Material saditor

Institutul de Fitotehnie „Porumbeni” din Rep. Moldova se alatura Aliantei Industriei Semintelor ca Membru Onorific

aisr-purumbeniIncepand cu data de 1 ianuarie, 2017, Institutul de Fitotehnie “Porumbeni” din Republica Moldova a devenit oficial Membru Onorific al Aliantei Industriei Semintelor din Romania (AISR). Directia principala de activitate a Institutului este ameliorarea si producerea semintelor de baza, prebaza si perfectionarea tehnologiilor de cultivare a porumbului si tutunului si are colaborarii cu Centre stiintifice recunoscute pentru ameliorarea si creearea hibrizilor performanti de porumb.

Citeşte mai departe...

Oferta de seminte SCDA Turda pentru primavara anului 2017

Oferta de seminte de grau ovaz orz porumb soia mazare trifoi si porumb zaharat pentru primavara anului 2017Statiunea de Cercetare Dezvoltare Agricola Turda ofera seminte de grau, ovaz, orz, porumb, soia, mazare, trifoi si porumb zaharat pentru insamantarile de primavara 2017.

Citeşte mai departe...

Oferta de primavara Biocrop

Biocrop - seminte pentru culturi de primavara: Floarea-soarelui, Porumb, Grau, Orzoaica, LucernaPentru culturi de primavara performante, Biocrop propune fermierilor seminte certificate cu genetica de import de generatie noua, testate si selectate astfel incat sa raspunda foarte bine la provocarile locale. Compania activeaza pe piata locala de agribusiness de 10 ani si comercializeaza produse caracterizate prin productivitate, stabilitate, plasticitate ecologica, toleranta genetica la boli, seceta si arsita.

Citeşte mai departe...

Alianta Industriei Semintelor din Romania are un nou Consiliu Director si o noua structura de organizare interna

AISR are un nou Consiliu DirectorAlianta Industriei Semintelor din Romania (AISR) a organizat in data de 22 noiembrie 2016 Adunarea Generala, ocazie cu care a fost ales un nou Consiliu Director si o noua structura de organizare interna. Consiliul Director ales va coordona activitatile AISR pe o perioada de 1 an de la momentul alegerilor.

Citeşte mai departe...

Oferta de pomi/arbusti fructiferi si decorativi pentru toamna 2016 - primavara 2017

Vanzare material saditor - Oferta de specii si soiuri de pomi si arbusti fructiferi si decorativi pentru sezonul de plantare toamna 2016 - primavara 2017Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura Constanta si Institutul de Cercetare - Dezvoltare pentru Pomicultura Pitesti - Maracineni vinde material saditor (specii si soiuri de pomi si arbusti fructiferi/decorativi) pentru sezonul de plantare toamna 2016 - primavara 2017.

Citeşte mai departe...

Oferta de seminte de legume si pentru culturile de primavara 2017 - SCDL Buzau

Oferta de preturi seminte legume 2017 - culturi de primavara - SCDL BuzauStatiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Legumicultura SCDL Buzau ofera spre vanzare seminte de ardei, castraveti, tomate, vinete, fasole, ceapa, varza si alte legume din categorii biologice superioare, din soiuri romanesti, pentru campania de primavara 2016.

Citeşte mai departe...

Seminte de facelia

Seminte de facelia - Cultivarea faceliei pentru apicultori si crescatori de animaleProductia mare de miere depinde si de existenta si dezvoltarea unei baze melifere proprii, aflata cat mai aproape de stupina. Desi flora spontana sau cea cultivata in interes melifer este semnificativa, iata ca exista o planta de cultura, cu reale beneficii, atat pentru apicultori, cat si pentru crescatorii de animale.

Citeşte mai departe...

S-a deschis cea mai mare pepiniera realizata cu fonduri europene din Brasov

Material saditor pentru fondul forestier - pepiniera realizata cu fonduri europene la BrasovAstazi, primarul George Scripcaru a prezentat pentru noua pepiniera a Municipalitatii, care va asigura necesarul de material saditor pentru tot fondul forestier aflat in proprietatea Municipiului Brasov. Suprafata totala a fondului forestier este de 14 649,1 de hectare si este administrata de Regia Publica Locala a Padurilor Kronstadt (RPLPK). Puietii produsi de aceasta pepiniera vor asigura necesarul atat pentru reimpaduriri, cat si pentru extinderea suprafetelor impadurite aflate in administrarea RPLPK.

Citeşte mai departe...

Oferta de seminte pentru culturi de toamna – 2016

Oferta de seminte culturi de toamna 2016 - grau triticale orz orzoaicaStatiunile SCDA Secuieni-Neamt, Turda, Valu lui Traian si Livada ofera spre vanzare, pentru culturile de toamna 2016, seminte de grau, triticale, orz si orzoaica din categorii biologice superioare, din soiuri romanesti, cu indici superiori de calitate. Se acorda discounturi in functie de cantitatea de seminte cumparata.

Citeşte mai departe...

INCDA Fundulea adera la Alianta Industriei Semintelor din Romania

INCDA Fundulea adera la AISIRCel mai mare Institut National de Cercetare Dezvoltare Agricola din Romania, INCDA Fundulea, va adera la Alianta Industriei Semintelor din Romania (AISR). INCDA Fundulea a acceptat invitatia AISR de a deveni membru onorific al Aliantei care, reprezinta in acest moment, aproximativ 70% din piata de seminte din tara noastra.

Citeşte mai departe...

Alungirea rasadurilor si corelarea acestui fenomen cu factorii lumina si temperatura

Producerea rasadurilor - Fenomenul de lungire a rasadurilorLumina este factorul hotarator in obtinerea unor rasaduri de calitate, cu care trebuie sa corelati permanent ceilalti factori. Toate speciile legumicole sunt exigente si sectiomeaza imediat prin etiolarea pronuntata rasadurilor la o intensitate scazuta a luminii.

Citeşte mai departe...

Oferta de seminte de legume, plante aromatice si condimentare - SCDL Buzau 2016

Vanzare seminte de legume plante aromatice si condimentareOferta de seminte pentru infiintarea culturilor de legume (ardei, castraveti, ceapa, fasole, vinete, tomate, varza, etc.), plante aromatice si condimentare din sezonul 2016, puse la dispozitia cultivatorilor de catre Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau.

Citeşte mai departe...

Inmultirea vegetativa prin frunze

Inmultire vegetativa prin frunze la plante de gradinaPartile pe care le utilizeaza plantele pentru a se inmulti pe cale asexuata sunt multiple. Cele mai comune sunt radacinile, tulpinele si frunzele. Unele specii dezvolta, de-alungul perimetrului dintat al limbului frunzei, propagule care sunt adevarate plante dotate cu rozeta de frunze si tulpina.

Citeşte mai departe...

Oferta de rasaduri pentru 2016 - SCDL Buzau

Oferta rasaduri legume plante aromatice si flori SCLD BuzauStatiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau pune la dispozitia cultivatorilor oferta de rasaduri pentru camp (tomate, ardei, castraveti, patlagele vinete, varza, pepene galben si verde), precum si oferta de rasaduri de plante aromatice, condimentare si flori pentru anul 2016.

Citeşte mai departe...

Fertilizarea rasadurilor la culturile horticole profesionale

Fertilizare rasaduri - Ingrasaminte pentru rasad de calitateFolosirea unor rasaduri de calitate superioara reprezinta punctul de plecare pentru realizarea unor culturi care sa ne asigure obtinerea productii ridicate si o calitate superioara a recoltei, pentru a ne putea diferentia pe piata de ceilalti producatori. Prin rasad de calitate intelegem atat folosirea unor seminte cu un potential genetic de productie ridicat cat si tehnologia prin care aceste rasaduri sunt obtinute.

Citeşte mai departe...

Oferta de rasaduri timpurii pentru sere si solarii 2016

Vanzare rasaduri pentru sere si solarii 2016Oferta de rasaduri pentru infiintarea culturilor de legume timpurii, plante aromatice in sere si solarii din primavara 2016, puse la dispozitia cultivatorilor de Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau.

Citeşte mai departe...

Material saditor: Oferta de pomi fructiferi si vita de vie altoite 2016

material saditor - soiuri vita-de-vie si pomi fructiferi 2016Institutele si statiunile de cercetare-dezvoltare agricola, ofera spre vanzare, pentru primavara anului 2016, pomi fructiferi si vita de vie altoite, certificate de calitate si fitosanitar, cu o gama variata de soiuri performante, adaptate la conditiile pedoclimatice din Romania, obtinute in pepinierele proprii autorizate, pentru infiintarea de plantatii comerciale si gospodaresti.

Citeşte mai departe...

Seminte de cereale, plante tehnice si furajere pentru campania de primavara 2016

Seminte cereale plante tehnice si furajere - campania 2016Institutele si statiunile de cercetare-dezvoltare agricola din tara, ofera spre vanzare, pentru campania de primavara 2016, seminte de cereale, plante tehnice si furajere din categorii biologice superioare, din soiuri romanesti, cu indici superiori de calitate.

Citeşte mai departe...

Asigurarea drepturilor traditionale ale fermierilor de a ameliora plantele

Material saditor - Dreptul fermierilor de de a ameliora planteleInterzicerea patentarii produselor obtinute prin tehnici conventionale de ameliorare, cum ar fi incrucisarea este esentiala pentru a sustine inovatia, securitatea alimentara si micile afaceri, se arata intr-o rezolutie non-legislativa votata de Parlament joi. Deputatii, suprinsi de decizia Oficiului European pentru Patente de a permite patente pentru astfel de produse, cer Comisiei sa clarifice urgent regulile UE existente si sa protejeze accesul amelioratorilor de plante la materialul biologic.

Citeşte mai departe...

Alianta Industriei Semintelor din Romania are, din data de 3 decembrie, un nou Consiliu Director

AISR - Alianta Industriei Semintelor din RomaniaAlianta Industriei Semintelor din Romania (AISR) are, incepand cu 3 decembrie, un nou Consiliu Director, care a fost mandatat de Adunarea Generala sa conduca activitatiile Aliantei pentru perioada 2015 - 2016.

Citeşte mai departe...

Prima biblioteca globala de informatii genetice a semintelor a primit unda verde

Baza mondiala de date genetice a semintelorUn nou portal ofera informatii vitale privind genetica diferitelor seminte pentru a ajuta cercetatorii din lumea intreaga sa dezvolte soiuri mai rezistente si mai performante. Delegatii din cele 136 de tari membre ale Tratatului International privind Resursele Genetice Vegetale pentru Alimentatie si Agricultura (ITPGRFA) si-au dat acordul de a crea un portal de informatii international pentru datele genetice ale semintelor folosite in agricultura si alimentatie.

Citeşte mai departe...

FAO: Genomul a mii de soiuri de orez va fi salvat in Baza mondiala de date a semintelor

Seminte soiuri de orezLa nivel global exista o nevoie de a dezvolta diferite soiuri de culturi mai productive, mai putin daunatoare mediului si, de asemenea, mai tolerante la variatiile de mediu. Astfel, secventele genomice a mai mult de 3.000 de soiuri de orez au fost plasate in sistemul global de informatii al Tratatului International privind Resursele Genetice Vegetale pentru Alimentatie si Agricultura (ITPGRFA) de mai multe institute de cercetare a orezului din lume, intr-o miscare care doreste stimularea planurilor de infiintare a unei baze de date la nivel mondial printr-un sistem de schimb de resursele genetice privind culturile.

Citeşte mai departe...

S-a deschis gradina experimentala din cadrul proiectului „Semintele traditionale – cheia protejarii biodiversitatii”

Gradina experimentala seminte traditionaleFundatia Civitas pentru Societatea Civila a organizat evenimentul deschiderii oficiale a gradinii experimentale din Apahida, judetul Cluj in data de 13 august 2015. Scopul evenimentului a fost de a prezenta persoanelor interesate, precum si publicului larg modul de functionare al unui astfel de centru de colectare, salvare si conservare a soiurilor. Infiintarea acestei gradini a avut loc in primavara anului 2015, cand au fost semanate 60 de soiuri de legume si fructe, activitatile din gradina fiind conduse de experti in soiuri traditionale, un gradinar si mai multi voluntari.

Citeşte mai departe...

Oferte de seminte pentru culturi de toamna - 2015

Vanzare seminte soiuri si hibrizi de grau triticale si orz de toamnaStatiunile de cercetare va ofera si in aceasta toamna seminte de plante cu insusiri biologice superioare si de buna calitate, la preturi convenabile. Soiurile si hibrizii produsi ofera garantia obtinerii unor productii mari si de buna calitate pentru culturile de grau, triticale si orz din aceasta toamna.

Citeşte mai departe...

Campanie impotriva semintelor contrafacute!

seminte contrafacute necertificateIn aceasta primavara, Asociatia profesionala „Alianta Industriei Semintelor din Romania”, in colaborare cu Compartimentul de Consultanta, Extensie si Formare Profesionala al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a intreprins o ampla campanie la nivelul tarii, pentru contracararea fraudelor privind samanta contrafacuta, necertificata.

Citeşte mai departe...

Tratamentele recomandate dupa plantarea rasadurilor in camp

Tratamente plantare rasaduri in campIn cazul cand nu s-a efectuat ultimul tratament foliar la rasaduri in rasadnita, la 5-7 zile de la plantarea rasadurilor in camp, dupa ce rasadurile s-au prins, se recomanda efectuarea unui tratament fitosanitar dupa cum urmeaza:

Citeşte mai departe...

SCDL Buzau ofera rasaduri de legume, plante aromatice, condimentare si flori pentru camp, sere si solarii

rasaduri camp sere solarii legume plt aromatice condimente flori 2015Pentru toti cei care incep cultura in sere, solarii sau in camp, Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau - SCDL Buzau a pregatit oferta cu rasadurile potrivite spatiilor protejate si camp de legume, plante aromatice, condimentare si flori pentru 2015.

Citeşte mai departe...

Seminte de porumb - Oferta de hibrizi Summit Agro Romania pentru anul 2015

Seminte de porumb hibrizi Sumi AgroAsa cum am obisnuit colaboratorii nostri, la fiecare inceput de campanie, Summit Agro Romania vine in fata fermierilor cu noutatile din domeniul pesticidelor, fertilizantilor foliari si a semintelor. Va prezentam in continuare hibrizii performanti de porumb aflati in portofoliul Summit Agro Romania pentru anul 2015.

Citeşte mai departe...

Oferta pomi fructiferi certificati - Statiunea Didactica Timisoara

oferta-pomi-fructiferi-SD-Timisoara-2015Statiunea Didactica Timisoara, din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului „Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara, pune in aceasta primavara, la dispozitia celor interesati, o gama variata de puieti de pomi fructiferi certificati, din soiuri omologate, la preturi convenabile.

Citeşte mai departe...

Seminte de legume: Oferta SCDL Buzau - Februarie 2015

Seminte legume oferta SCDL BuzauOferta de seminte de ardei, castraveti, tomate, vinete, fasole, ceapa, varza si alte legume propuse de Statiunea de Cercetare/Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau pentru cultura in camp si solarii.

Citeşte mai departe...

Ecoruralis: Seminte traditionale distribuite gratuit taranilor si gradinarilor

Seminte traditionale gratuite EcoRuralisSemintele vechi traditionale, vechea germoplasma a populatiilor locale romanesti, formate sub influenta selectiei naturale, sunt o mostenire foarte pretioasa, o avutie pe cale de disparitie. Asociatia Eco Ruralis a lansat cu acest prilej Catalogul de Seminte Traditionale editia a III-a prin care distribuie gratuit taranilor si gradinarilor 108 varietati de seminte traditionale. Rosii, ardei, castraveti, porumb, galbenele, dovleci, loboda, marar, salata, flori facelia, echinaceea, carcuimarese, vinete, dovlecei, fasole, busuioc, cimbru, morcovi, patrunjel, telina, stevie si leustean.

Citeşte mai departe...

Oferta de primavara 2015: Seminte si material saditor pomicol/viticol de la institutele si statiunile romanesti

Material saditor seminte pomi fructiferi vita-de-vieInstitutele si statiunile de cercetare–dezvoltare agricola, din cadrul ASAS Bucuresti, ofera spre vanzare pentru primavara anului 2015 atat seminte de cereale, plante tehnice si furajere, din categorii biologice superioare, din soiuri si hibrizi romanesti, cu indici superiori de calitate, cat si pomi fructiferi, vita de vie si arbusti fructiferi altoiti, certificati de calitate si fitosanitar, cu o gama variata de soiuri performante, adaptate la conditiile pedoclimatice din Romania, obtinute in pepinierele proprii autorizate, pentru infiintarea de plantatii comerciale si gospodaresti.

Citeşte mai departe...

Noutati

Institutul de Fitotehnie „Porumbeni” din Rep. Moldova se alatura Aliantei Industriei Semintelor ca Membru Onorific

16-01-2017 Seminte

Institutul de Fitotehnie „Porumbeni” din Rep. Moldova se alatura Aliantei Industriei Semintelor ca Membru Onorific

Incepand cu data de 1 ianuarie, 2017, Institutul de Fitotehnie “Porumbeni” din Republica Moldova a devenit oficial Membru Onorific al Aliantei Industriei Semintelor din Romania (AISR). Directia principala de activitate a Institutului este ameliorarea si producerea semintelor de baza, prebaza si perfectionarea tehnologiilor de cultivare a porumbului si tutunului si are colaborarii cu Centre stiintifice recunoscute pentru ameliorarea si creearea hibrizilor performanti de porumb. Mai multe>>

Oferta de seminte SCDA Turda pentru primavara anului 2017

13-01-2017 Seminte

Oferta de seminte SCDA Turda pentru primavara anului 2017

Statiunea de Cercetare Dezvoltare Agricola Turda ofera seminte de grau, ovaz, orz, porumb, soia, mazare, trifoi si porumb zaharat pentru insamantarile de primavara 2017. Mai multe>>

Oferta de primavara Biocrop

10-12-2016 Seminte

Oferta de primavara Biocrop

Pentru culturi de primavara performante, Biocrop propune fermierilor seminte certificate cu genetica de import de generatie noua, testate si selectate astfel incat sa raspunda foarte bine la provocarile locale. Compania activeaza pe piata locala de agribusiness de 10 ani si comercializeaza produse caracterizate prin productivitate, stabilitate, plasticitate ecologica, toleranta genetica la boli, seceta si arsita. Mai multe>>

Alianta Industriei Semintelor din Romania are un nou Consiliu Director si o noua structura de organizare interna

25-11-2016 Seminte

Alianta Industriei Semintelor din Romania are un nou Consiliu Director si o noua structura de organizare interna

Alianta Industriei Semintelor din Romania (AISR) a organizat in data de 22 noiembrie 2016 Adunarea Generala, ocazie cu care a fost ales un nou Consiliu Director si o noua structura de organizare interna. Consiliul Director ales va coordona activitatile AISR pe o perioada de 1 an de la momentul alegerilor. Mai multe>>

Oferta de pomi/arbusti fructiferi si decorativi pentru toamna 2016 - primavara 2017

03-11-2016 Butasi si puieti

Oferta de pomi/arbusti fructiferi si decorativi pentru toamna 2016 - primavara 2017

Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura Constanta si Institutul de Cercetare - Dezvoltare pentru Pomicultura Pitesti - Maracineni vinde material saditor (specii si soiuri de pomi si arbusti fructiferi/decorativi) pentru sezonul de plantare toamna 2016 - primavara 2017. Mai multe>>

Oferta de seminte de legume si pentru culturile de primavara 2017 - SCDL Buzau

20-09-2016 Seminte

Oferta de seminte de legume si pentru culturile de primavara 2017 - SCDL Buzau

Statiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Legumicultura SCDL Buzau ofera spre vanzare seminte de ardei, castraveti, tomate, vinete, fasole, ceapa, varza si alte legume din categorii biologice superioare, din soiuri romanesti, pentru campania de primavara 2016. Mai multe>>

Silozul Carani, cel mai mare hub logistic din tara destinat produselor agricole se inaugureaza langa Timisoara

09-09-2016 Depozitare

Silozul Carani, cel mai mare hub logistic din tara destinat produselor agricole se inaugureaza langa Timisoara

SIFI TM Agro inaugureaza la Carani cel mai mare hub logistic destinat produselor agricole din Romania, in urma unui program de investitii derulat in ultimii ani. Silozul Carani, situat strategic in una din cele mai importante zone agricole din tara, foarte aproape de Timisoara, dar si de Autostrada A1, are o capacitate de receptie/livrare de 5.000 tone zilnic si cu o capacitate totala de depozitare de 170.000 de tone. Mai multe>>

Seminte de facelia

27-08-2016 Seminte

Seminte de facelia

Productia mare de miere depinde si de existenta si dezvoltarea unei baze melifere proprii, aflata cat mai aproape de stupina. Desi flora spontana sau cea cultivata in interes melifer este semnificativa, iata ca exista o planta de cultura, cu reale beneficii, atat pentru apicultori, cat si pentru crescatorii de animale. Mai multe>>

S-a deschis cea mai mare pepiniera realizata cu fonduri europene din Brasov

11-08-2016 Butasi si puieti

S-a deschis cea mai mare pepiniera realizata cu fonduri europene din Brasov

Astazi, primarul George Scripcaru a prezentat pentru noua pepiniera a Municipalitatii, care va asigura necesarul de material saditor pentru tot fondul forestier aflat in proprietatea Municipiului Brasov. Suprafata totala a fondului forestier este de 14 649,1 de hectare si este administrata de Regia Publica Locala a Padurilor Kronstadt (RPLPK). Puietii produsi de aceasta pepiniera vor asigura necesarul atat pentru reimpaduriri, cat si pentru extinderea suprafetelor impadurite aflate in administra... Mai multe>>

Oferta de seminte pentru culturi de toamna – 2016

08-08-2016 Seminte

Oferta de seminte pentru culturi de toamna – 2016

Statiunile SCDA Secuieni-Neamt, Turda, Valu lui Traian si Livada ofera spre vanzare, pentru culturile de toamna 2016, seminte de grau, triticale, orz si orzoaica din categorii biologice superioare, din soiuri romanesti, cu indici superiori de calitate. Se acorda discounturi in functie de cantitatea de seminte cumparata. Mai multe>>

INCDA Fundulea adera la Alianta Industriei Semintelor din Romania

17-05-2016 Seminte

INCDA Fundulea adera la Alianta Industriei Semintelor din Romania

Cel mai mare Institut National de Cercetare Dezvoltare Agricola din Romania, INCDA Fundulea, va adera la Alianta Industriei Semintelor din Romania (AISR). INCDA Fundulea a acceptat invitatia AISR de a deveni membru onorific al Aliantei care, reprezinta in acest moment, aproximativ 70% din piata de seminte din tara noastra. Mai multe>>