TORION, primul incarcator frontal creat special pentru utilizarea in agricultura

TORION primul incarcator frontal creat special pentru utilizarea in agriculturaIn colaborare cu Liebherr, CLAAS prezinta modelul TORION, primul incarcator frontal pentru utilizare in agricultura. Cu acest utilaj, CLAAS raspunde cererii din ce in ce mai mari de utilaje agricole profesioniste de inalta performanta pentru transportul si manipularea materialelor, introducand sapte incarcatoare noi care intregesc gama existenta de incarcatoare telescopice, remorci si tractoare cu incarcatoare frontale.


Noua gama cuprinzatoare de utilaje performante TORION include trei categorii de dimensiuni. Toate modelele noi pot fi achizitionate prin intermediul retelei de dealeri CLAAS, inclusiv garantia de service CLAAS pentru livrarea pieselor de schimb intr-un interval de 24 de ore.

 

Expertiza noului nostru partener, Liebherr

Am utilizat in mod eficient expertiza companiei Liebherr pentru dezvoltarea modelelor noastre TORION pentru agricultura. Producatorul de utilaje pentru constructii va colabora cu CLAAS pentru toate modelele viitoare TORION, precum si pentru gama SCORPION. Toate modelele noi sunt echipate cu sistemul CLAAS POWER SYSTEM cu eficienta dovedita, care combina fiabilitatea de exceptie cu o eficienta impresionanta. Gama TORION se mandreste, de asemenea, cu o cabina cu dimensiuni generoase, cu vizibilitate optima de jur imprejur si functii usor de utilizat.

 

Prezentarea modelului

TORION

 

535

639

1177

1410

1511

1812

1914

Greutate operationala

t

5,2

5,6

12,6

13,9

14,3

18,7

19,5

Sarcina de basculare

(complet articulat)

t

3,45

3,85

7,75

9,1

9,75

11,1

12,4

Cinematica

 

Z

Z

P/Z

P/Z

P/Z

agricola/Z

agricola/Z

Putere maxima

(ISO 3045/SAE J1995)

kW/
CP

46/63

50/68

103/140

114/155

123/167

143/195

168/228

Transmisie

 

Hidrostatica

Hidrostatica

VARIPOWER

VARIPOWER

VARIPOWER

CMATIC

CMATIC

 

Un utilaj multifunctional foarte agil

Cele mai mici modele TORION 639 si 535 de la CLAAS sunt utilaje multifunctionale agile create pentru zootehnie si recolte speciale. Motoarele Yanmar din dotarea ambelor modele dezvolta o putere de pana la 68 CP (50 kW) si respecta prevederile standardului de emisii Stage IIIB. Aceste motoare sunt deosebit de robuste si rezistente. Transmisia hidrostatica continuu variabila are doua moduri: F1 pentru viteze de la 0 la 6 km/h si F2 pentru viteze de la 0 la 20 km/h. Operatorul poate comuta de la un mod la altul prin simpla apasare a unui buton, in functie de utilizare. Pentru lucrul la viteze mici (de exemplu, umplerea cupei de masurare), debitul de ulei hidraulic poate fi controlat prin controlul vitezei mici de deplasare. Datorita manevrarii incredibil de simple, modelele TORION 639 si 535 pot fi utilizate in mod fiabil, chiar si in cazul in care sunt operate in mod frecvent de operatori diferiti.

 

Stabilitate mare datorita centrului de greutate optim

Sarcina de basculare (articulat) pentru cele doua modele este de 3,45 t, respectiv 3,85 t. Centrul de greutate optim si designul cu inaltime mica, sub 2,5 m indiferent de tipul de anvelope, asigura o stabilitate optima chiar si in timpul lucrului pe teren accidentat. Articulatia centrala/pivotanta ofera siguranta si confort suplimentare, eliminand efectul oricaror denivelari ale terenului.

 

Vizibilitate maxima

Cabina si bratul ambelor modele sunt pozitionate astfel incat sa ofere vizibilitate maxima. Parbrizul cu dimensiuni generoase se extinde lateral spre podeaua cabinei, asigurand o vizibilitate optima si deasupra, pentru ca operatorul sa poata vedea implementul in orice pozitie. Luneta curbata asigura o vizibilitate optima in spate in timpul deplasarii. Bratul conic se ingusteaza inspre cabina, asigurand in permanenta o vizibilitate optima asupra incarcaturii si implementului.

 

Gama TORION de dimensiuni medii pentru o putere mai mare

Gama noua de modele de incarcatoare de dimensiuni medii, TORION 1511, 1410 si 1177 este echipata cu motoare DPS cu consum redus de carburant, care si-au dovedit deja valoarea in cadrul tractoarelor CLAAS ARION 500. Acestea respecta prevederile standardului de emisii Stage IV si dezvolta o putere de pana la 167 CP (123 kW). Confortabila transmisie hidrostatica VARIPOWER are trei moduri, intre 0 si 6 km/h, intre 0 si 16 km/h si intre 0 si 40 km/h, pentru adaptare optima la conditiile existente. Prin urmare, modelele din gama TORION de dimensiuni medii sunt ideale pentru ferme si contractori care au nevoie de suficienta putere pentru lucrari de compactare in silozuri sau pentru manipularea boabelor, a ingrasamintelor si a altor materiale vrac.

 

Pozitie unica de montare a motorului

Toate incarcatoarele TORION, inclusiv gama de dimensiuni medii, beneficiaza de o distributie optima a greutatii. Pozitia unica de montare a motorului, foarte joasa si mult in spatele utilajului, creeaza o contragreutate pentru zona de ridicare. Aceasta inseamna ca nu este necesar un balast suplimentar, acest lucru avand un impact pozitiv asupra uzurii anvelopelor si consumului de carburant. Inseamna, de asemenea, ca sunt posibile sarcini de basculare intre 7,75 si 9,75 t la o greutate de lucru scazuta.

 

Mecanismul de ridicare pentru cinematica P sau Z

Pentru modelele TORION din gama de dimensiuni medii, bratul este disponibil cu cinematica P sau Z. Cu o distributie a incarcaturii de-a lungul intregului interval de ridicare si generarea unor forte mai ridicate in partea superioara a bratului, cinematica P este cea mai buna optiune pentru lucrarile agricole. Cinematica Z asigura un cuplu de forte de frecare foarte ridicat, iar cupa poate fi basculata foarte repede.

TORION - incarcator frontal

 

SMART LOADING pentru confort si eficienta sporite

Sistemul avansat de asistenta pentru operator SMART LOADING reuneste toate sistemele pentru a optimiza functionarea utilajului. Functiile suplimentare practice reduc efortul operatorului si contribuie la sporirea eficientei. Printre acestea se numara o functie programabila de revenire a cupei si definirea limitelor de ridicare si coborare, care ofera operatorului posibilitatea de a ghida automat bratul in anumite pozitii presetate, utilizand maneta de comanda. Este disponibil si un sistem de cantarire usor de utilizat prin intermediul unui ecran tactil. La modelele 1914 si 1812 cu cele mai mari dimensiuni, functia de revenire a cupei si definirea limitelor de ridicare si coborare reprezinta dotari standard; pentru modelele 1511 pana la 1177, acestea sunt disponibile optional. Sistemul de cantarire este disponibil optional pentru toate modelele.

 

Afisaj cu ecran tactil usor de utilizat

Toate cele trei modele din gama TORION de dimensiuni medii sunt echipate standard cu un ecran tactil de 7”, care are rol de hub central de informatii pentru utilizarea utilajului si este extrem de usor de folosit. Pentru controlul confortabil si sensibil al modelelor TORION sunt disponibile doua tipuri de manete de comanda. Maneta de comanda cu design ergonomic poate fi utilizata pentru folosirea simpla si cu mare precizie a tuturor functiilor bratului. Directia de deplasare poate fi de asemenea schimbata cu usurinta cu ajutorul unui comutator basculant de pe maneta. Maneta multifunctionala, disponibila optional, include o maneta de comanda in patru directii ce poate fi utilizata pentru a controla cel de-al treilea si cel de-al patrulea circuit hidraulic, pentru incarcarea si bascularea cupei cu basculare mare sau pentru deschiderea si inchiderea graiferului pentru furaje.

 

Racire in functie de necesitate cu DYNAMIC COOLING

Noul sistem DYNAMIC COOLING controleaza electronic turatia ventilatorului si garanteaza racirea motorului in functie de necesitate, indiferent de conditiile de functionare. Ventilatorul reversibil este disponibil optional. Acesta functioneaza de asemenea complet automat, pe baza setarilor efectuate de operator, pentru a indeparta impuritatile de pe grila radiatorului.

TORION primul incarcator frontal creat pentru agricultura

 

Cele mai performante modele: TORION 1914 si 1812

Cu cele mai mari modele ale sale, TORION 1914 si 1812, CLAAS se adreseaza contractorilor si fermelor mari, cu cele mai mari cerinte in materie de putere, performanta si confort al operatorului. Echipate cu motoare eficiente Liebherr, aceste utilaje dezvolta o putere de 195 CP, respectiv 228 CP (143 si 168 kW) si respecta prevederile standardului de emisii Stage IV fara un filtru de particule diesel suplimentar (disponibil optional). Sarcinile de basculare sunt de 11,1 si 12,4 t. Ambele modele de dimensiuni mari sunt echipate standard cu sistemul DYNAMIC COOLING, fiind disponibil optional si ventilatorul reversibil, pentru lucrul intr-un mediu cu un nivel foarte ridicat de impuritati.

 

Transmisia confortabila CMATIC

Transmisia split-power continuu variabila CMATIC functioneaza cu o combinatie intre o transmisie hidrostatica si una mecanica, pentru a asigura eficienta maxima a tuturor operatiilor de incarcare si descarcare. Nivelul ridicat al transmisiei mecanice la viteze mici de pana la 10 km/h si la viteza maxima asigura dezvoltarea unei puteri mari cu un consum scazut de carburant.

 

Brat cu ridicare mare pentru inaltimi maxime de incarcare

La fel ca toate modelele din gama de dimensiuni medii, cele doua modele TORION de dimensiuni mari beneficiaza de distributia optima a greutatii, prin pozitionarea motorului mult in spatele utilajului. Aceasta inseamna ca motorul poate fi accesat cu usurinta, facilitand lucrarile de intretinere. Bratul este disponibil cu cinematica agricola sau Z, cinematica agricola fiind perfect adecvata pentru lucrarile agricole. Ambele utilaje pot fi echipate optional cu un brat cu ridicare inalta, cu conditia sa utilizeze cinematica agricola. Masurand 3,0 m, cu 40 cm mai lung decat bratul standard, acesta poate atinge o inaltime de incarcare de pana la 4,64 m (la nivelul boltului de pivotare). Bratul cu ridicare inalta este disponibil optional si pentru toate modelele din gama de dimensiuni medii. Modelele CLAAS TORION sunt disponibile incepand de acum.

TORION - incarcator frontal

 

Noutati

Planificati fertilizarea - rapid si precis!

01-02-2024 Agrotehnica

Planificati fertilizarea - rapid si precis!

Daca nu aveti un plan de fertilizare creat, luna Ianuarie este momentul potrivit pentru a planifica aceasta lucrare. Scopul planificarii este acela de a folosi ingrasamantul intr-un mod cat mai eficient posibil. Doza trebuie calculata in asa fel incat sa obtinem cel mai bun randament din punct de vedere economic. Mai multe>>

Tr1 - Noua categorie de permis de conducere pentru tractoare agricole sau forestiere

23-01-2024 Tractoare

Tr1 - Noua categorie de permis de conducere pentru tractoare agricole sau forestiere

Recent, a fost adoptata Ordonanta de Urgenta nr. 1 din 18 ianuarie 2024 pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, care vine sa aduca imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste conducerea tractoarelor agricole si forestiere. Mai multe>>

Mai multa precizie in protejarea recoltelor cu One Smart Spray de la BASF si Bosch

09-01-2024 Utilaje agricole

Mai multa precizie in protejarea recoltelor cu One Smart Spray de la BASF si Bosch

Buruienile de pe terenurile agricole pot duce la pierderi de recolte de 30% sau chiar mai mult. Fermierii controleaza, de obicei, buruienile prin pulverizarea intregului camp cu erbicide la o doza standard. Pentru a permite un control mai precis si mai durabil al buruienilor, BASF si Bosch au dezvoltat ONE SMART SPRAY in cadrul unui joint venture. Mai multe>>

Sigma CVM Romania anunta parteneriatul cu Amazone: Pionieri in Inovatia Agricola

08-01-2024 Masini si utilaje agricole

Sigma CVM Romania anunta parteneriatul cu Amazone: Pionieri in Inovatia Agricola

Sigma CVM Romania, filiala a Grupului de Companii Saracakis si un jucator de frunte in sectorul utilajelor agricole, anunta cu mandrie parteneriatul cu Amazone, o companie de familie cu o existenta de 140 de ani si o traditie de excelenta in producerea de echipamente agricole. Aceasta colaborare reprezinta un nou prag pentru ambele companii. Mai multe>>

Operator CNC - Ce inseamna si ce implica aceasta meserie cautata si bine platita

02-08-2023 Masini si utilaje agricole

Operator CNC - Ce inseamna si ce implica aceasta meserie cautata si bine platita

Industria agriculturii moderne se bazeaza din ce in ce mai mult pe tehnologie si inovatie pentru a obtine randamente superioare si a eficientiza procesele de productie. In acest context, meseria de Operator CNC devine din ce in ce mai relevanta si cautata in domeniul agricol. Mai multe>>

Yokohama Off-Highway Tires lanseaza cea mai mare anvelopa de tractoare de pana acum

19-07-2023 Tractoare

Yokohama Off-Highway Tires lanseaza cea mai mare anvelopa de tractoare de pana acum

Marca emblematica a Yokohama Off-Highway Tires (YOHT), Alliance, a lansat recent noi dimensiuni ale anvelopei radiale Agriflex+ 372 pentru tractoare si masini de recoltat - inclusiv o dimensiune care o face cea mai mare anvelopa produsa vreodata de Alliance. Dimensiunea VF750/75R46 este destinata celor mai mari tractoare si utilaje si reprezinta o provocare pentru concurentii cu anvelope competitive din punct de vedere economic si calitativ. Mai multe>>

APIA: Obligatia GAEC 3 - este interzisa incendierea miristilor, vegetatiei uscate si a resturile vegetale pe terenurile arabile

19-07-2023 Agrotehnica

APIA: Obligatia GAEC 3 - este interzisa incendierea miristilor, vegetatiei uscate si a resturile vegetale pe terenurile arabile

APIA informeaza fermierii ca incepand cu anul de cerere 2023 se pun in aplicare normele privind conditionalitatea in cadrul interventiilor sub forma de plati directe si a unor interventii si masuri pentru dezvoltare rurala. Fermierii si alti beneficiari care primesc sprijin prin interventiile din Planul Strategic 2023-2027 trebuie sa respecte normele privind conditionalitatea pe intreaga exploatatie agricola si pe tot parcursul anului de cerere. Mai multe>>

5 criterii dupa care sa alegi anvelopele pentru utilaje agricole

13-07-2023 Utilaje agricole

5 criterii dupa care sa alegi anvelopele pentru utilaje agricole

Exista multe aspecte de luat in considerare atunci cand vrei sa cumperi anvelope pentru utilajele agricole, mai ales daca esti fermier. In acest articol, evidentiem cele mai importante criterii si modul in care acestea ar putea influenta decizia ta de cumparare: Mai multe>>

Montaj si punere in functiune gratuite pentru motoutilajele Ruris destinate ingrijirii curtii si gradinii

07-07-2023 Service masini si utilaje agricole

Montaj si punere in functiune gratuite pentru motoutilajele Ruris destinate ingrijirii curtii si gradinii

Incepand din luna iulie, unul dintre cele mai mari branduri de motoutilaje si produse destinate ingrijirii curtii si gradinii ofera gratuit serviciul de montaj si punere in functiune, la orice utilaj achizitionat. Astfel, clientii care achizitioneaza produsele Ruris vor avea posibilitatea sa beneficieze de servicii de montaj si punere in functiune prin intermediul celor peste 300 de magazine fizice si puncte de service partenere, inrolate in programul „Ruris Premium All in One”. Mai multe>>

Gama de anvelope solide pentru stivuitoare Galaxy MFS 101 SDS a fost extinsa

08-06-2023 Masini, utilaje, instalatii

Gama de anvelope solide pentru stivuitoare Galaxy MFS 101 SDS a fost extinsa

Cu Galaxy MFS 101 SDS, Yokohama Off-Highway Tires (YOHT) a introdus recent o noua generatie de anvelope solide, de inalta rezistenta, pentru stivuitoarele care sunt utilizate in cele mai solicitante conditii industriale si de depozitare. Pentru a face ca avantajele acestei game inovatoare de anvelope sa fie disponibile pentru si mai multe tipuri si dimensiuni de stivuitoare, YOHT a extins in continuare oferta acestei game de anvelope la un total de 58 de SKU-uri. Mai multe>>

Utilaje agricole noi vs second hand: Avantaje si dezavantaje

19-04-2023 Utilaje agricole

Utilaje agricole noi vs second hand: Avantaje si dezavantaje

Agricultura este o industrie care depinde foarte mult de echipamente si utilaje eficiente si fiabile pentru a se asigura ca productia agricola este maximizata. O intrebare frecventa pe care o intalnesc fermierii si proprietarii de terenuri agricole este daca ar trebui sa cumpere utilaje agricole noi sau second hand. Mai multe>>