originii specifice cum ar fi agricultura montana, standarde ridicate de bunastare a animalelor, preturi corecte pentru agricultori locali, etc. Prin aplicatia gratuita de smartphone OriginTrail poti urmari acum traseul produselor alimentare locale de la ferma la furculita.

Mai multe>>

APIA ofera detalii despre oportunitatile promovarii produselor agricole in UE si in tari terte

Oportunitati finantare - promovare produse agroalimentare romanestiAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, incepand cu data de 1 decembrie 2015 au intrat in vigoare regulamentele care vor guverna noua organizare agricola comuna in domeniul promovarii produselor agricole pe piata interna a Uniunii Europene si in tari terte. Pentru informarea completa a potentialilor beneficiari, Comisia Europeana va lansa INFODAY2016 la care participantii pot afla detaliile si oportunitatile programelor de promovare.

Mai multe>>

Ghidul consultativ pentru Schema de ajutor de stat si Schema de minimis aferente sM 4.2 si sM 4.2a

Ajutor de stat si Schema de minimis prin sM4 2 si sM4 2aAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficiala de internet varianta consultativa a Ghidului Solicitantului pentru Schemele de ajutor de stat – Stimularea dezvoltarii regionale prin realizarea de investitii, pentru procesarea si marketingul produselor agricole in vederea obtinerii de produse neagricole, respectiv pomicole si pentru Schemele de minimis – Sprijin pentru servicii de consultanta in vederea implementarii proiectelor de investitii pentru procesarea si marketingul produselor agricole in vederea obtinerii de produse neagricole, respectiv pomicole aferente submasurilor 4.2 „Sprijin pentru investitii in prelucrarea/ comercializarea si/ sau dezvoltarea de produse agricole” si 4.2a „Investitii in procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol”.

Mai multe>>

Un examen de marketing… Altfel la USAMVB

Examen de marketing - produse agroalimentare USAMVBJoi, 10 decembrie 2015, Facultatea de Management, Inginerie Economica in Agricultura si Dezvoltare Rurala a fost gazda unui examen…..altfel. Exercitiul practic a constat in simularea infiintarii unei firme al carui produs alimentar (produse lactate, legume, fructe) sa fie promovat cat mai bine. Cu ajutorul cunostintelor teoretice de marketing dobandite, studentii au realizat materiale promotionale, reclame, testimoniale.

Mai multe>>

Campania "Produs in tara ta" are sprjinul patronatelor din industria alimentara

Campania - Produs in tara taCampania "Produs in tara ta" demarata de Antena 3, Observator si Geometry Global de 1 Decembrie are sprjinul patronatelor din industria alimentara. Presedintele Asociatiei Patronale din Industria Laptelui sustine ca, prin introducerea hartii Romaniei pe codul de bare, s-ar obtine o revigorare a industriei laptelui, dar si produse mai sigure pentru consumatori.

Mai multe>>

Lansarea Asociatiei pentru Marketingul Produselor Locale - AMPLU

Lansare Asociatie AMPLUExista deseori o diferenta intre esenta si aparenta in ceea ce priveste marketingul unui produs. Asociatia pentru Marketingul Produselor Locale - AMPLU s-a infiintat cu scopul de a exprima prin serviciile oferite esenta produsului, intr-un mod simplu si in concordanta cu valorile producatorului. Lansarea oficiala a Asociatiei are loc in data de 3 decembrie, ora 16:00, la sediul din localitatea Dezmir, judetul Cluj. La eveniment sunt asteptati producatori din domeniul artizanatului, al produselor alimentare si in general producatori cu loturi reduse, specifice activitatilor economice de dimensiune mica si medie.

Mai multe>>

"Enjoy, it’s from Europe!"- Fonduri noi pentru promovarea produselor din piscicultura si pescuit

Fonduri Europene pentru promovarea pisciculturii si pescuituluiPromovarea produselor UE din peste in tot restul lumii nu a fost niciodata mai usoara. Pe langa masurile de promovare avute in vedere de Fondul European pentru Pescuit si Afaceri Maritime, organizatiile de producatori, organizatiile comerciale si organismele publice beneficiaza de noi fonduri pentru sponsorizarea produsele lor si difuzarea de informatii in strainatate cu privire la bunatatea produselor pescaresti europene, atat salbatice, cat si de crescatorii.

Mai multe>>

2,5 milioane de euro pentru promovarea produselor agroalimentare romanesti

UE promovare produse agroalimentare romanestiProgramele de promovare propuse de Bioromania (produse organice) si de Asociatia Producatorilor de Vin si Produse Vitivinicole (APVPV) Dobrogea au fost aprobate de Comisia Europeana. Acestea au o durata de 3 ani si un buget total de aproximativ 2,5 milioane de euro. Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala Phil Hogan a declarat: "Ma bucur de adoptarea acestor noi programe, in special in contextul recentelor dificultati de pe piata. Ele sunt importante pentru crearea de noi oportunitati, in special pe pietele din afara UE, stimulandu-se astfel cresterea economica si crearea de locuri de munca in sectorul agroalimentar."

Mai multe>>

Contracte de peste 12 milioane de euro estimate pe perioada targului CARNEXPO 2015

Oportunitati producatori la targul CARNEXPO 2015Fuziunea dintre cele doua targuri INDAGRA FOOD si CARNEXPO a atras un numar important de vizitatori specializati, ceea ce a generat discutii de business in toate stand-urile companiilor participante. Obiectivul organizatorilor de a transforma acest eveniment in cea mai importanta platforma de promovare pentru producatorii romani si investitorii straini interesati de piata agro-alimentara romanesca a fost atins, expozantii declarandu-se incantati de contactele si negocierile realizate pe perioada targului.

Mai multe>>

APIA prezinta noua politica a Uniunii Europene privind promovarea produselor agricole - 18 noiembrie 2015

Politica UE privind promovarea produselor agricoleAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura informeaza producatorii din sectorul agroalimentar ca incepand cu data 01 decembrie 2015, intra in vigoare noile reglemetari privind promovarea produselor realizate in acest sector. Pentru informara unui numar cat mai mare de potentiali beneficiari, la initiativa Comisiei Europene, in data de 18 noiembrie 2015 va avea loc un seminar de prezentare a noii politici de promovare, sustinut de doamna Annabelle Menéndez Vallina, din cadrul Comisiei Europene, Directia Generala Agricultura si Dezvoltare Rurala, Unitatea B5, Promovare.

Mai multe>>

Se prelungeste sesiunea de primire a proiectelor pentru submasurile 4.1a, 4.2, 4.2a si 6.3

Fonduri agricultura - Prelungire sesiune de primire a proiectelor PNDRAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta prelungirea pana la data de 18 decembrie 2015, ora 16.00, a sesiunii de depunere a cererilor de finantare prin Submasurile 4.2a — Investitii in procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol, 4.2 — Sprijin pentru investitii in prelucrarea/ comercializarea si/ sau dezvoltarea de produse agricole si 6.3 — Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici si pana la data de 30 noiembrie 2015, ora 16.00 pentru submasura 4.1a — Investitii in exploatatii pomicole. Termenul initial pentru inchiderea sesiunilor era 30 octombrie 2015.

Mai multe>>

Peste 100 milioane de euro pentru promovarea agriculturii europene in 2016

100 milioane euro promovare agricultura UE 2016In 2016 producatorii europeni vor beneficia de programe in valoare de 111 milioane EUR pentru a gasi piete noi in afara Uniunii Europene si a promova consumul in exteriorul si in interiorul UE. Masurile de promovare reprezinta o parte esentiala din masurile prezentate de Comisia Europeana in sprijinul agricultorilor. „Enjoy, it’s from Europe”: Noua politica de promovare adoptata ieri de CE va sprijini profesionistii din sector sa patrunda pe pietele internationale sau sa isi consolideze pozitia pe aceste piete si sa sensibilizeze consumatorii europeni la eforturile depuse de agricultorii europeni.

Mai multe>>

Pachetul de masuri adoptat de UE pentru sprijinirea sectoarelor lactatelor si carnii de porc

Fonduri UE sprijinire sector lactate si carne de porcIn septembrie 2015, Uniunea Europeana a adoptat o serie de masuri pentru sprijinirea sectoarelor aflate in dificultate, ca urmare a contextului nefavorabil actual. Doua sectoare puternic lovite de pe urma embargoului impus de Rusia, scaderii semnificative a preturilor sau conditiilor meteo extreme, sectorul lactatelor si cel al carnii de porc, urmeaza sa obtina ajutor substantial de la Uniunea Europeana. Cei 500 de milioane de Euro alocati suplimentar vor fi distribuiti pentru sprijin directionat, sprijin pentru depozitare privata sau pentru promovare.

Mai multe>>

PNDR: Sprijin pentru desfacerea produselor si pentru dezvoltarea lanturilor scurte de aprovizionare

Finantare PNDR masuri comercializare produse agro-alimentareProgramul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020 acorda o atentie deosebita sprijinirii proiectelor de tip lant scurt. Se are in vedere acordarea de sprijin pentru a facilita cooperarea intre persoanele participante la dezvoltarea rurala, pentru a-i ajuta sa depaseasca si sa aplaneze problemele specifice de natura socio-economica, legate de dezvoltarea afacerilor si de asigurarea de servicii in zonele rurale.

Mai multe>>

Comunicarea si relatiile publice in sprijinul Serviciilor sanitar veterinare

actiuni sanitar-veterinareMedicina veterinara ca profesie, indiferent de tara, este pusa in slujba asigurarii sanatatii publice prin intarirea rolului si aportului serviciilor sanitare veterinare de stat si private pentru cresterea responsabilitatii, eficientei si contributiei privind promovarea politicilor nationale in domeniul sanitar-veterinar, ca strategii pentru apararea sanatatii animalelor, asigurarea sigurantei lantului alimentar de la producere la consumator, protectia, bunastarea animalelor si protectia mediului.

Mai multe>>

Tetra Pak Indexul Lactatelor 2015: inovatie si comunicare pentru revitalizarea laptelui

Studiu marketing lapte si produse lactateGeneratia de consumatori cu stil de viata alert si preocupati de sanatate isi reafirma increderea puternica in bunatatea laptelui, ceea ce ofera oportunitati de stimulare a consumului. Studiului international realizat pentru Tetra Pak la inceputul acestui an subliniaza importanta revitalizarii relevantei laptelui in randul consumatorilor de toate varstele de catre companiile de produse lactate, prin introducerea unor produse inovatoare si a unei abordari noi de marketing si comunicare.

Mai multe>>

MADR propune deschiderea catre noi piete prin infiintarea unei Agentii de promovare a produselor agroalimentare romanesti

Agentie promovare produse agroalimentare romanestiMinistrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a anuntat astazi ca intentioneaza sa infiinteze o Agentie de promovare a produselor romanesti. “Romania are nevoie sa gaseasca noi piete de desfacere pentru noi. In primul rand, este o provocare pentru noi sa recastigam piata interna, in primul rand, dar, odata cu relansarea consumului, cresterea puterii de cumparare, avem nevoie si de extinderea pietelor.”

Mai multe>>

Proiectul Eurobeef: solutii interregionale pentru stimularea consumului de carne de vita

Proiectul Eurobeef stimulare consum carne de vitaEUROBEEF PROJET este un proiect european care urmareste gasirea de solutii interregionale pentru stimularea consumului de carne de vita, constituit pe 8 nivele de actiune. Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine si Porcine, membra a Uniunii Comerciale Europene de Comert cu Animale si Carne si a Federatiei PRO-AGRO, a fost invitata sa participe la acest proiect alaturi de organizatii si institutii puternice din Franta, Marea Britanie, Italia, Spania si Polonia, pentru a indeplini responsabilitatile nivelului WP1 NETWORKING.

Mai multe>>

Supermarketul care se intoarce la ferma

img2756 600Roche Bros a deschis la sfarsitul lunii aprilie 2015 noul sau magazin pilot in Downtown Crossing Boston (SUA).

Mai multe>>

Romania isi promoveaza produsele agroalimentare

Promovare produse agroalimentare romanestiDoua programe romanesti de promovare a produselor agroalimentare pe pietele din UE si din tarile terte fac parte dintre cele 41 aprobate spre finantare de Comisia Europeana in data de 21 aprilie 2015.

Mai multe>>

Comisia aproba noi programe de promovare a produselor agricole

Sprijin UE promovare produse agricoleComisia Europeana a aprobat 41 de noi programe de promovare a produselor agricole in UE si pe pietele tarilor terte, in valoare de 130 de milioane EUR pentru o perioada de trei ani, din care jumatate (65 de milioane EUR) provin de la bugetul UE. Programele selectionate, provenind din 18 state membre diferite, acopera o gama variata de categorii de produse, cum sunt fructele si legumele proaspete, produsele lactate, produsele de calitate (cu DOP, IGP si STG), produsele ecologice, uleiul de masline, carnea, precum si combinatii de diferite categorii de produse.

Mai multe>>

Dezbatere privind unicitatea vinurilor romanesti la sediul MADR

Dezbatere vinuri romanesti MADRIn data de 9 aprilie 2015, la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a avut loc o dezbatere privind unicitatea vinurilor romanesti, sub coordonarea specialistului in vinuri Marinela Vasilica Ardelean, consilier personal al ministrului Agriculturii.

Mai multe>>

Cooperativa BeleaOrta, lider pe piata de legume si fructe din Europa

belortaBelOrta este cea mai mare cooperativa de vanzarea a legumelor si fructelor prin licitatie din Belgia si lider pe piata europeana.

Mai multe>>

Cooperativele agricole, mijloc pentru transformarea exploatatiilor agricole mici in afaceri profitabile

Cooperative agricoleCooperativele agricole pot contribui la imbunatatirea productivitatii exploatatiilor agricole de mici dimensiuni si fac posibil accesul la marketingul produselor, la economii, creditare, asigurari si tehnologie. De asemenea servesc drept punti intre fermieri si piete, prin agregarea produselor, facilitarea adoptarii de noi tehnologii si input de materie prima si le ofera micilor producatori o platforma de comunicare pentru luarea deciziilor care le influenteaza activitatile.

Mai multe>>

Lansarea editiei 2015 a anuarului "Lumea Agriculturii Ecologice" la Biofach

debd96ea21O sesiunea privind cresterea si tendintele pietei ecologice (organice) mondiale a avut loc loc miercuri 11 februarie 2015, la BIOFACH, Nürnberg, Germania.

Mai multe>>

Englezii prefera ceapa rosie dulce

Ceapa rosie dulceMagazinele Asda, din Marea Britanie, au introdus recent primul soi de ceapa rosie SWEET RED, care provoaca mai putine lacrimi si mai putin miros.

Mai multe>>

Noutati

Dupa CETA: Ce acorduri comerciale negociaza UE in acest moment

24-01-2017 Comisia Europeana

Dupa CETA: Ce acorduri comerciale negociaza UE in acest moment

Comisia pentru comert international voteaza marti Acordul economic si comercial cuprinzator (CETA), insa acordul de liber schimb cu Canada este departe de a fi singura intelegere la care lucreaza acum Uniunea Europeana. Diverse acorduri sunt in curs de negociere peste tot in lume, insa acestea pot intra in vigoare doar daca Parlamentul European le aproba. Cititi in cele ce urmeaza o prezentare a negocierilor in curs de desfasurare si a modului in care functioneaza acestea. Mai multe>>

Formularul 300 este noul model de decont de TVA pentru agricultori

20-01-2017 Legislatie agricola

Formularul 300 este noul model de decont de TVA pentru agricultori

Din 1 ianuarie 2017 a fost introdus regimul special pentru agricultori care le permite acestora sa beneficieze de o cota standard de TVA de 19%. Aceste schimbari legislative necesita aprobarea unui nou model de decont de TVA. Totodata persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care efectueaza achizitii de la agricultori pot deduce aceasta compensatie. Mai multe>>

Produsele romanesti, degustate la “Saptamana verde 2017”

20-01-2017 Targuri si expozitii

Produsele romanesti, degustate la “Saptamana verde 2017”

In perioada 20-29 ianuarie 2017 va avea loc, la Berlin, R.F. Germania, cea de a 91-a editie a expozitiei internationale „Saptamana Verde”. La aceasta editie, MADR a inchiriat un stand, in cadrul caruia vizitatorii vor putea degusta produse precum: Magiun de prune Topoloveni (IGP), Salam de Sibiu (IGP), Telemea de Ibanesti (DOP). De asemenea, printre produsele romanesti expuse se vor regasi Cascavalul de Saveni, branza de burduf in coaja de brad, pastravul afumat in cobza de brad, Tuica de Arges,... Mai multe>>

Intalniri de lucru ale ministrului Agriculturii cu conducerile Agentiilor de Plati

19-01-2017 Ministerul Agriculturii

Intalniri de lucru ale ministrului Agriculturii cu conducerile Agentiilor de Plati

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, domnul Petre Daea, a avut in data de 18 ianuarie 2017 intalniri cu conducerile celor doua agentii de plati din subordinea MADR, respectiv Agentia de Plati pentru Interventie in Agricultura (APIA) si Agentia de Plati pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR). Mai multe>>

Se emit ordinele de plata catre cei 11.693 de beneficiari ai motorinei subventionate pe trim. III 2016

19-01-2017 Plati APIA

Se emit ordinele de plata catre cei 11.693 de beneficiari ai motorinei subventionate pe trim. III 2016

In baza ordinului ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 3 din data de 11 ianuarie 2017, de astazi, 19 ianuarie 2017, au fost alimentate conturile Centrelor Judetene APIA cu suma de 119, 1 milioane lei aferenta cantitatilor de motorina utilizate in trimestrul III al anului 2016, urmand ca acestea sa emita in zilele urmatoare ordinele de plata catre cei 11.693 beneficiari. Mai multe>>

ARpicultura | 25-26 Februarie 2017, Arad

19-01-2017 Targuri si expozitii

ARpicultura | 25-26 Februarie 2017, Arad

Camera de Comerti, Industrie si Agricultura Arad organizeaza in acest an a treia editie a evenimentului ARpicultura, care va avea loc in perioada 25-26 februarie 2017, la complexul Expo Arad - complex euroregional de evenimente. Evenimentul este dedicat producatorilor si comerciantilor produselor destinate apiculturii: utilaje apicole, faguri artificiali, unelte, echipamente, stupi si accesorii, hrana si biostimulatori pentru albine si medicamente. Mai multe>>

Schemele si masurile de plata pe care le pot solicita fermierii in campania 2017

18-01-2017 Plati APIA

Schemele si masurile de plata pe care le pot solicita fermierii in campania 2017

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura - A.P.I.A. prezinta schemele si masurile de plata pentru care se poate solicita sprijin prin cererea unica de plata in campania 2017. Astfel, In anul 2017 poti beneficia de sprijin financiar din fonduri europene si de la bugetul national in cadrul urmatoarelor scheme de plata/masuri de sprijin/ajutor: Mai multe>>

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a intalnit cu reprezentantii fermierilor

18-01-2017 Ministerul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a intalnit cu reprezentantii fermierilor

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a condus in 17 ianuarie 2017 mai multe intalniri de lucru cu organizatiile profesionale din agricultura si industrie alimentara, fiind prezenti reprezentantii sectorului vegetal si ai sectorului zootehnic (ovine, caprine, bovine). Alaturi de ministrul Agriculturii s-au aflat secretarii de stat, Daniel Botanoiu si Alexandru Potor. Mai multe>>

Clarificarea prevederilor, conditiilor si documentelor care insotesc cererea unica de plata

17-01-2017 Legislatie agricola

Clarificarea prevederilor, conditiilor si documentelor care insotesc cererea unica de plata

Guvernul a propus o ordonanta de urgenta pentru clarificarea anumitor prevederi, a conditiilor si tipurilor de documente care insotesc cererea unica de plata. Romania, ca si alte state membre, a intampinat dificultati in implementarea noilor scheme de plati, datorita complexitatii acestora, iar situatia creata afecteaza posibilitatea fermierilor de a beneficia de aceste plati. Mai multe>>

CCE: Trebuie depuse mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente in UE

17-01-2017 Stiri agricole

CCE: Trebuie depuse mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente in UE

Potrivit Curtii de Conturi Europene, UE poate si ar trebui sa depuna mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente. Dupa cum se arata intr-un nou raport al Curtii de Conturi Europene, exista mai multe politici ale UE care au potentialul de a combate risipa de alimente, insa acest potential nu este valorificat. Masurile luate pana in prezent raman fragmentate si intermitente, iar coordonarea la nivelul Comisiei Europene lipseste. Mai multe>>

31 ianuarie, termenul limita pentru depunerea cererilor de plata a ajutorului pentru motorina

13-01-2017 Ajutor de stat

31 ianuarie, termenul limita pentru depunerea cererilor de plata a ajutorului pentru motorina

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca, pana la data de 31.01.2017 inclusiv, se depun cererile de plata a ajutorului pentru cantitatile de motorina achizitionate si utilizate in agricultura, aferente perioadei 01 octombrie - 31 decembrie 2016 (trim. IV al anului 2016). De asemenea, va informam ca Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura va efectua, in perioada imediat urmatoare, platile pentru diferenta aferenta cantita... Mai multe>>

S-au propus plafoanele si cuantumul ajutoarelor ANT si schemelor de sprijin cuplat in zootehnie

11-01-2017 Plati APIA

S-au propus plafoanele si cuantumul ajutoarelor ANT si schemelor de sprijin cuplat in zootehnie

Plafoanele si cuantumul platilor pentru schemele de sprijin cuplat in sectorul zootehnic se stabilesc anual prin hotarare a Guvernului. Pentru cererile depuse in anul 2016 ale ajutoarelor nationale tranzitorii pentru speciile bovine si ovine/caprine, suma propusa este de 189.609.057 euro, iar pentru schemele de sprijin cuplat s-a propus plafonul de 121.924.674 euro, sume distribuite astfel: Mai multe>>