Cum decizi care este cea mai buna motocoasa Stihl pentru tine

cele-mai-bune-motocoase-stihlNe aflam deja aproape de jumatatea anului 2015, adica in plin sezon al muncilor agricole, indiferent de natura lor. In cele ce urmeaza ne vom adresa persoanelor care au in grija anumite suprafete de teren pe care trebuie sa le ingrijeasca prin cosire si/sau cosmetizare. Adica acele activitati pentru care cel mai de nadejde ajutor este o motocoasa Stihl.

 

 

 

De ce o motocoasa?

Fie ca esti utilizator profesionist sau pur si simplu te pasioneaza ingrijirea spatiului verde din curtea proprie, o motocositoare se va dovedi a fi un ajutor eficient si de incredere. Indiferent de dificultatea terenului, de suprafata sau tipul de vegetatie, poti fi sigur ca exista un model de motocoasa care, alaturi de accesoriile potrivite, te va ajuta sa-ti indeplinesti sarcinile rapid si eficient.


De ce Stihl?

Este o intrebare cu un raspuns simplu si evident: Stihl este producatorul Nr 1 mondial de motounelte si utilaje forestiere, de gradina etc. Calitatea germana, tehnologia de ultima generatie, zecile de ani de experienta, milioanele de clienti multumiti si sumele uriase investite anual in cercetare si dezvoltare sunt doar cateva aspecte care vorbesc in favoarea acestui producator.

Dar cum alegi modelul de motocoasa Stihl care ti se potriveste cel mai bine?

Tot ce trebuie sa faci este sa raspunzi la doua intrebari simple:

1. Ce suprafata are terenul pe care urmeaza sa-l ingrijesti?
2. Ce tip de vegetatie exista pe terenul respectiv (iarba, maracini, spini, lemnoase, etc?)

Suprafata terenului este primul lucru pe care trebuie sa-l iei in considerare. De exemplu, o gradina de 50 metri patrati care necesita o ingrijire si cosmetizare minima difera foarte mult de o livada de 500 sau 1000 metri patrati. La fel si cand vorbim despre vegetatie. Cosirea ierbii se poate face folosind capul taietor cu fir (intalnit la motocoasele mai mici), in timp ce materialele lemnoase, spinii, maracinii si alta vegetatie mai dura necesita folosirea cutitelor sau a discurilor de cosire (potrivite pentru motocoasele mai mari si mai puternice).

Gama Stihl de motocoase cuprinde nu mai putin de 24 de modele care se impart in mai multe categorii in functie de motorizare, de locul unde pot fi folosite, de putere etc. In cele ce urmeaza ne vom referi insa doar la trei modele care, folosite cu accesoriile potrivite, pot acoperi cea mai mare parte din nevoile tale: FS 38, FS 55, FS 94.


Motocoasa Stihl FS 38

motocoasa-stihl-fs-38

 

Este cea mai mica si mai usoara motocoasa din gama producatorului german, motiv pentru care este cunoscuta si sub denumirea de ”trimmer”. Stihl FS 38 este destinata exclusiv activitatilor de intretinere si cosmetizare a gazonului din gradina, curte sau de pe o suprafata de teren de dimensiuni reduse (intre 50 si circa 100-150 metri patrati).

Este o alegere potrivita pentru tine daca esti incepator, daca ai de cosit doar iarba si daca iti doresti o unealta care sa-ti permita sa tunzi gazonul in locuri greu accesibile (langa praguri, pomi, gard etc).

Stihl FS 38 are o greutate de 4.1 kg, o lungime totala de 1.47 m, un motor 2-MIX pe benzina de 0.9 CP, o capacitate a rezervorului de 0.33 litri, o capacitate cilindrica de 27,2 cmc si foloseste un cap cositor AutoCut C 5-2 drept unealta de taiere standard.


Motocoasa Stihl FS 55

motocoasa-stihl-fs-55

 

Este o unealta care face parte din gama de motocoase Stihl ideale pentru intretinerea gazonului, dar este totodata cea mai mare si mai puternica din gama sa. FS 55 isi face treaba de cosmetizare a gazonului extrem de bine si rapid, dar la nevoie poate fi folosita cu succes si pentru activitati de cosire in afara gradinii sau curtii.

Suprafata pe care o poate acoperi este situata intre 150 si maxim 500 metri2. Dar daca planuiesti sa o folosesti pentru terenuri mai mari de 300-400 m2 trebuie sa iei in considerare folosirea cutitului standard de taiere, in detrimentul capului de cosit cu fir. Cutitul permite si cosirea vegetatiei mai dura decat iarba, cum ar fi buruieni sau maracini de dimensiuni reduse.

Stihl FS 55 iti ofera mai multa libertate de miscare decat FS 38, motiv pentru care se potriveste atat utilizatorilor privati cat si utilizatorilor profesionisti, cu conditia sa nu fie folosita pentru activitati care ii depasesc capacitatile.

Greutatea ei este de 5.1 kg, are o lungime de 1.47 m, motor 2-MIX pe benzina de 1 CP, capacitatea rezervorului de 0.33 litri si capacitatea cilindrica de 27,2 cmc. Unealta standard de taiere este cutitul de cosit, care poate fi inlocuit cu capul taietor cu fir.


Motocoasa Stihl FS 94

motocoasa-stihl-fs-94

 

Trecem direct la un model potrivit pentru activitati pe suprafete mai mari care necesita un motor mai puternic, accesorii diferite, dar si o indemanare mai buna a utilizatorului. Stihl FS 94 este unealta potrivita pentru tine daca esti profesionist sau ai deja experienta in folosirea motocoaselor.

Stihl FS 94 este dotata cu un motor 4-MIX pe benzina care dezvolta 1.2 CP, are o lungime de 1.78 m, o greutate de 4.9 kg (fara dispozitivul de taiere/protectie), o capacitate a rezervorului de 0.54 litri si o capacitate cilindrica de 24.1 cmc. Unealta standard de taiere este cutitul de cosit iarba drept cu doua laturi, suficient de puternic pentru a cosi fara probleme iarba si vegetatia mai dura precum buruieni, spini, maracini sau chiar si vegetatie lemnoasa subtire.

Stihl FS 94 este usor de manevrat datorita manerului multifunctional tip ghidon care se regleaza fara ajutorul sculelor suplimentare, dar si datorita centurii de purtare care usureaza foarte mult efortul fizic depus in timpul unei utilizari indelungate. Sistemul Anti-Vibratii cu care este dotata motocoasa protejeaza sanatatea utilizatorului prin absorbtia vibratiilor provocate de motor si unealta de taiere, iar ochelarii de protectie din dotare asigura protectia ochilor in timpul utilizarii. Mai mult decat atat, sistemul ECOSPEED permite lucrul silentios si economic (cu sarcina partiala).

Tine cont de sfaturile de mai sus si cu siguranta vei gasi motocoasa potrivita pentru tine. Pentru preturi si informatii suplimentare accesati linkurile de mai sus.

 

 

Noutati

Planificati fertilizarea - rapid si precis!

01-02-2024 Agrotehnica

Planificati fertilizarea - rapid si precis!

Daca nu aveti un plan de fertilizare creat, luna Ianuarie este momentul potrivit pentru a planifica aceasta lucrare. Scopul planificarii este acela de a folosi ingrasamantul intr-un mod cat mai eficient posibil. Doza trebuie calculata in asa fel incat sa obtinem cel mai bun randament din punct de vedere economic. Mai multe>>

Tr1 - Noua categorie de permis de conducere pentru tractoare agricole sau forestiere

23-01-2024 Tractoare

Tr1 - Noua categorie de permis de conducere pentru tractoare agricole sau forestiere

Recent, a fost adoptata Ordonanta de Urgenta nr. 1 din 18 ianuarie 2024 pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, care vine sa aduca imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste conducerea tractoarelor agricole si forestiere. Mai multe>>

Mai multa precizie in protejarea recoltelor cu One Smart Spray de la BASF si Bosch

09-01-2024 Utilaje agricole

Mai multa precizie in protejarea recoltelor cu One Smart Spray de la BASF si Bosch

Buruienile de pe terenurile agricole pot duce la pierderi de recolte de 30% sau chiar mai mult. Fermierii controleaza, de obicei, buruienile prin pulverizarea intregului camp cu erbicide la o doza standard. Pentru a permite un control mai precis si mai durabil al buruienilor, BASF si Bosch au dezvoltat ONE SMART SPRAY in cadrul unui joint venture. Mai multe>>

Sigma CVM Romania anunta parteneriatul cu Amazone: Pionieri in Inovatia Agricola

08-01-2024 Masini si utilaje agricole

Sigma CVM Romania anunta parteneriatul cu Amazone: Pionieri in Inovatia Agricola

Sigma CVM Romania, filiala a Grupului de Companii Saracakis si un jucator de frunte in sectorul utilajelor agricole, anunta cu mandrie parteneriatul cu Amazone, o companie de familie cu o existenta de 140 de ani si o traditie de excelenta in producerea de echipamente agricole. Aceasta colaborare reprezinta un nou prag pentru ambele companii. Mai multe>>

Operator CNC - Ce inseamna si ce implica aceasta meserie cautata si bine platita

02-08-2023 Masini si utilaje agricole

Operator CNC - Ce inseamna si ce implica aceasta meserie cautata si bine platita

Industria agriculturii moderne se bazeaza din ce in ce mai mult pe tehnologie si inovatie pentru a obtine randamente superioare si a eficientiza procesele de productie. In acest context, meseria de Operator CNC devine din ce in ce mai relevanta si cautata in domeniul agricol. Mai multe>>

Yokohama Off-Highway Tires lanseaza cea mai mare anvelopa de tractoare de pana acum

19-07-2023 Tractoare

Yokohama Off-Highway Tires lanseaza cea mai mare anvelopa de tractoare de pana acum

Marca emblematica a Yokohama Off-Highway Tires (YOHT), Alliance, a lansat recent noi dimensiuni ale anvelopei radiale Agriflex+ 372 pentru tractoare si masini de recoltat - inclusiv o dimensiune care o face cea mai mare anvelopa produsa vreodata de Alliance. Dimensiunea VF750/75R46 este destinata celor mai mari tractoare si utilaje si reprezinta o provocare pentru concurentii cu anvelope competitive din punct de vedere economic si calitativ. Mai multe>>

APIA: Obligatia GAEC 3 - este interzisa incendierea miristilor, vegetatiei uscate si a resturile vegetale pe terenurile arabile

19-07-2023 Agrotehnica

APIA: Obligatia GAEC 3 - este interzisa incendierea miristilor, vegetatiei uscate si a resturile vegetale pe terenurile arabile

APIA informeaza fermierii ca incepand cu anul de cerere 2023 se pun in aplicare normele privind conditionalitatea in cadrul interventiilor sub forma de plati directe si a unor interventii si masuri pentru dezvoltare rurala. Fermierii si alti beneficiari care primesc sprijin prin interventiile din Planul Strategic 2023-2027 trebuie sa respecte normele privind conditionalitatea pe intreaga exploatatie agricola si pe tot parcursul anului de cerere. Mai multe>>

5 criterii dupa care sa alegi anvelopele pentru utilaje agricole

13-07-2023 Utilaje agricole

5 criterii dupa care sa alegi anvelopele pentru utilaje agricole

Exista multe aspecte de luat in considerare atunci cand vrei sa cumperi anvelope pentru utilajele agricole, mai ales daca esti fermier. In acest articol, evidentiem cele mai importante criterii si modul in care acestea ar putea influenta decizia ta de cumparare: Mai multe>>

Montaj si punere in functiune gratuite pentru motoutilajele Ruris destinate ingrijirii curtii si gradinii

07-07-2023 Service masini si utilaje agricole

Montaj si punere in functiune gratuite pentru motoutilajele Ruris destinate ingrijirii curtii si gradinii

Incepand din luna iulie, unul dintre cele mai mari branduri de motoutilaje si produse destinate ingrijirii curtii si gradinii ofera gratuit serviciul de montaj si punere in functiune, la orice utilaj achizitionat. Astfel, clientii care achizitioneaza produsele Ruris vor avea posibilitatea sa beneficieze de servicii de montaj si punere in functiune prin intermediul celor peste 300 de magazine fizice si puncte de service partenere, inrolate in programul „Ruris Premium All in One”. Mai multe>>

Gama de anvelope solide pentru stivuitoare Galaxy MFS 101 SDS a fost extinsa

08-06-2023 Masini, utilaje, instalatii

Gama de anvelope solide pentru stivuitoare Galaxy MFS 101 SDS a fost extinsa

Cu Galaxy MFS 101 SDS, Yokohama Off-Highway Tires (YOHT) a introdus recent o noua generatie de anvelope solide, de inalta rezistenta, pentru stivuitoarele care sunt utilizate in cele mai solicitante conditii industriale si de depozitare. Pentru a face ca avantajele acestei game inovatoare de anvelope sa fie disponibile pentru si mai multe tipuri si dimensiuni de stivuitoare, YOHT a extins in continuare oferta acestei game de anvelope la un total de 58 de SKU-uri. Mai multe>>

Utilaje agricole noi vs second hand: Avantaje si dezavantaje

19-04-2023 Utilaje agricole

Utilaje agricole noi vs second hand: Avantaje si dezavantaje

Agricultura este o industrie care depinde foarte mult de echipamente si utilaje eficiente si fiabile pentru a se asigura ca productia agricola este maximizata. O intrebare frecventa pe care o intalnesc fermierii si proprietarii de terenuri agricole este daca ar trebui sa cumpere utilaje agricole noi sau second hand. Mai multe>>