Masini, utilaje, instalatii

Pregatirea solului in solarii

pregatit teren solarii legumeSolariile pentru cultura protejata se amplaseaza direct pe sol, iar pregatirea terenului se face, in parte, toamna si dupa acoperirea solariilor. Doar la solariile temporare toate lucrarile solului se fac inainte de acoperirea cu folie.

Citeşte mai departe...

Case IH Magnum Autonome - Noul tractor autonom, fara cabina

Case IH Magnum Autonome - Noul tractor autonom fara cabinaIn momentele cheie ale anului, in lucrarile de pregatire si plantat, constrangerile de forta de munca sunt de asa natura incat e nevoie de capacitati suplimentare pentru a face fata acestor lucrari de varf de sezon.

Citeşte mai departe...

Rasadnite pe pat cald in solarii

Rasadnite pe pat cald in solariiControlul factorilor de mediu la culturile din sere si solarii, respectiv microclimatul in spatiile protejate, se refera la dirijarea temperaturii din aer si sol, dirijarea luminii, aerisirea si dirijarea umiditatii relative a aerului. La rasadnite temperatura se asigura prin incalzire pe baza de combustibil/biocombustibil, dar se poate recurge si la confectionarea de rasadnite simple si duble pe pat cald in interiorul solariilor.

Citeşte mai departe...

Normele UE referitoare la drone: Cum sa asigure securitatea si viata privata

Normele UE referitoare la dronele personale profesionale si agricoleMicile aeronave fara pilot, cunoscute sub numele de drone, pot fi folosite pentru o multime de lucruri, de la filmare sau fotografiere, pana la inspectarea conductelor de gaz sau a irigarii culturilor. Dar ele pot reprezenta, totodata, si un risc pentru avioane, precum si pentru viata privata a oamenilor. Joi, membrii comisiei pentru transport au aprobat modificarile normelor UE pentru siguranta aviatiei, care se refera si la drone. Aflati mai multe despre drone in infograficul nostru.

Citeşte mai departe...

CLAAS prezinta noua generatie de tractoare NEXOS

Noul tractor NEXOS de la CLAAS adaptat pentru culturi de vita-de-vie si livezi de pomi fructiferiPentru recoltele precum cele de vita de vie, livezi sau pentru serviciile municipale sunt necesare tractoare mici, usor de manevrat, cu motoare puternice si care ofera operatorului un nivel ridicat de confort de-a lungul intregii zile de lucru. Noua generatie de tractoare CLAAS NEXOS cu latime ingusta indeplineste perfect toate aceste cerinte.

Citeşte mai departe...

Combinele de recoltat tomate din California

Combina de recoltat tomate - CaliforniaIn anul 1950 la Universitatea din California, Davis si Gordie C. Hanna, au dezvoltat un dispozitiv de recoltare care a revolutionat industria de producere a tomatelor destinate industrializarii. Combinele recolteaza esalonat dupa un program bine stabilit, 24 de ore pe zi, sapte zile pe saptamana, pe timpul unui sezon de recoltare de 12 pana la 14 saptamani.

Citeşte mai departe...

Noi solutii CLAAS pentru recoltarea si transportul furajelor

Noile combine si remorci pentru recoltarea si transportul furajelor de la CLAASNoile modele de combine pentru recoltarea furajelor JAGUAR 900 si noile variante „Confort” din gama CLAAS de remorci pentru transport furaje CARGOS 700 sunt solutiile oferite de CLAAS, unul dintre cei mai importanti producatori de utilaje agricole, pentru campania agricola 2017.

Citeşte mai departe...

Taiere perfecta cu o latime de lucru mare - Hederele CLAAS VARIO 1230 si 1080 cu caracteristici imbunatatite

Hederele CLAAS VARIO 1230 si 1080 cu caracteristici imbunatatiteCLAAS a revizuit complet hederele sale VARIO 1230 si 1080 cu latime mare de lucru si ofera acum ambele modele cu caracteristici noi. Noile hedere VARIO sunt proiectate, in principal, pentru recoltarea cerealelor si a rapitei si sunt caracterizate printr-un nivel inalt de eficienta operationala si un ritm de lucru pentru diferite niveluri de productivitate. Obiectivele principale urmarite in timpul dezvoltarii produselor au fost sporirea randamentului, un grad mai mare de flexibilitate si mai mult confort pentru operator.

Citeşte mai departe...

Infrastructura de irigatii: Noi norme de aplicare a Legii imbunatatirilor funciare

Infrastructura de irigatii - Noi norme de aplicare a Legii imbunatatirilor funciareIn Sedinta Guvernului din 28 septembrie 2016 a fost adoptata o Hotarare prin care se modifica normele metodologice de aplicare a Legii imbunatatirilor funciare nr. 138/2004, avand in vedere faptul ca aceasta a fost amendata prin modificari si completari legislative succesive.

Citeşte mai departe...

Silozul Carani, cel mai mare hub logistic din tara destinat produselor agricole se inaugureaza langa Timisoara

Silozul Carani Timisoara - cel mai mare siloz de cereale din taraSIFI TM Agro inaugureaza la Carani cel mai mare hub logistic destinat produselor agricole din Romania, in urma unui program de investitii derulat in ultimii ani. Silozul Carani, situat strategic in una din cele mai importante zone agricole din tara, foarte aproape de Timisoara, dar si de Autostrada A1, are o capacitate de receptie/livrare de 5.000 tone zilnic si cu o capacitate totala de depozitare de 170.000 de tone.

Citeşte mai departe...

Combinele cu senile - excelente pentru recoltatul porumbului

Combine cu senile pentru recoltatul porumbuluiCombinele Case IH sunt cunoscute pe plan international ca fiind extrem de performante in recoltatul porumbul boabe. Modelul 9240 este o combina pe senile ce are hederul cel mai mare pentru porumb, respectiv pe 16 randuri (12,5 m latime), iar motorul de 15.900 cmc, dezvolta 634 CP, ce propulseaza combina cu o viteza ce i-a impresionat pe fermierii care au testat-o.

Citeşte mai departe...

5 reguli de cultivare eficienta a legumelor in sere si solarii

cultivarea eficienta a legumelor in sere si solariiCulturile de legume in sere si solarii se obtin cu investii si cheltuieli mari pentru constructii, asigurarea energiei, pentru materiale si subtante chimice si biologice necesare efectuarii de tratamente. Din aceste motive, inca din momentul optiunii pentru culturile protejate, trebuie sa ne gandim la folosirea intensiva a serelor si solariilor construite in acest scop. Intre criteriile de folosire intensiva a spatiilor protejate amintim urmatoarele:

Citeşte mai departe...

Situatia la zi in sectorul irigatiilor din Romania

Situatia sectorului irigatiilor din RomaniaMihaela Ispas, Senior Associate PeliFilip si Cristina Barticel, Associate PeliFilip ne prezinta principalii actori implicati in dezvoltarea irigatiilor, provocarile in procesul de organizare a utilizatorilor de apa pentru irigatii, precum si alocarea fondurilor pentru infrastructura de irigatii.

Citeşte mai departe...

Motosapa MS 6580 – date tehnice, avantaje, sfaturi, promotie

Motosapa MS 6580 - date tehnice - avantajele utilajului - sfaturi - promotieMedia Line este o firma fondata in anul 1944 care in prezent are un portofoliu ce include generatoare de curent, motosape si motopompe. Produsele importate si distribuite de acestia sunt atent selectionate din punct de vedere al calitatii si al pretului, satisfacand astfel cerintele consumatorilor semi-profesionali.

Citeşte mai departe...

Noua aplicatie CEMOS Advisor va ajuta sa optimizati utilizarea combinelor de recoltat cu ajutorul smartphone-ului

Noua aplicatie CEMOS Advisor APP - optimizati utilizarii combinelor pentru o recolta imbunatatita cu ajutorul smartphone-uluiDe multe ori, in timpul utilizarii combinei de recoltat, operatorul poate remedia problema pierderilor de boabe sau alte probleme prin simpla adaptare a setarilor utilajului. Noua aplicatie CEMOS Advisor de la CLAAS vine acum in ajutorul operatorului in acest sens. Aplicatia poate fi utilizata cu ajutorul unui smartphone pentru gamele de combine de recoltat LEXION, TUCANO si AVERO.

Citeşte mai departe...

Dronele in Agricultura - Utilizare si Informatii Utile

Drone agricole - Ce lucrari agricole se pot face - Utilizare si Informatii UtileRevolutia digitala are potentialul de a schimba profund agricultura: luarea deciziilor devine mai clara, mai inteligenta si mai simpla. Prin combinarea instinctului fermierului cu tehnologiile de ultima generatie, cum ar fi drone, imagini din satelit, algoritmi de aplicatii variabile, senzori de inalta tehnologie, aplicatii mobile sau GPS-ul, un fermier poate face alegeri mai bine informate, care sa conduca la randamente mai mari. Dronele pot monitoriza orice tip de cultura in orice zona geografica.

Citeşte mai departe...

Tehnologia tractoarelor de mare putere este disponibila acum si pentru gama de modele ARION 400

Tractor CLAAS ARION 400Din acest moment, tractoarele din gama CLAAS ARION 400 vor fi echipate cu solutiile tehnice valoroase disponibile anterior doar pentru tractoarele CLAAS de mare putere. Acestea includ transmisia HEXASHIFT cu eficienta dovedita, sistemul CSM de gestionare a manevrelor la capat de rand si sistemul TELEMATICS. De asemenea, noul sistem de directie dinamica este disponibil optional pentru tractoarele ARION 400.

Citeşte mai departe...

Helmut Claas a aniversat implinirea varstei de 90 de ani

CLAAS - producator mondial de top din domeniul utilajelor agricole - Helmut ClaasHelmut Claas, de multi ani asociat comanditat al Grupului CLAAS si presedinte al comitetului actionarilor, a aniversat pe 16 iulie implinirea varstei de 90 de ani. Acesta a transformat compania infiintata de tatal si unchii sai intr-un producator mondial de top din domeniul utilajelor agricole.

Citeşte mai departe...

Avantajele tractorului John Deere 3036 E

Tractor John Deere 3036 E - AvantajeComplexitatea lucrarilor agricole impune folosirea unor utilaje pe masura, capabile sa rezolve toata munca grea, cu un minimum de efort depus din partea utilizatorului. John Deere a inteles aceasta nevoie a fermierilor si a proiectat de-a lungul anilor o gama diversa de tractoare agricole calitative, optim proiectate pentru a fi utilizate simplu si eficient. Un model popular printre fermieri este John Deere 3036 E, ce se incadreaza in categoria de tractoare compacte si se gaseste pe piata la un excelent raport calitate-pret.

Citeşte mai departe...

Romania are conditii benefice pentru cultivarea legumelor extratimpurii in sere

Tehnologii noi de cultura a legumelor in sere so solariiRomania are conditii benefice pentru cultivarea legumelor extratimpurii in sere avand, in perioada decembrie – ianuarie, o radiatie luminoasa superioara tarilor din vestul Europei. Pentru a profita de acest avantaj este nevoie de o eficientizare a tehnologiei culturilor legumicole protejate din Romania.

Citeşte mai departe...

Masinile agricole din Europa devin cele mai nepoluante din lume

Reducerea emisiilor la masinile agricole din UEEurodeputatii au aprobat in 5 iulie noi norme care impun limite stricte privind emisiile motoarelor diesel pentru masinile agricole si pentru utilajele folosite in constructii si manipulare. Aceste motoare diesel sunt responsabile pentru 15% din emisiile de oxizi de azot si 5% din pulberile in suspensie (PM) din UE.

Citeşte mai departe...

Cele mai bune pulverizatoare Stihl

Cele mai bune pulverizatoare profesionale Stihl pentru stropiri si tratamente impotriva bolilor si daunatorilor la pomi fructiferi, vita de vie si legumiculturaUn pulverizator profesional ofera o modalitate optima de stropire a recoltelor, folosindu-se cu precadere in pomicultura, legumicultura si viticultura. Se utilizeaza atat in activitati de stropire pentru prevenirea aparitiei bolilor si a parazitilor, cat si pentru plivirea chimica. Pulverizatoarele Stihl si-au construit un renume pe piata de profil, remarcandu-se prin manevrabilitate ridicata si rezultate excelente in utilizare.

Citeşte mai departe...

Combina LEXION cu numarul 50.000 a iesit de pe linia de asamblare

Combina de recoltat de mare capacitate Claas LEXION cu numarul 50000 a iesit de pe linia de asamblareDe pe linia de asamblare CLAAS din Harsewinkel a iesit Combina LEXION cu numarul 50.000. Pe parcursul povestii sale de succes de 21 de ani, combina de recoltat de mare capacitate a devenit varful de lance al tehnologiei agricole internationale. Combina LEXION cu numarul 50.000, cu designul sau jubiliar va fi prezentata la multe targuri si expozitii din Europa in urmatoarele luni.

Citeşte mai departe...

Motocultoarele: alegerea ideala pentru simplificarea muncii agricole

motocultoare profesionale semiprofesionale si hobbyOrice gospodar ce dispune de terenuri fertile stie ca odata cu venirea primaverii se inmultesc sarcinile de ingrijire a culturilor. Multumita demersului tehnologic, efortul fizic si orele intregi petrecute in soarele puternic la sapa devin doar niste amintiri. In zilele noastre, pentru a performa in munca agricola, nu trebuie decat sa apelam la o serie de unelte performante, care sa faca toata treaba grea pentru noi.

Citeşte mai departe...

IRUM lanseaza un nou model de tractor forestier destinat pietelor din Germania, Franta, Austria, Elvetia si Belgia

Noul model de tractor forestier IRUM TAF 2012 GCentrul de cercetare si dezvoltare al producatorului roman de tractoare agricole si forestiere IRUM SA Reghin va lansa un nou model de tractor forestier destinat pietelor din Germania, Franta, Austria, Elvetia si Belgia. Lansarea va avea loc in cadrul celui mai mare mare targ de Utilaje Forestiere din Germania- KWFTagung, care va avea loc in perioada 9-12 iunie 2016 in zona Roding-Bavaria.

Citeşte mai departe...

Perchezitii la persoane banuite de furtul unor utilaje agricole in valoare de peste 1.000.000 de euro

Furt de utilaje agricole in valoare de 1 milion de euroAstazi, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara si ai Directiei de Investigatii Criminale a Politiei Romane, sub coordonarea procurorilor DIICOT, efectueaza 30 de perchezitii domiciliare pe raza judetelor Timis, Alba, Bihor, Hunedoara, Prahova, Bacau, Suceava si Arad la persoane banuite de furt de utilaje agricole. 20 de mandate de aducere vor fi puse in aplicare.

Citeşte mai departe...

Record atins de incarcatorul telescopic CLAAS: 30.000 de ore de functionare

Incarcator telescopic CLAAS - Record atins in cadrul unai cooperative agricoleUn utilaj CLAAS RANGER 928 detinut de cooperativa agricola de productie Langeln eG care administreaza circa 1.100 ha, utilizate pentru culturi si cresterea a 1.100 de vite, situata la vest de Magdeburg, a facut dovada unei rezistente impresionante: incarcatorul telescopic a reusit sa atinga impresionanta cifra de 30.000 de ore de functionare si va continua sa fie utilizat pentru lucrari de constructii in cadrul cooperativei agricole de productie.

Citeşte mai departe...

Sustinerea plantelor in solar

Modalitati sustinere plante in solar - legare cu sfoaraO necesitate in solarii, sustinerea plantelor este realizata folosindu-se in mod normal snur de sfoara sau pe arac.

Citeşte mai departe...

Nexxon iti aduce anvelope agricole oriunde in tara

Anvelope agricole Nexxon - distributie nationalaNexxon, cel mai mare distribuitor de anvelope agricole in Romania, iti ofera nu doar cele mai bune anvelope de care ai avea nevoie, ci ti le si transporta gratuit in locul dorit. Specialistul nr.1 in anvelope, pune la dispozitia clientilor sai o gama completa de anvelope agricole, pornind de la cele mai renumite marci, pana la cele mai putin cunoscute, dar atent selectionate astfel incat sa corespunda tuturor exigentelor de calitate si pret.

Citeşte mai departe...

Precizari privind derularea sezonului 2016 de combatere a caderilor de grindina

Sezon 2016 combatere caderi de grindinaFata de informatiile aparute in spatiul public privind pagubele cauzate de recentele caderi de grindina in zonele in care este operational Sistemul national antigrindina si de crestere a precipitatiilor (SNACP) facem urmatoarele precizari:

Citeşte mai departe...

Combaterea bolilor si daunatorilor in spatii protejate

Tratament boli si daunatori in sere si solariiTratamentele realizate pentru combaterea bolilor, paianjenilor si insectelor daunatoare culturilor in spatii protejate, sunt urmatoarele:

Citeşte mai departe...

A inceput Campania de irigatii in judetul Ialomita

Campanie irigatii judet IalomitaAgentia Nationala de Imbunanatatiri Funciare, prin Filiala Teritoriala Ialomita Calmatui, anunta agricultorii din judet ca s-a declansat Campania de irigatii, prin introducerea apei pe canalele din amenajarea Pietroiu-Stefan cel Mare.

Citeşte mai departe...

CLAAS este desemnat castigator cu LEXION 780

Utilaje agricole - Combina CLAAS LEXION 780CLAAS obtine premiul de excelenta pentru echipamente diesel acordat de revista Diesel Progress. „Performanta remarcabila in domeniul tehnologiei si al designului” – o distinctie foarte importanta pentru orice producator de utilaje agricole. Pentru cel de-a cincilea an consecutiv, cititorii revistelor americane „Diesel Progress North America” si „Diesel Progress International” au ales cele mai bune produse, tehnologii si inventii din douasprezece categorii, pentru diferite sectoare ale industriei auto. CLAAS LEXION 780 a triumfat la „utilaje agricole”, o categorie noua, datorita designului si functionalitatii tehnice.

Citeşte mai departe...

Bridgestone castiga recunoasterea de Furnizor Partener John Deere

Bridgestone - Furnizor Partener John DeereBridgestone Corporation a anuntat Bridgestone Group de castigarea recunoasterii ca furnizor partener al companiei John Deere & Company (Deere & Company) in 2015, in programul Achieving Excellence. Statutul de Partener este cel mai inalt nivel de apreciere al furnizorilor Deere & Company. Grupul a fost ales in semn de recunoastere a implicarii sale in furnizarea de produse si servicii de o calitate ridicata, ca si angajamentulul pentru imbunatatire continua.

Citeşte mai departe...

Aspiratoarele Karcher VC inteligente – pentru indepartarea eficienta a prafului

Aspiratoarele Karcher VC inteligenteAspiratoarele Karcher din seria VC fac ca aspirarea sa se desfasoare rapid si deosebit de facil. Aceste aspiratoare imbina puterea de aspirare deosebit de mare cu caracteristici de confort deosebite. Fac parte din randul aspiratoarelor profesionale de ultima generatie si sunt echipate cu un sistem unic in lume: sistemul QuickClick, care faciliteaza schimbarea rapida a duzelor.

Citeşte mai departe...

Depozitarea produselor vegetale

siloz1Depozitarea inseamna pastrarea temporara a produselor vegetale in conditii speciale de temperatura, umiditate, iluminare si de compozitie a aerului.

Citeşte mai departe...

Utilaje Majar de calitate pentru o agricultura romaneasca la standarde europene

Utilaje agricole marca MAJARCompania frantuzeasca Majar reuseste sa vina de peste 30 de ani in sprijinul agricultorilor din toata lumea, oferind o gama variata de tehnologii destinate unei dezvoltari durabile a cresterii culturilor intr-un mod eficient si pragmatic. Astfel, atunci cand vine vorba de utilaje Majar, magazinul online Gradinarul Gospodar dispune de o gama variata de produse realizate sub egida acestui brand sinonim cu calitatea si profesionalismul din acest domeniu.

Citeşte mai departe...

Ghid de cumparare a unui motoferastrau

Ce trebuie sa sti la cumpararea unui motofierastrauMotoferastraiele pot fi folosite in gospodarie, constructii sau silvicultura, dar si pentru curatirea si debitarea lemnului. Aceste utilaje se diferenteaza in functie de puterea dezvoltata de motor, marime, lungimea sinei, pasul lantului si dotari. Cel mai important lucru pe care trebuie sa il luati in considerare atunci cand doriti sa va achizitionati un motoferastrau este tipul activitatii pe care doriti sa o intreprindeti cu acesta.

Citeşte mai departe...

Gama variata de pluguri pentru orice gospodar iscusit

Vanzare plug tractorSe spune ca plugul a fost una dintre cele mai importante inventii umane. Aparitia lui a dus la dezvoltarea agriculturii, fiind si astazi un instrument de baza a agricultorilor din toata lumea. Cu toate acestea, daca in trecut era tras de animale sau de oameni, in prezent magazinul online Gradinarul Gospodar aduce la lumina o serie de produse de calitate din gama plug tractor care reusesc sa confere un ajutor de incredere gospodarilor care vor sa isi usureze munca si sa creasca productivitatea.

Citeşte mai departe...

Gama completa de folie pentru solarii oferita de producatorul autohton Romcarbon

Oferta vanzare folie pentru solarii RomcarbonMaterie prima de cea mai buna calitate, tehnologie de ultima generatie si peste 60 de ani de experienta in procesarea maselor plastice – asa a creat Romcarbon cea mai buna reteta pentru o folie de solar premium.

Citeşte mai departe...

Tractorul CLAAS ARION 400 cu cabina panoramica primeste premiul international pentru design

Tractorul Claas Arion 400 - PanoramicCLAAS se afla din nou printre castigatorii premiului de renume international iF Design Award in 2016. In cadrul sectiunii „Produse”, CLAAS a castigat premiul la categoria „Automobile, vehicule, motociclete” pentru tractorul ARION 400 cu cabina panoramica. In ceea ce priveste utilajele de recoltat si tractoarele sale, CLAAS nu pune accent nu doar pe calitate, fiabilitate si eficienta, ci si pe dezvoltarea unui design modern si functional.

Citeşte mai departe...

Cum sa alegi cea mai buna semanatoare pentru nevoile tale. Manuala sau automata, Gradinarul Gospodar iti propune o gama variata

Cum sa alegi o semanatoareAtunci cand vine vorba de cea mai buna semanatoare pentru plantarea semintelor, magazinul online Gradinarul Gospodar ofera o gama variata de produse, din cele mai diverse, atat pentru seminte mici, cat si pentru seminte mari. Mai mult, ele pot fi atat manuale, adica manipulate de o persoana, cat si automate, adica acele modele care ofera posiblitatea de a fi montate pe remorci, in spatele unui tractor, microtractor sau motocultor.

Citeşte mai departe...

In ce domenii de activitate se preteaza aparatele de spalat Karcher

Aparate de spalat Karcher in agriculturaIndiferent daca va ocupati cu agronomia, cultura piscicola, viticultura, sectorul forestier sau cresterea animalelor, ferma dumneavoastra trebuie sa fie eficienta si profitabila, curata si igienizata, functionala si calitativa. Fiecare investitie trebuie sa functioneze ani de zile fara probleme si tebuie sa respecte anumite standarde si cerinte legale in ceea ce priveste igiena si curatenia, pentru a avea un succes pe termen lung.

Citeşte mai departe...

CLAAS raporteaza vanzari si venituri stabile

Utilaje agricole CLAASCLAAS, unul dintre cei mai importanti producatori de utilaje agricole din lume, si-a sporit veniturile din vanzari pana la o cifra record de 3,838 miliarde de euro (anul precedent: 3,823 miliarde de euro), in ciuda unei scaderi semnificative a intregii piete. Cu un profit inainte de impozitare de 158 milioane de euro (anul precedent: 155 milioane de euro), CLAAS a obtinut o marja de exploatare de 4,1%.

Citeşte mai departe...

Proiectarea unui sistem de irigare automata in gradina

3faaf889Irigarile se pot realiza cel mai simplu manual cu stropitoarea si cu furtunul, dar si prin comanda semiautomata sau automata, in cazul sistemelor fixate in pamant.

Citeşte mai departe...

Cum sa utilizezi corect o motosapa: sfaturi de siguranta

Utilizarea in siguranta a motosapelorMotosapele pot fi folosite in gradini, solarii sau sere, scopul acestora fiind de maruntire a solurilor usoare si semiusoare. Indiferent daca sunteti in cautarea unei motosape de vanzare sau detineti deja un astfel de utilaj, trebuie sa fiti responsabil si sa respectati anumite reguli in timp ce lucrati. Aceste reguli sunt create pentru siguranta dumneavoastra si a celor din jur si nu trebuie ignorate.

Citeşte mai departe...

Noutati

Case IH Magnum Autonome - Noul tractor autonom, fara cabina

14-01-2017 Tractoare

Case IH Magnum Autonome - Noul tractor autonom, fara cabina

In momentele cheie ale anului, in lucrarile de pregatire si plantat, constrangerile de forta de munca sunt de asa natura incat e nevoie de capacitati suplimentare pentru a face fata acestor lucrari de varf de sezon. Mai multe>>

Calitatea solului si productivitatea agricola

05-12-2016 Agrotehnica

Calitatea solului si productivitatea agricola

Ziua Mondiala a Solului este una din zilele anului in care Organizatia Natiunilor Unite face apel la lumea intreaga pentru a constientiza rolul pe care solul il are in viata cotidiana. Fermierii cunosc deja rolul crucial pe care solul il are in dezvoltarea propriei ferme. Un nou proiect, SoilCare, identifica modalitati prin care, calitatea solului poate fi imbunatatita adoptand tehnici si sisteme de cultivare cu beneficii atat profitabilitatii fermei cat si mediului inconjurator. Mai multe>>

Normele UE referitoare la drone: Cum sa asigure securitatea si viata privata

12-11-2016 Masini si utilaje agricole

Normele UE referitoare la drone: Cum sa asigure securitatea si viata privata

Micile aeronave fara pilot, cunoscute sub numele de drone, pot fi folosite pentru o multime de lucruri, de la filmare sau fotografiere, pana la inspectarea conductelor de gaz sau a irigarii culturilor. Dar ele pot reprezenta, totodata, si un risc pentru avioane, precum si pentru viata privata a oamenilor. Joi, membrii comisiei pentru transport au aprobat modificarile normelor UE pentru siguranta aviatiei, care se refera si la drone. Aflati mai multe despre drone in infograficul nostru. Mai multe>>

CLAAS prezinta noua generatie de tractoare NEXOS

09-11-2016 Tractoare

CLAAS prezinta noua generatie de tractoare NEXOS

Pentru recoltele precum cele de vita de vie, livezi sau pentru serviciile municipale sunt necesare tractoare mici, usor de manevrat, cu motoare puternice si care ofera operatorului un nivel ridicat de confort de-a lungul intregii zile de lucru. Noua generatie de tractoare CLAAS NEXOS cu latime ingusta indeplineste perfect toate aceste cerinte. Mai multe>>

Descopera agricultura durabila cu Soufflet Agro Romania

09-11-2016 Agrotehnica

Descopera agricultura durabila cu Soufflet Agro Romania

Programul international SoilTEQ combina practicile agricole moderne cu cele traditionale, in vederea exploatarii sustenabile si durabile a solurilor din tara noastra. Recent, in judetul Ialomita, s-a organizat cea de a doua intalnire din cadrul programului Soilteq. Intr-un cerc restrans s-au reunit fermieri din toata tara, agricultori ce intampina probleme in exploatarea normala a solului si cauta solutii viabile si durabile pentru imbunatatirea insusirilor solului in vederea unei mai bune „func... Mai multe>>

5000 € pentru fermierii care implementeaza metode inovatoare de utilizare a terenurilor si a solului

08-11-2016 Agrotehnica

5000 € pentru fermierii care implementeaza metode inovatoare de utilizare a terenurilor si a solului

Organizatia Europeana a Proprietariilor de Terenuri (ELO) a lansat Premiul de Management al Terenurilor si al Solului pentru 2016/2017 si face apel la toti fermierii, proprietari de terenuri sau grupurile de fermieri care doresc sa trimita pana la 31 decembrie un formular de participare. ELO premiaza practicile si tehnologiile de utilizare a terenurilor si a solului care combat amenintarile solului cum ar fi degradarea, eroziunea, reducerea continutului de materie organica, contaminarea difuza s... Mai multe>>

Combinele de recoltat tomate din California

25-10-2016 Combine agricole

Combinele de recoltat tomate din California

In anul 1950 la Universitatea din California, Davis si Gordie C. Hanna, au dezvoltat un dispozitiv de recoltare care a revolutionat industria de producere a tomatelor destinate industrializarii. Combinele recolteaza esalonat dupa un program bine stabilit, 24 de ore pe zi, sapte zile pe saptamana, pe timpul unui sezon de recoltare de 12 pana la 14 saptamani. Mai multe>>

Noi solutii CLAAS pentru recoltarea si transportul furajelor

15-10-2016 Combine agricole

Noi solutii CLAAS pentru recoltarea si transportul furajelor

Noile modele de combine pentru recoltarea furajelor JAGUAR 900 si noile variante „Confort” din gama CLAAS de remorci pentru transport furaje CARGOS 700 sunt solutiile oferite de CLAAS, unul dintre cei mai importanti producatori de utilaje agricole, pentru campania agricola 2017. Mai multe>>

Taiere perfecta cu o latime de lucru mare - Hederele CLAAS VARIO 1230 si 1080 cu caracteristici imbunatatite

28-09-2016 Combine agricole

Taiere perfecta cu o latime de lucru mare - Hederele CLAAS VARIO 1230 si 1080 cu caracteristici imbunatatite

CLAAS a revizuit complet hederele sale VARIO 1230 si 1080 cu latime mare de lucru si ofera acum ambele modele cu caracteristici noi. Noile hedere VARIO sunt proiectate, in principal, pentru recoltarea cerealelor si a rapitei si sunt caracterizate printr-un nivel inalt de eficienta operationala si un ritm de lucru pentru diferite niveluri de productivitate. Obiectivele principale urmarite in timpul dezvoltarii produselor au fost sporirea randamentului, un grad mai mare de flexibilitate si mai mul... Mai multe>>

SoilTEQ – Explora agricultura sustenabila cu Soufflet Agro Romania

06-09-2016 Agrotehnica

SoilTEQ – Explora agricultura sustenabila cu Soufflet Agro Romania

Proiectul SoilTEQ, a fost creat pentru o agricultura sustenabila si durabila. Grupul Soufflet, a creat acest proiect ca urmare a utilizarii necorespunzatoare a solurilor din tara noastra, Franta, Cehia, Rusia, Polonia si Ucraina. Irigarea excesiva, monocultura, fertilizarile excesive, aplicarea unor agrotehnici incorecte, au dus la obosirea si degradarea solurilor. Mai multe>>

Combinele cu senile - excelente pentru recoltatul porumbului

27-08-2016 Combine agricole

Combinele cu senile - excelente pentru recoltatul porumbului

Combinele Case IH sunt cunoscute pe plan international ca fiind extrem de performante in recoltatul porumbul boabe. Modelul 9240 este o combina pe senile ce are hederul cel mai mare pentru porumb, respectiv pe 16 randuri (12,5 m latime), iar motorul de 15.900 cmc, dezvolta 634 CP, ce propulseaza combina cu o viteza ce i-a impresionat pe fermierii care au testat-o. Mai multe>>