BASF anunta o crestere de 25% a portofoliului de solutii inovatoare pentru agricultura

Portofoliu bogat de solutii inovatoare pentru agricultura al BASF cu un potential maxim de vanzari estimat de peste 7 miliarde EUR - Solutii inovatoare care sustin echilibrul intre productivitatea agricola protectia mediului si nevoile societatiiBASF a anuntat un potential maxim estimat de vanzari de 7,5 miliarde EUR pentru portofoliul sau de solutii inovatoare pentru agricultura. Pana in 2029, compania va lansa peste 30 de proiecte cheie, care includ seminte si trasaturi genetice noi, solutii chimice si biologice de protectie a plantelor, produse digitale si formulari noi prin care sa isi extinda oferta. In linie cu strategia sa pentru agricultura, compania pune accentul pe solutii complexe pentru fermieri, care sa faciliteze asigurarea unui echilibru intre productivitatea agricola, protectia mediului si nevoile societatii.


BASF isi va continua investitiile in domeniul cercetarii si dezvoltarii (R&D) pentru solutiile agricole, asa cum a facut-o si in ultimii ani, avand acelasi volum de investitii planificat pentru anul 2020, ca in anul precedent. Doar in anul 2019, compania a investit 879 milioane EUR in cercetare si dezvoltare pentru Divizia Agricultural Solutions, reprezentand aproximativ 11% din valoarea vanzarilor pe acest segment.

Agricultura este atat de insemnata in viata noastra, incat are un impact puternic asupra tuturor. De aceea, trebuie sa luam in serios provocarile legate de mediu, clima si societate, care devin tot mai presante. La BASF suntem deschisi catre idei noi si ambitioase, care sa ne ajute sa oferim solutii inovatoare, durabile in agricultura si sa aducem plus valoare societatii. Scopul nostru este sa gasim solutii practice, care sa asigure productii mai mari si plante mai rezistente la factorii de stres, care sa contribuie la reducerea emisiilor de COsi sa creasca biodiversitatea”, a declarat Vincent Gros, presedintele Diviziei Agricultural Solutons BASF. „Avem un portofoliu remarcabil de solutii inovatoare si investim continuu pentru a identifica si dezvolta produse si solutii in avantajul fermierilor, prietenoase cu mediul inconjurator”.

 

Accent sporit pe proiectele de cercetare si dezvoltare

Pozitia BASF de lider in sectorul agriculturii durabile se datoreaza actualizarii continue a portofoliului de cercetare-dezvoltare, precum si integrarii criteriilor de sustenabilitate in intregul proces. „Noua noastra strategie acorda o atentie sporita inovatiei in domeniul sistemelor de culturi agricole specifice. Aplicam toate tehnologiile stiintifice disponibile pentru a dezvolta solutii durabile, care sa raspunda nevoilor economice, ecologice si sociale pe termen lung”, a declarat Peter Eckes, presedintele Bioscience Research la BASF.

 

Productii mai mari si plante cu toleranta mai mare la stres pentru diminuarea emisiilor de CO2

Pentru a raspunde provocarilor cu care se confrunta fermierii in prezent, portofoliul de inovatii BASF se concentreaza pe noi tehnologii si solutii pentru patru segmente strategice de clienti si pentru sistemele de culturi ale acestora:

  • soia, porumb, bumbac;

  • grau, rapita, floarea-soarelui;

  • orez;

  • fructe si legume.


Pozitia solida a BASF in ceea ce priveste inovarea in cercetare si dezvoltare este demonstrata de proiectele existente in domeniul sistemelor de culturi care includ grau, rapita, floarea-soarelui – compania abordand, astfel, o piata evaluata la aproximativ 12 miliarde EUR. Pe aceasta piata, BASF dezvolta solutii inovatoare pentru agricultura rezistenta la schimbarile climatice, cu productii mai mari, precum si culturi tolerante la seceta si temperaturi ridicate, care sa necesite mai putine resurse, cum ar fi apa si produsele de protectie a plantelor. Acestea permit fermierilor sa creasca productiile in mod durabil si sa reduca lucrarile de pregatire mecanica a solului, reducand astfel eroziunea si emisiile de gaze cu efect de sera.

Exemplele includ:

  • Seminte si trasaturi genetice: tehnologia BASF InVigor®, care contribuie la reducerea dehiscentei silicvelor si tehnologia cu gene rezistente la cancerul radacinilor de rapita, care va contribui la protejarea potentialului de productie de cancerul radacinilor de rapita si va asigura fermierilor flexibilitate ridicata la recoltare. In plus, pentru acest sezon, compania tocmai a lansat InVigor 300 Series, ce cuprinde trei hibrizi noi de rapita, care ofera cultivatorilor avantaje in ceea ce priveste productivitatea hibrizilor, reducerea dehiscentei silicvelor sau protectia impotriva cancerului radacinilor de rapita. BASF inoveaza la nivel de industrie si prin lansarea InVigor RATE, o recomandare referitoare la numarul de plante pe unitatea de suprafata, dublata de o rata de insamantare noua, pentru a optimiza si mai mult performantele semintelor de rapita produse de companie.

    La jumatatea deceniului (2025), BASF va introduce rapita LibertyLink®, care poate fi cultivata in conditii mai dificile si va oferi noi optiuni de rotatie pentru cultivatorii de grau din zonele aride ale Americii de Nord, unde seceta si stresul termic fac din cultura de rapita obisnuita o optiune mai putin viabila.

    La nivel mondial, cererea tot mai mare pentru grau necesita investitii semnificative in inovatie. BASF este lider in dezvoltarea semintelor de grau hibrid, a caror lansare pe piata este asteptata in 2025. Semintele de grau de la BASF vor aduce schimbari majore in ceea ce priveste modalitatea de producere a graului si vor oferi agricultorilor din America de Nord si Europa optimizarea productivitatii, stabilizarea productiei si imbunatatirea calitatii boabelor. In plus, noua abordare pentru graul hibrid va oferi amelioratorilor de seminte noi oportunitati de adaptare si imbunatatire a caracteristicilor plantelor, pentru a aduce contributii semnificative in lupta impotriva provocarilor de mediu ale viitorului.

 

  • Erbicide: Pentru a asigura accesul fermierilor din intreaga lume la solutii de gestionare eficienta a buruienilor, BASF a dezvoltat doua substante active noi pentru erbicide, Luximo® si Tirexor®Incepand cu anul 2020, acestea vor oferi fermierilor cultivatori de grau noi posibilitati de a gestiona buruienile mono si dicotiledonate greu de controlat. In plus, BASF dezvolta noi moduri de actiune pentru controlul buruienilor rezistente la erbicide si permit practici agricole care reduc emisiile de CO2, cum ar fi agricultura no-till (agricultura fara interventii asupra solului).

 

  • Fungicide: BASF a lansat recent Revysol®, o substanta activa fungicida care raspunde celor mai inalte standarde de reglementare si care ofera performante biologice deosebite impotriva unei serii de agenti patogeni greu de controlat in culturile horticole, dar si in culturile de camp, cum ar fi cereale, rapita, porumb si floarea-soarelui. In plus, noua substanta activa Pavecto®, dezvoltata impreuna cu Sumitomo Chemical, va oferi fermierilor un instrument unic pentru managementul rezistentei. BASF a clasificat produsele care contin Pavecto si Revysol drept produse „Acceleratoare” datorita contributiei lor substantiale in ceea ce priveste sustenabilitatea de-a lungul lantului valoric. Divizia Agricultural Solutions BASF isi orienteaza activ portofoliul catre solutii durabile, care contribuie in mod semnificativ la obiectivul Grupului BASF de a atinge o cifra de vanzari de 22 de miliarde de euro cu produsele Accelerator

 

  • Insecticide: Pentru a-si extinde in continuare portofoliul de insecticide si pentru a oferi solutii suplimentare fermierilor, BASF a dezvoltat Broflanilide, impreuna cu Mitsui Chemicals Agro, Inc. Noua substanta activa, care va fi lansata incepand cu 2020, va ajuta fermierii sa protejeze culturile horticole si cele de camp impotriva daunatorilor, cum ar fi gandacii din Colorado. Tratamentele aplicate semintelor, bazate pe Broflanilide, comercializate sub marca Teraxxa™, vor viza daunatorii dificil de gestionat din culturile de cereale. Impreuna cu insecticidul recent lansat Inscalis®, Broflanilide face parte din urmatorul val de inovatii in materie de insecticide, care vor fi lansate de BASF pe parcursul acestui deceniu.

In plus, BASF dezvolta portofolii de produse inovatoare pentru toate sistemele strategice de cultura. Acestea includ opt substante active, precum si trasaturi genetice unice si seminte de inalta performanta pentru soia, rapita, bumbac si legume.

 

Digitalizarea sprijina agricultura moderna

Cultivatorii care utilizeaza produsele digitale BASF comercializate sub marca xarvio® Digital Farming Solutions pot obtine productii mai mari, cu mai putine resurse naturale si produse de protectie a plantelor. Cu cel mai recent model BASF de afaceri digital, bazat pe evaluarea rezultatelor, - xarvio HEALTHY FIELDS - fermierii beneficiaza de un serviciu transparent de protectie a culturilor in functie de teren, dar si de sezon, de un volum de lucru redus datorita externalizarii operatiunilor de stropire, de monitorizare in timp real, precum si de o garantare a succesului pentru terenurile lor. Produsele digitale xarvio permit o aplicare mai precisa a produselor de protectie a plantelor, gestionarea nutrientilor, crearea automata de zone tampon si monitorizarea biodiversitatii. In prezent, acestea ajuta peste 2,5 milioane de fermieri din peste 120 de tari sa reduca impactul agriculturii asupra mediului si sa imbunatateasca productia de alimente din intreaga lume.

Pentru BASF, potentialul activitatii sale de inovare depaseste perimetrul fermelor: Cu E3® Sustainability Cotton Program, compania ajuta fermierii din Statele Unite sa raspunda cererii clientilor pentru trasabilitatea si sustenabilitatea lanturilor de aprovizionare in industria modei. In colaborare cu partenerii din lantul valoric, bumbacul e3® – cultivat cu semintele BASF de bumbac Fibermax ® si Stoneville® - poate fi urmarit de la fermier la retailer si arata consumatorilor finali ca hainele lor au fost produse intr-un mod corect, viabil din punct de vedere economic si responsabil din punct de vedere ecologic. BASF este singura companie care asigura acest nivel de trasabilitate. Acest program a crescut cererea pentru fibre care se ridica la standardele e3®, generand si un pret de piata mai mare pentru cultivator.

Pentru a afla mai multe despre inovatiile BASF in agricultura, va rugam sa vizitati site-ul nostru, www.agriculture.basf.com

 

  

Noutati

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

26-04-2024 Boli si daunatori

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

Dăunătorii reprezintă o amenințare serioasă pentru plantele de cultură, având capacitatea de a provoca pagube semnificative și de a afecta recolta. Mai multe>>

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

26-04-2024 Fungicide

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

Revyona® este noul fungicid de încredere din grupa triazolilor, ce controlează o serie de boli des întâlnite la culturile de măr, păr, cireș, prun, piersic, cais, nectarin și vița de vie. Fungicidele pe bază de triazoli reprezintă o piesă de rezistență pentru fermieri în managementul rezistenței. Mai multe>>

Noile ambalaje ecologice ADAMA de un litru asigura o depozitare eficienta si sunt usor de folosit de catre fermieri

19-02-2024 Protectia plantelor

Noile ambalaje ecologice ADAMA de un litru asigura o depozitare eficienta si sunt usor de folosit de catre fermieri

ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat astazi ca extinde utilizarea ambalajelor sale de un litru recent lansate, demonstrand angajamentul companiei pentru sustenabilitate. Ambalajele au fost dezvoltate pentru a reduce impactul asupra mediului, fiind usor de folosit de catre fermieri. Noul ambalaj de un litru al produselor ADAMA va fi introdus pe piata din Europa in primul trimestru al anului 2024. Mai multe>>

Descopera Dagonis® - fungicidul eficient pentru protectia a peste 20 de culturi

19-02-2024 Fungicide

Descopera Dagonis® - fungicidul eficient pentru protectia a peste 20 de culturi

Pentru fermierii care isi doresc protectie pentru o gama larga de culturi, BASF vine cu solutia perfecta: fungicidul polivalent Dagonis®. Este recomandat pentru peste 20 de culturi, precum marul, parul, morcovul, conopida sau capsunul. Multumita celor doua substante active din compozitie, fluxapiroxad, difenoconzol, fungicidul asigura un control de lunga durata impotriva bolilor. Mai multe>>

Promovarea utilizarii solutiilor de biocontrol in UE

05-10-2023 Protectia plantelor

Promovarea utilizarii solutiilor de biocontrol in UE

Acum, mai mult ca oricand, fermierii europeni au nevoie de o gama larga de instrumente pentru a-si proteja culturile de presiunea daunatorilor si a bolilor. Schimbarile climatice agraveaza si mai mult aceste probleme, intr-un moment in care trebuie sa producem mai durabil. Initiativele politice, cum ar fi Pactul Verde European al UE, au ambitia de a face agricultura mai durabila, de a reduce riscul utilizarii pesticidelor si de a promova alternative la pesticidele conventionale. Mai multe>>

O cultura profitabila incepe cu o samanta tratata cu Ympact®

15-09-2023 Tratament seminte

O cultura profitabila incepe cu o samanta tratata cu Ympact®

Fertilizantul de natura organica Ympact® este inspirat din cercetarile intreprinse in programele spatiale pentru a favoriza cresterea si dezvoltarea plantelor intr-un mediu ostil, iar acum este folosit la scara larga in peste 20 de tari din Uniunea Europeana. Acest fertilizant, unul de ultima generatie, ce poate fi utilizat pentru tratarea semintelor de cereale paioase si mazare, poate fi aplicat foarte usor impreuna cu tratamentul insectofungicid aplicat in mod uzual pe seminte, doza fiind de 0... Mai multe>>

EFSA da unda verde utilizarii glifosatului in agricultura, CE decide cand si cum va reinnoi autorizarea substantei

31-08-2023 Erbicide

EFSA da unda verde utilizarii glifosatului in agricultura, CE decide cand si cum va reinnoi autorizarea substantei

Cel mai amplu aviz stiintific din istoria Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara (EFSA) a fost prezentat miercuri, 30 august, in Comisia pentru Agricultura din Parlamentul European. Dupa 3 ani de studii, 2400 de documente analizate, 90 de experti si 27 de autoritati nationale implicate, EFSA a intocmit un dosar de 180.000 de pagini, cu o concluzie favorabila utilizarii glifosatului, o substanta indelung contestata. Mai multe>>

Syngenta lanseaza platforma de comert online - magazin.syngenta.ro

10-07-2023 Protectia plantelor

Syngenta lanseaza platforma de comert online - magazin.syngenta.ro

Syngenta Romania lanseaza astazi platforma de comert online destinata achizitiei de produse si servicii Syngenta. Noul magazin online vine in intampinarea producatorilor agricoli mici, care vor avea posibilitatea sa acceseze prin mediul online produse si servicii oferite de catre Syngenta Romania. In prima etapa, producatorii agricoli vor putea achizitiona produse pentru protectia plantelor, iar ulterior, platforma va oferi acces catre achizitia semintelor si a serviciilor digitale. Mai multe>>

Ecovelex™ - biopesticidul care ii ajuta pe fermieri sa tina pasarile departe de culturi, in siguranta

19-06-2023 Tratament seminte

Ecovelex™ - biopesticidul care ii ajuta pe fermieri sa tina pasarile departe de culturi, in siguranta

Dezvoltat pe parcursul a trei ani de Corteva Agriscience si Eden, Ecovelex este un nou produs pe piata de tratare a semintelor si are scopul de a inlocui substantele chimice conventionale, interzise in UE si in Regatul Unit. Acest produs a fost creat pentru a contracara daunele produse de pasari - o cauza majora a pierderilor inregistrate in cazul culturilor de porumb si a altor culturi. Acest produs are la baza substante chimice derivate din plante si este formulat cu ajutorul sistemului de mic... Mai multe>>

Echipamentul ONE SMART SPRAY, dezvoltat de Bosch si BASF, reduce cu 87% cantitatea de erbicide necesare pentru controlul buruienilor

31-05-2023 Erbicide

Echipamentul ONE SMART SPRAY, dezvoltat de Bosch si BASF, reduce cu 87% cantitatea de erbicide necesare pentru controlul buruienilor

Ieri a avut loc evenimentul de lansare in Romania a tehnologiei ONE SMART SPRAY, noua solutie de aplicare a produselor de protectia plantelor cu un nivel ridicat de precizie, care ofera economii maxime de erbicide, fara a compromite nivelul de combatere a buruienilor. Mai multe>>

ADAMA va lansa 20 de produse noi pe piata din Romania pana in 2030

29-03-2023 Protectia plantelor

ADAMA va lansa 20 de produse noi pe piata din Romania pana in 2030

ADAMA Agricultural Solutions Romania, parte din Grupul ADAMA, lider mondial in industria produselor pentru protectia plantelor, anunta principalele realizari pe piata din Romania din anul 2022, rezultatele financiare ale grupului pentru anul trecut, precum si planurile pentru 2023. Mai multe>>