APIA

APIA - 10 ani de subventii europene pentru agricultura romaneasca

10 ani de subventii europene platite de APIA pentru agricultura romaneascaSfarsitul anului 2016 marcheaza incheierea primului deceniu de cand Romania este membra a Uniunii Europene si, totodata, a primului deceniu de implementare, de catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura – APIA, a schemelor si masurilor de sprijin finantate din fonduri europene si nationale destinate sustinerii fermierilor romani.

Citeşte mai departe...

APIA a obtinut certificarea internationala pentru sistemul de management al securitatii informatiilor

APIA a obtinut certificarea internationala pentru standardul de securitate ISO 27001-2013Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca a obtinut certificarea internationala pentru standardul de securitate ISO 27001:2013, aplicabila sistemului de management al securitatii informatiilor.

Citeşte mai departe...

APIA a demarat controlul suprafetelor de teren pentru fermierii selectati din campania 2016

Control APIA suprafete de teren - subventii 2016APIA desfasoara in aceasta perioada controlul la fata locului in vederea verificarii suprafetelor agricole declarate de fermieri in cererile unice de plata pentru campania 2016. Controlul clasic pe teren presupune inspectarea fermelor selectate pentru control, incluzand toate parcelele declarate de fermier si presupune urmatoarele actiuni:

Citeşte mai departe...

Animalele trebuie inscrise in Registrul genealogic pentru a beneficia de sprijinul cuplat la bovine ovine si caprine

inscriere animale in Registrul genealogic - obligatie sprijin cuplat bovine ovine si caprineAPIA informeaza crescatorii de animale ca, pentru a beneficia de sprijinul cuplat pentru vaca de lapte, taurinele de carne, ovinele si caprinele, animalele trebuie inscrise in Registrul genealogic al rasei. Fermierii crescatori de bovine, ovine/caprine pot solicita numai in luna septembrie a fiecarui an inscrierea animalelor in Registrul Genealogic al rasei.

Citeşte mai departe...

31 august - Termenul limita pentru vizarea carnetului de rentier agricol

Pana la 31 august 2016 se pot viza carnetele de rentier agricolAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) reaminteste ca pentru a intra in posesia rentei viagere cuvenite pentru anul 2015, rentierii trebuie sa se prezinte pana la data de 31 august 2016, inclusiv, la Centrele judetene al Agentiei de Plati si Interventie in vederea vizarii carnetelor de rentier agricol.

Citeşte mai departe...

Precizari APIA: Termenele de plata si procentul sumelor platite pana acum din Campania 2015

Finalizarea platilor APIA din zootehnie - ovine bovine caprine - pana la data de 31 august 2016Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura isi ia angajamentul sa finalizeze platile aferente schemelor din sectorul zootehnic pana la data de 31 august 2016 si prezinta procentul sumelor platite in sectorul vegetal si zootehnic pana la acest moment din plafonul alocat pentru Campania 2015.

Citeşte mai departe...

APIA invita fermierii sa participe la misiunea comisarului Phil Hogan in tarile asiatice

APIA invita fermierii sa participe la misiunea comisarului Phil Hogan in tarile asiaticeAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza cu privire la misiunea comerciala la nivel inalt, condusa de Comisarul Phil Hogan, in perioada 02 - 09 noiembrie 2016 in urmatoarele tari din Asia: Vietnam, Singapore si Indonezia. Cei interesati pot alege sa participe la intreaga misiune sau numai la anumite parti ale acesteia, conform urmatorului program:

Citeşte mai departe...

Precizari APIA privind sistemului informatic si fluxul operational de primire a cererilor si efectuare a platilor

Precizari APIA primire cereri si efectuare platiIn Campania 2015 a fost initiata implementarea noii Politici Agricole Comune, ceea ce a implicat din partea Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura un efort consistent si complex. Referitor la masurile de dezvoltare rurala delegate in campania 2015 pe langa Masura 214 gestionata de APIA din PNDR 2007-2013, prin noul PNDR 2014-2020 au fost introduse inca 3 masuri noi, respectiv Masura 10, Masura 11 si Masura 13.

Citeşte mai departe...

Reinnoirea colaborarii intre APIA, Agentia pentru Servicii si Plati (ASP) si FranceAgriMer din Franta

Colaborare APIA - Institutii FrantaJoi, 26 mai 2016, a fost reinnoit Protocolul de colaborare tripartit intre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Agentia pentru Servicii si Plati (ASP) si FranceAgriMer din Franta. Protocolul are ca scop realizarea unui program de schimburi tehnice in domeniul ajutoarelor directe catre agricultori, administrarii pietelor de produse agricole, al masurilor de interventie, precum si al masurilor de comert exterior.

Citeşte mai departe...

Masura de interventie pentru lapte praf degresat a trecut la procedura de cumparare prin licitatie

APIA - Masura de interventie pentru lapte praf degresatAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza cu privire la masura de interventie pentru lapte praf degresat ce presupune cumpararea de catre CE a cantitatilor de produse eligibile din piata in vederea sprijinirii producatorilor/procesatorilor in perioadele in care pretul pe piata comuna scade sub anumite limite.

Citeşte mai departe...

APIA lanseaza campania de informare a fermierilor privind primirea cererilor unice de plata 2016

Informatii fermieri depunere cerere unica de plata APIA 2016Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca in perioada 23 februarie - 10 iunie 2016 desfasoara Campania de informare privind primirea cererilor unice de plata, avand sloganul: “Fii fermier activ, depune cererea unica si poti obtine sprijin financiar”. Obiectivul general al campaniei il reprezinta informarea fermierilor cu privire la fondurile destinate schemelor/masurilor de plata in anul 2016, precum si la modalitatea de accesare a acestora.

Citeşte mai departe...

Vizarea carnetului de rentier agricol pentru anul 2016

Vizare carnet de rentier APIA 2016Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca in perioada 01 martie - 31 august 2016 (in zilele lucratoare) rentierii agricoli trebuie sa se prezinte, personal ori prin mandatar/curator/tutore, la oricare Centru judetean al APIA, respectiv al Municipiului Bucuresti, pentru obtinerea vizei aferente anului 2016, a carnetelor de rentier agricol.

Citeşte mai departe...

APIA elibereaza adeverinte pentru beneficiarii masurilor compensatorii de dezvoltare rurala

APIA Adverinte credite plati mediu agricultura eco zone defavorizateAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza beneficiarii masurilor compensatorii de dezvoltare rurala aplicabile pe terenuri agricole (M10 Agro-mediu si clima, M11 agricultura ecologica si M13 zone defavorizate) - Campania 2015, ca elibereaza adeverinte pentru cei care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente, de la bancile care au incheiat conventii cu Agentia.

Citeşte mai departe...

APIA elibereaza adeverinte de creditare si fermierilor pentru care controlul pe teren nu este finalizat

adeverinte de creditare APIA plati fermieri SAPS si redistributiveAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Schemei de Plata Unica pe Suprafata si beneficiarii Platii redistributive – Campania 2015, care sunt in esantionul de control pe teren si pentru care controlul pe teren nu este finalizat.

Citeşte mai departe...

APIA continua eliberarea adeverintelor de creditare pentru beneficiarii SAPS + redistributive si beneficiarii ANT 2015

adeverinte de creditare APIA plati SAPS redistributive si ANT 2015APIA va continua eliberarea adeverintelor de creditare pentru beneficiarii Schemei de Plata Unica pe Suprafata si beneficiarii Platii redistributiva – Campania 2015, care nu au beneficiat de plata in avans, si pentru beneficiarii ajutoarelor nationale tranzitorii (ANT) in sectorul animalier, la speciile bovine, ovine si caprine, pentru cei care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente de la bancile comerciale care au incheiat Conventii cu APIA.

Citeşte mai departe...

APIA prezinta noua politica a Uniunii Europene privind promovarea produselor agricole - 18 noiembrie 2015

Politica UE privind promovarea produselor agricoleAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura informeaza producatorii din sectorul agroalimentar ca incepand cu data 01 decembrie 2015, intra in vigoare noile reglemetari privind promovarea produselor realizate in acest sector. Pentru informara unui numar cat mai mare de potentiali beneficiari, la initiativa Comisiei Europene, in data de 18 noiembrie 2015 va avea loc un seminar de prezentare a noii politici de promovare, sustinut de doamna Annabelle Menéndez Vallina, din cadrul Comisiei Europene, Directia Generala Agricultura si Dezvoltare Rurala, Unitatea B5, Promovare.

Citeşte mai departe...

APIA reinnoieste protocolul de cooperare cu Agentia de Interventie si Plati pentru Agricultura din Rep. Moldova

Reinnoire protocol colaborare APIA AIPAMarti, 27 octombrie 2015, a fost reinnoit la Chisinau, Republica Moldova, Protocolul Bilateral de Cooperare Interinstitutionala intre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Agentia de Interventie si Plati pentru Agricultura (AIPA) din Republica Moldova. Protocolul a fost semnat de dl. Mihail - Spatarelu PUTINTEI, Director General APIA si dl. Petru MALERU, Director AIPA.

Citeşte mai departe...

Semnarea noului protocol de cooperare intre APIA si Agentia pentru Piete Agricole (ARR) din Polonia

cooperare APIA - Agentia pentru Piete Agricole ARR PoloniaSemnarea noului protocol intre APIA si gentia pentru Pietele Agricole din Polonia este orientat spre schimburi de informatii si bune practici cu privire la procedurile de autorizare, efectuare si contabilizare a platilor efectuate din FEGA si FEADR, promovarea produselor agricole in Uniunea Europeana si in tarile terte, programele nationale de sprijin implementate in conformitate cu legislatia europeana, aspecte ce vizeaza controalele ex-ante, precum si alte domenii de interes comun.

Citeşte mai departe...

APIA elibereaza adeverinte pentru crescatorii de porci care doresc sa acceseze credite

Adeverinte APIA credite agricultura - crescatori de porcineAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Masurii 215 – Plati privind bunastarea animalelor – pachet a – porcine, sesiunea I de depunere - anul IV de angajament si pentru sesiunea III de depunere - anul II de angajament care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente de la Bancile care au incheiat Conventii cu Agentia.

Citeşte mai departe...

Adeverinte APIA pentru beneficiarii platilor unice pe suprafata si redistributive, care doresc sa acceseze credite agricole

Adeverinte APIA credite agricole plati pe suprafataAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, incepand cu data de 16 septembrie 2015 elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Schemei de Plata Unica pe Suprafata si beneficiarii Platii redistributiva – Campania 2015, care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente de la Bancile care au incheiat Conventii cu Agentia.

Citeşte mai departe...

Plata unica APIA 2015 - Sesiuni de informare pentru fermierii din judetul Alba

Informare plati APIA Judetul AlbaIn urma solicitarilor fermierilor adresate Institutiei Prefectului – Judetul Alba, au fost stabilite de comun acord cu reprezentantii APIA Alba organizarea unor intalniri de lucru in judet, in vederea clarificarii aspectelor legate de tema cererilor pentru “Plata unica 2015”. Joi, 4 iunie a.c., incepand cu orele 10 se vor desfasura aceste reuniuni intre femierii din localitatile arondate centrelor locale APIA, primari si reprezentanti ai Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura.

Citeşte mai departe...

Fermierii care nu respecta programarile facute in invitatiile trimise prin posta risca sa piarda sprijinul financiar

Proogramare fermieri Plati APIA 2015Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura – Centrul judetean Arad anunta faptul ca din totalul de 23 644 fermieri inregistrati in campania 2014, pana la data prezentei au depus cerere unica de plata doar un numar de 5 678 de fermieri, respectiv un procent de 24% din numarul total.

Citeşte mai departe...

Prim cumparatorii care achizitioneaza lapte trebuie sa depuna declaratia lunara pana la data de 15 mai

Prim cumparatori declaratie lunara lapteAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza operatorii care achizitioneaza lapte de la producatori ca, in conformitate cu art.151 din Regulamentul (UE) nr. 1308/2013, pana la data de 15 mai 2015, trebuie sa depuna declaratia lunara privind cantitatea de lapte crud care le-a fost livrata in luna precedenta.

Citeşte mai departe...

14 mai 2015 - Data limita de depunere a declaratiilor privind cota de lapte 2014/2015

Sprijinirea pietei in sectorul lapteluiAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza operatorii care achizitioneaza lapte, precum si producatorii detinatori de cota de lapte pentru vanzari directe ca, pana la data de 14 mai 2015, trebuie sa depuna declaratiile anuale privind livrarile, respectiv vanzarile directe, efectuate in anul de cota 2014/2015.

Citeşte mai departe...

APIA va lucra in toate weekend-urile, pana pe data de 15 iunie

Plati Subventii APIA APIA va lucra in toate weekend-urileAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura va lucra in toate weekend-urile, pana pe data de 15 iunie, astfel incat toti fermierii sa-si poata depune cererile unice de plata a subventiilor fara penalitati.

Citeşte mai departe...

Depunerea cererilor pentru depozitarea privata a carnii de porc

Ajutor depozitarea privata carne porcAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, in cursul lunii martie, a fost publicat Regulamentul (UE) nr. 360/2015, prin care a fost deschisa perioada de depunere a cererilor pentru obtinere a unor sume comunitare, pentru depozitarea privata a carnii de porc. Depozitarea privata a carnii de porc reprezinta un ajutor acordat in situatia in care pretul mediu de piata pentru carcasele de porc se afla sub pretul de referinta asa cum este acesta stabilit prin Regulamentului (UE) nr. 1308/2013, respectiv 1.509,39 euro/tona, si are un impact negativ semnificativ in acest sector.

Citeşte mai departe...

Cota de lapte: intre 1 aprilie - 14 mai se depun declaratiile pentru anul de cota 2014/2015

Declaratii Cota de Lapte 2014-2015Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza operatorii care achizitioneaza lapte, precum si producatorii detinatori de cota de lapte pentru vanzari directe ca, in perioada 1 aprilie - 14 mai 2015 trebuie sa depuna declaratiile anuale privind livrarile, respectiv vanzarile directe, efectuate in anul de cota 2014/2015.

Citeşte mai departe...

Start la depunerea declaratiilor pentru cota de lapte la Gorj

Cota de lapte - APIA GorjCentrul judetean Gorj al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza operatorii care achizitioneaza lapte, precum si producatorii, detinatori de cota de lapte pentru vanzari directe ca, incepand cu data de 1 aprilie 2015, trebuie sa depuna declaratiile anuale privind livrarile, respectiv vanzarile, realizate in anul de cota 2014/2015.

Citeşte mai departe...

APIA Bistrita-Nasaud a intrat in era comunicarii pe Facebook

APIA Bistrita-Nasaud pe FacebookNumarul tot mai mare de locuitori din mediul rural care utilizeaza retelele de socializare virtuale atat in scopul de a comunica rapid cu prietenii sau familiile aflate in diverse colturi ale lumi, cat si pentru a se informa, a determinat conducerea APIA Bistrita-Nasaud sa ia decizia crearii unei pagini de Facebook.

Citeşte mai departe...

APIA: Vizarea carnetelor de rentier agricol pentru anul 2014

Vizarea carnetelor de rentier agricolAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca pentru a intra in posesia rentei viagere cuvenite pentru anul 2014, rentierii trebuie sa se prezinte la centrele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, in perioada 01 martie — 31 august 2015 (in zilele lucratoare), pentru vizarea carnetelor de rentier agricol. In acest sens rentierii agricoli se pot prezenta la oricare centru judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura.

Citeşte mai departe...

Reprezentantii AIPA din Republica Moldova in vizita de perfectionare la Agentia de Plati APIA

Colaborare APIA AIPAIn perioada 19-20 noiembrie la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a avut loc vizita unei delegatii din Republica Moldova, formata din reprezentanti ai Departamentului Audit Intern al Agentiei de Interventie si Plati pentru Agricultura (AIPA).

Citeşte mai departe...

Masurile de Dezvoltare Rurala gestionate de APIA in anul 2015

Plati APIA masuri PNDR2015Platile de agro-mediu si clima, Conservarea raselor locale in pericol de abandon, Agricultura ecologica si Platile compensatorii in zona montana sunt cateva din masurile Programului National de Dezvoltare Rurala – PNDR gestionate de APIA in anul 2015.

Citeşte mai departe...

APIA continua controlul/suparacontrolul in fermele de bovine, ovine si caprine si in aceasta perioada

Control-suparacontrol APIA ferme zootehniceAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca in aceasta perioada se desfasoara controlul / suparacontrolul la fata locului, in exploatatiile de bovine, ovine si caprine, pentru care au fost depuse cereri de solicitare a ajutoarelor nationale tranzitorii (ANT) in sectorul zootehnic pentru speciile ovine / caprine si a ajutoarelor specifice pentru producatorii de lapte si de carne de vita si producatorii de lapte si de carne de ovine / caprine din zonele defavorizate, in anul 2014.

Citeşte mai departe...

APIA: Controale in exploatatiile de bovine, ovine si caprine care au solicitat subventii

Controale APIA bovine ovine si caprineAPIA informeaza ca in aceasta perioada se desfasoara controlul/supracontrolul la fata locului, in exploatatiile de bovine, ovine si caprine, pentru care au fost depuse cereri de solicitare a ajutoarelor nationale tranzitorii (ANT) in sectorul zootehnic pentru speciile ovine/ caprine si a ajutoarelor specifice pentru producatorii de lapte si de carne de vita si producatorii de lapte si de carne de ovine/ caprine din zonele defavorizate, in anul 2014.

Citeşte mai departe...

Vizarea carnetului de renta viagera agricola se mai poate realiza pana in 29 august 2014

renta viageraAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) reaminteste ca pentru a intra in posesia rentei viagere cuvenite pentru anul 2013, rentierii trebuie sa se prezinte pana la data de 29 august 2014, inclusiv, la centrele judetene al Agentiei de Plati si Interventie in vederea vizarii carnetelor de rentier agricol.

Citeşte mai departe...

Noutati

Produsele romanesti, degustate la “Saptamana verde 2017”

20-01-2017 Targuri si expozitii

Produsele romanesti, degustate la “Saptamana verde 2017”

In perioada 20-29 ianuarie 2017 va avea loc, la Berlin, R.F. Germania, cea de a 91-a editie a expozitiei internationale „Saptamana Verde”. La aceasta editie, MADR a inchiriat un stand, in cadrul caruia vizitatorii vor putea degusta produse precum: Magiun de prune Topoloveni (IGP), Salam de Sibiu (IGP), Telemea de Ibanesti (DOP). De asemenea, printre produsele romanesti expuse se vor regasi Cascavalul de Saveni, branza de burduf in coaja de brad, pastravul afumat in cobza de brad, Tuica de Arges,... Mai multe>>

Se emit ordinele de plata catre cei 11.693 de beneficiari ai motorinei subventionate pe trim. III 2016

19-01-2017 Plati APIA

Se emit ordinele de plata catre cei 11.693 de beneficiari ai motorinei subventionate pe trim. III 2016

In baza ordinului ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 3 din data de 11 ianuarie 2017, de astazi, 19 ianuarie 2017, au fost alimentate conturile Centrelor Judetene APIA cu suma de 119, 1 milioane lei aferenta cantitatilor de motorina utilizate in trimestrul III al anului 2016, urmand ca acestea sa emita in zilele urmatoare ordinele de plata catre cei 11.693 beneficiari. Mai multe>>

ARpicultura | 25-26 Februarie 2017, Arad

19-01-2017 Targuri si expozitii

ARpicultura | 25-26 Februarie 2017, Arad

Camera de Comerti, Industrie si Agricultura Arad organizeaza in acest an a treia editie a evenimentului ARpicultura, care va avea loc in perioada 25-26 februarie 2017, la complexul Expo Arad - complex euroregional de evenimente. Evenimentul este dedicat producatorilor si comerciantilor produselor destinate apiculturii: utilaje apicole, faguri artificiali, unelte, echipamente, stupi si accesorii, hrana si biostimulatori pentru albine si medicamente. Mai multe>>

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a intalnit cu reprezentantii fermierilor

18-01-2017 Ministerul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a intalnit cu reprezentantii fermierilor

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a condus in 17 ianuarie 2017 mai multe intalniri de lucru cu organizatiile profesionale din agricultura si industrie alimentara, fiind prezenti reprezentantii sectorului vegetal si ai sectorului zootehnic (ovine, caprine, bovine). Alaturi de ministrul Agriculturii s-au aflat secretarii de stat, Daniel Botanoiu si Alexandru Potor. Mai multe>>

Clarificarea prevederilor, conditiilor si documentelor care insotesc cererea unica de plata

17-01-2017 Legislatie agricola

Clarificarea prevederilor, conditiilor si documentelor care insotesc cererea unica de plata

Guvernul a propus o ordonanta de urgenta pentru clarificarea anumitor prevederi, a conditiilor si tipurilor de documente care insotesc cererea unica de plata. Romania, ca si alte state membre, a intampinat dificultati in implementarea noilor scheme de plati, datorita complexitatii acestora, iar situatia creata afecteaza posibilitatea fermierilor de a beneficia de aceste plati. Mai multe>>

CCE: Trebuie depuse mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente in UE

17-01-2017 Stiri agricole

CCE: Trebuie depuse mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente in UE

Potrivit Curtii de Conturi Europene, UE poate si ar trebui sa depuna mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente. Dupa cum se arata intr-un nou raport al Curtii de Conturi Europene, exista mai multe politici ale UE care au potentialul de a combate risipa de alimente, insa acest potential nu este valorificat. Masurile luate pana in prezent raman fragmentate si intermitente, iar coordonarea la nivelul Comisiei Europene lipseste. Mai multe>>

31 ianuarie, termenul limita pentru depunerea cererilor de plata a ajutorului pentru motorina

13-01-2017 Ajutor de stat

31 ianuarie, termenul limita pentru depunerea cererilor de plata a ajutorului pentru motorina

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca, pana la data de 31.01.2017 inclusiv, se depun cererile de plata a ajutorului pentru cantitatile de motorina achizitionate si utilizate in agricultura, aferente perioadei 01 octombrie - 31 decembrie 2016 (trim. IV al anului 2016). De asemenea, va informam ca Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura va efectua, in perioada imediat urmatoare, platile pentru diferenta aferenta cantita... Mai multe>>

S-au propus plafoanele si cuantumul ajutoarelor ANT si schemelor de sprijin cuplat in zootehnie

11-01-2017 Plati APIA

S-au propus plafoanele si cuantumul ajutoarelor ANT si schemelor de sprijin cuplat in zootehnie

Plafoanele si cuantumul platilor pentru schemele de sprijin cuplat in sectorul zootehnic se stabilesc anual prin hotarare a Guvernului. Pentru cererile depuse in anul 2016 ale ajutoarelor nationale tranzitorii pentru speciile bovine si ovine/caprine, suma propusa este de 189.609.057 euro, iar pentru schemele de sprijin cuplat s-a propus plafonul de 121.924.674 euro, sume distribuite astfel: Mai multe>>

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc, prioritatea ACEBOP la inceput de 2017

11-01-2017 Asociatii agricole

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc, prioritatea ACEBOP la inceput de 2017

Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania (A.C.E.B.O.P.) si-a definitivat prioritatile pentru primul trimestru al anului 2017, in cadrul unei reuniuni a Consiliului Director. Mai multe>>

INS realizeaza o ancheta privind structura exploatatiilor agricole din Romania

10-01-2017 Stiri agricole

INS realizeaza o ancheta privind structura exploatatiilor agricole din Romania

Institutul National de Statistica efectueaza Ancheta Structurala in Agricultura 2016 (ASA 2016), in conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 1166/2008 al Parlamentului European si al Consiliului, privind structura exploatatiilor agricole. Culegerea datelor in teren se va desfasura in perioada 10 ianuarie - 10 februarie 2017. Mai multe>>

Masuri pentru sustinerea produselor deficitare: Tomatele si carnea de porc

06-01-2017 Ajutor de stat

Masuri pentru sustinerea produselor deficitare: Tomatele si carnea de porc

MADR propune o Ordonanta pentru instituirea unor scheme de ajutoare de minimis/ajutoare de stat pentru sustinerea produselor deficitare in domeniul agriculturii si al cresterii animalelor. Incepand cu anul 2017, se stabilesc ca produse deficitare carnea de porc si tomatele. Mai multe>>

300 de locuri de munca in Portugalia pentru recoltare de zmeura

05-01-2017 Stiri agricole

300 de locuri de munca in Portugalia pentru recoltare de zmeura

Agentia Nationala pentru Ocuparea fortei de Munca - ANOFM anunta ca sunt 300 de locuri de munca in domeniul agricol (recoltare zmeura) in Portugalia prin intermediul Retelei EURES, respectiv 280 de culegatori zmeura si 20 sefi de echipa. Mai multe>>