Floarea soarelui

Hibrizi de floarea soarelui adaptati provocarilor actuale

Seminte profesionale de floarea soarelui - Hibrizi de floarea soarelui BiocropFloarea soarelui este o cultura de traditie pentru Romania, care ocupa un loc fruntas in cadrul UE ca producator prin prisma suprafetelor: in mod constant 1.000.000 ha in ultimii ani.

Citeşte mai departe...

Aplicatia OR Master previne si combate Orobanche Cumana (lupoaia) din campurile de floarea-soarelui

Aplicatia de mobil OR Master combate lupoaia din campurile de floarea-soareluiEURALIS lanseaza aplicatia OR Master®, o aplicatie unica pentru smartphone in lupta pentru prevenirea si combaterea Orobanche Cumana (lupoaia) din campurile de floarea-soarelui. Aplicatia permite fermierilor sa-si apere cultura de atacul acestui parazit care afecteaza peste 60% din suprafetele cultivate cu floarea-soarelui, in intreaga Europa.

Citeşte mai departe...

Fertilizarea foliara la floarea soarelui

Ingrasaminte foliare - Fertilizare foliara Floarea-SoareluiFloarea soarelui este una dintre culturile cele mai sensibile la carenta de bor, presentand simptome caracteristice pe frunze, tulpina si capitul. Aplicarea foliara a borului are un efect pozitiv de mentinere a suprafetei foliare active comparativ cu varianta netratata. Molibdenul este microelementul necesar plantelor in cantitatea cea mai mica. O cantitate mica de 50 g pe hectar este suficienta pentru a asigura necesarul de consum culturii. Sulful este un element esential in nutritia plantelor, lipsa lui provoaca plantelor pagube mari, comparabile cu cele produse de carenta de azot. Plantele au nevoie de sulf in aceiasi masura in care este nevoie de fosfor.

Citeşte mai departe...

Semanatul florii soarelui

Cultura de floarea soarelui - Semanat Floarea-soareluiSemantul florii soarelui incepe primavara cand in sol se atinge 7 grade C, la adancimea de semanat. Soiurile si hibrizii recomandati pentru cultura de floarea soarelui sunt:

Citeşte mai departe...

Ofilirea verticiliana a florii soarelui

Verticilium dahliae Ofilirea verticiliana a florii soareluiAplicarea preventiva a fungicidelor in cultura florii soarelui devine o practica tot mai des intalnita si in tara noastra. Fermierii romani au inteles importanta aplicari acestor  tratamente fitosanitare si vulnerabilitatea plantelor de floarea soarelui in conditii de presiune.  Principalele boli asupra carora se acorda atentie in acest moment sunt Sclerotinia, Plasmopara, Phoma si Phomopsis. Se pare insa ca va trebui sa mai luam in calcul inca o micoza in viitorul apropiat, denumita Verticilium dahliae.

Citeşte mai departe...

Romania cel mai mare exportator de floarea soarelui

seminte-floarea-soarelui284 resizeRomania va deveni cel mai mare exportator de seminte de floarea soarelui in sezonul 2013-2014. Si asta pe fondul unei productii mari si a lipsei de tarife sau cote privind livrarile, afirma Oil World.

Citeşte mai departe...

Recoltarea florii soarelui "la primul inghet"

Recoltarea florii soareluiDesii pare incredibil, pe campurile din zona de vest a tarii inca se zaresc parcele intregi nerecoltate de floarea soarelui. Intarzierea semanatului, precum si rasaririle neuniforme din primavara, au determinat aparitia acestui fenomen.

Citeşte mai departe...

Romania pe primul loc in UE la productia de floarea soarelui in 2013

floarea-soarelui resizeAgricultorii roamni au reusit in aceasta toamna sa stranga o recolta, record istoric, de 1,9 milioane de tone de seminte de floarea-soarelui, cu peste 60% mai mult decat in 2012.

Citeşte mai departe...

Fitotoxicitatea din cultura florii soarelui

Fitotoxicitatea florii soarelui 1Dupa un inceput dificil de an agricol, cu temperaturi variabile si precipitatii abundente, dificultati la prelucrarea terenului si intarzieri cu semanatul, una dintre marile probleme cu care multi fermieri romani sau confruntat in acesta perioada este fitotoxicitatea in cultura florii soarelui.

Citeşte mai departe...

Controlul integrat al buruienilor in cultura de floarea soarelui

Controlul integrat al buruienilor la floarea soarelui 1Una dintre cele mai importante verigi tehnologice este de combatere integrata a buruienilor, principala problema reprezentand-o prezenta buruienilor dicotiledonate ca Xanthium spp., Cirsium arvense s.a., pe care din pacate suntem obligati sa le controlam in postemergenta.

Citeşte mai departe...

Hibrizi de floarea-soarelui rezistenţi la erbicidele sulfonil-ureice

floarea-soareluiO mare problema cu care se confrunta cultura florii-soarelui in Romania este combaterea buruienilor dicotiledonate in perioada postemergenta. Deosebit de pagubitoare sunt palamida (Cirsium arvense) si cornetii (Xantium strumarium).

Citeşte mai departe...

Un semanat prea timpuriu conduce la o slaba germinare la floarea soarelui

SemanatoareRabeCamp resizeFloarea-soarelui se situeaza pe primele locuri intre plantele oleaginoase care se cultiva pe plan mondial. Pentru ca sa rasara si sa se dezvolte, are nevoie de un sol corespunzator si de semanat in epoca optima pentru a avea o buna germinare si rasarire.

Citeşte mai departe...

Hibrizii Syngenta ocupa in Europa - 30 % din suprafata cu floarea soarelui

Syngenta-floare resizeIn prezent Syngenta detine cel mai performant portofoliu de hibrizi de floarea-soarelui. Peste 30% din suprafata din Europa cu floarea-soarelui este cultivata cu hibrizi Syngenta.

Citeşte mai departe...

Intalnirea lui Daniel Constantin cu Sofiproteol la salonul SIA Paris

tournesoldiester resizeSofiprotol este specializata in prelucrarea semintelor oleaginoase, si se pregateste sa preia, in Romania, doua marci de ulei si echipamentele de productie de la firma americana Cargill

Citeşte mai departe...

Bunge Limited cel mai mare jucator pe piata uleiului

floriol-products resizeBunge Limited este o companie internationala din domeniul agriculturii, care se ocupa cu comertul, stocarea si procesarea de seminte pentru ulei, productia de ulei pentru consum, productia de fertilizatori.

Citeşte mai departe...

Floarea soarelui pentru flori taiate

Cerintele tehnice ale artei florale nu se limiteaza la cele traditionale ci trebuie sa prezinte noi specii alternative. Floarea-soarelui ne ofera flori frumoase, care se armonizeaza foarte bine cu alte specii.

Citeşte mai departe...

Cultura de floarea-soarelui

Floarea soarelui (Helianthus annuus L.) se afla pe locul al treilea intre plantele oleifere ierboase.

.

Citeşte mai departe...

Doua milioane tone de floarea soarelui s-au recoltat in 2011

Romania aproape isi dubleaza productia de floarea soarelui, care devine astfel a treia mare cultura a tarii noastre dupa grau si porumb.

Citeşte mai departe...

ES ARTIMIS – tehnologie noua inglobata intr-un hibrid performant

 

ES ARTIMIS este un hibrid performant de floarea soarelui facand parte din sistemul Clearfield, sistem dezvoltat de firma BASF cu firmele amelioratoare de samanta de floarea soarelui.

Citeşte mai departe...

Hibridul de floarea soarelui Es Artimis

S-a lansat pe piata romaneasca hibridul ES ARTIMIS, hibrid triliniar nemodificat genetic cu rezistenta la erbicidul PULSAR 40 care combate o serie de buruieni problema din samanta, pentru cultura de floarea soarelui precum: meisorul; iarba barboasa; iarba vantului; costreiul; pirul gros; pirul tarator; stirul, loboda, zarna, zamosita, rapita salbatica si stopeaza din crestere costreiul si palamida din rizomi.

.

Citeşte mai departe...

Hibrizi de floarea soarelui

 

 

Hibrizii de floarea soarelui (Helianthus annuus) FAVORIT si TOP 75, au fost realizati la I.C.D.A. Fundulea

.

Citeşte mai departe...

O noua tehnologie la floarea soarelui

Cultura de floarea soarelui ocupa locul trei ca suprafata in Romania, dupa porumb si grau. Erbicidul Expres 50 SG si hibridul marca Pioneer PR 64 E 83 au fost concepute pentru noua tehnologie la floarea soarelui realizata de compania Du Pont.

.

Citeşte mai departe...

Noutati

Hibrizi de floarea soarelui adaptati provocarilor actuale

27-11-2016 Floarea soarelui

Hibrizi de floarea soarelui adaptati provocarilor actuale

Floarea soarelui este o cultura de traditie pentru Romania, care ocupa un loc fruntas in cadrul UE ca producator prin prisma suprafetelor: in mod constant 1.000.000 ha in ultimii ani. Mai multe>>

Productia mondiala de cartofi dulci si importanta acestora pentru sanatate

20-10-2016 Cartofi

Productia mondiala de cartofi dulci si importanta acestora pentru sanatate

Cartofii dulci sunt pe locul al saptelea in productia mondiala de alimente dupa grau, porumb, orez, cartofi, orz si manioc. Mai multe>>

A inceput recoltatul la sfecla de zahar bio si conventionala

18-10-2016 Sfecla

A inceput recoltatul la sfecla de zahar bio si conventionala

In judetul Neamt se cultiva 40% din suprafata de sfecla de zahar a Romaniei. 2016 este primul an in care se cultiva in Romania sfecla ecologica pe suprafata de 250 de hectare, iar in anul urmator se va dubla suprafata semanata. Mai multe>>

Cartoful, pe locul al patrulea in productia mondiala de alimente

11-10-2016 Cartofi

Cartoful, pe locul al patrulea in productia mondiala de alimente

Cartofii se situeaza pe locul al patrulea in productia mondiala de alimente, dupa grau, porumb si orez. Sectorul mondial de productie al cartofului se afla in cursul unor schimbari majore. Pana la inceputul anilor 1990, cei mai multi cartofi au fost cultivati si consumati in Europa, America de Nord si tarile din fosta Uniune Sovietica. De atunci, a inceput o crestere puternica a productiei si a cererii in Asia, Africa si America Latina. Mai multe>>

Atentie la carenta de bor din culturile de rapita !

30-09-2016 Rapita

Atentie la carenta de bor din culturile de rapita !

Borul are un rol fiziologic multiplu, el stimuleaza absorbtia unor macro si microelemente, de asemenea este si un element indispensabil proceselor metabolice din planta. Borul este activ implicat in sinteza peretelui celular al plantelor si in sinteza zaharurilor prin peretele celular, imbunatatind rezistenta la iernare. Joaca un rol important in metabolizarea azotului, deficienta conducand la intarzieri in crestere si dezvoltare a plantelor. Mai multe>>

Semanatul rapitei de toamna

17-08-2016 Rapita

Semanatul rapitei de toamna

Rapita se insamnteaza dupa 20 august, in nordul tarii si pana in data 15 septembrie in zona de sud a tarii. Pentru vegetatia din toamna, rapita colza are nevoie de 800-900 grade temperaturi active mai mari de zero grade. Soiurile recomandate pentru cultura de rapita colza sunt: Mai multe>>

Hibrizii optimi pentru productii performante de rapita

31-07-2016 Rapita

Hibrizii optimi pentru productii performante de rapita

Culturi bogate, productivitate, randament superior, spor de productie si in final profit – sunt tintele oricarui fermier, indiferent de ceea ce cultiva. Cum se pot insa obtine de fiecare data rezultate pozitive la recolta? Raspunsul este la indemana: prin investitii inteligente si printr-un mix eficient intre folosirea unor hibrizi performanti, cu potential genetic cat mai avansat, si tehnica agricola aplicata corect, alaturi de un plan complet de tratamente si fertilizare in toate fazele. Mai multe>>

Mai performanti cu Ferti DRONA

27-07-2016 Rapita

Mai performanti cu Ferti DRONA

Soufflet Agro Romania este preocupata in permanenta sa descopere cele mai inovatoare solutii pentru a ajuta la imbunatatirea performantelor agricole. Una dintre solutile pe care compania le va oferii incepand cu aceasta toamna, este Pachetul Ferti DRONA. Ferti DRONA, reprezinta pachetul inovativ destinat culturii de rapita de toamna si este format din seminte de rapita, ingrasaminte foliare marca Soufflet Brand si o cartare agrochimica gratuita. Mai multe>>

Fertilizarea de toamna la rapita

16-07-2016 Rapita

Fertilizarea de toamna la rapita

Fermierii se intreaba daca fertilizeaza cu azot poate atinge potentialul maxim al productiei de rapita boabe? Raspunsul este Da, o fertilizare de toamna corect aplicata poate realiza o crestere a productiei de boabe cu 70%. Mai multe>>

Cultura cartofului pentru chips - Programul Academia Lay’s si-a desemnat castigatorii

16-07-2016 Cartofi

Cultura cartofului pentru chips - Programul Academia Lay’s si-a desemnat castigatorii

Lay’s anunta castigatorii primei editii a programului Academia Lay’s, o platforma educationala de specializare a tinerilor agronomi in cultura cartofului pentru chips, implementata in parteneriat cu Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMV). Mai multe>>

Autorizatii temporare pentru produse de combatere a unor daunatori la rapita de toamna 2016

14-07-2016 Rapita

Autorizatii temporare pentru produse de combatere a unor daunatori la rapita de toamna 2016

Romania a notificat Comisia Europeana privind plasarea pe piata pentru o perioada de maxim 110 zile a urmatoarelor produse MODESTO 480 FS (400 g/l Clotianidin + 80 g/l Beta-ciflutrin) si NUPRID AL 600 FS (600 g/l Imidacloprid), pentru combaterea daunatorilor de sol (Phyllotreta spp. si Phylloides spp.), la cultura de rapita insamantata in toamna anului 2016, furnizand informatii detaliate privind situatia de urgenta. In baza notificarii s-a eliberat o autorizatie temporara de 110 zile pentru fie... Mai multe>>