Ingrasaminte / fertilizanti

Fertilizarea la iesirea din iarna a culturilor de grau si rapita

Ingrasaminte pentru culturile de grau si rapita la iesirea din iarnaIn perioada de sfarsit a lunii februarie si inceputul lunii martie sunt necesare, anterior aplicarii ingrasamintelor, analizele de laborator si starea de vegetatie. Fertilizarea culturilor de grau si rapita, la iesirea din iarna se realizeaza astfel:

Citeşte mai departe...

TERRACALCO 95, votat cel mai bun produs pentru agricultura in Ungaria in 2016

TERRACALCO 95 - Cel mai bun produs pentru agricultura - Ungaria 2016Compania Carmeuse a castigat locul 1 la competitia “Premiile produselor pentru agricultura – Ungaria 27.04.2016” cu produsul TERRACALCO 95, un ajutor de nadejde pentru agricultorii din tara care doresc sa scada aciditatea solului si implicit sa se bucure de recolte mai bogate. Cu o experienta de peste 30 de ani in domeniu, compania Carmeuse a dezvoltat, prin laboratoarele sale un produs inedit, care a reusit sa se ridice in fata amendamentelor clasice.

Citeşte mai departe...

Fermentarea la rece a gunoiul de grajd

Ingrasamant organic - Fermentarea la rece a gunoiul de grajdPrin metoda de fermentare la rece se obtine ingrasamant organic cu o buna compozitie si cu pierderi mai mici de materie organica.

Citeşte mai departe...

Potasiul … Coacerea si calitatea fructelor

Ingrasaminte - fertilizanti cu potasiu foliar si prin fertigarePotasiul este un element vital pentru desfasurarea multor procese din planta. Rolul lui este unul indirect, el nefiind parte componenta a nici unui organ al plantei, dar fiind necesar pentru activarea a cel putin 80 de enzime din planta. Potasiul este important pentru ca ajuta planta sa depaseasca temperaturile scazute sau prea ridicate, seceta si atacul daunatorilor. Potasiul creste gradul de utilizare al apei de catre plante prin reglarea deschiderii si inchiderii stomatelor, porii prin care frunzele fac schimb de dioxide de carbon, vapori de apa si oxigen cu atmosfera. O functionarea buna a stomatelor este necesara pentru desfasurarea in conditii bune a fotosintezei, transportului apei si substantelor nutritive.

Citeşte mai departe...

Productii mai mari? Intr-un timp scurt? Da, se poate!

Sfaturi pentru amendarea si inbunatatirea solului -  scaderea aciditatii soluluiRomania este una dintre putinele tari din Europa cu soluri extrem de fertile, insa, din lipsa de timp si resurse de cele mai multe ori agricultorii ajung sa utilizeze programe si tehnologii deficitare care pericliteaza sanatatea acestuia si duc la scaderea productiei, mai ales in cazurile in care astfel de lucrari sunt realizate in necunostinta de cauza. Ca sa te bucuri de productii mai mari intr-un timp foarte scurt va recomandam cateva sfaturi pentru a obtine fertilitatea optima a solului.

Citeşte mai departe...

Poluarea cu ingrasaminte

Poluare cu ingrasaminte si fertilizantiPoluarea cu ingrasaminte este provocata de proasta gestionare a solului, care este caracterizata in Romania de mai multe multe nereguli. O prima neregula este lipsa unei fertilizari rationale, bazata pe principii stiintifice, care trebuie efectuata in regim controlat.

Citeşte mai departe...

Fertilizarea foliara - Secrete ale nutritiei plantelor pentru o productie ridicata

Fertilizare foliara - Ingrasaminte foliare pentru legumeCand si cum folosim ingrasamintele foliare? Ingrasamintele foliare oricat ar fi de bune nu pot sa inlocuiasca fertilizarea de baza cu ingrasaminte organice sau chimice. Principala cale de absortie a nutrientilor in planta ramane radacina. Totusi, fertilizarea foliara ne poate ajuta, cu costuri mici, sa obtinem rezultate deosebite in sporirea cantitativa si calitativa a productiei. Atunci cand alegem un ingrasamant foliar trebuie sa tinem cont de compozitia, eficienta lui si perioada de aplicare.

Citeşte mai departe...

Ingrasaminte foliare pentru tratamente la vita de vie

Ingrasaminte foliare - tratamente vita-de-vieCine nu si-ar dori propria vita de vie, care sa rodeasca toamna struguri frumosi, mari, dulci si gustosi? Ar fi un vis dus la realitate sa ne trezim dimineata si sa ne pregatim un suc din struguri proaspat culesi, chiar din propria curte sau sa ii mancam alaturi de o branza fina. Insa, intretinerea unei vite de vie presupune mult efort, grija si indemanare.

Citeşte mai departe...

Planul de fertilizare: pasi necesari, model plan de fertilizare

Realizarea planului de fertilizare -  model plan de fertilizare subventii APIAO cerinta obligatorie pentru fermieri care solicita plati directe presupune obligatia acestora sa nu depaseasca cantitatea de 170 kg azot/ha provenit din aplicarea ingrasamintelor pe terenul agricol in decursul unui an. In acest scop trebuie sa urmeze un plan de fertilizare simplificat, intocmit pe baza standardelor privind cantitatile maxime de azot care pot fi aplicate pe terenul agricol si sa asigure o distribuire uniforma a ingrasamintelor pe terenul agricol.

Citeşte mai departe...

Microfertilizare localizata starter si efect indelungat

Microfertilizare localizata - ingrasaminte microgranulate starterTehnologiile de fertilizare au evoluat constant in ultimul deceniu atat pe plan international, cat si in tara noastra. Una din cele mai noi tendinte este utilizarea de fertilizanti microgranulati starter cu un continut ridicat de fosfor.

Citeşte mai departe...

Un start corect cu ZinSTART

ZinSTART - Ingrasamant foliar pe baza de Zinc Sulf si lignosulfatiPentru a obtine productii mari si calitative, pe langa aplicarea macro elementelor cu rol primordial in viata plantelor, trebuie sa administram plantelor de cultura si un complex de micro elemente necesare bunei dezvoltari a plantelor.

Citeşte mai departe...

Fertilizarea cu Sulf la rapita si cereale paioase

Ingrasaminte cu sulf la rapita si grauSulful face parte din categoria macroelementelor de ordin secundar. In ultimii ani datorita scaderii emisiilor de sulf in atmosfera (datorate inaspririi reglementarilor referitoare la mediu) si a scaderii cantitatilor de sulf elemental aplicat ca ingrasamant, simptomele de carenta ale acestui element a inceput sa fie observate in special la cereale si la rapita. Sulful este un element esential in nutritia plantelor, lipsa lui provoaca plantelor pagube mari, comparabile cu cele produse de carenta de azot.

Citeşte mai departe...

Ingrasaminte organice si ingrasaminte pe baza de deseuri: Un nou regulament CE pentru a stimula utilizarea acestora

Regulament CE ingrasaminte organice si pe baza de deseuriComisia prezinta primul rezultat concret al pachetului privind economia circulara, cu noi norme privind ingrasamintele organice si cele pe baza de deseuri in UE. Ieri, CE a propus un regulament care va imbunatati semnificativ accesul pe piata unica a UE al ingrasamintelor organice si al celor pe baza de deseuri, creand pentru acestea aceleasi conditii de concurenta ca si pentru ingrasamintele neecologice traditionale. Acest lucru va crea noi oportunitati de piata pentru intreprinderile inovatoare, reducand in acelasi timp deseurile, consumul de energie si daunele aduse mediului.

Citeşte mai departe...

Fertilizarea completa a culturilor agricole prin gama de produse oferite de Soufflet Agro Romania

Ingrasaminte foliare pentru fertilizarea culturilor agricole de la Soufflet Agro RomaniaSOUFFLET AGRO ROMANIA ofera gama completa de ingrasaminte foliare, pentru principalele culturi agricole. Solutiile eficiente si inovative dezvoltate pentru nutritia plantelor includ produsele din gama FERTEQ, in timp ce produsele din gama GUARDTEQ au rol preventiv si de protectie al culturilor impotriva factorilor de stres, iar gama ADTEQ maximizeaza eficienta produselor de protectie a plantelor.

Citeşte mai departe...

Refacerea rezervei de humus in sol

humus1In functie de conditiile de clima, textura solului si sistemul de cultura, este necesar sa fie mentinut un echilibru constant de humus in sol.

Citeşte mai departe...

Program de informare despre aplicarea corecta a fertilizantilor

Aplicarea corecta a ingrasamintelor in fermaPentru a oferi fermierilor din Romania un exemplu de bune practici in agricultura, USAMV Cluj Napoca a dezvoltat un program de informare reunit sub conceptul 4 C, 4 reguli de aplicare Corecta a ingrasamintelor in ferma. Obiectivele generale ale programului fac referire la cresterea veniturilor in ferma, la diminuarea pierderilor de ingrasaminte si conservarea calitatii mediului inconjurator si la imbunatatirea calitatii vietii in mediul rural.

Citeşte mai departe...

FertiBOOST - Solutia inovativa de crestere a productiei

Fertilizant FertiBOOST ingrasamant micro-granulat cu efect StarterCampania 2016 se anunta a fi dificila din cauza mai multor factori: stocuri mari de produse agricole la nivel mondial, scaderea cerererii de import din partea Chinei, scaderea pretului barilului de petrol, facilitati la export a produselor din Argentina si Ucraina. Toate acestea vor avea un impact important asupra pretului de achizitie al recoltelor din anul 2016.

Citeşte mai departe...

Cum fertilizam direct cu resturile alimentare ?

Ingrasamant natural coji de banane zat de cafea coji de ouNu toata lumea are spatiul si timpul necesar pentru a composta deseurile din bucatarie si pentru ale transforma in ingrasamant organic.

Citeşte mai departe...

Ingrasamintele foliare marca Soufflet

Ingrasaminte foliare marca Soufflet AgroIngrasamintele foliare reprezinta acele produse nutritive, special create pentru plante, in vederea suplinirii nevoilor nutritive ale acestora. cu rol esential in metabolismul si dezvoltarea plantelor. Luand in calcul importanta acestor produse in viata plantelor, SOUFFLET a dezvoltat un intreg portofoliu de ingrasaminte foliare, pentru principlele culturi agricole. Portofoliul este grupat in trei game de produse FERTEQ, GUARDTEQ si ADTEQ.

Citeşte mai departe...

Fertilizarea muscatelor

Fertilizarea muscatelorObtinerea unor plante superioare calitativ este vitala pentru toti producatorii de flori, deoarece in acest mod vor putea sa-si vanda produsele la un pret mai bun. Fertilizarea muscatelor este unul dintre factorii importanti care contribuie la obtinerea unor flori frumoase, pe langa protectia fitosanitara impotriva bolilor si daunatorilor. De fapt, printr-o fertilizare echilibrata se obtin plante mai sanatoase si mai puternice in lupta cu bolile si daunatorii.

Citeşte mai departe...

Combinatul Azomures finalizeaza cel mai amplu proces de modernizare din ultimii ani

Modernizare Combinat de ingrasaminte AzomuresIn data de 19 noiembrie 2015 Azomures, cel mai important producator de ingrasaminte din Romania, va celebra, printr-un eveniment sustinut in Tirgu Mures, finalizarea celui mai amplu proces de modernizare din istoria recenta a combinatului. Investitiile au atins valoarea de 240 de milioane de euro si au ca efect reducerea emisiilor in mediul inconjurator, cresterea capacitatii de productie, dar si imbunatatirea calitatii produsului finit.

Citeşte mai departe...

Cresterea rezervei de azot in sol prin inierbare

imagesIn agricultura fertilizarea nu inseamna doar furnizare de nutrienti ci are un inteles mult mai larg deoarece se refera, in primul rand, la imbunatatirea calitatii si vietii solului.

Citeşte mai departe...

Plantele cultivate pentru ingrasamant verde

126702942174.209.4.116Plantele cultivate pentru ingrasamant verde au efecte multiple asupra solului.

Citeşte mai departe...

Seceta invinsa in Valcea cu Albit, ingrasamantul multifunctional care da rezultate excelente

Albit - ingrasamante bio pentru grau si porumbLa tara toata lumea zice “Da-ne noua, Doamne, painea noastra cea de toate zilele”. Din pacate, seceta tot de sus vine sau, mai bine zis, nu vine. Anul trecut, prin octombrie, doi amici din Babeni, Valcea, au fost in vizita in capitala, ca sa vada ce mai e nou la Indagra. Acolo s-au oprit in fata standului unei firme cu un nume mai ciudat: "Albit". Ce au gasit acolo? Un bidon din plastic cu un lichid inchis la culoare, pe care scria in rusa ca ar contine un ingrasamant bio care face o treaba extraordinara impreuna cu orice alt tratament, nu neaparat bio. Fiind oameni cu initiativa s-au hotarat sa incerce si ei acest produs nou la noi.

Citeşte mai departe...

Stimularea coacerii prin fertilizare

Stimularea coacerii prin fertilizareDe cele mai multe ori fermierii cauta o solutie „magica” care sa le asigure o coacere timpurie a fructelor si legumelor. Trebuie tinut cont ca, pentru a obtine fructe si legume timpurii, de calitate superioara, trebuie respectat un plan de nutritie corespunzator. Prin calitatea superioara ne referim atat la colorarea uniforma a fructelor, marimea lor uniforma dar si la gust. Coacerea timpurie se obtine prin aplicarea mai multor produse pe durata perioadei de vegetatie, astfel:

Citeşte mai departe...

Fertilizarea ecologica a livezilor de mar

Ingrasaminte ecologice pentru livezi de marFertilizarea livezilor de mar chiar si a celor cultivate in conditii ecologice reprezinta una dintre operatiunile tehnologice ce au un impact ridicat in cantitatea recoltelor dar in special in calitatea acestora. Programul de fertilizare ecologica a livezilor de mar prezentat mai jos poate prezenta interes atat cultivatorilor ECO profesionisti dar si micilor proprietari care au cativa pomi pentru consum propriu si doresc sa intervina cat mai putin posibil pe cale chimica..

Citeşte mai departe...

Reducerea continutului de nitrati din legume

Tomato-Nitrate-Test-results-Good-BadDatorita rolului pe care il are azotul in nutritia plantelor, legumicultorii sunt tentati sa fertilizeze culturile cu cantitati mari de azot pentru a obtine productii suplimentare.

Citeşte mai departe...

Fertilizarea culturilor de toamna in primavara

Fertilizare grau rapita de toamnaFertilizarea culturilor de toamna in primavara, reprezinta prima lucrare pe care fermierii romani o executa in noul an. Daca ne referim strict la grau si rapita, aceasta se rezuma la aplicarea ingrasamintelor azotoase, sub formulari si doze diferite.

Citeşte mai departe...

Ingrasamintele utilizate in agricultura vor depasi 200 de milioane de tone in 2018

Ingrasamintele utilizate in agriculturaUtilizarea ingrasamintelor la nivel global va ajunge la peste 200,5 milioane de tone in 2018, cu 25 la suta mai mult decat in 2008. Consumul mondial de ingrasaminte va creste cu 1,8 la suta pe an pana in 2018, potrivit noului raport FAO "Ingrasamintele: Tendintele mondiale si previziuni pentru 2018". Solutiile propuse includ atat metode moderne, de precizie, in aplicarea ingrasamintelor, cat si tehnici de agricultura durabila pentru restabilirea sanatatii si fertilitatii solurilor.

Citeşte mai departe...

Teprosyn este un fertilizant special care se aplica pe seminte

teprosyn13Teprosyn este un fertilizant special care se aplica pe seminte. Are o compozitie chimica echilibrata, care asigura de la bun inceput tinerelor plantule elementele nutritive esentiale, pentru o pornire rapida si viguroasa in vegetatie a culturii.

Citeşte mai departe...

Ingrasamintele cu azot direct disponibil

Ingrasaminte cu azot direct disponibil DANIngrasamintele cu azot direct disponibil (Directly Available Nitrogen - DAN) ofera fermierilor si agronomilor un mijloc precis si sigur de crestere a productiei de alimente si energie intr-un mod acceptabil pentru mediu. Ingrasamintele DAN, bazate pe azotat si amoniu, combina beneficiile celor mai simple doua forme de azot reactiv care sunt direct disponibile plantelor.

Citeşte mai departe...

Compostul biodinamic de la One Gun Ranch, un foarte bun ingrasamant natural

img 99221La One Gun Ranch, foarte aproape de Los Angeles, SUA, se cultiva legume mari, frumoase si sanatoase in conformitate cu principiile biodinamice.

Citeşte mai departe...

Noutati

Fertilizarea la iesirea din iarna a culturilor de grau si rapita

18-01-2017 Ingrasaminte / fertilizanti

Fertilizarea la iesirea din iarna a culturilor de grau si rapita

In perioada de sfarsit a lunii februarie si inceputul lunii martie sunt necesare, anterior aplicarii ingrasamintelor, analizele de laborator si starea de vegetatie. Fertilizarea culturilor de grau si rapita, la iesirea din iarna se realizeaza astfel: Mai multe>>

TERRACALCO 95, votat cel mai bun produs pentru agricultura in Ungaria in 2016

02-08-2016 Ingrasaminte / fertilizanti

TERRACALCO 95, votat cel mai bun produs pentru agricultura in Ungaria in 2016

Compania Carmeuse a castigat locul 1 la competitia “Premiile produselor pentru agricultura – Ungaria 27.04.2016” cu produsul TERRACALCO 95, un ajutor de nadejde pentru agricultorii din tara care doresc sa scada aciditatea solului si implicit sa se bucure de recolte mai bogate. Cu o experienta de peste 30 de ani in domeniu, compania Carmeuse a dezvoltat, prin laboratoarele sale un produs inedit, care a reusit sa se ridice in fata amendamentelor clasice. Mai multe>>

Fermentarea la rece a gunoiul de grajd

31-07-2016 Ingrasaminte / fertilizanti

Fermentarea la rece a gunoiul de grajd

Prin metoda de fermentare la rece se obtine ingrasamant organic cu o buna compozitie si cu pierderi mai mici de materie organica. Mai multe>>

Potasiul … Coacerea si calitatea fructelor

18-07-2016 Ingrasaminte / fertilizanti

Potasiul … Coacerea si calitatea fructelor

Potasiul este un element vital pentru desfasurarea multor procese din planta. Rolul lui este unul indirect, el nefiind parte componenta a nici unui organ al plantei, dar fiind necesar pentru activarea a cel putin 80 de enzime din planta. Potasiul este important pentru ca ajuta planta sa depaseasca temperaturile scazute sau prea ridicate, seceta si atacul daunatorilor. Potasiul creste gradul de utilizare al apei de catre plante prin reglarea deschiderii si inchiderii stomatelor, porii prin c... Mai multe>>

Productii mai mari? Intr-un timp scurt? Da, se poate!

15-07-2016 Ingrasaminte / fertilizanti

Productii mai mari? Intr-un timp scurt? Da, se poate!

Romania este una dintre putinele tari din Europa cu soluri extrem de fertile, insa, din lipsa de timp si resurse de cele mai multe ori agricultorii ajung sa utilizeze programe si tehnologii deficitare care pericliteaza sanatatea acestuia si duc la scaderea productiei, mai ales in cazurile in care astfel de lucrari sunt realizate in necunostinta de cauza. Ca sa te bucuri de productii mai mari intr-un timp foarte scurt va recomandam cateva sfaturi pentru a obtine fertilitatea optima a solului. Mai multe>>

Poluarea cu ingrasaminte

23-05-2016 Ingrasaminte / fertilizanti

Poluarea cu ingrasaminte

Poluarea cu ingrasaminte este provocata de proasta gestionare a solului, care este caracterizata in Romania de mai multe multe nereguli. O prima neregula este lipsa unei fertilizari rationale, bazata pe principii stiintifice, care trebuie efectuata in regim controlat. Mai multe>>

Fertilizarea foliara - Secrete ale nutritiei plantelor pentru o productie ridicata

20-05-2016 Ingrasaminte / fertilizanti

Fertilizarea foliara - Secrete ale nutritiei plantelor pentru o productie ridicata

Cand si cum folosim ingrasamintele foliare? Ingrasamintele foliare oricat ar fi de bune nu pot sa inlocuiasca fertilizarea de baza cu ingrasaminte organice sau chimice. Principala cale de absortie a nutrientilor in planta ramane radacina. Totusi, fertilizarea foliara ne poate ajuta, cu costuri mici, sa obtinem rezultate deosebite in sporirea cantitativa si calitativa a productiei. Atunci cand alegem un ingrasamant foliar trebuie sa tinem cont de compozitia, eficienta lui si perioada de aplicare. Mai multe>>

Ingrasaminte foliare pentru tratamente la vita de vie

20-04-2016 Ingrasaminte / fertilizanti

Ingrasaminte foliare pentru tratamente la vita de vie

Cine nu si-ar dori propria vita de vie, care sa rodeasca toamna struguri frumosi, mari, dulci si gustosi? Ar fi un vis dus la realitate sa ne trezim dimineata si sa ne pregatim un suc din struguri proaspat culesi, chiar din propria curte sau sa ii mancam alaturi de o branza fina. Insa, intretinerea unei vite de vie presupune mult efort, grija si indemanare. Mai multe>>

Planul de fertilizare: pasi necesari, model plan de fertilizare

15-04-2016 Ingrasaminte / fertilizanti

Planul de fertilizare: pasi necesari, model plan de fertilizare

O cerinta obligatorie pentru fermieri care solicita plati directe presupune obligatia acestora sa nu depaseasca cantitatea de 170 kg azot/ha provenit din aplicarea ingrasamintelor pe terenul agricol in decursul unui an. In acest scop trebuie sa urmeze un plan de fertilizare simplificat, intocmit pe baza standardelor privind cantitatile maxime de azot care pot fi aplicate pe terenul agricol si sa asigure o distribuire uniforma a ingrasamintelor pe terenul agricol. Mai multe>>

Microfertilizare localizata starter si efect indelungat

14-04-2016 Ingrasaminte / fertilizanti

Microfertilizare localizata starter si efect indelungat

Tehnologiile de fertilizare au evoluat constant in ultimul deceniu atat pe plan international, cat si in tara noastra. Una din cele mai noi tendinte este utilizarea de fertilizanti microgranulati starter cu un continut ridicat de fosfor. Mai multe>>

Un start corect cu ZinSTART

03-04-2016 Ingrasaminte / fertilizanti

Un start corect cu ZinSTART

Pentru a obtine productii mari si calitative, pe langa aplicarea macro elementelor cu rol primordial in viata plantelor, trebuie sa administram plantelor de cultura si un complex de micro elemente necesare bunei dezvoltari a plantelor. Mai multe>>