Legume

Hibridul de dovlecel timpuriu Cavili F1

Hibrid de dovlecel timpuriu Cavili F1Sub brandul Nunhems, Compania Bayer produce seminte profesionale de dovlecel pentru spatii protejate din hibridul Cavili F1.

Citeşte mai departe...

Infiintarea culturii de ceapa stufat in sere si solarii

Infiintarea culturii de ceapa stufat - ceapa verde - in sere si solariiCeapa verde (de stufat) se cultiva pentru frunzele verzi si bulbul in faza incipienta de formare. Aceasta se obtine din bulbi mici de pana la 4 cm in diametru, rezultati la sortarea cepei si arpagicului.

Citeşte mai departe...

Maniocul, a sasea cultura alimentara a lumii

maniocManiocul, originar din America tropicala, este cea mai cultivata radacinoasa pentru alimentatia omului in zonele tropicale.

Citeşte mai departe...

Esalonarea productiei si stabilirea sortimentului la tomate

Esalonarea productiei si stabilirea soiului de tomate in functie de tipul de culturaTehnologia, intensitatea de cultura si soiul de tomate pentru fiecare ferma in parte sunt dependente de modalitatile de comercializare, de tipul de cultura (solar, camp, sera) dar si de dotarea tehnica. Mentru stabilirea sortimentului si tehnologiei aplicate este necesar se se clarifice inainte, cu distribuitorul, despre tipul de fruct dorit, perioada de livrare si cerintele de cultura.

Citeşte mai departe...

Tomatele, legumele cele mai valoroase economic din lume

Tomatele - productia mondiala de rosii si valoarea lor economicaTomatele (Licopersicon esculentum) ocupa loc de intaietate sub raportul raspandirii in cultura si ca pondere in structura consumului de legume pe plan mondial. Valoarea productiei in dolari este de peste 58 miliarde dolari, la o productie mondiala de 161,8 milioate de tone. Primul producator de rosii din lume este China cu o valore a productie de 17,9 miliarde dolari..

Citeşte mai departe...

Tratament de combatere la varzoase: buha verzei - generatia aII-a

Combatere daunator varzoase - Buha verzeiTratamentul la varzoase in vederea combaterii daunatorului buha verzei, generatia a II-a, se efectueaza folosind unul din amestecurile:

Citeşte mai departe...

Cultura acoperitoare de ridichi de toamna

Combaterea buruienilor cu ajutorul culturii acoperitoare de ridichi de toamnaRidichile au castigat recent o recunoastere pentru potentialul lor de acoperire a terenului si de combatere a buruienilor. Este foarte potrivita pentru acoperirea solului, retinerea de nutrienti, suprimarea buruienilor, reducerea compactarii solului si are efecte benefice asupra proprietatii solului si a culturilor ulterioare. 

Citeşte mai departe...

Ordinea de aplicare a ingrasamintelor organice la legume

aplicare ingrasaminte organice la legumeLa ierarhizarea culturilor de legume trebuie sa tinem seama de modul cum acestea valorifica efectul multianual al ingrasamintelor organice in actiune imediata si ulterioara.

Citeşte mai departe...

Plivitul inteligent la legume

Utilaj de plivit inteligent la legumeCombaterea buruienilor prin metode mecanice si non-chimice sunt din ce in ce mai cerute la cultivarea legumelor de camp in sistem conventional, in parte si datorita restrictiilor de reglementare cu privire la folosirea erbicidelor.

Citeşte mai departe...

Atentie la bolile tomatelor, ardeilor si vinetelor

Boli si daunatori la culturile de ardei, tomate si vineteConditiile climatice din ultima perioada au favorizat aparitia si evolutia unor boli la culturile de tomate, ardei si vinete: Mana, Patarea alba, Patarea cafenie, Patarea bruna a frunzelor, Alternarioza, Fainarea si Putregaiul negru a fructelorPentru combaterea acestor agenti de daunare recomandam folosirea urmatoarelor produse de protectia plantelor:

Citeşte mai departe...

Materialele plastice utilizate in legumicultura

Materialele plastice utilizate in legumicultura - Folie Polietilena PE pentru solarii mulcire sau germinatie - Policlorura de vinil PVC - RelonMateriale plastice se utilizeaza pe scara larga, in special, la culturile legumicole protejate si fortate. Acestea sunt folosite in functie de scop, sub diferite forme si dimensiuni.

Citeşte mai departe...

Cultura de vara a morcovului

Tehnologia de cultivare de vara morcoviCultura de vara a morcovului se practica cu scopul producerii necesarului pentru consumul de toamna sau pentru pastrare, precum si pentru obtinerea plantelor mame semincere.

Citeşte mai departe...

Recomandari de sezon: Combaterea manei la tomate cu Captadin 80 PU sau Dithane M45

Sfaturi de vara - Cum se combate mana la tomateGospodarii adevarati stiu ca vara, cel mai mare pericol, la tomate, vine de la mana. Magazinul online Erbicid.ro pune la dispozitia clientilor sai, dintr-o gama variata, doua produse pentru a combate mana la tomate, respectiv: Captadin 80 PU si Dithane M45. O recolta sanatoasa este o recolta profitabila, iar cei care investesc intr-un mod inteligent vor avea de castigat mai tarziu.

Citeşte mai departe...

De la fasole pana la mazare - Leguminoasele, cele mai versatile super alimente!

Mazare fasole naut - leguminoasele - cultivare sanatate retete de gatitDe la fasole pana la mazare, o noua carte ofera retetele bucatarilor de top din lume pasionati de unele dintre cele mai versatile super alimente: Leguminoasele. In plus cartea ofera o imagine de ansamblu asupra beneficiilor pentru sanatate si mediu, explicand pas cu pas la ce sa fiti atenti atunci cand le cumparati, cum sa le cultivati acasa si cum sa le gatiti.

Citeşte mai departe...

Cultura castravetilor pentru productia de toamna

Cultivare castraveti de toamnaCultura de castraveti de toamna este o cultura tipica de succesiune, ce se amplaseaza pe terenuri ce se elibereaza pana in prima decada a lunii iunie, prin recoltarea legumelor verdeturi, a mazarei de gradina, a verzei extratimpurii si a cartofilor timpurii.

Citeşte mai departe...

Aparitia unor daunatori la Varza (Brassica oleracea)

daunatori la VarzaConditiile climatice din ultima perioada au favorizat aparitia si evolutia unor daunatori precum: Paduchele cenusiu al verzei (Brevicoryne brassicae L.), Fluturele alb (Pieris brassicae L.), Buha verzei (Mamestra brassicae L.) si Molia verzei (Plutella maculipennis Curt.).

Citeşte mai departe...

Semanatul ridichilor de iarna

Semanat ridichi de iarnaRidichile de iarna se caracterizeaza prin posibilitatea de a se pastra foarte usor peste iarna, creand astfel conditii in sensul prelungirii perioadei de consum. Bogate in potasiu, fier, iod, magneziu, vitaminele B si C, ridichile de iarna au un rol important in mentinerea sanatatii organismului.

Citeşte mai departe...

Tratamentul de combatere pentru buha verzei la varzoase

Tratament combatere buha verzei la varzoaseOdata cu aparitia larvelor este perioada optima pentru efectuarea tratamentului de combatere pentru buha verzei la varzoase. Se combat deasemenea paduchii de frunze si puricii.

Citeşte mai departe...

Sfaturi practice pentru gospodari. Cu ce se combate mana la tomate?

Tratament la rosii combatere mana la tomateInceputul verii coincide cu mana la tomate, o problema serioasa care se combate cu Captadin 80 pu si Dithane m45. Romanii sunt recunoscuti ca fiind cu adevarat oameni gospodari, iar in aceasta perioada agricultura are un cuvant important de spus, in special cea ecologica. Astfel, o recolta sanatoasa este una care va oferi atat beneficii materiale, cat si recunostinta celor din jur. Fie ca este vorba de culturi pentru consumul propriu, de mici dimensiuni, sau de solare intregi, folosirea unor produse corespunzatoare propuse de magazinul online Erbicid.ro va duce la rezultate stisfacatoare in orice situatie.

Citeşte mai departe...

Mana cepei (Perenospora destructor)

Tratament combatere Mana cepei - Perenospora destructorVremea racoroasa si umeda favorizeaza aparitia si raspandirea uneia dintre cele mai pagubitoare boli ale cepei - Mana cepei (Perenospora destructor). Atacul afecteaza atat cultura de ceapa pentru bulbi, cat si culturile de seminceri si de producere de arpagic. Pentru prevenire si combatere se recomanda executarea tratamentului cu urmatoarele produse de protectia plantelor:

Citeşte mai departe...

Combaterea bolilor foliare la castraveti si pepeni

Tratament combatere boli foliare la castraveti si pepeniTratamentul de combatere a bolilor foliare la castraveti si pepeni se executa la depistarea acestora. Se va termina in 5-6 zile si se va repeta la 8-10 zile.

Citeşte mai departe...

Semanatul Andivelor (Cicoarea de Bruxelles)

Cultivare andive semanat cicoare de BruxellesCultura de andive (Cichorium intybus var. foliosum) se realizeaza prin insamnatare in lunile mai-iunie. Terenul se alege si se pregateste dupa normele cunoscute de la cultura de legume radacinoase. Insamnatarea se executa pe straturi straturi ridicate, in doua randuri distantate la 30-40 cm. Se foloseste norma de 2-3 kg seminte pentru desimea de 200 – 250 mii plante la hectar.

Citeşte mai departe...

Plantatul patlagelelor vinete

Plantat patlagele vinetePlantarea in camp a patlagelelor vinete se face in perioada 5-20 mai. Prin plantare in aceasta perioada se programeaza inceputul fructificarii la 15-20 iulie si extinderea vegetatiei pana in luna octombrie. Soiurile de patlagele vinete cultivate in Romania sunt: Alexandra, Belona, Corvus, Eleonora, Vivian, Zaraza, etc.

Citeşte mai departe...

Cultura dovlecelului

Cultivare semanat dovlecelCultura dovlecelului se realizeaza prin insamnatarea esalonata la interval de 10 zile incepand cu 1 mai sau in cultura succesiva din 1 iunie, pana in 10 iulie. Soiurile recomandate de dovlecel sunt: Crisan, Dark Shadow, Delrany, Hapy, Perfect, Radu, Salman, Soft Tase, Steluta, Summer Ace, etc.

Citeşte mai departe...

Plantatul si semanatul direct al tomatelor de vara-toamna

Plantat si semanat direct la tomate de vara-toamnaPlantarea in camp a tomatelor are loc, esalonat, in 2-3 epoci, in perioada 1 mai – 10 iunie, iar semanatul direct in camp pana in 20 mai. Soiurile de tomate cultivate in Romania pentru stare proaspata si industrializare, avand port pitic, semi-inalt si inalt, cultivate nepalisate sunt:

Citeşte mai departe...

Semanatul castravetilor de vara

Semanat castraveti de vara - Cultivarea castravetilorCultura castravetilor de vara se insamnteaza cand in sol la adancimea de semanat se realizeaza 14 grade C, cu tendinta de crestere in zile urmatoare. Calendaristic, semanatul castravetilor incepe la sfarsitul lui aprilie si se termina pana la 5 mai.

Citeşte mai departe...

Solutii de fertilizare rosii pentru o productie garantata

Fertilizare rosii - Ingrasaminte tomatePentru ca tomatele sa fie de cea mai buna calitate, carnoase si parfumate e nevoie de un program de fertilizare bine pus la punct si urmat cu strictete. Cel mai important aspect, cand vine vorba de fertilizare rosii este o plantare corecta. Astfel, este indeplinit primul pas spre o cultura reusita de tomate, care sa creasca sanatoase si frumoase. Urmatorii pasi importanti in fertilizare rosii sunt la mijlocul productiei si, mai apoi, chiar la final.

Citeşte mai departe...

Cultura de fasole: Semanatul

Semanat fasoleCultura de fasole se insamnteaza cand in sol la adancimea de semanat se realizeaza 8-10°C. Calendaristic, epoca de semanat fasole este intre 10-25 aprilie in Campia Romana, Dobrogea si Campia de Vest, intre 15-30 aprilie in centrul Moldovei si Campia Transilvaniei si pana in 10-15 mai in nordul tarii. Soiurile recomandate pentru cultura de fasole sunt:

Citeşte mai departe...

Musca Verzei (Delia Brassicae) - Tratament de combatere

Tratament combatere Musca VerzeiPerioada optima de aplicare a tratamentului de combatere pentru Musca Verzei (Delia Brassicae) este in stadiul de 3 - 5 frunze.

Citeşte mai departe...

Plantarea pepenelui galben in solar

Cultura de pepene galben in solarEpoca de infiintare a culturii de pepene galben in solar este in decada a doua a lunii aprilie.

Citeşte mai departe...

Plantatul ardeiului gras in solar

Cultivarea ardeiului - Plantatul ardeiului gras in solarEpoca de infiintare a culturii de ardei gras in solar este la inceputul lunii aprilie. Soiurile recomandate pentru culturile de ardei gras sunt: Eskimo, Andreika, Dariochea, Iuliana BR, Karola, Barbara, Apollo, etc.

Citeşte mai departe...

Oferta de seminte de legume pentru agricultura ecologica 2016 - SCDL Buzau

preturi seminte legume agricultura ecologica 2016Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau pune la dispozitia cultivatorilor ecologici oferta actualizata de seminte netratate pentru infiintarea culturilor ecologice de legume din primavara 2016.

Citeşte mai departe...

Noutati

Hibridul de dovlecel timpuriu Cavili F1

18-01-2017 Dovleac

Hibridul de dovlecel timpuriu Cavili F1

Sub brandul Nunhems, Compania Bayer produce seminte profesionale de dovlecel pentru spatii protejate din hibridul Cavili F1. Mai multe>>

Infiintarea culturii de ceapa stufat in sere si solarii

03-01-2017 Ceapa

Infiintarea culturii de ceapa stufat in sere si solarii

Ceapa verde (de stufat) se cultiva pentru frunzele verzi si bulbul in faza incipienta de formare. Aceasta se obtine din bulbi mici de pana la 4 cm in diametru, rezultati la sortarea cepei si arpagicului. Mai multe>>

Rasadnite pe pat cald in solarii

09-12-2016 Sere si solarii

Rasadnite pe pat cald in solarii

Controlul factorilor de mediu la culturile din sere si solarii, respectiv microclimatul in spatiile protejate, se refera la dirijarea temperaturii din aer si sol, dirijarea luminii, aerisirea si dirijarea umiditatii relative a aerului. La rasadnite temperatura se asigura prin incalzire pe baza de combustibil/biocombustibil, dar se poate recurge si la confectionarea de rasadnite simple si duble pe pat cald in interiorul solariilor. Mai multe>>

Productia mondiala de cartofi dulci si importanta acestora pentru sanatate

20-10-2016 Cartofi

Productia mondiala de cartofi dulci si importanta acestora pentru sanatate

Cartofii dulci sunt pe locul al saptelea in productia mondiala de alimente dupa grau, porumb, orez, cartofi, orz si manioc. Mai multe>>

Maniocul, a sasea cultura alimentara a lumii

15-10-2016 Legume

Maniocul, a sasea cultura alimentara a lumii

Maniocul, originar din America tropicala, este cea mai cultivata radacinoasa pentru alimentatia omului in zonele tropicale. Mai multe>>

Cartoful, pe locul al patrulea in productia mondiala de alimente

11-10-2016 Cartofi

Cartoful, pe locul al patrulea in productia mondiala de alimente

Cartofii se situeaza pe locul al patrulea in productia mondiala de alimente, dupa grau, porumb si orez. Sectorul mondial de productie al cartofului se afla in cursul unor schimbari majore. Pana la inceputul anilor 1990, cei mai multi cartofi au fost cultivati si consumati in Europa, America de Nord si tarile din fosta Uniune Sovietica. De atunci, a inceput o crestere puternica a productiei si a cererii in Asia, Africa si America Latina. Mai multe>>

Esalonarea productiei si stabilirea sortimentului la tomate

02-10-2016 Rosii

Esalonarea productiei si stabilirea sortimentului la tomate

Tehnologia, intensitatea de cultura si soiul de tomate pentru fiecare ferma in parte sunt dependente de modalitatile de comercializare, de tipul de cultura (solar, camp, sera) dar si de dotarea tehnica. Mentru stabilirea sortimentului si tehnologiei aplicate este necesar se se clarifice inainte, cu distribuitorul, despre tipul de fruct dorit, perioada de livrare si cerintele de cultura. Mai multe>>

Tomatele, legumele cele mai valoroase economic din lume

16-09-2016 Rosii

Tomatele, legumele cele mai valoroase economic din lume

Tomatele (Licopersicon esculentum) ocupa loc de intaietate sub raportul raspandirii in cultura si ca pondere in structura consumului de legume pe plan mondial. Valoarea productiei in dolari este de peste 58 miliarde dolari, la o productie mondiala de 161,8 milioate de tone. Primul producator de rosii din lume este China cu o valore a productie de 17,9 miliarde dolari.. Mai multe>>

Tratament de combatere la varzoase: buha verzei - generatia aII-a

14-09-2016 Varzoase

Tratament de combatere la varzoase: buha verzei - generatia aII-a

Tratamentul la varzoase in vederea combaterii daunatorului buha verzei, generatia a II-a, se efectueaza folosind unul din amestecurile: Mai multe>>

Cultura acoperitoare de ridichi de toamna

09-09-2016 Ridichi

Cultura acoperitoare de ridichi de toamna

Ridichile au castigat recent o recunoastere pentru potentialul lor de acoperire a terenului si de combatere a buruienilor. Este foarte potrivita pentru acoperirea solului, retinerea de nutrienti, suprimarea buruienilor, reducerea compactarii solului si are efecte benefice asupra proprietatii solului si a culturilor ulterioare.  Mai multe>>

5 reguli de cultivare eficienta a legumelor in sere si solarii

03-08-2016 Sere si solarii

5 reguli de cultivare eficienta a legumelor in sere si solarii

Culturile de legume in sere si solarii se obtin cu investii si cheltuieli mari pentru constructii, asigurarea energiei, pentru materiale si subtante chimice si biologice necesare efectuarii de tratamente. Din aceste motive, inca din momentul optiunii pentru culturile protejate, trebuie sa ne gandim la folosirea intensiva a serelor si solariilor construite in acest scop. Intre criteriile de folosire intensiva a spatiilor protejate amintim urmatoarele: Mai multe>>

Ordinea de aplicare a ingrasamintelor organice la legume

03-08-2016 Legume

Ordinea de aplicare a ingrasamintelor organice la legume

La ierarhizarea culturilor de legume trebuie sa tinem seama de modul cum acestea valorifica efectul multianual al ingrasamintelor organice in actiune imediata si ulterioara. Mai multe>>

Cum sa iti alegi decoratiunile pentru gradina

02-08-2016 Gradinarit

Cum sa iti alegi decoratiunile pentru gradina

Vara si caldura pot fi si obositoare uneori, nu-i asa? Dupa o zi grea la birou simti nevoia sa te retragi intr-un colt linistit, chiar acasa la tine! Este perfect normal sa vrei sa iti incarci bateriile cat mai rapid si fara drumuri lungi. Mai multe>>

Plivitul inteligent la legume

29-07-2016 Legume

Plivitul inteligent la legume

Combaterea buruienilor prin metode mecanice si non-chimice sunt din ce in ce mai cerute la cultivarea legumelor de camp in sistem conventional, in parte si datorita restrictiilor de reglementare cu privire la folosirea erbicidelor. Mai multe>>

Atentie la bolile tomatelor, ardeilor si vinetelor

27-07-2016 Legume

Atentie la bolile tomatelor, ardeilor si vinetelor

Conditiile climatice din ultima perioada au favorizat aparitia si evolutia unor boli la culturile de tomate, ardei si vinete: Mana, Patarea alba, Patarea cafenie, Patarea bruna a frunzelor, Alternarioza, Fainarea si Putregaiul negru a fructelor. Pentru combaterea acestor agenti de daunare recomandam folosirea urmatoarelor produse de protectia plantelor: Mai multe>>