Presele pentru baloti de la CLAAS - Functii si echipari noi pentru sezonul de recoltare 2018

Utilaje agricole: Presele pentru balotat de la CLAASIncepand cu sezonul viitor, CLAAS va introduce numeroase optiuni noi de echipare destinate preselor pentru baloti paralelipipedici din gama QUADRANT. Modelele QUADRANT 4200, 5200 si 5300 vor fi prevazute, de exemplu, cu o functie integrata de cantarire a balotilor si un sistem premium de iluminat cu tehnologie LED. In plus, suportul detasabil pentru cutite va fi disponibil si pentru modelul QUADRANT 4200.

 

Cantarirea balotilor fara pierderi inutile de timp

Functia integrata de cantarire a balotilor va fi apreciata de toti fermierii si contractorii din agricultura care doresc sa monitorizeze calitatea balotilor in timpul operatiunii de balotat. Utilizand cantare montate in rampa pentru baloti, cantarirea are loc automat in cadrul procesului de formare a balotilor, astfel incat operatiunea de balotat va fi realizata fara intarzieri. Balotii pot fi cantariti la viteze de deplasare de pana la 20 km/h, iar marja de eroare la masurarea in conditii normale de lucru este de +/-5 kg.

 

Facturare rapida si eficienta 

Operatorul poate citi greutatea fiecarui balot direct pe ecranul terminalului de comanda ISOBUS din cabina. In plus, toate valorile de greutate a balotilor sunt salvate in functie de sarcina sau suprafata ca date justificative pentru contractor la facturarea catre client. Si, ca un serviciu suplimentar, sistemul CLAAS TELEMATICS permite utilizarea valorilor de greutate a balotilor pentru a genera randamentul pe toata suprafata si pentru fiecare camp in parte, indicand amplasarea balotilor si greutatea fiecarui balot, impreuna cu nivelul de umezeala al balotilor.

Presa de baloti QUADRANT

 

Sistem premium de iluminat

Modelele QUADRANT 4200, 5200 si 5300 pot fi echipate optional cu un nou sistem de iluminare cu tehnologie LED de ultima generatie, constand in sapte lumini suplimentare de inalta calitate. Aceste lumini sunt montate pe componentele principale ale presei de balotat, de exemplu pe bara de remorcare, pe volant, pe grebla de alimentare si la capatul camerei de presare a balotilor, asigurand o utilizare si o intretinere simpla in timpul operatiunilor desfasurate pe timp de noapte.

 

QUADRANT 4200 cu suport detasabil pentru cutite

In plus, unitatea QUADRANT 4200 poate fi prevazuta optional cu un suport detasabil pentru cutite, care si-a dovedit deja eficienta in dotarea standard a modelelor QUADRANT 5200 si 5300.

Posibilitatea de detasare a suportului pentru cutite reduce semnificativ timpul de curatare si de schimbare completa a cutitelor - de la o ora la aproximativ 15 minute. Acest timp economisit va constitui un veritabil avantaj pentru contractori, in special in toiul sezonului de recoltare, facilitand ingrijirea cutitelor pentru o taiere de inalta calitate si o productivitate sporita.

 

 

PRESA PENTRU BALOTI CILINDRICI ROLLANT 620 ESTE ECHIPATA ACUM SI CU O GREBLA DE ALIMENTARE

Presa de baloti ROLLANT 620


Clientii din intreaga lume apreciaza presa pentru baloti cilindrici CLAAS ROLLANT pentru flexibilitatea, usurinta in utilizare si calitatea permanent ridicata in toate conditiile de balotat. Incepand cu sezonul urmator, gama ROLLANT 620 va include un model suplimentar echipat cu o grebla de alimentare. Datorita greblei de alimentare, noua presa pentru baloti cilindrici va avea un randament ridicat la o putere redusa, iar calitatea furajelor va indeplini si cele mai exigente cerinte. 

Presa de baloti ROLLANT 620 - Grebla de alimentareGrebla de alimentare este destinata in principal fermelor ce utilizeaza propriile utilaje, care se vad frecvent in situatia de a recolta fan si paie uscate pe teren dificil, denivelat sau inclinat. Presa ROLLANT 620 poate fi utilizata la capacitate maxima si cu un randament si o densitate a balotilor remarcabile chiar si cu tractoarele cu o putere a motorului de numai 80 CP. Presa ROLLANT 620 cu grebla de alimentare este prevazuta cu un pick-up cu o latime de lucru de 1,85 m si o camera de presare a balotilor cu un diametru de 1,50 m. Greblele de alimentare trag in mod continuu materialul recoltat din pick-up si il directioneaza catre camera de presare a balotilor. Este o cerinta esentiala pentru atingerea unei productivitati ridicate chiar si la puteri reduse ale tractorului. 

Materialul recoltat este de asemenea manevrat intr-un mod foarte delicat, fara a fi taiat. Acest lucru reduce in mod semnificativ formarea prafului. Astfel, furajele vor avea calitatea ridicata necesara, de exemplu, pentru hrana cailor.

 

Confort sporit datorita sistemului OPERATOR

Noul model ROLLANT 620 este echipat cu terminalul CLAAS OPERATOR cu eficienta dovedita, care asigura o utilizare simpla si transparenta a presei de balotat. Prin intermediul acestui terminal, operatorul poate monitoriza permanent principalii parametri ai utilajului, precum presiunea de balotat, infasurarea sau legarea balotilor. Sunt afisate, de asemenea, informatii privind deschiderea partii din spate si pozitia rampei (sus/jos). Daca este necesar, pe terminal poate fi setata o temporizare pentru inceperea legarii balotilor, alaturi de preselectarea plasei sau a sforii. In plus, sistemul OPERATOR este prevazut cu un contor automat zilnic si total pentru baloti. Noua presa pentru baloti cilindrici are aceeasi bara de tractiune subtire ca si celelalte modele ROLLANT, asigurand o vizibilitate optima asupra pick-up-ului. Acest lucru permite operatorului sa monitoreze permanent fluxul de material recoltat.

 

 

FOLIE SAU PLASA – PRESE PENTRU BALOTI CILINDRICI CLAAS CU LEGARE VARIABILA A BALOTILOR

Presa de baloti ROLLANT 400 UNIWRAP


CLAAS ofera acum pentru presele pentru baloti cilindrici din gama ROLLANT 400 UNIWRAP un nou sistem de legare a balotilor in camera de presare. In locul procesului obisnuit de legare cu plasa, balotii cilindrici pot fi legati pentru prima oara cu folie. Legarea cu plasa ramane in continuare o optiune posibila, alaturi de un sistem rapid de alternare intre legarea cu plasa si cea cu folie, fara a fi necesara vreo conversie. O alta noutate inclusa in dotarea standard a noii prese pentru baloti cilindrici este rampa pentru role, care faciliteaza incarcarea de noi role.

 

Mai putina folie, eliminare mai simpla

Procesul de legare cu folie se desfasoara in acelasi mod precum familiarul proces de legare cu plasa; ceea ce difera este materialul. De indata ce balotul din camera de presare ajunge la dimensiunea dorita, acesta este infasurat automat in pana la opt straturi de folie. Spre deosebire de sistemul de legare cu plasa, straturile de folie depasesc cu cativa centimetri marginile laterale ale balotului. Astfel, in timpul operatiunii ulterioare de legare a balotului pe masa de legare, nu mai este necesara legarea obisnuita cu sase straturi, economisind astfel folie. De asemenea, legarea cu folie elimina procesul laborios de separare a plasei de folie la desfacerea balotului, facilitand manipularea si eliminarea materialului de legare a balotilor.

 

Selectarea numarului dorit de straturi de folie

Contractorii si clientii acestora pot alege numarul de straturi de folie pentru legarea balotilor. Cu cat conditiile de depozitare sunt mai bune, cu atat sunt necesare mai putine straturi de folie. Sistemul permite selectarea unui numar de straturi intre 1,2 si 8. Setarea poate fi usor ajustata in orice moment de operator din cabina. Pe langa o cantitate mai mica de material utilizat, un alt avantaj al legarii cu folie fata de legarea cu plasa este faptul ca in balot ajunge mai putin oxigen, cu potentiale beneficii in ceea ce priveste rata de fermentare.

Presa de baloti ROLLANT 400 UNIWRAP de la CLAAS

 

Schimbare rapida intre cele doua sisteme 

Pentru clientii care prefera sa utilizeze sisteme de legare diferite, operatorul poate poate trece rapid de la legarea cu plasa la cea cu folie si invers. Operatorul nu trebuie decat sa modifice setarea pe terminalul din cabina si sa incarce materialul respectiv in presa de balotat. Alimentarea cu folie si inceperea procesului de legare au loc complet automat. Si gradul dorit de intindere a foliei poate fi setat pe terminalul din cabina.

 

Rampa pentru role pentru o reincarcare simpla

Pentru a simplifica procesul de incarcare a unei noi role de plasa sau folie in presa de balotat, noile modele ROLLANT 400 UNIWRAP sunt echipate standard cu o rampa pentru role pliabila, montata in lateral. Aceasta asigura incarcarea rapida si simpla in presa de balotat a rolelor cu o greutate de pana la 50 kg. CLAAS furnizeaza folie CLAAS COATEX, de exemplu, cu o lungime a rolei de 2.000 m, o latime a foliei de 1,40 m si o grosime de 17 µm.

Presele ROLLANT 400 UNIWRAP produc baloti cilindrici cu diametre intre 1,25 si 1,35 m, si o latime de 1,20 m.

Aceste functii noi ale preselor pentru balotat CLAAS vor fi disponibile incepand cu sezonul de recoltare 2018.

CLAAS remorci agricole

 

 

Noutati

Planificati fertilizarea - rapid si precis!

01-02-2024 Agrotehnica

Planificati fertilizarea - rapid si precis!

Daca nu aveti un plan de fertilizare creat, luna Ianuarie este momentul potrivit pentru a planifica aceasta lucrare. Scopul planificarii este acela de a folosi ingrasamantul intr-un mod cat mai eficient posibil. Doza trebuie calculata in asa fel incat sa obtinem cel mai bun randament din punct de vedere economic. Mai multe>>

Tr1 - Noua categorie de permis de conducere pentru tractoare agricole sau forestiere

23-01-2024 Tractoare

Tr1 - Noua categorie de permis de conducere pentru tractoare agricole sau forestiere

Recent, a fost adoptata Ordonanta de Urgenta nr. 1 din 18 ianuarie 2024 pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, care vine sa aduca imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste conducerea tractoarelor agricole si forestiere. Mai multe>>

Mai multa precizie in protejarea recoltelor cu One Smart Spray de la BASF si Bosch

09-01-2024 Utilaje agricole

Mai multa precizie in protejarea recoltelor cu One Smart Spray de la BASF si Bosch

Buruienile de pe terenurile agricole pot duce la pierderi de recolte de 30% sau chiar mai mult. Fermierii controleaza, de obicei, buruienile prin pulverizarea intregului camp cu erbicide la o doza standard. Pentru a permite un control mai precis si mai durabil al buruienilor, BASF si Bosch au dezvoltat ONE SMART SPRAY in cadrul unui joint venture. Mai multe>>

Sigma CVM Romania anunta parteneriatul cu Amazone: Pionieri in Inovatia Agricola

08-01-2024 Masini si utilaje agricole

Sigma CVM Romania anunta parteneriatul cu Amazone: Pionieri in Inovatia Agricola

Sigma CVM Romania, filiala a Grupului de Companii Saracakis si un jucator de frunte in sectorul utilajelor agricole, anunta cu mandrie parteneriatul cu Amazone, o companie de familie cu o existenta de 140 de ani si o traditie de excelenta in producerea de echipamente agricole. Aceasta colaborare reprezinta un nou prag pentru ambele companii. Mai multe>>

Operator CNC - Ce inseamna si ce implica aceasta meserie cautata si bine platita

02-08-2023 Masini si utilaje agricole

Operator CNC - Ce inseamna si ce implica aceasta meserie cautata si bine platita

Industria agriculturii moderne se bazeaza din ce in ce mai mult pe tehnologie si inovatie pentru a obtine randamente superioare si a eficientiza procesele de productie. In acest context, meseria de Operator CNC devine din ce in ce mai relevanta si cautata in domeniul agricol. Mai multe>>

Yokohama Off-Highway Tires lanseaza cea mai mare anvelopa de tractoare de pana acum

19-07-2023 Tractoare

Yokohama Off-Highway Tires lanseaza cea mai mare anvelopa de tractoare de pana acum

Marca emblematica a Yokohama Off-Highway Tires (YOHT), Alliance, a lansat recent noi dimensiuni ale anvelopei radiale Agriflex+ 372 pentru tractoare si masini de recoltat - inclusiv o dimensiune care o face cea mai mare anvelopa produsa vreodata de Alliance. Dimensiunea VF750/75R46 este destinata celor mai mari tractoare si utilaje si reprezinta o provocare pentru concurentii cu anvelope competitive din punct de vedere economic si calitativ. Mai multe>>

APIA: Obligatia GAEC 3 - este interzisa incendierea miristilor, vegetatiei uscate si a resturile vegetale pe terenurile arabile

19-07-2023 Agrotehnica

APIA: Obligatia GAEC 3 - este interzisa incendierea miristilor, vegetatiei uscate si a resturile vegetale pe terenurile arabile

APIA informeaza fermierii ca incepand cu anul de cerere 2023 se pun in aplicare normele privind conditionalitatea in cadrul interventiilor sub forma de plati directe si a unor interventii si masuri pentru dezvoltare rurala. Fermierii si alti beneficiari care primesc sprijin prin interventiile din Planul Strategic 2023-2027 trebuie sa respecte normele privind conditionalitatea pe intreaga exploatatie agricola si pe tot parcursul anului de cerere. Mai multe>>

5 criterii dupa care sa alegi anvelopele pentru utilaje agricole

13-07-2023 Utilaje agricole

5 criterii dupa care sa alegi anvelopele pentru utilaje agricole

Exista multe aspecte de luat in considerare atunci cand vrei sa cumperi anvelope pentru utilajele agricole, mai ales daca esti fermier. In acest articol, evidentiem cele mai importante criterii si modul in care acestea ar putea influenta decizia ta de cumparare: Mai multe>>

Montaj si punere in functiune gratuite pentru motoutilajele Ruris destinate ingrijirii curtii si gradinii

07-07-2023 Service masini si utilaje agricole

Montaj si punere in functiune gratuite pentru motoutilajele Ruris destinate ingrijirii curtii si gradinii

Incepand din luna iulie, unul dintre cele mai mari branduri de motoutilaje si produse destinate ingrijirii curtii si gradinii ofera gratuit serviciul de montaj si punere in functiune, la orice utilaj achizitionat. Astfel, clientii care achizitioneaza produsele Ruris vor avea posibilitatea sa beneficieze de servicii de montaj si punere in functiune prin intermediul celor peste 300 de magazine fizice si puncte de service partenere, inrolate in programul „Ruris Premium All in One”. Mai multe>>

Gama de anvelope solide pentru stivuitoare Galaxy MFS 101 SDS a fost extinsa

08-06-2023 Masini, utilaje, instalatii

Gama de anvelope solide pentru stivuitoare Galaxy MFS 101 SDS a fost extinsa

Cu Galaxy MFS 101 SDS, Yokohama Off-Highway Tires (YOHT) a introdus recent o noua generatie de anvelope solide, de inalta rezistenta, pentru stivuitoarele care sunt utilizate in cele mai solicitante conditii industriale si de depozitare. Pentru a face ca avantajele acestei game inovatoare de anvelope sa fie disponibile pentru si mai multe tipuri si dimensiuni de stivuitoare, YOHT a extins in continuare oferta acestei game de anvelope la un total de 58 de SKU-uri. Mai multe>>

Utilaje agricole noi vs second hand: Avantaje si dezavantaje

19-04-2023 Utilaje agricole

Utilaje agricole noi vs second hand: Avantaje si dezavantaje

Agricultura este o industrie care depinde foarte mult de echipamente si utilaje eficiente si fiabile pentru a se asigura ca productia agricola este maximizata. O intrebare frecventa pe care o intalnesc fermierii si proprietarii de terenuri agricole este daca ar trebui sa cumpere utilaje agricole noi sau second hand. Mai multe>>