Combine agricole

Combinele de recoltat tomate din California

Combina de recoltat tomate - CaliforniaIn anul 1950 la Universitatea din California, Davis si Gordie C. Hanna, au dezvoltat un dispozitiv de recoltare care a revolutionat industria de producere a tomatelor destinate industrializarii. Combinele recolteaza esalonat dupa un program bine stabilit, 24 de ore pe zi, sapte zile pe saptamana, pe timpul unui sezon de recoltare de 12 pana la 14 saptamani.

Mai multe>>

Noi solutii CLAAS pentru recoltarea si transportul furajelor

Noile combine si remorci pentru recoltarea si transportul furajelor de la CLAASNoile modele de combine pentru recoltarea furajelor JAGUAR 900 si noile variante „Confort” din gama CLAAS de remorci pentru transport furaje CARGOS 700 sunt solutiile oferite de CLAAS, unul dintre cei mai importanti producatori de utilaje agricole, pentru campania agricola 2017.

Mai multe>>

Taiere perfecta cu o latime de lucru mare - Hederele CLAAS VARIO 1230 si 1080 cu caracteristici imbunatatite

Hederele CLAAS VARIO 1230 si 1080 cu caracteristici imbunatatiteCLAAS a revizuit complet hederele sale VARIO 1230 si 1080 cu latime mare de lucru si ofera acum ambele modele cu caracteristici noi. Noile hedere VARIO sunt proiectate, in principal, pentru recoltarea cerealelor si a rapitei si sunt caracterizate printr-un nivel inalt de eficienta operationala si un ritm de lucru pentru diferite niveluri de productivitate. Obiectivele principale urmarite in timpul dezvoltarii produselor au fost sporirea randamentului, un grad mai mare de flexibilitate si mai mult confort pentru operator.

Mai multe>>

Combinele cu senile - excelente pentru recoltatul porumbului

Combine cu senile pentru recoltatul porumbuluiCombinele Case IH sunt cunoscute pe plan international ca fiind extrem de performante in recoltatul porumbul boabe. Modelul 9240 este o combina pe senile ce are hederul cel mai mare pentru porumb, respectiv pe 16 randuri (12,5 m latime), iar motorul de 15.900 cmc, dezvolta 634 CP, ce propulseaza combina cu o viteza ce i-a impresionat pe fermierii care au testat-o.

Mai multe>>

Recoltarea ovazului in doua faze

Recoltarea ovazului in doua fazeOvazul se coace neuniform si este mai sensibil la scuturare decat celelalte cereale. Pentru a se putea recolta cu combina in conditii bune, ovazul trebuie sa aiba tijele uscate, iar boabele sa fie la inceputul maturitatii depline, in acest caz semintele scuturate pe platforma ajung in combina si nu se pierd.

Mai multe>>

Noua aplicatie CEMOS Advisor va ajuta sa optimizati utilizarea combinelor de recoltat cu ajutorul smartphone-ului

Noua aplicatie CEMOS Advisor APP - optimizati utilizarii combinelor pentru o recolta imbunatatita cu ajutorul smartphone-uluiDe multe ori, in timpul utilizarii combinei de recoltat, operatorul poate remedia problema pierderilor de boabe sau alte probleme prin simpla adaptare a setarilor utilajului. Noua aplicatie CEMOS Advisor de la CLAAS vine acum in ajutorul operatorului in acest sens. Aplicatia poate fi utilizata cu ajutorul unui smartphone pentru gamele de combine de recoltat LEXION, TUCANO si AVERO.

Mai multe>>

Helmut Claas a aniversat implinirea varstei de 90 de ani

CLAAS - producator mondial de top din domeniul utilajelor agricole - Helmut ClaasHelmut Claas, de multi ani asociat comanditat al Grupului CLAAS si presedinte al comitetului actionarilor, a aniversat pe 16 iulie implinirea varstei de 90 de ani. Acesta a transformat compania infiintata de tatal si unchii sai intr-un producator mondial de top din domeniul utilajelor agricole.

Mai multe>>

Masinile agricole din Europa devin cele mai nepoluante din lume

Reducerea emisiilor la masinile agricole din UEEurodeputatii au aprobat in 5 iulie noi norme care impun limite stricte privind emisiile motoarelor diesel pentru masinile agricole si pentru utilajele folosite in constructii si manipulare. Aceste motoare diesel sunt responsabile pentru 15% din emisiile de oxizi de azot si 5% din pulberile in suspensie (PM) din UE.

Mai multe>>

Combina LEXION cu numarul 50.000 a iesit de pe linia de asamblare

Combina de recoltat de mare capacitate Claas LEXION cu numarul 50000 a iesit de pe linia de asamblareDe pe linia de asamblare CLAAS din Harsewinkel a iesit Combina LEXION cu numarul 50.000. Pe parcursul povestii sale de succes de 21 de ani, combina de recoltat de mare capacitate a devenit varful de lance al tehnologiei agricole internationale. Combina LEXION cu numarul 50.000, cu designul sau jubiliar va fi prezentata la multe targuri si expozitii din Europa in urmatoarele luni.

Mai multe>>

CLAAS este desemnat castigator cu LEXION 780

Utilaje agricole - Combina CLAAS LEXION 780CLAAS obtine premiul de excelenta pentru echipamente diesel acordat de revista Diesel Progress. „Performanta remarcabila in domeniul tehnologiei si al designului” – o distinctie foarte importanta pentru orice producator de utilaje agricole. Pentru cel de-a cincilea an consecutiv, cititorii revistelor americane „Diesel Progress North America” si „Diesel Progress International” au ales cele mai bune produse, tehnologii si inventii din douasprezece categorii, pentru diferite sectoare ale industriei auto. CLAAS LEXION 780 a triumfat la „utilaje agricole”, o categorie noua, datorita designului si functionalitatii tehnice.

Mai multe>>

Recoltatul orzului

recoltat-orz resizeOrzul de toamna ajunge la maturitate cu 7-10 zile inaintea graului, asa ca in cadrul fiecarei exploatatii agricole pot fi concentrate toate fortele pentru recoltarea lui in maxim 2-3 zile, deoarece pierderile prin scuturare sunt mult mai mari la orz decat la grau.

Mai multe>>

Noua combina de recoltat cartofi Dewulf R3060: pulsul unei noi generatii

Dewulf R3060Dewulf, specialistul in tehnologia de recoltare pentru cartofi si morcov in cadrul Grupului APH, introduce a 5-cea generatie de combine autopropuslate pe 3 roti, pe doua randuri de recoltat cartofi pentru sezonul viitor. R3060 a fost complet reproiectat, punanduse accent pe utilizator. Calitate superioara a produsului final, productivitate maxima in orice conditii si intretinerea usoara: cu Dewulf R3060 te face sa ai recoltarea un pic mai buna!

Mai multe>>

BISO Tour 2013, maraton de demonstratii in camp, in 6 judete din Romania

BISO tour 2013Biso Romania, unul dintre liderii industriei de utilaje agricole si service din tara noastra, filiala a grupului austriac Biso Schrattenecker, lanseaza Biso Tour 2013, cel mai dinamic si amplu maraton national de demonstratii in camp cu utilaje agricole.

Mai multe>>

Tehnologie Claas: noul sistem CEMOS Automatic pentru curatirea semintelor

cemos-automatic resizeIn cadrul unui eveniment de prezentare desfasurat in localitatea ungara Siofok, producatorul german de utilaje agricole Claas si-a prezentat noul sistem CEMOS Automatic.

Mai multe>>

Dotarea precara a fermelor romanesti cu tehnica agricola

tractor pe camp1 resizeDotarea fermelor romanesti este considerata ca fiind precara la aceasta data, comparativ cu cea existenta in celelelate tari ale U.E, este concluzia la care s-a ajuns in cadrul emisiunii Fermier in Romania.

Mai multe>>

Vouchere de cate 750 de euro pentru fermieri, la cel mai mare targ din Romania de masini agricole second-hand si de stoc

biso-bannerIn perioada 21 – 22 martie 2013, compania austriaca Biso Schrattenecker, unul dintre liderii pietei europene de echipamente agricole, organizeaza la Drajna cel mai mare Targ de masini agricole second-hand si de stoc din Romania.

Mai multe>>

Recoltare de salcie energetica – demonstratie practica

COMBINA resizeDEMONSTRATIE PRACTICA. Prima recoltare a salciei energetice cu Combina de recoltat furaje John Deere Seria 7050 va avea loc la Poian, judetul Covasna.

Mai multe>>

Tehnica agricola - recordurile anului 2012

claaspowersystems2 resizeIn anul 2012, tehnica agricola de varf a stabilit doua noi recorduri la recoltatul graului si la semanatul porumbului.

Mai multe>>

Masina de recoltat porumb stiuleti

BERKOO masina de recoltat porumb stiuleti poate avea un randament intre 0,3-0,5 ha/ora (pe un rand) si 0,6-0,9 ha/ora (pe doua randuri).

Mai multe>>

Proiectul Efficient20

---tractoare-testEfficient20 este un proiect european finantat de Energia Inteligenta, in care este implicata o retea de fermieri si silvicultori in vederea reduceri consumul de combustibil cu 20%.

Mai multe>>

Tehnica agricola de calitatea germana la CAI Curtici

cai-curtici-4-evzPentru lucrul pamantului, Musca Dimitrie, directorul Combinatului Agroindustrial (CAI) Curtici, judetul Arad, mizeaza pe calitatea germana, respectiv: 17 tractoare Fendt, 14 combine Class, 5 semanatori Horsch, 5 prasitoare, etc.

Mai multe>>

Doua combine de recoltat struguri la Cramele Recas

Cramele Recas au achizitionat combine pentru recoltat care inlocuiesc 400 de oameni.

Mai multe>>

Combina Fend Katana 65 si noul tractor din serie 700 Vario

Fermierii si antreprenorii moderni reprezinta grupul tinta principal al marcii Fendt a afirmat recent Peter Josef Paffen, vice-presedinte AGCO si director pentru marca Fendt.

Mai multe>>

Solutie personalizata de finantare de la Agromec Stefanesti SA

Agromec Stefanesti SA impreuna cu partenerii sai din domeniul bancar va propun solutia optima de finantare pentru afacerea dumeneavoastra.

Mai multe>>

Combina de recoltat furaje ORBIS 900

La AG CONNECT Expo 2010, care sa desfasurat intre 13-15 ianuarie in Orlando, Florida, printre cele mai noi tehnologii si inovatii, a fost prezentata si combina de furaje ORBIS 900.

Mai multe>>

Recoltarea cerealelor in luna iulie

2recoltatg.jpg

 


Recoltarea graului;

 

Recoltarea secarei;

 

Recoltarea ovazului.

 

Mai multe>>

Noutati

Case IH Magnum Autonome - Noul tractor autonom, fara cabina

14-01-2017 Tractoare

Case IH Magnum Autonome - Noul tractor autonom, fara cabina

In momentele cheie ale anului, in lucrarile de pregatire si plantat, constrangerile de forta de munca sunt de asa natura incat e nevoie de capacitati suplimentare pentru a face fata acestor lucrari de varf de sezon. Mai multe>>

Calitatea solului si productivitatea agricola

05-12-2016 Agrotehnica

Calitatea solului si productivitatea agricola

Ziua Mondiala a Solului este una din zilele anului in care Organizatia Natiunilor Unite face apel la lumea intreaga pentru a constientiza rolul pe care solul il are in viata cotidiana. Fermierii cunosc deja rolul crucial pe care solul il are in dezvoltarea propriei ferme. Un nou proiect, SoilCare, identifica modalitati prin care, calitatea solului poate fi imbunatatita adoptand tehnici si sisteme de cultivare cu beneficii atat profitabilitatii fermei cat si mediului inconjurator. Mai multe>>

Normele UE referitoare la drone: Cum sa asigure securitatea si viata privata

12-11-2016 Masini si utilaje agricole

Normele UE referitoare la drone: Cum sa asigure securitatea si viata privata

Micile aeronave fara pilot, cunoscute sub numele de drone, pot fi folosite pentru o multime de lucruri, de la filmare sau fotografiere, pana la inspectarea conductelor de gaz sau a irigarii culturilor. Dar ele pot reprezenta, totodata, si un risc pentru avioane, precum si pentru viata privata a oamenilor. Joi, membrii comisiei pentru transport au aprobat modificarile normelor UE pentru siguranta aviatiei, care se refera si la drone. Aflati mai multe despre drone in infograficul nostru. Mai multe>>

CLAAS prezinta noua generatie de tractoare NEXOS

09-11-2016 Tractoare

CLAAS prezinta noua generatie de tractoare NEXOS

Pentru recoltele precum cele de vita de vie, livezi sau pentru serviciile municipale sunt necesare tractoare mici, usor de manevrat, cu motoare puternice si care ofera operatorului un nivel ridicat de confort de-a lungul intregii zile de lucru. Noua generatie de tractoare CLAAS NEXOS cu latime ingusta indeplineste perfect toate aceste cerinte. Mai multe>>

Descopera agricultura durabila cu Soufflet Agro Romania

09-11-2016 Agrotehnica

Descopera agricultura durabila cu Soufflet Agro Romania

Programul international SoilTEQ combina practicile agricole moderne cu cele traditionale, in vederea exploatarii sustenabile si durabile a solurilor din tara noastra. Recent, in judetul Ialomita, s-a organizat cea de a doua intalnire din cadrul programului Soilteq. Intr-un cerc restrans s-au reunit fermieri din toata tara, agricultori ce intampina probleme in exploatarea normala a solului si cauta solutii viabile si durabile pentru imbunatatirea insusirilor solului in vederea unei mai bune „func... Mai multe>>

5000 € pentru fermierii care implementeaza metode inovatoare de utilizare a terenurilor si a solului

08-11-2016 Agrotehnica

5000 € pentru fermierii care implementeaza metode inovatoare de utilizare a terenurilor si a solului

Organizatia Europeana a Proprietariilor de Terenuri (ELO) a lansat Premiul de Management al Terenurilor si al Solului pentru 2016/2017 si face apel la toti fermierii, proprietari de terenuri sau grupurile de fermieri care doresc sa trimita pana la 31 decembrie un formular de participare. ELO premiaza practicile si tehnologiile de utilizare a terenurilor si a solului care combat amenintarile solului cum ar fi degradarea, eroziunea, reducerea continutului de materie organica, contaminarea difuza s... Mai multe>>

Combinele de recoltat tomate din California

25-10-2016 Combine agricole

Combinele de recoltat tomate din California

In anul 1950 la Universitatea din California, Davis si Gordie C. Hanna, au dezvoltat un dispozitiv de recoltare care a revolutionat industria de producere a tomatelor destinate industrializarii. Combinele recolteaza esalonat dupa un program bine stabilit, 24 de ore pe zi, sapte zile pe saptamana, pe timpul unui sezon de recoltare de 12 pana la 14 saptamani. Mai multe>>

Noi solutii CLAAS pentru recoltarea si transportul furajelor

15-10-2016 Combine agricole

Noi solutii CLAAS pentru recoltarea si transportul furajelor

Noile modele de combine pentru recoltarea furajelor JAGUAR 900 si noile variante „Confort” din gama CLAAS de remorci pentru transport furaje CARGOS 700 sunt solutiile oferite de CLAAS, unul dintre cei mai importanti producatori de utilaje agricole, pentru campania agricola 2017. Mai multe>>

Taiere perfecta cu o latime de lucru mare - Hederele CLAAS VARIO 1230 si 1080 cu caracteristici imbunatatite

28-09-2016 Combine agricole

Taiere perfecta cu o latime de lucru mare - Hederele CLAAS VARIO 1230 si 1080 cu caracteristici imbunatatite

CLAAS a revizuit complet hederele sale VARIO 1230 si 1080 cu latime mare de lucru si ofera acum ambele modele cu caracteristici noi. Noile hedere VARIO sunt proiectate, in principal, pentru recoltarea cerealelor si a rapitei si sunt caracterizate printr-un nivel inalt de eficienta operationala si un ritm de lucru pentru diferite niveluri de productivitate. Obiectivele principale urmarite in timpul dezvoltarii produselor au fost sporirea randamentului, un grad mai mare de flexibilitate si mai mul... Mai multe>>

SoilTEQ – Explora agricultura sustenabila cu Soufflet Agro Romania

06-09-2016 Agrotehnica

SoilTEQ – Explora agricultura sustenabila cu Soufflet Agro Romania

Proiectul SoilTEQ, a fost creat pentru o agricultura sustenabila si durabila. Grupul Soufflet, a creat acest proiect ca urmare a utilizarii necorespunzatoare a solurilor din tara noastra, Franta, Cehia, Rusia, Polonia si Ucraina. Irigarea excesiva, monocultura, fertilizarile excesive, aplicarea unor agrotehnici incorecte, au dus la obosirea si degradarea solurilor. Mai multe>>

Combinele cu senile - excelente pentru recoltatul porumbului

27-08-2016 Combine agricole

Combinele cu senile - excelente pentru recoltatul porumbului

Combinele Case IH sunt cunoscute pe plan international ca fiind extrem de performante in recoltatul porumbul boabe. Modelul 9240 este o combina pe senile ce are hederul cel mai mare pentru porumb, respectiv pe 16 randuri (12,5 m latime), iar motorul de 15.900 cmc, dezvolta 634 CP, ce propulseaza combina cu o viteza ce i-a impresionat pe fermierii care au testat-o. Mai multe>>