Plante

Desfasurarea luarii in evidenta de catre O.N.V.P.V. a vinurilor apte pentru evolutie DOC/IG/varietal

Desfasurarea luarii in evidenta de catre ONVPV a vinurilor apte pentru evolutie DOC-IG-varietalIn vederea producerii vinurilor DOC/IG/varietale care se obtin din strugurii proveniti din recolta anului 2016, recoltati din plantatiile de vita-de-vie care sunt inregistrate in Registrul Plantatiilor Viticole (R.P.V.) gestionat la nivel national de catre O.N.V.P.V., se deruleaza la nivelul autoritatii, actiunea de luare in evidenta in scopul certificarii, a loturilor de vin potential apte de a evolua pe directia de calitate DOC/IG/varietal si de a fi comercializate ca vinuri DOC/IG/varietal.

Citeşte mai departe...

Hibridul de dovlecel timpuriu Cavili F1

Hibrid de dovlecel timpuriu Cavili F1Sub brandul Nunhems, Compania Bayer produce seminte profesionale de dovlecel pentru spatii protejate din hibridul Cavili F1.

Citeşte mai departe...

Fertilizarea la iesirea din iarna a culturilor de grau si rapita

Ingrasaminte pentru culturile de grau si rapita la iesirea din iarnaIn perioada de sfarsit a lunii februarie si inceputul lunii martie sunt necesare, anterior aplicarii ingrasamintelor, analizele de laborator si starea de vegetatie. Fertilizarea culturilor de grau si rapita, la iesirea din iarna se realizeaza astfel:

Citeşte mai departe...

Institutul de Fitotehnie „Porumbeni” din Rep. Moldova se alatura Aliantei Industriei Semintelor ca Membru Onorific

aisr-purumbeniIncepand cu data de 1 ianuarie, 2017, Institutul de Fitotehnie “Porumbeni” din Republica Moldova a devenit oficial Membru Onorific al Aliantei Industriei Semintelor din Romania (AISR). Directia principala de activitate a Institutului este ameliorarea si producerea semintelor de baza, prebaza si perfectionarea tehnologiilor de cultivare a porumbului si tutunului si are colaborarii cu Centre stiintifice recunoscute pentru ameliorarea si creearea hibrizilor performanti de porumb.

Citeşte mai departe...

Hibrizi noi de porumb Dekalb

Hibrizi noi de porumb Dekalb 2017Pentru 2017, producatorul de porumb Dekalb, vine cu o oferta noua formata din trei hibrizi recomandati tuturor fermierilor din Romania:

Citeşte mai departe...

Tratamente la cerealele paioase in 2017

Tratamente de la semanat si pana la recoltare la cerealele paioase oferite de Syngenta in 2017Programul tehnologic la cereale paioase, pe anul 2017 oferit de Syngenta Romania (de la semanat si pana la recoltare):

Citeşte mai departe...

Oferta de seminte SCDA Turda pentru primavara anului 2017

Oferta de seminte de grau ovaz orz porumb soia mazare trifoi si porumb zaharat pentru primavara anului 2017Statiunea de Cercetare Dezvoltare Agricola Turda ofera seminte de grau, ovaz, orz, porumb, soia, mazare, trifoi si porumb zaharat pentru insamantarile de primavara 2017.

Citeşte mai departe...

Soiuri de mere de vara

Soiuri de mere de varaIn tara noastra marul se cultiva pretutindeni si este specia pomicola cea mai importanta pentru climatul temperat.

Citeşte mai departe...

Infiintarea culturii de ceapa stufat in sere si solarii

Infiintarea culturii de ceapa stufat - ceapa verde - in sere si solariiCeapa verde (de stufat) se cultiva pentru frunzele verzi si bulbul in faza incipienta de formare. Aceasta se obtine din bulbi mici de pana la 4 cm in diametru, rezultati la sortarea cepei si arpagicului.

Citeşte mai departe...

Noua certificare a calitatii vinurilor DOC si IG si taxa de autorizare a plantatiilor viticole destinate acestora

Noua certificare a calitatii vinurilor DOC si IG si taxa de autorizare a plantatiilor viticole destinate producerii acestoraIn 16 dec. a fost publicat Ordinul de ministru nr. 996/2016 pentru modificarea Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 1515/2013 privind aprobarea introducerii noului insemn de certificare a calitatii vinurilor cu denumire de origine controlata si indicatie geografica imbuteliate si stabilirea cuantumului taxei pentru autorizarea anuala a plantatiilor viticole destinate obtinerii de struguri pentru producerea de vinuri cu denumire de origine controlata sau cu indicatie geografica, a cuantumului taxei pentru atestarea dreptului de utilizare a denumirii de origine controlata sau a indicatiei geografice pentru comercializarea vinurilor.

Citeşte mai departe...

Oferta de primavara Biocrop

Biocrop - seminte pentru culturi de primavara: Floarea-soarelui, Porumb, Grau, Orzoaica, LucernaPentru culturi de primavara performante, Biocrop propune fermierilor seminte certificate cu genetica de import de generatie noua, testate si selectate astfel incat sa raspunda foarte bine la provocarile locale. Compania activeaza pe piata locala de agribusiness de 10 ani si comercializeaza produse caracterizate prin productivitate, stabilitate, plasticitate ecologica, toleranta genetica la boli, seceta si arsita.

Citeşte mai departe...

Plantarea vitei de vie in gospodarie

Plantarea vitei de vie in gospodariePlantarea vitei de vie are loc atat primavara cat si toamna, dar perioada optima poate fi stabilita de fiecare dintre noi. Plantarea de toamna are avantajul ca plantele se acomodeaza cu locul de viata inainte de venirea iernii, iar primavara pornesc mai usor in vegetatie.

Citeşte mai departe...

Romsilva incepe vanzarea pomilor de Craciun

Vanzare pomi de craciun Romsilva 2016Peste 61.000 de pomi de Craciun sunt oferiti in acest an spre vanzare de catre Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, cei mai multi, peste 41.000, fiind brazi si restul, molizi.

Citeşte mai departe...

Romania, intre primii 10 producatori mondiali de nuca

Producatorii romani de nuca se afla printre primii 10 producatori mondiali de nuciCel mai mare producator de nuci din lume este China, dar nucul a fost si va ramane multa vreme o specie de referinta pentru pomicultura romaneasca.

Citeşte mai departe...

Calitatea solului si productivitatea agricola

Tehnologii agricole de imbunatatire a calitatatii solului si a productivitatii agricoleZiua Mondiala a Solului este una din zilele anului in care Organizatia Natiunilor Unite face apel la lumea intreaga pentru a constientiza rolul pe care solul il are in viata cotidiana. Fermierii cunosc deja rolul crucial pe care solul il are in dezvoltarea propriei ferme. Un nou proiect, SoilCare, identifica modalitati prin care, calitatea solului poate fi imbunatatita adoptand tehnici si sisteme de cultivare cu beneficii atat profitabilitatii fermei cat si mediului inconjurator.

Citeşte mai departe...

Arbustii fructiferi in perioada de iarna

Ingrijirea si protejarea arbustilor fructiferi in perioada de iarnaIn perioada de iarna trebuie asigurata protectia arbustilor fructiferi. O atentie deosebita li se va acorda murului, capsunului si afinului cu fructe mari.

Citeşte mai departe...

Protectia de iarna a trandafirilor

Protectia de iarna a trandafirilorTrandafirii sunt plantele cele mai indragite pentru frumusete si cultivate din cele mai vechi timpuri. Protectia de iarna a trandafirilor prin musuroire este necesara pentru soiurile si speciile sensibile la ger si ingheturi.

Citeşte mai departe...

Hibrizi de floarea soarelui adaptati provocarilor actuale

Seminte profesionale de floarea soarelui - Hibrizi de floarea soarelui BiocropFloarea soarelui este o cultura de traditie pentru Romania, care ocupa un loc fruntas in cadrul UE ca producator prin prisma suprafetelor: in mod constant 1.000.000 ha in ultimii ani.

Citeşte mai departe...

Ciuciuletele

Ciuciuletele - Morchella Esculenta - zbarciog galbenCiuciuletele (Morchella Esculenta) este o specie de ciuperci comestibile, denumita in popor si zbarciog galben, potrivita pentru comercializare.

Citeşte mai departe...

MADR realizeaza un studiu de piata in sectorul vitivinicol pentru a sprijini producatorii romani

studiu de piata pentru sprijini producatorii romani vitivinicoliPentru a veni in sprijinul producatorilor romani, MADR a decis realizarea unui studiu de piata care sa cuprinda elemente legate de cererea si oferta de struguri si vin din Romania, dar si informatii despre distributie si consum, pe categorii de varsta, despre preturi ori standarde de calitate. Sectorul vitivinicol este unul dintre cele mai dezvoltate sectoare ale agriculturii, cu cea mai mare rata de absorbtie a fondurilor europene in proportie de 98% pentru perioada 2007-2014, cu investitii importante in plantatii viticole dar si in tehnologie de ultima ora.

Citeşte mai departe...

Alianta Industriei Semintelor din Romania are un nou Consiliu Director si o noua structura de organizare interna

AISR are un nou Consiliu DirectorAlianta Industriei Semintelor din Romania (AISR) a organizat in data de 22 noiembrie 2016 Adunarea Generala, ocazie cu care a fost ales un nou Consiliu Director si o noua structura de organizare interna. Consiliul Director ales va coordona activitatile AISR pe o perioada de 1 an de la momentul alegerilor.

Citeşte mai departe...

Romsilva da startul campaniei de impaduriri din toamna 2016

Campania de impaduriri din toamna 2016 - RomsilvaAproape 3.500 de hectare vor fi regenerate artificial sau natural de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, in urma campaniei de toamna de impaduriri, care a debutat vineri, 25 noiembrie, la Ocolul Silvic Ghimpati, din cadrul Directiei Silvice Giurgiu.

Citeşte mai departe...

Hibrizi de porumb specializati pentru recolte profitabile si sigure

Semintele de porumb Biocrop - Hibrizi de porumb specializati pentru recolte profitabile si sigureCultivat ca planta alimentara, industriala si furajera, porumbul realizeaza cea mai mare productie totala de pe mapamond. Prin usurinta cu care este produs, recoltat si depozitat, a devenit de-a lungul timpului un reper in agricultura mondiala, inclusiv in Romania. Astfel, in 2016 ne-am situat pe locul I in Uniunea Europeana la suprafata cultivata cu porumb si floarea soarelui, cu 25% din total, si ocupam a doua pozitie in topul celor mai mari producatori de porumb recoltat in boabe intre economiile UE, dupa Franta.

Citeşte mai departe...

Soiuri de struguri de masa rezistenti la boli

Soiuri de struguri de masa rezistenti la boli - mana si fainarePentru cultivarea vitei de vie in gospodarie, pe piata exista o gama variata de soiuri de vita de vie rezistente la mana si fainare. Soirile cele mai rezistente la boli sunt: Bianca, Esther, Fanny, Nero, Palatina, Trez si Perla de Zala.

Citeşte mai departe...

Tratamentul de iarna (repaos vegetativ) la pomii fructiferi

Tratamentul de iarna - repaos vegetativ - la pomii fructiferiTratamentul pe iarna (repaos vegetativ) pentru combaterea daunatorilor precum Paduchele de San-Jose, paduchele lanos, oua de aphidae, psylidae, acarieni, etc. la pomii fructiferi.

Citeşte mai departe...

Principalele boli ale zmeurului si combaterea lor

bolile zmeuruluiIn plantatiile comerciale de zmeur se pot instala o multime de boli, unele cu o frecventa redusa, altele mai paguboase si mai frecvente. In continuare, le prezentam pe cele mai periculoase si care pot provoca pierderi serioase de productie.

Citeşte mai departe...

Descopera agricultura durabila cu Soufflet Agro Romania

Programul SoilTEQ combina practicile agricole si agrotehnice moderne cu cele traditionale pentru o exploatare sustenabila si durabila a solurilorProgramul international SoilTEQ combina practicile agricole moderne cu cele traditionale, in vederea exploatarii sustenabile si durabile a solurilor din tara noastra. Recent, in judetul Ialomita, s-a organizat cea de a doua intalnire din cadrul programului Soilteq. Intr-un cerc restrans s-au reunit fermieri din toata tara, agricultori ce intampina probleme in exploatarea normala a solului si cauta solutii viabile si durabile pentru imbunatatirea insusirilor solului in vederea unei mai bune „functionari” a acestuia.

Citeşte mai departe...

Galbiorii comestibili

galbiori1Galbiorii (Cantharellus cibarius) se mai numesc, urechiuse sau bureti galbeni si sunt o specie de ciuperci comestibile, potrivite pentru comercializare.

Citeşte mai departe...

Combaterea bolilor de scoarta la prun, piersic, cais, cires si visin

Tratament combatere boli de scoarta la prun piersic cais cires si visinIn aceasta perioada se recomanda realizarea tratamentului pentru combaterea bolilor de scoarta (monilioza, ciuruiri, bacterioze) in vederea reducerii rezervei biologice la prun, piersic, cais, cires si visin.

Citeşte mai departe...

5000 € pentru fermierii care implementeaza metode inovatoare de utilizare a terenurilor si a solului

Premiul de Management al Terenurilor si al Solului 2016-2017Organizatia Europeana a Proprietariilor de Terenuri (ELO) a lansat Premiul de Management al Terenurilor si al Solului pentru 2016/2017 si face apel la toti fermierii, proprietari de terenuri sau grupurile de fermieri care doresc sa trimita pana la 31 decembrie un formular de participare. ELO premiaza practicile si tehnologiile de utilizare a terenurilor si a solului care combat amenintarile solului cum ar fi degradarea, eroziunea, reducerea continutului de materie organica, contaminarea difuza si compactarea, precum si reducerea biodiversitatii solului, salinizarea, inundatiile si alunecarile de teren.

Citeşte mai departe...

Cum a ajuns Romania la cea mai mare crestere a productiei de vin din lume. Analiza KeysFin: In vino veritas!

Romania - cea mai mare crestere a productiei de vin din lumeVinul bun are nevoie de timp! Iar industria romaneasca de profil pare ca urmeaza aceeasi traiectorie. Dupa mai bine de 10 ani de convulsii, reorganizari si razboaie cu piata neagra, business-ul din sectorul viticol a ajuns aproape de maturitate, arata o analiza KeysFin. Dupa doi ani de scaderi consecutive, productia de vin a Romaniei a crescut cu 37%, la 4,8 milioane de hectolitri, iar numarul firmelor producatoare a ajuns la 217 companii certificate oficial. Afacerile din sectorul productiei viticole au atins, in 2015, nivelul de 680 de milioane de lei, iar in 2016 ar putea depasi nivelul de 723 de milioane de lei, inregistrat in 2013.

Citeşte mai departe...

Oferta de pomi/arbusti fructiferi si decorativi pentru toamna 2016 - primavara 2017

Vanzare material saditor - Oferta de specii si soiuri de pomi si arbusti fructiferi si decorativi pentru sezonul de plantare toamna 2016 - primavara 2017Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura Constanta si Institutul de Cercetare - Dezvoltare pentru Pomicultura Pitesti - Maracineni vinde material saditor (specii si soiuri de pomi si arbusti fructiferi/decorativi) pentru sezonul de plantare toamna 2016 - primavara 2017.

Citeşte mai departe...

Noutati

Desfasurarea luarii in evidenta de catre O.N.V.P.V. a vinurilor apte pentru evolutie DOC/IG/varietal

18-01-2017 Vinuri

Desfasurarea luarii in evidenta de catre O.N.V.P.V. a vinurilor apte pentru evolutie DOC/IG/varietal

In vederea producerii vinurilor DOC/IG/varietale care se obtin din strugurii proveniti din recolta anului 2016, recoltati din plantatiile de vita-de-vie care sunt inregistrate in Registrul Plantatiilor Viticole (R.P.V.) gestionat la nivel national de catre O.N.V.P.V., se deruleaza la nivelul autoritatii, actiunea de luare in evidenta in scopul certificarii, a loturilor de vin potential apte de a evolua pe directia de calitate DOC/IG/varietal si de a fi comercializate ca vinuri DOC/IG/varietal. Mai multe>>

Hibridul de dovlecel timpuriu Cavili F1

18-01-2017 Dovleac

Hibridul de dovlecel timpuriu Cavili F1

Sub brandul Nunhems, Compania Bayer produce seminte profesionale de dovlecel pentru spatii protejate din hibridul Cavili F1. Mai multe>>

Fertilizarea la iesirea din iarna a culturilor de grau si rapita

18-01-2017 Ingrasaminte / fertilizanti

Fertilizarea la iesirea din iarna a culturilor de grau si rapita

In perioada de sfarsit a lunii februarie si inceputul lunii martie sunt necesare, anterior aplicarii ingrasamintelor, analizele de laborator si starea de vegetatie. Fertilizarea culturilor de grau si rapita, la iesirea din iarna se realizeaza astfel: Mai multe>>

Institutul de Fitotehnie „Porumbeni” din Rep. Moldova se alatura Aliantei Industriei Semintelor ca Membru Onorific

16-01-2017 Seminte

Institutul de Fitotehnie „Porumbeni” din Rep. Moldova se alatura Aliantei Industriei Semintelor ca Membru Onorific

Incepand cu data de 1 ianuarie, 2017, Institutul de Fitotehnie “Porumbeni” din Republica Moldova a devenit oficial Membru Onorific al Aliantei Industriei Semintelor din Romania (AISR). Directia principala de activitate a Institutului este ameliorarea si producerea semintelor de baza, prebaza si perfectionarea tehnologiilor de cultivare a porumbului si tutunului si are colaborarii cu Centre stiintifice recunoscute pentru ameliorarea si creearea hibrizilor performanti de porumb. Mai multe>>

Hibrizi noi de porumb Dekalb

14-01-2017 Porumb

Hibrizi noi de porumb Dekalb

Pentru 2017, producatorul de porumb Dekalb, vine cu o oferta noua formata din trei hibrizi recomandati tuturor fermierilor din Romania: Mai multe>>

Tratamente la cerealele paioase in 2017

13-01-2017 Cereale

Tratamente la cerealele paioase in 2017

Programul tehnologic la cereale paioase, pe anul 2017 oferit de Syngenta Romania (de la semanat si pana la recoltare): Mai multe>>

Oferta de seminte SCDA Turda pentru primavara anului 2017

13-01-2017 Seminte

Oferta de seminte SCDA Turda pentru primavara anului 2017

Statiunea de Cercetare Dezvoltare Agricola Turda ofera seminte de grau, ovaz, orz, porumb, soia, mazare, trifoi si porumb zaharat pentru insamantarile de primavara 2017. Mai multe>>

Soiuri de mere de vara

04-01-2017 Pomi fructiferi

Soiuri de mere de vara

In tara noastra marul se cultiva pretutindeni si este specia pomicola cea mai importanta pentru climatul temperat. Mai multe>>

Infiintarea culturii de ceapa stufat in sere si solarii

03-01-2017 Ceapa

Infiintarea culturii de ceapa stufat in sere si solarii

Ceapa verde (de stufat) se cultiva pentru frunzele verzi si bulbul in faza incipienta de formare. Aceasta se obtine din bulbi mici de pana la 4 cm in diametru, rezultati la sortarea cepei si arpagicului. Mai multe>>

Noua certificare a calitatii vinurilor DOC si IG si taxa de autorizare a plantatiilor viticole destinate acestora

18-12-2016 Vinuri

Noua certificare a calitatii vinurilor DOC si IG si taxa de autorizare a plantatiilor viticole destinate acestora

In 16 dec. a fost publicat Ordinul de ministru nr. 996/2016 pentru modificarea Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 1515/2013 privind aprobarea introducerii noului insemn de certificare a calitatii vinurilor cu denumire de origine controlata si indicatie geografica imbuteliate si stabilirea cuantumului taxei pentru autorizarea anuala a plantatiilor viticole destinate obtinerii de struguri pentru producerea de vinuri cu denumire de origine controlata sau cu indicatie geogr... Mai multe>>

Oferta de primavara Biocrop

10-12-2016 Seminte

Oferta de primavara Biocrop

Pentru culturi de primavara performante, Biocrop propune fermierilor seminte certificate cu genetica de import de generatie noua, testate si selectate astfel incat sa raspunda foarte bine la provocarile locale. Compania activeaza pe piata locala de agribusiness de 10 ani si comercializeaza produse caracterizate prin productivitate, stabilitate, plasticitate ecologica, toleranta genetica la boli, seceta si arsita. Mai multe>>