Noua generatie de greble si cositori de la CLAAS garanteaza performantele cele mai bune la recoltat

Greble si cositori CLAAS - Utilaje pentru recoltatul furajelorIn paralel cu foarte apreciatele cositori cu discuri exista o cerere in crestere de cositori cu tamburi, in special pentru sarcinile mai dificile. In consecinta, CLAAS a reproiectat complet gama CORTO de cositori robuste frontale si purtate in spate. Aceste noi cositori cu tamburi ofera inovatii tehnologice care garanteaza performante ridicate de recoltare, confort si durabilitate chiar si in conditii dificile, si vor constitui un punct de interes in special pentru fermele care isi utilizeaza propriile utilaje.

Printre aceste inovatii se numara sistemul de suspensie hidraulica ACTIVE FLOAT, discuri de greblare reglabile si, pentru cositorile purtate in spate CORTO CONTOUR, pivotare centrala la centrul de greutate.

 

NOILE COSITORI FRONTALE CU TAMBURI 

O cosire curata si protectie a solului datorita copierii tridimensionale a conturului acestuia

Gama CORTO de la CLAAS - Cositori frontale si purtate in spate


Noile cositori frontale CORTO 285 F si 310 F, cu latimi de lucru de 2,82 m, respectiv 3,05 m, sunt ideale pentru operatiuni standard, cum ar fi recoltarea furajelor verzi utilizand o remorca autoincarcatoare. Constructia lor compacta si deosebit de robusta le face ideale si pentru operatiuni mai dificile desfasurate pe suprafete inclinate sau pentru recolte dificile si inalte. Ambele cositori sunt prevazute cu un sistem de copiere tridimensionala a conturului solului pentru protectia acestuia si o cosire curata. Sistemul se bazeaza pe o geometrie laterala si longitudinala a tirantilor, ce permite pivotarea libera a unitatii de cosire. Astfel, terenul cu denivelari este acoperit automat.

 

Reglare comoda si practica a latimii de cosire

Pe langa faptul ca au un design nou, noile modele CORTO 285 F si CORTO 310 F sunt si foarte usor de utilizat. Latimea de cosire poate fi ajustata foarte usor datorita procesului simplificat de reglare a discurilor de cosire. Pentru brazdele foarte inguste poate fi adaugat un al doilea disc de cosire, ca in cazul tractoarelor cu ecartament mic. Ambele modele se caracterizeaza si printr-un flux imbunatatit de material recoltat. O alta caracteristica este protectia anti-impact flexibila din cauciuc, care previne deteriorarea grava in cazul impactului cu un obstacol.

Si cea mai performanta cositoare cu tamburi frontala a noastra, CORTO 3200 F, a fost imbunatatita. Aceasta este prevazuta cu toate functiile mentionate mai sus, cu un design nou si un flux imbunatatit de material recoltat.

 

ACTIVE FLOAT protejeaza atat cositoarea, cat si solul 

Sistemul ACTIVE FLOAT utilizat pentru gama de cositori DISCO este acum disponibil optional si pentru toate cositorile frontale CORTO. Suspensia hidropneumatica ACTIVE FLOAT transfera greutatea cositorii de la sol la tractor, pentru adaptarea la conditiile de utilizare fiind folosita o supapa hidraulica cu actiune simpla. Acest lucru protejeaza atat cositoarea, cat si solul, reduce cantitatea de impuritati care patrunde in unitate, consumul de carburant si permite functionarea la o viteza mai mare.

 

NOILE COSITORI CU TAMBURI PURTATE IN SPATE

CORTO 3200 CONTOUR – pentru confort maxim

Gama CORTO de la CLAAS - Cositori purtate in spate


Noua cositoare purtata in spate CORTO 3200 CONTOUR asigura un nivel sporit de confort, chiar si in conditii dificile. Este prevazuta cu doi tamburi mari si doi mici, si o latime de cosire de 3,05 m. Elementele de baza ale constructiei sunt punctul central de pivotare la centrul de greutate si ACTIVE FLOAT, ambele incluse in dotarea standard a acestei game. Impreuna, acestea asigura copierea perfecta a conturului solului, chiar si in conditii dificile pe suprafete inclinate sau cu musuroaie. Printre alte functii de siguranta se numara protectia impotriva deteriorarii in caz de impact cu un punct inclinat de pivotare standard si actionarea prin curea care compenseaza automat sarcinile de varf, protejand trenul de rulare.

 

Utilizare simpla

Un alt avantaj al noului model CORTO 3200 CONTOUR este usurinta de utilizare. Conurile duble si manerele KENNFIXX de pe furtunurile hidraulice faciliteaza cuplarea cositorii. Alinierea speciala a cadrului permite transportul pe sosea la 120°, la fel ca in cazul modelelor CLAAS DISCO. Acest lucru asigura distributia optima a greutatii si o vizibilitate maxima in oglinda retrovizoare. Un dispozitiv hidraulic de blocare in timpul transportului actionat printr-un cilindru si nu un cablu de comanda, impreuna cu un suport pentru parcare care asigura asezarea pe un spatiu restrans a cositorii in pozitia de transport, sunt disponibile ca dotari optionale. Pentru parcarea cositorii in hangare mai mici sunt disponibile role suplimentare pentru suportul de parcare.

 

Puternice si robuste: CORTO 220 si 190

Alaturi de CORTO 3200 CONTOUR, am imbunatatit si cositorile noastre cu tamburi mai mici, dar robuste CORTO 220 si 190 purtate in spate. Ambele cositori sunt prevazute cu mai multe functii noi practice, cum ar fi capacele de protectie pliabile pe ambele parti, un cric nou pentru parcarea confortabila in pozitia de transport si protectia mecanica impotriva deteriorarii in caz de impact. Suspensia cu arcuri, care reduce uzura si asigura o copiere mai precisa a consturului solului, precum si dispozitivul hidraulic de ridicare la capat de teren pentru o inaltime mai mare de ridicare sunt disponibile ca dotari optionale. Cositorile au o latime de lucru intre 2,10 m si 1,85 m.

 

CLAAS isi extinde gama de greble de adunat cu patru modele LINER noi 

Gama de greble de adunat LINER


Prin lansarea noilor modele cu doi rotori si depunere laterala a materialului LINER 1700 TWIN, LINER 1800 TWIN si LINER 1900, precum si a modelului cu un singur rotor LINER 320, CLAAS ti-a extins gama de greble de adunat si, datorita numeroaselor inovatii tehnice, poate oferi utilajul adecvat pentru toate cerintele.

LINER 1800 TWIN este un model nou, in timp ce LINER 1700 TWIN si 1900 sunt succesorii modelelor LINER 1650 si 1750. Greblele de adunat cu doi rotori si depunere laterala a materialului fac fata cu brio operatiunilor intensive desfasurate pe pajisti, in timp ce LINER 320 este alegerea perfecta pentru suprafete mai mici si inclinate. Toate modelele sunt echipate cu tehnologii noi, cum ar fi o carcasa a rotorului inchisa ermetic, care nu necesita intretinere, tacheti in baie de ulei si, pentru greblele de adunat cu depunere laterala a materialului, protectie pentru bratul cu gheare PROFIX.

 

Robusta, nu necesita intretinere: carcasa inchisa ermetic a rotorului

La fel ca in cazul tuturor greblelor de adunat CLAAS, cele patru modele LINER noi sunt prevazute cu o carcasa a rotorului inchisa ermetic, cu 8, 12 sau 14 brate cu gheare cu lubrifiere continua a tachetilor in baia de ulei. Acest lucru asigura un nivel ridicat de fiabilitate si previne timpii de inactivitate cauzati de operatiunile de intretinere.

 

NOILE GREBLE DE ADUNAT CU DOI ROTORI SI DEPUNERE LATERALA A MATERIALULUI

Suspensie complet flotanta 

Toate greblele noi de adunat cu doi rotori si depunere laterala a materialului sunt prevazute cu o suspensie complet flotanta, care este controlata printr-un cap sferic si ofera o libertate maxima de miscare. Designul inovator permite rotorilor sa se adapteze oricarui contur al solului, chiar si pe teren extrem de denivelat, asigurand o greblare performanta in orice pozitie si o inalta calitate a furajelor.

 

Siguranta operationala sporita 

La fel ca actualele versiuni LINER 1600 si 1700, rotorii noilor greble de adunat cu doi rotori si depunere laterala a materialului sunt prevazuti standard cu un ambreiaj. Avantaje: sarcinile de varf sunt compensate cu usurinta si materialul este protejat. Operatorul poate continua sa isi desfasoare activitatea chiar si in conditii dificile sau peste obstacole mici. Protectia ghearelor cu un punct de indoire setat sporeste siguranta operationala. La intalnirea unui obstacol, doar bratul cu gheare in cauza este indoit, protejand rotorul. Datorita protectiei PROFIX standard, cu eficienta dovedita, bratele cu gheare defecte pot fi inlocuite direct pe camp, cu un efort minim. Mai multe caneluri inseamna si o fixare sigura si fara uzura a bratelor cu gheare in protectia PROFIX.

 

Forma speciala a ghearelor pentru o alimentare eficienta a materialului recoltat 

Noile greble de adunat cu doi rotori si depunere laterala a materialului sunt echipate standard cu gheare duble in forma de U CLAAS. Datorita formei lor speciale, ghearele sunt mereu in pozitia de prindere si functioneaza in mod fiabil, permitand prinderea perfecta chiar si a unor cantitati mari de furaje, prevenind contaminarea acestora. Ghearele au o grosime de 9,5 mm, raspunzand cerintelor in materie de robustete si flexibilitate.

Gama de greble de adunat LINER de la CLAAS

 

Modelele TWIN cu optiune standard de depunere intr-o singura brazda sau pe doua brazde

Noile modele LINER 1700 TWIN si 1800 TWIN ofera standard optiunea de depunere intr-o singura brazda sau pe doua brazde datorita bratelor telescopice. Pentru depunerea pe doua brazde, singura ajustare necesara este miscarea buloanelor. Pentru o depunere mai ordonata a materialului, o protectie este disponibila optional pentru ambele modele TWIN. Pliata, protectia principala pivoteaza automat prin intermediul unui paralelogram, reducand astfel inaltimea de transport. Protectia poate fi blocata si in pozitia de transport, pentru depunerea pe o latime cat mai mare intr-o singura brazda. O alta functie optionala este plierea hidraulica a protectiei greblei de adunat.

 

Tren de rulare care se adapteaza solului

Toate cele trei greble de adunat noi cu depunere laterala a materialului sunt prevazute standard cu un tren de rulare cu patru roti pe ambii rotori, asigurand o calitate superioara a furajelor si operatiuni de greblare care protejeaza solul. Configuratia rotilor, cat mai apropiata de rotatia ghearelor, a fost optimizata pentru a se adapta profilului solului si asigura o greblare eficienta cu un nivel minim de contaminare a solului. Toate modelele sunt disponibile optional si cu un tren de rulare cu sase roti. Datorita pozitionarii sasiului principal in partea din spate, prevazut cu anvelope de mari dimensiuni, modelele asigura si o stabilitate de exceptie in timpul transportului sau pe suprafete inclinate. Pentru imbunatatirea stabilitatii sunt disponibile optional greutati pentru roti. Directia activa standard face posibila obtinerea unui unghi de bracaj de pana la 80°, pentru o manevrabilitate optima in campurile de mici dimensiuni. Operatorul are la dispozitie doua pozitii ale orificiilor pentru ajustarea traiectoriei.

 

Fara contact cu solul sau patrunderea ghearelor in sol

Comutarea hidraulica secventiala permite ajustarea intervalului de temporizare pentru ridicarea si coborarea rotorilor. Patrunderea ghearelor in sol la ridicarea rotorilor este prevenita prin asa-numitul „efect jet”. Datorita inaltimii foarte mari de ridicare, de pana la 50 cm, trecerea peste brazdele transversale la capat de teren nu mai reprezinta o problema. La depunerea pe doua brazde este posibila o distanta fata de sol de pana la 55 cm.

 

Comutare simpla intre pozitia de lucru si cea de transport

Inaltimea de transport a celor trei modele LINER este mai mica de patru metri chiar si in pozitia de transport, ceea ce inseamna ca nu mai este necesara indepartarea bratelor cu gheare inainte de deplasarea pe sosea. Operatorul poate comuta din pozitia de lucru in cea de transport direct din cabina, fara a mai fi nevoit sa coboare pentru a face ajustarile necesare. Toate modelele au o viteza maxima admisa de transport de 50 km/h.

 

Noua grebla de adunat cu un singur rotor - Compact si avansat: modelul LINER 320 

Noua grebla de adunat cu un singur rotor LINER 320 completeaza gama de greble de adunat compacte CLAAS cu tehnologie avansata. La fel ca la modelele mai mari, dispozitivul de actionare a rotorului si profilul camei sunt complet etanse si continuu lubrifiate. Modelul LINER 320 are o latime de lucru de 3,20 m si este prevazut cu opt brate cu gheare, trei dintre ghearele fiecarui brat fiind prevazute cu arcuri. Montarea in trei puncte cu un cadru stabilizator garanteaza tractarea lina, chiar si in conditii dificile si pe suprafete inclinate. In combinatie cu designul usor, acest lucru face ca LINER 320 sa fie modelul de baza ideal pentru fermele mai mici, cu operatiuni desfasurate de obicei pe terenuri cu forme ciudate sau pe suprafete inclinate dificile.

 

CLAAS prezinta noile modele de greble imprastietoare VOLTO 45, 55 si 65

Gama de greble imprastietoare VOLTO


CLAAS a realizat o actualizare completa a gamei consacrate de greble imprastietoare VOLTO. Cele trei modele noi VOLTO 45, 55 si 65 nu doar ca au un design nou, ci sunt echipate cu numeroase inovatii tehnologice, incluzand renumitul concept de flux de material recoltat MAX SPREAD si actionarea PERMALINK, care nu necesita intretinere.

Noile modele VOLTO 45, 55 si 65 asigura functionarea fiabila chiar si in conditii dificile, cum ar fi campurile de mici dimensiuni, cu forme ciudate sau terenul inclinat. Asadar, modelele sunt perfect potrivite pentru fermele de dimensiuni mici si mijlocii, care folosesc utilaje proprii.

 

Conceptul de flux de material recoltat MAX SPREAD disponibil acum pentru toate modelele VOLTO

La fel ca modelele mai mari din gama, noile modele VOLTO sunt echipate cu renumitul concept de flux de material recoltat MAX SPREAD. Conexiunea ghearelor garanteaza ca ghearele se afla in pozitie transversala fata de directia de deplasare sau sunt orientate in directia de deplasare in timpul alimentarii cu material recoltat. Pe de o parte, acest lucru permite viteze mai mari de deplasare si astfel performante mai ridicate, iar pe de alta parte ajuta la reducerea consumului de combustibil, datorita turatiilor mai reduse ale motorului. In acelasi timp, fluxul de material recoltat intre rotori se realizeaza aproape in linie dreapta, asigurand un randament mai ridicat si o manipulare mai atenta a furajelor. Geometria bratelor permite distribuirea mai larga si mai uniforma a materialului recoltat.

 

Datorita PERMALINK, nu necesita intretinere 

Pentru transferul de putere, cele trei modele VOLTO noi folosesc ambreiajul manual brevetat PERMALINK pentru sistemele de transmisie. Sistemul nu necesita intretinere si asigura transferul de putere maxima in toate pozitiile de lucru. PERMALINK permite si miscari de pliere de pana la 180°, pentru o pozitie compacta de transport.

 

Munca in conditii de curatenie si de siguranta pe teren inclinat

Bara de tractiune (CKL) garanteaza ca munca se desfasoara in conditii de curatenie si de siguranta pe terenul dificil, inclinat. Bara permite de asemenea tractarea lina atunci cand virati si impiedica iesirea de pe carosabiul a utilajului atunci cand va deplasati in panta. Utilajul este centrat automat atunci cand bara de tractiune este ridicata. Bara de tractiune ramane activa atunci cand va deplasati pe sosea si trasfera greutatea utilajului catre tirantul inferior. Astfel, greutatea este preluata de la cadrul de sustinere, fixand utilajul pe pozitie. Nivelul de precizie a barei de tractiune poate fi ajustat in mod flexibil.

 

Latimi de lucru pentru toate cerintele

Latimea de lucru a noilor modele de greble imprastietoare variaza de la 4,50 m pentru VOLTO 45 la 5,20 m pentru VOLTO 55 si 6,40 m pentru VOLTO 65. Atat VOLTO 45 cat si VOLTO 65 au diametrul rotorului de 1,50 m, in timp ce VOLTO 55 are rotori cu diametrul de 1,70 m. Toate modelele au functie de ridicare asigurata de un cilindru hidraulic cu acsiune simpla si un cablu pentru blocare in timpul transportului. O alta caracteristica standard este reprezentata de consolele robuste si flexibile de protectie a cadrului, alcatuite din 4 sau 6 console din poliamida armata cu fibre de sticla. Echiparea de baza include, de asemenea, un sistem de montare cu 3 puncte si suport integrat pentru arborele de transmisie universal, precum si o pozitie de parcare pentru furtunul hidraulic. Printre dotarile optionale disponibile se numara o transmisie pentru recoltarea pe timp de noapte, o rola de ghidare si o protectie pentru imprastierea materialului recoltat la marginea campului, pentru margini uniforme ale campului.

Toate cositorile si greblele noi de la CLAAS vor fi disponibile incepand cu sezonul urmator.

CLAAS remorci agricole

 

 

Noutati

Planificati fertilizarea - rapid si precis!

01-02-2024 Agrotehnica

Planificati fertilizarea - rapid si precis!

Daca nu aveti un plan de fertilizare creat, luna Ianuarie este momentul potrivit pentru a planifica aceasta lucrare. Scopul planificarii este acela de a folosi ingrasamantul intr-un mod cat mai eficient posibil. Doza trebuie calculata in asa fel incat sa obtinem cel mai bun randament din punct de vedere economic. Mai multe>>

Tr1 - Noua categorie de permis de conducere pentru tractoare agricole sau forestiere

23-01-2024 Tractoare

Tr1 - Noua categorie de permis de conducere pentru tractoare agricole sau forestiere

Recent, a fost adoptata Ordonanta de Urgenta nr. 1 din 18 ianuarie 2024 pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, care vine sa aduca imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste conducerea tractoarelor agricole si forestiere. Mai multe>>

Mai multa precizie in protejarea recoltelor cu One Smart Spray de la BASF si Bosch

09-01-2024 Utilaje agricole

Mai multa precizie in protejarea recoltelor cu One Smart Spray de la BASF si Bosch

Buruienile de pe terenurile agricole pot duce la pierderi de recolte de 30% sau chiar mai mult. Fermierii controleaza, de obicei, buruienile prin pulverizarea intregului camp cu erbicide la o doza standard. Pentru a permite un control mai precis si mai durabil al buruienilor, BASF si Bosch au dezvoltat ONE SMART SPRAY in cadrul unui joint venture. Mai multe>>

Sigma CVM Romania anunta parteneriatul cu Amazone: Pionieri in Inovatia Agricola

08-01-2024 Masini si utilaje agricole

Sigma CVM Romania anunta parteneriatul cu Amazone: Pionieri in Inovatia Agricola

Sigma CVM Romania, filiala a Grupului de Companii Saracakis si un jucator de frunte in sectorul utilajelor agricole, anunta cu mandrie parteneriatul cu Amazone, o companie de familie cu o existenta de 140 de ani si o traditie de excelenta in producerea de echipamente agricole. Aceasta colaborare reprezinta un nou prag pentru ambele companii. Mai multe>>

Operator CNC - Ce inseamna si ce implica aceasta meserie cautata si bine platita

02-08-2023 Masini si utilaje agricole

Operator CNC - Ce inseamna si ce implica aceasta meserie cautata si bine platita

Industria agriculturii moderne se bazeaza din ce in ce mai mult pe tehnologie si inovatie pentru a obtine randamente superioare si a eficientiza procesele de productie. In acest context, meseria de Operator CNC devine din ce in ce mai relevanta si cautata in domeniul agricol. Mai multe>>

Yokohama Off-Highway Tires lanseaza cea mai mare anvelopa de tractoare de pana acum

19-07-2023 Tractoare

Yokohama Off-Highway Tires lanseaza cea mai mare anvelopa de tractoare de pana acum

Marca emblematica a Yokohama Off-Highway Tires (YOHT), Alliance, a lansat recent noi dimensiuni ale anvelopei radiale Agriflex+ 372 pentru tractoare si masini de recoltat - inclusiv o dimensiune care o face cea mai mare anvelopa produsa vreodata de Alliance. Dimensiunea VF750/75R46 este destinata celor mai mari tractoare si utilaje si reprezinta o provocare pentru concurentii cu anvelope competitive din punct de vedere economic si calitativ. Mai multe>>

APIA: Obligatia GAEC 3 - este interzisa incendierea miristilor, vegetatiei uscate si a resturile vegetale pe terenurile arabile

19-07-2023 Agrotehnica

APIA: Obligatia GAEC 3 - este interzisa incendierea miristilor, vegetatiei uscate si a resturile vegetale pe terenurile arabile

APIA informeaza fermierii ca incepand cu anul de cerere 2023 se pun in aplicare normele privind conditionalitatea in cadrul interventiilor sub forma de plati directe si a unor interventii si masuri pentru dezvoltare rurala. Fermierii si alti beneficiari care primesc sprijin prin interventiile din Planul Strategic 2023-2027 trebuie sa respecte normele privind conditionalitatea pe intreaga exploatatie agricola si pe tot parcursul anului de cerere. Mai multe>>

5 criterii dupa care sa alegi anvelopele pentru utilaje agricole

13-07-2023 Utilaje agricole

5 criterii dupa care sa alegi anvelopele pentru utilaje agricole

Exista multe aspecte de luat in considerare atunci cand vrei sa cumperi anvelope pentru utilajele agricole, mai ales daca esti fermier. In acest articol, evidentiem cele mai importante criterii si modul in care acestea ar putea influenta decizia ta de cumparare: Mai multe>>

Montaj si punere in functiune gratuite pentru motoutilajele Ruris destinate ingrijirii curtii si gradinii

07-07-2023 Service masini si utilaje agricole

Montaj si punere in functiune gratuite pentru motoutilajele Ruris destinate ingrijirii curtii si gradinii

Incepand din luna iulie, unul dintre cele mai mari branduri de motoutilaje si produse destinate ingrijirii curtii si gradinii ofera gratuit serviciul de montaj si punere in functiune, la orice utilaj achizitionat. Astfel, clientii care achizitioneaza produsele Ruris vor avea posibilitatea sa beneficieze de servicii de montaj si punere in functiune prin intermediul celor peste 300 de magazine fizice si puncte de service partenere, inrolate in programul „Ruris Premium All in One”. Mai multe>>

Gama de anvelope solide pentru stivuitoare Galaxy MFS 101 SDS a fost extinsa

08-06-2023 Masini, utilaje, instalatii

Gama de anvelope solide pentru stivuitoare Galaxy MFS 101 SDS a fost extinsa

Cu Galaxy MFS 101 SDS, Yokohama Off-Highway Tires (YOHT) a introdus recent o noua generatie de anvelope solide, de inalta rezistenta, pentru stivuitoarele care sunt utilizate in cele mai solicitante conditii industriale si de depozitare. Pentru a face ca avantajele acestei game inovatoare de anvelope sa fie disponibile pentru si mai multe tipuri si dimensiuni de stivuitoare, YOHT a extins in continuare oferta acestei game de anvelope la un total de 58 de SKU-uri. Mai multe>>

Utilaje agricole noi vs second hand: Avantaje si dezavantaje

19-04-2023 Utilaje agricole

Utilaje agricole noi vs second hand: Avantaje si dezavantaje

Agricultura este o industrie care depinde foarte mult de echipamente si utilaje eficiente si fiabile pentru a se asigura ca productia agricola este maximizata. O intrebare frecventa pe care o intalnesc fermierii si proprietarii de terenuri agricole este daca ar trebui sa cumpere utilaje agricole noi sau second hand. Mai multe>>