Combaterea buruienilor din cultura de cereale paioase - Recomandari Corteva

Combaterea buruienilor din cultura de cereale paioase - Recomandari CORTEVACompania Corteva, lider detasat pe segmentul de erbicide la cereale paioase, detine solutii inovatoare, cele mai eficace si sigure destinate combaterii buruienilor, atat monocotiledonate cat si dicotiledonate, fie cu aplicare in toamna, fie in primavara, din culturile de grau, orz, triticale sau secara.


Produsele de protectia plantelor din portofoliul Corteva sunt in asa fel dezvoltate incat sa va ofere solutii problemelor dumneavoastra.

Pentru segmentul de erbicidare in primavara, in portofoliul Corteva se regasesc cele mai eficace, sigure si inovative produse destinate combaterii, atat a buruienilor monocotiledonate cat si a celor dicotiledonate, erbicide precum: Pallas, Floramix, Pixxaro Super, Cerlit Super si Mustang.

 

 

Aveti infestare cu buruieni graminee si cu frunza lata in cultura graului?

Recomandarea Corteva – erbicidul Pallas™ 75 WG sau Floramix™

Pallas™ 75 WG si Floramix™ sunt erbicidele cu cel mai larg spectru de combatere a buruienilor graminee si cu frunza lata din culturile de grau.

Pallas™ si Floramix ™ sunt cele mai performante si utilizate erbicide cu spectru combinat pentru controlul buruienilor graminee, respectiv: iarba vantului (Apera spica-venti), ovascior (Avena fatua), obsiga (Bromus spp.), samulastra de orz (avantaj care evita situatia declasarii loturilor semincere de grau din cauza impuritatilor cu orz) si buruieni care incep sa se extinda si in Romania precum coada vulpii (Alopecurus myosuroides), lolium (Lolium spp.), vulpia (Vulpia myuros).

Pe langa combaterea excelenta a buruienilor graminee din culturile de grau, erbicidele Pallas™ 75 WG si Floramix™ combat si un spectru foarte larg de buruieni dicotiledonate, controland foarte bine buruieni problema, cum ar fi: musetelul (Matricaria spp.), turita (Galium aparine), veronica (Veronica spp.) si chiar macul (Papaver rhoeas), in cazul produsului Floramix™.

 

 

Aveti infestare cu buruieni cu frunza lata anuale si perene in culturile de grau, orz, triticale sau secara?

Doriti sa nu fiti restrictionati de stadiul culturii in momentul aplicarii erbicidului?

Recomandarea Corteva: pachetul PIXXARO™ SUPER

PIXXARO™ SUPER reprezinta inovatia cu cel mai larg spectru de buruieni dicotiledonate anuale si perene combatute din cultura de cereale paioase.

Pachetul Pixxaro™ Super contine 1L Pixxaro™ (fluroxipir 280 g/L si halauxifen-metil 12 g/L, cunoscuta sub denumirea de brand Arylex™ Active, prima molecula care apartine noii clase Arylpicolinate) si 120 g Frontal 50 SX (500 g/kg tribenuron metil), fiind destinat pentru o suprafata de 3,2-4 hectare, in functie de gradul de infestare, pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene din culturile de cereale atat de toamna cat si de primavara: grau, grau durum, orz, orzoaica, triticale si secara. Atentie – nu se utilizeaza la cultura de ovaz!

Pachetul Pixxaro™ Super este cea mai sigura solutie pentru combaterea macului (Papaver rhoeas) din cultura de cereale paioase, inclusiv a celui rezistent la erbicidele sulfonil ureice.

Pachetul Pixxaro™ Super este cea mai de incredere solutie in combaterea buruienilor perene: volbura (Convolvulus arvensis) si palamida (Cirsium arvense).

Pachetul Pixxaro™ Super, comparativ cu solutiile existente pe piata, are eficacitatea cea mai ridicata in combaterea turitei (Galium aparine), indiferent de stadiile de dezvoltare in care se afla aceasta buruiana.

Pachetul Pixxaro™ Super are o flexibilitate foarte mare in aplicare, de la faza de 3 frunze (BBCH 13) pana la faza de burduf a culturilor de cereale paioase (BBCH 45).

 

 

Doriti sa combateti buruienile din cultura de cereale paioase inca din toamna?

Recomandarea Corteva: erbicidul Bizon™

Produsul Bizon™ este un erbicid cu un spectru foarte larg de combatere si efect de lunga durata impotriva buruienilor problema din culturile de cereale paioase, cu o eficacitatea de peste 95% in combaterea buruienilor precum: iarba vantului, samulastra de rapita, speciile de musetel, mac, albastrea, viorele de ogor, rocoina, speciile de veronica, turita si multe altele.

Datorita efectului combinat al celor 3 substante active (diflufenican, penoxsulam si florasulam), Bizon™ are actiune atat la nivelul solului, cat si la nivel foliar, avand un efect foarte bun, chiar si in conditii mai putin favorabile, fiind independent de precipitatii.

Erbicidul Bizon™ se aplica numai toamna, in postemergenta, la culturile de grau si orz de toamna, triticale si secara, in doza de 1.0 litru/ha, incepand cu faza de o frunza pana la 3 frati ai culturii tratate, cu exceptia culturii de secara, unde se aplica pana la stadiul de 3-4 frunze.

Conform cercetarilor Corteva Agriscience, erbicidarea din toamna cu Bizon™ ofera un spor de productie potential de 10% comparativ cu erbicidarea de primavara. Bizon™, aplicat conform recomandarilor din eticheta, poate mentine cultura curata de buruieni pana la recoltare.

 

 

Doriti un erbicid de referinta cu utilizare atat in cultura de cereale paioase cat si pentru cultura porumbului?

Recomandarea Corteva: erbicidul Mustang™

Avantajele utilizarii erbicidului Mustang™ sunt nenumarate, dar cele mai importante pot fi sintetizate astfel:

    • aceeasi doza de aplicare la doua culturi diferite: cereale si porumb
    • combate buruienile dicotiledonate anuale si perene din momentul rasarii pana in stadii avansate de dezvoltare;
    • este absorbit de catre buruienile tinta in mai putin de 1 ora de la aplicare;
    • efectul de combatere a buruienilor poate fi sesizat in mai putin de 1 zi de la tratamentul cu erbicidul Mustang™.

 

Mustang™ este un erbicid sistemic utilizat in combaterea unui spectru larg de buruieni dicotiledonate anuale si perene (peste 100 de specii), avand o eficacitate excelenta in combaterea samulastrei de floarea soarelui si rapita, turitei (Galium aparine) si musetelului (Matricaria spp.) chiar si in stadii avansate de dezvoltare, Amaranthus spp., Ambrosia artemisiifolia, Anthemis arvensis, Atriplex spp., Brassica spp., Centaurea cyanus, Chenopodium spp., Helianthus annuus, Papaver rhoeas, Polygonum spp., Sonchus spp., Stellaria media.

La doza de 0,4 L/ha erbicidul Mustang™ combate in procent de peste 95% buruienile aflate in primele faze de vegetatie. Pentru combaterea buruienilor perene si a celor aflate in stadii avansate de dezvoltare se recomanda doza de 0.6 L/ha.

 

Combaterea buruienilor din cultura de cereale paioase - Bizon   Combaterea buruienilor din cultura de cereale paioase - Floramix

Combaterea buruienilor din cultura de cereale paioase - Mustang   Combaterea buruienilor din cultura de cereale paioase - Pallas 75 WG

Alexandra Maria Petcuci
Category Marketing Manager Erbicide – Corteva Agriscience Romania & Moldova

Noutati

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

09-04-2024 Cereale

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat lansarea pe piata din Europa a produsului Forapro®, noul fungicid pentru cereale cu spectru larg la T1, cu aplicabilitate in mai multe culturi, care ofera un control superior asupra tuturor bolilor majore de inceput de sezon. Mai multe>>

Productii mai sigure cu o fertilizare optima a cerealelor de toamna!

06-03-2024 Cereale

Productii mai sigure cu o fertilizare optima a cerealelor de toamna!

In functie de zona, perioada optima pentru prima aplicare a ingrasamintelor din primavara la culturile de cereale variaza foarte mult. In Romania prima fractie de azot dupa perioada de iernare la cerealele de toamna poate fi aplicata de la sfarsitul lunii Februarie in zonele cu precipitatii scazute, pentru a profita de umiditatea din sol acumulata in perioada de iarna si continua pana la mijlocul luni Martie. Mai multe>>

Tehnologia XR CARE – pachetul revolutionar de fungicide pentru protectia cerealelor

05-03-2024 Cereale

Tehnologia XR CARE – pachetul revolutionar de fungicide pentru protectia cerealelor

Descopera tehnologia XR CARE de la BASF! Pachetul revolutionar pentru protectia culturilor de cereale include fungicidele Flexity® Trio si Revycare®. Mai multe>>

Cristian Marginean – Fermierul castigator al trofeului Porumbul de Aur la categoria neirigat

21-02-2024 Porumb

Cristian Marginean – Fermierul castigator al trofeului Porumbul de Aur la categoria neirigat

In cadrul celei mai recente editii a Congresului „De la fermieri pentru fermieri” a avut loc decernarea trofeelor Porumbul de Aur, iar la categoria neirigat castigator a fost desemnat tanarul Cristian Marginean din judetul Mures, care a ales hibridul Pioneer® P9241 si a obtinut o productie de 13.400 kg/ha, anunta compania Corteva Agriscience. Mai multe>>

Mustang™ - erbicidul de referinta in combaterea buruienilor dicotiledonate din culturile de porumb si cereale paioase

16-02-2024 Cereale

Mustang™ - erbicidul de referinta in combaterea buruienilor dicotiledonate din culturile de porumb si cereale paioase

Analizand sezonul agricol 2023, putem sa reamintim urmatoarele: conditii meteo capricioase (in unele zone s-a inregistrat seceta, in alte zone au cazut precipitatii considerabile, temperaturi fie prea scazute, fie prea ridicate, toamna fara precipitatii in zona de sud a tarii, conditii prielnice pentru zona de vest, ...), costuri ridicate pentru infiintarea culturilor, productii scazute si cu preturi de valorificare sub asteptarile producatorilor, ... Mai multe>>

Cultura de porumb: 6 sfaturi importante pentru o cultura bogata

16-02-2024 Porumb

Cultura de porumb: 6 sfaturi importante pentru o cultura bogata

Cultivarea porumbului este o practica veche care a ramas in top 3 in agricultura moderna datorita diverselor utilizari ale acestei cereale. Pentru a obtine o recolta bogata si de calitate, este esential sa se respecte anumite principii si sa se aplice tehnici adecvate in fiecare etapa a procesului de cultivare. Astfel, astazi iti vom prezenta 6 sfaturi importante care garanteaza succesul culturii tale. Mai multe>>

Pixxaro™ Super - Inovatia cu cel mai larg spectru de combatere din cultura de cereale paioase

12-02-2024 Cereale

Pixxaro™ Super  - Inovatia cu cel mai larg spectru de combatere din cultura de cereale paioase

Buruienile sunt plante fara valoare economica atunci cand sunt intalnite in culturi si reduc productia. Buruienile consuma apa si nutrientii din sol in detrimentul plantelor cultivate. De asemenea, acestea reduc spatiul care revine plantelor cultivate, le umbresc, determina scaderea temperaturii la suprafata solului. Intr-un lan in care sunt buruieni, plantele cresc mai firave, au rezistenta mai mica la cadere, fructifica mai slab si devin sensibile la atacurile de boli si daunatori. Mai multe>>

PALLAS™ si FLORAMIX™ – nicio sansa buruienilor din cultura de grau

26-01-2024 Grau

PALLAS™ si FLORAMIX™ – nicio sansa buruienilor din cultura de grau

In 2023, Agricultura din Romania a continuat sa traverseze o perioada plina de provocari, unele cu un impact semnificativ: pretul oscilant al cerealelor, perioade secetoase in anumite zone, productie oscilanta pentru toate culturile, provocari pe care le vom intalni si in urmatorul sezon agricol. Combaterea buruienilor este principala lucrare de ingrijire din cultura cerealelor paioase. Pierderile de productie in cazul culturii de grau sunt de aproximativ 10 – 20%, dar pot ajunge in situatii ext... Mai multe>>

ADAMA lanseaza in Europa cinci fungicide noi pentru cereale, bazate pe tehnologia Asorbital®

26-01-2024 Cereale

ADAMA lanseaza in Europa cinci fungicide noi pentru cereale, bazate pe tehnologia Asorbital®

ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat lansarea a cinci fungicide noi pentru cereale pe piata din Europa pentru a combate cele mai importante boli care afecteaza randamentul productiilor in cele mai critice faze de dezvoltare ale culturii. Aceste produse ofera clientilor ADAMA un portofoliu cuprinzator de solutii inovatoare concepute pentru a oferi rezultate excelente in domeniu, fiind aplicabile in diferite etape ale tratamentului (T1, T2 sau T3) ... Mai multe>>

Tehnologia XR STAR – protectie de top pentru culturi de cereale de calitate

24-01-2024 Cereale

Tehnologia XR STAR – protectie de top pentru culturi de cereale de calitate

Descopera tehnologia de top de la BASF si scapa de problema bolilor la culturile de cereale cu ajutorul celor doua substante active: Xemium® si Revysol®. Actioneaza eficient impotriva agentilor patogeni, iar tu obtii productii mari, de calitate si profitabile. Mai multe>>

Verben™ - fungicidul NR 1 din T1! Standardul inegalabil in combaterea bolilor la culturile de cereale paioase!

12-01-2024 Cereale

Verben™ - fungicidul NR 1 din T1! Standardul inegalabil in combaterea bolilor la culturile de cereale paioase!

Principalele boli care afecteaza puternic culturile de cereale paioase isi fac aparitia chiar din primavara, cum ar fi fainarea, patarea in ochi, septorioza, iar daca factorii de mediu sunt favoribili si restul bolilor pot aparea mai devreme. Mai multe>>