Noi solutii CLAAS pentru recoltarea si transportul furajelor

Noile combine si remorci pentru recoltarea si transportul furajelor de la CLAASNoile modele de combine pentru recoltarea furajelor JAGUAR 900 si noile variante „Confort” din gama CLAAS de remorci pentru transport furaje CARGOS 700 sunt solutiile oferite de CLAAS, unul dintre cei mai importanti producatori de utilaje agricole, pentru campania agricola 2017.

 

 

 

 

Noile modele de combine pentru recoltarea furajelor JAGUAR 900

Gama de modele JAGUAR 900 de la CLAAS, creata cu succes cu multi ani in urma, a fost imbunatatita si acum este disponibila cu multe caracteristici noi de echipare. Acestea includ actionarea continuu variabila a implementului frontal, un sistem imbunatatit de flux de material recoltat, trenul de rulare reproiectat si sistemul CLAAS AUTO FILL pentru descarcare fara pierderi, in lateral si spate.

 

Transmisia hidrostatica regleaza automat viteza implementului frontal

Transmisia hidraulica continuu variabila pentru implementul frontal asigura transmiterea eficienta a puterii la diferite viteze. Acest lucru este deosebit de avantajos pentru recoltarea cu PICK UP si implementul frontal pentru porumb, ORBIS. Daca lungimea de tocare este modificata, sistemul efectueaza in mod automat reglajele corespunzatoare ale vitezei implementului frontal. Rezultatul este un flux constant de material recoltat si o calitate permanenta a tocarii. In plus, operatorul poate reactiona in orice moment la modificarea conditiilor de recoltare prin reglarea manuala a vitezei implementului frontal controlata automat.

 

Actionare eficienta a implementului frontal pentru orice cerinta

Actionarea mecanica cu viteza constanta care si-a dovedit eficienta de-a lungul multor ani de utilizare in practica este disponibila in continuare. Actionarea mecanica poate fi combinata acum cu cea continuu variabila. Aceasta varianta cu repartizarea puterii, cu actionare mecanica si hidraulica asigura transmiterea unei puteri ridicate la o viteza constanta. Acest lucru permite actionarea extrem de eficienta a barei de taiere DIRECT DISC si a implementelor frontale pentru porumb.

 

CLAAS - Noua combina pentru recoltarea furajelor JAGUAR 900

 

Un flux optim de material recoltat datorita reglarii automate a batatorului cu tambur

Toate modelele noi JAGUAR 900 au un sistem imbunatatit de flux pentru material recoltat. Una dintre caracteristicile cheie ale sistemului de fixare hidraulic al barei de taiere permite reglarea mult mai rapida decat pana acum. Dupa reglare, bara de taiere este fixata hidraulic si ramane in mod fiabil in pozitia necesara. Acest lucru asigura in mod constant o calitate ridicata a tocarii. Ca si pana acum, operatorul poate controla aceasta functie din cabina.

Noile modele functioneaza, de asemenea, cu un batator cu tambur reglabil automat. Batatorul cu tambur este fixat direct la blocul de montare si alt punct de pivotare si este deplasat in mod automat impreuna cu bara de taiere, cand aceasta din urma este reglata. Acest lucru inseamna ca distanta dintre contrabatator si cutitele tocatorului ramane constanta pe intreaga lungime a batatorului cu tambur, asigurand un flux constant de material recoltat, indiferent de starea cutitelor. In plus, aceasta configuratie asigura economia de carburant si reducerea uzurii.

 

AUTO FILL permite acum si descarcarea in partea din spate

Sistemul CLAAS AUTO FILL de descarcare in partea laterala in timpul tocarii asigura un nivel minim de pierderi in timpul procesului de descarcare, reducand in mod semnificativ si sarcina operatorilor remorcii pentru transport furaje si combinei de recoltat furaje. O camera video de inalta rezolutie de pe canalul de descarcare capteaza in mod continuu conturul remorcii pentru transport furaje in timpul deplasarii si regleaza automat directia de descarcare a materialului recoltat in functie de aceste contur si de gradul de incarcare. Este disponibila o caracteristica noua pentru descarcarea in partea din spate, o functie care este utilizata in momentul inceperii tocarii sau pentru separarea zonelor de recoltare. Sistemul AUTO FILL imbunatatit asigura o reducere considerabila a sarcinii operatorului.

 

CLAAS - Combina pentru recoltarea furajelor JAGUAR 900

 

Noul tren de rulare

Trenul de rulare al noilor modele JAGUAR 900 ofera, de asemenea, un confort mai mare pentru operator. Noul motor hidrostatic, un motor hidraulic variabil cu doua pozitii de control, are o gama larga de turatii. Acest lucru asigura deplasarea la turatii foarte mici ale motorului, ceea ce are un efect pozitiv asupra consumului de carburant diesel. Consumul de carburant in timpul recoltarii este redus, de asemenea, datorita unei functii de reducere automata a turatiei motorului in momentul intoarcerii la capatul randului.

 

Forta de tractiune mare si reactii rapide

Functionarea pe camp in prima treapta de viteza, transmisia puternica permit utilajului sa se deplaseze cu viteze de pana la 22 km/h. In plus, toate noile modele JAGUAR 900 ofera o forta de tractiune foarte mare si reactii rapide in mod constant, factori ce sunt pusi in adevarata lor valoare atunci cand combina de recoltat furaje se deplaseaza in rampa sau accelereaza. Un diferential autoblocabil asigura tractiune optima in permanenta, chiar si in conditii dificile. Acesta poate fi controlat fie manual, in modul de pornire automata care este activat atunci cand este detectata o derapare a rotii, sau in modul de oprire automata, la un anumit unghi de bracaj si la atingerea unor viteze mai mari de 15 km/h. In plus, toate modelele au o frana de parcare automata confortabila, care este actionata atunci cand operatorul deplaseaza maneta de comanda in pozitia neutra.

Toate modelele JAGUAR 900 sunt acum echipate standard cu CRUISE PILOT - controlul deplasarii inainte.

 

 

Imbunatatirile aduse implementelor frontale

In viitor, PICK UP-ul va putea fi echipat cu o noua optiune de imbunatatire a urmaririi conturului solului. Functia ACTIVE CONTOUR asigura adaptarea rapida la modificarea conturului solului, reducand astfel pierderile de recolta pe terenuri foarte abrupte. Implementele frontale ORBIS pentru porumb si PICK UP-ul pot fi echipate acum, de asemenea, cu un modul pentru implementul frontal, care, dupa o programare, nu mai necesita alte proceduri de programare. In plus, orele de functionare sunt inregistrate separat. In combinatie cu actionarea variabila a implementului frontal, modulul monitorizeaza implementul frontal pentru a asigura reglarea corecta a acestuia pentru o functionare fiabila pe camp.

CLAAS ofera o gama de trei modele JAGUAR pentru exercitiul financiar 2017. Gama JAGUAR 800 (Tip 496), gama JAGUAR 900 (Tip 497) si noua gama JAGUAR 900 (Tip 498).

 

 

Noi optiuni de echipare pentru remorca de transport furaje CARGOS 700

Incepand cu sezonul 2017, gama CLAAS de remorci pentru transport furaje CARGOS 700 va include noile variante „Confort” care asigura un confort mai mare pentru utilizator. Pe langa echiparile existente, noile modele CARGOS 760, 750 si 740 vor avea caracteristici suplimentare, inclusiv un sistem hidraulic Confort cu control direct din partea operatorului, un capac pentru buncar si un pachet de lumini imbunatatit. In plus, controlul tuturor functiilor va fi total compatibil ISOBUS, cu posibilitatea controlului mobil de pe o tableta, prin intermediul aplicatiei EASY on Board.

 

Controlul sistemului hidraulic prin simpla apasare a unui buton

La noile modele CARGOS 700 cu tehnologie load-sensing, sistemul hidraulic Confort asigura controlul direct al tuturor functiilor remorcii prin simpla apasare a unui buton. Vehiculul poate fi manevrat cu orice terminal compatibil ISOBUS si chiar prin tableta, prin intermediul aplicatiei EASY on Board. De asemenea, toate functiile cheie pot fi alocate tastelor functionale ale tractorului, asigurand o functionare extrem de confortabila, de exemplu utilizand maneta de comanda.

 

CLAAS - remorca de transport furaje CARGOS 700

 

Pozitie perfect adaptata a barei de tractiune articulate pentru fiecare etapa a procesului

Toate modelele din gama CARGOS 700 Confort sunt echipate cu o bara de tractiune hidraulica articulata. Acest lucru permite alinierea optima a remorcii in timpul etapelor esentiale ale procesului, cum ar fi transportul rutier, tocarea initiala, descarcarea si utilizarea alaturi de o combina de recoltat furaje. In cadrul terminalului pot fi memorate patru pozitii, astfel incat bara de tractiune sa se deplaseze automat in pozitia setata imediat ce operatorul selecteaza meniul corespunzator.

 

Un sistem de directie electrohidraulic pentru usurinta si confort maxim la utilizare

Pentru a usura si mai mult sarcina operatorului cu ajutorul sistemului hidraulic Confort, pentru utilajele CARGOS 700 va fi disponibil si sistemul de directie pozitiva electrohidraulica. Un senzor pentru unghiul de bracaj amplasat pe bara de tractiune masoara acest unghi si activeaza in mod corespunzator puntile hidraulice viratoare. Sistemul functioneaza cu reglarea dinamica a traiectoriei, asigurand un echilibru perfect intre manevrabilitate si stabilitate in fiecare situatie de lucru. Utilizand meniul de setare, operatorul poate regla flexibilitatea sistemului de directie sau poate controla manual anumite functii. Acestea includ directia de deplasare laterala, de exemplu pentru a evita deteriorarea solului in cazul lucrarilor in conditii de umiditate, sau pentru ca utilajul sa poata fi adus pana la marginea silozului pentru descarcare. Toate modelele CARGOS 700 Confort pot fi echipate, de asemenea, cu sistemul de auto-directie de eficienta dovedita.

 

CLAAS - remorca transport furaje CARGOS 700

 

Iluminat amplu in conditii de vizibilitate scazuta

Echipamentele modelelor Confort includ si un pachet de lumini imbunatatit. Cele 11 lumini LED optionale pot fi controlate cu usurinta printr-un terminal, pentru iluminarea optima a suprafetei de lucru in toate situatiile. Operatorul poate efectua memorarea setarilor de iluminare pentru diferite operatii, de exemplu pentru transportul rutier sau pentru descarcare. Acestea pot fi activate ulterior prin simpla apasare a unui buton.

 

Capacul ultra confortabil al buncarului

Pentru toate modelele CARGOS 700 este acum asigurat transportul rutier in siguranta, chiar si cu remorca complet incarcata, datorita capacului actionat hidraulic al buncarului, cu hidraulica standard sau Confort. Cele doua sectiuni ale capacului se pliaza din stanga si din dreapta, pastrand incarcatura in siguranta in toate situatiile.

Noile modele CARGOS 700 Confort sunt la fel de robuste ca modelele standard CARGOS 700, fiind disponibile cu volume de incarcare de 48,5 m³, 42,5 m³ si 36,5 m³. Pentru a mari aceste valori cu 2,5 m³ in fiecare caz, pot fi utilizate extensii. Remorca pentru transport furaje poate fi echipata, de asemenea, cu doua role de dozare, disponibile optional.

 

 

Gama versatila de anvelope si variante de sasiuri

Pentru toate modelele CARGOS este disponibila o gama larga de anvelope si sasiuri. Gama de anvelope este si mai extinsa decat pana acum, cu profil specific pentru fiecare cerinta functionala si dimensiuni ale anvelopelor intre 22,5” si 30,5”. Sasiul modular este disponibil cu axa tandem (sarcina admisa pe punte de 18 sau 20 t) fie sau tridem (sarcina admisa de 27 sau 30 t). Toate sasiurile au fie suspensie mecanica fie compensare hidraulica, suspensia hidraulica fiind disponibila optional.

Gama de produse si de echipamente poate fi diferita in unele tari. In cazul in care aveti nelamuriri, va rugam sa contactati reprezentanta de vanzari a companiei CLAAS sau importatorul CLAAS din tara dumneavoastra.

 

CLAAS este o afacere de familie fondata in anul 1913 si unul dintre cei mai importanti producatori de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul in Harsewinkel, Westfalia, este lider pe piata europeana de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial in ceea ce priveste un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodata, CLAAS este un nume de referinta de top la nivel mondial in ingineria agricola, in domeniul tractoarelor, preselor de balotat si al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei CLAAS include, de asemenea, tehnologie a informatiei de ultima ora in ceea ce priveste agricultura. Firma CLAAS are 11.500 de angajati la nivel mondial si a raportat o cifra de afaceri de 3,8 miliarde de euro in exercitiul financiar 2015. 

CLAAS remorci agricole

 

 

Noutati

Case IH Magnum Autonome - Noul tractor autonom, fara cabina

14-01-2017 Tractoare

Case IH Magnum Autonome - Noul tractor autonom, fara cabina

In momentele cheie ale anului, in lucrarile de pregatire si plantat, constrangerile de forta de munca sunt de asa natura incat e nevoie de capacitati suplimentare pentru a face fata acestor lucrari de varf de sezon. Mai multe>>

Calitatea solului si productivitatea agricola

05-12-2016 Agrotehnica

Calitatea solului si productivitatea agricola

Ziua Mondiala a Solului este una din zilele anului in care Organizatia Natiunilor Unite face apel la lumea intreaga pentru a constientiza rolul pe care solul il are in viata cotidiana. Fermierii cunosc deja rolul crucial pe care solul il are in dezvoltarea propriei ferme. Un nou proiect, SoilCare, identifica modalitati prin care, calitatea solului poate fi imbunatatita adoptand tehnici si sisteme de cultivare cu beneficii atat profitabilitatii fermei cat si mediului inconjurator. Mai multe>>

Normele UE referitoare la drone: Cum sa asigure securitatea si viata privata

12-11-2016 Masini si utilaje agricole

Normele UE referitoare la drone: Cum sa asigure securitatea si viata privata

Micile aeronave fara pilot, cunoscute sub numele de drone, pot fi folosite pentru o multime de lucruri, de la filmare sau fotografiere, pana la inspectarea conductelor de gaz sau a irigarii culturilor. Dar ele pot reprezenta, totodata, si un risc pentru avioane, precum si pentru viata privata a oamenilor. Joi, membrii comisiei pentru transport au aprobat modificarile normelor UE pentru siguranta aviatiei, care se refera si la drone. Aflati mai multe despre drone in infograficul nostru. Mai multe>>

CLAAS prezinta noua generatie de tractoare NEXOS

09-11-2016 Tractoare

CLAAS prezinta noua generatie de tractoare NEXOS

Pentru recoltele precum cele de vita de vie, livezi sau pentru serviciile municipale sunt necesare tractoare mici, usor de manevrat, cu motoare puternice si care ofera operatorului un nivel ridicat de confort de-a lungul intregii zile de lucru. Noua generatie de tractoare CLAAS NEXOS cu latime ingusta indeplineste perfect toate aceste cerinte. Mai multe>>

Descopera agricultura durabila cu Soufflet Agro Romania

09-11-2016 Agrotehnica

Descopera agricultura durabila cu Soufflet Agro Romania

Programul international SoilTEQ combina practicile agricole moderne cu cele traditionale, in vederea exploatarii sustenabile si durabile a solurilor din tara noastra. Recent, in judetul Ialomita, s-a organizat cea de a doua intalnire din cadrul programului Soilteq. Intr-un cerc restrans s-au reunit fermieri din toata tara, agricultori ce intampina probleme in exploatarea normala a solului si cauta solutii viabile si durabile pentru imbunatatirea insusirilor solului in vederea unei mai bune „func... Mai multe>>

5000 € pentru fermierii care implementeaza metode inovatoare de utilizare a terenurilor si a solului

08-11-2016 Agrotehnica

5000 € pentru fermierii care implementeaza metode inovatoare de utilizare a terenurilor si a solului

Organizatia Europeana a Proprietariilor de Terenuri (ELO) a lansat Premiul de Management al Terenurilor si al Solului pentru 2016/2017 si face apel la toti fermierii, proprietari de terenuri sau grupurile de fermieri care doresc sa trimita pana la 31 decembrie un formular de participare. ELO premiaza practicile si tehnologiile de utilizare a terenurilor si a solului care combat amenintarile solului cum ar fi degradarea, eroziunea, reducerea continutului de materie organica, contaminarea difuza s... Mai multe>>

Combinele de recoltat tomate din California

25-10-2016 Combine agricole

Combinele de recoltat tomate din California

In anul 1950 la Universitatea din California, Davis si Gordie C. Hanna, au dezvoltat un dispozitiv de recoltare care a revolutionat industria de producere a tomatelor destinate industrializarii. Combinele recolteaza esalonat dupa un program bine stabilit, 24 de ore pe zi, sapte zile pe saptamana, pe timpul unui sezon de recoltare de 12 pana la 14 saptamani. Mai multe>>

Noi solutii CLAAS pentru recoltarea si transportul furajelor

15-10-2016 Combine agricole

Noi solutii CLAAS pentru recoltarea si transportul furajelor

Noile modele de combine pentru recoltarea furajelor JAGUAR 900 si noile variante „Confort” din gama CLAAS de remorci pentru transport furaje CARGOS 700 sunt solutiile oferite de CLAAS, unul dintre cei mai importanti producatori de utilaje agricole, pentru campania agricola 2017. Mai multe>>

Taiere perfecta cu o latime de lucru mare - Hederele CLAAS VARIO 1230 si 1080 cu caracteristici imbunatatite

28-09-2016 Combine agricole

Taiere perfecta cu o latime de lucru mare - Hederele CLAAS VARIO 1230 si 1080 cu caracteristici imbunatatite

CLAAS a revizuit complet hederele sale VARIO 1230 si 1080 cu latime mare de lucru si ofera acum ambele modele cu caracteristici noi. Noile hedere VARIO sunt proiectate, in principal, pentru recoltarea cerealelor si a rapitei si sunt caracterizate printr-un nivel inalt de eficienta operationala si un ritm de lucru pentru diferite niveluri de productivitate. Obiectivele principale urmarite in timpul dezvoltarii produselor au fost sporirea randamentului, un grad mai mare de flexibilitate si mai mul... Mai multe>>

SoilTEQ – Explora agricultura sustenabila cu Soufflet Agro Romania

06-09-2016 Agrotehnica

SoilTEQ – Explora agricultura sustenabila cu Soufflet Agro Romania

Proiectul SoilTEQ, a fost creat pentru o agricultura sustenabila si durabila. Grupul Soufflet, a creat acest proiect ca urmare a utilizarii necorespunzatoare a solurilor din tara noastra, Franta, Cehia, Rusia, Polonia si Ucraina. Irigarea excesiva, monocultura, fertilizarile excesive, aplicarea unor agrotehnici incorecte, au dus la obosirea si degradarea solurilor. Mai multe>>

Combinele cu senile - excelente pentru recoltatul porumbului

27-08-2016 Combine agricole

Combinele cu senile - excelente pentru recoltatul porumbului

Combinele Case IH sunt cunoscute pe plan international ca fiind extrem de performante in recoltatul porumbul boabe. Modelul 9240 este o combina pe senile ce are hederul cel mai mare pentru porumb, respectiv pe 16 randuri (12,5 m latime), iar motorul de 15.900 cmc, dezvolta 634 CP, ce propulseaza combina cu o viteza ce i-a impresionat pe fermierii care au testat-o. Mai multe>>