ARION 400: Gama populară și polivalentă de tractoare primește actualizarea Stage V și un nou model de top

ARION 400Gama de tractoare ARION 400 de la CLAAS a trecut printr-o transformare pentru a marca introducerea standardului de emisii Stage V - un nou design, un nou model de top și echipare cu CLAAS Power Management (CPM) pentru a duce puterea modelului ARION 440 la următorul nivel. Mai mult, această gamă de modele beneficiază acum de mai multă putere hidraulică, mai multă capacitate de ridicare și o greutate brută mai mare a utilajului.


CLAAS a echipat tractoarele sale ARION 400 cu o serie de noi caracteristici de îmbunătățire a performanței pentru a marca introducerea standardului de emisii Stage V. Gama include acum șapte modele cu o putere maximă între 90 și 155 CP cu CPM, în conformitate cu ECE R120. Aceasta înseamnă că noul model emblematic, ARION 470, echipat cu CPM, oferă o putere maximă de până la 155 CP și un cuplu maxim de 631 Nm.

Toate modelele de la cel mai mic - ARION 410 - până la cel mai puternic - ARION 470 - sunt echipate cu motoare Fiat Powertrain cu patru cilindri de 4,5 l care încorporează cea mai recentă tehnologie cu 4 supape și turbocompresoare cu răcitor intermediar. Turbocompresoarele de la modelul ARION 430 în sus sunt, de asemenea, echipate cu o supapă de descărcare.

ARION 400 - cp


Sistemul de post-tratare a gazelor de eșapament, conform standardului Stage V, purifică gazele de eșapament folosind o combinație eficientă de tehnologie SCRoF (Reducere catalitică selectivă pe filtru) și un convertor catalitic de oxidare diesel (DOC). Aceasta înseamnă că motoarele nu numai că rulează curat, dar sunt extrem de eficiente, având un consum redus de motorină și de AdBlue. Un rezervor de carburant cu o capacitate de 140 până la 190 l este ideal pentru zilele lungi de lucru, în timp ce rezervorul AdBlue de 17 până la 22 l necesită reumplere doar la fiecare a doua alimentare.

Toate motoarele sunt extrem de ușor de întreținut; cu un interval de 600 de ore pentru schimbul de ulei, panouri ale radiatorului care sunt înclinate spre față pentru o curățare ușoară și un filtru de aer montat frontal pentru acces facil, care necesită doar o curățare ocazională, deoarece pre-curățătorul ciclonic îndepărtează aproximativ 90% din murdăria din aerul de admisie.

 

Transmisie powershift eficientă

ARION 400 - transmisie


De la modelul ARION 430 în sus, cumpărătorii pot alege între două transmisii powershift cu o calitate dovedită și extrem de eficiente. QUADRISHIFT (standard pentru modelele ARION 410 și ARION 420) oferă 16 trepte de viteze de deplasare înainte și 16 trepte de deplasare înapoi, împărțite în patru intervale fiecare cu patru viteze powershift. Transmisia opțională HEXASHIFT are șase trepte de viteză powershift și 24 de trepte de deplasare înainte și înapoi. Pentru ambele variante de transmisii este disponibilă o treaptă de deplasare la viteză foarte mică: de până la 150 m/h. HEXASHIFT atinge viteza maximă de 40 km/h la 1.840 rpm.

Cu funcțiile de schimbare automată a treptelor de viteză, ambele transmisii QUADRACTIV și HEXACTIV pot fi schimbate automat printr-o preselectare fie doar a treptelor powershift (modul de deplasare pe câmp), fie a ambelor trepte powershift și a intervalelor (modul rutier), care selectează automat treapta powershift potrivită la schimbarea intervalului. În cadrul setărilor transmisiei, există trei moduri de schimbare automată a treptelor de viteză (complet automată, modul PTO și modul manual) pe care operatorul le poate programa pentru a se potrivi lucrării efectuate. Funcția de schimbare automată a treptelor de viteză este disponibilă pentru tractoarele ARION 400 cu CLAAS INFORMATION SYSTEM (CIS). Inversorul fără ambreiaj REVERSHIFT permite schimbarea ușoară a direcției cu ajutorul manetei de pe consola volanului și opțional prin intermediul manetei multifuncționale de pe cotiera din partea dreaptă - deosebit de utilă pentru lucrările care implică utilizarea încărcătorului frontal. În CIS, operatorul poate programa cu ușurință treptele de viteză potrivite pentru manevrele de întoarcere în timpul lucrărilor la capăt de rând sau cu încărcătorul frontal, precum și treptele de pornire pentru schimbarea manuală sau automată a treptelor de viteză, potrivită diferitelor cerințele individuale. Răspunsul inversorului poate fi, de asemenea, ajustat în nouă etape. Cu funcția de schimbare automată a treptelor de viteză pentru transmisia HEXACTIV, este posibilă și programarea vitezei tempomatului.

SMART STOP este o altă funcție utilă concepută pentru a ușura volumul de lucru. Aceasta decuplează automat transmisia atunci când frâna este acționată pentru a opri tractorul și o recuplează automat în treapta de pornire programată la eliberarea pedalei de frână.

 

Compact, agil și robust

ARION 400 - compact


Modelul ARION 400 combină beneficiile unui ampatament lung de 2,49 m (ARION 410 și ARION 420) sau de 2,53 m (ARION 430 - ARION 470) cu o lungime totală redusă. Împreună cu un unghi de bracaj față de până la 55 de grade, acest lucru asigură o manevrabilitate excepțională - asistat de o nouă tracțiune automată dependentă de unghiul de bracaj și de raportul de direcție variabil opțional. În ciuda dimensiunilor sale compacte, tractorul robust reproiectat garantează un transport sigur al implementelor atașate și stabilitate excepțională pentru lucrările care implică încărcătorul frontal. Acest fapt se datorează parțial distribuției statice a greutății de 50:50 fără balast.

Greutatea brută a tractorului a fost acum mărită la 9,0 t, permițând sarcini utile de până la 3,8 t. Noul circuit opțional Load-sensing asigură un debit hidraulic de 150 l/min, care este suficient pentru a satisface cei mai pretențioși consumatori. Chiar și la o turație de 1.600 rpm care economisește carburant, circuitul oferă un debit de 110 l/min. Astfel, sunt disponibile în total patru opțiuni de supape din două circuite hidraulice deschise care furnizează 60 și 100 l/min printr-un sistem hidraulic Load-sensing cu un debit de 110 l/min. Ambele versiuni Load-sensing oferă, de asemenea, o capacitate sporită de ridicare de 6,25 t pentru spate.

Tiranții frontali complet integrați și încărcătoarele frontale montate din fabrică sunt, de asemenea, un plus semnificativ. Ambele pot fi controlate ușor prin maneta multifuncțională, cu opțiunea de a controla încărcătorul frontal prin ELECTROPILOT (CIS sau CIS +) sau FLEXPILOT. Așadar, nu este nevoie să vă repoziționați mâna. Răspunsul ELECTROPILOT poate fi acum ajustat pentru a se potrivi operatorului. Și noul sistem automat de detectare a încărcătorului frontal elimină parțial nevoia de a comuta manual funcțiile hidraulice.

 

Confort în funcție de necesități

ARION 400 - confort


La fel ca predecesorii săi, noul ARION 400 poate fi configurat în diverse moduri pentru a se potrivi cerințelor și aplicațiilor clienților. Suspensia pe puntea față PROACTIV, suspensia mecanică în două puncte a cabinei și diversele opțiuni de scaune sunt disponibile pentru a spori și mai mult confortul operatorului. Atât tiranții frontali, cât și cei din spate, precum și încărcătoarele frontale CLAAS sunt echipate cu sistemul de amortizare a vibrațiilor.

În plus, pe lângă cabina standard cu profil înalt cu acoperiș din sticlă sau trapă transparentă, ARION 400 poate fi acum configurat cu o cabină cu acoperiș coborât sau opțional cu cabina inovatoare PANORAMIC. Aceasta din urmă oferă o vizibilitate completă și de neegalat în această clasă de tractoare, precum și o vedere nerestricționată a implementelor ridicate ale încărcătorului frontal, datorită unui parbriz fără margini de 2,41 m². Ușile cu un unghi larg de deschidere asigură faptul că operatorul poate urca și coborî din cabină ușor și în siguranță. O cabină cu 5 montanți cu geam lateral din policarbonat rezistent la rupere, concepută special pentru lucrări municipale, este disponibilă pentru unele modele. Un pachet de iluminare cu LED este disponibil opțional pentru toate variantele de cabină.

ARION 400 - cabina sticla


Echipamentul standard al cabinei poate fi îmbunătățit cu pachetele CIS și CIS+. Ambele pachete includ cele 14 funcții ale manetei multifuncționale din cotiera amplasată în partea dreaptă și un monitor pentru sarcini integrat în montantul A din dreapta, care în versiunea CIS+ vine cu un afișaj standard CIS de înaltă rezoluție (opțional pentru versiunea CIS). Versiunea CIS+ dispune și de circuite de comandă electrohidraulice. Sistemul de gestionare la capăt de rând CLAAS SEQUENCE MANAGEMENT (CSM) este, de asemenea, inclus în versiunea CIS+.

 

Sistem de ghidare montat din fabrică

ARION 400 - ghidare


Toate tractoarele din seria ARION 400, care respectă standardul Stage V, pot fi echipate din fabrică cu un sistem de direcție GPS CLAAS, care este controlat prin terminalul S7 și afișat pe ecran. Diverse semnale de corecție RTK pot fi selectate pe lângă SATCOR și OMNISTAR. Sistemul AUTO TURN efectuează complet automat manevre de întoarcere la capăt de rând, atunci când este activat de operator.

Cu terminalele ISOBUS, puteți controla și implementele compatibile ISOBUS printr-o priză ISOBUS disponibilă opțional în spate. Până la patru butoane funcționale cu liberă alocare oferă un nivel de ușurință la utilizare unic în această clasă și sunt ideale pentru utilizarea cu ISOBUS.

Și, așa cum v-ați așteptat, documentația automată asigurată de TELEMATICS este disponibilă și pentru ARION 400, care respectă standardul de emisii Stage V.

Tractoarele ARION 400, care respectă standardul de emisii Stage V, sunt disponibile pentru comandă chiar acum de la un dealer CLAAS sau online în Configuratorul de produse CLAAS.

 

Prezentare generală ARION 400:

Model ARION 410 ARION 420 ARION 430 ARION 440 ARION 450 ARION 460 ARION 470
Motor FPT 4,5 l 4 cilindri, respectă standardul de emisii Stage V
Putere nominală 90 CP 100 CP 115 CP 115 CP 125 CP 135 CP 145 CP
Putere max. cu CPM - - - 125 CP 135 CP 145 CP 155 CP
Cuplu maxim 405 Nm 434 Nm 505 Nm 539 Nm 573 Nm 615 Nm 631 Nm
Transmisie QUADRISHIFT 16/16; treaptă de viteză opțională cu deplasare la viteză foarte mică QUADRISHIFT 16/16 sau HEXASHIFT 24/24; treaptă de viteză opțională cu deplasare la viteză foarte mică
Ampatament 2,49 m 2,53 m
Greutate fără încărcătură 4,8 t 5,2 – 5,3 t
Masa brută a utilajului 8,5 t 9 t

 

ARION 400 - furaje

  

Noutati

Planificati fertilizarea - rapid si precis!

01-02-2024 Agrotehnica

Planificati fertilizarea - rapid si precis!

Daca nu aveti un plan de fertilizare creat, luna Ianuarie este momentul potrivit pentru a planifica aceasta lucrare. Scopul planificarii este acela de a folosi ingrasamantul intr-un mod cat mai eficient posibil. Doza trebuie calculata in asa fel incat sa obtinem cel mai bun randament din punct de vedere economic. Mai multe>>

Tr1 - Noua categorie de permis de conducere pentru tractoare agricole sau forestiere

23-01-2024 Tractoare

Tr1 - Noua categorie de permis de conducere pentru tractoare agricole sau forestiere

Recent, a fost adoptata Ordonanta de Urgenta nr. 1 din 18 ianuarie 2024 pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, care vine sa aduca imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste conducerea tractoarelor agricole si forestiere. Mai multe>>

Mai multa precizie in protejarea recoltelor cu One Smart Spray de la BASF si Bosch

09-01-2024 Utilaje agricole

Mai multa precizie in protejarea recoltelor cu One Smart Spray de la BASF si Bosch

Buruienile de pe terenurile agricole pot duce la pierderi de recolte de 30% sau chiar mai mult. Fermierii controleaza, de obicei, buruienile prin pulverizarea intregului camp cu erbicide la o doza standard. Pentru a permite un control mai precis si mai durabil al buruienilor, BASF si Bosch au dezvoltat ONE SMART SPRAY in cadrul unui joint venture. Mai multe>>

Sigma CVM Romania anunta parteneriatul cu Amazone: Pionieri in Inovatia Agricola

08-01-2024 Masini si utilaje agricole

Sigma CVM Romania anunta parteneriatul cu Amazone: Pionieri in Inovatia Agricola

Sigma CVM Romania, filiala a Grupului de Companii Saracakis si un jucator de frunte in sectorul utilajelor agricole, anunta cu mandrie parteneriatul cu Amazone, o companie de familie cu o existenta de 140 de ani si o traditie de excelenta in producerea de echipamente agricole. Aceasta colaborare reprezinta un nou prag pentru ambele companii. Mai multe>>

Operator CNC - Ce inseamna si ce implica aceasta meserie cautata si bine platita

02-08-2023 Masini si utilaje agricole

Operator CNC - Ce inseamna si ce implica aceasta meserie cautata si bine platita

Industria agriculturii moderne se bazeaza din ce in ce mai mult pe tehnologie si inovatie pentru a obtine randamente superioare si a eficientiza procesele de productie. In acest context, meseria de Operator CNC devine din ce in ce mai relevanta si cautata in domeniul agricol. Mai multe>>

Yokohama Off-Highway Tires lanseaza cea mai mare anvelopa de tractoare de pana acum

19-07-2023 Tractoare

Yokohama Off-Highway Tires lanseaza cea mai mare anvelopa de tractoare de pana acum

Marca emblematica a Yokohama Off-Highway Tires (YOHT), Alliance, a lansat recent noi dimensiuni ale anvelopei radiale Agriflex+ 372 pentru tractoare si masini de recoltat - inclusiv o dimensiune care o face cea mai mare anvelopa produsa vreodata de Alliance. Dimensiunea VF750/75R46 este destinata celor mai mari tractoare si utilaje si reprezinta o provocare pentru concurentii cu anvelope competitive din punct de vedere economic si calitativ. Mai multe>>

APIA: Obligatia GAEC 3 - este interzisa incendierea miristilor, vegetatiei uscate si a resturile vegetale pe terenurile arabile

19-07-2023 Agrotehnica

APIA: Obligatia GAEC 3 - este interzisa incendierea miristilor, vegetatiei uscate si a resturile vegetale pe terenurile arabile

APIA informeaza fermierii ca incepand cu anul de cerere 2023 se pun in aplicare normele privind conditionalitatea in cadrul interventiilor sub forma de plati directe si a unor interventii si masuri pentru dezvoltare rurala. Fermierii si alti beneficiari care primesc sprijin prin interventiile din Planul Strategic 2023-2027 trebuie sa respecte normele privind conditionalitatea pe intreaga exploatatie agricola si pe tot parcursul anului de cerere. Mai multe>>

5 criterii dupa care sa alegi anvelopele pentru utilaje agricole

13-07-2023 Utilaje agricole

5 criterii dupa care sa alegi anvelopele pentru utilaje agricole

Exista multe aspecte de luat in considerare atunci cand vrei sa cumperi anvelope pentru utilajele agricole, mai ales daca esti fermier. In acest articol, evidentiem cele mai importante criterii si modul in care acestea ar putea influenta decizia ta de cumparare: Mai multe>>

Montaj si punere in functiune gratuite pentru motoutilajele Ruris destinate ingrijirii curtii si gradinii

07-07-2023 Service masini si utilaje agricole

Montaj si punere in functiune gratuite pentru motoutilajele Ruris destinate ingrijirii curtii si gradinii

Incepand din luna iulie, unul dintre cele mai mari branduri de motoutilaje si produse destinate ingrijirii curtii si gradinii ofera gratuit serviciul de montaj si punere in functiune, la orice utilaj achizitionat. Astfel, clientii care achizitioneaza produsele Ruris vor avea posibilitatea sa beneficieze de servicii de montaj si punere in functiune prin intermediul celor peste 300 de magazine fizice si puncte de service partenere, inrolate in programul „Ruris Premium All in One”. Mai multe>>

Gama de anvelope solide pentru stivuitoare Galaxy MFS 101 SDS a fost extinsa

08-06-2023 Masini, utilaje, instalatii

Gama de anvelope solide pentru stivuitoare Galaxy MFS 101 SDS a fost extinsa

Cu Galaxy MFS 101 SDS, Yokohama Off-Highway Tires (YOHT) a introdus recent o noua generatie de anvelope solide, de inalta rezistenta, pentru stivuitoarele care sunt utilizate in cele mai solicitante conditii industriale si de depozitare. Pentru a face ca avantajele acestei game inovatoare de anvelope sa fie disponibile pentru si mai multe tipuri si dimensiuni de stivuitoare, YOHT a extins in continuare oferta acestei game de anvelope la un total de 58 de SKU-uri. Mai multe>>

Utilaje agricole noi vs second hand: Avantaje si dezavantaje

19-04-2023 Utilaje agricole

Utilaje agricole noi vs second hand: Avantaje si dezavantaje

Agricultura este o industrie care depinde foarte mult de echipamente si utilaje eficiente si fiabile pentru a se asigura ca productia agricola este maximizata. O intrebare frecventa pe care o intalnesc fermierii si proprietarii de terenuri agricole este daca ar trebui sa cumpere utilaje agricole noi sau second hand. Mai multe>>