Preturi agricole

Formularul 300 este noul model de decont de TVA pentru agricultori

ANAF schimba decontul de TVA pentru agricultoriDin 1 ianuarie 2017 a fost introdus regimul special pentru agricultori care le permite acestora sa beneficieze de o cota standard de TVA de 19%. Aceste schimbari legislative necesita aprobarea unui nou model de decont de TVA. Totodata persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care efectueaza achizitii de la agricultori pot deduce aceasta compensatie.

Mai multe>>

Pachetul privind laptele consolideaza pozitia producatorilor de lapte in cadrul lantului de aprovizionare

Masuri de consolidare a pozitiei producatorilor de lactate in cadrul lantului de aprovizionareComisia Europeana a publicat ieri cel de-al doilea raport privind functionarea asa-numitului „Pachet privind laptele”, care este o serie de masuri lansate in 2012 pentru a consolida pozitia producatorilor europeni de lactate in cadrul lantului de aprovizionare. Raportul arata ca, dupa trei ani de punere in aplicare, fermierii europeni folosesc din ce in ce mai mult instrumentele oferite de pachetul privind laptele, precum negocierile colective de clauze contractuale prin intermediul organizatiilor de producatori sau utilizarea contractelor scrise.

Mai multe>>

Recomandarile privind sprijinirea agricultorilor prezentate de grupul operativ pentru pietele agricole

Grupul operativ pentru pietele agricole AMTF - recomandari privind sprijinirea agricultorilorAstazi, Grupul operativ pentru pietele agricole (AMTF), prezidat de Cees Veerman, fost ministru neerlandez al agriculturii si profesor universitar, si-a prezentat raportul comisarului UE pentru agricultura si dezvoltare rurala, Phil Hogan. Comisia Europeana va lua in considerare recomandarile raportului si va avea un vedere formularea unui raspuns politic corespunzator in concordanta cu sprijinul sau permanent pentru sectorul agricol.

Mai multe>>

Tendintele consumului de carne in lume

Tendintele consumului de carne in lumeIn tarile din Nord consumul de carne este ridicat, dar, in prezent, exista o tendinta de crestere si in tarile din Sud. Cu toate ca SUA si Europa realizeaza o productie ridicata de produse din carne, preturile inputurilor agricole sunt din ce in ce mai scumpe, iar costul cresterii animalelor in sistem industrial este in crestere. Porcinele si pasarile de curte au trecere pe piata carnii, in prezent, deoarece ambele specii nu au nevoie de multa hrana si pot fi crescute in spatii inchise.

Mai multe>>

KropApp, prima platforma care conecteaza fermierii si comerciantii de cereale cu transportatorii

KropApp conecteaza fermierii si comerciantii de cereale cu transportatoriiKropApp este o solutie informatica gandita pentru agricultura din Romania, fiind primul produs software care integreaza cererea si oferta de transport in domeniul agriculturii. KropApp le permite fermierilor, procesatorilor si comerciantilor de cereale sa descopere, in timp real, cele mai bune tarife din piata, iar transportatorilor sa isi poata aloca resursele in cel mai eficient mod posibil.

Mai multe>>

Regim special de TVA pentru agricultori, propus de Ministerul Finantelor

Regim special de TVA pentru agricultoriMinisterul Finantelor Publice propune introducerea unui Regim special de TVA pentru agricultori. Astfel, in urma dificultatilor majore pe care le intampina agricultorii in aplicarea regimului normal de TVA, Ministerul Finantelor Publice propune un regim simplificat. Pentru livrarile de produse agricole/serviciile agricole, agricultorii nu vor avea obligatiile ce revin celor care aplica regimul normal de TVA.

Mai multe>>

Linia verde PRO AGRO pentru raportarea anonima a practicilor neloiale ale retelelor comerciale

raportarea anonima la PRO AGRO a practicilor neloiale ale retelelor comercialeFederatia Nationala PRO AGRO reprezentativa pe sectorul agricultura si industria alimentara, la solicitarile insistente ale membrilor sai solicita institutiilor abilitate ale statului sa verifice cu fermitate respectarea prevederilor legii 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare modificata si completata de legea 150/2016 si sa asigure un echilibru pentru consumator si producator in relatia cu lanturile de magazine.

Mai multe>>

FAO: Preturile produselor alimentare au scazut usor in iulie

Preturile produselor agro-alimentare au scazut usor in iulieScaderea generala, dupa cinci luni de crestere reflecta o diminuare a preturilor pentru cereale si uleiuri vegetale. Preturile internationale pentru principalele produse alimentare au inregistrat un declin modest in luna iulie, dupa cinci luni consecutive de crestere. Indicele FAO al preturilor la alimente a fost in medie de 161.9 puncte in iulie 2016, alunecand cu 0,8 la suta (1,3 puncte) sub nivelul lunii iunie si cu 1,4 la suta sub nivelul lunii iulie 2015.

Mai multe>>

9% TVA: Ingrasaminte, seminte, pesticide si serviciile agricole pentru care se aplica cota redusa de TVA

Cota redusa TVA 9 la suta pentru lucrari si servicii agricole seminte ingrasaminte si pesticidePrecizari privind aplicarea cotei reduse de TVA de 9%, care va intra in vigoare incepand cu data de 1 august 2016, pentru livrarea de ingrasaminte si de pesticide utilizate in agricultura, seminte si alte produse agricole destinate insamantarii sau plantarii, precum si pentru prestarile de servicii de tipul celor specifice utilizate in sectorul agricol.

Mai multe>>

Preturile produselor agroalimentare incep sa se redreseze

Preturile produselor agroalimentare incep sa se redresezeIndicele preturilor, publicat astazi de FAO, a inregistrat 163,4 puncte in iunie si este in momentul de fata cu doar un procent sub nivelul atins anul trecut. Cresterea a marcat toate categoriile de produse agroalimentare (cereale, lactate, carne, zahar), cu exceptia uleiurilor vegetale si a fost a cincea luna de crestere consecutiva. Aceasta dinamica a preturilor se datoreaza actualizarii previziunilor FAO asupra cererii si ofertei de cereale pentru sezonul de comercializare 2016/2017.

Mai multe>>

MADR: Preturile alimentelor nu vor creste in perioada urmatoare

Preturile alimentelor si produselor agricole nu vor creste in perioada urmatoareCu privire la articolele aparute in mass-media potrivit carora preturile la alimente vor creste in perioada urmatoare, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale precizeaza ca declaratia ministrului Achim Irimescu sublinia previziunile Comisiei Europene si ale Organizatiei Mondiale a Alimentatiei (FAO), conform carora, pe termen mediu si lung, preturile la alimente vor inregistra o crestere constanta.

Mai multe>>

Ultimele evolutii ale pietei agricole din UE: lapte, carne de porc, legume si fructe

Ultimele evolutii ale pietei agricole din UE - lapte carne de porc legume si fructeComisarul pentru agricultura, Phil Hogan, a prezentat, in cadrul Consiliului Uniunii Europene pentru Agricultura si Pescuit din 27 iunie 2016, ultimele evolutii ale pietei agricole din UE, in special in ceea ce priveste sectoarele laptelui, carnii de porc, legumelor si fructelor, precum si solutiile si recomandarile Comisiei Europene pentru imbunatatirea ecuatiei cerere-oferta.

Mai multe>>

TVA scazut de 9% pentru lucrari agricole, seminte, ingrasaminte si pesticide

Reducere TVA 9 la suta pentru lucrari agricole seminte ingrasaminte si pesticideO masura importanta adoptata astazi de Guvern consta in aplicarea de la 1 august 2016 a unei cote reduse de TVA de la 20 la 9% pentru livrarea celor mai importante produse utilizate pentru productia agricola, respectiv: ingrasaminte, pesticide, seminte si alte produse agricole destinate insamantarii sau plantarii, precum si pentru prestarile de servicii specifice de tipul celor utilizate in sectorul agricol, cum sunt: arat, semanat, prasit, ierbicidat, recoltat, fertilizat, greblat, balotat etc.

Mai multe>>

Baza de Date cu preturi de referinta include acum si preturile promotionale la masinile si utilajele agricole

Update baza cu Preturi de Referinta BDPR masini utilaje si echipamenteAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) actualizeaza in mod constant Baza de Date cu Preturi de Referinta (BDPR) pentru masini, utilaje si echipamente specializate. Un nou element este evidentierea preturilor promotionale la masinile, utilajele si echipamentele agricole, iar o alta noutate este includerea dolarului american ca moneda de exprimare a unui echipament pe langa EURO.

Mai multe>>

Eurodeputatii cer actiuni clare pentru a ajuta fermierii sa combata practicile comerciale incorecte

Masuri de ajutor pentru fermierii - combatatere practici comerciale incorecteDeputatii cer Comisiei Europene sa faca propuneri impotriva practicilor comerciale incorecte in sectorul alimentar, pentru a asigura venituri corecte pentru fermieri si o larga paleta de produse pentru consumatori, in rezolutia votata marti. Scopul ar trebui sa fie asigurarea unor relatii comerciale corecte si transparente intre producatorii, furnizorii si distribuitorii de alimente. Comertul corect ar trebui, la randul sau, sa previna supraproductia si risipa de alimente, se mai arata in text.

Mai multe>>

Criza preturilor laptelui: dezbatere privind masurile de salvare a producatorilor de lactate

Criza preturilor laptelui - solutii pentru producatorii de lactatePe fondul colapsului pretului laptelui in UE si a lipsei de semne de imbunatatire, deputatii au dezbatut joi, cu Comisarul Phil Hogan, masurile pentru a elimina presiunea asupra producatorilor de lactate si pentru a le stabiliza veniturile. Printre factorii blamati pentru criza sunt blocarea de catre Rusia a importurilor din UE, sfarsitul cotelor de lapte in 2015 si scaderea cererii globale.

Mai multe>>

Se cauta solutii solutii pentru fermierii afectati de criza inregistrata pe piata laptelui

Solutii pentru fermierii din sectorul lapteluiJoi, 19 mai 2016, a avut loc o reuniune de lucru la care au participat ministrul Irimescu, reprezentantii fermierilor si procesatorilor din sectorul laptelui, precum si reprezentantul retelelor de retail vizand identificarea de solutii pentru absorbirea socului resimtit de fermierii care-si desfasoara activitatea in sectorul laptelui, ca urmare a supraproductiei inregistrata la nivelul UE din cauza disparitiei sistemului cotelor de productie, la care s-a adaugat embargoul impus de Federatia Rusa la unele produse provenind din UE, fapt care a intensificat concurenta pe piata europeana.

Mai multe>>

FAO: Perspective robuste pentru aprovizionarea cu cereale la nivel mondial in 2016

Productia si pretul la cereale in 2016Productia mondiala de cereale in 2016 este stabilita la 2.521 milioane de tone, cu doar 0,2 la suta in scadere fata de anul trecut, fiind a treia cea mai mare performanta la nivel mondial inregistrata vreodata, potrivit primei previziuni FAO pentru noul sezon. Indicele preturilor la cereale FAO a scazut usor in luna martie, marcand cea de-a cincea luna consecutiva de declin, pe fondul unei perspective favorabile de aprovizionare in noul sezon. Scaderea a fost cu mult mai pronuntata comparativ cu anul trecut, indicele scazand cu 13,1 procente fata de nivelul sau din martie 2015.

Mai multe>>

Crescatorii de vaci propun stabilirea unui pret minim garantat la achitia laptelui – materie prima

Pret minim garantat la achitie lapte - materie primaAchim Irimescu, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, impreuna cu Daniel Botanoiu, secretar de stat, s-au intalnit in 28 martie 2016 cu Emil Dumitru, presedintele PRO AGRO, si cu Nicusor Serban, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Vaci Holstein. Una din temele de discutie a vizat criza cu care se confrunta sectorul laptelui de vaca din tara noastra, reprezentantii fermierilor punand accent, in special, pe problemele generate de fluctuatiile pretului de achizitie la lapte-materie prima.

Mai multe>>

MADR verifica preturile mari de achizitie a utilajelor agricole prin fonduri europene

Fonduri UE - preturi mari de achizitie masini si utilaje agricoleMinistrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a avut o intalnire in 24 februarie 2016 cu reprezentantii Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Masini Agricole din Romania (APIMAR). Principalul subiect de discutie a vizat verificarea sesizarilor potrivit carora distribuitorii de masini agricole practica preturi diferentiate, achizitia de utilaje agricole din fonduri europene realizandu-se la preturi mai mari decat cele practicate pentru utilaje cumparate din alte surse financiare.

Mai multe>>

FAO: Productie mai mare si preturi mai scazute pentru cereale in 2016

Productia si pretul la cereale in 2016In ianuarie previziunile FAO pentru stocurile de cereale la nivel mondial in 2016 au urcat, ca urmare a reducerii proiectiilor privind consumul si cresterea perspectivelor de productie pentru 2015. Indicele pretului la cereale a scazut cu 1,7 la suta (pana la 149,1 puncte), pe fondul livrarilor ample la nivel mondial si cresterea concurentei pentru pietele de export, in special pentru grau si porumb.

Mai multe>>

Embargoul rusesc prelungeste agonia fermierului roman

Embargoul rusesc - Situatia dificila a crescatorilor de porciSituatia grava din ultima perioada cu care se confrunta fermierii crescatori de porci din Romania trebuie adusa urgent la cunostinta consumatorilor. Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania - ACEBOP face apel pe aceasta cale pentru a arta situatia reala a sectorului, care subjuga crescatorul roman de porci de mai multi ani.

Mai multe>>

Recuperarea deseurilor din ambalaje: Propunerile producatorilor, in analiza autoritatii MMAP

Recuperarea deseurilor din ambalajeIeri, 21 ianuarie 2016, la sediul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP) s-a desfasurat o intalnire intre conducerea MMAP, a Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM) si reprezentantii industriilor din Romania, pe tema recuperarii de pe piata a deseurilor rezultate din ambalaje. Intalnirea a fost motivata si de semnalele din piata privind intentia producatorilor de a creste preturile produselor.

Mai multe>>

Antitrust: noi orientari CE privind vanzarea in comun de carne de vita, carne de manzat si culturi arabile

Noi reguli antitrust vanzare carne si culturi agricoleComisia Europeana adopta noi orientari antitrust privind vanzarea in comun de carne de vita, carne de manzat, ulei de masline si culturi arabile. Orientarile sunt menite sa sprijine agricultorii europeni prin clarificarea modului in care acestia pot, in anumite conditii, sa coopereze in scopul vanzarii in comun de ulei de masline, carne de vita si manzat si culturi arabile, in conformitate cu normele UE in materie de concurenta. Pietele europene pentru aceste trei produse reprezinta peste 80 de miliarde EUR anual.

Mai multe>>

Perspectivele pe termen scurt pentru culturile agricole, lactate si carne in UE - Toamna 2015

Productie agricola toamna 2015In 2015 livrarile de lapte din UE sunt asteptate sa creasca cu aproximativ un procent fata de anul trecut. Productia de grau va fi peste medie in 2015/2016, insa se resimte o reducere puternica a productiei de porumb, in urma unei veri secetoase. De asemenea, exista o reducere puternica a productiei de zahar. Nu in ultimul rand se resimte o crestere a livrarilor de carne in 2015, dupa recuperarea din 2014.

Mai multe>>

FAO: Preturilor la produsele agro-alimentare vor fi mai mici pentru mai mult timp

FAO Preturi produse agro-alimentare cerealeProduse agricole trec printr-o perioada de preturi mai mici si mai putin volatile, potrivit Indicelui preturilor alimentelor publicat recent de FAO. Dupa mai multe cresteri dramatice ale preturilor, incepand din 2007 pana la inceputul anului 2011, preturile cerealelor si ale uleiului vegetal s-au stabilizat in prezent pe o traiectorie constanta, intr-o usoara scadere. Principalele cauze sunt stocurile mai mari, pretul mai mic al petrolului si cresterea puternica a dolarului american.

Mai multe>>

ANAF: Intrebari si raspunsuri privind veniturile din activitati agricole, silvicultura si piscicultura

ANAF venituri din activitati agricole si silviculturaIn cadrul sesiunii de asistenta si indrumare online din 12 august 2015 privind veniturile din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, Directia Generala de Servicii pentru Contribuabili din cadrul ANAF a raspuns unor intrebari venite din partea fermierilor si silvicultorilor.

Mai multe>>

Ministerul Agriculturii propune solutii pentru imbunatatirea sectorului produselor ecologice romanesti

imbunatatirea agriculturii ecologice romanestiMinisterului Agriculturii a prezentat, la intalnirea informala a ministrilor Agriculturii din statele europene, instrumentele viitoare pentru sustinerea sectorului romanesc de agricultura ecologica, astfel incat produsele ecologice sa fie comercializate la preturi mai accesibile.

Mai multe>>

Fermierii asociati in organizatii de producatori pot obtine un pret mai bun al laptelui

Organizatii Producatori LapteProduci lapte crud de vaca pe care il livrezi catre un cumparator autorizat? Asociaza-te in organizatii de producatori de lapte de vaca si incheie un contract avantajos de livrare cu un cumparator autorizat. Orice livrare de lapte crud pe teritoriul Romaniei, efectuata de un producator catre un prim cumparator de lapte crud, trebuie sa faca obiectul unui contract scris intre parti. Contractul incheiat intre parti inainte de livrare trebuie sa aiba o durata de minimum 6 luni.

Mai multe>>

Reducerea TVA-ului la 9% pentru toate alimentele incepand cu 1 iunie 2015

Reducere TVA 9 la suta pentru alimenteIn cadrul sedintei de Guvern de marti, 7 aprilie 2015, a fost aprobata reducerea anticipata a taxei pe valoare adaugata (TVA) la 9% la toate alimentele, de la 1 iunie 2015. Astfel, se va reduce TVA la toate alimentele, fara diferentieri, inclusiv la bauturile nealcoolice, precum si la serviciile de alimentatie publica.

Mai multe>>

Comertul agricol al Romaniei a avut un excedent de 514,3 mil. euro in anul 2014

Comertul agricol al Romaniei 2014Excedentul comercial al schimburilor de produse agroalimentare din anul 2014 a fost de 514,3 mil. euro, in crestere cu 58,3% comparativ cu soldul pozitiv de 324,9 mil. euro inregistrat in anul 2013. Romania a exportat in 2014 produse agroalimentare in valoare totala de 5.409,6 mil. euro, cu 311,5 mil. euro mai mult fata de anul precedent (+6,1%), in timp ce importurile, in suma de 4.895,3 mil. euro, au crescut in ritm mai lent, depasind cu 2,6% valoarea din anul 2013.

Mai multe>>

Evaziunea fiscala estimata la 80% in sectorul cartofului

Evaziune fiscala cartofiFermierii din sectorul cartofului se confrunta cu serioase probleme din cauza evaziunii fiscale estimata la 80%. O solutie pe care reprezentantii agricultorilor din acest domeniu o vad este reducerea TVA la 9%, masura care ar genera o ieftinire cu 15 procente a cartofului.

Mai multe>>

Noutati

Formularul 300 este noul model de decont de TVA pentru agricultori

20-01-2017 Legislatie agricola

Formularul 300 este noul model de decont de TVA pentru agricultori

Din 1 ianuarie 2017 a fost introdus regimul special pentru agricultori care le permite acestora sa beneficieze de o cota standard de TVA de 19%. Aceste schimbari legislative necesita aprobarea unui nou model de decont de TVA. Totodata persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care efectueaza achizitii de la agricultori pot deduce aceasta compensatie. Mai multe>>

Produsele romanesti, degustate la “Saptamana verde 2017”

20-01-2017 Targuri si expozitii

Produsele romanesti, degustate la “Saptamana verde 2017”

In perioada 20-29 ianuarie 2017 va avea loc, la Berlin, R.F. Germania, cea de a 91-a editie a expozitiei internationale „Saptamana Verde”. La aceasta editie, MADR a inchiriat un stand, in cadrul caruia vizitatorii vor putea degusta produse precum: Magiun de prune Topoloveni (IGP), Salam de Sibiu (IGP), Telemea de Ibanesti (DOP). De asemenea, printre produsele romanesti expuse se vor regasi Cascavalul de Saveni, branza de burduf in coaja de brad, pastravul afumat in cobza de brad, Tuica de Arges,... Mai multe>>

Intalniri de lucru ale ministrului Agriculturii cu conducerile Agentiilor de Plati

19-01-2017 Ministerul Agriculturii

Intalniri de lucru ale ministrului Agriculturii cu conducerile Agentiilor de Plati

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, domnul Petre Daea, a avut in data de 18 ianuarie 2017 intalniri cu conducerile celor doua agentii de plati din subordinea MADR, respectiv Agentia de Plati pentru Interventie in Agricultura (APIA) si Agentia de Plati pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR). Mai multe>>

Se emit ordinele de plata catre cei 11.693 de beneficiari ai motorinei subventionate pe trim. III 2016

19-01-2017 Plati APIA

Se emit ordinele de plata catre cei 11.693 de beneficiari ai motorinei subventionate pe trim. III 2016

In baza ordinului ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 3 din data de 11 ianuarie 2017, de astazi, 19 ianuarie 2017, au fost alimentate conturile Centrelor Judetene APIA cu suma de 119, 1 milioane lei aferenta cantitatilor de motorina utilizate in trimestrul III al anului 2016, urmand ca acestea sa emita in zilele urmatoare ordinele de plata catre cei 11.693 beneficiari. Mai multe>>

ARpicultura | 25-26 Februarie 2017, Arad

19-01-2017 Targuri si expozitii

ARpicultura | 25-26 Februarie 2017, Arad

Camera de Comerti, Industrie si Agricultura Arad organizeaza in acest an a treia editie a evenimentului ARpicultura, care va avea loc in perioada 25-26 februarie 2017, la complexul Expo Arad - complex euroregional de evenimente. Evenimentul este dedicat producatorilor si comerciantilor produselor destinate apiculturii: utilaje apicole, faguri artificiali, unelte, echipamente, stupi si accesorii, hrana si biostimulatori pentru albine si medicamente. Mai multe>>

Schemele si masurile de plata pe care le pot solicita fermierii in campania 2017

18-01-2017 Plati APIA

Schemele si masurile de plata pe care le pot solicita fermierii in campania 2017

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura - A.P.I.A. prezinta schemele si masurile de plata pentru care se poate solicita sprijin prin cererea unica de plata in campania 2017. Astfel, In anul 2017 poti beneficia de sprijin financiar din fonduri europene si de la bugetul national in cadrul urmatoarelor scheme de plata/masuri de sprijin/ajutor: Mai multe>>

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a intalnit cu reprezentantii fermierilor

18-01-2017 Ministerul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a intalnit cu reprezentantii fermierilor

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a condus in 17 ianuarie 2017 mai multe intalniri de lucru cu organizatiile profesionale din agricultura si industrie alimentara, fiind prezenti reprezentantii sectorului vegetal si ai sectorului zootehnic (ovine, caprine, bovine). Alaturi de ministrul Agriculturii s-au aflat secretarii de stat, Daniel Botanoiu si Alexandru Potor. Mai multe>>

Clarificarea prevederilor, conditiilor si documentelor care insotesc cererea unica de plata

17-01-2017 Legislatie agricola

Clarificarea prevederilor, conditiilor si documentelor care insotesc cererea unica de plata

Guvernul a propus o ordonanta de urgenta pentru clarificarea anumitor prevederi, a conditiilor si tipurilor de documente care insotesc cererea unica de plata. Romania, ca si alte state membre, a intampinat dificultati in implementarea noilor scheme de plati, datorita complexitatii acestora, iar situatia creata afecteaza posibilitatea fermierilor de a beneficia de aceste plati. Mai multe>>

CCE: Trebuie depuse mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente in UE

17-01-2017 Stiri agricole

CCE: Trebuie depuse mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente in UE

Potrivit Curtii de Conturi Europene, UE poate si ar trebui sa depuna mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente. Dupa cum se arata intr-un nou raport al Curtii de Conturi Europene, exista mai multe politici ale UE care au potentialul de a combate risipa de alimente, insa acest potential nu este valorificat. Masurile luate pana in prezent raman fragmentate si intermitente, iar coordonarea la nivelul Comisiei Europene lipseste. Mai multe>>

31 ianuarie, termenul limita pentru depunerea cererilor de plata a ajutorului pentru motorina

13-01-2017 Ajutor de stat

31 ianuarie, termenul limita pentru depunerea cererilor de plata a ajutorului pentru motorina

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca, pana la data de 31.01.2017 inclusiv, se depun cererile de plata a ajutorului pentru cantitatile de motorina achizitionate si utilizate in agricultura, aferente perioadei 01 octombrie - 31 decembrie 2016 (trim. IV al anului 2016). De asemenea, va informam ca Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura va efectua, in perioada imediat urmatoare, platile pentru diferenta aferenta cantita... Mai multe>>

S-au propus plafoanele si cuantumul ajutoarelor ANT si schemelor de sprijin cuplat in zootehnie

11-01-2017 Plati APIA

S-au propus plafoanele si cuantumul ajutoarelor ANT si schemelor de sprijin cuplat in zootehnie

Plafoanele si cuantumul platilor pentru schemele de sprijin cuplat in sectorul zootehnic se stabilesc anual prin hotarare a Guvernului. Pentru cererile depuse in anul 2016 ale ajutoarelor nationale tranzitorii pentru speciile bovine si ovine/caprine, suma propusa este de 189.609.057 euro, iar pentru schemele de sprijin cuplat s-a propus plafonul de 121.924.674 euro, sume distribuite astfel: Mai multe>>

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc, prioritatea ACEBOP la inceput de 2017

11-01-2017 Asociatii agricole

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc, prioritatea ACEBOP la inceput de 2017

Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania (A.C.E.B.O.P.) si-a definitivat prioritatile pentru primul trimestru al anului 2017, in cadrul unei reuniuni a Consiliului Director. Mai multe>>